![]() |
Nuran Kara
& Sevgiliye Özlem &
Gözümden akan yaşlar birden yağmura döndü İçimdeki yangınlar inan o anda söndü Seni tanıdığım gün bir anda şansım döndü Geçmiş güzel günleri inan çok özlüyorum Gece gündüz demeden yolunu gözlüyorum Yanımda olduğunda ******* hep aydınlık Yokluğunu düşündüm etraf zifir karanlık Göze alamazdım ki sensizliği bir anlık Geçmiş güzel günleri inan çok özlüyorum Gece gündüz demeden yolunu gözlüyorum Gözlerin gülümserdi beni gördüğü zaman Görüşemezsek eğer yüreğim derdi aman Zamanla öğrendim ki sensizlik çok ta yaman Geçmiş güzel günleri inan çok özlüyorum Gece gündüz demeden yolunu gözlüyorum Şimdi uzaklardasın gözlerim seni arar Bazen rüyalarımı senin hasretin yarar O anda bedenimi çaresizliğim sarar Geçmiş güzel günleri inan çok özlüyorum Gece gündüz demeden yolunu gözlüyorum Nuran Kara |
& Ayrılık Çanları &
Martı çığlıklarında duydum Ayrılık çanlarının çaldığını Öyle içten haykırışları vardı ki Ağlamam diyen gözler Kan çanağına dönerdi En acısı ayrılık sebebinin Ne olduğunu bilmememdi Daha dün; Yarın görüşürüz Aşkım diye Ayrılmadık mı şu köşe başında Yoksa dün değil miydi? Önce ki gün müydü acaba Yok, yok o kadar uzun zaman olmadı Çok olsa, dayanmazdı kalbim ayrılığa Gözlerinin kahvesi daha karışmamıştı Karanlığa, Aniden geldi ayrılık kararı Oysa ben ne hayaller kurmuştum Gelecek günlere dair, Olmadı, dayanmadı kahve gözler Mutluluk coşkusuna Alışmıştılar belli ayrılık acısına Ayrılık kararını sen verdin Ben sadece sustum Evet, Belki hayatımda ilk susuşum Şaşırmak gerek Ama şunu öğrendim ki; Sana, sen gibi yar gerek Derdim ya, Sana olan sevgim beni götürür diye Götürmedi inan, Köşe başına bile... Nasıl bırakırım Dört elle sarıldığım hayatı Bir vefasız beni terk etti diye |
& Anne &
Hasretinden düştüm ben yollarına Gözlerime bakıp gülümse anne Çok özledim deyip al kollarına Saçlarımı okşa sev beni anne Karanlık korkutur sen yoksan gece Olmazsan yanımda bu halim nice Adın düşmez olur dilimde hece Elim kolum bağlı çöz beni anne Hayalin süslüyor gece rüyamı Özlemin sarıyor yalnız dünyamı Gördüğüm sen misin yoksa hülya mı? Kaybolurum sensiz bul beni anne Ellerin pamuk mu söyle nasır mı? Yattığın yer ipek yoksa hasır mı? Görmeyeli geçen, sene asır mı? Seni çok özledim al beni anne İpekten saçları yumuşak teni Gamzeli yüzüne yakışır beni Uzaklara alıp götürür beni Ne olur “yavrum” de sar beni anne Sımsıcak bakışın o tatlı yüzün Ömrünce gelmesin yanına hüzün Yazın gelemezsem gelirim güzün Seni sevdiğimi unutma! anne Nuran Kara |
& Bilmesen de &
Sevgi ne demekmiş öğrenmelisin Gerisi gelecek istemesen de Seveni görmezden gelmemelisin Seni de seven var sen bilmesen de Yanında bulursan mutluluk huzur Bence hiç arama güzelde kusur Belki yaramazdır belki de munzur Seni de seven var sen bilmesen de Gözlerin yüksekte olmasın sakın Aşağıya doğru şöyle bir bakın Belki uzaktadır belki de yakın Seni de seven var sen bilmesen de Ne olur çok fazla düşünüp durma Güzelliği yaşa kafanda kurma Sevene ne olur birde sen vurma Seni de seven var sen bilmesen de Duydum son trenmiş garda bekleyen Seni yoldaş edip cana ekleyen Sevdası uğruna kalbi tekleyen Seni de seven var sen bilmesen de Mutluluk her zaman gelmez yanına İstediğin anda girmez kanına Herkes sevdasını almaz canına Seni de seven var sen bilmesen de Nuran Kara |
& Bir Ömre Bedel &
Gözlerine bakmak huzur veriyor Bakışınla sanki beden eriyor Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Yüreğim mutluluk huzur deriyor Söylediğin sözler umut saçıyor Karamsarlık benden birden kaçıyor Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Yüzümde sanırsın gonca açıyor Sevgim nehir olur Özcan’a akar Sanma başkasına dönüp de bakar Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Senin aşkın beni yaktıkça yakar Nur der “Seni sevdim, feleğim şaştı” Engel tanımadı hepsini aştı Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Sabırla bekledi sana ulaştı Bir ömür ayrılmaz artık elimiz Sevgi sözcükleri söyler dilimiz Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Aktıkça coşacak sevda selimiz Unutulsun gitsin geçen dünümüz Yayılsın dünyaya sevda ünümüz Gülüşün Can Özüm bir ömre bedel Ağustos ayında mutlu günümüz Nuran Kara |
& Can'ım &
