![]() |
Zihni Ozselmanoglu
Acayip bir ruya
Hatiralar yakin yalanci ruya kadar Gunler gecerken sensiz yaliniz Huzunle askin dagildigi zamanlar Gokten kayar herhangi bir yildiz Mutlu gunler kadar kisa yazlar Kuslar gocup gider yine sevdasiz Havada ucusurken kuru yapraklar Gelecek gunler ezelden sabirsiz Saclarini istahla oksarken ruzgar Gozlerinin icinde keder anlamsiz Guller esliginde gecirdigimiz bahar Gecen bir mevsimdi sessiz sedasiz Soguktan titrerken ciplak agaclar Yuzune akseden renkler manasiz Tekrar aradigmiz aski bulana kadar Acayip bir ruya icinde umutla dolasiriz |
Ahmet Hamdi'nin anisina
Yillar once gocup gittin aramizdan Ama eksilmedi siirlerin okul siralarindan Hasret kaldigin o kanat sakirtilari Arasinda anlatirken Bursa’daki zamani Guvercin bakisli bir zaman sesizliginde Yaprak yaprak dokulurken misralarin kalplerimizde Kimbilir neydi siirlerinin buyulu ilham kaynagi Allah cennet eylesin yattigin o mubarek mekani Bu gun kendini sair sanan yeni nesil Senin eline su dokemez bunu boyle bil Siirlerinde ask sevgi ve dostluga ait hersey var Sen ne muhtessem sairsin Ahmet Hamdi Tanpinar Zihni Ozselmanoglu |
Akdeniz
Burnumda tutuyor akdenizin havasi, Yemekleri doyum olmaz sofrasi. Boncuk mavi tuzlu denizi, Bir baskadir oralarin yazlari. Balikci tekneleri konaklar limanlarda, Dalgalanir ruzgarda ayyildiz bayraklari. Her kosesi cennetten sanki bir parca, Arkadas delisidir sicakkanli insani. Tadina doyum olmaz lezzetli meyvalari, Cam sakizi kokusu sinmis topraga tasa. Deniz kucagna aldi oksuyor karayi, Gun yetmez hayat tasinir aksamlara. Siyah sacli badem gozlu kizlari, Bunaliyor sicaktan bugdayimsi tenleri. Dunyada yok esi ya da benzeri, Bir baska olur akdenizin asklari. Zihni Ozselmanoglu |
Aklina Gelirde
Bir gun aklina gelir de beni arasan Unutma ki dolastigin her yerde Gecse de uzerinden uzun zaman Sevgilim her an beraberim seninle Bir gun aklina gelir de bana kosarsan Eskiden dolastigmiz bir yerlerde Seni dusunup hayalini kurarsam Sevgilim anla aklim fikrim sende Bir gun aklina gelir de beni sorarsan Issiz bir mezarda karanliklar icinde Coktan gocup gittim bu dunyadan Bulusmak umuduyla bir gun mahserde Zihni Ozselmanoglu |
Aksam Vardiyasi
Gecmek bilmiyor haftanin gunleri, Calisiyorum aksam vardiyasinda. Geliyorum mesaiden ozlerken seni, Misil misil uyuyorsun sen yataginda. Yanimda yoksun uyandigim zaman, Coktan oluyorsun isinin basinda. Telefonla hatir soruyoruz uzaklardan, Ne yapardik sonra teknoloji olmasa. Zihni Ozselmanoglu |
Amacim Buydu
Demek inandigim ask bir oyundu Gormek imkiansiz yolun sonunu Anlamsiz sekilde solan guller Galiba bu baharin sonuydu Sensiz yasamak degil dunyanin sonu Ask her yerde belli degil konumu Ayrilmak istemeyen kirilmis kalpler Aramizda yalnizca bu ask sorundu Sen bir yaprak ruzgarin savurdugu Ben cabaladim tutmak istedim onu Bir birine kenetlenmis titrek eller Bekliyorum kaybemedim umudumu Hala burnumda saclarinin kokusu Arkaya baglanmis sirma gibi uzundu Ve onu oksayan nasirli eller Seni sevmekte ki amacim buydu Zihni Ozselmanoglu |
