![]() |
Metin Mungan
*Çık Düşüncemden*
Çık düşüncemden girme hayallerime Sen değilsin bu olamazsında Sessizliğe bürünmüş suskunluğunla beraber Yüreğinden sök kalbimi Adımını atma bir daha Çık düşüncemden gelme aklıma Sen değilsin bu olamazsında Bile bilsen bensizliğin tadını Hatıraları unuttun diyelim be fayda Beni hiç anlamadın anlayamayacaksın da Çık düşüncemden adım atma rüyalarıma Sen değilsin bu olamazsında Sensiz rüyalarım karanlıkta da olsa Görmek istemiyor gözlerim seni Duymak istemiyor sözlerini Boyundan büyük sevme bir daha Çık düşüncemden diline alma aşkımızı Sen değilsin ki bu, uğraşmada Nerden bilirdim içindeki ihanet sevgisini Eser durur rüzgâr Anlayamam şiddetini Depremler yarattın tek nefesinde Oysa ne depremler yaşanacak O acımasız kalbinde Çık düşüncemden Sana tanınan bu süre çok bile Metin Mungan |
*Dört Duvar Arası Ve Ben*
Geri dönmeyeceğim artık, Her zamanda öyle oldu ya Hep geriye dönen ben oldum Ne kazandım neler kaybettim Şairin dediği gibi aldandım Gelin görün bir bakın şu halime Ben ne hallere düştüm Şimdi siz beni nasıl olsa Omuzlarımda sallanan yükle ‘’Kederliyim’’ bileceksiniz Ah! Şu bitmek tükenmek bilmeyen ön yargınız Ben dipsiz bir karanlığın Şimdi ulaşılmaz çukurundayım Karanlık burası yok bana bir gün ışığı Hayal etmiştim sıcacık yatağı Geçmiyor işte dört duvar arasında Beklemekten başka çare yok şafağı Bu kez sen geriye dönsen Belki de dönmeyi düşünsen Merak etme duyarım sessiz burası Hani olur ya bir seslensen Sürekli aynı şey yalnızlık Adını ezberledim de kendisini hiç sevmedim Değişmedi yönü yıldızların Ay bile yerinde gitmiyor İçimi kemiriyor yalnızlık Bari bir bana dokunsun da Başka kimseye dokunmasın istedim Bir türlü alışamadım ve de yapamadım Bıraktınız işte yapayalnız Mutlusunuzdur şimdi siz Beni dört duvarın arasında Kilitlemeye çalıştınız tüm hayallerimi Yapabildiniz mi? Dokunabildiniz mi? Bırakında onu siz bana şunu söyleyin Yanından geçebildiniz mi? |
*Gidenlerin Ardından
Sevgiye muhtaç kalan insanlar Ağlarlar gidenlerin ardından Sevgi nedir bilmeyen insanlar Ayrılıktan hasretten ne anlarlar Günler aylar ve yıllar Elbet geçecek gidenlerin ardından Yalnız kaldığını görür bu zamanlar —Gitme, —Kal, Demek bir çözüm mü? Gidenlerin ardından Bir sabah ansızın musalla taşında tüm insanlar Kalbim yaşar mı sanıyorsun gidenlerin ardından Şimdi iki gözümde de kaldıramayacağım yaşlar Sebepsiz bir ben aldandım gidenlerin ardından Umutların tükense bir tekmede sana atarlar Hasretlerin kucağına düşerken Bir kez olsun tutmaz ellerini Merhamet eder mi sanıyorsun sana bu susanlar Yalnız kalacaksın yine gidenlerin ardından Uyku haram o yaşlı gözlerine sana acımazlar Bir tekmede sen yedin gidenlerin ardından Onsuzda nefes alınacak elbette bunu anlamazlar Yalan değil bir rüya değildi ki gidenlerin ardından İki sevgili görürsün, senin gözlerinde damlalar Yaşanıyormuş mu? Aşklar gidenlerin ardından Çaresizliğine sitemlerin eklenecek yanında fırtınalar Sen hissetmesen de esip duracak gidenlerin ardından Birikecek özlemin sonunda patlayacak içinde yangınlar Geri döneceksin bütün hayallerini alıp gidenlerin ardından Son bir parçam vardı oda sensiz kaldı O gözlerin kimlere kandı bensiz nefes aldı Çaresiz kaldım gidenlerin ardından Yüreğime kilit çaktım gidenlerin ardından Yaşadım ben bunca yıl gidenlerin ardından Nefessiz bıraktılar bir rüya gibiydi Şimdi yarım kaldım gidenlerin ardından Metin Mungan |
*İnadına
Vazgeçemeyeceğim sandığım her şeyden vazgeçiyorum, Yaşam boyu neler yaşadıysam bir çizik atıyorum inadına. Taşınmak istemiyor başka diyarlara ruhum! Sensiz, Böylece hırçın aşkın dalgalarına kendimi atıyorum inadına. Seni, sadece sen olduğun için yaşamak varken duygularımda. Yalnızlığın bana bir mirası olan sayfaları çeviriyorum inadına. Seni bana getirecek son trenin saati hala aklımda, Yüreğimin hasretinde tutuşan alevlerini yakıyorum inadına. Sana benden birçok anı bırakıp, asıyorum darağacına kalbimi. Sen açma diye küflenmiş kilitler vuruyorum yüreğime inadına. Acımıyorum kendime söndürüyorum yaktığım ateşimi, *******de kaybolup kalbimdeki izini siliyorum inadına. Gönlümün bu en son satırına imkânsızları yazıyorum, Kalbimin derinliklerinde saklı, hayallerimi buruşturuyorum inadına. Nasılsa içimdeki sesi anlayan biri çıkacak karşıma, Şimdi sensizliğe alışmanın savaşını veriyorum inadına. Metin Mungan |
