![]() |
Kamil Boyraz
Alcanımı
Dünyadaki dertler bana mı yazıldı Uykularım kaçtı düzenim bozuldu. Sevip taptıklarım bana el oldu. Al canımı yarabbi istemiyorum. Başımızla sonumuz belli değil ki, Çektiğimiz ıstıraplar yetmedi mi ki Daha çekeceklerim bitmedi mi ki Al canımı yarabbi istemiyorum. Bu kaderim benimle oyun oynuyor. Kör talihim sesimi neden duymuyor. Neyi dilesem,dileklerim tutmuyor. Al canımı yarabbi istemiyorum. Avuntuyla geçti gençliğim,yıllarım. Çıkmaz sokak oldu seçtiğim,yollarım. Çoktan kırıldı güvendiğim dallarım. Al canımı yarabbi istemiyorum. Kamil idim Kamil kalmaktı dileğim. Kayıplara karıştı iyilik meleğim. Sende bıraktın beni canım sevgilim. Al canımı yarabbi istemiyorum. Kamil Boyraz |
Alıştım
Alıştım sensiz yarınlara umutla bakmaya, Alıştım saçlarını resminde okşamaya, Alıştım rüyalarda seninle dolaşmaya, Alıştım,alıştım bir tanem alıştım artık. Alıştım gündüzleri *******e eklemeye, Alıştım gelmesen de zamansız beklemeye Alıştım içim kan ağlarken sahte gülmeye, Alıştım, alıştım bir tanem alıştım artık. Alıştım kader mahkumu gibi ağlamaya, Alıştım tanrıya her gece hep yalvarmaya, Alıştım içip kör kütük sarhoş olmaya, Alıştım,alıştım bir tanem alıştım artık. Varlığın en güzel hediyeydi yokluğun ölüm. Bu şehir bomboş sen olmayınca gülüm. Yaşantım yaşantı değil sensizlik hep ölüm. Alıştım,alıştım bir tanem alıştım artık. Kamil Boyraz |
Allah Bana Sabır Versin..
Yüreğimde inceden sızı başladı yine Sensizlik dağlar gibi büyüyor gözlerimde. Nedeni bilinmeyen bir duygu var içimde, Sen gittin gelmezsin Allah bana sabır versin. Şimdi olsaydın yanımda,yatsaydın kollarımda. En güzel busemi kondururdum dudağına. Seni sevdiğimi fısıldardım kulağına. Sen gittin gelmezsin,Allah bana sabır versin. Her telefon çalışında sensin sanıyorum. Hasret ateşinle alev,alev yanıyorum. Seni eskisinden daha çok seviyorum. Sen gittin gelmezsin,Allah bana sabır versin. Dilimde name ismin hep seni sayıklıyor. Prangalı ayaklarım sana gelemiyor. Kuşlarla aram açık yerini söylemiyor. Sen gittin gelmezsin,Allah bana sabır versin. Yazdığım bu şiiri oku hatırladıkça, Bir yorgan misali çek üstüne üşüdükçe, Sana arkadaş olur yalnız *******de. Sen gittin gelmezsin,Allah bana sabır versin. Kamil Boyraz |
A N N E
Uzat ellerini öpeyim Anne Söyle ninnini uyuyayım Anne Gece çok karanlık korkarım Anne, Sıcak kucağına al beni Anne. Şimdi özlüyorum güzel kokunu Tenini saran sıcak dokunu Bölme benim için tatlı uykunu Şimdi sıra bende sen uyu anne Saçın süpürgeydi benim yoluma Gözlerin uykuda benim uykuma Sıçrayarak uyan sarıl boynuma Kokuna hasretim ararım anne Beni bu günlere yetiştirdin sen Geceyi gündüzle bitiştirdin sen Elinle ağzını kesiştirdin sen Lokmanı helal et yedirdin anne Bilirsin sana çok eziyet ettim Gitme dediğin yollara gittim Mememi koklayıp sütünü içtim Hakkını helal et bebene annem Kamil Boyraz |
AVUNTU
Sensizlik dolu *******im yeniden başladı Göz bebeklerimde çeyrek parıltı. *******im yine bitmek bilmeyecek. Her günüm gebe kalacak *******ime. Sensiz yarınları göre bilecek miyim.? Hıçkırıklarla *******im bölünecek mi.? Gittin ya sessiz sedasız meçhule, İşte ben yıkıldım haram *******de. Saçlarımı kim okşayacak,kim koklayacak.? Kim dert ortağı olacak dertlerimin.? Kim ağlayacak gözlerimin yerine.? Kim sensizliğini dolduracak senin yerine.? Gidemezsin sanmıştım meçhul yarınlara, Sonsuzluğum olacaktın sonsuza dek, Bir mezar taşına yazılıncaya kadar adım. Sen gelecektin dualarla baş ucuma. Hani hep derdin de inanmazdım sözlerine, Beni sensizlik öldürecek bilir misin.? İşte o sayılı dakikalar başladı, Ölürsem mezarıma gelir misin.? Kamil Boyraz |
