![]() |
Adem Tetik
Acısyla Tatlısıyla
Kaldır kafanı da bak bir etrafına Nice yanan yürekler var hemen yanı başında Haline şükrette sarılsana hayata Yaşananlar sınavdır aldırma bu dünyaya Acısıyla tatlısıyla hayat güzel sil gözlerini ağlama Çileside derdi de bir imtahan deyil mi...? Yaşanan hayatlara bak sanki masal değil mi..? Kimler vardı dün yanında hayat bir yalan ibaret değil mi..? Acısıyla tatlısıyla imtahandır bu dünya Uyku kadar güzel de ölüm kadar acı değil mi..? Gelip geçecek sevdaların aşkların Bir bir kapanacak en büyük yaraların Kahır dolup yanarken zayi olacak umutların Çilesine derdine sarılsana dünyanın Bakmışsın da yalan olmuş sevdaların aşkların Düzen böyledir mutluluklar baki değil Yaşadıklarına bak hep senin eserindir Kaldır kafanı düşünmeye değimiyor Hayat dediğin işte acısıyla tatlısıyla geçiyor Mutluklar da kimseye ömür boyu kalmıyor Adem Tetik |
Adı Yok Bu Yalnızlığın....
Adı yok bu yalnızlığın sensiz akşamlarımda Hüzün tadı kalmış şimdi yokluğun kollarında Sen şimdi yoksun ben kalmışım hazan sokaklarında Adı yok yalnızlıklarımla hasretin kolarında Şimdi tam zamanı çıkıp geliver yanıma Tut ellerimden yine dalayım rüyalara Gelde kurtar beni yalnızlık sokakalarımda Mutluluklarım yalan olmuş sen yoksan yanımda Umutlarım vardı ya senli günlerden kalan Şimdi kayboldu mutluluklar sen yoksan yalan Senden sonra canım hatıran kalan Adı yok yalnızlıklarım hasretin kalan Adem Tetik |
Adını Sen Koy
Adını sen koy Neydi aramızda yaşananlar Aşkmıydı beni böyle uykusuz koyan Sevdamıydı ayrılırken ağlatan Neydi adını böylesine kalbime kazıyan Tutkumuydu bir vurgunmuydu Onca yıldır senin sevdanı gözlerimde başlatıp Yüreğimin en ücra köşesinde saklayan Adını sen koy be güzelim Gidişinle neydi öylesine boynu bükük koyan Öylesine mutlu dünyamı neydi Birden bire dertlere boğan Sen gittikten sonra dahi Seni benimle yaşatan Benim adını, ismini veremediğim Senin hiç öğrenemeyeceğin Neydi gidişinle beni her an ağlatan Adem Tetik |
Affet Tanrım
Gülen gözleri yaşlar dolduran Bu sevda uğrunda hep ağlayan Derbeder hayata böyle alışan İsyankar kulunu bağışla tanrım Suçunu bilmeden günahkar olan Her aşkın sonunda bir darbe alan Gülmeyi unutup her an ağlayan Zavallı kulunu bağışla tanrım Bilmeden kırdıysa garip kulunu Unuttunma tanrım ne olur sen bu kulunu Lanetler yağdırırsa her günün sonu Bağışla tanrım isyankar kulunu Adem Tetik |
Affetmem Seni....
Kapıyı çarptın ya gittin ellere Unuturum seni yüreğimde cehennemlerimle Bağışla diye gelirsen eğer Ben tanrı değilim affetmem seni Dünyan kararsa düşsen yerlere Affet diye tanrım gitse secdeye Cehennemde yansam affetmem diye Boşuna gelme artık affetmem seni Gelme ne olur artık sende yorma kendini Bağışlar diye ezme sevgimi Nefes olsanda artık istemem seni Yemin ettim bir daha affetmem seni Adem Tetik |
Ağladığımı Duydun Mu....?
