![]() |
Berkay Kur
Açtığın Yara
Nerdeyim, nasılım, bir kere sorsan Közlenen ateşi, bir daha yaksan Sevginle birlikte, dermanım olsan Kapanır içimde, açtığın yara Rastlamış gibi, karşıma çıksan Bir yabancı gibi, birşeyler sorsan Alnıma yazılmış, bir yazı olsan Kapanır içimde, açtığın yara Ben seninim deyip, bana sarılsan Ayrılmayacak gibi, sımsıkı sarsan Bir ömür boyu, benimle olsan Kapanır içimde, Açtığın yara Berkay Kur |
Adam Gibi Olsun
Aşk olacaksa, seninki olsun Kalpten ve samimi olsun Öyle birkaç günlük değil Olacaksa adam gibi olsun Severim bende öyle Severim ölümüne Saçının bir teline Ben dünyaları veririm Sevgi olacaksa benimki olsun Olursa bir ömürboyu olsun Öyle yapmacık değil Olursa adam gibi olsun Sen sev beni böyle Seveceksen ölümüne Düşünmeden yerine Ben hayatımı veririm Berkay Kur |
Adı Bende Kalsın
Kanadı kırılmış kuş, Prangaya vurulmuş mahkum Bir simit'e.... Muhtaç yoksul Köhne kahvehane köşelerinde tek başına Bırakılmış bir garip Sormayın arkadaşlar Sormayın dostlarım bunları kim yaptı diye.. Bırakın adı bende kalsın. Onuru kırılmış ınsan Hayalleri yıkılmış bir hayalperest, Şerefi ayaklar altına alınmış, Şerefine namusuna düşkün biri Hiç ummadığı insan tarafından kahpece sırtından Vurulmuş Adam. Sormayın dostlarım,sormayın canlarım bunları kim yaptı Diye....... Bırakın adı bende kalsın, Bırakın onun adı yere batsın. Berkay Kur |
Adını Sen Koy
Sunsalar birer birer başka isim söylemez Dört tarafı aşk dolsa sensiz sevda özlemez Canına da kıysalar gönül ferman dinlemez Sorardın sevgi nedir hadi adını sen koy Közlenen ateşini elimle yakıyorsam Kanayan aşk yaramı sevgimle sarıyorsam Gördüğüm her rüyayı hayıra yoruyorsam Sorardın sevgi nedir hadi adını sen koy Seni seven bu gönül senden başka sevemez Senden güzeli olsa baksa bile göremez Bin tane de verseler senden başka istemez Sorardın sevgi nedir hadi adını sen koy Özlemini kalbime gün be gün kazıyorsam Hasretin gözlerim de durmadan ağlıyorsam Buğulanmış camlara adını yazıyorsam Sorardın sevgi nedir hadi adını sen koy Berkay Kur |
Ağlarsa Anam Ağlar
Nerde verdiğin sözler, Hepsi yalanmış meyer. O sahte sevgiler, Oynadığın rolmuş meyer. Kurduğun o hayaller, Bir masalmış meyer. Gideceksen durma git, Topla eşyalarını, Karşıma geçipte öyle, Akıtma timsah gözyaşlarını. Geçen güzel yıllar, Birer anı kalacak, Belkide içimden, Birşeyler koparacak. Gönlüm karalar bağlar, Belki ardından ağlar, Sen ağlama sakın ha, Ağlarsa anam ağlar, Gerisi yalan ağlar. Berkay Kur |
Ağlayacaksın
Yüzüme gülerek veda edişin Ardına bakmadan o terk edişin Benim bu sevgimle alay edişin Senide vuracak ağlayacaksın Senin de gözlerin yaşla dolacak Güllerin elinde bir bir solacak Gözlerin yollara öyle dalacak Benim suçum diye ağlayacaksın Yüreğin hasretle hergün yanacak Yılların bittikçe hesap soracak Vuslatın dilinde dua olacak Ben ne yaptım diye ağlayacaksın Benim değerimi anlayacaksın Adımı her yerde haykıracaksın Diz çöküp de bana yalvaracaksın Pişmanlık duyup da ağlayacaksın Berkay Kur |
Ağlayamazsın
