![]() |
Hürrem Dilekci
-Sen varsan, ben varım...
Sen varsan, ben varım… İçimde bir tutkusun, yokluğuna dayanamam İlk seni gördü gözlerim, başka gözlere bakamam Her aldığım nefeste sen varsın, yoksa yaşayamam Kalbime hapsettim sevgini, kimselerle paylaşamam Hasretlerimi yıldız yaptım, doldurdum gökyüzünü Uzun ve sensiz *******de, mesken eyledim hüznü Her şey aslında hiç bir şeymiş, sevdan kör etti gözümü Adınla başlayan her günümde, yine adınla bitiririm her sözümü Ben seninle doğdum, sadece senin sevginle yaşarım Umudum yüreğimde bir güneş, çok karanlıklar aşarım Azgın nehirler gibi kalbim, sevdan ile dolar taşarım Sesini duyduğum gün, evrene sığmaz bedenim coşarım Bekleyeceğim seni, mahşere uzansa da zaman Ellerin ellerimde, gözlerin gözlerimde olmalı her zaman Ben yaşamıyorum, sadece nefes alıyorum şu an Ne zaman sen benim olursun, işte o zaman gerçekten yaşar bu can Hürrem Dilekci |
:::::::::Hürsözler & Şairin Kaleminden Özlü Sözler::::::::::
H Ü R’ SÖZLER 1) Sen alt yapıyı hazırla, hayat iyi bir ustadır en iyi inşaatı kurar. 08.10.2006 / 18:00 2) Hayat sürekli dönen bozuk paraya benzer. Bir yüzü sevinçtir, Bir yüzü hüzün Ne sevinçler süreklidir, Ne de Hüzünler. 23.11.2006 / 12:30 3) Zengin insan, Üzerinde hiç kimsenin alacağı kalmayandır. 05.12.2006 / 10:45 4) Her insanın iki dünyası vardır. İçinde yaşadığı ve İçinde yaşattığı... 12.12.2006 / 19:00 5) İki tip insan vardır; Birincisi istediği yöne gitmek için rüzgarlarla boğuşan. İkincisi rüzgarlara vekalet veren. 06.02.2007 / 23:50 6) Analar; Yaşam savaşının, isimsiz kahramanlarıdır. 14.02.2007 / 17:50 7) En az iki dil bilmeli insan, biri ana dili, diğeri sevginin dili. 15.02.2007 / 17:50 8) Patronlarla yazı tura oynarsanız, kazanma şansınız her defasında % 0 dır. Siz yazı dediğinizde tura getirmeyi, Tura dediğinizde yazı getirmeyi bilirler. Hem yazı hem tura dediğinizde ise para % 100 dik gelecektir. 23.02.2007 / 17:50 9) Siz hayatı ne kadar ciddiye alırsanız, Emin olun ki hayatta sizi o kadar ciddiye alacaktır. 16.03.2007 / 08:00 10) İçinde yaşadığımız şeyler, bir yere kadar bizimdir. İçimizde yaşattıklarımız ise daima. 26.03.2007 / 15:00 11) Konuşanın, susana göre kazanma şansı yüksektir. Ama susanında konuşana göre kaybetme riski azdır. 26.03.2007 / 15:30 12) Para; Kazananın Efendisi, Harcayanın Kölesidir 27.03.2007 / 10:00 13) Can olmayan yerde, heyecan olmaz. 30.03.2007 / 12:00 14) Para en büyük hırsızdır. Hayatınıza ne kadar girerse, o kadar değerinizi kaybedersiniz. Sırayla; Sağlığınızı, dostlarınızı, huzurunuzu ve ahlakınızı çalar. 06.04.2007 / 09:00 15) Hayatı, yaşanılır kılan en önemli şey; Yarının ne getireceğini bilmemektir. 08.04.2007 / 22:40 16) İnsan iyi donanımlı bir bilgisayar gibidir. Kullanabilirsen çok işe yarar, Aksi takdirde sadece elektrik tüketir. 12.04.2007 / 11:40 17) Düşünmek adına, ne yaptınız? Yoksa yaptığınız her şey, birilerinin düşüncelerimi? Hayat denen bu filimde, Yönetmen misiniz, yoksa rol oyuncusu mu? Hangi tarafta olduğunuzun farkında mısınız? 12.04.2007 / 11:45 18) İyi yaşamak için bilgi lazımdır, Zira bildiği kadar yaşar insan. İdeal bilgi ölçüsü de; Her şeye dair bir şey, bir şeye dair her şey bilmektir. 12.04.2007 / 11:45 19) Hayat jetonla çalışan bir müzik kutusuna benzer. Herkesin bir jeton hakkı vardır. Hakkınızı kullanırken sadece kendi İstediğiniz parçayı dinlemek için kullanın. Hatta bu parçayı bir tek siz isteseniz bile. İşte sadece o zaman, siz olursunuz ve kendinizi yaşarsınız. 01.05.2007 / 22:00 20) Doğal olarak, her insanın bir hayat görüşü vardır. Kişi kendi gibi düşünenlere sempati, zıttı düşünenlere ise antipati duyar. Hal böyleyken, kişinin yorumların da tarafsız kalması imkansızdır. Yorum yapan kişi bir taraftır zaten ve kendi düşüncesinin etkisinde kalır. 03.05.2007 / 23:45 21) İnsanların beyinlerini en az kullandıkları zaman, Öfkeli oldukları zamandır. 20.05.2007 / 21:45 22) Şartları değiştiremiyorsan, Bakış açını değiştir. 30.05.2007 / 22:15 23) İnsanlar ya aşkın esiridir ya da gururun Bu normal bir şeydir. Ama her ikisinin de esiri olan kişi, acı çekmeye mahkumdur. 30.06.2007 / 16:00 24) İçinde yaşadığın dünyanın kölesisin, İçinde yaşattığının efendisi. 16.07.2007 / 13:15 25) İçlerinden menfaatler ayıklamış dostluklar, ebedidir. 07.08.2007 / 11:45 26) Öğrendikleriniz düşüncelerinizi, Düşüncelerinizde, Tercihlerinizi belirler. Çoğu zaman da kaderinizi siz tercih edersiniz. 21.08.2007 / 08:35 27) Ağaçlar dimdik ayakta dururlar. Ama onu dik tutan şey, yerlerde sürünen kökleridir. 25.08.2007 / 11:00 28) Yaptıkları işin mahiyetini anlamayıp, ciddiye almayanlar Gazabına uğramaya mahkumdur. 25.08.2007 / 11:00 29) Tamamını dinlemediğini soruya cevap verme, Tamamını kavramadığın konuya yorum yapma 10.09.2007 / 12:00 30) Zaman ' Tanrı'nın Mezarlığıdır' 03.01.2008 14:00 31) Katil'den korkmam! Cahil'den korktuğum kadar... 