![]() |
Volkan Yoruç
14 Aylık
Siyahla beyaz bakar bu gözler Ve içinden sessizce geçer bu düşler Bir resimki benden yana eski Maziden hatıra kalmış bu günler Yaş belki 14 aylık Gözler belki aynı ama yürek hiç yaşamamış ayrılık Saf bir melek gibi Dili çözülmemiş hayalleri büyümemiş Yaşadığı günleri hiçte düşünmemiş 14 aylık ömründe en fazla 2 semt görmüş Misal ki bir bahçede tomurcuk gülmüş |
14 Şubat
Aslında boş bir gün kendimce Belki sevgili diye illa o günemi inanalım İlla o gündemi sevgimizi hediyelere boğalım Yahut çiçekçilere aşina olalım 14 şubat Nasılda geçici bir gün Sevdaları anlamak için bu günümü seçelim Ya da bugündemi en güzel gülüşü verelim Oysa aşk günlere sığmamalı Bir ömre yayılabilmeli Sığdığı yer dünya olmamalı Güneşinde ötesine evrenin derinliklerine gidebilmeli 14 şubat Geldide geçti farzedelim Yine bir yıl sonramı saklamalı hediyemizi sevgimizi Yahut o özel gülümsememizi Aşk güne sığmamalı ömre yayılabilmeli Herhangi bir zamanda Herhangi bir haftada Herhangi bir günde Herhangi bir saatte Yahut herhangi bir dakikada olabilmeli aşk 14 şubat Aslında nede boş bir gün Şöyle bir düşünde bir bak |
Acı Gerçekler
Acı gerçeklerdir bizi yakan Tatlı düşlerin ardından Yüreğimize zehir damlatılan Acı gerçeklerdir Bizi düşlere düşman ettiren Hayata zindandan bakıpta Gökyüzünü bize dar ettiren Acı gerçekler Hoyratça savrulan hayalleri bitiren Ağlamak boşuna şimdi Gülümsemeyi bize keder ettiren |
Acılı Aşklar Üzerine
Yürekler nasıl dağlanır Dağlanır ama yaşamayan ne bilir ki? Anlatılamaz Söylenemez ki Ancak yaşanılabilir Yürekler nasıl da dağlanır Ayrılık Hemde en acısından ayrılık Sonsuza uçan sevgileri tutmak imkansızdır Her dem filizlenir aşk, acıyı yaşarken mazilerde Aşk ki en acısı bu elem kederde Lakin hatırlanmalarda kalmamalı bu aşk Birgün elbet buluşur o aşk sevdalı ellerde yine |
Adı Karanfil
Yine gün gri bakıyor gökten Lakin içten bir mutluluk kaplı ama içten Elimde yine o çiçek Yüreğimde yine o hüzün bakışlı sen Döndümde maziye ki ne acılar saklı Aktı, içimden yine bilinmeyen düşler aktı Elimde hala o çiçek, adı karanfil Beyazından kırmızısına içinde ne aşklar benden yana saklı |
Af İçinde Yaşamak
Tek bir oda da Loş karaltıda, Yaşarken anlarız affetmeyi Zamanın hızla dönmesini isteriz Ve bize geri gelmesini Affetmek isteriz Tekrar sarılıpta bırakmamayı Affetmek isteriz Yalnızlığı uzaklarda bırakmayı Uzun bir yolda Akşam üzeri bir zamanda Yürürken anlarız affedilmeyi Geri dönmeyi isteriz, Ve bizi yine sevmesini Affedilmeyi bekleriz Tekrar kolkola dolaşmayı Affedilmeyi bekleriz Yalnızlığı onunla unutmayı Geç kalmış değiliz Söylemeliyiz Geç kalmış değiliz Geri dönmeliyiz Ve sevgiyi bu uğurda bekletmemeliyiz |
Ağlama