Az önce bir iç geçirmek
aşk diye diye acının komün yaşantısına yerleştim: her yol onun kıyısında bir eve varıyor kırık dökük geçiyorum avlusundan dış kapıdan geçince genzimde eskinin kokusu holden sonraki ilk oda ilk mi geliyorum senden sonra? bir titreme gibi adımlarım bir bakıyorum o sandalyeden gülümsüyor elini uzatıyorsun elime değiyor elin ‘-sen uyurken’ dediğin ve eklediğin şeyler akıyor üzerime duvarlarına müstehcenlik sinmiş ya az önce gelmişiz ya gelmek üzereyiz: kapının gıcırtısını duyar gibiyim: su sesi dağılıyor hoş bir şırıltıyla: biri şarkı söylüyor tınılar süzülüyor sularla yatağı enine kullanıyoruz boyuna sevişiyoruz: boyuna sırılsıklamız aşk: daha sonra acının saracağı kadar bedenimizde acı: daha önce bildiğimizden daha çok bize komünistlik olsun: acınla olayım! Kamil Boyraz |
Bahara gelecektin.?
Soğuk bir son bahar günüydü en acısı acıların Harekete hazırlanan bir otobüs Gözlerin gibi ağlayan yağmur Ve sonu son baharın Gizli bir güç seni benden koparırken Titreyen dudaklarınla Bahara gelirim bekle diyordun.! Acılarla dolu bu son bahar olduğunu nerden bilirdim. Nerden bilirdim bir daha bahar gelmeyecek, Bir daha çiçekler açmayacak Hüzünle dolu kaç bahar geldi geçti Kaç çiçek dalından koparıldı hoyratça Kaç gece gebe kaldı sabahlara. Ve kaç akşam sabahladım sarhoş masalarda. Sen gelmedin. Seni beklediğim baharlarda Her şeyi sana benzettim. Ve sana benzeyen her şeyi sevdim. Kaçamak aşklarla kendimi avuttum. Ama şu zavallı gönlümü avutamadım. Kaçamak aşkların hiçbiri yerini tutamazdı. Ya gözleri küçük,ya dudakları büyük, Yada boyu kısaydı. Saçları seninki gibi sarı olsa da Gözleri gözlerinin yeşilini andırsa da. Hiçbir gözde görmedim. Alev gibi bakışını Nede o tatlı gülüşünü. Şimdi sen yoksun ya sevgili Belki bu bahar da gelirsin.! Her şeyini affettim biliyor musun.? Kaprislerini,yağmurda sokaklarda bekletildiğimi, Telefonlara çıkmayışını,randevulara gelmeyişini Hemen her şeyini. Bir seni Bir seni unutamadım sevgili…… On baharda geçse,yüz baharda geçse Ömrüm olduğunca Sanmıyorum unutayım. Bak ağaçlar yine tomurcuklandı. Soğuk ******* kendini bahara bıraktı Sanırım yine bahar gelecek Gözlerin gibi bir bahar. Bu baharda geleceksin eminim. Bilirsen seni ne çok sevdiğimi, Bilirsin seni beklediğimi. Onun içindir her yağmur evinin önünde bekliyorum. Islak kaldırımlarında olta atıyorum sokağınızın. Ya sabır,ya sabır tespih çekiyorum parke taşlarıyla. Soğukluğu bir şamar gibi indiğinde suratıma sabahların. Ya bir sundurma altında, Yada sandalların siperinde buluyorum kendimi. Eskiden düşlerim böyle dağınık değildi. Gülüşlerim böyle yapmacık. Bulutlar gibi kümeleşen acılarımı bir gülüşün dağıtırdı, Yüreğime çöreklenmezdi Katmer,katmer gece yarılarında özlemin. Hiç bu kadar uzak olmamıştı gün ışığına hasretim. Ve hiç bu kadar zor olmamıştı baharın gelişi Hasretin hiç bu kadar büyümemişti göz bebeklerimde Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi Özlemlerin türküsünü bu baharda söylerim. Geleceksin diye seni kaç bahar daha beklerim.? Kamil Boyraz |
Bahara Gelirim Bekle Demiştin
