![]() |
Çetin Hacıfettahoğlu
Adın Ömür Olsun
Güller Açar Gülüşlerinde Işıklar Yine Söndürülüyor Acı Bir Siren Sesi Var Duyamadığın… Gülüşlerin Akıp Gider Koridorlara Doğru Adın Ömür Olsun Senin Yaşadıkça Kısalan Acılarınla Kocaman Mutluluklara Kucak Aç Doğduğun Yerlere Gidelim Seninle Koş Ömür,Ardımıza Bakmadan Kalanlara Ağlamadan Koş Ne Bir Tebessüm Ne De Salıncak Sevgiler Ormanlara Kaçalım Seninle Ağaçlara Yaslayalım Tozlu Sırtlarımızı Adın Ömür Olsun İçinde Büyüyebileyim Ormanlara Yağalım Beraber Doruklarda Bulalım Işığı Saatlerde Kaybolalım Batan Güneşi Doğuralım Doğudan Kaçalım Ömür Buralardan Ardımızda Hiç Olalım Çetin Hacıfettahoğlu |
Ağlama İstanbul!
Şımarıklığımın Yalan Sözcüsü, Yıkılan Onca Medeniyetlerin miydi Yoksa Doğruların? Damsız Barınanları Yutan, Ama Bir Türlü Uslanmayan, Acıların Sahte Mutluluğu, Sende Kalır Umutların Haykırışları… Ne O? Yoksa Yaşlandın mı…? Ellerin mi Titriyor Artık? Güzelliğinle Döndürdüğün Dünyanın Başını, Şimdi Omuzlarında mı Uyutuyorsun? Tutmuyor mu Artık Bacakların? Ne Umutlar Taşıdın Kadıköy’den Vapurlarınla, Ve Yine Eminönü’nden Gömdürerek Geri Çevirdin, Gülüşen Ağlamaklı Yüzleri. Sen miydin, Yoksa Biz Miydik? Hayalleri Yıkan… Ne O? Fatihin Koca İstanbul u Yoksa Cevap Vermeyecek mi Artık? Sen ki Uğruna Öldüğüm, Sen ki Uğruna Öldürdüğün, Aç Kalmalarının Ardından Koşturan, Namuslarını Denizinde Batıran Ey Koca İstanbul! Gülümse Hadi Bir Şeyler Söyle Artık, Küçükyalı’dan Heybeli Nede Hoştur *******i, İşte O *******de Şiirler Yazıp Attım Şişelerle Denizine, Hep Bekledim Cevabını İstanbul, Hep Bekledim Kara *******inde, Ne Ağıtlar Yaktım O *******ine, Ne Ağıtlar Yakıldı Kim bilir Sularında Kaybolan, Ne Şarkılara Nota Oldun, Bağıramayanlar Senin Sesin Oldu, Haykırdılar Anadolu’ya, Süleymaniyeden Ezanların Yankılanır Eminönü Yamaçlarına, Oturup Dinler Seninle Yaşlanan Nice İnsanlar, Güvercinlerin Uğultuları Arasında Varoluşunu, Çocukluğun Savaşlarla Geçti Asırlarca, Her Baba Evlat Almak İstedi Seni Anadolu’nun Kucağından Yaşlanınca Maskaramı Oldun, Nice Yeni Çiçeği Burnunda, Beton Yığınlarına? Sultan Ahmet’ten Altı Minare Yükselir Göklerine, Ne Yana Baksan Kendini Görürsün, Arnavut Kaldırımlı Avlularda, Dervişlere Kucak Açtın Eyüp Sultanınla, Selzenen Nice Yüreklere Nur Yağdırdın, Kirletmelere Savaş Açtın, Açtın da Hep Yenik Düştün, Etilerde Nişantaşı’nda, Hani Yeminin Vardı Gökyüzüne, Akıp Giden Sularına Borcun Vardı, Seni Kirletenleri Almayacaktın Koynuna, Şimdi Harem Kurmuşsun Seni Satan Riyakarlara, Of Be İstanbul! ,Of Be İstanbul! Biz Kötüyüz İstanbul! Ben Nankörüm Biz Nankörüz Aslında, Biliyorum Hep Seni Suçladık Yıllarca, Hadi Ağlama Sil Göz Yaşlarını, Hatalıyım Biliyorum Ben Gibi Biz Gibiyiz, Senin Avuçlarında Terleyen Ellerimizi, Senin Kucağında Uykularımızı, Ne Çabuk Unutuyoruz, Dedim ya… Biz Nankör, Sen İse Bonkördün Hep, Ağlama Be İstanbul, Hadi Parıldasın O Tarih Yazan Gözlerin, Sil Göz Yaşlarını Bende Kalsın Şiir Kokan İzlerin… Çetin Hacıfettahoğlu |
Anladıkça Anlamıyorum… N Seni,N Kendimi