Ağlama deli gönül Bu da gelir de geçer yeni gün misali Yine yağmurlar gelir Alır götürür eski sevgini Ağlama yalnız yüreklim Elbet çıkar senide seven Aşkını kabul ederde Seve seve geçer gönlünden Ağlama sakın ağlama Hayat yazgısı derler buna Her insan yaşar şu baki cihanda Sende tek kalmazsın gavur ölüsü akşamlarda Ağlama Ağlayıpta yüreğini dağlama Bilirsin dayanamaz buna her yürek Teselli ararsın sende gözyaşlarında Gülümse hayat güzel,gülümse Mutlulukla doldur ellerini Ve her gülen gözler gördüğünde Savur gökyüzüne,yağsın aşıkların üzerine yağmurlarla birlikte. |
Ağlamak da Güzeldir
Ağlamak da güzeldir Sessizcesine Belki kırılan düşlerin hatırına Yaşan umutsuz aşklar adına Ya da mutlu günlerin anısına Ağlamak da güzeldir Ve en güzel ağlama İçten içe gömülen sessiz hıçkırıklarla Ağlamak da güzeldir Usulca Bir kapı ardında Gölgeler içinde yalnız başına Gözyaşı yakar yürekleri Damlar ılık ılık bağrına Ağlamak da güzeldir Güzel olduğu kadar acıdır da Boğulursun anılarla Göz pınarları coşar durulmaz Kalp acısına gözler de dayanamaz Ağlamak yinede güzeldir Bilmeliyiz ki ağlamak Acı ve mutluluğun damla damla sesidir |
An Gelirde
An gelirde yine sarmalar o düşler bizi Bizi alırda yine götürür Hazan yapraklarından çıkarırda Gök mavideki kuşlar misali uçurur Aşk deriz sevda deriz Aynı yüreği tekrar biz bir ederiz Ve dönerde durulmaz nehirler gibi çağlarız Ne yerler tutar bizi ne göklerimiz Ellerimizi kavuştururda Ömrü hayatta ayrılmaz şu yorgun gözlerimiz An gelirde yine sarmalar o aşk bizi Kırık kanatlarımız doğrulurda gökyüzüne Bir çırpıda bulutlara karışırız Zaman derdimize bir deva olmuş Anılar sahilinde kumlara karışmışız Sözcüklere sığmaz olmuş aşkımız An gelirde yine o kuytu köşede buluşuruz |
Anlar
Bizlerin yaşamayı öğrettiği zamanlar Kimimiz acılar denizinde boğulur Kimimiz sevgi bulutlarında uçuşurlar Savruluruz hayat çemberinde Anlar deriz Yaşamaya mecbur olduğumuz zamanlar Hatıralarla gelirler Acılarla giderler Ve kalbimizin bir köşeşine yerleşipte Bize ağlamayı öğretirler Anlar Doğumdan ölüme uzanan zamanlar |
Anlar Unutulmaz, Unutulan İnsandır
Anlar unutulmaz Unutulan insandır İnsan insanı unutturur derler Söyleyen ne de haklıdır Konuşmalar asla silinmez Uzay boşluğuna sürüklenirler An gelirde bir makine icat olursa Belki yakalar o konuşmaları uzay boşluğunda Belki kendi seslerimizden kendimizi eleverirler Belki unutulmuş günlerimizi anlatıverirler Kendi seslerimizden bize söyleyiverirler Anlar unutulmaz Unutulan insandır İnsan insanı unutturur derler Söyleyen ne de haklıdır Yazılanlar belki silinmiştir belleklerden Ama yaşananlar silinmez, kazınmıştır Dokunaklıdır dostun söyleyişi Acıdır Kulağı delmez Yüreğe işler Anlar unutulmaz Unutulan insandır İnsan insanı unutturur derler Söyleyen ne de haklıdır Kırpılan kağıtlar değildir hep Yüreklerde kırpılır Belki son demlerimizi yaşarız konuşmalarla Belki son bir nefes kaldı boğazımızda Hesabını yapacak bir aygıtımız yok İcadını yapacak bir aklımızda Anlar unutulmaz Unutulan insandır Ve insan insanı unutturur derler Söyleyen nasıl da haklıdır. |
