![]() |
Derya Altıntren
23 Nisan
Yürüyorlar el ele, bayram yerine Dünyanın dört yanından Sıra sıra çocuklar Dalgalanan bayraklar Borular, trampetler, bandolar Sokaklarda bir hareket var Anneler, babalar, nine, dedeler Heyecanla toplanıyorlar meydana Bütün bayramlar gibi Bu günde de Mutlulukla dolar kalbimiz Yüzümüz ışıklar saçar Caddeler, sokaklar meydanlar Neşeyle dolup taşar Yaşasın bayramlar! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın çocuklar Gülün, eğlenin, mutlu olun, Bugün bayramınız var! Derya Altıntren |
Ağaç
Ben ağacım! Güzelleştiririm dünyayı Temizlerim kirli havayı Çağırırım kuşları Sonra bulutları Benim, yağmuru da çoğaltan Sorun babalarınıza Ben olmazsam n'olur dünya! .. Ben ağacım! Yazın dallarımda sallar Kışın da ısıtırım sizleri... Çıtır çıtır yanar sobada Yaşlı kütüklerim Karlı kış *******i... Ben ağacım! Sevin Öldürmeyin Yaşatın bizleri Biz yaşadıkça Mutlu ederiz sizleri... |
Ağaçlar
Rüzgar, Oturduğu zaman yapraklarına Nasıl da kıvıl kıvıl oynaşırlar Bir de başladılar mı dökülmeye Güz gelince Sanki altın sarısı Bir bulut iner yeryüzüne... Derya Altıntren |
Ağaçlar.
Ağaç, bir ana gibidir Sımsıkı sarılır Kökleriyle toprağa Nasıl bir ana Sevgiyle sarılırsa yavrusuna... Ağaç, dal uzatır Cıvıl Cıvıl kuşlarına Nasıl bir ana El uzatırsa yavrusuna... Düşün! Bir ağacın Dalını kırarsan kökünden Bir ananın yavrusunu Almış olursun elinden Her ikisi de üzülür Ve ağaç Sararıp solar Kuru yavaş yavaş Ölüp gider kahrından... Derya Altıntren |
Alın Artık Sizin Olsun
Çocuklar alın bu dünyayı Sİzin olsun herşeyiyle Artık top mu yaparsınız Çember mi yapıp çevirirsiniz Ne yaparsanız yapın. Alın sizin olsun Çiçeklerle mi süslersiniz Yoksa yeni baştan Bir dünya mı yaratırsınız Bildiğinizce... Derya Altıntren |
Anadolu'm
Anam Anadolu'm Yüce dağlar başın Toprağın tenin Ormanlar saçın olsun Irmaklar kolun Eşsizbir güzelliğe Sahiptir vücudun! .. Anadolu Eşisiz yurdum Ekmeğim, suyum, onurum! .. Çiçek çiçek toprağın Cıvıl cıvıl kuşların Yemyeşil dağların Akıp giden Buz gibi berrak suların... Uzanmış uyuyorsun Masmavi denizlerde Senin kadar güzel Memleket var mı? .. Soruyorum, nerede? .. Derya Altıntren |
Anne
Anne Bir çiçektir Kalplerde demet demet açan Yuvalara ışık saçan.... Bambaşkadır anne sevgisi Hiçbir zaman tükenmez kalplerde Son bulmaz, alev alev parlayan O sevgi ışığı gözlerimizde... Annem Bütün anneler! Duyuyorum okuduğunuz ninnileri Geceleyin parlayan pencerelerde Mışıl mışıl uyuyan bebelere Yıldızlar eşlik ediyor O güzel seslerinize Ağır ağır bir kelebek uçuyor Adeta kalbimde Çiçek tozları devşirerek Konuyorum ellerine... Derya Altıntren |
Anneler Günü'nde
Uzat ellerini Öpeyim anne Doya doya Bastırayım yüreğime Bütün çiçekleri toplayıp Yığsam da önüne Hakkını ödeyemem Bana geçen emeğe... Uzat ellerini Öpeyim anne Öpücükler kondurayım Işık saçan yüzüne Sarılayım boynuna Bu mutlu günde... Derya Altıntren |
Annem
Bildiğiniz bütün anneler gibi Sımsıcak kucağı Bir kuş gibi çırpınırdı Yuvası ve çocukları için Derya Altıntren |
Annem...