Bu Dizelerde Hüzün Var Ne Sana Bir Dokunuş Ne Seninle Bir Hatıra Yalnızlığa Tövbekar Kavuşmalara İsyanlar Var Ne Sana Yazıyorum Nede Benim Yüreğime Ölçüp Biçmelere Kanayan Yanlarıma Merhem Olmayanlara Olsun Bütün Hepsi Ne Sevdalar Yandı Denizlerde Ne Sırılsıklam Yangınlar Küllenerek Uçuverdi Gökyüzüne Şimdi Bütün Külleri Topluyorum Yüreğime Ben Oluyor Sevdalar İçime Bastırıyorum Ayrılıkları Sımsıkı Yumruklarla Vuruyorum Ters Görünen Aynalara Ne Sana Sitem Var Nede Senin Gibilere Ağlayan Gözlerdeki Yaşlara Boğuluyorum Dünlere Dair Ümitleri Bugünlere Bugünleride Daha Çok Dünlere Sallıyorum Bir Gidişlere Birde Gelişlere Karamsar Kalan İkileyen Ayaklarımı Hiçlere Adıyarak Koşuyorum Ne Seni Veriyorum Nede Kendimi Alıyorum Gelgitlerle Gelen Su Birikintilerine Deniz Olsan Ay Olsan Ben Kumsalda Bir Taş Olsam Batarım Denizine Yine Çıkmam Yüzeyine Ne Beni Alabilirsin Nede Kendini Verebilirsin Gökyüzüne Çetin Hacıfettahoğlu |
Annem anlar sevdiğimi
Annem Ben Geliyorum Bu Akşam Çık yorganının altından hadi Yokluğumda yakmazsın bilirim kuzineyi Geldiğimde görürüm yeni közlenen kömürleri Yüreğin kadar sıcacık olmaz bu koca oda Yatsam sinene ancak ısınır kırmızı kulaklarım Geçen aldığım eteğide giymemişsin bak yine Kardeşim diyor,her gece sarılıp yattığını eteğine Dolaptan alıp kokladım nasılda sinmiş kokun giymesende üzerine Annem garip annem kıyamazsın bizim aldığımız hiçbirşeye Babam mı alıştırdı bilmem seni Rahmetli hep kızardı yeni bir şey giymene Yeşil gül dallı eteğinle ne misafirler ağırladın belkide Halen saklarsın misafir gelince giyerim diye Yıllar nasılda geçti güzel annem Torunların var şimdi boy boy Severken hep gözlerin dolu bakar Bize alamadığın bisküvileri sakızları Paket paket alıp getirirsin veletlere Bir kez olsun seni çok seviyorum diyemedim yüzüne Yine çok zorlasam diyememya Kucağına şakadan yatar gıdıklarım karnından Sende bilirsin bende bilirim Biz birbirimizi içimizden öyle güzel severizki Bitince şaka olur sanki hepsi Bak şimdi aklıma geldi Geçen yıl hani öpmüştümya yanağından kocaman seni Sonra çıkıp gitmiştim ardıma bakmadan Sen sorduğunda akşam geldiğimde İddaya girdik dedim küçük kardeşimle Annemi öpersen sana kızar dedi Ben kızmaz dedim Bizde iddaya tutuştuk birbirimizle Olsun o öpücük idaada olsa Şakadanda olsa Seni ne kadar çok sevdiğimi anlattı hayallerime Belki bir daha öpemem ıslatamam yanacıklarını Ama bilki annem yalansız dolansız Hemde hiç abartısız Süslemesemde cümleleri Akıtmasamda gözyaşlarımı Sen bilirsin seni ne kadar çok sevdiğimi… Çetin Hacıfettahoğlu |
Arasıra Aşk
Üç Dakika Değil ki Aşk Sırları Olmalı Aşkın Asırlara Sığmalı Kapı Çalışlarında Hoplamalı Yürek Telefon Zillerinde Şarkı Olmalı Pencerene Konan Bir Serçe Hüzünlerle Kapalı Bir Perde Olmalı Aşk Yağmurun Islattığı Bir Pardüse Yada Güneşin Kuruttuğu Gözyaşı Olmalı Yok Dediklerinde Olmalı Aşk Bulup Bulup Yitirdiklerinde Yeniden Varolmalı Kalp Atışlarında Değil Çatalını Batırdığın Su Bardağında Olmalı Gökkuşağında Aramamalısın Aşkı Yağmurun Her Damlasında Düşmeli Toprağa Aydınlığın İhaneti Yoktur Aşka Dair Aşktır Sebebi İhanete Gecenin Mum Işığına Hapsetmelisin Aşkı İhanetide Yaşamalısın Acı Çekmelerdedir Bazen Aşk Ölüp Ölüp Dirilmelisin Yaşama Her Doğuşunda Hayata Aşktır Seni Büyütüp Yeniden Öldüren Ne Ölümden Korkarsın Nede Bilinmeze Yaşarsın Kendini Aşk Küstürür Bazen İliklerine Kadar Lanet Edersin Odalara Hapsedersin Kendini Duvarlara Ağlarsın Yastığına Kızarsın ******* Büyütür Özlemlerini Gençliğini Ararsın Aynalarda Kanarsın Yalnızlığına İşte Aşktır Bu Dizeler İşte Var Olan Ben İşte Yalancıda Olsa Tutsağıyım Gölgesinde Mutluyum İçine Düştüğümsün Arasıra Sendeyim Çetin Hacıfettahoğlu |
Ardından...