Soğuk bir son bahar günüydü en acısı acılararın Harekete hazırlanan bir otobüs Gözlerin gibi ağlayan bir yağmur. Gizli bir güç seni benden koparırken, Titreyen dudaklarınla, Bahara gelirim bekle diyordun. Acılarla dolu bu son bahar olduğunu nereden bilirdim. Nereden bilirim bir daha bahar gelmeyecek. Bir daha çiçekler açmayacak. Hüzünle dolu kaç bahar geldi geçti, Sen gelmedin hazanda geldi geçti. Seni beklediğim baharlarda, Sana benzeyen her şeyi sevdim. Kaçamak aşklarla kendimi avuttum., Ama şu zavallı gönlümü avutamadım. Kaçamak aşkların hiç biri sana benzemiyordu, Ya gözleri küçük,ya dudakları büyük. Ya da boyu kısaydı,saçları seninki gibi sarı olsa da. Gözleri gözleriyin yeşilini andırsada Hiçbir gözde görmedim. Alev gibi bakışlarını,nede o tatlı gülüşünü. Şimdi sen yoksun ya sevgili....................... Belki bu baharda gelirsin.! Her şeyini unuttum biliyormusun. Kaprislerini,yağmurda sokakta bekletildiğimi, Telefonlara çıkmayışını,randevulara gelmeyişini, Hemen her,şeyini. Bir seni, Bir seni unutamadım sevgili..................... On baharda geçse yüz baharda geçse, Sanmıyorum unutayım. Ağaçlar yine tomurcuklandı, Yine bahar gelecek Gözlerin gibi bir baharda geleceksin eminim. Bilirsin seni ne çok sevdiğimi, Bilirsin seni beklediğimi. Onun içindir her yağmur evi’yin önünde bekliyorum. Islak kaldırımlarında olta atıyorum sokağınızın. Ya sabır,ya sabır tespih çekiyorum parke taşlarıyla. Soğukluğu bir şamar gibi indiğinde sabahın. ya bir sundurmanın altında yada sandalların siperinde, Buluyorum kendimi. Eskiden düşlerim böyle dağınık değildi, Gülüşlerim böyle yapmacık. Bulutlar gibi kümeleşen acıları bir gülüşün dağıtırdı Yüreğime çöreklenmezdi gece yarılarında özlerin. Hiç bu kadar uzak olmamıştı gün ışığına hasretim. Ve hiç bu kadar güç olmamıştı baharın gelişi. Hasretin bu kadar büyümemişti göz bebeklerimde. Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi, Özlemlerinin türküsünü bu baharda söyledim. Geleceksin diye seni kaç bahar daha beklerim.! 23.07.2001 Kamil Boyraz |
Bekledim Durdum
Ay battı yıldızlar söndü yeniden Bir parça mutluluk kalmadı senden Her sabah esecek seher yelinden Mis gibi kokunu bekledim durdum. Gurbetin gündüzü zor gecesinden İki göz evimin penceresinden Hasret kokan şarkının hecesinden Geleceksin diye bekledim durdum. Kamil Boyraz |
Bekler
Göz bebeklerimde çeyrek parıltı, Son ümit garın da treni bekler. Kalbimde kıpırdar aşkın ateşi, Ümidi kesmedi hep seni bekler. Uzaktan duyulur kalbimin sesi, Heyecandan kalmadı zevki neşe si Gece gibi gözleri in busesi, Ufukta doğacak güneşi bekler. Tarifsiz dertlerimin tarifi olmaz, Bu kadar çilenin arifi olmaz, Bilirsin bu dünya kimseye kalmaz. Gül bahçem açacak gülünü bekler. Ayrılalı ay değil asırlar oldu, Göz pınarlarımın yaşı kurudu. Deli dolu esen fırtınam duruldu. Gönlümdeki ateş suyunu bekler. Rötar yapıp bu tren gelemezse, Kem talihim yüzüme gülemezse, Taptıklarım kadir kıymet bilmezse, O zaman bedenim ölümü bekler. Kamil Boyraz |
Bildiğin Gibiyim
Unutulmak ölüm oldu unutulmak zulüm. Unutmak kolaysa önce sen unut gülüm. Bu günüm sensin,yarınım sen,sensin dünüm. İşte benim yaşantım bildiğin gibiyim. Çektiğim her sigara gibi nefesimdesin. İçtiğim meyim gibisin kadehimdesin. Gündüzümdesin gecemdesin hep benimlesin. İşte benim yaşantım bildiğin gibiyim. Çaresiz dertlerime çare olmuyorsan. Çıkmazlara saplandım yol bulamıyorsam. Benim bu derdimden sende anlamıyorsan. İşte benim yaşantım bildiğin gibiyim. Bu yalan dünyanın dümeni bozulmuşsa, Sensizliğin hesabı benden sorulmuşsa Kötü kaderim yeniden beni bulmuşsa, İşte benim yaşantım bildiğin gibiyim. Kamil Boyraz |