Beni büyüttün anne Türkülerle ninnilerle Dayanarak çilelere Göğüs gererek her derde Uykusuz *******de... Bana verdiğin emeğe O ölümsüz sevgine Bağlı kalacağım her zaman Kalbimde yaşacaksın anne... Derya Altıntren |
Atatürk
Atatürk kim? -Başöğretmenim! Atatürk kim? -Yüce önderim! Atatürk kim? -Yüreğim! Atatürk kim? -Uğruna öleyim! Uğruna öleyim! ... Derya Altıntren |
Atatürküm Kokar Ankaram
Bir başkadır Ankara Bir başka… Tarihin içinde Savrulur gider… Şahlanmış bir atın üzerinde Yiğit bir savaşçıdır Bir elinde dünya Diğerinde yıldızlar… Barışa uzanan bu yolda Toz duman gider… Ah! .. Bir başkadır buralar Bir konuşsa bu toprak Bir konuşsa gökyüzü Şahittir ay Şahittir yıldızlar… Neler yaşadı Ankaram Ne savaşlar gördü Ne barışlar Şimdi bakıyorum Anıt tepeden Vay halimize vay! .. Ankaram! Olamaz bahtı karam Sana sahip çıkmazsam Emdiğim süt bana haram… Milyonlarca genç Hazır bekliyor ATAM Değiştiremeyecekler ilkelerini Başkentlik onurun Yenilmez savaşçısı olacaktır İçimizdeki yüce gururun. Bakıyorum Kale’den Ne büyükmüş Ordun… Atatürk’üm kokan Ankaram Işığınla aydınlanır dünyam Sana dokunamazlar Sel olur, akar milyonlar Ellerinde bayraklar Bir nehir olur Türkiyem Coşkuyla sana akar… Ankaram! Ekmeğim, suyum, havam Olamaz bahtı karam Sana sahip çıkmazsam Emdiğim süt Bana haram Atatürk’üm kokar ANKARAM! Derya Altıntren |
Ay Dede
Hem yerde Hem gökte Dünyayı aydınlatıyorsun *******i Niye uyumuyorsun Bizim gibi... Annem der ki Hiçbir şey tutmazmış Uykunun yerini Benimle beraber Sen de uyu, emi! .. Derya Altıntren |
Baba Sözü
-Bak çocuğum Söylemiştim Gelip geçiyor zaman Akıp gidiyor durmadan Az mı demiştim Çık sokaklara Yollar senin olsun Durmadan gül Koş ve oyna... Bak çocuğum Söylemiştim Bir saman çöpüdür zaman Su üzerinde Akıp gider durmadan... Derya Altıntren |
Babam
Saçları yoktu Çıplaktı kafası Yüzündeki acıyı Saklardı bıyıkları Elleri kocamandı Ekmek kokardı parmakları... Derya Altıntren |
Babam...
Babam bütün babalar gibi Alnında hiç kurumaz Yorgunkluk teri Kanat açar, korur bizleri Mutluluğum oınun tek dileği... Ben daha küçücükken Sabahları birlikte çıkardık evden Ben okula giderdim o da işine Ayrılmadan harçlığımı koyarak cebime Derdi; 'Dikkatli yürü caddede! ..' Bunlara karşılık ben de Bir öpücük kondururdum Emeğin parlayan O üretken ellerine... |
Barış ile Hakan
-Barış gel oynayalım! -Oynayalım ama biraz sonra Gideyim, anneme haber vereyim Gecikirsem kızar bana. -Tamam! Fazla gecikme ama Küserim sonra sana. -Geldim! Şimdi ne oynayalım? -Trafikçilik! -Peki. Ben polis olayım, sen şoför. -Hayır, olmaz ben! -Ben! .. -Hayır! Sen... -Ama ben söyledim önce. -Bana ne, mızıkçılık yapıyorsun! -O zaman bunu oynamayalım! -Eee! .. Peki ne oynayalım? -Dur bakayım Biraz düşüneyim -Tamam buldum! Evden birer kitap alalım Birbirimize okuyuo Sonra anlatalım! .. -Aaa...ne güzel! Hem bilgimiz artar böylece -Demek, babam boşuna demiyordu, Kitap en iyi, en yakın dost ve arkadaştır En güzel zaman onlarla geçer... Derya Altıntren |
Barış Çiçek Çıkarıyor