*Zamansız Yolculuk
Seni gördüm gözlerimi açtığımda Rüyalara daldım gözlerimi kapattığımda Kokunu aradım nefes alamadığımda Nefessiz kaldım benden ayrıldığında Düşerken bir başıma ellerini aradım Ağlarken bir başıma gözlerini andım Kalbime sıcak sözler beklerken Göğsüme sapladığın hançeri çıkardım Saracak özlemim yaralarını Yokluğunda söyleyecek aşk şarkılarını Bitecek dersem bitmeyecek Sensiz akşamlarda bir başıma Gözyaşım hiç dinmeyecek Sende öğrendim sabretmeyi Beklerken seni acı çekmeyi Hiç bilmedim öğrenemedim Zamansız gidişinin sebebini Metin Mungan |
Affet
İçime kor bir ateş düştü Yankılandı yöreciğimde Zamanlar kısa olduğu kadar çabuk geçti Düşünemedim seni bir anda Yaptıklarım için beni affet aşkım Yollara düştüm seni aradım durdum Pişmanlık sardı bedenimi Sen haklıydın galiba Söylediklerine inanmalıydım Düşünemedim oldu bir kere Beni affet aşkım Yürürken adımlarımı saydım Doğru yol neresi bulamadım Senden gayrı gidecek yerim yok Haykırırken sana sert bil dille Bunu anlayamadım Beni affet aşkım… Yazdım iki satır karaladım Düşünemedim senin okuyacağını Düşünürken şimdi seni Sanki düşünmeden yazmışım Affet canımın canı Beni affet Metin Mungan |
Ah Bir Dönsen
Ne zaman sen aklıma gelsen Tarif edemediğim bir boşlukta bedenim Anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki... Ah! Bir dönsen En güzel duyguları seninle yaşayan kalbim tekrar sever istesen Ne zaman hüzünlü bir şarkı duysam Hatıralar canlanır gözümde Matemli yaşlar birikir kirpiklerimin üzerinde Akar yüreğimin en derin yerine Fayda etmez bir teselli bir ilgi Beklerim ben her gece saat sekizde Onu son kokladığım köşede. Ne zaman limana bir vapur inse Koşar bedenim ister istemez sahile Bilir o dönmeyecek hayallerinin geç kaldığını Anlayamaz ki limana her gelen vapurun onun için demir attığını Ne zaman aklıma sen gelsen Oturup düşünürüm anlattığımız rüyaları Masama meze olur birlikte çekilen ilk ve son fotoğraf İçkiler yaramı sarmaz ruhumun acısını dindiremez... Ah! Bir dönsen Kalbimi söküp bedenimi hesapsızca sana verirdim istesen Metin Mungan |
Affet Anneciğim
Öyle pişmanım ki seni aramadığım için Bir anda düşünemedim seni affet anneciğim Meğer senin kollarında iken huzur doluymuş gözlerim Şimdi seni arıyor gözlerim sen yoksun affet anneciğim Hiç gelmiyorsun rüyalarıma yoksa dargın mısın? Bana İstemeden kırdım kalbini affet anneciğim Dillerim kurusaydı da hiç konuşamasaydım Sana kötü söz söyledim affet anneciğim Sesine muhtaç kalan kulaklarım çınlıyor Seni bekliyor küçük bir umut var hissediyor Yokluğuna hasret süren gözlerim seni istiyor anneciğim Nerden bilecektim sensiz ******* hep karanlık Sensiz gündüzler birer kâbus olacak Adını bir türlü koyamadım bu ayrılığın Dön ne olur, Seni özleyen yüreğimin en derininde bir sen var Seni bekliyor, Bıraktığın son yerde hasretinle yaşıyor anneciğim Yazıyorum sana belki duymuşsundur sesimi Sana gelemiyorum affet anneciğim Çaresizliğime isyanım sindi, Derdime dermanım nerede kaldı Gözlerimde hatıraların canlanıyor Seni görebilseydim keşke son bir defa Yüreğim kanıyor. Yüreğim kanıyor Beni Affet Anneciğim |
Akşamlar
