![]() |
Emrah Seyfeli
Acemi! ! !
Unutulurmuş dediler ya! .. O zamanlar çocukluk işte, Platonik sipariş bayramlar Tescillenmemiş kaygılı umutlar vardı Ve karanlıkla uzayan rüyalar adama bakardı… Sonra kalakalmışlık yalnız başına bu şehirde İncitilmiş arzuların viraneliği hatıralarda Ismarlama hesaplar, Tek kişilik sahne oyunları! Şimdi her şey bir yürek ağrısı! ! ! Sürgülenmiş ve mıhlanmış kapı! Çaylaklık ve çömezlik; bir ilk işte, İşte fersiz geleceğin akıbeti; Kalemiz düştü ilkin Sonra atların nalları düşünce bir gül fırtınasında Ve vezir de esir edilince peşinen bir file Şahı devirmek bize kaldı! Acemilik işte, Gençliğimiz; pusatsız hovardalığın hazin nihayeti.. Şimdi her şey bir baş belası! ! ! Kendim gibiyim her daim Şiiri eskiden de severdim, Ben inşa ettim tüm çıkmaz sokakları Hep vuslat türkülerini damıttın aynalardan Çareler aradım aylarca bu diyarda Sonunda bir mim koyabildim hatıralara Mezara gömdüm eski- Ve siyah-beyaz fotoğrafları.. Acemilik kazası işte, Şimdi her şey nisan ayı Ve geriye dönüp baktığımda Tüm olup bitenler yapma kartpostal gibi buralarda, Senin çocuğundum ve ağırdım o zamanlar Şimdi bir şey o kadar uzak ki.. Emrah Seyfeli |
Acı Hayat
Seni böyle severken toprakmı olacaktın O bembeyaz tenini kefenmi saracaktı Söylesene sevdiğim böylemi olacaktı Bu en güzel çağda sonmu bulacaktı Hani evlenecektik hayallerimiz vardı Acı haberinle ciğerim yandı Seni benden kara toprak öncemi aldı Dağ gibiydim yıkıldım Gönül ocağım söndü Titredi yüreğim o mahsun bakışınla Son nefesinde bile olamadım yanında Şarkımızı yazdırdım mezar taşına Sana değil birtanem benim isyanım Kadere şansıma kara bahtıma Gelinlik yerine kefenmi giyecektin Evinin yerine Kabiremi girecektin Alkanlar içinde canını verdin Azrail'e Aşkını dünyanı nasılda verdin Çaresizlik içinde boynum büküldü inan Dedim o ölemez Tüm sözleriniz yalan Dediler üzülme ölüm allah'ın emri Akıttığın göz yaşı onu getirmez geri Emrah Seyfeli |
Affet Beni
Söyledim, söyleyebildim sonunda... 'Seni Seviyorum' demekten aciz dudaklarım Mutlulukla tanıştı ilk defa.. Affet beni.. Çok geç oldu belki ama İlk kez ta kalbimde hissettim önemini İlk kez sana söyledim sevgimi.. Affet beni burada olmamalıydı.. Bu kadar geç olmamalıydı.. Biliyorum yine kavuşacağız Çok geç olmayacak..Üstelik bu kez korkmayacağım 'Seni Seviyorum' demekten Bağıracağım hatta, haykıracağım.. Ağlamayacağım, ağlamayacağız.. Sarılacağız yine... Sonsuza kadar... Öyle özledim ki gülen gözlerini... 'Seni Seviyorum' derken Bak yine söylüyorum, 'Seni Seviyorum'... Emrah Seyfeli |
Ağlama
eller sever mutlu olur biz seversek günah mı olur? bizim kavuşmamız güç olur gurbet elde göz yaşlarım akar olur. dayanamam göz yaşına ağlama genç yaşta dayanamam acıya gurbet elde zormuş bir köşede ağlamak dayanamam göz yaşına ağlama Emrah Seyfeli |
Ağlama yüreğim
ağlama yüreğim ağlama gidenlerin ardından her uzanan eller geri çekilsede ağlama yüreğim bin bir çiçekler açsada kırlarda ağlama yüreğim gün batımı olsa da semalarda ağlama yüreğim gökyüzü yarılıp yağmurlar yağsada ağlama yüreğim ızdırap çekip vicdanınlada hesaplassan ağlama yüreğim kalbine kurşunlar yağdırsalarda ağlama yüreğim son nefesinde adını sayıklarsan ağlama yüreğim nemlensede gözlerin silenin olmasada ağlama yüreğim yıllardır çektiğin özlemini bahar gelmesede ağlama yüreğim son ziller çalsada aşkın deminde ağlama yüreğim göz ağlar kirpikler ıslansada ağlama yüreğim ağlama ağlamak çare değilmiş........... Emrah Seyfeli |
Ağlama anne