Hüzünlü şarkıları bırakıp üstüme Dost diye sarıldım cansız resmine Gözlerim yoruldu gelmedin bu gecede Ağladım duydun mu..? Ey can seni kaybettiğim de Kimse bilmedi sana yandığımı Anlamadılar sensizken hep yalnız kaldığımı Her güne seni görme umuduyla başladığımı Duyanlar ağladı sen duymadın mı..? Dön artık bu ayrılığa canım daynır mı...? Kolay değil kardeşim böyledir vefasızın derdi Sevmek acı çekmektir hala öğrenmedin mi..? Bırakma kendini ağlama yeter sil gözlerini Hüzünler yoldaşım oldu şimdi sen gittin gideli Adem Tetik |
Ağlarsın.....
Farkında olmadan gençliğin solar Bakarsın o yarin ardından gözlerin dolar Bir vefasız yüreğini nasılsa yakar Ağlarsın o zaman yüreğine hüzünde dolar Hüzünler çiçek açar gençliğin solar Dost bildiğin arkadaşlar nasılsa satar Çok seven aşkın o zaman bıkar Anlarsın sevdiğim boşa geçmiş yıllar Ellerinde titrer saçına düşer aklar Gözünde canlanır yaşanan yıllar Nanakörlüğün o zaman karşına çıkar Ağlarsın canım teseli etmez o zaman dostlar |
Al Canımı
Bıktım artık yaşamaktan Allahım alsana canımı Zor geliyor artık yaşamak Allahım alsana canımı İnsanların nankör olmuş Yürekleri hep kin dolmuş Dost bildiğim hep kulların Birer birer kahır dolmuş Çok sevdiğim biriciğim Baktım artık elin olmuş Kardeşten öte bildiğim Bu günlerde nankör olmuş Ben bunları hak etmedim Kim düştüyse hiç gülmedim Öğren artık ey sevdiğim Yaşamayı hiç sevmedim Kalmam artık al canımı Olmaz artık al canımı Küstüm artık tüm dostlara Allahım alsanna canımı Adem Tetik |
Alışırsın....
Feryadım senin senin için duydunmu sesimi Ağladın mı hiç Kahroldun mu... ki? Boşver değmez kardeşim üzülme yeter Vefasız sevgili bilirim ölümden beter Alışırsın belki sende gün gelir acıya En güzel okul hayattır sevda denilen bu yolda Gönlüm dayanmaz ağlama ne olur Alışırsın bir gün sende ayrı kalmaya Sil gözlerini hadi ne olur ağlama Bak zaman dahi görmüyormusun hep ayrılıktan yana Adem Tetik |
Alışamadım...
Özlemle koşarken o uzun yolda Hiç aklıma gelmezdi ayrılmak öyle bir anda Hüzünlü şarkılara sarılıpta yalnız başıma Özlemini içtim aldığım her solukta Ağladım olmadı yalnızlığıma Dostlarımı koydum yar senin yokluğun da Ne yaptıysam olmadı yerin hala dolmadı Ağlıyorum yar sensiz hayat olmadı Unut dediler unutamadım Ne yaptıysam bu gönlümü avutamadım Bıraktım kendimi hayat yolun da Her şeye alıştım ben yokluğun da Boşalan kadehlerde aradım seni Çok şeymi istedim sildin bir anda her şeyi Gülmüyorum sevdiğim bıraktığın gibiyim Yılar geçsede şimdi ilk gün gibi seviyorum Adem Tetik |
Alışmak Olur Mu..?
Ilık ılık göz yaşı dökülürken gözümden Sen vardın gönlümü bu yaz günü üşüten Kahrolası alemde sevmek nedir bilmeyen Beni her gün öldüren hiç güldürmeyen Sitem etme diyorsun giden yıllara Boş ver alışırsın diyorsun sende zamanla ayrılığa Kolay olur mu..? Alışmak böylesi sancıya Öyle olsun çek git kalırım ben yalnızlıklarımla Adem Tetik |
Aşkımız Biterken........
Bak bir yıldız kayıyor sevdamızın üstünden Mazi olup kalıyor güzel günlerimizden Hangimiz istedik bitirmeyi böylece Yazık oldu aşkımız kalıyor bak mazide Bende üzülmedim mi..? kahrolmadım mı..? O en güzel yılları seninle paylaşmadım mı...? Gülmez artık gözlerim ayrıldı bak ellerim Ağlıyor ağlıyor biçare şu gözlerim Bitmez mi sanıyorsun hayat ebedi deyil Kimler ağlamadı ki yaşananlar hayal deyil Onlarda sevmişti bizim gibi delice Her şey bitermiş saygının bittiği yerde Kolay değil sevgilim severken delicesine Ayrılmak istemezdim ah bir bilsen seninle Ne yaparsın sevgilim kaderin çilvesi böyle Bitiriyor sevgimizi biz istemesekte bir yerde Adem Tetik |
Bakma Öyle Abicim...