Ne varsa alıp götürdün, Şimdi mutlumusun Zehir bakışların gitmez gözümden Ardından kaç bin yıl geçti Kaç milyon gülücük sığdı hüzün dolu gözlerime Ve sen hala mutlusun Çetin Hacıfettahoğlu |
Artık hiç ışık yanmıyor
Ben Hep Babamın Sigarası Sanmıştım Uzakta Yanan Deniz Fenerini Ta Ki Babam Denizden Dönmediği Güne Kadar İşte O Gün Yıldızlar Bile Işık Vermez Oldu Geceye Mi Kör Oldum Ne? Hiç Işık Yanmıyor Artık,Ne Zaman Baksam Penceremden Annem,Baban Birgün Gelecek Diyor Acaba Deniz Fenerimi Yalan Söyüyor Denizine Yoksa Annemmi Tutuyor Gözlerimi. |
Balık olsam
Yamaçlardan ırmak akar Düzde durur göl olur Akıntıyı görmez gözler Dipte akar tüm gerçekler Balık olsam derim Dalıp gitsem derinlere Üç saniye yalan olsan Üç saniye benim olsan Yıllarca yatsanda koynunda cefanın Oltana takılıp birgün Boğazında kılçık olsam... Çetin Hacıfettahoğlu |
Avuçlarında özgürlüğüm
Kimsenin bilmediği yer avuçların Öfkeni alıp sıkarsın Sıkarsında acırım Parmaklarında özgürlüğüm Aralasan hapis olurum Açtığında kurtulurum Kollarına akarım Akarımda omuzlarına yük olurum Silkelersin omuzlarını Düşerim Düşerimde Ayakalarına pranga olurum Koşmak istersin Adım adım çürürüm Çürütürsün yüreğinde Çürürümde Sende kalıp yok olurum Çetin Hacıfettahoğlu |
Bazen Delirmeli miyim
Akşam Üzeri Deniz Kabarır Havada Leş Kokularıyla Sakin Bir Bulut Ama Kaygılı Yağası Gelir Gibi Olur İçimde Daralttığım Sakin Yanlarım Ve Sıra Dışı Yüz Mimiklerimle Seyrederken Olanları Gözlerimde İsli Bir Hüzün Belirir Anlamını Anlayamadığım Delirmişçesine İki Yana Bölünürüm Bazen Delirmeli miyim Acaba Yoksa Kaybolmalımı Gökyüzü Buluta İnat Öncemi Davranmalı Gözyaşlarım Sevdiğim Hadi Adını Sen Koy Yüreğimin Sözcüsü En Yakında Ve En Uzakta Ol Uzunca Bak Yüzüme Kalmalı Yada Gitmelisin Beklide Sarhoş Ol Çılgın Ol Sonrada Kaybet Kendini Bazen Delirmiş Olduğumu Sende Söyle Yüzüme Ya Kal… Ya Git Ama Sakın Düzelir Umudunu Yükleme Bedenime Çünkü Bazen Delirmeliyim Dokunabilmem İçin Yüreğine Çetin Hacıfettahoğlu |
Beklerim Seni
Buradayım Hala Bıraktığın Yerin Bir Adım Önünde Sen Binlerce Kilometre Uzaklarda Olduğunu Söylüyorsun Ne Bu Yerlerden Giderim Ne Seni Bulmak İçin Sana Gelirim Sen Hala Buradasın Beni Bıraktığın Yerdeyim Ve Hala Seni Yaşıyorum Sen Gelene Dek Beklerim Seni Uzaktaki Seni Sevmiyor Bu Yürek Havaya Dolmuşsun Toprağa Sinmiş Kokun Kahkahaların Benden Dağlara,Dağlardan Bana Yankılanır Durur Ondandır Bir Adım Daha İleri Gitmemem Sesin Kaybolur Diye Asırlar Sığdırsamda Sana Kavuşmalarıma Beklerim Seni 13-01-2005 00-30 |
Ben Bir Neyim
Ben Çizme Boyu Bir Neyim Sesim Ağlar İçim Dağlar Kocaman Bir Minareyim Can Yoluna Aşk Yoluna Görünmez Biçareyim Neyler Gönül Malı Mülkü Yoluma Serenlere Ben Serimi Borç Eyledim Mala Mülke Avareyim Çetin Hacıfettahoğlu |
Beni Böyle Hiç Görmedin
Sen Beni Böyle Hiç Görmedin Kaşlarım Gözlerimde Tünemiş Sözlerim Sessizliğe Emanet Kan Tohumu Buğdaylara Sarılırken Adımlarım Kaldırımlara Hasret Islak Tarla Sırtımda Bin Yıl Sürer Kuruluğa Esaret Sen Beni Böyle Hiç Tanımadın Saçlarımda Sılamla Sakalımda Yaramla Sen Yansıyan Aynamla Beni Böyle Hiç Görmedin Sen Benim Keskin Yanım Sivrilen Acılarlım Bunalınca Asi Başım Döner Kendime Saplanırım Kan Çıkmaz Yaramdan Kuru Sarı Olurum Aynamda Bir Ben Birde Yine Ben Kendimi Oynarım Kendime Bazen Sen Olurum Duvardaki Çivide Boşlarım Kendimi Düşer Kırılırım Bir Sen Birde Ben Odanın Her Bir Yanında Çerçevede Kalır Boş Yanlarımız Ve Sen Beni Böyle Ve Sen Bizi Böyle Hiç Görmedin Çetin Hacıfettahoğlu |