Bir daha gitme
Kaç gecem geçecek sevgisiz sensiz Sensiz olan her saatim önemsiz. Bu gemi nereye gider dümensiz. Bir daha gitme benden habersiz. Gidersen arayıp kahroluyorum. Saatleri sensiz unutuyorum. Her gece kadehle avunuyorum. Bir daha girme benden habersiz. Bu gidişlerin sonu gelecekmi.? Bekleyeni kalbin bilecekmi.? Zavallı kalbim bir gün gülecekmi.? Bir daha gitme benden habersiz. Kamil Boyraz |
Bir Hayali Umutlaar
Sen yoktun bir zamanlar var olan kötülüklerdi, Azgın otlardı naçar topraklarda büyüyen. Tutup elimden beni karanlıklara sürükleyen. En kirli güzelliklerde yaşayan ölülerdi. Ben doluydum çaresizdim onlar gülerdi. Sen yoktun bir zamanlar var olan kötülüklerdi. Bir kalın perdeydi ******* kalın buruşuk, Geçirirdik en güzel saatleri caddelerde, Bütün ağırlıkların üstümüze çöktüğü yerde Başlardı o çıldırtan uğultulu yolculuk. Git gide en karanlıklarda erir,kaybolurduk. Bir kalın perdeydi ******* kalın buruşuk. Bir sonsuz aldanıştı o yerlerde yaşamak Git gide terk etti bizi insanlığımız. Büyüdü kederimiz arttı karanlığımız. Bir yokluğa götürdü bizi böyle var olmak. Ne sana çok yakın ne senden çok uzak, Bir sonsuz aldanıştı o yerlerde yaşamak. Sen yoktun inandık geleceğine yaşadıksa. Önce ellerin dolaştı yüzümde senin Sonra dudakları ve eşsiz gözlerin. Sen geleceksin diye kapım hep açık. Şimdi her şey en güzel her yer en aydınlıksa Sen vardın,varsın inandık geleceğine yaşadıksa. Kamil Boyraz |
Boşu Boşuna
Nefesim buz kesti dudaklarımda Çağlarken göz yaşım yanaklarımda, Başka birisi varken kollarında Yasını tutmuşum boşu, boşuna. İnceden bir sızıydın içerimde, Senin için sırt çevirdim kadere, Hançer vurdum seni çalan geceye, Talihime küstüm boşu, boşuna. Yanarım kışa dönen baharıma, Acırım cehennem olan yazıma, Yağmurla yarışan göz yaşıma, Göz yaşım kurudu boşu, boşuna. Senin şimdi yaptıkların oldu mu? Benimle yeşeren gülün soldu mu? Allahım sen affet kötü kulunu. Sevmişim delice boşu, boşuna. Kamil Boyraz |
Bu Akşam
Hasret iyin ateşi çöktü gönlüme Haykırmak istiyorum gök yüzüne Ayrılık acısı bir hançer gibi Saplandı kalbime yine bu akşam. Elimde sigaram masamda şarap, Ne günah işledim ey yüce ya rap. Derdimle şu köşede ağlayarak. Tek başıma uyudum yine bu akşam. Sönmeyen kor ateştin yüreğimde, Bitmeyen umuttun gözlerimde, Sensiz dertlerimin çaresi sende. Avut beni gel de bu akşam. Şarkimiz çalınıyor uzaklarda. Bitmeyen name gibi dudaklarda. Beni öldüren bu ayrılık var ya, Azrail misali geldi bu akşam. Kamil Boyraz |
Buket
B u günlerde geçip yarın olacak U zaklar elbette yakınlaşacak K utsal ateşte her beden yanacak E n katı kalp bile aşkı tadacak T ıpkı geçmiş gibi toprak olacak Kamil Boyraz |
Çeyrek Parıltı
Sensizlik dolu *******im yeniden başladı Göz bebeklerimde çeyrek parıltı. *******im yine bitmek bilmeyecek. Her günüm gebe kalacak *******ime. Sensiz yarınları görebilecek miyim.? Hıçkırıklarla *******im bölünecek mi.? Gittin ya sessiz sedasız meçhule, İşte ben yıkıldım haram *******de. Saçlarımı kim okşayacak, kim koklayacak.? Kim dert ortağı olacak dertlerimin.? Kim ağlayacak gözlerimin yerine.? Kim sensizliğini dolduracak senin yerine.? Gidemezsin sanmıştım meçhul yarınlara, Sonsuzluğum olacaktın sonsuza dek, Bir mezar taşına yazılıncaya kadar adım. Sen gelecektin dualarla baş ucuma. Hani hep derdin de inanmazdım sözlerine, Beni sensizlik öldürecek, bilirmisin? İşte o sayılı dakikalar başladı, Ölürsem mezarıma gelirmisin.? Kamil Boyraz |