10.01.2008 09:30 32) Hataları kirletmez insanı Hataların arkasına saklanmak kirletir. 27.01.2008 23:35 33) Kişi dürüst olmalı Önce kendine 27.01.2008 23:55 34) Hayat ne kadar ilginç herkes bomboş doğuyor Daha da ilginci, birçoğu da bomboş ölüyor. 28.01.2008 00:05 35) Kendi gibi olmayanlara, tahammül edemeyenler Gerçek cahillerdir. 06.02.2008 00:10 36) Yorum, yorum yapanın kapasitesi kadardır. Tek penceresi olan tek bir yanını görür, Çok penceresi olan, dört bir yanını.. 09.02.2008 14:45 37) Tebessüm her yaşta ve her yüzde muhteşem duran bir takıdır. 11.03.2008 22:15 38) İhtimal varsa umut yüreği terk etmez. 20.03.2008 22:55 39) Sabır, hayatı algılamanın en iyi ama en pahalı yoludur 01.04.2008 16:45 40) Mutluluk uzun bir filimdir, anlamak için sonunu bekle 01.04.2008 16:50 41) Başarının üç temel kuralı İyi algıla, iyi düşün, iyi uygula 10.04.2008 10:00 42) Kişi beynini geliştirmeli kendisi için, vicdanını geliştirmeli toplum için. 12.04.2008 13:30 43) Tertemiz geliriz dünyaya, nefsimizce kirlenir, hırsımızca kirletiriz 23.04.2008 00:40 44) Kötü insan yoktur, İçinceki iyilik keşfedilmemiş insan vardır. 01.05.2008 12:00 45) Şairler yürek şelalelerinde çağlayan duyguları içlerinde saklarlar, Silüetlerini kağıda dökerler 08.05.2008 14:00 46) Şiir şairin yüreğinde doğar, okurların yüreğinde yaşar. 01.06.2008 (01:20) 47) Bir ülkenin ekonomisinin iyi olduğunu söyleyebilmek için cezaevlerinin doluluk oranlarına bakmak lazım 27.06.2008 (13:00) 48) En pahalı tecrübe, bedelini ödediğimiz tecrübedir. 28.06.2008 (10:00) 49) Saklanan duygular, mutluluk getirmez. 04.07.2008 (21:20) Hürrem Dilekci |
Ah bir öğretmen olsaydım
Ah bir öğretmen olsaydım; Tomurcuk güllerin arasında yaşasaydım Ben anlatsam onlar öğrense, Onlar başarsa ben övünseydim. Ah bir öğretmen olsaydım; Anlatsaydım Atatürk’ ü, ilkelerini, devrimlerini Güneş gibi bir ülkenin üzerine doğuşunu, Ve yüzyıllarca unutulmayacak duruşunu. Ah bir öğretmen olsaydım; Tarif etseydim hayatı, sevgiyi ve paylaşmayı Eğitimin meslek için, para için, diploma için değil İnsan gibi yaşamayı öğretmek için verildiğini… Ah bir öğretmen olsaydım Haykırsaydım tüm evrene, ortak paydamızın sevgi olduğunu Din,dil,ırk,mezhep, insan, hayvan, bitki ayrımı yapmadan Tüm canların Yüce yaradan huzurunda eşit olduğunu Tüm öğretmenlere sesleniyorum, Günümüz dünyasında en güçlü silah, eğitim Daha iyi yarınlar için, öğrencilerinizi iyi eğitin. Bugün ektiğiniz tohumlar, yarın çiçek olacak Gelecek sizin ellerinizde oluşacak. Hürrem Dilekci |
Ah bir öğretmen olsaydım
Ah bir öğretmen olsaydım; Tomurcuk güllerin arasında yaşasaydım Ben anlatsam onlar öğrense, Onlar başarsa ben övünseydim. Ah bir öğretmen olsaydım; Anlatsaydım Atatürk’ ü, ilkelerini, devrimlerini Güneş gibi bir ülkenin üzerine doğuşunu, Ve yüzyıllarca unutulmayacak duruşunu. Ah bir öğretmen olsaydım; Tarif etseydim hayatı, sevgiyi ve paylaşmayı Eğitimin meslek için, para için, diploma için değil İnsan gibi yaşamayı öğretmek için verildiğini… Ah bir öğretmen olsaydım Haykırsaydım tüm evrene, ortak paydamızın sevgi olduğunu Din,dil,ırk,mezhep, insan, hayvan, bitki ayrımı yapmadan Tüm canların Yüce yaradan huzurunda eşit olduğunu Tüm öğretmenlere sesleniyorum, Günümüz dünyasında en güçlü silah, eğitim Daha iyi yarınlar için, öğrencilerinizi iyi eğitin. Bugün ektiğiniz tohumlar, yarın çiçek olacak Gelecek sizin ellerinizde oluşacak. Hürrem Dilekci |
Aldatılmak
Aldatılmak… Güvenmek suç işlemekmiş, Sırtımdan vurulunca anladım. Ben hiç ölmem sanırdım, Yanılmışım! şimdi yaşayan bir ölüyüm. Hayallerimin katili, Duygularımın kurbanıyım! Bir yudum sevgiye karşılık Kurudu göz pınarlarım… Kör kuyunun en dibindeyim, Işıksız ve yapayalnız, Gözler açıkken de görmezmiş, Tüm renklerin simsiyah olduğunda anladım! Neydi? Suçum! Neydi? Günahım! Nerede hata yaptım? Allah’ım! Karla kaplandı, haziran ayında umut dağlarım Tecrübe dedikleri şey, bu olsa gerek Kaybettiklerime karşılık, kazanmışım bilmeyerek Neye yarayacak ki! Bu tecrübe? Silinmedikçe hafızamdan aldığım bu darbe. En zor olanı da her şeye yeniden başlamak Yaralı bir kalp ile arsız aşkı tekrar kovalamak Herkese eşit davran ama asla sonsuz güvenme! İnsanoğlu bencildir, yıkıverir hayallerini tepene… Hürrem Dilekci |
Ana
Hayatı canında başlatan. Canı içinde can yaşatan. Sevgisi ile kainatı kuşatan. Tüm canların başlangıcısın. En büyük sanatçı sensin, Kusursuzdur eserlerin. Yokluğun hayal bile edilemez, Doldurulamaz eksikliğin. Hayat ellerinin, Cennet ayaklarının altında. Sevgi yüreğinin, Şefkat kanatlarının altında. Umut bakışlarının, Başarı dualarının altında. Çile yazgısıdır, özveri kaderi. Yavrusunun mutluluğudur, tek hedefi. Güzel olan her şey de parmağı var. Yaşam savaşının, isimsiz kahramanıdır onlar. 14.02.2007 “ Bu şiirimi analık vasfı taşıyan tüm canlılara atfediyorum.” Hürrem Dilekci |