Nasıl geçti bilmem altı küsur ay Kolay sanıyorsan otur da sen say Dersin inan sende vay başıma vay Gurbet ben aşkımı almaya geldim Aldın sen canımı ben yalnız kaldım *******i onsuz rüyaya daldım Hiç bıkmadan sana haberler saldım Gurbet ben aşkımı almaya geldim Neler çektiğimi hiç bilemezsin Akan yaşlarımı sen silemezsin İnan halin kalmaz hiç gülemezsin Gurbet ben aşkımı almaya geldim Biraz sabır kalbim inan az kaldı Gözlerim sürekli yollara daldı Kavuşma gününe saatler kaldı Gurbet ben aşkımı almaya geldim Nuran Kara |
& Çok Seviyorum &
Bugün de sensizim içim acıyor Yokluğunda inan uykum kaçıyor Gözlerdeki hüzün ateş saçıyor …… Sadece seninle ben gülüyorum …… Sana nasıl desem çok seviyorum Sanma yokluğunda yüzüm gülüyor Hayalin her gece uykum bölüyor Uyanınca yoksan yürek ölüyor …… Sadece seninle ben gülüyorum …… Sana nasıl desem çok seviyorum Senden ayrı kalmak canı yakıyor Yürek dinlemiyor sana akıyor Sanma başkasına dönüp bakıyor …… Sadece seninle ben gülüyorum …… Sana nasıl desem çok seviyorum Arada bir ara tesellim olsun Yüreğim seninle mutluluk dolsun Kavuşmak hayalse bedenim solsun …… Sadece seninle ben gülüyorum …… Sana nasıl desem çok seviyorum Nuran Kara |
& Gamzeler &
Ansızın düştüm yüreğine Tutunacak bir dal aradım yoktu Kurtulmak istedikçe Battım derinliklerine Oysa bir ömür, Ölmek istemiştim gülüşlerde Son nefesimi vermek varmış Boşalmış gamzelerde Yüreğime üzüntüler konaklamıştı Ümitlerim gitmişti yarınlarımdan Benim bedenimde az yanmamıştı Acılar dökülmüştü dudaklarımdan Güvendiğim dağlara karlar yağmıştı Çığlık sesleri geliyordu kulaklarımdan Anladım ki bedende can kalmamıştı Gamzeler vurmuştu şakaklarımdan Çırpındım bir süre İmdadıma yetişti gözyaşların Anladım ki; yanmıştı bedenin Boş sevgilerde Cam kırıkları dolmuş saf yüreğine Nerden bilecektin sen de Bir gün ansızın Geleceğimi gamzelerine Acılar kavramış saf yüreğini Mücadele etmiş başaramamış Çok sevdiği belli deli yüreğin Unutmak istemiş unutamamış Gayret demiş usun birazda çaba Bak gidiyor ömür yeter bu heba Boşalmış gamzeler yeter bu ceza Başaracak kalbin dene bir daha Sen yaralı ben yaralı derler ya Nerede bu aşkın kuralı En son durakta durdum Gamzelerde kayboldum Seni sevdim seveli İnan çok mesut oldum Bu canım sana feda Ne desen seni dinler Bulamazsa yanında Geçmez ki artık günler Nuran Kara |
& Geçmiş Olsun &
Hasta olmuş kardelen öksürüp duruyormuş Başına neler gelse hayra da yoruyormuş Ne zaman geçer diye doktora soruyormuş ……………..Sen iyileş kardelen, ben yerine yanarım ……………..Yeter ki sen mutlu ol, senin için kanarım Arada bir bedeni titreme tutuyormuş Kâbusları alıyor rüyaya katıyormuş Bazen de gribini etrafa satıyormuş ……………..Sen iyileş kardelen, ben yerine yanarım ……………..Yeter ki sen mutlu ol, senin için kanarım İyileş bir an önce gözlerin yine gülsün Seni iyi görünce benim yüzüm de gülsün Ömrümce tanıdığım sen en değerli gülsün ……………..Sen iyileş kardelen, ben yerine yanarım ……………..Yeter ki sen mutlu ol, senin için kanarım Nuran Kara |
& Hüzün Anı &
Seni anlatamıyorum Neden diye sorma bana Çünkü tanıyamıyorum Birazcıkta hak ver bana Bir saniye çok iyisin Diğerinde umursamaz Nedenini söyle bana Niçin yürek vurdumduymaz Tam seviyorum diyorken Birden değişiyor tavrın Anlamamı bekleme hiç Nedendir umursamazlığın Bugün benim doğum günüm Sabah güldü solan yüzüm Sayende çok mutlu geçti Az önceye kadar günüm Yanımda olursun dedim Kendimi teselli ettim Sen beni unutup ta Şiir dinlemeye gittin Sıkıldıysan bana söyle Neden beni üzüyorsun Anlamamı hiç bekleme Sen beni hiç sevmiyorsun Gün olur bu devran döner Senin canın özler elbet Emin ol buna sen canım Ne kaldı şurada sabret Sen beni aradığında Sesimi de duyamazsın Mutlu olmak istersen sen Tatlı bir söz duyamazsın Anlayışlı olmak güzel Ama hep bana olmaz ki Bu yürek seviyor diye Böyle de davranılmaz ki Sen şimdi dinle şiiri Ben de öyle yapacağım Sen beni aradığında Ben de sessiz kalacağım Eden bulur diyorlar ya Bunu sen hak ediyorsun Sonra da dönüyor benden Özürler de diliyorsun Ne olur böyle davranma Ne de benden özür dile Böyle yapmaya alışma Yoksa bu gül gelir dile Nuran Kara |
& Kalbime Bahar Geldi &
Hasretin dağlıyor garip gönlümü Aşkın uzatıyor fani ömrümü Sevinçle beklerim görüş günümü Çocuk yüreğime baharım geldi Acılar sarmışken saf yüreğimi Duyan olmamıştı son dileğimi Kelepçe vurulmuş sol bileğimi Kurtardı bir anda baharım geldi Rüzgârla geliyor mis gibi kokun Kalbime saplandı sevdalı okun Ne olur baharım canıma dokun Gönül sarayıma baharım geldi Yüreğim özlüyor görmezse onu Bu aşk hayatımda en mühim konu Bir an unutursa dünyamın sonu Çorak yaşantıma baharım geldi Nuran Kara |