Ben yalnızım abi bakma öyle ne olur Bakma kalabalık içinde öylesine durduğuma Gülen gözlerimdir yalnız aldanma ne olur Hep hıçkırık saklıdır aslında her gülüçüğüm arkasında Bakma abi sen benim böyle davrandığıma Bilmezsin aslında kaç vurgun yemiştir Şu zavallı yüreğim hayat kavgasında Hani abi seversin ya delicesine birini Hani ölecek kadar sevmişindir sen o yari Yada bir dost vardır ya ölümene bağlandığın Sen ihanetini yaşadınmı sahi abi böyle severken Sahi sen bilirmisin abicim ölmek nasıl bir duygu Yada abicim sen bilirmisin yalnızlık Çevrendeki insanlar arasında o kadar çok sevilsende Nasıl bir acıdır bilirmisin binlerce kişinin içinde yalnızlık Adem Tetik |
Bekliyorum Seni
Gidişinle umut bağladım döneceğine güne Sabahlara kadar bekledim yar şimdi gelecek diye Neredesin ey zalim şimdi yoksun sevildiğin bu yerde Bekliyorum seni hala bir umut gelecek diye Ne oldu sana gelmedin geri Boş hayale kapılıp yaktın kendini Hasretin öldürmedi bak süründürür bu şehirde bu bedeni Yeter artık özlemin yakıyor can yüreğimi Senden ayrı günler seneler geçti Sanma ki unutum siliverdim seni Daha senden ayrıldığımız ilk günkü gibi Sevmiyorsam Allah belamı versin seni Adem Tetik |
Beliydi Zaten
Sende benim kadar seveseydin eğer Yolar yıllar ayıra bilirmiydi bizi Korkum olmazdı benim ölümden yana Yeterki gerçekçi sevseydin beni Yoluna canımı adayacaktım Baharla bir olup sende yaşayacaktım Yazık ki canım çok geç anladım Senden bana yar olacak sandım Daha başından biliyordum zaten Gözlerin etrafa ürkek bakarken Nereye kaçsam diye bir bahane ararken Gideceğin en başın beliydi zaten Adem Tetik |
Ben Bir Denizim........
Ben bir denizim ey sevgili Hani sen benim rüzgarımdın yön ver hadi İsterse dalgalandıran yada akıntılar yaratmaya çalışan Rüzgardır denizi öyle hırçınlaştıran Ben alışkınım içimde ki kasırgalara Onlarda olmasa ırmaktan farkım kalırmıydı ya Düşünsene bir kere akıntılarmıdır yoksa dalgalarmıdır Bana deniz adını koyan yar senden gelen avuntularmıdır..? Akıntılar olsaydı eğer bir ırmak olurdum Savrulmazdım ey yar rüzgarlarda Köpürmezdim vurmazdım kendimi Öyle acımazsızca kumsallara Düşün iyot kokusunu denizlerin nasıl kudurduğunu Sevdasıyla kendini nasıl acımasızca sahile kayalara vurduğunu Gel rüzgarım ol savursun sevdaların costursun kudurtsun isterse Bilirsin aşk katlanmaktır başkaldırmaktır zaman zaman çilelerede Adem Tetik |
Ben İstemedim...
Senden kalan bir hatıra gözümde yaşlar Yazık yaşanmadan boşa geçti yıllar Genceçik yaşımda saçımda aklar Senden kalan şimdi bana yalnız acılar.. Ben istemedim hüzün yoldaşım olsun Sevdim ama umutlarım istemedim ki solsun Neden sevgilim gözlerim yaşlarla dolsun Bu sevda uğrunda istemedim ki gençliğim solsun Suçmuydu sevmek seni ölesiye Hani sevmiştin sende delicesine Terk etmek yoktu ettiğin yeminler nerde Anlamadım sevgilim gittiğin günü nedeniyle Adem Tetik |
Bende Yaşayacaksın Sen...