Giden geri gelmez sen biliyorsun Çok pişman olmuşsun öyle diyorsun Şimdi üzülüpte ağlıyormusun Benim gözümle sen ağlayamazsın Bendim sensizliğe umutlar katan Bendim hasretini içime atan Bendim yokluğuna sarılıp yatan Benim gözümle sen ağlayamazsın Aşkına ölecek bir yürek vardı Senli olan kalbi bir boşluk sardı Herşey bitmiş artık mazide kaldı Benim gözümle sen ağlayamazsın Bendim ölen aşka ağıtlar yakan Bendim terk ederken ardından bakan Bendim gururumu uğruna satan Benim gözümle sen ağlayamazsın 26/10/07.....Berkay Kur Değerli Dostlarımdan - Bendim sensiz *******de hatırana sarılan Bendim kanayan yüreğime tuzu basan Sen benim yüreğimle ağlayamazsın...............Nadire Aktaş Bir selam verip, sana bağladın, her gece sabahlara kadar ağladım, belkide o küçük yüreğine sığmadım, benim gözümle sen ağlayamazsın...............Selami Tıraşlar Bendim senin yerine güneşe göz kırpan Bendim dolunaydan rüyalarına yansıyan Bendim ayrılıklara gebe kalıp yaşayan Benim gözümle sen ağlayamazsın...............Tarık Arık ben bendim sanki bırakıpta giden el sözüyle bu aşkı yakıp yıkan pişman olmuşsun neye yarar sen benim gözümle ağlayamazsın...............Yıldırım Şimşek Bendim buhranlı *******de krizlere giren, Bendim ömrümün en zarif yıllarını yoluna seren, Bendim geçmişe dair ne varsa silen, Benim gözümle sen ağlayamazsın...............Ender Pehlivan Gönül sarayıma postunu serdin Prangalara vurup, ferman verdin Özlem, hasretinle beni bitirdin Benim gözümle sen ağlayamazsın...............Külkedisi_ Bendim aşkımı dağlara katan Bendim gönlümde tahtını kuran Bendim *******de ağlayıp yatan Benim gözlerimle sen, hiç ağlayamazsın...............Neşe Turhan her geçen güne umut ekebilir misin? rüzgarda savrulup, uçabilir misin? geceyi gündüz yapıp, yıldızları ağlaya bilir misin? sahi, sen, benim gözümle ağlayabilir misin? ben aplayınca, gökyüzü aplar ardım sıra, zaman dudur, duvarlar sarılır, gözyaşlarıma. hıçkırıklarım, düğümlenir boğazımda sahi, sen, benim gözümle ağlayabilir misin? ...............Edibe Meryem Usare *******ce yokluğunla baş başa, Kaç kez kalıp vurdum başımı taşa, Bak şu gözlerimde çağlayan yaşa, Benim gözümle sen ağlayamazsın...............Ersin Kayışlı Canı pahasına sevdim gelmezsin Aşkıma inat ayak diretirsin Besbelli kalbim, sende ne ararsın Benim gözümle sen ağlayamazsın Ürgüp / 27.10.2007........................................ ...Gökmen Yılmaz ERDEM O gözler kurumuş yaşlar gelmiyor, Giden yıllar gidiyor aman vermiyor, Ne çiçekler açıyor bakıp görmüyor, Sen benim gözümle ağlayamazsın...............Mehmet Göden kalbi yürekleşmeyen aşkı bilemez benim gibi kimse seni sevemez dilim git der, kalbim istemez sen benim gözümle ağlayamazsın..............Pınar Önalan göz pıarınmı kurumuş ağlamıyorsun yada kalbin çürümüş dinlemiyorsun ikimize ağlıyorum sen biliyorsun sen benim gözümle ağlayamazsın...............Abdulvahap Altay Ben gibi yandınmı sevdinmi sanki Yalandır gözünden akan inanki Ne kadar ağlarım desen inanki Benim gözümle sen ağlayamazsın...............Sevilay Şahbaz Berkay Kur |