Anlat Bana
Anlat bana Sevda rüzgarları esmişmiydi gönlüne Hiç üşümüşmüydün Usul usul sarılmışmıydın kendine Bana anlat durma öylece O yıllar demişmiydin beni yakan Çiçeklerimi anımsamışmıydın Hani aralarından gözlerimle sana baktığım o an Anlat bana Anlatılması hayallere kadar olan o zaman Hiç sevmişmiydin söyle Susmalara kalma bana öyle Benim için feda et nefesini Ve anlat bana durmamacasına Belki son bir isteğim son arzum yada dileğim Duymak nasılda isterim Bil ki gelmeyeceğim geriye Dönmeyeceğim yüreğine Bakmayacağım o güleç yüzüne Anlat bana durma Son kez bakamasanda Hiç sevmişmiydin söyle bana |
Anlatabilirmisin Bana Çiğdem
Soğuk bir yaz akşamı Bir sokak ki bizim karaltılı Adımlarım sessizce Gözlerim kedersizce Takılıvermiş öylesine bir çiçeğe Çiğdem Bahardan kalma bir çiçek Ama olmayan sesinde var bir elem Dökülüyor yanığından sanki nem Çiğdem Ne işin var hala bu köşede sorsam Anlatabilirmisin bana çiğdem Söyleyebilirmisin suskunluğundaki titreyişini Bahara olan özlemini Çiğdem Kim seni burda unutmuş bilemem Ağlasanda yaşlarını ben silemem Neyedir hüznün desem Anlatabilirmisin bana çiğdem |
Anlatamam Derdimi
Açar her sabah güneş usulca Herkes ısınır ben üşürüm Anlatamam derdimi ona Yokluğundan sebeptir hüznüm Açar her sabah güneş sessizden Herkes aydınlanırken ben kararırım Anlatamam derdimi ona Gölgelere sarılır, yalnızlığımla uykulara dalarım Eser her sabah meltem rüzgarım Utanır, nasılda kendimden sakınırım Anlatamam derdimi ona Konuşamam, anılarla avunurum |
Anne Uyandır Beni
Bir garip handayım Sevdaya artık uzak yollardayım Gitmişim arayanım yok Gözüm arkada kaldı Bir sevenim yok Neymiş ki eski güzel günler Hatırlanması hoş saatler Özlemler çoğalır yüreğimde Yaşlar akar gözlerimde Bir garip zamandayım Aşka soğuk hallerdeyim Vuran vurmuş bana Yüreğimi toplamakla uğraşıyorum Dağılmışım deniz kumları gibi Parçalanmışım buzlar gibi Bir garip hayallerdeyim Kabuslar sarmış gönlümü Uyanamaz olmuş Açamaz olmuşum gözümü Anne uyandır beni Silkelede kalkayım artık Yine gülümseyeyim o gül yüzüne Ellerini tutayım Öpüp koklayayım Bir tek senden bana zarar gelmez Ne olursun sen iteklede uyanayım Dertler sarmış şu bağrımı Hor görülmüş benliğimi Uyandırda seninle yeneyim Eskisi gibi koşmak istiyorum Çocukcasına masumiyetle Hayata sarılmak istiyorum Bir tek senden bana zarar gelmez Bir sen anlarsın halimi Anne uyandır beni Kalkıpta doğrulayım hayata Bir garip hallerdeyim |
Arkadaşım