Ve ben yine yorgun bir akşamın yamacındayım Uykusuz geçen ******* yine yoldaşım olmuş Yavaş yavaş gönlüme dolan hüzünlerimle yol almaktayım Aslında her taşını çok iyi bildiğim bu şehrin sokaklarında Yarım kalmış duygularımın kollarında kaybolmaktayım senin yokluğunda Aklımda cevapsız sorular ve hayalin Nereye dahi gittiğimi bilmeden öylesine yürüyorum Ne yalnızlıklarım canımı yakıyor nede uykusuzluklar yakıyor canımı Yalnızca hasretin var yüreğimi dağlayan yanlız hasretin var Acımasızca gönlümün duvarlarını tırmalayan Ve bir yetim çoçuğun annesine olan özlemi kadar Büyük özlemlerin koynunda öylesine yürüyorum Neden yürüdüğümü nereye yürüdüğümü dahi bilmeden Sadece yürüyorum sadece yürüyorum işte öylesine Sanki kurtulacakmışım gibi geliyor yalnızlıklarımdan hasretlerinden Ama ben yürüdükçe ne özlemin peşimi bırakıyor Ne hasretin bir sigara molası veriyor Yorulmuyor onlarda benim gibi ben yürüyorum onlar yürüyor Gözümü kapatıp sorhoş olmak istiyorum Ayıkmak için hasretin kollarından sıyrıla bilmek için Fakat sabah ezanı okurken anlıyorum ki senden kurtuluş yok Ben nerdeysem sen orada olacaksın Ben var oldukça sen bende yaşayacaksın Ben yaşayorsam sen duygularımda can bulacaksın Kaçış yok ancak yorulduğumu sabah ezanında anlıyorum Hoca camisine çağırıken cameatini Adem Tetik |
Ben Öldükten Sonra...
Bir boşluktayım şimdi gittin gideli Olmuyor sevgilim yaşamak sensizlikte seni Bırakmıyor yalnızlık sarıyor bedeni Bir bilsen ne kadar çok özledim sevgili seni İçimde yangınlar sensiz yarınlar Açıtır canımı sarar korkular Sen yoksan benide yaşamıyor say Ben öldükten sonra gelsen yavrum neye yarar Şimdi gözlerimde yaşlar kapımda acılar Nereden sevdim seni eserin kaldı sançılar Bir bilsen yüreğimde bin bir türlü ağrılar Ben öldükten sonra gelsende sevgili ne çıkar. Adem Tetik |
Benim İçin....
Hep ben ağlayacak değilim elbet Bir gün benim için de ağlayan olur Yüreğinde hasreti sevgisi ile Ardımdan iki damla göz yaşı döken de bulunur.... Kim bilir çooook uzakta küçük bir şehirde Yüreğinde özlemi hasreti ile Dinmek bilmeyen sancısı ağrısı ile Gün olur benim içinde ağlayan olur Günlerce bitmeyen umuda sarılıp Gelekcek diye hayallere dalıp Bir gün olsun bir acı haberim alıp Gün olur benim içinde ağlayan olur Bellimi olur adımız düşmez dilinden Dert vermiş tanrı ne gelir elinden Bir vefasızın çektirdiklerinden Bakarsın o zaman benim için de ağlayan olur Hüzünle sevdayı hergün yoğurup Gelecektir diye hayaller kurup Gurbetten bir gün bir haber duyup Bakarsın benim içinde ağlayan Adem Tetik |
Benim Kaderimdir Yalnızlık....
Sen değilsin beni böyle ağlatan ey yar Sanma ki sanadır gözümden akan bu yaşlar Ben yılardır gülmeyi unutan bu talihime ağlarım Her gece her saat gizli gizli gülmek bilmeyen talihime yanarım Senden önce de bu gönül mutlu olamadı yar Hep köşe başında yalnız sabahlayışım Düşündünmü bu güne kadar nedendi Benim öylesine yalnız kalışım Ben alışkınım ey yar sırtımdan ki bıçak yaralarına Yüreğimde dünyanın binbir türlü sancılarına Herkes bir yerlerde gülüp oynarken ben sessiz sesiz ağlamaya Birde her zaman böyle yalnız kalmaya Kaçışlarım hep bu yüzdendi ey yar senden Sanki kaderimmiş gibi yalnızlıklarımdan Kurtulmaya çabalamayışım işte hep bu yüzden ey yar Benim gizli haykırışlarım seninle bile sensizliğe ağlayışlarım.. Adem Tetik |
Bilmedin.....