Aslında
Aslında Kor bir ateş gibi düştün kalbime, Ama sadece düştüğün yeri yakmadın. Kaderim misin? Yoksa tercihim mi? Aslında vazgeçilmezimsin… Bir damla sevgi karşılığında Esir ettiğim koskoca bir hayat. Aşk mı? Yoksa sevgi mi? Aslında süregelmiş alışkanlığımsın… Gözlerimi kapadım, umuduma yürüyorum Bütün engellere göğüs gererek Cesaret mi? Yoksa mecburiyet mi? Aslında sen benim kaybettiğim, özgürlüğümsün… Hürrem Dilekci |
Aşk
Ne bir çiçektir aşk, Ne de işlemeli birkaç söz. Aşkın ne bir telefon numarası vardır, Ne de sabit bir adresi. Onu yaşamak için, Ne güçlü olmak gerekir, Ne de akıllı. Aşk asla tek taraflı yaşamaz. Ya dalları sendedir açı çektirirsin, Ya da kökleri sendedir acı çekersin. Hürrem Dilekci |
Aşk Sevgi ve Ben
Kaybettim kendimi, sorguluyorum değerlerimi. Gençliğimi, umutlarımı ve pes pembe hayallerimi… Mecnun gibi düştüm yollara, arıyorum kaybettiklerimi. Aşk çıktı karşıma, bana güven dedi uzattı ellerini. Masumdu tıpkı bir çocuk gibi, sevimliydi bebekler gibi. Etkilemişti bu hali beni, dinledim tüm söylediklerini. Önce kalbimi işgal etti, sonra tüm hücrelerimi… Öyle etkilemişti ki beni, hiç sorgulamadım istediklerini. İşgalleri devam etti aşkın, bedenimden sonra geçti ruhuma. Son kale de geçmişti eline, esir etti beni duygularıma. Olanları geçte olsa anlamıştım, Gerçeklerin varmıştım farkına! Ama çok geçti benim için, Artık kalmıştım aşkın insafına… Kurtulmak imkânsızdı! Sarmıştı acısı dört bir yanımı. Çaresizlik çok kötüydü, ufak-ufak yakıyordu canımı. Bir şeyler yapmalıydım, kurtulmalıydım bu prangalardan. Tanrıya dua ettim, sadece sen kurtarırsın beni bu durumdan. Sev dedi tanrı sadece sev, aşk o zaman zayıflar. Gerçek sevginin karşısında, verecektir büyük kayıplar. Sevgi kutsaldır, emek ile beslenir, kalpler ancak onunla güçlenir. Sıcaklığı karşısında, hiçbir aşk duramaz, kar tanesi gibi azar-azar erir. Dost görünümlü düşmandır aşk, Sakın ha kanmayın ona. Bir yudum mutluluk karşılığı, parçalar kalbinizi acımaz kimseye asla. Duyguların katilidir, esir eder kendisine, köreltir gözleri. Sadece sevgi gerçektir, Kurtarır sizi yanılgıdan, temizler yürekleri. 15.02.2008 (23:30) Hürrem Dilekci |
Aşk ve Mutluluk
Aşk yüklü bir gemiyim ben, Yol alırım sonsuzluğa doğru. Denizleri aşar, kıtaları geçerim, Aşkı tüm evrene dağıtmak için. Ne kadar kalp varsa, hepsine bir parça aşk yüklemek için. Engin denizlerin yolcusuyum ben, dalgalar, fırtınalar iyi tanırlar beni. Yıkamazlar ne kadar sallasalar da yorgun bedenimi. Limanlar, en büyük dostum, kucak açtılar en zor anımda… Emeklerini ödeyemem, yaptıklarını unutmadım, hepsi hafızamda. Mücadelem aşk için, baş koymuşum ben bu yola. Sabır, hayatı algılamanın en iyi ama en pahalı yolu… Elde etmek için aşkı, yüreğine hapsetmelisin onu. Leyla olmadıkça, bekleyemezsin Mecnun’u. İçinde aşk olmadıkça, yakalayamazsın mutluluğu. Mutluluk uzun bir filimdir, anlamak için sonunu bekle, Elde etmek çaba ister, ulaşamazsın sadece hayal etmekle. HÜRREM DİLEKCİ 01.04.2008 (16:50) [email protected] Hürrem Dilekci |
Aşk ve Sevgi
Aşk ve sevgi ikiz kardeştiler. Bir gün yolları ayrıldı bu iki kardeşin. Aşk, gözlere yerleşti, Sevgi ise, kalbe. Aşk tatlıdır ama acı çektirir. Sevgi mutluluğun tam ortasıdır. Aşk karşılık bekler, menfaate dayalıdır Sevgi karşılıksızdır, her şartta sever Aşk hızlı koşar, çabuk yorulur Sevgi yavaştır, ama sağlam yürür. Aşk riski sever, maceracı ve hayalcidir. Sevgi gerçekçidir, yanılgıya meydan vermez. Aşk adaletsizdir, kanunsuzdur, kuralsızdır Sevgi Sezar ’ın hakkını Sezar ’a verir. Aşk şarap gibidir, ruhunuzu çalar bedeninizden Sevgi su gibidir, arındırır, bütün kötülüklerden Ve zaman, gerçekleri çıkarır bir bir su üzerine Gözler yanılmış, ama kalp yanılmamıştır. Beyin her zaman, ilk şansı gözlere tanısa da En güvenilir dostu, daima kalp olmuştur. HÜRREM DİLEKCİ 20.10.2006 11:00 Hürrem Dilekci |
Aşkım Benim (Akrostiş Şiir)
A Ş K I M B E N İ M (Akrostiş şiir) Evreni kalbime kurdum, güneşim de seni seçtim Ruhumu saran sevginle, kalbimi sana açtım Küçük bir kelebeğim ben, dolanırım etrafında Az da olsa bir ömrüm var, harcarım senin uğrunda Ne zaman biterse hayatım, tek o zaman olamam yanında Ağlasam gözyaşlarımda varsın, gülsem gamzelerimde Şarkı söylesem sözlerimdesin, şiir okusam dizelerimde Karanlıklarımda ışığımsın, yalnızlıklarımda tesellim Ilık ılık esen rüzgârlarda hasretimsin, sağanak yağmurlarda umudum Mutluluk sana uzanan bir yol ve ben de bu yolun yolcusuyum Bir günümde olmasan, yaşamamış sayarım kendimi En güzel duygularla, kalbime bohça yaptım sevgimi Ne hayırsız zaman korkutur beni, ne de arsız ölüm! İçinde senin olmadığın hiç bir şey, mutlu etmez beni, gülüm Mevsimlerimsin sen, her iklimde bir başka arzular seni tenim. Ey gözleri ömrümün karşılığı, Sevda bakışlı yârim, Melekler gibi etrafında yaşamaktır, en büyük hayalim İçimde bir tutkusun, Ateşinle yanar tutuşur yüreğim Ne ırmakları içsem kanarım, ne okyanusları döksem sönerim. Everene sığdıramadığım aşkımı, Kalbime nasıl gömerim… Hürrem Dilekci 10.06.2008 (14:30) Dost kalemlerden Bir başkadır Benim Aşkım. Sevda bahçemin nadide çiçeği Yüreğimin en derin köşesinde Ciğerlerime nefes veren Yaşam Iksirim............. İZABELL Hürrem Dilekci |