Bile bile
Bile bile gitsen bile Hatıradır yaşadığın Resimleri yırtsan bile Son bakışım hep seninle Kolaymıdır bulut olmak Kolaymıdır toprak olmak Islanınca zannettiğin Kolaymıdır mazi olmak Dil'in,düğüm oluşunda Sözler göze dökülünce Eller göğe açılınca Kolaymıdır affedilmek Yüzü koyun çalar sazlar Bam telinde ince nazlar Gönlüm bir tek sana sızlar Bile bile gitsen bile…. Çetin Hacıfettahoğlu |
Bir nokta bile olsam…
Henüz gözlerim görmüyor Ve maalesef bir nokta gibiyim Burada olduğumu belki birkaç gün önce fark ettim Hissediyorum coşkulu nefes alışlarını İçerden ne zaman çıkarım bilmiyorum Ama şu bir gerçekki seni görmeyi inanki çok istiyorum Henüz hiçbirşeyim tam değil Burnum kaşınıyor uzatıp elimi kaşıyamıyorum bile Bak şimdi öksürdüm Fark ettinmi beni Buradayım işte tam içindeyim anne Halbuki olmamı istediğin kadar olabileceğimi bile bilemiyorum Keşke burada öğrenebilsem Hadi anlat bana hayallerini Yok bir pencerem henüz Senin baktığınla idare etmeliyim uzun bir süre Ağaçlara bak anne Gökyüzüne benzesin özgürlüğüm Masmavi olur beklide göz bebeklerim Canım hep çilek istiyor Kırmızılara bak anne Babam baba olmakla bozmuş kafayı Acaba birgün bende baba diyebilirmiyim Dilim dolanıp utangaç utangaç bakabilirmiyim yüzüne Dedimya anne henüz ellerim bile yok Bir demet gül koymak isterdim yüreğinin zirvesine Bu maphuslukmu yoksa kucağına kalkan bir tren vagonunda bekleyişmi İkiside fark etmez aslında ardı bir durak olsa gerek Son durağa kadar kimbilir ne öpücükler kondurursun gül benizime Dün akşam biraz kafam bozuldu sebebepsizce Hani bir duble rakı istedi canım desem yeridir Sarhoşluk ne de çabuk çöktü üzerime Ellerini açtın ardından hemen dualar doldurdun hayallerime Garip bir hüzüne dönüştü sıkıntım Kabul gördü inanışların sarıldım hemen o incecik beline Ne dert kaldı nede tasa Ben bu gazla üç sene bile beklerim bu daracık yerimde Bak şimdiden aşık bile oldum ben anne Tamam söylendin birazcık ama Ana yüreğini öğrendim bu ilk tecrübemde Ağlama anne Ağlama anam Sil zem zem gözyaşlarını bak dert oldu şimdi içime Hiç kimsenin bilmediği kitapların bile yazamadığı Kocaman adımlarla sana koşuyorum Duyuyormusun ayak seslerimi Kimseye bişeyciklerde söyleme Bu akşamlarda gözlerini kapayınca Rüyalarında… Belki sekiz belki dokuz ay sonra Gözlerini açınca beni göreceksin tam karşında Biraz ağlarsın diyor organ kardeşler Eee nede olsa doyuncaya kadar çekeriz havayı ciğerlerimize Ama olsun yinede üzülme zaten baygın olursun büyük ihtimalle Ben biraz numaradan ağlar adet yerini bulsun diye uzatırım Senin o sıcacık kucağına gelince valla bak yemin olsun susarım Bekle beni emi güzel anam Şimdicikten Hasretim o gül yüzüne Mektubumu burada bitirmeliyim heralde Babamı yanaklarından öp emi Sizi çook seven nokta bebişten sevgilerle… Çetin Hacıfettahoğlu |
Bir sen yapsam
Adına yadedilen Bütün kelimeleri toplasam Bütün resimleri yeniden çizsem Bütün besteleri çalsam Sen olmazdın elbet Gelme istemem artık Az kalırsın korkarım Kıskanırsın yanarım Bir senden bin sen yaptım Oynatırsan,oynarım Çetin Hacıfettahoğlu |
Cahit
Sessiz bir gemi gezerdi bu limanda Okyanustu hayalleri Hep fenerden döndü iskelesine Bazen kayıklarla dertleşirdi Bazende balıklara ses verirdi Okyanustan haber getirirdi kılıç balıkları Dinler dinler dertlenirdi Cahit adında küçük bir gemi Elleri güvertesinde kenetli Limanında battı en sonunda Cahite şahit kalmadı iskeleye vurdu sessizce güvertesi Çetin Hacıfettahoğlu |