-Anneciğim, doktor amca ne dedi? -Biraz üşütmüşsün Sıcak tut kendini Dolaşma öyle Çıkma yataktan -Duydum ama Çiçek çıkarıyormuşum ben Aman ne güzel cici annem Çiçekleri çok severim ben Üzerine konar arılar, kelebekler... Şey.. Ama... Şey... Anne! ! ! Beni ekmeyeceksin saksıya değil mi? Öbür çiçekler gibi? .. Derya Altıntren |
Barış Türküsü
Yerin dibine batsın Savaşlar ölüm uçakları Akbabaların Kanlı pençeleri arasında Güvercinler tutsak kaldı Kuşlar okumuyor artık Baharda o güzel türküleri çocuklara O türküler O türküler Hayallerde kaldı... Derya Altıntren |
Belki
Belki bir gün Yazar biri Dünyanın mutlu halini İnsanların Ağlamayan gülen seslerini İşte o zaman Mezarımın toprağında Çiçekler açar... Derya Altıntren |
Ben Matbaacıyım
Matbaacılığı en çok seven, değerli insan Dr. Oktay Duran'a... Ben matbaacıyım! Geçtim mi maşalının karşısına Dans ederiz adeta Makinenin o büyüleyici sesiyle... Ben matbaacıyım! Satır satır dizerken harfleri Çocuklar gelir gözlerimin önüne İrili ufaklı, cıvıl cıvıl... Ben matbaacıyım! Mutlu oluyorum hem de çok Basılan bir işi aldığımda elime Gururla çeviriyorum sayfaları Kağıtla mürekkep sevişiyor adeta Gözlerim dalar gider geçmişe... Ben matbaacıyım! Ellerime yapıştı bir kere Mürekkebin her rengi Kulaklarımdan hiç gitmiyor Linotype'ın o çılgın sesi Kurşunların sıcaklığı ısıtıyor içimi Tek tek harfler dökülüyor elime... Ben matbaacıyım! Kutsallığına inanıyorum işimin! ... |
Bir Çocuğun Dünyası
Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Çiçeklerle kaplı bir dünya... Küçük elleri ile silahları Gömüyor toprağa. Küçük ir çocuğun rüyasıdır bu. El ele vermiş tüm insanlar, Yaşıyorlar kardeşlik içinde, Çiçekler sunuyorlar birbirlerine. Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Kuşların kant çırpışlarını duyuyor kulaklatımda, Beyaz güvercinler taklalar atıyor havada. Papatyalardan çelenk yapıp Takıyor insanların boynuna. Derya Altıntren |
Bir Çocuğun Rüyası
Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Çiçeklerle kaplı bir Dünya... Küçücük elleri ile silahları Gömüyor toprağa. Küçücük bir çocuğun rüyasıdır bu. Elele vermiş tüm insanlar. Yaşıyorlar kardeşlik içinde. Çiçekler sunuyorlar birbirlerine. Küçücük bir çocuğun rüyasıdır bu. Kuşların kanat çırpışını duyuyor kulaklarında. Beyaz güvercinler taklalar atıyor havada. Papatyalardan çelenk yapıp Takıyor insanların boynuna... Derya Altıntren |
Bayram
Ben bayramları hiç sevmem Hep çocukluğum gelir aklıma Küçükken, güzel giyimli Çocuklar arasında Utanırdım, yamalı pantolonum Yırtık pabuçlarımla durmaya. Atlıkarıncaların, dönme dolapların Yaklaşamazdım yanına Uzaktan bakardım. Fakirdi babam Bunları anlatmazdım Üzülürler diye İçin için ağlardım Bayram gecesi yatağımda. Bayramlarda ne zaman Bir kenarda Üzgün ve düşünceli Fakir bir çocuk görsem Eski günler gelir aklıma O an onunla bir bütün olurum... |
Bir Çocuk Bir Dünya Bir Mutluluk
Çocukluk gibi Değerli bir zaman Bulunmaz bu sisli dünyada Geçti mi bir daha gelmez Uçtumu konmaz Alt üst etsen evreni bulamazsın Yaşadığın çocukluk günlerini Her zaman hayalinde yaşarsın Unutamazsın! Onun değeri saklıdır kalbinde Saçlarına ak düştümü anlarsın Paylaşırsın o sevgiyi Çocukların arasında Çocuk cıvıltıları Geçmişi hatırlatan Bir müzik gibi Çalar kulaklarında Bir çocuk Bir dünya Bir mutluluk verir insana... Derya Altıntren |