Amerikali Kiz
Amerikali kizla birbirimize asik, Uc Hafta once Mcdonald’s da tanistik. Dil yetersizliginden tarzan gibi anlastik, Arada bir Bush’un polotikalarini tartistik. Biz dedi dunyanin en super devleti, Getirecegiz ortadoguya demokrasi. Isgal edince yabanci devletleri, Tavan yapar bizim ekonomi. Bir de petrol vardi isin ucunda, Aramiz acilmasin dostumuz arabistan’la. Terorizimi durdurmak icin gittigimiz irak’da, Sivil halk olmus kimin umrunda. Izrailin bombalar yagdirdigi lubnan’da, Aslinda butun kabahat hizbullah’da. Ama ask ve sen bu konulardan baska, Ayirmasin beni senden bizim dis polotika. Zihni Ozselmanoglu |
Anne
Omrunde goremeden bahari, Verdiler seni yaban ellere, Anladin o zaman anyayi konyayi, Henuz yirmisinde degildin sen anne. Kiz dogdun baban seni okutmadi, Sen de bir kuluydun yaradanin. O kadar dayak yedin de hic aglamadin, Bagrina tas basip sustun sen anne. Oysa mutlu olmakti senin hakkin, Bir sokum ekmege muhtac kaldin. Besleyip buyuttun canima can kattin, Bir gun bile sikayet etmedin sen anne. Ben buyudukce sen yaslandim, Senin diger annelerden yoktu farkin. Sana doymadan kactim gurbet elere, Cok ozledim de kavusamadim sana anne. Zihni Ozselmanoglu |
Apartman
Tahtalari nem kokan bir apartman Sehrin az cok bati taraflarinda Fakirlik icinde gecerken zaman Calisirdim sise fabrikasinda Kolay gelmiyordu ekmek parasi Anlamazdim konusulan lisandan Kalbimdeki buruk hicran yarasi Vesvese veya dedikodulardan Sen celiskiler icinde bir diyar Benligini kurtar hain ruzgardan Beyaz taneleriyle duserken kar Erisin artik gozlerinde husran Parklarda oterken yabanci kuslar Kalplere dagilan yesil bahardan Caddenin yanlarinda kaldirimlar Sesizlik hakimdi hemen ardindan Vardi ayni milletten insanlar Gurbetin verdigi garip havadan Sosyete gecinirdi budalalar Anlamazdi onlar hic insanliktan Zihni Ozselmanoglu |
Arasinda
Kosuyordum hic tanimadigim umuda, Varmiydi hakikaten mutluluga ulasan. Batan gunes kipkirmizi safakta, Huzunle sevincin arasinda kaldim Buz gibi sularin icine daldim, Uzanip sirtimi yasladim daglara. Razi oldum kaderime sonradan, Akla karanin arasinda kaldim. Donmuyor sensiz su fani dunya, Caresiz basimi taslara vurdum. Yasanacak ne kaldi senden baska, Olumle yasamak arasinda kaldim. Sevdim kendi dengimde bir kadin, Dedikodu coktu dolasan etrafta. Gunahlarimi affet diye tanriya yalvardim, Cennetle cehhennemin arasinda kaldim. Zihni Ozselmanoglu |
Arzum
Arzum karismis hircin denize, Ruzgarla cosuyor azmis dalgalar. Kaptirdim kendimi dalarken enginlere, Yagmur yagarken sanki hava aglar. Dusmusum ben yine ask derdine, ******* kacar gunduz kovalar. Baktikca buyulendim mavinin gizemine, Aradim sevdayi belli bir vakte kadar. Ozlem buyudukce deniz daha azar, Kimseler dayanmaz sevda atesine. Durulmuyor dort yanimi sarmis firtinalar, Var mi benim gibi dertleri ceken sineye. Denizle hasret girmisler birbirine, Ihtirasla vuruyorlar sonsuz sahile. Arzum buyuktu Okyanuslar kadar, Ask goturdu beni hayaller ulkesine. Zihni Ozselmanoglu |
Ask