& Hüzünlü Gamzeler &
Gözyaşım akmıyor intihar etti Yanağımdan düşmez gamzelerime Böylece bir masal yaşandı bitti Hüzünlü iz düştü gamzelerime Bulutlar üzüldü hava karardı Daldaki yapraklar birden sarardı Sevseydin bir kere sevgin yarardı Hüzünler üşüştü gamzelerime Yıldızlar küsmüşler bu gece bana Gelip oturmazlar benle yan yana Teselli etmezler garip civana Hüzünler üşüştü gamzelerime Bir anda rüzgârlar derdimi sordu Derdimi anlatmak kalbimi yordu Davranışı sanki biraz da hordu Hüzünler üşüştü gamzelerime *******im artık geçiyor sensiz Mezarını kazdım yaşarım sensiz Yüreğimi bilmem üşür mü sensiz Hüzünler üşüştü gamzelerime Çiçekler gönderme artık istemem Ziyarete gelme çok geç beklemem Özlem takvimine seni eklemem Hüzünler yakıştı gamzelerime Nuran Kara |
& Nasıl Ağlarım &
Sana olan bu sevgim yüreğimde yaşarken, Saniyeler sürekli sana doğru koşarken, Coşkun sel olan özlem benliğimden taşarken, …………Sensiz geçerse günler gözlerimi bağlarım …………Dolsa bile gözlerim söyle nasıl ağlarım! ... Gözlerim gece gündüz hep seni arıyorsa, Hayalin bıçak gibi kalbimi yarıyorsa, Özlemlerin gelip de yaramı sarıyorsa, …………Sensiz geçerse günler gözlerimi bağlarım …………Dolsa bile gözlerim söyle nasıl ağlarım! ... Sevgiye hasret yürek; kar yağarken açarsa, Gönül güzelliğini etrafına saçarsa, Başka sevgi gelince sana doğru kaçarsa, …………Sensiz geçerse günler gözlerimi bağlarım …………Dolsa bile gözlerim söyle nasıl ağlarım! ... Kör olmuşsa gözlerim sadece ''sen ''diyorsa, Seni gördüğü zaman gamzeler gülüyorsa, Senin kalbin biliyor, cevap ta vermiyorsa, …………Sensiz geçerse günler gözlerimi bağlarım …………Dolsa bile gözlerim söyle nasıl ağlarım! ... Nuran Kara |
& Ne Farkım Var &
Sokakta minik kedi soğuktan üşüyordu Biraz biraz yürüyor ilerde düşüyordu Yardım etmek istedim minik kalbi çok korktu Yaklaşmaya çalıştım boş yardımlara toktu Oturup düşününce farkım ne ondan diye Çabalayıp durdum ben ödün verdim hediye Dünya iyilikten çok kötülükle dolmuştu Benim küçük yüreğim günden güne solmuştu Yavru kediye gidip aç mısın diye sordum Bir çözüm bulmak için düşündüm kafa yordum Bütün hayatım boyu sevgi için yoğruldum Karnını doyurmaya karar verdim doğruldum Benim bir evim vardı sıcacık bir yatağım Onun dışında ise bir sürü dost batağım Düşündüm kötülükler nasıl düzelecekti İyilerde arada elbet üzülecekti Kediye yemek verdim bir anlık karnı doydu Onun bu garip hali inan kalbime koydu Birinin karnı doydu sokakta çok kedi var Çözüm bulamayınca sıcak evim geldi dar Anladım ki onlardan benim hiçbir farkım yok Benim de boş laflara çok zamandır karnım tok Gülmek için mutluluk gerekmiyor şart değil Bulursan gerçek insan durma önünde eğil Düşündüm bulamadım ben bunu neden yazdım Ömrümce sevgi diye boş kayaları kazdım Bu dünyada sevgiden önemli çok şey varmış Yapamazsan doğruyu gittiğin mezar darmış Nuran Kara |
& Özlem &
Sevgim çiçek oldu kalbime ektim Bir damla su bile veren olmadı Özlemini içtim çok acı çektim Yüreğime biraz huzur dolmadı Sevgim nehir oldu denize aktım Özledim adına türküler yaktım Sanma boş sözleri kafama taktım Kalbimdeki sevgin bir an solmadı Gönül sarayıma yüzünü çizdim Yıldız yaptım bazen geceye dizdim Ben senin ömründe silinmez izdim Seni sevmediğim bir gün olmadı Hatırlarım seni her an her yerde Sevgin çarem idi bulunmaz derde Benim sevdiceğim kim bilir nerde Yokluğunda bir an yerin dolmadı Nuran Kara |
& Özlemin Ve Ben &
Saatler haince ilerliyor Oysa yanından ayrılalı Daha; Ne kadar oldu ki Otobüs hareket ettiğinde özledim El sallarken, kalbimi sana bıraktım Öpücük gönderip üflerken Çocuk misali… Nereden bilirdim ki O öpücükle Ruhumu da gönderdiğimi? Hani bir yere giderken Çocukları avutmak için Yat caz, kalk caz gel cem derler ya Oysa ne kadar zormuş Kavuşmak için günleri saymak Sayende öğrendim Can özüm Sensiz… Yarım olduğumu Çocuklar yaramazlık yapmasın diye Uslu durursan, şeker alacam derler ya Ben uslu duruyorum Çok sessizim inan! ... Tek bir isteğim var senden Hayır… Şeker değil Sadece seni… Seni İstiyorum Beni her şeyle sına Ama ne olur Sensizlik geçmesin içinde Söz de bile olsa… Derin bir nefes çekiyorum Ciğerlerime; Hava değil hasretin, Gözlerime yaşlar doluyor Özledim demek yetmiyor İçimi rahatlatmaya Çaresizce… Seni göreceğim günü Beklemeye devam ediyorum Seviyorum Seviyorum diye bağırıyorum Kuşlar uçuyor Kalbimin penceresinden Sana doğru Yalnız; Özlemin ve ben kalıyorum Birde sana olan Sevgim kalıyor Can Özüm; Bu yürek var ya, Bu deli yürek Seni çok ama çok seviyor Nuran Kara |