Akşamlar dünü unutturur insana Yarın yeni bir gün başlayacak bahanesiyle Geleceğe umutla bakarsın Sabahlar akşam olunca Umutsuz kalınca insan Uyku girmez gözüne Tan vaktini bekleyip Üzülür yine akşam olunca Kimi Han'a Güneş doğmaz Akşamları Gözüne uyku girmez Bekleyip durma sakın Akşamlar sana merhamet etmez Önce; İki damla ağlarsın Düşünürsün gündüzü Birden akılına geliverir bütün hayallerin Hayallerin sönüp, seni yorunca Manasız düşüncelere dalıp sakın ağlama Gücenme sende, Akşamlara Yıldızlara bakıp geleceğini düşünme Yıldız kaydığı vakit boşuna dilek dileme Söylemiş miydim acaba? Yıldızlar parlak. Sen ise, Onların gölgesinde Sönük kalmış bir güneşsin Güneş hiç doğmayacak pencerene Perdeleri açamaya korkar olmuşsun Karanlıktır sokaklar, gecenin derinliği Hayallerinde sen kaybolmuş, unutulmuşsun Hayalinde ki umutlarda yapayalnızsın Güneş batıyor gözlerinde Akşamlar sana merhaba diyor Aç gözünü uyku girmez Çünkü; Senin için Yanında akşamlar var Hem de her gece hiç gecikmeden Metin Mungan |
Alışmak Zor ''O Sokak''
Yokluğunu bir ben biliyorum *******de seni sayıklıyorum Eski sokak kaldırımlarında Kaybettiğim aşkımı arıyorum Ceketim de sigara param bile yok Ben kendimi kandırıyorum Yürümek istemiyorum gidenlerin ardından Adım attıkça kendimi bulamıyorum Yok olan kalbimi arıyorum Seninle el ele yürüdüğümüz sokakta Her gün dolaşıyorum Ayak izlerinden başka hiçbir iz yok Artık tükeniyorum Birden sözlerimiz aklıma geliyor Bırakmam seni diye haykırmıştık o sokakta Birden bütün herkes bize bakıp gülmüştü. Bir yaz günüydü Sonra sen bana bakmıştın Birkaç saniye de olsa gözlerin bana baktı Beni öptün, sımsıkı tuttun ellerimden Bırakmam seni diye sözün var o sokakta Metin Mungan |
Anlatamadım
Senin gerçek dediğin sevgiyi Bütün her şeyden üstün tuttum El değil göz deydirmedim Nefes değil soluk alamadım Senin aşk dediğin yaşadığımız duyguya Tahmin edemeyeceğin tutkuyla bağlandım Akıl üretemeyeceğin düşünce ürettim Ve ben her gece sessizce gözyaşı döktüm Senin tutkuyla bağlanamadığın gerçeğe İçip, içip kahroluşumu seyrettim İçimdeki dertlere bir son diyemedim Hıçkırıklarımın sebebini düşünemedim Ağlarsam gözyaşımda boğulmaktan Hıçkırırsam küçülmekten korktum Seninle sonsuz bir aşkı dile getirdim Biraz fazla şımarttım Seninle dilden düşmeyen bir şarkı besteledik Sözlerinde yatan inceliği anlatamadım Değildi… Bu aşk üç günlük değildi Bu aşk kirli hain oyunlarınla kirlenmemeliydi Bu aşk ayaklar altında ezilmemeliydi Bu aşk dilinden değil kalpten gelmeliydi Bu aşk hiç kimsenin yaşamadığı bir gerçekti Bunu sana anlatamadım Metin Mungan |
Artık Yolunu Beklemiyorum
Gideceğini düşünmek bir hayal! Yalnız bırakman bir tesadüf mü? Yapraklar düşünürken bir gece yarısı Artık yolunu beklemiyorum İki damla gözyaşın aksa Koşar gelirdim sana İki elin kanda olsa bile Artık yolunu gözlemiyorum Düşünürken seni bir gece yarısı Çaresizim çünkü sensizim Aklımdaki bütün düşlerin Artık düşlerini söylemiyorum Gidiyorum mecbur bu veda Benim için sakın üzülüp ağlama Ben sensiz çölde bir kum gibiyim Rüzgârında oradan oraya savruluyorum |
Aşkımızın Şarkısını Söylüyor
Bir birine gönülden bağlanmış İki kuş ötüyor Sesleri ücra köşelerde Sonsuz olan bir şarkı söylüyor Duyanlara ilgi uyanmış Herkes bu şarkıyı dinliyor Aşkımız bulutlar arasında Sonsuz bir yolculuğa çıkıyor Resimler anılara sarılmış Hatıralar hiç bırakmıyor Bunlar en derin duygularım dinle Seni düşündükçe özlüyor Sen kalbimde oldukça nefes alıyor Metin Mungan |
Aşkına Değil Kalbime Yenik Düştüm
Sakın vurma kalbimi yerden yere Yokluğunda zaten karanlık bir geceyim Üstümdeki bulutlara yol ver geçip gitsinler Islanmaktan yorulmadım acı çekmekten yanıyorum Yağsa ne fayda, bir kaç damla yarama süzülen Gözyaşımla birlikte çoğalıp akıp giden El salla gittiğin yerlerden Uzak durma sakın gerçeklerden Kaçmaya çalışma, boşuna yorma kendini Islanırsın benim gibi yağan yağmurlarda Acın hasretin üzüntün pişmanlığın Gözyaşın ile birlikte çoğalıp akıp gider Tek başına kalmış tüm düşüncelerin Tüm hayallerin akıp gitmiş gözünün önünden Bırak yardım edeyim elini tutayım Utanma gerçeklerden, kaçma benden Yine gün batıyor sanki yine aynı yerden Unutma bir sözünü hatırlıyorum Bir mazi akşamında, Yürüyorduk