Dağlara
Kemanımın sesi kuzuya benzer Sesimin ardından incecik meler. Yardan ayrılışım bağrımı deler. Al beni dağlara götür geriye Burda kalan gönlüm döner deliye. Turnam yüksek,yüksek uçma gel geri Beklerken tükendi gözümün feri O bir insan değil sanki bir peri Al beni dağlara götür geriye Burda kalan gönlüm döner deliye. Güle baka,baka biter hevesin Kokmayan güllerin neresi şirin. Susuz topraklarda solacak rengin. Al beni dağlara götür geriye Burda kalan gönlüm döner geriye. Kamil oğlan derki niye doğmuşum. Boşa yaşamışım boşa gülmüşüm. Vefasız uğruna derde düşmüşüm. Al beni dağlara götür geriye, Burda kalan gönlüm döner deliye Kamil Boyraz |
Dar Dünya
Almışım ahı'nı gülemiyorum. Senden başkasını sevemiyorum. Bağlandı yollarım gelemiyorum. Hakkını helal et güzelim bana Dünya dar geliyor bazen insana Zulmüne alıştım bilemiyorum Bir zalimi sevdim diyemiyorum. Senden başlasını göremiyorum. Hakkını helal et güzelim bana dünya dar geliyor bazen insana. Solsada bahçemde menekşe lale Koymasın tanrım beni bu hale Akar gözlerimden yaşlal şelale Hakkını helal et güzelim bana Dünya dar geliyor bazen insana Kamil Boyraz |
Deprem
Bir çocuk ağlıyordu duvarın kenarında. Göz yaşları kurumuş ümitleri tükenmiş, Bir çocuk ağlıyordu duvarın kenarında, Anne diye,Baba diye iki sinide kaybetmiş. Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Dünya üzerine çökmüş sanki evleri değil. Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Oyuncağını kaybetmiş kitabını değil. Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Ayakkabısının biri elinde diğeri nerede? Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Kardeşini kaybetmiş ablası nerede? Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Arkadaşı burada komşuları yok. Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Kayboluyor sesi makinelerin gürültüsünde. Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Başında ağlayan arkadaşının ağıdına Bir çocuk ağlıyordu duvarın dibinde, Elini kaybetmiş,kağıt tan uçurtmasına. Kamil Boyraz |
Divane Gönlüm
Efkar sardı yine deli gönlümü Başı bulutlu dağlara döndüm Sararmış yapraklar tomurcuk güller Sam yeli kavurmuş bağlara döndüm Bu sırra eremez gafil kulların Yürümekle bitmiyor ki yolların Umut ile beklediğim günlerin Boşa gelip geçen yıllara döndüm Ta baştan kara yazmışlar yazım Kör olmuş uzağı görmüyor gözüm Mızrabı kırılmış çalmıyor sazım Akordu bozulmuş tellere döndüm Gel dostum gel otur yanıma Bir derdin var ise batır bağrıma Kulak veririmsin bilmem çağrıma Kıblesi bozulmuş kullara döndüm Kamil Boyraz |
DOLAŞMAK ISTIYORUM
Saçlarının telinde Gözü yün bebeğinde, Gerdanında teninde. Dolaşmak istiyorum. Dudağında dilinde, Yanağında yüzünde, Kuşun gibi kafeste. Dolaşmak istiyorum. Rüyalarda gerçekte, Her çektiğin nefeste, Kardan beyaz teninde. Dolaşmak istiyorum. Sıcacık nefesinde Ever es tepesinde, Senden sonra seninle. Dolaşmak istiyorum. Kamil Boyraz |
Dostum
Duvarlar arasında gönlüm Bülbül gibi feryat eder Bir nefestir koca ömrüm Ciğerime çekip biter Sazımın telinde sözüm Dinleyenim oğlum kızım Kapanınca iki gözüm Ağlayanım oğlum kızım Geldi de gitti der dostum Dama atılınca postum Beden toprak altında Sözleriniz aziz olsun Sazımın telinde sözüm Dinleyenim oğlum kızım Kapanınca iki gözüm Ağlayanım oğlum kızım. Kamil Boyraz |