Herkese ağlamam Herkese anlatmam Herkes herkes olmadığı için anlaşamam Giden de olur Gelen de Ama varolanı severim Değer katsayılarım yüksektir o sebeple Verdiğim her bir söz anlayanımadır Arkadaşım dediğimedir sarılışlarım Arkadaşım dediğimedir hatırlayışlarım An geldi tanıştım An geldi tartıştım An geldi gülümsedim An geldi gülümsettim Zamana düşmanlığımdan sebeptir sarılışlarım Zamana inattır bu hatırlayışlarım Arkadaşımdır yahut zorgündaşım Arkadaşımdır yahut anlayandaşım Herkes herkes olsaydı olmazdı Herkes aynı gülümsemeyi zaten yapamazdı Yani herkes değildi arkadaşım, olamazdı Sözüm özümdür Yani içten bir gülümseyiş hep düşümdür Zaman geldi bekledim Zaman geldi beklettim Zaman geldi anlattım Zaman geldi dinledim Özleyişimde saklıdır herşeyim Sakınmadan anlatmaktır benliğim Arkadaş dediğimedir güvenim Yani arkamı dayadığım taş kadar güvendiğim An geldi buluştum An geldi mutluluktan uçtum An geldi yoluna yolladım An geldi ardından ağladım Arkadaşım dedim Canım kadar değer verdim Verdiğim her değer için minik merhabaları bekledim Zaman geldi hoşgeldi Zaman geldi hoşgitti An geldi görmedi An geldi gelmedi Herşeye rağmen yüreğim onu çok sevdi Arkadaşım benim, hakiki anlayanım Unutma ben seni hiç ama hiç unutmadım |
Artık Unut Beni
Elime kalemi öğretenden beridir yazdıklarım Yaşadıklarımdan dolayıdır şu kırgınlığım Döktüğüm mısraların manası budur ki Artık unut beni, mutluluğum içindir yokluğum Geri gelmeyen günleredir ağrım Ne sol yanım acır ne de sağım Anlatmak istediğim söz şudur ki Artık unut beni, sevincim içindir kaçışım Ne artık kanımsın, nede canım Ulaşılamaz uzakta bir hayalimsin ya da anım Demek istediğim öyle bişey dir ki Artık unut beni, yokluğumu anlaman içindir yanışım |
Artık Zaman Geçmiş Benden
Artık zaman geçmiş benden Geç kalmış yüreğim o günden Söyleyememiş, Anlatamamış derdini dilinden Çekingen olmuş, Korkar gibi senden Yani kaybetmekten Artık zaman geçmiş benden Peşin sıra saysada gönlüm Geri gelmez o sebepten Çekingenliğimden, Kaybetme dürtüsünden Sevgi susmamalı, Anlatmalı içten Sevgi durmamalı, Yürümeli yürekten Geç kalmış yüreğimden seslenir olsam Artık duymaz kimse Kimse anlamaz burada dursam Görmez, umursamaz Yazı, kışı, ilkbaharı, Her mevsim dursam olmaz Vakit gelmiş, Gerçek sessizliğe Zaman bitmiş, Gitmek lazım sensizliğe Artık zaman benden geçmiş O çiçek bende güzel bir hayalmiş Ama anlatamamış, susmuş dili Anlar bitsede yüreğim onu çok sevmiş Tıpkı dün gibi, sever hala o çiçeği |
Asi
Kuzgun karalığında da beter di *******i Zemheri geçer di her anı Oysa nede sevmişti Sevilmeyi hakedemeden buldu yalnızlığı Asi doğmuştu Asi olmuştu Aşkı namına nasılda doğrulmuştu Şimdi yerlerde sürünür umudu Adı ahmet ti mehmet ti yada bilmem neydi Lakin sonu hep yalnız düşlere gidenlerden di Aramızda olduğu gün gibi aşikardı Sevilmeyi hakedemeden buldu yalnızlığı Asi gülmüştü Asi yürümüştü Sevda namına nasılda ölmüştü Şimdi çentiklerle kaplı gönlü Kuzgun olsa kaçar giderdi Zemheri olsa biterdi Adı baki kaldı hazan yapraklarında Sevilmeyi hakedemeden göçtü gitti |
Asi Düşler