ikimiz göğüs geriyorduk tüm olumsuzluklara Sözün var bırakmam seni diye Nerdesin… Nerdesin... Aramaktan yorulmadım, Hasretinle yanıyorum Yansam ne fayda yandı gönlüm yanacağı kadar Süzüldü derin yaram kanayacağı kadar Şimdi çıkıp gelsem neye yarar deme Çok şeye yarar. Seni seven kalbi Hiç ama hiç tanımamışsın Benim gönlüm bir tek ona yanar Benim zavallı gönlüm işte senin bu sevgine kandı Ağlamadım demiyorum saymadım günleri geçip gitti seneler Ben mazi sabahındayım hala uyanmadım Sense maziden çoktan geçip gittin Bir ben kaldım çırpınsam neye yarar kim anlar halimden Var mıydı bizim sevdamız gibisi var mıydı bilmiyorum… Derdim dert yanmak değil Söz dinlemez gönüller Âşık oldu mu gönül Hıçkırıklar kesilmez ******* sabah bir türlü olmaz. Elimde çay sigara da hiç eksik olmaz Dün sabah aynaya yine baktım Saçlarımın beyaz olduğunun farkına sanki o an rastladım Gözümden yine yaş döküldü avuçlarıma Seneler ne çabuk geçmiş Dün gibi aklımın ucunda her şey Kaybettiğim sevgilim sanki dün yanımdaydı O kadar oldu mu? Akşam yemeği bir güzel geçti Masam yine güzeldi Ama bir eksik vardı Yoldaşım olan sigaram yoktu Sigarayı terk ettim o gece Seni neden terk edemiyorum Güzel bir gece güzel bir kâğıt kalem ve çay Sanki hepsi bu gece çok güzellerdi bana göre Bu sefer yine doldu gözlerim Fakat nedendi anlamadım Çünkü unutmuştum bütün her şeyi yavaş yavaş Sol yanıma bir ağrı düştü Meğersem ben kendimi unutmuşum Mazide o sabahtan kalan görüntüdeyim sanıyorum kendimi Epey olmuş senden ayrı kalalı Seneler gözümün önünden geçip gitmiş Sol yanımın ağrısı gün geçtikçe artıyor Gözlerimi akşam her kapattığımda Uyanmama hissi taşıyorum Yine sabah olmuş Yeni bir gün ışığı Pencereme vurup beni hayallerimden uyandırıyor İlk defa bu kadar uzun uyudum Aynaya bakmaya nasip olmadı o sabah Gücüm hiç kalmadı. Aşkına yenik düşmedim söz verdiğim gibi Ama kalbim… Şimdi maziden ben geçemeyeceğim Derin bir uykuda bedenim Yaralarıma dert yanamayacağım İçimden attım tüm üzüntümü ve neşemi Gelirsen rastlarsan bir mazi sabahına Aklına ben geleyim Beni nasıl hatırlarsan hatırla Bedenim toprak olduktan sonra Anmasan da olur adımı Metin Mungan |
Ayrılık
Ayrılığın gölgesi yaklaşıyor Kaçabileceğim sığınabileceğim bir bucak yok Düşüncelerimde tek başımayım Karanlığın sesi kulaklarımda haykırıyor Ayrılığın hüzünlü bulutu gözlerimden süzülüyor İkimizin de umutları tükenmiş Hayalleri sönmek üzere Bedenin sessizliğe bürünmüş Ellerinde tutamadığın ellerim Gözlerinde bakamadığın Masanda yırtık resmim Ağlamak sana yakışmıyor derdin. ‘’Ağlıyorum’’ Böyle bir aşkın böyle vedasına kahroluyorum Sessizliğini sakın bozma Konuşup ta yüreğimi incitme Beni sonsuz uykumdan sakın uyandırma Metin Mungan |
Ayrıldık İşte
Ağla ağlaya bildiğin kadar Gözyaşı dök dökebildiğin kadar İçimde bir şeyler çoktan kırıldı Sonunda beni kaybettin ayrıldık işte Benimde ağlamamı bekliyorsun. Hayır! Kahrolmayacağım bu veda sahnesinde Oyununun sonunu sen bile getiremiyorsun Oyuncağın kırıldı Sonunda oyuncağını kaybettin, Ayrıldık işte Ağlıyorum fakat bu kez senin için değil Senden ayrılırsam bir şeye son verecektim Zaman öyle kısa öyle çabuk geçti ki Ayrılık saati çoktan geldi de geçti Bu içime aldığım son nefesimdi Son nefesimde adın dilimde son kez alındı İşte biz şimdi Ayrıldık işte Metin MunganAyrıldık İşte Ağla ağlaya bildiğin kadar Gözyaşı dök dökebildiğin kadar İçimde bir şeyler çoktan kırıldı Sonunda beni kaybettin ayrıldık işte Benimde ağlamamı bekliyorsun. Hayır! Kahrolmayacağım bu veda sahnesinde Oyununun sonunu sen bile getiremiyorsun Oyuncağın kırıldı Sonunda oyuncağını kaybettin, Ayrıldık işte Ağlıyorum fakat bu kez senin için değil Senden ayrılırsam bir şeye son verecektim Zaman öyle kısa öyle çabuk geçti ki Ayrılık saati çoktan geldi de geçti Bu içime aldığım son nefesimdi Son nefesimde adın dilimde son kez alındı İşte biz şimdi Ayrıldık işte Metin Mungan |