Ben bu şehirin sokaklarında hep seni aradım Binlerce kilometre uzakta adına hasretimle yandım Bilmedin ey zalim ben sende yaşadım Bir bilsen ben bu aşk için bir ömür adadım Bilmedin uykusuz ******* zindanım oldu Gelmedin yanıma hayalin yoldaşım oldu Gönlümde her mevsim hazanla doldu Bilmedin sevdalım gençliğim uğruna soldu Ne başkası oldu yerine koyacak Ne elimi tutan oldu yuva kuracak Bu sevda uğrunda gençliğim solacak Bilmedin vefasız gönlümde fırtına kopacak Yeter artık gel ne olursun Bırakta bu sevda da baharlar olsun Ömrüm seninle isterse son bulsun Bekletme istersen gönlümde kasırga kopsun... Adem Tetik |
Bir Başka Sevda
Yıllarca yaşayan sevdalar gibi Yarını olmayan hayaller misali Bu sevda öyleydi bitti ne yazık ki Ayrılmak bize düşmez biz hiç ayrılmadık ki Düşünme geceyi canım uyumak için Hatırlama maziyi birtanem unutmak için Vaz geç sende yarim mutlu olmak için Böyle bir sevdayı bitermi sandın Yarınsız günler bilki artık olmayacak Bu sevda yarası birgün kaybolacak Umutlarım bana derman olurken Hatıralarım sana mezar olacak Adem Tetik |
Bir Gönül Sızısı
İki arada kaldım hep bu sevdada Bir yanda ailem bir yanda yine sen Çok hızlı yaşanan şu hayat yolun da Sayeniz de mutluluk haram olmuş bana Bir yanda gençliğim solup gidiyor Bir yanda kaderim beni deniyor Bir bebe var yolda umut geliyor Yavrum hatırına size sesim çıkmıyor Ağlarken oysa sana yanmıştım Hazan da yaşamıştım ya bahar olacaktım Bilmeden karakışa kucak açmışım Bu genç yaşta siz çürüttünüz beni Yakında dolacak bardağın dibi Bir damla suda sen gördümmü selleri....? Vakit geçmeden anlayın artık beni Sonradan anlamak olmuyor hiçbir şeyi Adem Tetik |
Bir Gün
Yıllar mı..? çok hızlı zaman mı? Bilemem Ne yapsam tutupta yetişemiyorum Sevdalarım yorgun yüreğim yalnız Bir gün kaderim güler mi? bilmem Şehir şehir dolaşıp gezerken bir gün Vefalı bir sevda gelir mi..? bilmem Tam da umutlarım bitti derken Mutluluk kapımı çalar mı? bilmem Belki de gezerken yalnız başına Rastlarız o güzele yanı başımda Belki bakarsın yalnızlıklarımla Sessizce göçüpte giderim bir gün Adem Tetik |
Bir Ağlarsam....
Ne olur artık gülsem diyorum Ağlattı kader suçumu bilemiyorum Her şeyde artık hep keder görüyorum Suçum neydi Allahım bilemiyorum Bir ağlarsam sende tutamassın beni Her zaman böyle gözlerim nemli Yüreğimde kalan dertlerimden mi..? Hiç bilmiyorum yine suçum neydi..? Yeter artık bende yoruldum gayri Bir ağlarsam yavrum sende tutamazsın beni Kaderden dediler çektiğin çile Herşeyi kaybettim kazandım diye Tam mutlu oluyorum sanmıştım yine Gönlüm yalnız kaladı yine çilelerimle Bir ağlarsam sende tutamazsın beni Adem Tetik |
Bir Kadın Yok Mu.....?