Dudakların
Utanma bakınca yeşil gözüne Bana hasret kaldı kor dudakların Yüzünü öteye dönüpde gitme Benden bir parçaydı bal dudakların. Sahibiydim kiracıyım sayende Bir saatlik mola versem sinende Ne bende sabır kaldı ne sende Öpmeye doyulmaz al dudakların. Simana yakışan pembe yanakdan Gerdana süzülen ipek saçından Gökde ay misali hilal kaşından Dahada güzeldir şol dudakların Mimiğin üstünde siyahtır beni Allah özenipde yaratmış seni Doksan altmış olmuş bedeni Karşımda konuşmaz lal dudakların Tadı sakarindi çayıma koydum. Kurt kadar açtım hemencik doydum. Kadehlerime koydum yudum yudum. İçtikce kandırdı bol dudakların Kamil Boyraz |
Dün Akşam
Okyanusların ta ortasında. Palmiye ağaçlarının altlarında. Dudakların dudaklarımda Seninleydim dün akşam. Uçuk pembe dudaklarında, Elma gibi yanaklarında. Sarı sap sarı saçlarında, Seninleydim dün akşam. Zehir zemberek *******im. İnsan ı öldüren hecelerin. Yoksun sensiz neylerim. Seninleydim dün akşam. Kirpikler imin ucundan, İki damla göz yaşı oldun. Süzüldün yanaklarımdan. Seninleydim dün akşam. Koca bir yazı geçirdim. Ömrümden ömür bitirdim. Yakamozları sana getirdim. Seninleydim dün akşam Gelmesen de pencereme, Bunlar gitmiyor ki gücüme, İnanmıyorsun ya sözüme, Seninleydim dün akşam. Kamil Boyraz |
Dünya
Almışım ahı'nı gülemiyorum. Senden başkasını sevemiyorum. Bağlandı yollarım gelemiyorum. Hakkını helal et güzelim bana Dünya dar geliyor bazen insana Zulmüne alıştım bilemiyorum Bir zalimi sevdim diyemiyorum. Senden başlasını göremiyorum. Hakkını helal et güzelim bana dünya dar geliyor bazen insana. Solsada bahçemde menekşe lale Koymasın tanrım beni bu hale Akar gözlerimden yaşlal şelale Hakkını helal et güzelim bana Dünya dar geliyor bazen insana Kamil Boyraz |
Dünya Dar Gelir
Ecir
Nasıl olsa bitmez sanma bu bahar Baharın ardından güneş yakacak Haklıyı haksızdan ayırır bir gün Her yazın ardından hazan olacak Dünya durmaz döner kıyamete dek Lal olan diller neler söyleyecek Haklıyı haksızdan ayıran melek Ödül diye sana cennet verecek Kamil Boyraz |
Efendiler
Bu milleti kandırması çok kolay, Diyin efendiler şimdi diyin. Devletin malını yemesi kolay, Yiyin efendiler şimdi yiyin. Beş yüz elli maraba var orada, Oylayın efendiler şimdi oylayın. Bu maaşınız yetmez’ ki daha İsteyin efendiler şimdi isteyin. Sözümüz meclisten girsin içeri, Duyun efendiler şimdi duyun. Seçim günleri gelecek geri, Soyun efendiler şimdi soyun. Hani diyorum elime geçersen, Duyun efendiler şimdi duyun. .........olsun bir daha seçen, dinleyin efendiler şimdi dinleyin. Karagöz perdesini açtığı zaman, Seyredin efendiler şimdi seyredin. Mazi ye bir bakın eskimez insan. Bekleyin efendiler şimdi bekleyin. Bu baharın birde kışı olacak. Özleyin efendiler şimdi özleyin. Yağmur olup üstünüze yağacak, Titreyin efendiler şimdi titreyin. İmralıya getirdiniz bir tosun. Besleyin efendiler şimdi besleyin, Şehit anaları saçını yolsun. İzleyin efendiler şimdi izleyin. Kamil derki a-ha geldim giderim. Ağlayın efendiler şimdi ağlayın. Ben halkımın dününü bilirim. Sızlayın efendiler şimdi sızlayın. Kamil Boyraz |
Erciyes Tekir Yaylası