Bir Dünya Düşlüyorum
Bir dünya düşlüyorum Şirin, tatlı, al yanaklı Çocuklar için Irmaklarından çağıldasın Kardeşlik barış türküleri Volkanlarından Çiçekler fışkırsın Alevlerin yerine Kucakla atılırcasına Dökülsün, serpilsin yeryüzüne... Bir dünya düşlüyorum Mehmetler, Hanslar, Fredler... Ayşeler, Meriler, Lusiler... Toplanıp bir araya gelerek El ele vererek Eğlensinler Oynasınlar Kuşlar gibi uçarak Şarkılar söylesinler Gülsünler kahkahalarla Katılırcasına... Bir dünya düşlüyorum Yerlere devrilmiş sınır direkleri Haydi çocuklar! Kardeşlik barış için Hep beraber ileri! .. Derya Altıntren |
Bir Işık Belirir Gözlerimde
Ah o çocukluk günlerim Ne güzeldi, ne güzel Çocuklarla koşar oynar Neler de uydururduk Oyun diye Boncuk gibi dizerdik Günleri elimize... Güneşin ışığı ile Yıkanırdı gözlerimiz Bambaşka rüzgarlarla Uçup giderdik Rengarenk rüyalara Şimdi şaşırıyorum Nasıl da sığardık O daracık sokaklara... Derya Altıntren |
Bir Mahkumun Şiir Defterinden
İbibikler ötmeyecek Orada olamayacağım… Kapandı yollarım Kapılar kapılar Kilit kilit üstüne Özlem duyuyorum Güneşe, bulutlara ve denizin rengine Hele rüzgarlarla sevişmeye… Parmaklıkların ardından Yükselirken güneş Bir hüzün kaplar içimi Gözlerim düşer ellerime… Martılar Geçerken hücremin penceresinden Gökkuşağını gerer gözlerime… Zaman zaman Gökyüzü boşalır Yıldızlar dalar içeri… Çiçeklenir de Ölüm ağacının dalları Uzanır ya üstümüze Bitiremezler Yıldızları söndürmekle… Hücremde Yavru bir fare Birden çocukluğum Canlandı hayalimde Uzun zamandır gülmemiştim Onu görünce… Tam köşede Bir örümcek Kurulmuş örüyor ağını Bir dantel gibi işliyor Sonra bir sinek Yapıştı Kurtulamadı Sonra bir sinek daha Sinekler… Bakıyorum gökyüzünden bir parça Yerde güneşin tozlu ışıkları Ve uzaklardan Rüzgarın taşıdığı Tanıdık bir ses Beni çağırıyor Ama nereye… Hey gardiyan gardiyan! Bana anlat dünyayı; Hala güneş yaşıyor mu, Dağlar duruyor mu yerinde, Şehirler, köyler O bitimsiz yollar Ya insanlar? Soğuk kış günlerinde Kuşlar konar hücreme Düş getirirler düşer ülkesinden Koyarlar önüme… Öpücükler kondurdum gizlice Seni okşayan ellerime… Bu gece bir yıldız daha koyacak… Sigaramın dumanına Çizerdim sevgilimin resmini Sarılırdım ona Uçar giderdi… Her yağmurdan sonra Başlarımızı uzatarak dışarı Uzun uzun koklardık toprağı Bir sevgilinin saçlarını Koklar gibi… Fırtınalı akşamlarda Doyamazdık seyretmeye Çakan şimşekleri… Sarmaşıklar sarılır Hücremin soğuk parmaklıklarına… Güneş oluyordu içimizde özgürlük… Kağıttan kuşlar yapardık Salardık pencereden dışarı… Bakardım gökyüzüne Ve tatlı bir ışık düşerdi Karanlık yüzüme… Hiç uyanmak istemiyorum Dikenli bahçemin Bulutudur rüyalar Binerim bir buluta Uçar giderim… Hiç uyanmak istemiyorum Uyandırma gardiyan! .. Derya Altıntren |
Bir Mahkuma Çocuğundan Şiirler
Ne zalımdır mahpushane havası Çocuklar ağlıyor, ister babası… Tez gel babam Tez gel! Ben uyurken yatağımda Öp beni… Her gece yatağımda Dualar ederim sana Belki Allah acır da Seni getirir bana… Bu çiçeği sana yolluyorum Uzun uzun kokla onu Beni hep koklarken “Çiçek kokulu oğlum! ” derdin ya… Okulda öğretmenim Herkesin babasını sorduğunda: Kimi çiftçi dedi Kimi memur Bense babacığım bense O mahkum dedim,,, Öyle çok kızıyorum ki Kuşları kapatıyorlar kafese… Hiç gitmedim hayvanat bahçesine Gitmekte istemiyorum Meğerse tutsakmış hayvanlar orada… Benim için en büyük sevinç Mektubunun geldiği andır… Derya Altıntren |