Aşkın Gücü (Akrostiş Şiir)
A Ş K I N GÜCÜ (Akrostiş şiir) Ne zaman sevdaya düşse şu çılgın yüreğim İçimde ılık bir rüzgâr eser, kalbimi heyecanlandıran Hislerim uyanır uykusundan, sevinçle haykırarak Aşk şarkıları söylemeye başlar, sevdalar şehri ruhum Lal olan dillerim çözülür ve şiirler dökülür dudaklarımdan Mutluluk çadır kurar, yüreğimin tam ortasına Etrafımda çiçekler açar ve kelebekler dans eder yapraklarında Masmavi gökyüzünden, bana el sallar göçmen bulutlar İçim içime sığmaz, evreni koysan yüreğime dolmaz Lakin aşk’a hasret kalbim, bir tebessüm ile doymaz Hürrem Dilekci |
Atam
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyim, Nerden başlasam, nasıl anlatsam seni ATAM. 1881 de yeni bir güneş doğdu Selanik’ten ve yeniden yarattı tükenen bir ulusu küllerinden. Kaybettiğimiz değerleri, bir bir geri verdin hepimize Kovdun hayasız düşmanları, tam çullanmışken tepemize Bir yürek var ki sende, meydan okudun tüm dünyaya Cephelerdeki dahiyane mücadelenle, düşmanları getirdin hizaya Bir hayat düşünün, milletinin uğruna harcanan. Bir millet düşünün, atasının mirasına sahip çıkmayan Hatta bazı gafiller tarafından, alçakça ailesine dil uzatılan Bilmez ki o gafiller, onun sayesinde okunur özgürce ezan Kim onun kadar halkına değer verdi Hangi lider, çiftçisini milletine yaptı efendi Cumhuriyeti kurdu, halkı söz sahibi oldu İlke ve İnkılapları ile medeni bir düzen kurdu Ey Türk gençliği size sesleniyorum, kulak verin sözlerime Sahip çıkın atamızın mirasına, yapışmasın düşman ensemize Vatan için, millet için, cumhuriyet için,bayrak için, görev al Yoksa asla ve asla,dökülen kanlar, olmaz bize helal Sen rahat uyu atam, izinde olacak her zaman Türk Gençliği Senden devraldığımız bayrak, en yükseklerde dalgalanacak Kulaklarımızda küpedir sözlerin,Yüreklerimiz sevginle dolacak Cephelerde diktiğin özgürlük çiçekleri, ilelebet solmayacak Hürrem Dilekci |
**Ayrılık
Hep bir gidiş yaşanır Bir yerden bir yere Giden belki mutludur gittiği yer de… Kalan ise hatıralara emanet. Oysa öylesine kısadır ki zaman. Tıpkı göz açıp kapatırcasına Başladığında bitiyor aslında her şey Zaman suçlansa da her defasında Hürrem Dilekci Hürrem Dilekci Hürrem Dilekci |
Baba Özlemi
Ansızın çekip gittin! Allah-ısmarladık bile demeden… Aslında hep yanımdasın, biliyorum… Benim için kaygılanıyorsun, hissediyorum… *******i rüyalarıma geliyorsun, Hiç konuşmuyor sadece bakıyorsun. Sanki bir şeyler anlatmak istiyormuş gibi; Uzun-uzun bakıp gidiyorsun… Yokluğunda bir sen yarattım, Bende bıraktığın izleri bir araya getirerek… Her karesine bir parçanı koydum, Cennet bahçesi kokunu, yıldızların ışıltısı gözlerini… Bir gün mutlaka buluşacağız Hasret dolu yüreklerle kucaklaşacağız Ne zaman tanıyacağız, ne de ayrılık Kucak açacak sevgimize sonsuzluk… Ruhun şad olsun, Mekanın Cennet Nur içinde uyu, vermesin rabbim kabirde dert. Sana layık bir evlat olmaktır bundan sonra ki çabamız. Sen bizim en büyük gururumuzsun, Merhum Babamız. Hürrem Dilekci |
Bekliyorum
Her sabah trenler kalkar, kalbime yine Beklerim ben hep seni, gelmezsin niye? Bin defa söylemedin mi? Seviyorum diye Ne o yoksa küstü mü? Bülbül gülüne Sana ayrılmış bir kalp var, bu yalnız bedende Beklerim geleceğin günü, neredesin? hani nerede? Ne gecem kaldı nede gündüzüm, hepsi tek perde Gerçeklerle aram açık, demir attım hayallere Bir parça umut, bir kadeh şarap tek tesellim Tek pencereli kalbimden, geleceğin yolları gözlerim Ufukta beliren her görüntü sana benziyor, işte 'o' diyorum Yaklaştıkça uzaklaşıyorsun, kahretsin! yine yanılıyorum. İhtimal var ise umut terk etmezmiş yürekleri Esmese de rüzgâr asla pes etme, çeki ver kürekleri Bir günlük ömür için, ne çabalar harcar düşünsene? kelebekleri... Son nefesine kadar bekle, soldurma kalbindeki çiçekleri. Hürrem Dilekci |
Ben sana gözlerimden vurulmuşum