Erciyes dağının yamaçlarında, Şu karşı yaylada çam altlarında, Çoban kaval çalar ağıllarında Bir başkadır Tekir şubat ayında. Haziran ayında Temmuz başında Karın eksik olmaz yüce taşında, Bazen sisin bazen bulutlarında, Bir başkadır Tekir Ağustos ayında. Eteğinde burcu,burcu çiçekler. Kayakçılar Kışı dört gözle bekler. Gönüllerince eğlenir neşelenirler. Bir başkadır Tekir Mart ayında. Hisarcık’ın suyu buz gibi akar. Hacılarda bağlar bir başka kokar. Ali dağı Erciyes’e yan bakar. Bir başkadır Tekir Mayıs ayında. Kamil Boyraz |
Eylülden Önce
Kumsalları sermeyeceğim çıplak ayaklarına. Papatyalardan taç yapmayacağım saçlarına. Kirpik erimin ucundan dökülmeyecek yaşlar. Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Yine bensizlik dolu *******in başlayacak. Kabusların sıklaşacak korkun artacak. Eskisi gibi öpücükler kondurmayacağım resmine, Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Beni bulamayacaksın belki uyandığında, Masada kalmış diye çıkacaksın sokaklara O meyhanede olacağım belki de ama Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Çağırtmaçlar çağıracak dört bir yana ismimi, Ne beni bulacaksın nede yırtık resmimi. Gittiğim yerden sana seslenirim ama, Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Raylar özlemimle daha bir başka uzayacak. Rüzgar bensiz daha bir şiddetli esecek. Saçlarını tutamayacağım dağılacak ama, Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Fırtınalar dinecek belki yüreğinde, Sakin bir deniz olacak göz bebeklerin. Bensizliğe alışacaksın,unutmadan. Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Son otobüste gelecek beldedeki durağına Öpücükler konduran olmayacak dudağına, Daha bir ürkek gireceksin yatağına. Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Hani hep gideceğim derdinde gidemezdin. Kopamazdın sevgi dolu sevdiklerinden. Bir gün senin gidişi in acısını tatmadan. Eylülden önce gideceğim sen uyanmadan. Kamil Boyraz |
Farkın Ne
Farkın neydi senin kahpe felekten Oda vurmuştu beni taam yürekten Kaderin peşine düşüp giderken Alnımın yazısı deyip ağlarım Boşu boşunaymış sitemlerimiz bir yanda yarım kalır hayallerimiz düşlerimiz öksüz kederlerimiz Küsüp kadere ağlar gideriz Kamil Boyraz |
Fatma
Figana gitsende geldim peşinden Adını hep kardeş bildik be fatma Tuttuğum dalları kestin kökünden Madem hatırı yok bunca sevginin Adım anıldıkca gül geç be fatma Fırtınalar çarpsa okyanuslarda Aşka tövbe ettim ben varoşlarda Tükenip gitsem çölde sahrada Mutluluk şarabına verme be fatma Adıma şarkılar yazma sen fatma Felekle birgün açılırsa aram Ahımdan bem beyaz olursa karam Tiryaki gönlüme yakarım sigaramı Meylerin ardından çektim gazeli Avare gönlümü eyledim deli Kamil Boyraz |
Gardiyan
Gözümden gönlüne köprü kuruldu Kalbim sana görür görmez vuruldu Sevda dedikleri demek'ki bumuyudu Bir sevdaya mahkumum be gardiyan Onu tanımazken yaşamamışım Aldığım nefesten zevk almamışım Şu kalbimi boş yere taşımışım. Bir sevda mahkumuyum be gardiyan Seviyorsun diye idam verseler Dünyanın dibine beni gömseler Bedenimi ateşlere verseler Bir sevda mahkumuyum be gardiyan Kamil Boyraz |
Gel Bekliyorum
Susunca şarkılar susunca dilim. Her sabah seninle başlıyor günüm. Gidişin bu gönüle getirir ölüm. Geceyi gündüze ekliyorum. Ölmeden bu beden gel bekliyorum. Sokaklara koydum senin adını Almadım başka dilde tadını Yakma ne olursun yeter canımı Geceyi gündüzüme ekliyorum. Ölmeden bu beden gel bekliyorum. Lal oldu bahçemde ötmez bülbüller. Açmıyor gönlümde tomurcuk güller. Seni isteyecek tanrıdan diller. Geceyi gündüzüme ekliyorum. Ölmeden bu beden gel bekliyorum. Kamil Boyraz |