Aklımı Başımdan Aldı
******* gözüme uyku girmiyor Aklımdasın yine daha gün gibi Hayalin gözümden gitmek bilmiyor Aklımı başımdan aldı bu sevgi Sevdaya sevdalı nere gideyim Rüzgara kapılan yaprak gibiyim Hor görmeyin beni seven biriyim Aklımı başımdan aldı bu sevgi Geçiyor yıllarım biraz da durun Çekilmiyor sensiz gönlüme sorun Zalim anılarım bir de siz vurun Aklımı başımdan aldı bu sevgi Uyusam göğsüne koyup başımı Silseydin gözümden akan yaşımı Yokluğun çatlatır sabır taşımı Aklımı başımdan aldı bu sevgi Doğmuyor sabahlar artık güneşim Zamansız küllendi yanan ateşim Bir meçhule doğru benim gidişim Aklımı başımdan aldı bu sevgi Berkay Kur |
Akrep Gibi
Mutlu olmamam için, Yeminmi ettin yoksa, Bunu insan,insana yapmaz, Taş kalbi dahi olsa. Sanki sen verdin bu kanı, Doyasıya içiyorsun, Sanki sen verdin bu canı, Geri almak istiyorsun. Senin gibisini, Görmedim ben ömrümde, Yıllardır yılan, Beslemişim gönlümde, Yaptıkların yetmedi sanki, O akrep gibi sokuşun niye. Berkay Kur |
Alamancı
Bizi götür dü büyüklerimiz Biz gurbetçiler hep böyle söyleriz Akrabalar sanır biz zenginiz Paralar yollar da biz temizleriz Uzaklardan burası güzel görünür Parası için ne dizler dövülür Türksün diye çarşaf dürülür Alman'ın evinde insan sürünür Gurbetin çilesi çekmekle bitmez Bir yanda Vatan bir yanda ekmek Dazlaklar dan bazen dayakta yeriz Ama çoğunlukla bizler döveriz İçimiz de vardır delilerimiz Parayı sonradan görenlerimiz Vatan da alamancı burda yabancı Bunları çok duydum bu kaçıncısı İçimiz de saklı hasret sancısı İşimiz gücümüz ekmek parası Gurbetin çilesi çekmekle bitmez Bir yanda Vatan bir yanda ekmek. Berkay Kur |
Alışamadım
Unuturum sandım zamanla seni İçime gömdüm hep sahte sevgini Sevmedi bu gönlüm başka birini Sensiz yaşamaya alışamadım Özlemin dinmiyor garip gönlümde Sevgimin seli var bu gözlerimde Sevdan yüreğimde ismin dilimde Sensiz bu hayata alışamadım Unutmak yalanmış yeni anladım Seni bu canımdan ayıramadım Bitmiyor hasretin ben dünde kaldım Sensiz bu dünyaya alışamadım 18/12/07.....Berkay kur Değerli Şiir Dostlarımdan ........................................ Alış demeyin alışılmıyor Onsuz hayatı içim almıyor Ne hadar çabalasam olmuyor Sensiz olmaya alışamadım...............Türcan Demirel (H@sret) Aşkın közünde bir ömür kavurdun Senden başka bir derman bulamadım Düşlerime de artık gelmez oldun Sensiz rüyalara alışamadım...............Külkedisi_ Kolaymı böylesi candan severken Hazan rüzgarkarı esince erken Sevda diye diller ayrılık derken Hasreti çekmeye alışamadım...............Sevilay Şahbaz ayrılık rüzgarı takıp peşine aşkın baharında terk edişine sualsiz vedasız bu gidişine vefasız, bir türlü alışamadım...............Aldulvahap Altay Berkay Kur |
Allah Aşkına
Ağaçlar zamansız, yaprağını döküyor Anılar canlanıp, uykularımı bölüyor Seni soruyorum, herkes boyun büküyor Bir haberini gönder, Allah aşkına Bahar kışa dönüp, üstüme geldi Zalim yıllar özlemi, yoluma serdi Sensizliği kollarıma, öylece verdi Bir haberini gönder, Allah aşkına Yokluğunu, her nefeste solurum Hayalini, görür mutlu olurum Hasretini, yüreğime dokurum Bir haberini gönder, Allah aşkına Berkay Kur |