Bakma Bana
Ayrılığa ağladım suladım gözyaşımla Bir gece yarısıydı sürüklendim anılara Dağıldı sevgim tutamadım, çaresizdim Ellerimde imkân yokken ne olur sen bakma bana Süzülecek gözlerimden gönlümün kanayan yarası Sevgiyle bakmadın bana umutlarım soldu şimdi Yarınlarda sensizim sensiz uyanacağım yine bu sabah Gözlerimde biraz sevgin vardı ne olur sen bakma bana Yanında götürdün benim olan her şeyi Gözlerini kapatmışlar göremiyorsun beni Kaybolmuş sürüklenip gidiyor Ufkunda bir gemi Gidiyorum hayalinde ki yolculuğa ne olur sen bakma bana Metin Mungan |
Bana Sevmenin Nasıl Bir Duygu Olduğunu Öğrettin
*******i ay gündüzleri güneşim oldun Beklide sonbaharımın ılık rüzgârı sendin İçimde anlamsız bir duygu vardı Bütün dertlerimi bir kenara atmam gerekiyordu Seni düşünüyordum, Seni ilk gördüğüm andan beri sevmiştim Kömür karası gözlerine öylesine bağlanmıştım ki… Anlatamamam Hayaller kuruyordum, Belki mutlu bir yuvanın hayaliydi Belki de mutlu bir yaşamın İpek saçların öylesine güzeldi ki, Seni herkesten kıskanırdım Çok mutluydum hayatımın en unutulmaz anlarıydı o günler Bitecek diye korkuyordum Endişelerim de haklıydım Çünkü her aşk bir yağmur damlası gibi Eğer kaçamazsan ıslanırsın ve büyük aşkın son bulur Ben o yağmur damlasına yakalanmamak için çok uğraştım Sonunda yakayı ele verdim ve apansız geldi ayrılık Önce; Gözlerimden iki damla yaş geldi O an ne yapacağımı bilemedim Benim gönlüme bir güneş gibi doğmuştun Ve bir güneş gibi batıyordun Bana hep sevmeyi öğrettin Öğretmediğin tek bir şey var oda ‘’Ağlamak’’ Nasıl unutursun! Hiç düşünmedin değil mi? Acı çekmeden acı çektirdin bu zavallı gönlüme Belki de sana teşekkür etmem gerekiyor Çünkü; Bana sevmenin nasıl bir duygu olduğunu öğrettin Metin Mungan |
Bekledim Seni Yalnız Başıma
Dolaştım kimsesiz diyarlarda Soramadım, dert yanamadım Ağladım ıssız kaldırımlara Başımdan ayrılmadı korkular Bekledim seni yalnız başıma Ayrılmış iki çıplak yol Bilmiyorum Nereye gideceğim İki elimde bütün acılar Benden ayrılmaya karar vermiş Benim olan bütün anılar Kanamaya yüz tutmuş Yüreğim feyezan anlamıyor Kanayan yaram acıyor İçimdeki duygular ağlıyor Gitmiyor peşimi bırakmıyor Hissiz duyguların beni anlamadı anlamıyor Anlamamakta ısrar ediyor Geriye döndüm eski hatıralar Seni anlatıyor bana Hatıralarda saklı yaşananlar Diz çöktüm kaderime Bekledim seni yalnız başıma Sordum seni uçan yıllarıma Bulamadım bir cevap Ağladım sessiz hıçkırıkla Bir defa ya mahsurdu Bekledim seni yalnız başıma Metin Mungan |
Benimle Evlenir Misin?
Aşkım benim geç kaldım üzgünüm Arabayı kaçırdım saati yanlış gördüm Koşa, koşa gelmek istedim yollar izin vermedi Bir demet gül almak istedim ceplerim delikti Asma hemen yüzünü gül biraz canım Resmime bak belki ben yoldayım Sebebi vardır elbet ben geç kaldım İki dakika içinde ben ordayım Benim canım aşkım yoksa kızdın mı? Elimde bir şey yok diye üzüldün mü? Belli etmedi hiç bir şeyi Yoksa unuttu mu sandı doğum gününü Saate baktım birde gözlerine Sanki gözlerin saat olmuştu içime Yoksa sürprizimi çıkarsam mı? Acaba elimi cebime atsam mı? Beklemekten sıkıldı görüyorum Konuşacak bir şey kalmadı artık söylüyorum Yaklaşık bir saat oldu hala söyleyemedim Elimi bu sefer son kez cebime atıyorum Ona aldığım sürprizi çıkarıyorum Ve, ‘’Sevgilim’’ Kelimeler karışmıştı en sonunda Elimde yüzlük elini tutup ‘’Benimle evlenir misin? ’’ Cümlesini Sonunda söylemiştim beklemiyordu böyle bir teklif Sadece doğum gününü biliyordu Gözlerine baktım Ellerini tuttum ‘’Doğum günün kutlu olsun’’ Birlikte daha nice yıllara Metin Mungan |
Bir Bilsen
Gönülden sevdim seni Uğruna canımı verecek kadar Hasretin acısı benim Kalbimi çaldı bir bilsen Yokluğumda aramadın beni Kapattım gözlerimi bu yalan dünyaya Bakmaya kıyamadığın o gözlerim Şimdi ne halde bir bilsen Elimden tutmanı bekledim Düşerken hasretlerin kucağına Seni sevmek hasretleri beklemek ise Hasretin ne acı bir bilsen Bana aşk nedir diye sorarsan? İnan cevap verebilmeyi bende çok isterim Sensiz geçen bu son gecem olsun Nefes alamamayı bir bilsen Ben ne çok istedim Metin Mungan |