& Sen Yoksun &
Şimdi sen yoksun… Gözlerim arıyor gözlerini Yüreğim boşlukta asılı kalmış Sensizliğin acısı kırbaç olmuş Vuruyor acımadan senli duygularıma Öyle alışmışım ki… Yüreğime dokunuşlarına Öksüz kaldı Sensiz hayallerim Hani… Sarılırdın ya! Bana ağladığımda Şimdi yalnızlık sarıyor bedenimi Yarınlarımda… Korkularım cirit atıyor Arada kokunu getiriyor Kuzey Rüzgârları… İçim titriyor Sensizlik canımı acıtıyor Senden habersiz… İşte o an! Beynim itiraf ediyor Özlediğini… Siluetini görüyorum Kalbimin karanlık odalarında Sarmak sarılmak istiyorum Çılgınca… Yetişebilsem bırakmayacağım Ama ne mümkün Bir görünüp kayboluyorsun Ağlıyorum… Teselli ediyor kulağımda kalan sesin Susuyorum Anlıyorum ki… Seni çok seviyorum Ve… Seni çok özlüyorum Nuran Kara |
& Seninle Güzel &
Sabahlar bir başka güzel yanında Nefesim dolaşır senin canında Damarlarındayım her an kanında Vazgeçemediğim sensin sevdiğim İstedim ki sürekli yanımda olsun Bütün mutluluklar hep onu bulsun Küçük kalbi sevinç huzurla dolsun Vazgeçemediğim sensin sevdiğim Yıldızlara bakıp seni göreyim İste düşünmeden canım vereyim Ne olur bekle de sana geleyim Vazgeçemediğim sensin sevdiğim Yarınlar seninle güzel olacak Sen yoksan bu kalbim hüzün dolacak Ömür boyu sürse seni bulacak Vazgeçemediğim sensin sevdiğim Ne olur bir kere gelsen gamzelim Gece rüyamdasın gündüz hayalim Kalmadı inan ki benim mecalim Vazgeçemediğim sensin sevdiğim Nuran Kara |
& Sensiz Ne Yaparım &
Bugün de akşam oldu gözlerim seni arar Sensiz geçen bu günler benim için bir zarar Özlemin gelir bazen senli yüreği yarar ……….Söyle bana can özüm ben sensiz ne yaparım ……….Yanımda olmaz isen yanlış yola saparım Seni düşündüğümde gözlerim ışık saçar Rüyamda bile görsem gamzelerim gül açar Yüreğim söz dinlemez senli günlere kaçar ……….Söyle bana can özüm ben sensiz ne yaparım ……….Yanımda olmaz isen yanlış yola saparım Dinlerken kaybolurum o tatlı sözlerinde Kendimi buluyorum sevdanın özlerinde Dalarım boğulurum manalı gözlerinde ……….Söyle bana can özüm ben sensiz ne yaparım ……….Yanımda olmaz isen yanlış yola saparım Nuran Kara |
& Sessiz Şiir &
Bu şiiri sessiz harflerle yazıyorum Sana sessizliği anlatacağım şimdi… Kelimelerimi ben bile duymuyorum Bir tıkırtı duymanın güzelliğini Bir sözcüğün ne kadar anlamlı olduğunu Anlatacağım sana… Kalbimin gücü yettiğince Paylaşacağım yalnızlığımı Önce kâğıdımla, sonra seninle Etrafındaki kalabalık konuşup, gülüşürken Boş boş bakmanın ne demek olduğunu Bilebilir misin? Belki bir kelime anlarım diye İnsanların dudaklarına bakmanın Ne demek olduğunu Anlar mısın anlatsam Espriler uçuşurken havalarda Anlamazsın gülemezsin Belki bir yüzüne bakan olur diye Saatlerce beklersin Çaresiz vazgeçersin Arada omzuna dokunurlar Boş boş bakar anlamazsın Acır gibi bakarlarsa Buna hiç dayanamazsın Gözlerinden iki damla yaş düşer Gamzelerine, Hayatın acıları dolduramadı onları dersin İki damla yaşa yenik düşersin İki kelime duymak ister kulakların Başaramazsın Konuşmak hatta bağırmak istersin umarsızca Onu da bir türlü yapamazsın Gitsem kurtulsam dersin Sonundan korkarsın Vazgeçersin… Birden yavaş yavaş ağırlaşır göz kapakların Sevdiğinin kollarında Onu bırakmak zor gelir ardında Sevgini alıp kolunun altına Uzaklaşmak istersin Her şey değişsin istersin Bir yapabilsen başarabilsen Ya da hiç olmazsa düzelebilsen Hadi konuş dudaklarım Ne olur duy kulaklarım Daha çok işiniz var Sevildiğinizi duyacak Sevdiğinizi söyleyeceksiniz Bir Ömür… Nuran Kara |
& Son Durak &