Her şey beş dakikalık bir zevk olsaydı Bu dünyada senden başka bir kadın yok mu..? Bir acı tebessüm şimdi eserin Senden başka bu dünyada hiç kadın yok mu..? Ben sende çağlayan berrak suyu sevdim Sen zehir kattında benim önüme verdin Ben ölümü şerbet diye zaten içerdim Sen bir yalanla iki yüreğide tükettin Mecnun olmuşta vurmuşum kendimi yollara Leyla olsanda artık kalbim doğrulmaz ki sana Yıkılan onurum tamircisi varmıdır bu dünyada Sus artık dokunma dokunma bana Senden önce sanki bir kadın yokmuydu bana Adem Tetik |
Bir Sana Takılıyorum
Halinden belli anam kırılmış kalem Doğduğum günelere isyanım senden Umuda yolçuluk yapmak isterken Görüyorum anam senden de kırılmış kalem Yıkıla yıkıla geldim yaşıma Çok çileler çektim dertli başımda Bu düzene baş kaldırıp isyanda etmekte vardı ya Suskunluğum senden kırmışsın ya kalem Zaten yıllardır güldürmedin yüzümü Tam diyordum olacak anam doğru sözlüydü Üç kuruşa çakallara satmışta beni Sebebini soruyorsun anam Bilmezmiyim sen bana kaç defa kırdın kalem...? Anlamadım zaten yıllardır seni Tam hayat düzeldi diyorken ağlattın beni Erkekler ağlamaz diyorlar ya hani Yoksa ben tükmemişmiyim anam Üç kuruşa satmışsın ya satan Parayı alıpta ben Allah etmedim Din iman deyip üç kuruşa evladımı ateşlere itmedim Söylesene anam ben sana neyledim Yıllarca ateşlere atında ya beni En sonunda hani üç kuruşa sattın ya beni Bak yine ölmedim çileler içinde Çok kahbe gördüm yaşadığım bu şehirde Ölmedim anam bıçak boğzımdayken bile Sabaha karşı yatakta baygın düştüğüm günde Ölmedim anam bilirmisin kahpeler pusadayken bile Her şeyi anlayıp geçebiliyorken Bir şeye takılıp hep duruyorum Bir sana durup düşünüyorum Neden yıllardır bu zulüm bana Yakışmıyor anam yaptığın bana Adem Tetik |
Bir Seven Varmı Seni Benim Kadar
Yıkıla yıkıla hayat yolunda sen olmadan da yaşayacağım Her şeyin ilacı zamandır derler mutlaka bir gün unutacağım Özlemlerin yakacak yüreğimi hasretin gönlümde alev cemberi Hep ağlasam güldürmesen beni yinede sevdanla yaşayacağım Heves olsa çoktan unutulurdun yalan olsan bile zamanıdır durdururdum Boynum önünde istesen vurdururdum Baktığım her yerde yine gözlerin yavrum yine ağlıyormusun Sanmıyorum canım sende bensizken mutlusun Biliyorum gitmeyi isterken sende ciddi değildin Hani yokluğumda aldığın nefeste çilen gibiydi Ben sana çektirmedim ama eserin çilelerdeyim Bıraktın gittin gideli hayataysam bile senden kalan ölümlerdeyim içinideyim Bulunduğun yerde şöyle bak bir etrafa Bir seven çıkarsa benim kadar bir mektup yaz Allahın aşkına Eğer dar ağaçında gelmezsem yanına Şerefim namusum onurum kalsın hep ayaklar altında ''Eğer gelecek olsaydın dar ağaçında salanmazdı umutlar'' ''Eğer gelecek olsaydın yok olmazdı mutluluklar'' ''Eğer gelecek olsaydın yıkılmazdı gönlümdeki sevdalı dağlar'' ''Şimdi gelmiyorsun ya nedir biliyormusun gönlümde senden kalanlar'' ''Gelde kendin gör yok olmadan yıkılmadan geride kalan mutluluklar '' Adem Tetik |
Bir Tek Sensizliğe
Neler alışıyor insan şu koca dünyada Yokluğa varlığa birde darlığa Her zaman olmasa da yalnızlığa Alışamıyor gönül yar sensiz yaşamaya Herşeye alışıyor ayrılıklara Gözler alışıyor da uykusuzluğa Gönül dayanmıyor Yüreğim yanıyor yar senin yokluğunda Zoruma gidiyor bırakıp gidişin Bir tek sensizliğe çare üretemeyişim. Sevdanla böyle hep eriyişim Bir tek çaresizliğim sensizliğe yar Yanına gelip söyleyemeyişim Adem Tetik |
Biz Mutluluğu Unuttuk
Bu gece gözlerim sensizliğe dalarken Hayalin önümde beliri verdi Tamda delireceğim diye düşünüp duruken Hayalin bana cesaret verdi Sitememim sana deyil darılma ne olur Sensiz günlerde hayalin yoldaşım olur Duvarda ki resmin şimdi sırdaşım olur Biz mutluluğu unuttuk canım anmasanda olur Aradan geçti yıllar ne kadar zordu Hiç gülmedi gözlerim yüreğim matemle dolu Gözlerim yollarda sana bakıp da durdu Gelmedin canım gönlüm mutluluğu unuttu Gelseydin seninle mutlu olurduk Acıyla dolu hayatta her şeyi zaten unuttuk Gelseydin seninle mutlu olurduk Gittin ya sevgilim biz mutluluğu çoktan unuttuk Adem Tetik |
Boşuna mı....?