Ben sana gözlerimden vurulmuşum Bir damla gözyaşı ayırdım, yokluğuna teselli Sana kilitlenmiş düşüncelerim, hedefim belli Kırık bir sazım var, aşkımın sesi, tek telli Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** İçimde bir kayıp şehir, ruhumun şifası sevdan Bende başlayan her şeyi, sende bitirmiş yaradan Seninle varım ben hayata, hatta sil baştan Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** Bugünüm, yarınıma karıştı, dünü unuttum çoktan Ellerimle yarattım! bu aşkı ben, üstelik hiç yoktan Bir senden aldım, bin benden koydum, hem de candan Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** Hasretine umutlarımı bağladım, asla çözmeyeceğim Yollarına gül döktüm, zamana inat bekleyeceğim Ben seni gördüm, bir seni bildim, hep seni seveceğim Ben sana gözlerimden vurulmuşum Hürrem Dilekci |
Ben Sende Beni Buldum
Kalbine yelken açsam, Rüzgarım olur musun? Yüreğine umut eksem, Yağmurum olur musun? Aşkına şiirler yazsam, Sözlerim olur musun? Tek tercihim sensin desem, Kaderim olur musun? Ben bende seni ararken, Ben sende beni buldum Ben sana aşık oldum. Ben sana teslim oldum. Gözlerimi kapatıp seni hayal etsem, Işığım olur musun? Sevgi yüklü gemi olsam, Limanım olur musun? Yalnızlık bitti desem, Özlemim olur musun? Uğruna ölürüm desem, Fermanım olur musun? Ben bende seni ararken, Ben sende beni buldum Ben sana aşık oldum. Ben sana teslim oldum. Hürrem Dilekci |
BENİ ANLAMAK
Kim tahmin edebilir, Yüreğimin ne kadar sevgi alabileceğini… Kim görebilir, Gözlerimin ne kadar uzakları görebileceğini… Kim hissedebilir, Duygularımın ne kadar sıcak olduğunu… Beni anlamak ben olmakla, Beni yargılamak beni anlamakla başlar. Beni sen yarattın, seni ben yaşatırım, ey hayat! Tek varlığımsın sen, bana her zaman el uzat. Nasıl anlatırım, tanımak istemeyenlere kendimi Nasıl söyleyebilirim, Gerçek dostum olmayanlara derdimi. Her insan bir dünyadır, kendi hikayesini yaşar. Kendi gibi zanneder herkesi, farklı olanlara şaşar. Doğru zanneder her bildiğini, kabul etmez diğerlerini Evreni sanki o yarattı, yargılar bütün değerleri. Herkes kendi doğrusundan yola çıkar Gönül penceresine göre hayata bakar Hayatta değişmez bir kural var, Kötüler her zaman, kendi kuyusunu kendi kazar. HÜRREM DİLEKCİ 07.09.2006 11:00 [email protected] Hürrem Dilekci |
Benim Yalnızlığım
Umut ektim yalnızlığıma. Sabır duasına çıktım. Çürümeye yüz tutmuş kalbimdeki Boş kalan bir parça yer için. şefkate hasret bebekler gibi güneşe hasret çiçekler gibi yağmura hasret topraklar gibi yanar tutuşur yalnızlığa mahkum yüreğim. Dört bir yanım duvarlarla kaplı Güneşe hasrettir tenim Hayattan çok uzaktayım Ölüme daha yakındır, benliğim Sevgi bir ilaçtır, şifa verir her cana Eczanesi sensin, boş yere dışarıda arama Öyle bir derde düştü ki bu can Hiç bir ilaç merhem olmaz yarama Kimsenin bilmediği bir yere gideceğim Bu güne yarını, yarına sonraya ekleyeceğim Bu can bu bedende kaldıkça asla vazgeçmeyeceğim Sevgi öbür ucunda da olsa dünyanın Ölümüne gelmesini bekleyeceğim. HÜRREM DİLEKCİ 10.09.2006 12:00 [email protected] Hürrem Dilekci |
Benimsin
Bir sen varsın, bir de diğerleri Harcarım senin için, tüm değerleri... Aşk yüklü bir kelebeksin, dolaşırsın kalbimde Gündüz aklımdasın, gece Hayalimde… Her hücremde sen varsın, ben sen oldum Sana aşık, sana hayran, sana teslim oldum Okyanus da sandalım seni arıyorum Hangi yöne baksam gözlerini görüyorum. Ne uzaksın nede yakın, vazgeçerim sanma sakın Tek amacım, tek hedefim var, oda; sensin. Yaydan çıkmış ok gibiyim, geliyorum bilesin Rabbim seni bana yaratmış, yaşadıkça benimsin. HÜRREM DİLEKCİ 25.07.2007 10:51 [email protected] Hürrem Dilekci |
Bir Fanisin Unutma
Tapma dünya malına, varamazsın sonuna. Uyma şeytanın sözüne, leke değmesin özüne. Tanıma zalimin şahını, alma mazlumun ahını. Bir nefes, bir nefis, bir fanisin unutma. Başkasının tuzunu, yapma kendine tatlı. Doğruyu söyle, karşında olsa da bin atlı. Adalet dağıt, bir iyilik üç kötülüğü kovar. Bir kemik, bir et, bir fanisin unutma. Sevgiyle doldur kalbini, ayıkla bütün nefretleri. Sakın ha! sen, sen ol! ayırma sevenleri. Ağlatma hiç kimseyi, öğret herkese gülmeyi. Bir kalp, bir yürek, bir fanisin unutma. Dünü hatırla, bugünü yaşa, yarına hazır ol. Büyüklerine yardımcı, küçüklerine örnek ol. Senden sonraya bir eser bırak, yok etme benliğini. Bir zaman, bir an, bir fanisin unutma. Dilekci derki; kişi kaderini kendi çizer. Ne ekerse bugüne, yarın onu biçer. Emek veren karşılığını alır, kalmaz naçar. Zaman geçer, ömür biter, bir fanisin unutma. HÜRREM DİLEKCİ 22.02.2007 14.20 [email protected] Hürrem Dilekci |
Biz Kardeşiz
Ayrı olsa da renklerimiz, tek bir rengi giyer gideriz El ele tutuşmasak da bir defa, toprak olur tek bedene gireriz. Sen görmezsin beni, ben tanımam seni, dün ben diyenler bugün nerede? hani? Biz topraktan bir canız, özünde tek bir hamurdanız, tüm canlar biz bir anadanız. Tertemiz geliriz dünyaya, nefsimizce kirlenir, hırsımızca kirletiriz Ölünce ağlar, öldürünce seviniriz, paylaşmayı bilmez, hep savaş ederiz Gencecik fidanları dalında soldurur, anaların göz pınarlarını kuruturuz Biz topraktan bir canız, özünde tek bir hamurdanız, tüm canlar biz bir babadanız Bir parça zaman bir yudum nefes, bize ait olan tek değerimiz İster dilenci ol istersen kral, zamanın karşısında boyun eğeriz Sonunu belli bu filmi hep birlikte izleriz, peki niye farklı sonlar bekleriz? Biz topraktan bir canız, özünde tek bir hamurdanız, tüm canlar biz kardeşiz HÜRREM DİLEKCİ 23.04.2008 (00:40) Hürrem Dilekci |