Avuçlarımın arasından Kayıp gidiyor hayat Engel olamıyorum Çok vaktim yok biliyorum Sanki hiç gitmeyecekmişim gibi Sevdim Seni… Hiçbir şeyi takmadım kafama Düştükten sonra bile ayağa kalkıp Sağlam basmayı öğrendim Ağladım belli etmedim Sevdim inkâr etmedim Omuzlarıma binen yükler Beklimi büktü bir of demedim Dönüp bakınca geçmişime Az ama öz yaşadım Pişman olmadım Ama… Mutlu da olmadım Sonra… Güneş bir başka doğdu Kaz dağının ardından Sen göründün o anda Uzaklardan Hayatıma gelişin Kalbime girişin ani oldu Eksik dediğim mutluluk testim Sayende doldukça doldu İnan bana kalbim İlk defa mutlu oldu Şimdi mecburen Ceketimi alıp gidiyorum ya Yanıma senin sevgini aldım Birde yalnızlığımın koluna girdim Onu götürüyorum Üzülme! ... Avuçlarımı sana bıraktım Birde çok sevdiğin gamzeli gülüşlerimi Sıcak öpücüklerim, Çekmecenin üst rafında tertemiz duruyor İhtiyacın olursa, oradalar haberin olsun Ben mi? nerdeyim Ben seni; Bir daha asla kaybetmeyeceğim Durakta bekliyorum Geç kalma olur mu? Seni Çok Seviyorum Nuran Kara |
& Son Veda &
Bu sana son şiirim Artık gözlerimde bakışların yok Gülmüyorlar adını duyduklarında Sesini duymak mutlu etmiyor Acı veriyor duygularıma Kalemim yazmayacak artık senli günleri Acılar akmayacak yüreğimden Ve arkama bakmadan Uzaklaşacağım hayalinden Belki bir istasyon da bırakacağım Hayallerini Belki sonsuza açılan bir sandalla Göndereceğim gülüşlerini Ama artık kalemim seni yazmayacak Olmayacaksın tohumunu ektiğim Yarınlarımda Olmayacak o parlak bakışların Rüyalarımda Verdiğin sözleri de göndereceğim Belki ihtiyacın olur Zordur insanları kandırmak Kullanırsın onları belki bir daha Yeni gelen, günün ışıklarında Ellerim ellerini tutmayacak artık Sıcaklığını unutacak yüreğim Aldanmışlığın verdiği hüzünle Yönünü çevirecek yüzüm başka tarafa Hayallerin dans etmeyecek artık Karanlık odamın duvarlarında Ve kimseye inanmayacak artık Yalnızlığı sürse de yalan dünyada Bu sana son şiirim Kalemimden kan akmayacak artık Güzel şeyler olacak yazdıklarımda Ve artık gözlerim bakmayacak Senden tarafa Seni sonsuz denilen okyanusun Derin sularına gömdüm Ne kadar dalga vurursa vursun Dönemeyeceksin kıyılarıma Ve kalbimde yerin olmayacak Bir daha Asla… Nuran Kara |
& Söz Ver Canım Benim &
Gözlerine ne olur, bir damla yaş dolmasın Bedenine iyi bak, günden güne solmasın Bir tanem yüreğinde, asla hüzün olmasın …….Ne olur canım benim, üzme artık kendini …….Seni çok seviyorum, söz ver unut derdini Sana olan sevgimi, cümle âlem biliyor Yüreğim kan ağlıyor, gözlerim hep gülüyor Bir tek gülüşün inan, tüm hüznümü siliyor …….Ne olur canım benim, üzme artık kendini …….Seni çok seviyorum, söz ver unut derdini Dayanamam inan ki; ne olur biraz gayret Görünce tanıyanlar, desinler birden hayret Göreceksin geçecek, birazcık daha sabret …….Ne olur canım benim, üzme artık kendini …….Seni çok seviyorum, söz ver unut derdini Hastalık bu ne dedik, iyi ve kötü günde Nasıl geçtiyse dünler, inan geçer bu gün de Dünyalar benim olur, birazcık güldüğünde …….Ne olur canım benim, üzme artık kendini …….Seni çok seviyorum, söz ver unut derdini Geçecek bütün dertler, beraber güleceğiz Bu işin üstesinden, birlikte geleceğiz Güzel günlere bakıp, geçmişi sileceğiz …….Ne olur canım benim, üzme artık kendini …….Seni çok seviyorum, söz ver unut derdini Nuran Kara |
& Şiir Yüreklim &
Kahverengi gözlerin hep aklıma geliyor Sevda yüklü bakışın yüreğimi deliyor Zararlı tavırları benliğimden eliyor Seni çok seviyorum şiir yürekli aşkım Gülümsemen sanki ay ruhumda parlıyorsun Hiç bitmeyen aşkınla sevgimi harlıyorsun Bir şelale misali kalbimde çağlıyorsun Seni çok seviyorum şiir yürekli aşkım Yemyeşil orman olup beni dinlendirirsin Duyduğun aşkınla sen eli imrendirirsin Suskun olduğum zaman beni dillendirirsin Seni çok seviyorum şiir yürekli aşkım Öyle çok seversin ki tüm benliğim gül kokar Beni mutlu görenler hayret içinde bakar Bu aşk öyle büyük ki beni ömrümce yakar Seni çok seviyorum şiir yürekli aşkım Nuran Kara |
& Yeni Bir Çizgi &
Bugün çok farklı başladı her şey Önce anılarımı aldım tozlu raflardan Sildim usul usul Son kez çevirdim sayfalarını Tek tek kokladım İncitmekten korktum Sarıp sarmaladım Bir kumaştan farksız Gelinliğime… Bir ses duydum sokaktan Eskici mi? dedi ne Versem mi? acaba Anılarımı… Yoksa saklasam mı? Senden habersiz… Ayrılma vakti geldi işte Hem senden Hem anılarımdan Kıyamadım bir türlü Anılarımı atmaya Kilitledim hepsini Boş bir kutuya Attım anahtarını Kalbimin dipsiz kuyularına Arama artık boşuna Bulamazsın İmkânı yok bir daha Bir kalın çizgi çektim geçmişe Temiz bir sayfa açtım Yarınlarıma Kirli eller dokunmasın diye Kalbime verdim Saklama hakkını Kalbim hak etti en çok Sensiz yaşamayı Şimdi iyi düşün kalbim İyi düşün diyorum Çünkü yalnız senin sözün geçmez Benim kalbimin topraklarında Beynim onay vermeli Bundan sonraki yaşadıklarında Ya ikiniz de sevecek Kabul edeceksiniz Ya da ömrünüzce yalnızlığı Seçeceksiniz Nuran Kara |