Havada ucusan seni seviyorum sesleri, Ask guller acan cicek bahcesi. Gonlum yasadi doyasiya butun mevsimleri, Allah nasip etmis bana seni sevmeyi. Kirmizi gul gibi kokuyorsun mis gibi, Gokte ararken yanimda buldum guzeli. Ask kus gibi havalara ucurdu beni, Sen yanimdayken gozum gormez kimseyi. Ask sensin sevgilim bana inan, Senden ayri nefes bile alamam. Bu dunyada herseyimi alsin da yaradan, Yeter ki beni ayri birakmasin askindan. Guller acmis rengarenk askinla, Askini gormek de varmis bahtimda. Kalbim carpiyor en had safasinda, Sukrettim o an icin yaradana. Fani dunya gibi ask da biter elbet, Ne guzel duygu yasamak sevmek. Ayiramaz inan senden beni hic bir kuvvet, Olsem bile askim yasayacak ilelebet. Aylar, yillar, askina doymaya yetmez, Sen gulmeden ask rahat etmez. Yeter ki beni cani gonulden sev, Sevgilim ask bizleri omur boyu terketmez. Zihni Ozselmanoglu |
Ask Acisi
Nedir bu cektigim senden, Bir oyle soyluyorsun bir boyle. Askimiz oyuncak olmus, Rezil oldum ellere. Sildim seni ask defterinden, Derdim buyuk sigmiyor icime. Onunla bununla geziyorsun, Kolay mi cekmek sanki sineye. Ask denilen sey yalanmis, Yaktin beni goz gore gore. ******* uzun bir asir gibi, Uyuku girmiyor gozlerime. Ask beni cikardi cileden, Bin defa oldum seni sevmekle. Deli gibi sevdim hic sevilmeden, Kahrettim seni ilk gordugum gune. Zihni Ozselmanoglu |
Askin Kutreti
Askin kudreti bu aleme huznuyle yeter Aksi halde zaman sir gibi beyhude gecer Mevsimin celiskisi akseder ciceklerden Kalbinde tasir bahari seven ve sevilen Dudaklar solgun anlamsiz kesfetmeye hazir Tabiatin manasiyle gozlerinde yansir Yapraklar dokulurken bir yerlerde sen sade Bitmek uzere sana askin verdigi vade Ne olurdu huzunu birakip beni sevsen Eger kendin baharda acan konca gul isen Zihni Ozselmanoglu |
Ayna
Kaderime boyun egdim ama sen Saklanmis mazide aci hatiralarla Yukseklerde kaldin biraz asagiya en Sanki gonlun geziyor havalarda Bos kalmis odalarda uyanirken Cizgili yuzumu saklamiyor ayna Duruyor karsimda ak saclar ve ben Senden ayri harab olmus durumda Kir dusmus saclarimi tek tek sokerken Her telin huznu kaldi kursagimda Benim icin ulasilmaz bir hayaldin sen Yuzun beliriyor sabahlari aynada Zihni Ozselmanoglu |
Bahar
kara bulutlar dagildi hava sutliman, Gunesin isigi yakiyor topragi tasi. Kuslar ucusuyor bir daldan diger dala, Yine de bekledigim bahar gelmedi. Bekledim bahari seni bekler gibi, Guller acti yayildi kokulari uzaklara. Elveda diyordum icimi kemiren mutsuzluga, Baharin gelmesi artik an meselesi. Beklerken bir yandan avutuyorum kendimi, Inanmistim deli gibi o yalanci bahara. Ozlemistim o mutluluk dolu gunleri, Bahar meger ben farketmeden geldi gecti. Zihni Ozselmanoglu |
Baharin Ardindan
Bizleri terkeden baharin ardindan Tenin renginde oksuz kalmis cicekler Bir ciglik kopar sevenlerin bagrindan Yagmurlar uzgun gozlerinden af diler Bir gul nagmesi cinlar kulaklarindan Sahit oldum sensiz gecerken mevsimler Aldanma sen esen yaz ruzgarlarindan Kaybolsun gozlerinden nem bana yeter Sari renkler yayilirken saclarindan Tabiat durgun yorgundu kelimeler Bir golgen aglamis baharin ardindan Gerisi hep unutulmus hadiseler Zihni Ozselmanoglu |