Büyük Aşk
Bir güneş gibi doğmuştun kalbime. Umut çiçeklerim açmıştı, gönül bahçemde. Kuş olmuş uçmuştum, ilk buseni yanağımda hissettiğimde. Aşk çalmıştı kapımı ve sen vardın arkasında. Leyla olduğumu fark ettim, gözlerinde gördüğümde mecnunu, Pembe bir bulut işgal etti, sana olan tarifsiz tutkumu. Sessiz bir çığlık sarmıştı, şaşkın ve heyecanlı kalbimi. Ellerin öyle sıcaktı ki, ilk tutuğumda yakmıştı tüm bedenimi. Nasıl bir duyguydu bu Allah’ım! Sanki zaman durmuştu. İlk bakışta gözlerin, kalbimi tam onikiden vurmuştu. Uçsuz ve bucaksız bir yolda, sonsuza kadar yürürüz sanmıştım. Nereden sabah olmuştu! Bu güzel rüyadan çok çabuk uyanmıştım. Ufukta batan güneşle, içime kor bir ateş düşer, aklıma da sen... Terk ederken gündüz günü, seni konuşuruz *******i; yıldızlar ve ben. Mutluluğumu kıskanır bazı yıldızlar, kayıp giderler başka âleme... Aşkımı haykırırım her gece, sonsuz ve gamsız evrene. Yalnızlık çok zor, ama hiç yalnız bırakmıyor beni hayalin. Azgın nehirler gibi çağlıyor kalbimde, her geçen gün biraz daha artan sevgin Çocuklar gibi şen olurum, *******i sen gelince rüyalarıma, Alıp götürmeni bekliyorum, ama her defasında bekle diyorsun bana. Korkuyorum bir tanem! Ya bir daha kavuşamazsam sana… En güzel duyguları seninle yaşadı bu can, Mutluluk sensin ve seninle yaşanacak bu heyecan. İçimde bir şehir yarattım, Her köşesinde sen varsın. Nereye baksa gözlerim, yalnız seni görüyorum. İçimde yaşıyorsun, sen ölmedin ki bebeğim, Mahşere kadar bir tek seni seveceğim. 26.02.2008 (23:55) Hürrem Dilekci |
Bu hayatı sen yaşayacaksın...
Bir sıcak, bir ayaz Ne siyah, Ne beyaz Ama çok, ama az Bu hayatı sen yaşayacaksın… Kim olabilir? Sana senden daha yakın Hayatını kimsenin üzerine kurma sakın Önce kendin ol, budur zaten senin farkın Bu hayatı sen yaşayacaksın… Eksik etme beyninden, hiçbir zaman bilgiyi Mahrum etme dostlarından hoşgörü ve ilgiyi Mutlak temin et, seni mutlu edecek kadar sevgiyi Bu hayatı sen yaşayacaksın… Bak bakalım bardağa, yarısı boş mu? Dolu mu? Cevaplarınla çizersin hayattaki yolunu Bugüne çok güvenme, mutlak düşün sonunu Bu hayatı sen yaşayacaksın… Bırak sana deli desinler, yaşa doğru bildiklerini Hesap verme kimseye, sen biliyorsun ya sebeplerini Neye hasretse yüreğin, gerçekleştir bütün özlemlerini Bu hayatı sen yaşayacaksın… HÜRREM DİLEKCİ 13.04.2008 22:45 Hürrem Dilekci |
Cem ve Cevahir
Cennetten firar ederim, sen olmazsan yanımda Ellerin ellerimde kalsın, Aşkın dolaşsın kanımda Mutluluk sana uzanan bir yol, ulaşacağım sonunda Cevapsız bir soru gibi, karma karışık hislerim Evreni dolaşsam bin defa, yine sana çıkıyor izlerim Virane bir köy gibi, yokluğunda hayallerim Aramasın beni gözlerin, kalbine yelken açtı gemilerim. Hayatım iki parçadan oluşuyor, senden öncesi/senden sonrası ılki seni aramakla geçti, ikincisi yaşamakla geçecek Ruhumu saran bir güzelliksin, bu kalp yalnız seni sevecek… 20.02.2008 (14:50) Hürrem Dilekci |
Cim Bom Bom
Asaletin renkleridir, sarı kırmızı Galatasaray’dır gönüllerin yıldızı Onbir aslan kükreyerek çıkar sahaya Haydi şimdi hep beraber eller havaya Cimbombom cimbombom şanı büyük cimbombom Kupaların Canavarı Aslan Cimbombom Tarihin akışı değişti bir pençenle Bu büyük taraftarın her zaman seninle UEFA ve süper kupa bir tek senin müzende Tesadüf diyenler yürüyemez izinde Cimbombom cimbombom şanı büyük cimbombom Yeşil sahaların kral’ı aslan Cimbombom Sevgilerin en büyüğü senin sevgindir Sevgine sahip olanlar gerçek zengindir Aşkın kalbimde bir tutku izi derindir Hayatın gerçek renkleri senin rengindir Cimbombom cimbombom şanı büyük cimbombom Rakiplerinin korkusu süper Cimbombom HÜRREM DİLEKCİ 13.05.2008 (15:00) Hürrem Dilekci |
Çarem Sensin
Haykırsam duyar mısın? Sesimi Üşüyen ellerime uzatır mısın? Sımsıcak ellerini Hoş bir ışıktır aşkın, karanlık hücresine mahkûm kalbime Yakamozlar gibi bir varsın bir yoksun, bu büyük sevgime Coşkun nehirler gibiyim, taşar ruhum sığmaz bedenime Evrene sığmayan bu yüreğim, sensiz yorgun ve tek Ne okyanuslar aştı kalbim, aşkına kürek çekerek Zaman da çare olmadı yalnızlığıma, aktı geçti hemencek Elimde yırtık bir aşk mektubu, kulağımda titrek sesin Dünyayı alt üst ettim, bulamadım! Söyle bana neredesin? Çaresi sende saklı, iflah olmaz dertlerimin İsyanı aşkınadır bir tanem, şu zavallı kalbimin. HÜRREM DİLEKCİ 09.05.2008 (20:30) Hürrem Dilekci |
Çaresizlik