Hüzünlü bir akşam üstü dolaşırken yollar da Sen çıktın karşıma o sokağın başında Kurtulamadım anladım ne yaparsam yapayım Oturupta ağladım hayalinle yalnızdım Bir hüzün sağnağı yağdı o an üstüme Çırpındıkça battım yalnızlık buymuş işte Feryadımı duymadın ağladım saatlerce Ne yaptıysam olmadı Bu saçlar bir ayda boşuna mı ağardı.. Adem Tetik |
Böylesi Bir Sevgidir Bu
Ey gözleri hançer olmuş yüreğime saplanan sevgili yar Sende benim gibi bensiz yaşanan yılları hiç yaşamadın say Başak saçların dalgalanırken rüzgar önünde Aşkın en büyüğünü sapladın bir tek gülüşünle yüreğime Öyle dokunuyor ki inan yüreğime Hani yanı başımda duruyorsun da haykırımıyorum ya sevgimi Uykusuzluklarım hep bu yüzden yar Ah diyorum kahbe ayrılıklar olmasaydı İşte şimdi haykıryorum tüm dünyaya sevgimi Seni seviyorum ey kirpiklerini mızrap yapmış Bakışlarını hançer yapmış yüreğimi saplayan sevgili yar Gel yıkalım tüm tabuları kaldırılım bu ayrılıkları Ah bilmeseydim belki beni sevdiğini Yanmazdım belkide bu kadar yüreğim İsyanım hep bu yüzdendir severken birbirimizi Beklemek zorunda kalmak sevdiğimizi bir türlü haykıramamak Adem Tetik |
Bu Benmiyim
Bu akşam garip bir hüzün Bir başka acı saplanmış yüreğime Dokunmaz dediğim yalnızlıklar Karabasan olmuş çöker yüreğimin derinliklerine Dur dur yoksa bu ben deyilmiyim Bilirsin ben hiç ağlamayı beceremezdim Şim neden nasıl ağlıyor ki gözlerim Yoksa seninlemi solup gitti bütün ümitlerim Helal olsun beni böyle ağlatana Bir dağ dediğim gururumu almış ayaklar altına Hani ben ağlayamazdım ne oldu bana Senin gidişinle döndü göz yaşlarım nisan yamurlarına Adem Tetik |
Bu Kadar Çok Severken..
Yine çıktı hayalin yürüyor bak yanımda Sarhoş değilim sevgili ağlıyorum şaşırma Bakma yüzüme ne olur böyle deli edercesine Sen düşürdün yar unuttunmu bu hallere Ne yapalım yani içiyorsam sanane Bu kadar çok severken ayrılıklar bahane Hayat ne kadar acı yaşada gör terk edilince Sen düşürdün şimdi beni yar böyle derbeder hallere Ayrılırken söyledin kimseyi sevmeyecektin Bir yudum mutluluk için neler neler istedin Şimdi gitsen de olur son eserin karşında Övün artık bir derbeder yarattın bu sevdanın yolunda Adem Tetik |
Bu sevda Biterken...