Bulutları da lekelemişiz
Hayatı doludizgin koşar gibi yaşamışsak Askıda kalan hayallerimizi lekelemek niye Hayali ekmek olan aç yatarken Kimileri un fabrikasında ununu eleyip duruyor Her yanımız lekelerle dolmuş Uçuşup giden kirli hayallerimiz var bizim Bu yüzden bulutları da lekeledik Her yağmur yağdığında Üzerimize gerçek olup yağdırıyoruz Asitli düşüncelerimizi Ve ne yazık ki hayali ekmek olana da Tepeden tırnağa asit yağdırıyoruz |
Cebinde atsın yüreğim
Benim yüreğim küçücük Ben sayfalar dolusu değilim belki Sığmasını bilirim Büyük sorunlarım yok benim Cebinde atsın yüreğim Ayda bir giysende olur Tenine iki kat kalsın tenim Ben bununla yetinirim Çetin Hacıfettahoğlu |
Çikolata gülüşlü kadın
Tadında güzel gülüşlerin Annem gibi sevemedim seni Annem tuzlu gülerdi çoğu zaman İlk biberle tanıştığımdaysa Memelere küstüm yıllarca Ondan göğsünde tedirgin uyurdum Kızardın Kızardın da anlatamazdım bir türlü Saklambaç oyununda Annem misket olurdu Kaçamazdım kayar düşerdim her defasında Senle son oynayışımızda Çikolata tadında gülüşün vardı Gözlerini açtığında Hem misket falanda yoktu ortalarda Annem gibi sevemedim seni Taa ki gülüşlerin dişlerimi çürütünceye kadar Ne ben gülebildim kahkahayla Nede kilolarım elverdi sen kaçarken kovalamaya Çikolata tadında kaldın daima Her ambalajı çöpe attığımda Hem dişlerim sızlar hem annem kızar Seni annem gibi sevememişim Meğer annem Saklambaç dediğim bu hayatta Misket olmakta haklıymış Düşmeyi Düştükten sonrada kalkabilmeyi öğretmiş bana Çetin Hacıfettahoğlu |
Çünkü
Sakin Yürü Ama Gürültülü Olsun Bakışların Her Adımında Ezilen Milyonlarca Acı Olsun Sen Yürü Acılar Un Ufak Olsun Ve Yorulunca Bakışların Dur Ayakların İster Bilirim Yolun Sonunu Ama Sen Yinede Dur Çünkü Bir Adım Önündedir Kocaman Pencere Arkanda Kalan Kum Taneleriyle Havada Uçuşan Toz Bulutudur Senin Dünyan Derin Bir Nefeste Ciğerlerine Yapışan Acıları Öksür Gökyüzüne Toz Dinince Yağmur Yağıp Kum Taneleri Dökülünce Denize İşte O Zaman Tekrar Ardına Dön Çünkü Bir Adım Arkandadır O Kocaman Pencere Çetin Hacıfettahoğlu |
Çürük Çizgiler
Gelipte gör istedim penceremin önünü Son bakışlarım asılı kaldı pervazlarda Yoldan sürekli mazgallara takılan kediler geçiyor Bağırtıları rüzgar sesine karışıyor Silinip gidiyor yıldızlar gökyüzünden Ay karanlık,maviyi çağırıyor usulca Çizgilerim çürüyor duvaradaki resimlerde Kokuşmuş anlamlar köşelere akıyor Sarıldım sabaha Gözlerimde vişne çürüğü gülüşlerin Bir oturup bin kalkıyorum sanki Çürük çizgiler döndürüyor fendimi Çetin Hacıfettahoğlu |
Denizkızı
Martılar karabataklara savaş açmış Oksijeni bol olsun diye gelmiş denizkızı kumsala Oltasına yakalanmış bizim Temel’ın Hamsi sanmış horon teptirmiş oltasın ucunda Gökyüzü kızmış önceleri Rüzgarı bıyıklarından yana estirmiş Martılarla bir olmuş karabataklar Denizkızını görünce Bizim Temel’e saldırmışlar kayalıklarda O gün bu gündür Zorundan hamsi olmuş denizkızları Şimdi… Bir denizkızı çizsem Hamsi desem adına Birde kemençe teli olsa misinam Horona dursa denizkızları karşımda |
Diriliş
Veda tadı var rujunda Son öfkeni verişin nefesime Kaç leke saymadım, Sayamadım,dudaklarında gömülü,dirilmek isteyen renkleri Gözlerinde rüzgarlar esiyor Dualarla yağan yağmurlar gibi gözyaşların Ve ellerin… Ellerin,ellerimi düşlerimi patlatırcasına sıkıyor Git artık…! Maviye özgürlüğünü, Yeşile imanını, Siyaha da karamsarlığını ver. Git artık…! Yağmurlarını barajlara Bakışlarını trenlere hapset Ellerin bende kalsın Hayallerim sıkılmış küçücük kalsın |