Zifiri bir karanlık, Her rengin aynı olduğu yerdeyim. Düşüncelerim, duygularım ve de umutlarım, Hepsi tek bir renk, Hepsi de simsiyah… Çıkışlarımı kaybettim! İki arada, bir deredeyim. Kelimeler öyle ağır ki dilime, Sessizlik, daha da güç katıyor, Çaresizliğime… Sabır; Her defasında kapısını çaldığım, Büyük bilge. Ya tutacak elimi, Götürecek beni, istediğim yere. Ya da bir bilet alacağım, Sonu belli olan bu filme... HÜRREM DİLEKCİ 04.04.2007 00:40 [email protected] Hürrem Dilekci |
Çocukluğumu Özledim
Seksenli yıllarda geçti çocukluğum. Varoş diye dudak bükülen semtinde, İstanbul’ un. İmkanlarımızla fakir, eğlencelerimiz ile zengindik. Çocuk gibi oynadık, Çocuk gibi yaşadık. Çocuk gibi yaşamayı özledim. Top oynardık, şimdi villa ve sitelerin, İşgali altında bulunan, alanlarda. Çocuk oyunları oynardık; Çelik çomak, kızgın kayış, saklambaç, dokuztaş… Çıtalı uçurtmalar yapardık, upuzun kuyruklu. Yapıştırıcımız yoktu, ama çarelerimiz vardı. Üst üste getirdiğimiz naylonları, taşla çakarak birleştirirdik. Uçurtma yapmayı, uçurtma uçurtmayı özledim. Çok programlı çamaşır makineleri yoktu, analarımızın. Dışarıya kurulan kazanlarda, ısıtılan sular, Eller de yıkanan çamaşırlar… Kazanların altında yanan odunların, Nefes tıkayan duman kokularını özledim. Kış bir başka geçerdi, o zamanlar. Sobalı evlerde, odun-kömür yanardı. Bir odası cehennem sıcağı, diğer odalar buzhane. Soba üzerinde pişen yemeğin fokurtusu, Biraz daha acıktırırdı, aç olan karnımızı. Tek kanallı radyo programları eşliğinde, Analarımızın ördüğü kazaklar. O sımsıcak, ev ortamını özledim. Rüzgar çığlıklar atardı, camımızın önünde Beni de içeri alın diye, yalvarırcasına. Lapa-lapa yağan kar altında oynan oyunlar. Bir parça kar tanesinden, Yuvarlaya-yuvarlaya yaptığımız, Kocaman kardan adamlar. Kardan adam yapmayı özledim. Akşamları yapılan komşu ziyaretleri, Kapatılan televizyonlar, başlayan sohbetler Ağızlardan bal damlarcasına, anlatılan anılar, Sanki o anı tekrar yaşarcasına-yaşatırcasına, Canlanan hatıralar… Büyüklerimin anlattığı hikayeleri özledim. İlkbaharın gelişi ve çiçeklerin hayat çığlıkları, Yemyeşil ağaçlar, şarkı söyleyen kuşlar, Toprakla hasret gideren yağmurlar, Yeşil elbisesini giyen tabiat ana, Baharın gelişini karşılamayı özledim. Sımsıcak yaz günleri… Yaşasın okullar tatil oldu. Yaşamaya doyamadığımız üç ay tatili. Meyvelerini hizmetimize sunan, Komşularımızın meyve ağaçları. Ev sahibinden gizlice, sinsice Ağaçlarından kopardığımız Ve koynumuza doldurduğumuz meyveler… Şeftalilerin tüylerinin, karnımı kaşındırmasını özledim. Ve sonbahar! Her yerde, her zaman, hüzündür, sonbahar. Meyve veren ağaçlarımızın kış uykusuna yatması, Upuzun okul tatilimizin bitmesi, Okulların açılması, Bir parça hüzün sarardı yüreklerimizi... Yaprakların caddelere dökülmesi, Rüzgarların elinde oyuncak olması. Sonbahar hüzünlerini özledim. Şimdi büyüdüm! Ama anneme göre hala çocuğum… Her duyduğumda mutlu eder beni, Hala çocuk olduğumun söylenmesi. Babam ya da dedem duysa, Der ki hemen; Ey oğul sende çocukluk mu yaşamışsın! Evet! tam ortasından yaşadım. Hem de öylesine dolu yaşadım ki, Şimdi yüreğime sığdıramadığım, Çocukluğumu özledim… HÜRREM DİLEKCİ 05.03.2007 12:00 Hürrem Dilekci |
Çözümsüz Çözüm!
Çözümsüz bir sorudur, Sensizlik... Kahretsin! Çözüm olmuyor, sessizlik… Beynimin her hücresinde izlerin var. Sildikçe sanki daha da çoğalıyorlar… En büyük problemim sendin. Çöze-çöze, kalbine geldim. Çok bilinmeyenli bir denklemindin. Tek bilinmeyenliye indirgedim. Çözüldüm! ... çözmek isterken seni. Eritti, güneşin buzdan yapılmış kalbimi. Çarem sende saklıydı, aramakla geçti ömrüm Bir ömür daha veririm, Sendeyse çözümüm… [email protected] 05.12.2007 14:15 Hürrem Dilekci |
Dedeciğim
Seni çok seviyorum, dedeciğim. Mutlu olman için hep dua edeceğim. Şefkatin öyle sıcak ki, ısıttı kalbimi. Senin sayende tanıdım tüm güzellikleri. Dürüstlüğün kitabını sen yazdın. Çalışkanlığın ile, tembelliğin fiyakasını bozdun. Yorganın her zaman ayağına göre Seni bilen bilir, ne hacet fazla söze. Sen benim gururumsun, başımın tacısın Sevgi güneşim, mutluluk ilacımsın. Yanındayım her zaman, girdim koluna Bir tebessüm et, canım feda yoluna HÜRREM DİLEKCİ 13.11.2006 20:00 [email protected] Hürrem Dilekci |
Duyarlılık
Gideceğiz, tıpkı geldiğimiz gibi. Peki! bıraktıklarımız, aldığımız gibi mi? Kirletiyoruz; Doğayı, zihinleri ve değerleri Oysa hayat öyle güzel ki… Neden insanoğlu? Neden hep ben? Diğerleri olmazsa tek başına ne yaparsın sen? Ödünç aldığın hayatı temiz yaşa, Koskoca bir ömrü geçirme boşa Bir tane ağaç dikenin kölesi olurum Evrene can katana yapılır mı? olumsuz yorum Aynı geminin yolcularıyız, birlik olmalıyız Yarın gelecek yeni canlara örnek olmalıyız. Küresel ısınma, kuraklık ve salgın hastalıklar Belki seni korkutmaz, ama çocuğunu yakalar Evrenin adaleti asla gecikmez tahakkuk eder Sen ne borç bırakırsan, senden doğan onu öder Haydi insanoğlu biraz daha duyarlı olalım Günlük yaşamayalım, Hayatlarımızı sonsuzluğa yayalım Sorunları görelim, Çözüm için anahtar olalım İnsanlık tarihinde bir milat olalım. HÜRREM DİLEKCİ 27.07.2007 09:15 [email protected] Hürrem Dilekci |