Ay ın donuk ışığı altında Durmaz durulmaz sert rüzgarlar içinde Yakamoz parıltılarının gölgesinde Gözlerinde gençlik ateşi Ruhunda aşka isyanı ile Bir genç yaşarmış çekmece diyarında Gülümsermiş ağlayacağı yerde Dostlar için kanını canını verirde Boyun bükmezmiş kimseye Acılarını gömermiş yüreğine Parka yakasını boynuna çekerde gidermiş bilinmezliğe Dostlara söylemesede Belli ki aşktan yana dertliymiş Deli doluymuş illaki Bir elinde sigarası Diğer elinden gül düşmezmiş Yüreğine kadar çekermiş kokusunu Yeşil gözlerinde saklarmış sevgisini Söyleyemezmiş derdini dostlara Öylesine yalnızmış aslında Birazda çekingen Gel zaman git zaman gelmez olmuş çekmece sahiline Dostlar sorar olmuş bizim aşık nerde diye Bulamaz olmuşlar bir zaman Kötü haber çabuk yayılır derler ya Tez ulaşmış dostlara Bir sandalla çıkarmışlar meğerse Atmış kendini uzakta bir körfeze Aşkına karşılık bulamadı diye Asi düşlerine kurban etmiş kendini ve yüreğini Gidivermiş bilinmeyen zamana sessizce Dostlardan artık ayrı kalsada Namı kalmış sahilde ASİ DÜŞLER diye. |
Aslım
Dün başkaydı bugünde bir başka yarın ise bambaşka Aslımdan suret isteme Ben buyum değişemem Doğmuşum büyümüşüm yürümüşte konuşmuşum Anlatmışım derdimide rahatlamışım Düşmüşüm yere kendim kalkıp ağlamışım Dünü bir başka bugünü bambaşka yarını daha bir başka yaşamışım Aslımdan suret isteme, veremem Ben buyum işte, değişemem Zorla gülüpte ağlayamam Kendim giderim kendim gelirim Ne bir kukla nede oyuncak olamam Zoraki sevemem ben seni Gözlerine dik bakıpta yanına varamam Masallardan çıkmadım ben Elimde kılıcımla heybetimle savaşamam Bende insanoğluyum hep kazanamam Aslımdan surete dair sebebim var Dalında kopmamış nice düşüm var Bir cesaret ki bunu sana nasıl anlatsam Gülü kanım aksada okşarım Yağmurda ıslansamda dolaşırım Anılar yüreğimi yaksada hatırlarım Lakin yüzün hürmetine olsada şayet Ben seni senliğinden sebep artık sevemem |
Aşk
Aşk bende bir handır Çiçeklerle dolu bir kapısı vardır Penceresi güneşe bakan Ovalarında sevda türküleri söylenen bir vatandadır Aşk bende bir sofradır Tabağımda dumanı tüten bir sıcak aştır Ellerimi yakan sıcaklığıyla Yüreğimle sindirdiğim bir sevdadır |
Aşk Bulvarı
Aşk bulvarında yürümek bir hoştur Adımların adım üstüne Sevdan bir başka sarhoştur Aşk bulvarı Sevenlerin yolu sevdalıların mekanı Bir başkadır çiçekleri hele ki o renkleri, nizamı Aşk bulvarının gece ışıklarında volta atmaktır aslı astarı Gökkubbede hilal, yanında yıldızcıklar O an dilden akar ballı mısralar, simalara parıldarken yakamozlar Aşk bulvarında gezinirken sevdaya tutsaklar Hep aynı şarkıyı usulcasına fısıldarlar Hep aynı hayale dalarlar Aşk bulvarı ömrümüzün en tatlı kulvarı Aşk bulvarı yüreğimizin belkide en son durağı |
Aşk Çiçeği
Herkes bilmez Gözlerimdi gerçeği gören Bir zamanlardı aslında olan Sevgiyi arayıpta bulduğum Aşık olduğumu sandığım yalan Gülümsemek Özlem duyduğum anlar Sevdaya tutsak sandığım zamanlar Eski bir mazi gibi Artık gözlerimde birer tozlar Silkinipte uyanmak istiyorum işte Yine hoyratça doğrulmak Koşmak istiyorum asırlarca Dağlar ardında da olsa Dipsiz uçurum boylarında da dursa Mavi gökyüzü arasında Bulutlarında ötesinde Çiğ yağmış kimsesiz kırlarda yetişsende Varacağım yanına Sırf kokunu duymaya Biliyorsun ya Kıyamam ellerimle seni koparmaya Aşk çiçeği Benim gibi yalnızsın sende oralarda |