Allah Vermesin
Ne güzel başladı, bir masaldı sanki Sendin benim için, aşkların en güzeli Koklardım hep seni, bir gül misali Seni, bir daha mı seni, Allah vemesin Ne yaptıysam sana, hiç yaranamadım O sevdana sığındım, dardı barınamadım Sever gibi yaptın, buna dayanamadım Seni, bir daha mı seni, Allah vermesin Sözlerin beni yıktı, tutulası dillerin Gözlerin öyle yaktı, kör olsası gözlerin Nasılda çekip gitti, kırılası dizlerin Seni, bir daha mı seni, Allah vermesin Berkay Kur |
Allahın Var Mı
Ne küçükmüş sevdan nerde o gurur Söyle be duyarsız Allahın var mı Sevdi vermiş Rabbim yürekte durur Kullan be vicdansız Allahın var mı Canım dedim sana ömrümü aldın Mutluluk istedim dertlere saldın Ben hep özledim de sen düşte kaldın Söyle be vefasız Allahın var mı Sevip de sevilmek benim de hakkım Her zaman bendesin gönlümde saklım Solmayan dalımda hazanda salkım Hadi be hayırsız Allahın var mı Ne vardı sözlerin gerçek olsaydı Ne vardı yüreğin sevgi dolsaydı Bari göreceğim bir gün kalsaydı Anlat be insafsız Allahın var mı 10/02/08......Berkay Kur. Değerli Dostlarımdan ...................................... Yıllarımı verdim, ömrümü verdim Bu sevda uğruna, gönlümü verdim Ne sıcak bir sevgi, ne vefa gördüm Söyle be kitapsız, Allahın var mı...............Hamit Körken (Haz) şerefiyle, gururuyla geçinen sevdim diye dilde söyleyen aşkı oyun gibi oynayan sen insafsız Allahtan korkmazmısın...............Yıldız Özcan (Yıldız33) söyle ey sevgini hani seviyordun ne oldu nasıl bitti sevgin ne oldu söyle insafsız söyle sevdinmi yüreğinle söyle ey yar senin Allahın var mı..................Nejla Özkan (Yaşamakgüzel65) Yüreğime ilmek ilmek işlendin Vaatler yeminler eden hep sendin Beni neden yaktın madem gidendin Söle be kitapsız Allah' ın var mı...............Özcan Akkuş (odğukan) Şu başıma taç ettimde ne oldu Baharımı yedin bitirdin gittin Yılları saniyede bir anda biçtin Ömrümü çürüttün haberin var mı? ...............Tarık Arık (Sude-3) Berkay Kur |
Andıkça Seni
Hasretler özlemler bitecek birgün Asla solmayacak gönlümde gülsün Gittiğin gideli asırlar sürdü Her günüm her anım bana ömürsün Özledim diyorsun benim sesimi Bende özledim o gül nefesini Uzatma ne olur bu hasretini Çarpıyor şu kalbim andıkça seni Anıyla yaşamak çok zor bir bilsen Avuçlarım gökte onu bir görsen Resmine bakıpta dudakta sitem Her günüm her anım bana ömürsün Özledim diyorsun bakıp resmime Bende özledim ölürcesine Dayanıyorum bak bu hasretine Çarpıyor şu kalbim andıkça seni Berkay Kur |
Anne
Kapılmıştı gönül bir yalancı sevdaya Alıp götürdü beni bambaşka dünyaya Sevgimi sevdiğimi ah buldum sanmıştım Biliyorum anne ben çok yanılmıştım Üşüyorum anne kollarına sar beni Düşüyorum anne ellerimden tut beni Hayatımı adadığım o yuvamı dağıttı O seviyor sandığım hayatımı kararttı Muhtacım sana anne muhtacım yardımına Yanında götür beni yalvarıyorum sana Üşüyorum anne kollarına sar beni Düşüyorum anne ellerimden tut beni Bağlandım vefasıza senin gibi sarmadı Sevgi şefekatle bana hiç yaklaşmadı Gözlerim kararıyor başım öyle dönüyor Kokun burnumda anne yavrun ölüyor Üşüyorum anne kollarına sar beni Düşüyorum anne ellerimden tut beni Berkay Kur |