Gittin
Yağmurlu bir gündü löşe başında Elinde şemsiyen durdun karşımda Sanırım yirmidört,yirmibeş yaşında Aklımı başımdan alıpda gittin. Şimşekmiydi çakan yoksa gözünmü Yağmurmuydu yagan yoksa sözünmü Sırıl sıklam etti bütün hüznümü Aşkın deryasına atıpda gittin Ardından baka kaldım sırıl sıklam Yarında ben senin karşına çıksam Ellini tutup saçını okşasam Rüzgarınla ben i çarpıpda gittin Şarap diye sunsan bir kadeh yağmur Üstüne meze diye versen çamur Toprağı yoğurup etsende hamur Bana dilim dilim verdinde gittin Sormadım adını ne adresini Makinam olsada çeksem resmini Duvarlara yazsam güzel ismini İsmini bile vermeden gittin Kamil Boyraz |
Gözleriyin Kaçışı
Bin bir umutlarla koştum yanına. Bir tebessüm mü çok gördün bana. Söyle bir tanem ne oldu sana? Gözlerin,gözlerinden kaçıp gidiyor. Maksadın eziyet etmekse söyle. Seven insana yakışır mı böyle, Bir dargın bir barışık olmuyor böyle Gözlerin gözlerimden kaçıp gidiyor. Sana yıllarımı vermek isterim. Bilirsin seni ben ne çok severim. Sen olmazsan yanımda derbederim. Gözlerin gözlerimden kaçıp gidiyor. Yıl dönümümüz gelecek ayda. Seninle tanışmıştık bir sonbaharda, Beraber olmamız zaten olayda. Gözlerin gözlerimden kaçıp gidiyor. Kamil Boyraz |
Gurbette Ben
Akşam olur karanlıklar çökerken. Hüzün dolar gönlümden sen geçerken. Buram,buram kokar sıla burnuma, Her nefeste sigaramı içerken. Camilerde ezanını özledim, Köyümüzde güzelini özledim. Kayseri’de çemenini özledim. Vatanımı toprağımı özledim. Kavuşuruz vatan bir gün seninle, Hasretini giderirsin benimle, Belki torak sarar beni gelince, Ölürsem de kolların da öleyim. Erciyes de karını özledim. Hisarcıkta bağlarını özledim. Hacılarda Baharını özledim. Vatanımı toprağımı özledim. Kamil Boyraz |
Gül'ü Nazlı Dilber
Seher vaktinde başladımsa içmeye, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Hiç hakkın yok ki bu dünyaya küsmeye, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Ağardıysa sim siyah olan saçlarım, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Kalmadıysa dünyada yazım baharım. Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Gök kubbe delinse de yağsa üstüme. Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Perişan halimi şimdi düşünme, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Aynaya bakmaya cesaretim yoksa, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Bedenim toprağı sarmak istiyorsa, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Mezar taşımda kadersiz yazıyorsa, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Toprağında çiçekleri açmıyorsa, Sebebi sensin sen gül-ü nazlı dilber. Kamil Boyraz |
Gül Perisi
son sözünü söyledin git istersen Zulmetme sevenine gül perisi Bu kalp sana açık giremek istersen Gerçek olan aşktır yalan gerisi sokaklar bom.boş gecenin yarısı Gönlüm sende takılı gül perisi Masamda resmiyin kaldı yarısı Yarısı gönlüme işlendi gül perisi Sokuldum hayalden sıcaklığına Al beni kollarına gül perisi sar beni gecenin karanlığında Titriyor sogukdan camda birisi Bu sıcak kucakda sabah olmasın Kahvaltıya'da kaldırma gül perisi Dalma derinlere ekmek yanmasın Uyannca yer onuda birisi Çay kalmadıysa kahvede içerim Bal yoksa reçelde yerim gül perisi Tatlı rüyamdan ilk uyandıranı Vururum kalbinden kalmaz dirisi Rüyamda da güzelsin gül perisi Kamil Boyraz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.