Evlat Hasreti
Canımın içinde bir can daha var; Bedeni çok uzaklarda ama kalbi benim ki ile birlikte atar. Hasretin nasıl zor bir bilsen annem, Yaşama sebebim, Gözümün nur’u, Yavrum bir tanem. Rüzgârlara haber saldım, kokunu getirmesi için bana, Yağmurlar haciz koydu, yokluğunda gözyaşlarıma. Yıldızlarla konuşurum uzun *******de, gözlerini hatırlatıyorlar bana Güneş senin kadar ısıtmıyor içimi, Yavrum bir tanem Zaman! Aramızdaki en büyük uçurum… Hayalin gelince gözlerime, anılarınla avunurum. Suratını asık görsem, kor alev olur yüreğim, kavrulurum… Yüzünden tebessüm hiç eksik olmasın, Yavrum bir tanem. HÜRREM DİLEKCİ 08.12.2007 11:30 [email protected] Hürrem Dilekci |
Gidiyorsun…
Esip geçtin, aramızdan ılık bir rüzgâr misali… Masa üstünde öksüz kaldı kâğıt kalem, yokluğunun timsali. İyi olan her şey azdır, kıymetlidir ve tükenir aniden. Ne yapsan boştur, hayat bir kuş misali uçuverir elinden. Ellerimde kalan sana ait birkaç tebessüm ve dona kalmış bir ben. Hiç unutmayacağım ışık dolu gözlerindeki, sevgi dolu bakışları. Üzüntü duysa da kalbim, taze tutacağım bana bıraktığın hatıraları. Lakin yokluğun susuz bırakacak, gönül bahçemdeki çiçekleri. Yetmeyecek gözyaşlarım, sulamak için bıraktığın körpe filizleri. Adını tüm çiçeklere göbek adı olarak verdim, yaşatacaklar daima seni. Elveda! Kabullenmesi en zor söz, karanlıklar basıyor her yanımı. Zaman! Kime yar olmuş ki! Azgın nehirler gibi alıp götürüyor umutlarımı. En son sözün yüreğime saplanmış bir bıçak gibi, ufak ufak acıtıyor canımı... Resimlerde kaldı her şey, giderken alıp götürdün bugünümü ve yarınlarımı. HÜRREM DİLEKCİ 27.04.2008 (12:30) Hürrem Dilekci |
G U R B E T
Bir parçam, benimle. Bir parçam, çok uzaklarda… Yaşam mücadelesi verir her zaman, Ayrılığın kurduğu tuzaklarda… Keskin bir hasret acısı sarar, tüm yürekleri… Sessiz bir çığlık gibi dolanır, uzayıp giden yolları… Akıldan hiç çıkmaz, sana ait ne varsa, senden ırak… Gurbet, büyük bir yangın, asla söndüremezsin, etrafın kurak… Tek dostun zamandır, sımsıkı sarılırsın. Öyle hassaslaşır ki kalbin, üfleseler kırılırsın. Her geçen gün, biraz daha yorulursun. Gurbet, büyük bir savaş, vurmazsan-vurulursun. Sabrın sonu selamettir, bekleyebilirse heyecanların... Gün gelir, yanı başında olur, umutla beklediğin tüm canların… Gün, yenik düşse de geceye, tek umudu sabahtır. Gurbet ne kadar acı olsa da, bir gün mutlaka son bulacaktır.. HÜRREM DİLEKCİ |
Hadi Gel
Doğan her güneş ile eşsiz bir heyecan sarar bedenimi, O an ruhumun derinliklerine, sessiz bir yolculuk başlar. Güneşin sıcaklığı kor bir ateş olur düşer yüreğime, Alev alev yanan ve yandıkça içimi kavuran o ateşle başlar erime. Nehirleri içsem kanmam, bu yangına çok fazla dayanamam… Gel! Ne olursun artık gel! Sensizliktir beni böyle yandıran, Ümitlerim artık son perdeyi oynuyor, nedir? Seni benden uzaklaştıran, Ne zaman seni düşünsem, duygularım çatışmaya başlıyor, Enkaz altında kalan kalbim, ne aşk’a ne de gurur’a yaranıyor. Şayet bilmez ki kimse, hangisi kazansa kaybeden kalbim oluyor. Tek umudum sensin, haydi çık gel de bitsin bu çile, Ellerim ellerini bekliyor, ateşin şimdiden yüreğimi sardı bile… Bana döndüğün gün, yeniden doğduğum gün olacak, İsmini kalbime yazdım, her atışında ruhuma haykıracak, Resimlerin ile teselli bulduğum bu aşk, dönüşünle sonsuzluğa yelken açacak… İçimde bir tutku var, o da sensin, Lodos rüzgârlarımsın, este yanan yüreğim serinlesin. Kendi içimde sana mahkûmum ben, çözemiyorum prangalarımı, Bin yılda geçse bekleyeceğim, bir tek sana açtım limanlarımı. Aşk her yüreğe bir tohum eker, bende bahçe kurdu, Hiçbir yağmur fayda etmedi, güneşim doğmayı unuttu. Artık mevsim ilkbahar, son bir umutla gözlüyorum yollarını, Rüyalarımın gelişine ayarladım, sana rezerv ettim yarınlarımı. HÜRREM DİLEKCİ 24.04.2008 (23:30) Hürrem Dilekci |
Hatırlanmak
Doğduğun günü hatırlamıyorsun. Öldüğün günüde hatırlamayacaksın. Hayat; Bu iki hatırlamadığının arasında geçen süreç. Hatırladıkların ile yaşayacak Hatırlattıkların ile anılacaksın. HÜRREM DİLEKCİ 01.05.2006 20:00 [email protected] Hürrem Dilekci |
Hayal ve Gerçekler
Bazen hayat anlamaz seni, Duymaz! haykırsan da sesini Çaresizliğin diz boyu olur, Hayallerin kollarına atarsın kendini Bir savaş başlar, Kabullenemediğin tüm gerçeklerle Neyin varsa koyarsın ortaya, Güvenerek, umut tüccarı hayallere Ya galip çıkarsın bu savaştan Çizik atarsın, mağrur gerçeklere Ya da gerçekler mezar taşın olur, Yazar rahmetli de hayalciydi diye HÜRREM DİLEKCİ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.