&&& Dolunay Hayali &&&
Dolunayın gölgesi, birden huzurla doldu Gökyüzü ve yıldızlar bu aşka şahit oldu Gece güneş çıkınca, hayret içinde kaldık El ele tutuşarak hayal dünyaya daldık Bir evimiz olmuştu, kırmızıydı çatısı Pırıl pırıl bir nehir, ormandı hep batısı Kuşlar ötüşüyordu, evin penceresinde Mutluluk kaynıyordu, yemek tenceresinde Çocuklar yanındaydı, biraz kilo almıştın Elinde bir gazete haberlere dalmıştın Kendine geldiğinde hazırlanmıştı masa Oturduk hep birlikte ne gam vardı ne tasa Çağla ile Şeydanur, Çağatay’da burada Mutluluk tablosuna ne kaldı ki şurada Bu hayal dünyasında birlikteyiz can özüm Geleceğimiz güzel budur benim tek sözüm Çocuklara bahçede bir salıncak kurmuştuk Bizde onlara bakıp seyre dalmış durmuştuk Oturmuştuk seninle yudumluyorduk kahve Ömür boyu bekledik gerçek oldu bu sahne Bir kızımız büyüdü, diğeri küçük hâlâ Dolanıyor duruyor, nerede Gülcan hala Adile aneminde gülüyor hep gözleri Mutlulukla doldu bak konuştuğu sözleri Halim babam kahveden konuşuyor gelince Sanki güneş doğuyor o birazcık gülünce Kocaman bir aile olmuşuz özlemişim Ömrümce ben herkese imrenmiş gözlemişim Gözlerinde bir tanem hala büyük sevgi var Evimiz gayet geniş bize hiç gelmiyor dar Çocuklar bir arada inan ki çokta mutlu Yarınlarımız güzel hayatımız umutlu Nuran Kara |
& Yeminler Ettim &
Özlesem de her gün güzel yüzünü Nasıl unuturum tatlı sözünü Ne olur aç ta bak artık gözünü Ömrümce sevmeye yeminler ettim Pes etmeden sevdim anlarsın sandım Bu dünyada inan bir sana kandım Ben senin aşkınla kavruldum yandım Yine de sevmeye yeminler ettim Tüm güzellikleri yoluna serdim Sadece sen dedim ömrümü verdim Sevgiyi sorsalar seni gösterdim Ömrümce sevmeye yeminler ettim Elbet göreceksin sevgimi sende Alırsan aşkını ne kalır bende Ömrümü yitirdim senin sayende Yine de sevmeye yeminler ettim Nuran Kara |
&&& Can Özüm &&&
Ömrümü alsınlar sana versinler Seni hep övsünler beni yersinler Canımı vursunlar yere sersinler Senin üzülmene kıyamam canım Zaman durdurulsa eskiye sarsa Beklediğin yârin yanına varsa Dünyan Cennet olsun mekânın darsa Senin üzülmene kıyamam canım Cevher gözlerine ışıklar dolsun Kötülük düşünen yürekler solsun Tüm güzel dilekler yanında olsun Senin üzülmene kıyamam canım Ay dede gecene aydınlık saçsın Kalpteki tomurcuk güllerin açsın En büyük ödülsün, bulunmaz taçsın Senin üzülmene kıyamam canım NUR canını senin yoluna serdi Bütün sevgisini tek sana verdi Seninle dünyada murada erdi Seni Seviyorum Canımsın Canım Nuran Kara |
Arama
Beni arama artık bulamazsın sen Yüreğimin götürdüğü yerdeyim Sormayın neresi diye Bilmiyorum ki; Belki yeni açan çiçeğin poleni benim Aramakla bulunmaz benim bedenim Sevginin yürekte olduğu yerdeyim Sözcükte kalana Sevgi denmiyor ki; Belki gerçek sevgi diye anılan benim Arama bulamazsın bazen hayalim Gözlerinin dalıp baktığı yerdeyim Özlemler dilimde devleşiyor Son bulmuyor ki; Belki masallarda anlatılan cüce de benim Arama yüreğimi uzak değilim Senin bakıp ta görmediğin bir yerlerdeyim Nerede arayacağını bilmezsen Beni bulamazsın ki; Belki ezip geçtiğin çimen de benim Arama geçmişinde hep yanındayım Gözünden akıttığın gözyaşı benim Yağmur olur yüreğine yağarım Çamur diye kaçtığın toprakta benim Hak edersen sevgimi bulursun beni Canına can olur sende kalırım Üzeceksen asla arama beni Bir gün geri gelir o aklını alırım Nuran Kara |
Aşığınım
Diyecek Sözüm Var Diyemiyorum Silecek Yaşım Var Silemiyorum Senden Başkasını Sevemiyorum Bu Hasretim Geçer mi Bilemiyorum Seni Görmek İstesem Yapamıyorum Senden Başka birine Bakamıyorum Rüyamdaki Hayalinde Giderse Eğer Nasıl Yaşayacağım Bilemiyorum Sevmenin Büyüklüğünü Öğrendim Seni Sevdim Kör Düğümle Bağlandım Sensiz Olmaz Çokta İyi Anladım Gündüzüm Gece Oldu Bilemiyorum Gözümün Yaşını Silemiyorum Sensiz Bir Hayatı İstemiyorum Sevdiğim Bir Tanem Gel Artık Bana Aşığınım Yanında Olamasamda Nuran Kara |
Âşık mı? Oluyorum