Ararsın
Yanlız sevgi değil canımı verdim Bu vurdum duymazlık sevgilim neden Yoluna gül değil ömrümü serdim Bu umursamazlık birtanem neden Sevgini istedim vermezsen verme İstemem aşkını sevmezsen sevme Beklemem yolunu gelmezsen gelme Yaşını silecek eller ararsın Yanacaksın sende her bir ahında Sende solacaksın kendi dalında Kimse olmayacak artık yanında Senide saracak kollar ararsın Ardından bakarsın o son trenin Dilinden düşmez hiç aşka sitemin Adını söylersin o hep sevenin Yerlerde ezdiğin aşkı ararsın Berkay Kur |
Arkadaşıma Mektup
Daha çocuk yaşta, Başladı arkadaşlık, Sabahtan, akaşama, Hep birlikte oynardık. Birer okullu olduk, Hemde sıra arkadaşıydık, Okuldan sonra bile, Birbirimizden ayrılmazdık. Geldi gençlik çağları, Kanımız kan kaynadı, Yüzümüz tüylenince, Adam olduk sanmıştık. Mahalledeki kızlar için, Ne kavgalar etmiştik, Seni, beni seviyor diye, Birbirimizi yemiştik. Biz birlikte büyüdük, Sanki birer kardeştik, Allah ayırmasın diye, Ne dualar etmiştik. Artık bizler büyüdük, Sıcacık yuvalar kurduk, Birde gurbet girdi araya, Şimdilik görüşemez olduk, Dağ, dağa kavuşmaz ama, İnsan insana kavuşur, Allah ömür verdikce, Ölünceye kadar arkadaşız. Berkay Kur |
Aşık Oldum
Nerden çıktın aniden Kendimle avunurken Öyle şeymi olur Aşık oldum yeniden Kalbim öyle bir hoşki Yerinde duramıyor Sevinçten,mutluluktan İsmini haykırıyor Dargın bu garip gönlüm Yeniden neşelendi Seni Allahmı gönderdi Hemen de çıkıp geldin Ne güzelmiş aşik olmak Tadını unutmuştum ben Muhteşem bir duygu bu Hem sevmek,hem sevilmek Berkay Kur |
Aşk Benim Neyime
Bahar gelmiş neyime Benim gönlüm sonbahar Çiçekler yeşerse de Bendekiler soluyor Aşkla yaşamak neyime Yaşadım da ne oldu Bak bir şu halime Aşk beni ne hale koydu Mutluluk benim neyime Hiç mutlu olmadım ki Seviyorum diyorlar Onu hiç duymadım ki Yaşamak benim neyime Yaşıyorum da ne oldu Sevgiyi hep ben verdim Hiç geri almadım ki Berkay Kur |
Aşk Kitabı
Aşk kitabın,yırtıpta attım Bu kalem,sana artık yazmıyor Bütün resimleri,kesipte,yaktım Bu gönül ardından,artık yanmıyor Kutlarım seni,nasıl becerdin Oysa sen benim,herşeyimdin Solmayacak sandığım,gülümdün Sana nasıl alışmıştı,gönlüm Bütün şiirlerim,sanay'dı elbet Sende biliyordun,bunu kabul et Senin için,bir harf dahi yok Kalbimde yerin,artık yok. Berkay Kur |
Aşk Limanı
aşk limanına demir attım kürekleride kırıp attım hadi.! ! ! beni sevmede göreyim. Berkay Kur |
Aşk ve Sevgi
beklemek ne zordur.! işte bekledim seni... dinlemek zor iştir.! şimdi dinle beni... Aşk... bir elma şekerine benzer yalarsın, yalarsın, yalarsın sapı elinde kalır Sevgi... öpersin, koklarsın, seversin tadına hiç doyamazsın bir ömür kalır Berkay Kur |
Aşk Kumarı