Eğer gurbette ölürsem genç yaşta Sakın ağlama olurmu anne Baykuşlar öter mezar taşıma Yollara bakıp ağlama anne Akıyor gözyaşların istiyor taşmak Merhamet olur istersin bakmak Mezar taşıma dertli yaz anne Sil gözyaşlarını çiğerimi dağlama anne Hasta düştüm tabib neylesin Bulunmaz carem tabib neylesin Kara topraklar üstümü örtsün Sevdiğim bağrına taş bassın ağlama anne Gurbette ölsem ağlayanım olmaz Ne ettim kadere bana gülmez Ecel başımda,hayalin karşımdan gitmez Kader bu faydasız ağlama anne Aşık emrah der bitmez çilelerim Dertli doğmuşum ben neyleyim Çile çekmek benimde kaderim Alın yazım böyleymiş sil göz yaşını ağlama anne Emrah Seyfeli |
Ağlıyorum
Ağlıyorum Yanıyorum Yine bugün seni arıyorum Gelmiyorsun neden bana Ben sana ne yaptım Neden beni böyle üzersin Sen böyle yaralarken gönlümü Ben senin için her gece ağlıyorum Ağlıyorum Yanıyorum Yine seni seviyorum Yine seni unutamadım 13.03.2007/salı -21:30 Emrah Seyfeli |
Akşamlar
Gözlerim Sonsuza varmak istercesine Kapanır akşamları Ve bazen Sözlerim tükenir Kalınca bir başıma Yine akşamlar Neyin peşinde koştuk Yıllarca durmadan Neden,neden uzaklaştık Yaşamın anlamından Akşamlar beni bana bağlar Akşamlar derdimi yakarlar Akşamlar,bitmeyen akşamlar. ... Emrah Seyfeli |
Al bu canı!
Utanmasam,şimdi bağıracağım, Yer yüzünü,arşa çıkaracağım, Asit olup,üstüne yağacağım, Yetkin varsa,al bu canı öyle git... Sakın anma,sen sevginin adını, Kaçırdın sevginin,tuzu tatını, Bir kafese koyduk,ulu zâd-ını, Elindeyse,al bu canı öyle git... Çıkmayasın,sevgide ki yoluma, Dolaşmasın gölgen,sağım soluma, Ölsemde koynunda,tutma salıma, Azrailsin,al bu canı öyle git... Mertlik midir,her şeyi çalıp kaçmak, Tabip saramıyor,yaralar açmak, Uzak durup,zehir zenberek saçmak, Kolay ise,al bu canı öyle git... Allah`ın emri mi,bukadar zulüm, Siyaha yüz tuttu,ak beyaz gülüm, Azrailsin,görevin yalnız ölüm, Emir varsa,al bu canı öyle git... Yaşadıkça karşında duracağım, Sille,tokat gönlüne vuracağım, Ettiğini,önüne koyacağım, Sıkıyorsa,al bu canı öyle git... Emrah Seyfeli |
Alfabenin tanımlayamadığı üç harf? ? ?
Alfabenin anlamsızlığında üç harfti dilsizliğinin kilidi:A,Ş,K A…düşünde kanla yoğurur yitmişliğin harmanından elde ettiğin ununu… Ş…göğsünün kafesinde beslediğin çocuğa siyanür bir süt bırakır… K…gözlerinini hazametine ağlak bir yaşlı kadın gibi oturur… Yalancığın alamet-i farikasını yer dilimin eteklerinde pervasızca içlenen sözcüklerim…hazanın düşlerimi çalan yerinde yaldızlı yıldızlar gibi düşüyorum uykumun kirpiklerinde kırıldığı yere…gittiğinden beridir fesleğenleri suluyorum yeminle! …aç bırakmıyorum sokakta peşimize takılıpta gelen kediyi… Şeytanın sözcükleri bir gergef gibi işlediği lahzada içimde bir senliği ifşa ediyorum…kalemim muhterip bir yeniçeri oluyor yokluğunun katranına…kalemim her gidişine aklımın duvarlarına bir virgül atıyor,sözleri ebedi bir türkü gibi söyleniyor mukaddes hislerinin…hayat,yüzünü tasvip edemediğim bir kelime yığını bırakıyor ellerime,benliğime sığmıyor şeydalaşan bedenim…gözlerimin ab-ı hasretinde boğuluyorum…ya güldür…ya öldür…ağlatma sevgili! … Alfabenin tanımlayamadığı üç harfe diz çöküyor gözlerin,dilin geçmişin titrek sayfalarına soğuk bir demdeme gibi işliyor…vakitsiz bir mevsime düşüyor kuşlar,kırlangıçlar bir akbaba edasında içinde salınıyor…gelip dişlerimin arasına duruyor melankolik bir şarkı,adını tamamlayan harfleri literatürümden atıyorum…serçeler ağlayınca ölür,ben hiç gülmüyorum! … Hezimetinden kaçarsın istanbul´un ayakların karanfillere takılır..düşersin..yüzün bana kan´ar…ayrık otları