Bir Tek Yürek Ağlar Gözden Önce
Kalp hiç ağlar mı? Sevinç gözyaşı döktüğünde Kalp hiç üzülür mü? Hasret yolculuğuna çıktığında Kalp hiç kahrolur mu? Acıyı ve kederi bilmediğinde Bir tek yürek mafolur Değerini yitirdiğinde Bir tek yürek kederlenir Sevdiğini kaybettiğinde Bir tek yürek ağlar gözden önce Metin Mungan |
Bu Aşk Bize Fazla Geldi
İkimizde mutluymuş gibi davrandık Birbirimize gönülden bağlandık Bu aşk böyle sürecek sandık Fakat bu aşk bize fazla geldi Hayallere dalıp kendimizi kandırdık Her şey bir yalan, bir oyun oynadık Yaptığımız hataları kendimizde aramadık Sonunda bu aşk bize fazla geldi Gittiğin günden beri odam karanlık İkimizde umutla rüyalara kapıldık Her şey o kadar güzeldi ki sonunda ayrıldık İkimizde kıymetini bilemedik bu aşkın Sadece bu aşk bize fazla geldi... O kadar Metin Mungan |
Bir Tek Sen
Hayatımın anlamı bir tek sen Senin sevgi dolu sözlerin *******i uyumayıp aşkına seslenen bir tek sen Senin ilgin sevgi dolu şefkatin Dar günlerde yanım da bir tek sen Senin sımsıcak ellerin Hasret gözyaşları döken bir tek sen Senin hasretin senin hiç bitmeyecek sonsuz sevgin Metin Mungan |
Bundan Sonra Ağlama Benim İçin
Bundan sonra ağlama benim için Gözyaşı dökme sevdiğim diye için Nasıl desem beni hatırlama bundan sonra Zaten beni unutur başka sevgili bulursun sen gerçek dünyanda Kaderim seni bana böyle yazmış Ben değiştiremedim yapamadım... Her şey çok güzeldi bir rüya dı senin yanında olmak Ben göremedim yapamadım Umut dolu sözlerin bir yalandı bir rüya dı Ben göremedim senin gözlerinde bir rüya bir yalan Sana baktıkça biten gözlerim bir gerçekti Sen göremedin görmek istemedin bir rüya bir gerçek Ben ağlıyorum neden sevdiğim biliyor musun? Sende benim gibi hasret çekiyor musun? Hasret beni daha çok seviyor Aklım almıyor gidişinin sebebini Düşündükçe her geçen gün kahroluyorum Sende bir gün ''Beni özlüyor musun? '' Dediğinde vereceğim cevabın ne olduğunu biliyor musun? Gözü yaşlı kapıma geldiğinde elinde eski bir hatıra varsa İçinde yazılanların kime yazıldığını biliyor musun? Metin Mungan |
Büyük Buluşma
Hasrettim sana günlerdir İhtiyacım vardı yakından gözlerine bakmaya Ellerini tutup saatlerce konuşmak Bir şarkı söylemek gözlerine Saçlarını okşayıp gözlerine dalıp kaybolmak Beni arıyorsan boşuna arama kalbindeyim Bir arkana bak belki ordayım Seni çok seviyor bu gönlüm İlk buluşma affet heyecanlanıyorum Aşk bir kelime midir? . Yoksa bir duygu mu? Ben sende bunu hissediyorum aşığım sana Ses tonundan hareketlerinden belli oluyor Sen bana âşık olmuşsun bende sana Yaklaşıyor büyük buluşma Sanki yarın o buluşma Her gün aslında bir buluşma Yarını düşünmek bile bir buluşma Buluşmak çaremidir yine sensiz kalacağım Gelemezsen ben kalbime ne anlatacağım Teselli olur sen merak etme Sevgini kalbime hiç eksik etme Büyük buluşmaya az kaldı biliyorum Rüyalarımda görüyorum seni, geldiğini Saçlarını toplamış gözlerinde gülücükler görüyorum Bazen Bizimkisi aşk mı diye soruyorum Aşk olmaz bu aramızda ki Daha büyük bir şey olmalı Devamını, büyük buluşmada konuşuruz Metin Mungan |
Dilberim
Anlıyorum seni ve düşlerimi Aslında seni düşünmek bile Beni mutlu ediyor biliyor musun? Ve beni düşündüğünü bilmek Yanımda değilsin yokluğun içimi kemirse de İçimdeki hasret, bu özlem dolu yüreğim seni sayıklıyor Hep *******i Gönlümde sana ait bir kalp var Merak etme ona çok iyi bakıyorum Her geçen gün sevgimden ona fazlasını veriyorum Ama yanımda değilsin dilberim Özlemin Hasretin bir çığ gibi büyüyor etrafımda Durmadan bana söylediğin o şarkıyı söylüyorum Her seferinde daha bir keyifle söylüyorum Ve ben seni hayal ediyorum İnsanlar Deli diyor bazıları da Âşık Ne derse desinler umurumda olan sadece sensin Seninle ben çok mutluyum, hayallerim de sen varsın Sen olacaksın uyurken aklımda Uyanırken de dilimde adın anılacak Bir gün daha seninle başlayıp bitecek Sana verdiğim o kalbe çok iyi bak Ağlarsa bir gün gözleri yaşlı kapında Ona gönlünden bir teselli Kalbindeki şefkatten bir yudum su ver Ona çok iyi bak dilberim Çünkü o sana çok iyi bakıyor ve seni çok seviyor Metin Mungan |