Bahcede Guller
Bahcede guller acildi haydi kes, Diyor derinden gelen acayip ses. Masa uzerinde cini vazodan, Goz kirpiyor buyusuyle haziran. Iklim kulaginda olmez bir sarki, Yaylarda gezinir parmak uclari. Kanat cirpar huzunle ucar kuslar, Guller masum dikenleri gunahkar. Etrafta cit yok hayaller kuyutu, Aksam nini,dizlerinde uyudu. Yildizlar altinda solar gumus yaz, Duru, dingin havada eser ayaz. Solurken aldigin derin nefesin, Engel ol guz tekrar geri gelmesin. Zihni Ozselmanoglu |
Bakislarin
Bakislarini goturuyor denize ruzgar Yansiyor renkler etrafa sanki turkuvaz Arzularla bir olmus cosan dalgalar Bir masal anlatiyor kulak ver dinle biraz Saclarina dokulen altin renkli yapraklar Agaclar sana bakarken yuzlerinde haz Sebebi olmadan terkedilmis umutlar Gullerde seni andiran endaminla naz Ask da guzeldi en az guller kadar Anlatmak mumkun degil cumleler sigmaz Aramizda gecen sirlar dolu o bahar Sevsem seni dunyalar kadar yine az Bir anlik gercek yillar boyu hatiralar Yine de guzeldi sevgilim senle gecen yaz Zihni Ozselmanoglu |
Baska Yerlerde
Ruzgarlarla savrulmus baska yerlerde Kurumus bir yapraktir sekli yuzunun Guz yagmurlari yagarken gozlerinde Birak seni aksamla terketsin huzun Sen boyle bir garip kederlendiginde Tadi olmaz ne baharin ne de guzun Saclarin cicek ya da bir gul renginde Gecerken arasindan sanki gunduzun Cehreni carsaf gibi orten gecede Mehtap isigiyla dans eden bir gulsun Yapraklar dokulurken baska yerlerde Ruhun bir cig damlasi gibi suzulsun Zihni Ozselmanoglu |
Bekletme
Hadi gel sevgilim vakit tamam, Bekleyen gonlumu artik aldatamam. Isik ol penceremden gir iceri, Aydinlat sensiz dunyami, Kurtar beni karanliktan. Gel ilik bir ruzgar gibi, Kapimi cal yavastan. inat etme sevgilim, Kacamassin bu asktan. Suzul bir golge gibi, Hic iz birakmadan. Gonlum bekliyor seni, iceri gir kapisini calmadan. Gunler geciyor hep ayni, Bir sabah oluyor, sonra hep ayni aksam. Hirsiz olmus zaman, Caliyor acimasizca hayatimdan. Sabaha dogru gel uyandir beni, Izdirap dolu bu anlamsiz ruyadan. Zihni Ozselmanoglu |
Bende kal
Yuzunde degisen bir hal Gitme baharla bende kal Bedenin sanki ince dal Saclarini ruzgara sal Ask icinde gulen ruya Icindeydim ben de guya Sen gul kadar guzel ve ya Sabahin ucunda ziya Ismin lazim degil senin Muhurlenmis zaten kalbin Yasarken kendinden emin Askla beni ziyan ettin Zihni Ozselmanoglu |
Benden Ayri
Takilmis zaman icinde sen guya Saatler oniki gece yarisi Eski bir sarap ve kadeh yaninda Dudaklarina bulasir karasi Gece erir yok olur kollarinda Ziyan gozlerinde bellidir hazzi Los isikli karanlik sokaklarda Ne bir insan sesi ne de sedasi Duser yere sis karisir havaya Aksam uyukuda orter diyari Bir huzunlu nagme kulaklarinda Aklin baska yerlerde benden ayri Zihni Ozselmanoglu |
Beni Unutma