Ne oluyor bana anlamıyorum Neden dilim dolaşıyor Kırıyorum kendimi olur olmaz Basit olaylar canımı acıtıyor Düşünüyorum da, Dünya sanki onun etrafında dönüyor Anlamıyorum bana ne oluyor Bir şey deyin ne olur Yüreğim âşık mı? oluyor Onun sesini duyunca Yüreğimde güller açıyor Yüzünü görünce Dünyalar benim oluyor Onu üzdüğüm zaman Hayatım zindana dönüyor Anlamıyorum bana ne oluyor Bir şey deyin ne olur Yüreğim âşık mı? oluyor Yokluğu bana acı veriyor ******* kâbusa dönüyor Gündüzler güllük gülistanlık Yüreğim ömürlük diyor Değil bir anlık Onu düşününce aklım karışıyor Hatalar yapıyorum olur olmaz Anlamıyorum bana ne oluyor Bir şey deyin ne olur Yüreğim âşık mı? oluyor Adını duymak yetiyor çoğu zaman Göremezsem onu halim yaman Özlemler sarınca etrafımı Diyorum aman aman Anlamıyorum bana ne oluyor Bir şey deyin ne olur Yüreğim âşık mı? oluyor Anladım ki canım âşığım sana Kalbim senin inan bugünden sonra Ne olur insaf et acı bu cana Gözlerim senden başkasını İnan görmüyor Anladım ki; Âşık olmuş SENİ İSTİYOR Nuran Kara |
Aşık Olmak
Sen hiç aşık oldun mu arkadaş Ben oldum ya... Hemde öyle bir aşk ki Kelimeler yetmiyor anlatmaya Onu görünce nutkum tutuluyor Nefesim yetmiyor konuşurken Gözlerini gördüğümde kalbim titriyor Sesini duyduğumda elim ayağıma dolaşıyor Saçmalamaya başlıyorum Gülme ne olursun bana... Sen hiç aşık oldun mu arkadaş Ben oldum ya... Hemde öyle bir aşk ki Aklıma hiçbir şey gelmiyor Hayatım sadece ondan ibaret Düşünemiyorum mantığım onunla Kalbim hep onunla birlikte Sadece o konuşsun istiyorum Sesini duymak onu yaşamak ve hissetmek Gülme ne olursun bana... Sen hiç aşık oldun mu arkadaş Ben oldum ya... Hemde öyle bir aşk ki Gündüzlerim onun hayaliyle geçiyor ******* onun rüyalarıyla renkleniyor Onu bir kere görebilmek için dualar ediyorum Ah.. Bir anlatabilsem sevgimi ama dedim ya Kelimeler yetmiyor işte yetmiyor Sevgimi anlatmak istediğim de Sözcükler boğazımda düğümleniyor Gülme ne olursun bana... Sen hiç aşık oldun mu arkadaş Ben oldum ya... Hemde öyle bir aşk ki Dilerim sende aşık olursun O zaman anlarsın ne demek istediğimi Sana da herkes güler ben hariç... Ben gülmem neden mi? Bende aşığım arkadaş anlarım halinden senin Güzelliklerini yaşarken sen aşkın en tepelerde Yanında olurum senin... Nuran Kara |
Ayrılık
Seni görmek bana hayal oldu mu Söyle bana söyle yoksa doğru mu Bir daha gelmeyecek dediler bana Söyle bana söyle yoksa doğru mu Özlemiyorum artık bitti demişsin Beni sevdiğini de inkar etmişsin Kendine bir de yeni yol çizmişsin Söyle bana söyle yoksa doğru mu Bunları senden duymak hakkım değil mi Başkalarını araya koymak doğru değil ki Seni sevdiğimi söyledim hata değil ki Söyle bana söyle yoksa doğru mu Hayat senin hayatın kendin bilirsin Gün gelir elbet bana geri gelirsin Özledim seni geri dön dersin Sende çektiğim acıları çekersin Nuran Kara |
B i z
Hayat artık bizden ibaret göreceksiniz Tek başımıza karar vermeyeceğiz Üzüntüler beraber üzecek bizi Sevinçli anlarda birlikte mutlu olacağız Hiç yalnız hissetmeyeceğiz kendimizi Çünkü; Sen, ben yok artık tekil değiliz Hayat bizden ibaret göreceksiniz Tek başımıza dertlenmeyeceğiz Gidip de yalnız kafa çekmeyeceğiz Duvarlara anlatmayacağız sorunları Problemleri daha kolay aşabileceğiz Görmediğimiz nüansları fark edeceğiz Çünkü; Sen, ben yok artık tekil değiliz Hayat bizden ibaret göreceksiniz Birileriyle konuşmak için can atmayacağız Dertlerimize birlikte çözüm bulacak En azından çabalar harcayacağız Destek olacağız destek köstek değil Senin benim olmayacak biz olacağız Çünkü; Sen, ben yok artık tekil değiliz Hayat bizden ibaret göreceksiniz Sorunlarımız mutlaka var olacak Ama aramızda sır olmayacak Mutlulukta hüzünde paylaşılacak Hep yan yana olacağız kıskanılacak Herkes bize kıskanan gözlerle bakacak Çünkü; Sen, ben yok artık tekil değiliz Hayat bizden ibaret göreceksiniz Bir olay olduğunda destek verip alacağız Gözden yaşlar akacaksa birlikte ağlayacağız Teselliyi mutluluğu kendimizde bulacağız Biraz olsun yaşantıdan pay bulup çıkaracağız Asla birbirimizi yanlış anlamayacağız Çünkü; Sen, ben yok artık tekil değiliz Hayat bizden ibaret göreceksiniz Nuran Kara |
Az Kaldı
Bu sabah yine senden uzakta açtım gözlerimi İçimde sana kavuşamamanın ezikliği vardı Keşke! .. dedi kalbim keşke şimdi yanımda olsaydı Duyuyorum sevdiğim Ahh.. Bende istemezmiydim diyorsun Sen de bana kavuşmanın hayaliyle yaşıyorsun Az kaldı sevdiğim şafak karanlık değil artık Güneş doğmaya başladı gidiyor artık karanlık Azı gitti çoğu kaldı ama bitiyor işte yalnızlık Kavuşmaya ne kaldı sabret aşkım birazcık Can'ımı bıraktığım yerde göreceğim bekle azcık Sevdiğim seni gittiğin günden daha çok seviyorum Bu sevgim azalmadan çoğalacak biliyorum Senin için nefes alıp senin için yaşıyorum Bana cenneti verseler sensiz boş istemiyorum Sende bensiz yapamazsın bunu ben hissediyorum Nuran Kara |