Deniz
ben bilmem nereli olduğumu deniz görünce annemi dağ görünce babamı özlerim özlemlerimdir benim doğduğum yer yitip giden türküler kardeşlerim şiir başlarında yalnız kalan harflerse dostlarımdır. Çetin Hacıfettahoğlu |
Doğum günü
doğmak bahara yeniden seninle ve yeniden doğmak doğduğun zamana ağlarken seni tebrik edebilmek ve bugün gülerken sana,ağlayabilme farkına nispet etmek alay etmeden zamana ciddi dururken rüyalara bugün doğdun diyebilmek ukalaca ne ben anlamalıyım ne sen anladığımı anlamalısın işte doğmak bu olsa gerek hergün yeniden ve anlamadan anlayabilenleri defalarca Çetin Hacıfettahoğlu |
Düş
Düşüyorum… Karanlık bir aydınlığa doğru Belirsiz bir belirtiye doğru Düşüyorum… Varolmamış bir varlığa gülümseyerek Ellerimde sımsıkı sıktığım gevşekliğimle Düşüyorum… Serbest kalsın hapis düşüncelerim Koşsun kütürüm ayaklarım Düşsemde Askıda koşmalıyım Boşa sallayıp doldurmalıyım boşları Düşünüyorum… Beyaz görünen kara yazıları Gerçek gürünen hayalleri Düşünüyorum… Al yazmalı kan bulaşmayan çarşafları Kana bulanan ak pazenli kızları Düşün semde… Bataklıkta kulaç vurmalıyım Battıkça çıkmalıyım kayaların dibine Düşlüyorum… Yarım kalan tamları Tama doymaz yarım paye kafaları Düşlüyorum… Yalnız kalan yanları Dost dolu yalnız geçen o körpecik yılları Düşerken düşünüyor Düşünürken düşlüyorum Sevdaları, yalnızları, Kağıdını dürdüğüm o Dost bildiğim düşmanları |
Engin
Çocukluğumun Dirilişi Şimdi Yok Bir Yalansın Dimi Kaçıp Gittiğin Yerlerde Mutlumusunki Şimdi Çayırlara Kazıdığımız İsimlerimiz Kadar Yalansın Dimi Siste Kaybolduğumuzda Sen Hep Ağlardın Sonra Küser Sana Kızardım Sanki Sis Sendin Sen Şaka Yapardın Gökyüzüyle Hiç Unutamam ki Senin Mağrur Mutluluklarını Hani Hep Okuycam Derdin Sen Başlardın Zil çalardı Kamyon geldi diye çağırırdı abin Sen Giderdin Peynir Kokan Kırmızı Yanaklarınla Gelirdin Kitaplarınla Kavuşamazdın Bitürlü Kızardı Hırpalardı Baban Oku Oğlum Diye Ben Taktir Alırdım Sen Sınıfta Kalırdın Hani Coğrafya Öğretmeni Uyudun Diye Cetveli Kafanda Kırdıydıya Ne Gülmüştük Dersten Sonra Beraber Sen Hep Kaçsam Derdin Bense Hep Kızardımya Sana Keşke Kaçsaydınya Be Dostum Azraile Sevdiğin Yerde Teslim Olsaydınya Beni Bırakıp Gittiğin Yerdeyim Hala Ne Bir Adım Önde Ne De Sana Yakınım Şiirimin Mısralarında Gülümsüyorsun Şimdi Rüyalarımda Saatleri Sayıyorom Peynir Kokan Kırmızı Yanaklarınla Geleceksin Diye Ne Kolay Bırakıp Gitmek Ne Kolay Bir Avuç Toprak Olmak İki Mezar Başlığı Arasında Öylece Gökyüzünü Seyrediyorsun Dimi Ben Şimdi Bakamıyorum Gökyüzüne Yanaklarım Peynir Kokuyor Be Dostum Yoksa Rollerimi Değiştirdik Dişlerim Sızlıyor Be Dostum Ellerim Kollarım Bağlandı Hayata Kavuşmakta Var Kaderde Bekliyorsun Biliyorum Sislerle Kaplı Yayla Çimenlerinde Yok Yok Kızmıycam Artık Gülerek Gelecem Yanına Seni Hep Severek Çetin Hacıfettahoğlu 11-06-2003 halamın oğluna itafen toprağı bol olsun Çetin Hacıfettahoğlu |
Geceye Zehir Katarım
Geceye Zehir Katarım Gözlerim Çığlık Çığlığa Dizlerimde Derman Yok Zehir Girmiş Kanıma Ağlasam Duyanım Yok Parmaklarım Yakalar Karanlığın Hırsız Gibi Çaldığı Cesaretimi Ve… Aniden Zehre Boğulur Gece Hırslarımı Bularım Siyahların Üstüne Zemheri Anlamsız Zemheri Başı Dönmüş Susar Gece Yıldızlarını Sayar Sayar Sayar… Birini Kaydırır Elinden Yüreğime Yıldız Düşer Yüreğime Gece Ağlar Ben Ağlarım Geceye Zehir Katarım Bu Yüzden Yıldız Düşürsün Yüreğime Diye… Çetin Hacıfettahoğlu |