Dokunma Kalbime
Kaybettiğin karanlıkta beni arama Bir garip sarhoşum içtim senin uğruna Yakılacak yaralarımı saramadım kalbimde Yaralarımı sar ama kalbime dokunma Nizam şair olsaydı böyle yanmazdı Kapında kul değil köle olmazdı Aşkın alevleri sarıyor kalbimi Alevleri söndür ama kalbime dokunma Gittin kaç deli sevda sığdı yüreğine İnat etmiş yalnızlığın feleğe Söküp atamadım senin sevdanı kalbimde Yüreğimi sök ama kalbime dokunma Metin Mungan |
Düşlerinde Kayboldum
Bir rüyadayım gerçekten uzak Kendini kaybetmiş yollarda yürüyorum Umutlarım benden uzak bir yerde Arıyorum fakat ben kendimi bile bulamıyorum Hayallerim her gece pencerene tutsak Senden habersiz hayallere dalıyorum Nerden bilirdim ki oyun oynadığını Sabahlarıma gözü yaşlı uyanıyorum Senin gönlünde tutsak kaldım Kendi çabamla kurtulmaya çalışıyorum Sitem etse de yaralı gönlüm Sen aldırmayıp gülüp alay ediyorsun Benden sana son şarkı son şiir Dinle bak ey vefasız gönül Ettiğim bu yemin bu aşka Benden son nefes aşka ve sevgiye Metin Mungan |
Eğer Aşka Bir Ceza Verebilseydim
İçimde bir ateş var, sanma ki yanar ağlar Elveda derken sana okulun önünde durduğum bir yer var Gözlerim yas dolar gittiğin yere bakıp dalar Neye yarar yokluğunda söylediğim tüm şarkılar Hüzünlü bir son bahar aksamı gezdiğim o yollar Bana söylediğin o sözlerin Anlamakta zorlandığım bakışların Beni benden alır götürür Seni senden son kez istiyorum söyle bana Alışamam biliyorsun yokluğuna Gideceksin değil mi bilmediğin uzaklara Bekleyeceğim seni bedenim toprak olmazsa Gittiğin gün ağladım belki göz yası döktüm ilk defa Gittiğin gün anladım benimle oynadığını Elveda demeden çekip giden Bir yalan uğruna beni terk eden Masum göz yağlarımla beni bırakıp giden Gülerek oynayan sendin Hayatı bana zehir eden o sözlerin Aklımda kaldı gitmiyor o gözlerin En çok masum gülüsün oldu beni kahreden Eğer aşka bir ceza verebilseydim Seninde benim gibi sevmeni dilerdim Eğer bir gün sensiz kalırsam Eğer bir gün sana doyamadan ölürsem Son nefeste adın dilimde olacak Metin Mungan |
Elde Mi?
Hasret dolu günlerim geri geldi Nasıl ağlamayayım ey gönlüm İçimde dertler birden alevlendi Kederle baş başa kalmamak elde mi? Bir gün gelecek geri geleceksin Elinde çiçeklerle bana Başın dik gözlerin yaşlı Hasretinle baş başa kalmamak elde mi? İstemem geri gelme Umutlarınla beraber sürüklen git! Kapılar kapandı gönlümde Karanlıkla konuşmamak elde mi? Yağmur yağarsa, gözümden akan yaşlarım Güneş çıkarsa pencerene, hasretinden yandığım Duymak istemezsin sen, anlamazsın Görmez, bilmez, hissetmezsin sen Dilerim yürüdüğün yolu görürsün Sana haykırmamak elde mi? Metin Mungan |
Elimde Çiçekler Beklerim Seni
Dün gece yine senin kapında Ne olursun sevgilim beni hatırla Hasretinden dolan bu gözyaşlarımla Elimde çiçekler beklerim seni Seni arar gözlerim boş sokaklarda Adın kaldı soğuk duvarlarda Ağlarım acı gözyaşlarımla Seni anar yanarım deli sevdamla Elimde çiçekler beklerim seni Zaman gelir sende ağlarsın Yollara düşersin bir aksam üstü Kalbinin atışları telaşlanır Yüreğinde hissedersin nefesini Gözlerinden akan her damla yasta Beni özlersin ilk gördüğün yerde Pişman mısın? Bilemem Ağlarsın sen kalbinin gittiği yerde Bir gün dön desem sevinir misin? Sana koşa koşa geldiğimde İçinden bir ses seviyorum dediğimde Kalbinin atışları hızlanır mı? Sana verdiğim gülü çoktan kopardılar Seninle oynadığım bu son gönül oyununda Değerini bilmeden çöpe attılar Bir hayli yoruldum yıprandım Seninle geçen bu yolda Ben eriyip kül oldum Metin Mungan |
Elimden Resmin Düşer Mi?