Aşk Her Vakit Aynı Mana
Gökyüzü ve vakit gece Ve birde yakamoza vuran ay var ise Aşka alışık sözler gelir yüreklere Sabah olmasın diyenler çoğalır içimizde Sessiz bakışlar yada dokunuşlar ile Gökyüzü ve vakit gece Aşk hep aynı manadır hecelerce Utanırcasına yada ürkekçe Ama sevecencesine,sarılıpta koklarcasına Aşk her vakit aynı mana Ne zaman ne kıta Ne evren ne dünya Aşk saf aşk ürkek Lakin artık bana uzak |
Aşk Herşeydir Aslında
Bir bakıştır aşk Ne bir ağaca ne bir kuşa nede mavi gökyüzüne denk değildir bakışımız İçten içe yakan bir dalıştır gözler içinde aşk Türlü türlü hayallerle bitmek tükenmek bilmeyen bir rüyadır gönlümüzde Tatlı bir sözün ardında gizlenen ümitlerin Kurşun gibi delipte geçen bir sevgidir aşk Ağlanır her sevgi rüzgarlarında Yüreğe dolan sevdalara sarmalanan kollarımızdır aşk Tutupta bırakılmasın Bir ömür boyu asılı kalsın yürek ağacımızda Ve çiçekler açarken her dalımızın ucunda Her güzü ilkbahar her yakamozu güneş eder içimizde Bir tutuştur aşk Tutulupta bırakılmasını istemediğimiz bir sıcak eldir ellerimizde Tutsak olduğumuz anlardır aşk Sessiz bakışlarla konuştuğumuz Hayallerimizi gönlümüze anlattığımız bir dildir aşk Bir yoldur gönlümüzde Gidipte dönülemeyen Çiçeklerle bezeli dikenlerle sıralı Ne gecesi ne gündüzü olan bir yoldur önümüzde aşk Yıldızlarla süslü bir gece yakamozlarla parıltılı bir denizdir aşk Aşk herşeydir aslında Bir tatlı bakışla başlayan acıların barındığı bir küçük ömürdür hayatımızda |
Aşk İçin
Hep sessiz olmalı Gülümserken bile tebessüm gibisinden olmalı Yani abartmamalı Bazen konuşurken susmalı Yani gözler konuşmalı Aslında derinden sevmeli Yani yürekten yani abartmamalı Sus pus gibisinden olmalı aşk Yani hıçkırıklarla ağlamalı Sevdan için yüreğini korlarla dağlamalı |
Aşk Nedir?
Aşk nedir? Bir nefeslemi daha makbul Yahut o bakışta ki gizmidir? Aşk nedir? Sarı çocuğun elindeki oyuncağımı Yahut gurbetteki sevgilinin bir tutam kahve saçındamı gizlidir? Aşk nedir? Yürekte filizlenen düşlermi Yahut topraktan güneşe merhaba diyen çiçekmidir? Aşk aslında herşeydir Güneştir, tozdur, topraktır Yağmurdur, çamurdur, kardır Hatta aydır, yıldızdır, karanlıktır Ne sözlerde asılıdır, ne bakışlarda kalıcıdır Bir tutam saçtan, oyuncağa Düşlerden, çiçeklere, güneşten yüreğe damlayandır Gülüştür, hüzündür, sitemdir Aşk aslında herşeydir yani cümlemizdir |
Aşk Ölümsüz Olmalı