Meğer ne ağırmış aşkın bedeli Ödedim ödedim borçlu ben çıktım Sanki yetmez gibi bir de çilesi Taşıdım taşıdım borçlu ben çıktım İçimde kök tutmuş atamıyorum Geçen bu yılları satamıyorum Hep yek geliyor yapamıyorum Bu aşk kumarını kaybettin gönül Sevgi ağır yüktür herkes çekemez Altına girdin mi taşıması zor Sevmek gönül işi herkes bilemez Adam gibi sevmek bilmeyene zor İçimde pas tutmuş silemiyorum Kader mi bu desem bilemiyorum Elimde asım yok yenemiyorum Bu aşk kumarını kaybettin gönül Bir daha sevmeye tövbe mi etsem Yürek sevgi dolu başaramam ben Gidenin ardından bende mi gitsem Gönlüm gurur dolu gidem ki ben Kıymet vermez ise sevmeyeceksin Ardından bir damla dökmeyeceksin O masaya geri dönmeyeceksin Altı üstü kumar olsun be gönül Berkay Kur |
Aşkına Ölürüm
Bu günde geçiyor döndüm ben düne Daha yarınlar çok benim gönlümde Sana sevgim bitmez garip kalbimde Geleceksin elbet günün birinde Böyle beklemekle hasret bitmiyor İçimde ateşin hiç ki sönmüyor Kirpiğim kurumuş günü bilmiyor Kaderimmiş olsun seni bekliyor Yıllarım geçsede ömrüm daha var Kollarım özlemi sarılıp sarar Sevdamın yarası durmadan kanar Candan seven varmı sorardın hep yar Hasreti gün ve gün saymadım sanma Aşkına ölürüm bırak sen yanma Hayalim gelsede ona da bakma İstersen adımı yemin et anma Berkay Kur |
Aşkla Oyun
Bugün içimde, tuhaf bir his var Böyle hiç olmamıştı, bugüne kadar Çocuklar gibi koşup oynamak Dertliler gibi yanıp ağlamak Her insan içinde bir çocuk taşır Hepimiz hiç çocuk,olmadıkmı Her dertli içinde bir hüzün taşır Hepimiz hiç aşık, olmadıkmı Çocuklar gibi oynamak geliyor Oyunlar neşeli, hep güzel biter Aşkla oyun oynanmaz zaten Sonu derli, hep hüzünlü biter. Berkay Kur |
Aşkların En Güzeli
Uzaklarda arama, Sana uzak değilimki, Aşk,sevgi istiyorsan, Sana yeter benimki, Sabah,akşam, Gündüz gece, Yaşıyorum seninle, Sana olan tutkum, Öylede büyükki. Şimdilik senin yerin, Kalbimin en güzel köşesi, Baş tacım ederim, Iste sen yeterki. Gündüz hayalim, Gece rüyam, Hep senınle birlikte. İçimdeki heyecan bile, Aşkların en güzeli. |
Ateş Sardığı Zaman
Benliğinde pişman sen olacaksın Aşkın közünle ah hep yanacaksın Duyduğun her sesi ben sanacaksın Yüreğini ateş sardığı zaman Dalgalar vuracak aşk sahiline Yağmurlar yağacak yanan kalbine Sancılar dolacak seven gönlüne Yüreğini ateş sardığı zaman Gelecek günlerle bana yanacak Büyüyen hasretle hep ağlayacak Seneler geçsede beni anacak Yüreğini ateş sardığı zaman Dalgalar azacak aşk sahilinde Karlar yağacak sıcak mevsimde Hep ben olacağım o gözlerinde Yüreğini ateş sardığı zaman Berkay Kur |
Ayıkla Pirinçin Taşını
Alnına yazmıştır Rabbim,aramana gerek yok, Zamanı gelince olur,üzülmene bir neden yok. Bulursun birini, döndürür başını, Ah dostum,o zaman ayıkla pirinçin taşını. .....Kıskanırsın onu cümle alemden, .....Çıkartmak istemezsin o altın kafesten. .....Ben ne halt ettim diye,yanar ağlarsın. Herkesin alınyazısı,hep aynı olmaz, Talih kuşu,her başa konmaz. Başladımı boyamaya,gözünü kaşını, Ah dostum,o zaman ayıkla pirinçin taşını. .....Ona bakan gözler,senı ok gibi vurur, .....Kıskançlık içini yakar kavurur .....Bekarlık sultanlıktı diye,yanar ağlarsın. Berkay Kur |