Aradan uzun yillar gecsede, Sikayet etsem gecmis zamana. ask bizi defterinden silsede, sakin sevgilim beni unutma. Gecmese dusunmeden her saniye, Kiyamet gunu yakinda kopsa. Adini anmasam son nefesimde, Ne olur sevgilim beni unutma. Askin kaderi olsa elimde, Sevenleri ulastirsam mutlu sona. Rezil olsam dussem dillere, Yine de sevgilim beni unutma. Yigitlik her zaman dayanmaz guce, En kotu bela gelse basima. Gul solsa yapraklari dussede, Aman sevgilim beni unutma. Donersem elbet birgun rabbime, Okurmusun fatiha mezar basimda. Eyer bir gun seni unutsam bile, Ne bu dunyada ne de digerinde, Yalvaririm askim beni unutma. Zihni Ozselmanoglu |
Beyaz Bulut
Uzerinden gecen beyaz bulutun Hulyalarina dalmis golgesinde Askini ve seni coktan unuttum Donerken dunya kendi ekseninde Mavi semalar altinda bu yurdun Mevsimle ahenkli baska yerlerde Benimle beraber olma umudun Mumkun degil ruyasi gozlerinde Gonlun pisman iken eriyip soldun Gorunmez oldun gul bahcelerinde Ask dunyasinda sen bir hayal oldun Mahmur gozlerinden gecerken perde Zihni Ozselmanoglu |
Bir Gemi Gibi
Bir gemi gibi acil gonlum maviye Ruzgar ufursun beyaz yelkenlerine Guzelliginle tarihte baska devir Acilir ufuklarda dumeni cevir Ilerle sana yabanci bolgelerde Sicaklardan korun kuytu golgelerde Bir baskadir renkleri acilan ufkun Gozlerinde macerayla deniz cossun Aksamin huznu etrafida gunesin Birak yildizlari sana yon gostersin Kara cok uzaklarda bir hayal artik Sen ben ve ask buralarda yalniz kaldik Zihni Ozselmanoglu |
Birtanem
Fantezi bir cember icinde gecerken zaman Sanki doganin renklerinde bulusur alem Saclarin islanirken sonbahar yagmurlarindan Ceylan gozlerinden dokulur keder ve elem Gecelari etrafa savrulan yasemin kokularindan Yuzune yansiyor askin sebep oldugu matem Eteklerin ucusurken yaz gunu ilik ruzgarlardan Kiminle kiyaslasam sen daha guzelsin zaten Ruyalarin ask dolu kiskanir derin uyukularindan Yine de az seni guller arasinda oksayip sevsem Mevsimin huznuyle yapraklar ucusurken havalardan Hala seni sevdigim gunleri hatirlarmisin birtanem Zihni Ozselmanoglu |
Bulamadim
Anilarla gittim yine gecmise, Hatiralar kactiben kovaladim. Yoruldum kaldim nefes nefese, Bir damla suya hasret kaldim. Beyaz mendilin kalmisti bende, Uzerine akmis gozyaslarin. Sikayet ettim seni kadere, Yillar gecti bir cevap alamadim. Gocup gittim gurbet ellere, Oralarda hep seni aradim. Caresiz sordum gelen gidene, Ben o aski bir turlu bulamadim. Zihni Ozselmanoglu |
Can Sıkan Havalar
Can sikan havalar kara bulutlar Bahcenin yamacindan akan dere Haftalardir yagar cilgin yagmurlar Seffaf damlalar ulasirken yere Su akintisindan yorgun oluklar Bocekler toplanmis islak zeminde Uzak mesafede simsekler cakar Endisesi okunur gozlerinde Zihni Ozselmanoglu |
Canan
Dun gece ruyalarimi paylastigim canan Bir sir gibi az cok asik oldugmuzdan Unutulmaz guzellikte aksamla bitmeyen zamani Ve kollarinda iken hic tanimadigim o derin hazzi Davet eden mevsimler ciceklerle aska Ruyamdaki gece icinde guzelligin bir baska Sonuna yaklasdigim kalin eski romanin Sayfalarinda askin vaad ettigi ulasilmaz mekanin Bir kosesinde saclarinla eylenen ruzgar Ve onlarla birlikte savrulan kuru yapraklar Ruyalarimla birlikte geceye karisip gidersin Sen aksamlari paylastigim ne guzel bir dilbersin Zihni Ozselmanoglu |