Yazık ki bu sevda burada biter Sen giderken ümitler bu adamı terk eder Bu hüsran bir gün gelir elbette biter Hep böyle keder sanma benimle gider Bir gün bitecek kederler bile Hüsran değil sevgilim çektiğim çile Bırakıp gitsen de beni mechule Sensiz de yaşarım dönsem de deliye Kader deyil sevgilim sen istedin ben çektim çile Şimdi gidersin bir yabancı gibi ellere Ölmeden bitmez çektiğim çile Bıraktın sevgilim şimdi mechule Zamansız gidişler beni mahveder Umutlar seninle beni terk eder Ne yapsan sevgilim şimdi anlamsız Bu gidiş bilmesende beni mahveder Adem Tetik |
Canım Yanıyor
Dün gece bir şarkıda buluverdim kendimi Diyordu ki göz yaşların boşuna beklersin yari Gelmez gelemez dedimde o an kendime Faydasız gözyaşalarımı döktüm yeni resmine Boşuna bekledim canım gelmedin yine Senden sonra mevsimler gelip geçerken Yollarım uzayıp her gün çile çekerken Baharda herkes canım gülüp oynarken Ben senin yasındayım hala biliyormusun Canım çok yanıyor yarim duyuyormusun Neden bıraktığını inan hala anlamadım Kaç şehir gezdim de yerine bir can bulamadım Ağladım yarim dün gece sensizken yine ağladım Yerine nedense yine hiç bir şey koyamadım Dolmuyor yerin canım kaybedince anladım Bu kadar kolaymıydı ölüm dediğin Yalan olup gittin şimdi nerdesin Hazan olmuş günlerim dertlerindeyim Gel desem bilirim gelemezsinde Canım yanıyor yarim bilirmisin Adem Tetik |
Canım Yanıyor...
Şimdi uzaklardan sesleniyorum sana Sen beni duymasanda ben hala Aşkınla yanıyorum yanıyorum yanızlıklarımda Gönül hazanlarında nerdesin canım yanıyor yokluklarında Ne gidişimin nede şiirlerimin hiç faydası yok Hasretlerin yine gönlüme hüsran dalgaları salmakta Mahpuzluyor şahlanıyor acılarım Sensizliklerde yine dört nala yol alıyor sancılarım Kaçmak isterken şimdi uzaklardayım Yalnızlıklarıma yine ağlamaktayım Gurbetin kucağında yine seni bir yerlerde Bulacakmışım gibi sokak sokak aramaktayım Efkarlanma diyorlar kolaymı ki Nasıl bir sevgidir bu çekilmiyor hasretlikleri Tanrım çektirdiğin çilelerin yetmedi mi ki Güldür yarabbi güçüm kalmadı tükendim sanki |
Çal Artık Kapıyı
Yazdığım satırlara son defa gözlerim dolsun Ne olur Allahım kaderimde bu gün ecelim olsun Mutluluk saatleri durmuş çalışmaz yıllardır bir tamirçi almış yapamaz Gördüm ki yasak olmuş bana gülmek yakışmaz Tanrım isyan değil yakışmaz isyanlar bana Yaşamak istemiyorum artık dünyanda Gülüp geçiyordum her zaman ama Bu defa ki farklı kader hep aynı oyunda Sevdim dediğim bakıyorumda ellere gelin oldu Dostum dediğim yazık ki bir avuç toprak oldu Anam beni böyle dert çekeyim diyemi doğurdu Azrail çalsana kapımı felek dayanacak derman mı koymuş..? Adem Tetik |
Çıkıp Gelsen Şafak Vakti
Gidişin ölüm olmuştu ardında kalan yıllar hazan Bir sonbar günü gönlümde boran gidişinden kalanlar Ah diyorum bir dönsen bir şafak vakti Kapımda dört mevsim yaşanır gelişindedir baharlar Ben sensiz yılarımı yaşamadım sayarken Gözlerim yolunu gözler yüreğim ise hep aynı heyacan içinde Ayaklarım hep aynı telaşta koşar her telefona her kapıya Ey yar ne vardı diyorum ah ne vardı Bütün bu çilelerin içinde çıkıp gelsen bir şafak vakti Ve işte o zamana yaşamaya başlayacağım Unutlmuş hüzünlerin arasından sıyrılıpta Mutluluk sokaklarında yol alacağım Ne vardı diyorum çıkıp gelsen bir seher vakti Adem Tetik |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.