çaresizliğinin en ücra köşelerini sarmıştır…yüzünü döndüğün aynaların kırık,içine konan sevinç kuşlarının dalları çürüktür…aşk,aklında bir kelebeğin ömründen daha kısadır… Şimalinde toprak yiyen bir çocuktur düşlerin,ab-ı haramı içtikçe içinde bir kaktüs gibi yeşerir…nereden baksan yalnızlık sanadır…gitmek,gidilenin içine bin adım yaklaşmak,bir asır onda oturmaktır…zaman gözlerinde pilli bir saat gibidir,ne vakit ağlasan durur…istanbul´un denizi suskunluğuna umman olur,gitmeyi tercih edersen eğer üç harf istanbul´a intihar kalır! … Alfabenin tanımsızlığında üç harfti gidişinin kilidi:A,Ş,K Gözlerime açılan kapıların kırıldı adımların içimde ucube bir çocuk edasında takırdıyor hadi aç karanlık kutularımı…! çıksın yarasa kanatlı gülüşlerim! bak gör! ,ağlamak ağır geliyor işte bedenime … gelişine bir fazla veriyorum üstü kalsın gidişinin…! Emrah Seyfeli |
Amin de öldür beni! ! !
Hüznümü yutan suskunluklarda gözlerimin parantezine kapandım…ellerim şeytanın yüzündeydi… gezdim … ürktüm… yokluğunun istanbul´una Fatih olamadım…hezimetindeyim! … Gidişine virgül atarken,sesinin ünleminde intihar eden noktalara kırıldım…tırnaklarımla yüzümün parantezini açamadım…kalbimi kaşıyan soruların işaretinde kimsesizliğimi astım…kelimeler can kırıkları şimdi,konuştukça kanatır,kanattıkça konuşturur… Kalemimin mülteciğili ile göçüyorum aklının kan damlayan mededhah ve berzah yanına,sığındığım tümcelerinden yorgun bir insan silueti çıkarıyorum, “kalırsam sende ölürüm,gidersem gidişimde” diyorsun…ben her türlü ölüme yakınım…bilmiyorsun! Suskunluğun tınısından başı elleri arasında yoklukla boğuşan bir istanbul devşiriyorum…göğsümün elma şekerli çocuğuna gudubet bir anne oluyorum…”bir daha azimetler olmayacak” desende,ciğerime düşen nar-ı közlerle gözlerimi sisletiyorum… Şimdi hangi el yıkar benim gözyaşımdan ıslak paslanan yanaklarımı…şimdi,o içinde sen olan,beklenen istanbul çıkıp gelir mi sabahıma? -o hayatın kalın harflerle yaşandığı büyük şehir- gelmez…gelen de bendeki istanbul´a değmez! … Ceplerimde iki bilinmeyenli bir denklem gibi taşıyorum aşkı…hiçlendikçe karanfil kanıyorum,karanfil kokuyorum…akılsızlığın ortasına ebhem bir insan gibi düşüyorum…bu beladetliğim sensin..çık gel de yüzüm gülsün! …içimin cenazesi misin nesin! …öksürde doğrulsun Nemrut bakışlı leşin! … Dilimin duvarlarında pişiriyorum kesavet içerikli ağlayışlarımı,şiirlerin kanatlarını kırıp göğe salıyorum…gözlerimin perdelerini yırtıyorum kirpiklerinin tellerinde,eteklerimi gamzelerinde tutuşturuyorum…Haydarpaşa´da güneşe ağlayan çocuğu kaçırıyorum,berdevam bir karanlığa düşüyor şehir…adının geçtiği bütün sokakların bedduasını yutuyorum…”hadi dön! ” deme…zinhar ölüyorum! … Şeytanın maksutunda şiirlere asılıyorum,söz kurşunlarına diziyor beni sayfalar…kalemimin cellatlığında son isteğim “sen! ” diyorum… Ağzı kan dolu beddualarla dayanır kapına istanbul,ölümümü ister…sözcükler dudaklarının titrekliğinde acı bir ağıttır…şeytan,içindeki çocukla beddualardadır…harlandıkça söndürür,söndürdükçe bitirir seni… dışına taşar gözyaşı… daha fazla bitmeden… “amin! ” de öldür beni! … Emrah Seyfeli |
Anam yaramı sarsana
sıladan ayrılma vakti geldi. acılarım dayanmaz taşar. yüküm ağır gelir cıkamam. asker olmak kolaymı, gelde bana sor. hem gurbetlik hem hasretlik, anadan ayrı sıladan ayrı. gel canım bana sor. bir ben bilirim gurbetlik acısını, bir gözlerim bilir akan yaşları. yarim yokki yaşlarımı silsin. gurbetteyim, anam nasıl bassın bağrına. anam anam yaramı sarsana. Emrah Seyfeli |
Anlayan yok! ! !