Cazibe
Yanaklaridan sizan al renginde, Hayatin buyusu baska bir alem. Sahid oldugum her tebessumde, Haz dokulsun konca gullerden. Uyuku suzulen mahmur gozlerinde, Yekpare bir anda keder ve elem. Saclarinin telleri ucusurken serinde, Ruzgar nasibini aliyor guzelliginden. Gunesin isiklari dolasirken teninde, Dudaklarin kurumus askin sehvetinden. Seyrederken seni bir hayranlik icinde, Cazibenle pembe hayallerden gecerken. Zihni Ozselmanoglu |
Cicek
Kalbimde acmamis nadide cicek, Askin ile acip bir gun yeserecek. Sevmek sevilmek ruhumun emeli, yalniz sensin su fani dunyada gercek. Ne olursa olsun askin bedeli, Omur boyu sevecegim yine de seni. Haydi gel ozletme o kadar kendini, Senin icin sakladim kalbimdeki cicegi. Ruya degil sevgilim olanlar gercek, Sana olan sevgim omur boyu surecek. Koybolup gitsen de ortalarda birakip beni, Sana olan askim inan hic bitmeyecek. Zihni Ozselmanoglu |
Cunku
Zamana takilmis gecmeyen gunler Ve icinde hulyalara daldigim cicekler Bir olum sesizliginde seni ozler Cunku ask sabirsiz kapida bekler Uykuda dalgalar sakin denizler Ara sira ruzgar onlari rahatsiz eder Aksamlari beni alip goturen keder Cunku ask olse de kalplerde gezer Vaadler ve tutulmayan guzel sozler Gecmiste ask ile bakan mavi gozler Baharda istahla acar gonca guller Cunku ask arsinda bocaliyor mevsimler Acimasiz gunler ve gecen seneler Alnima yazilan kacinilmaz kader Mazide hatirladigim o issiz yerler Cunku ask bir ruya gibi icime siner Zihni Ozselmanoglu |
Delicesine
Ne sana kizginim ne de kaderime Hatiralar icindeki yaz *******i Ayrilirken yuzundeki aci tebessumde Sanki gordum huzun ve kederi Ask yanip kul olmus eski bir mesele Oysa ne kadar cok sevmistim seni Sahil yolunda dolasirken elele Gormek mumkun degil eski gunleri Ozledim seni ve saclarinin rengini Kiskanirdim gunesi dokundukca tenine Ruzgar oksarken sacinin her telini Bir zamanlar sevmistim seni delicesine Zihni Ozselmanoglu |
Donem Donem Yazlarda
Ellerimizle donem donem yazlarda Bahcemize ordugumuz tastan duvar Uzanmis sarmasiklar hemen yaninda Kisa suren bir yagmur topragi sular Duvar taslar bahceyle ayni hizada Golgesinde bir yerlerde guller acar Kirmizi renkleriyle gonlunde mana Karisir aksamlara ruzgarla kacar Degisen mevsim agacin yapraginda Kac defa onumde gun sararip solar Gozlerinden fiskiran bir kivilcimla Acilir katmer gibi yuzunde bahar Zihni Ozselmanoglu |
Dort Mevsimde Ask
Yasanir asklarin en sahanesi, Yesil bir ortu kaplar dogayi. Cicek tozlari ucusur havada, Kuslar sarki soyler neseli. Ask sarmis etraftaki havayi, Sallaniyor gonul salincaginda. Acan cicekte gordum gozlerini, Yuzune baktim anladim ihtirasi. yagmur surmedi uzun aslinda, Belirdi semada gokkusagi. Uzanip tutmak istedim elini, Yasiyordum adeta ikinci bahari. Yazi da bahar gibi sevdim, Elele dolastik sahil yolunda. Sohbet ettik havadan sudan, Yasli bir cinar agacin, Ferah serin golgesinde. Agustos bocekleri sarki soylerken, Denizden gelen ilik meltem, ask ile yuzumuzu