Bebeğimi Özledim
Gözlerini özledim bebeğim Yeşil parlak bir o kadar masum bakan Gözlerini özledim Gülüşünü Özledim bebeğim Aydınlık bir o kadar umutlu olan Gülüşünü özledim Ellerini özledim bebeğim Sımsıcak yumuşak yalnızlığımı unutturan Ellerini özledim Nefesini özledim bebeğim Ilık bir bahar rüzgarı tazeliği taşıyan Nefesini özledim Düşünüyorum da bebeğim Ben asıl seni özledim Sensizliği yaşadığım bugünlerde Sana Bebeğim demeyi özledim |
Bebeğimsin
Seni severek yaşar, sana doğru koşarım Biliyorsun ben seni, el üstünde taşırım Söylediğin her söze, ben imzamı atarım Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Hayatımda sen varsan, en mutlu insan benim Sen benim yanımda ol, hiç olmasın kederim Sen beni biraz sevsen, bende seni severim Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Hayatta zorluklar var, mücadele ederim Bilirsin beni canım, uğraşmayı severim Sevgi ve aşk ne demek, en iyi ben bilirim Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Sesini duyduğumda, ben çok seviniyorum Bütün yorgunluğumu, o an unutuyorum Biliyorsun sevdiğim, seni çok seviyorum Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Sen benim yanımdaysan, vız gelir hayat bana Bir kez seviyorum de, uçarım havalara Benim aşkım ebedi, yeter ki beni anla Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Bir ömür yetmez inan, sevgimi anlatmaya Anlıyorsun değil mi, ihtiyacım var sana Gel bana bir gün olsun, sarıl yeter boynuma Sen benim bir tanecik, sevimli bebeğimsin Nuran Kara |
Beklemek isterdim SENİ…
Bir günaydın Demek isterdim sana Sözümü ağzıma tıkamadan Seni sevdiğimi söylemek Çok şey değil Senin tarafından düşünülmek Birazda özlenmek isterdim Beklerdim Senden gelecek bir söz Birazda ilgi tabii ki Tarafınızdan Boynumu büker Devam ederdim hayata Çaresiz Çarem sen ol isterdim Olmazdın Günler geçerdi senden habersiz Senin sevginden uzak ******* Korkardım İtiraf edemezdim Kendime bile Sıkılmaz pes etmez Devam ederdim yaşamaya Seni aramaya Bu dengesiz dünyada Sadece sevilmek isterdim Senin tarafından Biraz da sevebilmek seni Çaresiz Seni yaşamak isterdim Hayallerimde Sen olmasan da Seninle olmak Paylaşmak isterdim Tüm güzellikleri Senin beni sevebilme İhtimalini beklerdim Çaresiz Çarem sen ol isterdim Olmazdın Senin hayallerinde olmak Bir ömür Beklemek isterdim Tarafından sevileceğim günü Beklemek sonsuza dek Sadece sevilmek Ve Beklemek isterdim SENİ… Nuran Kara |
Belki
Ansızın geleceğim yine yanına Beklemiyor olacaksın gittiğin yerde Belki… Aldığım nefesi veremeyeceğim Belki… Bir daha nefes aldığımı göremeyeceğim Ama bildiğim bir şey var ki; Ben seni yeni hayatımda da seveceğim Yanına nasıl bir sonla geleceğim Şu anda bilmiyorum Belki… Bir araba bana vuracak Belki… Seni seven kalbim duracak Ama bildiğim bir şey var ki; Kalbim seni ömür boyu unutmayacak Yaşanacak günlerin var senin derken Yanında bulacaksın beni sevdiğim Belki… Kızacak yüreğin bana Belki… Sarılacak o an boynuma Ama bildiğim bir şey var ki; Geleceğim elbet bir gün yanına Beni bırakıp gitmen olmadı canım Gelir misin diye sormadın bile Belki… Gönüllendi bu yürek sana Belki… Seviyor eskisinden fazla Ama bildiğim bir şey var ki; Bu yürek senden başkasını Sevmedi ASLA… Nuran Kara |
Beklenen
Dün gece çok bekledim gelirsin diye bana Ne sesin kaldı bende ne de tek bir hatıra Özledim seni demek isterdim kulağına Bana da yazmak düştü sevgimi satırlara İçimde ki bu sevgin canımı acıtıyor Sen gittiğinden beri arıyorum ben seni Gözlerim hep yollarda hayalini görüyor Rüyalarım da bile bulamıyorum seni Dün gece ağlayarak resimlerine baktım Seviyorum diyerek kapattım gözlerimi Mektuplar yazdım sana kenarlarını yaktım Biliyorsun sevdiğim tutarım sözlerimi Unuttum canım artık ben kaşını gözünü Hani çok seviyordun bir haberin gelmiyor Düşünüp duruyorum gülümseyen yüzünü Sen gittiğinden beri benim yüzüm gülmüyor Gel ne olur yanıma unuttur özlemimi Az kaldı döneceksin yakında biliyorum Bir kere seni görmek güldürür gözlerimi İnan bana bir tanem daha çok seviyorum Nuran Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.