Balıkcı Amca
Eski bir teknesi vardı, Tamir bile görmemiş, Çıkardı her akşam,balık avına. O vahşi dalgalarla, Sanki savaş ederdi, Onu sevenlerinin, Yüreklerini ağızlarına getirirdi. Dağıtırdı balıkları, Yoksul ve fakirlere, Onun karnı doyardı, Onların doyduğunu görünce. Herkes ikaz ederdi, Ama her söz nafile, Bilirdi kendiside ama, Yapamazdı teknesizde. Sabahtan akşama kadar, Örerdi yırtık ağları, Sabırsızca beklerdı, Akşamı ve balık avını. Bu sabah haber geldi, Bulmuşlardı tekneyi, Dalgaların etkisiyle, Görememişti o nalet kayayı, Akşam üstü vurdu, Cansız cesedi kıyıya, Tabutuna yazmışlar, Rastgele,BALIKCI AMCA. Berkay Kur |
Bana Borcunuz Çok
Bu kadarmı çabuk geçer seneler Mutluluğu alıp elem sererler Sevdayı sevenden mahrum ederler Sizde vicdan yokmu zalim seneler Gençliğimi alıp belim büktünüz Saçıma beyazı hemen serptiniz Dizimde dermanı söküp gittiniz Bana borcunuz çok kahrolun yıllar Nasılda yüzüme çizgi çizdiniz Sevgimi alıpta dert getirdiniz Ömre acımadan bak bitirdiniz Merhamet yok sizde zalim seneler Gönlüme her sene yaş eklediniz Kalbi kırıp kırıp tamir ettiniz Size sorduğumda zaman dediniz Bana borcunuz çok kahrolun yıllar Berkay Kur |
Bana Sor
Ne istedin de yapmadım uğruna mı ölseydim Sevenleri bırakıp bir seni mi sevseydim Sevmek sevilmekti çokmu şeyler istedim Mutluluğu bilirsin mutsuzluğu bana sor Dizlerime uzanıp birgün olsun yatmadın Göğsüme dayanıp ta kalbimi sen duymadın Sevgini hep aradım söyle nerde sakladın Kahkaha yı bilirsin ağlamayı bana sor Seni öyle sevdim ki hep peşinden koşturdun Sana aşkı verdikçe gönlüme dert doldurdun Bir zamanlar bir güldüm dermeyipte soldurdun Çiçekleri bilirsin solanları bana sor Tek kendini seviyor kızmıyorum ki sana Bildiğin tek şey oda hadi sana elveda Hadi sor hadi sor ya çekinmeden sor bana Sevenleri bilirsin sevmeyeni bana sor Berkay Kur |
Başka Birşey İstemedimki
Gün gelecek sende,ağlayacaksın, Başını vuracak taş,arayacaksın, Yaptığın hatayı anlayınca, Aynaya bakıpta utanacaksın. Uzanan elimi bir kez,tutmadın, Kanayan yarama melhem,sarmadın, Sevgime karşılık sevgi olmadın, Senden fazla birşey istemedimki. Gün gelecek beni,çok arayacaksın, Dağlara,taşlara beni,sen soracaksın, İş İşten geçtiğini anlayınca, Aynaya bakıpta utanacaksın. Bunu bana sen yapmayacaktın, El sözüne bakıpta kanmayacaktın, Gururuma o tokatı atmayacaktın, Mutluluktan başka birşey istemedimki. Berkay Kur |
Başlık Parası
Babasına sordum. Baba Allahın emriyle...derken, Sert bir bakış,atarak.. Anasına sor dedi, Ana dedim... Allahın emriyle...derken, Laf ağzımda kaldı. Kınayı sen, Nişanı sen, Düğünü hayli hayli sen, Birde inek, isterim ha dedi, Ve ekledi... Başlık parasına gelince, Eee dedim ben sessizce... Onbin alaman parası, İsterim demezmi... O an tam yutkunurken, Tükürüğüm boğazımda kaldı, Boğulacam sandım. Hemen bir fişek misali, düşündüm... Tabiiki (İçimden) ... Ayıp olmasın diye, Onbin alman parasına, Kendime mercedes alırım diye... Tabiiki söylemedim, Nerde bende