Geç kalan bahar
Bekle gönül yapraklar açar elbet Gitme gönül yapraklar dökülür elbet Bazende geç kalır bahar Ne açar nede dökülür yapraklar Yapayalnız kalır gönül Yeşil küser Mavi ağlar gökyüzünde Yalnız kalmış gönül diye… |
Gel Artık
. Gelecek Bahar Demiştinya Hani Kaç Bahardır Beklerim Sen Yoksun Çok Rüzgarlar Esti Yağmurlar Yağdı Üzerime O Ağacın Altında Beklerim Seni Tutuşur Gökyüzü Belirir Bulutlar Yapraklar Arasından Gülümseyişlerin Yok olur Gider Gözlerimde Ağır Sebepler Oluşur Yüzüm Dökülür Ayaklarıma Ha Geldi Ha Geleceklerin Akıtır Gözyaşları mı Kaç Bahar Bekledim Bilmiyorum Kaç Koca Yürek Akıttım Toprağına Köklerim Çürüyor Gel Artık Dişlerim Sızlıyor Dudaklarım Yanıyor İnsafına Yandığım Vicdanına Öldüğüm Gel Artık Şiir Gözlüm Gülüşüne Doğduğum Çetin Hacıfettahoğlu |
Gözlerine meşk eyledim
Yıllarca Seni Aradım,Yıllarca Seni Bekledim Ömrüm Bakma El Gözüne,Gözlerin Meşk Eyledim Saklarım Saçlarını Dolarım Hayaline Ömrüm Senin Yüreğine Kan Misali Akmak Gelir Seni Düşündüm Islak Koktu Manalar Kalan Kuru Yanlarım Oldu Sonbahar Bir Dilek Dilesem Gökyüzü Kadar Sıcak Nefesinle Ölesim Gelir İçime Hapsettim Saklarım Seni Mahkumsun Gönlüme Çıkarmam Seni Suçun Ölüm Olsa Vardır Bedeli Assalar Boynuna Gülesim Gelir Bir Yangınımsın,Ellerim Sıcak Başıma Gelenler Ateşe Tutsak Ne Seni Veririm Olsanda Yasak Tutsalar Kolumdan Koşasım Gelir Çetin Hacıfettahoğlu |
Gibi
Sonuna Doğuyorum Başlarken Ölümümle Nasılda Mağrur Bir Dokunuş Yüreğime Sızısı Kanatır Tırnaklarımı Bir Ses Bir Dokunuş Aldatır Hayalimi Ve Sonsuz Acılarla Aynı Kulvarda Tek Nefes Tek Tur Hep Ödülleri Sırtımda Ben Gibi Bir Kendim Gibi Birde Ardımda Duran Gölgem Gibi Saklanırım Köşe Başlarında Sen Gibi Kendin Gibi Birde Ardında Gölgen Gibi Hiç Bilmeyenlere Biz Gibi İkimiz Gibi Aynamızda Sükut Bir Bekleyiş Gibi Karardıkça Arka Bahçemde Denizim Gökyüzü Aydınlık Bir Işık Gibi Gün Gibi Gece Gibi Karanlığa Sebep Bir Mum Gibi Ve Ardına Takılır Sözcükler Kovalar selzenişimi Sır Gibi kurşun Gibi Şarkı Gibi Beste Gibi Salkım Saçak Gül Desem Diken Gibi Yol Gibi Kanayan Bir Yürek Gibi Caddelerde Sarhoş Olsam Şişelerde Şarap Olsam Sofralarda Meze Olsam Mey Gibi Hale Gibi Salınan Bir Serçe Gibi Birde Sana Mecnun Gibi Sus Diyorsun Gelme Kal Diyorsun O Yerde Bu Yerlere Düşman Gibi Susanlara Çığlık Gibi Haykırırım Gölgem Sıra Uğurlar Ola dedim Karda Açan Kardelen Dedim Sen gibi ben gibi |
Gün kara
Duvarın dibinde fare Kedi damlarda gezer Köpekler zincirlenmiş Kurtlar evde kol gezer Dolunaydır bu akşam Sürüsüne ihanet etmiş bu kurt adam Niyeti bozuk ağzında acı ve kan Bırakın yasakları Koparın zincirleri Kaldırın bu damları Fare kol geziyor avare Kedi damda bi çare Köpeği sorma hele Koyun olsam Tavuk olsam Evde süt bebek olsam Kapıda kilit olsam Çöker gökyüzü Çökerde göremem gökyüzünü Ardında aydın günü Gün kara olur Günler acı Günler keder Günler elem Çetin Hacıfettahoğlu |
Günah