Unutmak kolay gelir bazılarına Kolaycasına kapılıverirler sevdalara Bir yaprak gibi ordan buraya Gezinirler sokaklar arasında Oysa sevmek yürek ister Bir kez yaşanası sevdalardır yüce olan Bilemezler Bakışlar kolay olmamalı Sözler kalpten çıkmalı Yoktur böylesi hint kumaşı misali Göremezler Unutmak kolay gelir bazılarına Sahte gülüşler doludur yürekleri Biri gider biri gelir yaşanır sevgileri Söylerim ki Unutmayı göze alan unutulmayı da göze alır Gün gelir silinirde gider hisleri O yaprak misali uçuşurken kurur bedenleri Bilirim ki Aşk ölümsüz olursa aşk aşktır Zayi olan ise sadece zamandır |
Aşk ve Hüzün
Gönül derman eylemez zamana Tutarız gülleri ellerimizle Bir bakışa kurban oluruz ama Aşk yine bildiğini okur delice Gönülde eski sevdalar çağlar Kimi boğulur kimi kurtulur Her yüreği ne aşk dağlar Sevmeye yürek elbet bir gün bulunur Zamanlar hain olur Gelirde ayrılık yine bizi vurur Şu gözler yalana akan yaşlarla dolarda Alırda rüzgarlarla bizi savurur |
Aşk Yoksulu
Aşk yoksuluydu adı Sevdalara, hani o dağları delen Çölleri aşan sevdalara aşıktı Aşk yoksuluydu adı Adı gibi kendi gibi yoksuldu Hüzünlüydü İllaki bakışları donuktu Hele o elleri bilsen nasılda soğuktu Aşk yoksuluydu adı Uyuduğu rüyalarda bile üşürdü Ellerinden düşmezdi sevda gülü Güldüğüne bakma aslında nasılda hüzünlüydü Aşk yoksuluydu adı Derdi adında saklı Dermanı yüreğinde gizli Evvel zamanlardan yana yüreği kesikti Aşk yoksuluydu adı Adı gibi kendi gibi hayatıda acıydı |
Aşk Yoksuluydu Adı
Aşk yoksuluydu adı Sevdalara, hani o dağları delen Çölleri aşan sevdalara aşıktı Aşk yoksuluydu adı Adı gibi kendi gibi yoksuldu Hüzünlüydü İllaki bakışları donuktu Hele o elleri bilsen nasılda soğuktu Aşk yoksuluydu adı Uyuduğu rüyalarda bile üşürdü Ellerinden düşmezdi sevda gülü Güldüğüne bakma aslında nasılda hüzünlüydü Aşk yoksuluydu adı Derdi adında saklı Dermanı yüreğinde gizli Evvel zamanlardan yana yüreği kesikti Aşk yoksuluydu adı Adı gibi kendi gibi hayatıda acıydı |
Aşka Özlem
Bir yalnız gönül gezer bu diyarda Sevmelere sevilmelere kalbiyle Yalnızlıklar içinde yüreğinde umuduyla Hasrete aşina gözleriyle Öylesine sarmaşık düşleriyle Aşk ne güzeldir bu diyarda Takılır gözler derin ve hoyrat boğaza Eller kavuşmaya özlemlerle Diller aşka aşık kelimelerle beklemekte Bir ateş bekler yürek bu şehirde |
Aşkadır İsyanım
Heybetli bakardı gözlerim Aşk ile akardı sözlerim Tatlı nağmelere vurgundu ümitlerim Silindiğim günden beri yalnızım Atılmışım sonbahar akşamında Sövülmüşüm dövülmüşüm Aşka dır isyanım Yalnızlık başa gelince Titrer o heybetli bakışlarım Dilim tutulur Karalara bağlanır ümitlerim Unutulduğum günden beri yalnızım Hatırlanması hoş hatıralarlayım Kendimi vurduğum Unutulmuş o uzak diyardayım İsyanlar çığlık çığlık eserken yüreğimde Aşka dır isyanım Deli divane döner durur şu kalbim Zamana yenik olmuş şu garip gözlerim Ağlamak bile haram olmuşken Sevdalara hala hasrettir şu yüreğim |
Aşkımı Anlatmaya Söz Varmı