o cesaret. Sadece sordum,ana'ya,kibarca, Neden inek diye... Şimdiye kadar su içtim, Artık süt içeceğim diye,çıkıştı, Çaktırmadan baktım, Sözlümün yüzüne, Vallah otuzbir dişini gördüm, Biri önde yoktu. Olsun evlendikten sonra, Yaptırırız,pahalı değildir diye Az bişey düşündüm. Ana dedim... Ne var len diye çıkıştı, İneği sana ben alamam, Demeye varmadan, Bruce lee gibi... Yerinden fırladı. O an çay içiyordum, Korkudan... Ağzım,dilim yandı, Ana dedim... Başlık parasına gelınce...diyecekken, Bir an uçuyorum sandım, Kendi kendime,vay be, Uçmayıda öğrendim, Diyecekken, Ana beni, Kapının önüne,koymuştu bile. Berkay Kur |
Bebek
İki gönül birleşir Bir sevgiye dönüşür Döllenir,filizleşir Ve meyvesi beklenir. Sizin doğumunuz Mutluluğa,mutluluk katar Gülüp,ağlayışınız Ömre,ömür katar. O güzel kokunuzun Dünyada eşi yoktur Yaptığınız cilvelerin Haddi hesabı yoktur. Acıktığınızda nasılda Koparırsınız yaygara Sütünüzü bir içersiniz Sanki emmebasma tulumba. Karnınız doyduğunda Dalarsınız uykuya Melekler baş ucunuzda Korurlar sizi uykunuzda. Sıcacık yuvamızın Kalbi,gönlü,aşkısınız Sevginiz tarif edilemez Sizler bambaşkasınız. Dilerim Allahım sizleri Kazadan,beladan korusun İnşallah bir ömür boyu Sağlıklı yaşarsınız. Sizler bize Allahtan Birer lutufsunuz Yaşamaktan aldığımız Muhteşem bir hazsınız. Ana,baba olunca Sizlerde anlarsınız Bu kutsal mutluluğu Sizlerde tadarsınız. Berkay Kur |
Ben Ağlarım Yerine
Hüzünmü çöktü içine, Hayallermi canlandı, Anılarmı sardı seni, Boşluklara dalmışsın. Yapma ne olur, Ağlayacak gibisin, Düşecek bir damlaya, Ben ömrümü veririm. Kendine gel birtanem, Neşelen ve gülümse, Ağlamak istiyorsan, Ben ağlarım yerine. Derdi,Hüznü,Kederi, Bana ver ben alırım, Tek sen üzülme sevgilim, İste, sana taparım. Berkay Kur |
Ben Delikanlıyım Kızım
Milletin ağzında,torba yok ki dikesin Milletin ağzında,fermuar yok ki çekesin Söylenenler doğruysa,mutluluklar dilerim Kahpelığinden dolayı,seni tebrik ederim Ben delikanlıyım kızım, Seni bir kalemde silerim. Berkay Kur |
Ben Kimim
Ben neyim, ben kimim Anlayanadım... Aynalara bakıpta Tanıyamadım... Erkeklerde ağlarmış İnanamadım... Bu hallere düşecek Adammıydım... Berkay Kur |
Ben Kördüm
Vuslatı beklemekle geçecek gibi ömrüm O güne kadar sanki yanacak belki gönlüm Ne sevda çekenler var ben onları da gördüm Bana aşkı anlatma o zamanlar ben kördüm Nasıl inandım sana yalan aşkına kandım Boş yere mi sanki ben seviyor diye yandım Yıllarca bilmeyip de göğsüme yılan sardım Bana aşkı anlatma o zamanlar ben kördüm Sana kızıp küsemem Allahı'mın kulusun Beddua değil ama senin gibi bulursun Bu dünya da isteğim bana ayna olursun Bana aşkı anlatma o zamanlar ben kördüm Berkay Kur |
Beni Arayacaksın
Saçına beyazlar, dolduğu zaman Yıllar güzelliğini, çaldığı zaman Yanlızlıklar sana dost, olduğu zaman Pişmanlık duyup, beni arayacaksın Hasretin ateşi, yandığı zaman Alevler içini, sardığı zaman Her vakit ismimi, andığın zaman Pişmanlık duyup, beni arayacaksın Berkay Kur |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.