oksarken. Mehtabli *******de, kayan yildizlara bakip, Niyetimizi kalbimizde gizlerken. Yazi da seni de boyle sevdim. Nihayet geldi iste sonbahar. Bir an bitecek sandim, Sana olan derin askim. Yesil yapraklar dondu sariya, Ciplak kaldi birden agaclar. Yapraklardan sana tac yaptim, Yalniz sen kalmistin yazin ardinda. ilik deyildi artik ruzgar, Savurdu beni o yandan bu yana. Soylemistim bitmez diye askim, Bak iste geldim yanina. Askimiz gidecekti sonsuza kadar. Kis bayagi sert geldi, Karla basladi firtina. Bu ask butun mevsimleri gezdi, Asla boyun eymeyecekti buna. Merak etme sen sevgilim, Askim isitacak yakinda icini. Gunlerce durmadan kar yagdi, Yollar kapandi sana ulasamadim. Kanma sen bu zor zamana, Sonuna kadar surecegim izini. Sevda alip goturecek bizi tekrar, Askimizin basladigi o guzelim bahara. Zihni Ozselmanoglu |
Dul Kadin
Dul bir kadina asik oldum, Genc yasta kaldi iki cocukla. Erkekler pesinde dertleri bambaska, Kocasi olmustu bir is kazasinda. Sevilmek sevmek onun da hakki, Mecbur tasinmisti babasinin evine. Rahmetli fakirdi birakmadi para, Caresiz bakti babasinin eline. Gelmiyordu elinden ne is ne de guc, Tahsili yoktu calismadi hayatinda. Basta ailem karsi cikti herkes olaya, Sucmuydu gonul vermek dul bir kadina. Zihni Ozselmanoglu |
Ebedi Ruya
Havada ucusurken kuru yapraklar Bir gul kokusu esliginde ileri geri Uzerine cokerken buruk aksamlar Daima tatli ruyalarina dahil et beni Kirik dallar arasindan eserken ruzgar Fisildasin kulaklarina askla sevgimi Gokyuzu mavi kaldi dagildi bulutlar Hisset mevsimle gelen romantizmi Guzelsin sen en az melekler kadar Sararken yavasca ask kollarina seni Guzle halden hale gecerken agaclar Kalplerinde vad eden bahar ozlemi Sabah sevinciyle gonlun bahtiyar Kaybetmis ask icinde o an kendini Yuzune aksederken nur seklinde isiklar Seni sevmek sanki ebedi bir ruya gibi Zihni Ozselmanoglu |
Esiri Zihniyetin
Ne param var ne de yuksek tahsilim, Topluma gore yani ben bir hicim. Ara sira surdugum bir bisikletim, Karin tokluguna calisan sefilim. Arka koltukta yaslanmis gel keyfim, Ne guzel bir his gezdirse beni soferim. Baska ne olurdu tanridan dilegim, Yoktur caka satacak mersedesim. Ne doktor ne de muhendisim, Fakat son derece durust ve mertim. Davul dengi dengine calar zihniyetin, Kurbani oldum yillarca bu kara lekenin. Sana gonul verdim be guzelim, Sen burnu havalarda bir ogretmensin. Yokur oyle ahim sahim benim meslegim, Yuz yil ugrassan anlayamassin ben kimim. Zihni Ozselmanoglu |
Eski Ev
Parayla pulla donen dunya Eski ev yasadigmiz musterek Para birsey degilmis guya Kader bize de guller elbet Yarim kalmis bitmeyen isler Hersey bagli para ve zamana Omur avuclarimin icinden ucup gider Vakit ilerlerken bugunden yarina Borclar bir yanda aska zaman yok Eski bir ev icine durmadan kos Kimisi acken kimisinin karni tok Hayat fuzuli gerisi bos Yasayip gidiyorum eski bir evde Geciyor aylar yillar mevsimler Daha guzel bir hayatim olsa keske Demek buymus anlima yazilmis kader Zihni Ozselmanoglu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.