Ne desem ki bilemem Anlatmaya çalışsam beceremem Ellerimi mi açsam Yeşil gözlerimle mi baksam Duman duman dağlarımı denk düşsem Aşkımı anlatmaya söz varmı Koşsam mı ormanlarımda Haykırsam mı gökmavimdeki kuşlara Buram buram özlem kokan hayallerime mi sarılsam Toğrağıma mı sarılsam Çiçeklerimi mi koklasam Aşkımı anlatmaya söz varmı Sazım olsa da çalsam Aşka dair türküler mi yaksam Al Al olan gül yanaklarını mı öpsem O narin ellerini mi tutsam Ne yapsam da Aşkımı anlatmaya söz varmı bu cihanda |
Aşkın Namına
Elimde hayalden bir saz var Çalarım düşlerimle yüreğimle çalarım Her gece bir başka diyara giderde Senin namına bu sevdalı türküyü yakarım Sazlar arasında beklerim Ovalar içinden geçerim Seni yıldızlardan gözlerim Aşkını bana vereceğin günü gönül bağımla çekerim Yüreğimde ateşten bir köşe var İçinde senin varlığın İçinde senin aşkın Yüreğimde buzdan bir kale var İçinde senden yana yalnızlığım İçinde sana olan uzaklığım Yüreğimde bir ses var İçinde seni çağıran İçinde senin için ağlayan |
At Bulutları Uzaklara
Dik gözlerini gök maviye Derince süz ama sessizce Elini uzat yukarıya Uzan pamuk bulutlara Tut deli divane düşlerle Gülücükler at ama usulca Şarkı söyle yavaş yavaş Aşka dair her dem sevdayla Şarkı aşktan yana olsun Senin gibi benim gibi İçimize güneş misali doğsun Aşk diyelim buna At bulutları uzaklara Hemde en uzağa,başka bir kıtaya Yakamozlar gelsin sonra Gözümüze parıldasın ay misali Sen de gülümse bende Tutamadığın bulutları ben alayım Alayımda en uzağa bırakayım Bize gerek güneşli güzel günler Bize gerek aşka dair yıldızlı ******* |
Ateş Pareleri
Bir bakıştı gördüğüm Akşamüstüydü olduğum kördüğüm İçime düşen, yanan ateş pareleriydi Yakandı beni o gece bildiğim Kilitler açılmıştı o gece kalpten Dökülenler bendendi, sana olan sevgimden Aştan kesmişti beni ateş pareleri Bir bakıştı ki dünyam değişti yüreğinden |
Avunurum
Gördüğüm her çiçeği sen sanarım Dokunamam, koklayamam Solar sanarım, kopacak sanarım Uzaktan bakarda öyle avunurum Özlerim Hemde deliler gibi özlerim Gördüğüm her suyu sen sanarım Dokunamam, içemem Kuruyacak sanarım, dökülücek sanarım Öylece dalar, avunurum Gördüğüm her hayali sen sanarım Dokunamam lakin gözlerimle tutunurum Gitme derim, ağlarım, unutamam Öylesine herşeyi sen sanarda avunurum Özlerim Hemde deliler gibi özlerim Ve bitmez bu özlem bilirim |
Ayrılık Kuşları
Toprağa esti o yel Ve gözümüze bulandı Hoyratça gökyüzü gürledi Bakışlar göğe uzanırken Bir ses ki kulağımızı kilitledi Dağ bayır ova sele boğuldu Gözümüzden çıkan yaşı sildi götürdü Çamurda yürüdük işte biz o an Ayrılık kuşları tünedi çatlamış sevdamıza Dikeni ben çıkardım yüreğinden Kanını ben süpürdüm teninden Akan yaşlarını ben topladım derinden Gökyüzü hala hoyrat Gözlerim hala rüyalarımıza hasretti Bizdik Ben ve sen olduk Sonra sen gittin Ben kaldım Yağmur sele Sel kara Kar tipiye Tipi bana vurdu Dondum Buz kestim bu yaz akşamında Mevsim bile beni umursamadı Döndü dolaştı başımda Ve ayrılık kuşları kondu koluma Gülüm diyemeden gittin uzak yıllardaki civara. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.