Biz Çocuklar
Biz çocuklar Bir bütünüz Kin yoktur Kötülük yoktur İyilik dolu kalbimizde Dünya'yı bize bıraksalar Süsleriz çiçeklerle... Derya Altıntren |
Bomba
Önce bulutlar karardı Sonra güneş Gündüz geceye dönüştü Atılınca bomba kente Canlılar cansıza Çocukların sesleri çığlıklara... Yok artık Dar sokaklarda Koşuşan çocuklar Havada bir sis Koyu bir sis Cennet, cehenneme dönüştü... Derya Altıntren |
Boyacı Çocuklar
Boyacı çocukların Omuzlarını kesen Boya sandıklarında dünyası Boyanmış kirli elleriyle Yarınlara taşıyor umutlarını Boyayalım abiler! Boyacı! ..Boyacı! .. Sokak köşelerinde Kitap yerine Boya sandığı elinde Eli yüzü kapkara Çığlıkları her yerde... Boyayalım abi! .. Yapalım ayna gibi Ayakkabında gör kendini Boyacııı! ..Boya! .. Derya Altıntren |
Bu Gece
Bu gece Bambaşka bir gece Pırıl Pırıl Yıldızlarla süslü Tertemiz bir gökyüzü İnsanlara neşeyle gülüyor El sallıyor yılızlar... Ve bulutlar Bir çocuk gibi koşuyorlar Bir o yana, bir bu yana Ay dedeyle oyun oynuyorlar... Tam o sırada Bir çocuk koşar Tutar yıldızları Getirir elleriyle Sunar insanlara... Derya Altıntren |
Bu Sabah
Meraklı bir çocğun Bakışlarıyla uyandım Göz çapaklarını Sildim dünyanın Çiçeklerden örülmüş Rengarenk yorganımın içinden Doğrularak kalktım Kollarımı açtım Buğulu penceresini Araladım odamın Sonra kendimi Attım sokaklara Yaramaz, haylaz çocuklar gibi Koştum durdum, hoplaya zıplaya... Derya Altıntren |
Bulutlar
Gökyüzünde koşuyorlar Çocuklar gibi neşeli Geziyorlar dünyayı Aşıyorlar denizleri dağları İyilik taşıyorlar sırtlarında Yağdırıyorlar yağmurları Çiçekler gibi büyüsün diye çocuklar! .. Derya Altıntren |
Burada da
Bizim burada da Barışa barış derler Gökyüzünde güvercinler Bulutlarla el ele Söyle… Bizim burada da Çiçeğe çiçek derler Tomur tomur açarlar Rengarenk yerlerde Güzellikleri her yerde Söyle… Bizim burada da Çocuğa çocuk derler Çocuklar her yerde Çocuklar her yerde Söyle… Bizim burada da Savaşa savaş derler Ateşe ateş Ölüme ölüm Savaş ne kötü Savaş ne kötü Ne acıdır ayrılıklar Söyle… Derya Altıntren |
Çoban Yıldızı
Anneciğim Bu gece çoban yıldızını Gördüm düşümde Elinde kavalıyla Ne güzel türküler çaldı Güneş doğana kadar... Öbür yıldızlar da Koşuşup durdular Kuzular gibi Uzay boşluğunda... Derya Altıntren |
Çabuk ol Güneş
Haydi uçun kuşlar Sırtınızda taşıyın mutluluğu, Her bacadan atın içeri... Haydi toprak En güzel çiçeklerini sun insanlara... Haydi güneş Çabuk ol Aydınlat şu karanlığı... Derya Altıntren |
Çocuk Bahçesi
Ay elimden tutar bazen Gezdirir beni Samanyolu'nda Çocuk bahçesi gibidir gökyüzü... Ara sıra bir yıldız kayar Ardında parlak bir iz Bırakarak düşer Çocukların rüyalarına... Tatlı masallar anlatarak Mışıl mışıl uyutur onları... Derya Altıntren |
Çocuk Umut
Dağların ardında Parlayan güneştir Umut! .. Kurak toprakları Sulayan ırmaktır Çocuk! .. Derya Altıntren |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.