Kaybolsam karanlıkta Yolumu bulamasam Aşkın hor ateş olsa Elimden resmin düşer mi? Sensizlikte kaybolsa bedenim İçimde seni arar dururum Gideceğim yollar derin boşlukta olsa Elimden resmin düşer mi? Rüyalarımı hayallerin ile süsledin Sanki hayallerin bir parçam oldu Ne fark eder gecem gündüzüm olsa Elimden resmin düşer mi? Vazgeçmek mi? Güldürme beni İki elim kanda olsa Elimden resmin düşer mi? Hançer saplansa sol yanıma Görmesin kanayan yaramı Duymasın kulakların Bu acı haberimi Gözlerim göremese kör olsa Elimden resmin düşer mi? Metin Mungan |
Elveda Diyemedim
Senden çok uzakta bir yerdeyim Gözlerim dalıyor yokluğuna ağlıyor Ve şimdi kalbim kırık içimde ki umutlar yıkıldı Sen gittin ben sana elveda diyemedim Senden bir haber bekliyorum gelmedi Arıyorum seni hala bulamadım Bir yağmur gibi yağdın üstüme Islattın beni ben kaçamadım Yıkılan bir kalbim olsaydı yüreğimde Yanmazdım bu kadar şarkılarla birlikte Son nefesimi veriyorum yokluğun ile Sen gittin ben sana elveda diyemedim Metin Mungan |
En Sonunda Gitti
Dönüşü yok bu gidişin Hayallerimin gözü yaşlı Elveda demek için çok erken Yürüdüğüm yollar kırık dökük taşlı Her gecemde sen Senin resmin var masamda Gözünde, ayrılığın baş mimarı ben Kırılmış kalbim var yine yasta Karşımda ağlayıp boşuna sızlama Duymak istemiyorum Bak yine duygularının esiri Bir avuç sözlerin var dilinde Metin Mungan |
Geleceksen Gel Artık Hülya
Şu an ağlıyor musun bilmem ama? ******* hep karanlık ve sessiz Bazen ağlıyorum bazen ise düşünüyorum Senin için gecemi gündüzüm ile birleştiriyorum Gelecek misin? Bilmiyorum gözüm yollarda Hasretinle eriyorum ellerim havada Bak senin için hala ağlıyorum Geleceksen gel artık hülya Gittiğin gün kahroldum içim yandı Köşe başlarında gözlerim baka kaldı Hasretin sığmadı anıları çaldı Geleceksen gel artık hülya Sen yoksun ne huzurum var ne sevincim Hasret bu dayanır mı? Yüreğim İçim ağlıyor durmuyor bu kalbim Geleceksen gel artık hülya Özlüyor musun? Bizleri çok uzaklardan Yazıyorum bak sana bizim oralardan Yaşanmıyor sensiz buralarda Geleceksen gel artık hülya Yaşadıklarım belki hayal belki rüya Resmini taşıyorum kalbimde Hülya ******* seni benden alıp götürüyor Aklım almıyor nerdesin? Hülya Metin Mungan |
Gerçekten Sevmek
Ben sana muhtacım Gözlerinde ki bu gerçeğe Gözlerinin bir esiriyim Değişemem seni hiç bir şeye Karşımda resmin duruyor Ben kendimden geçiyorum Dudaklarında tebessüm var Baktıkça sana kıyamıyorum Hasretine dayanıyorum Çekiyorum bin bir çile Yokluğunda seni arıyorum Seviyorum seni ölümüne Seninle dünyayı geziyorum Hiç gitmediğim yerlere sürükleniyorum Bilsen ben kendimi unutuyorum Ömrümü ben sana adıyorum Yaşadığım tüm gerçeklik sözlerinde Saniyeleri sayıyorum seni görünce Duygularım umutla taşıyor Büyük bir sevgin var yüreğimde Metin Mungan |
Gitme
Bir gün ne olur gitme Uyuyamam *******i Aklım sende kalır gitme Beni bir başıma bırakmazsın değil mi? Yâda bırakır gider misin? Gitme Yüreğim zaten senin ellerinde Kavrulmuş bir gün gidiyor Sen gitme beni terk etme Bir gün bile olsa gitme Hiç ayrılmayalım seninle Hasretin sararsa dört bir yanımı Bir şey olmaz belki Ama korkuyorum gitme Kollarımda sedeflerden yapma bir gül Kucağımda sımsıcak bir tebessüm Ayrı kalmayalım seninle bu mevsim Fikrim sende kalır gitme Uzaklardan el sallıyor gözlerin Bir selamı esirgemiyor sözlerin Kalbim korkularda dolaşıyor Seni arıyor, Gezmedik mekân kalmıyor tüm şehirde Seni bulamıyor, Gitme görüyorsun ki aklım sende kalıyor Uyuyabilir miyim, *******i gündüz edebilir miyim? Korkuyorum elde değil gitme Hiç ayrılmadık çünkü seninle Gitme ne olursun gitme Yansın yüreğim bırak Kavrulsun ciğerim Ama sen gitme Gidersen geri dönme zaten sen Merak etme korkularımı yenerim ben Sensizliği düşünüyorum bu akşam Sensiz kabus gibi ******* beni bekliyor Metin Mungan |
Geri Gelmez Boş Hayallerin
Pişmanlık duyup ta sakın ağlama Yok, senin biricik sevgilin bu dünyada Anılara sarılıp ta resimlerime bakma Geri gelmez senin boş hayallerin Ne hayaller kurdum senin için Yetmedi mi? benim sana bu sevgim Düşünme beni sen artık sevgilim Artık geri gelmez senin boş hayallerin Metin Mungan |
Gittin
Bedenim buz kesildi Kıpırdayamadım hiç bir yere Sözlerin acıttı canımı Kanadım soldum yandım bir köşede Of! Of! Yeter suskunluğun gelsin Gözlerime bir bak ta Neler söylediğini bir düşün Bir özür dilemek bu kadar mı zor? Sen gideceksin bir teselli vermeden Bir şey olmamış gibi sönecek yangının Gidiyorum dedin... Ve de gittin Köşeyi dönerken kalbine ahlar düşmedi mi? Duyduramadım mı sana kalbimin sesini Öylece kalakaldım bıraktığın son yerde Ne elim tutuyor ne ayaklarım Sana koşamıyorum, ‘’Sana dur gitme’’ Diyemedim, dillerim tutuldu söyleyemedim Hayranlıkla izledim inan Arkana bakmadan gittin ya İçin sızlamadı mı hiç? Metin Mungan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.