Zincirlere Vurulmalıyım Kaygısızca Serin Sulara Salınmalıyım Korkmuyorum Sizlerden Sizki Riyayı Sevenler Elbetlerime Bırakıyorum Kaderinizi Ne Ben Varolmalıyım Ne Siz Kandırabilmelisiniz Sevdaları Ardına Bakmadan Koşanlar Gerilerde Bırakmalara Burulmazmı Yüreğiniz Yalnızlıklara Açılan Paslı Yüreklerinizi Gördüm Tek Kalmalarınızda Varolmalarınızı da Kullanıp Atabileceğiniz Meyhane Kokan Elbiselerinizi Gördüm Şarap Kadar Kırmızı Ve Sakin Duruşlarınız Oldu Sizi İçti Siz Gibiler Günahında Bir Uzun Yalan Ömür Dizlerimde Derman Kalmadı Artık Ne Koşuyor Nede Yürüyebiliyorum Ürkek Dinleme Beni Git Yada Adam Gibi Dinle Gözlerimde Sana Yakarışlarımı Dinle Yalancıda Olsan Gözlerinle Bir Kez Daha Kandır Beni Şiddet Dolu Gülüşlerini Çek Üzerimden Nefretinde Bulabileyim Samimiyetini Çetin Hacıfettahoğlu |
Günahlarım Var Benim
Bulanık Bir Serdeyim Parçalanmış Hatıralar Odanın Her Bir Yerinde Sinemi Isıtan Bir Yangınım Var Elbet Sonsuz Hırslarım Var Hayata Dair Ve Bir Sızı Acıtır Durur Buğulu Gözlerimi Işıklar Hep Uykuda,Saat Başucumda Sayıklar Durur Rüyalarımı Büyütüyorum Yetişkin Bir Suretin Var Artık Müjdeler Olsun Ey Acılar Esirinim Gülüp Durma Yinede Acıya Mahkum Özgür Bir Mutluluğum Ben Tutsak Kahpe Dediler Adına Ayrılmalara Dair Tanıdık Bir Yüz Aramam İnatlarım Var Benim Çırılçıplak Yıldızlara Ördüğüm Kazaklarım Var Benim Üşürüm Ara Sıra Ama Yangınlarım Yanar Benim Dostlarımla Ayrılmalarım… Ey Dostlarım! Sınırlı Olmayan Hayallerle Özlüyorum Hepinizi İçimi Soğuk Anlamlar Gıdıklıyor Serseri Bulutlar Başucumda Dolanıyor Günahlarımı Islatıyor Damlacıklar Bekledikçe Rutubet Kokan Anlamlar Süzülüyor Yanaklarıma Kurşun Atsam Şu Silinti Yalnızlığa Kan Girer Yalnızlığımla Arama Gül Versem Şu Yazılmış Yazıma Diken Batar Bağrıma Dedimya Günahkar Sevmelerim Oldu Benim Ne Yalnızlık Paklar Oldu Nede O Kapkara Gözler Günahlarımdır Benim Yaşantım Çetin Hacıfettahoğlu |
Güneş Bugün Nereden Doğacak
Gece azmettirdi sığ endişelerimi Batıp çıkarken korku sularımda Ay ışığı çıplaklığıma yansıdı Utanıp dalga oldum Çırpındıkça bedenim tuz buz oldum Mahvoldum Sırtımı yalnızlığıma dayayınca Güneş yüzüme doğardı her defasında Bugün güneş nereden doğacak kim bilir Yalnızlığıma kahrederken Bugün tüm dostlarım gelmişler Yarın güneş nereden doğar kim bilir Çetin Hacıfettahoğlu |
Güzele hoş demeli
Salınıp gel Herkes sana güzel diyor Ne endamlı sallıyor bak hele omuzlarını Gülücüklerinde menekşe kokusu var Çökerde bir gün omuzları Solarda menekşeler Güzele hoş demeli Hoş olandır nağmeleri Çetin Hacıfettahoğlu |
H o ş ç a k a l Deniz Kabuğum
Ufukta Bir Çift Göz… Denize Bakar Öfkeli, Dalga Boyları Sevdalar Kavuşur Kumsala Kavuşurda Alır Götürür Neyim Varsa Bakarda Kalırım Ardı Sıra Beyazlarıma Sarar Benliğimi Kumsalda Çakıl Taşları Sevişme Tadında Akar Gönlüme Deli Rüzgar Sancılar Vurur Ayak Uçlarıma Bakarda Göremem Ayaklarımı Her Zaman Oturduğun Yerde Bir Deniz Kabuğu Öylece Kucak Açar Güneşe Sen Olmak İsterde Olamaz Gayrı Haykırışları Kulağımda Derin Bir Vapur Sesi Avuçlara Hasret Beklide Bir Çocuk Bekler Benim Seni Beklediğim Gibi Ne Bir Çocuk Oldum Avuçlarında Ne Bir Kolye Oldum Gül Gerdanına Hoşçakal Bile Demeden Gittin Hoşçakal Deniz Kabuğum Ben Büyüdüm Sen Denize Dön Artık Ya Kocaman Bir Dalga Yada Öfkeli Bir Tekme Beklemelisin Ben Ardımdayım Hemen İki Adım Ardımda Hoşçakal Deniz Kabuğu Hoşçakal Deniz Kabuğum… H o ş ç a k a l… Çetin Hacıfettahoğlu |
Hapis mavi
Çareler Ellerimde Çürüdü Küf Kokan Çıkmaz Yollara Bakıyorum İskele Başında Ufku Tararken Bakışlarım Takılıyor Kirpiklerime Hapsoluyor Mavi Engin Özgürlük Yeşil,Gözlerimde Mahkum Olurken Dolar Dolar Ağlayamam Ne Maviye Nede İçimdeki Lacivert Sevgiliye Çetin Hacıfettahoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.