Hayat baştan vurmuş acı dolu yükü, Yüklemiş üzerime çekemeyeceğim acıyı, Almış benden mutluluğu, Koymuş toprağa, Daha doğmadan yazılmış, Alın yazısı, bana da yüklenmiş, aşk acısını, Konuşmaya gerek yok. aşk acısı bir başkadır bunu bilen yok. Boşuna konuşmayalım beni anlayan yok Emrah Seyfeli |
Anlatamadım
ben hiç kimseye yazmadım şiir ben hiç kimse için yanmamıştım sana yandığım gibi yanmamıştım yüreğim sevmediki kimseyi dostlarıma kimseye anlatamadım ecelime vuslat *******ine anlatamadım yüreğim koptu senin için kimseye anlatamadım seninle uyurdum her gece kimseye anlatamadım aykırdım her gece yanlızlığa ama bir sır olup gittin sen Emrah Seyfeli |
Arkadaşca
Şavkın öbek öbek vurmuş yüzüne Arada bir dönüp bak arkadaşça Saklama aşkını vurma dizine Kırıp at zinciri gel arkadaşça Keman kaşlı ok kirpikli güzel kız Yaklaşıp yanımda dur arkadaşça Hoş gülüşlü al yanaklı güzel kız Gül açsın yanaktan öp arkadaşça Aşk arkadaşlığın son merhalesi Teşhisi doğru koy gör arkadaşça Sevmekten hiç korkma yak bu ateşi Maşasız tutalım gel arkadaşça Emrah Seyfeli |
Artık
Her şey boş artık Sensizlik limanında yol aldım Gidiyorum çaresizce Biliyormusun sensiz yaşıyorum artık Ne işkence nede zulüm Fark etmez ki yaşamam Ne de olsa askerim Gurbet elinde ölürsem kim duyar ki baykuşlar ötermi mezar taşımda babam gözyaşı döker mi? şehit oğluna anam yas tutar mı? sevdiğim beni de yanına alır mı? Unuttum seni artık Yaşamıyorum öldürdün beni Sense yaşıyorsun Öldüremedim seni neden mi? Çünkü seni seviyorum 12.03.2007/pazartesi -19:50 Emrah Seyfeli |
Asker olacağım acılarımla
sana küstüm sana kızdım ölümlü şiirler yazdım ama sonu nereye kadar gidecek sensiz bu hayatda hiç gülmedim hep ağladım ama nereye kadar onurum kalmadı gururum kalmadı ben de gidiyorum gülüm uzaklara belkide,nereye mi? asker ocağına gidiyorum acılarımla savruldu gönlüm hep bu acılarla belkide kör bir kurşuna kurban olacağım ama vatanım için öleceğim senin için ölmeyeceğim biliyormusun cünkü sen beni en güzel cağımda öldürdün perişan ettin gelemem sana ölemem senin için artık bittim tükendim asker olacağım acılarımla senin hasretin bir tarafta anamın babamın hasreti bir tarafda ben bunlarıdamı yaşayacaktım biliyorum sen beni düşünüyorsun bense hasretten eriyip tükeneceğim ama senin için değil be gülüm anamın babamın hasretiyle askerde ölürsem tek onlar ağlar yarim yokki ağlasın bahtı kararım bahtım kararı gönlüm yararı asker olacağım acılarımla Emrah Seyfeli |
Asker oldum giderim
asker oldum giderim artık buralardan bu ilk ayrılışım baba ocağından hasret dolu bir hüzün çöker bağrıma söyle anam sevdiğime taş bassın bağrına ey candan sevdiğim her gün yollarını gözlediğim şimdi sıra sende sen bekle şimdi sıra sende gözle yollarımı unutma beni gelirim bir gün elbet biliyorum zordur ayrılık,gurbetlik olurmu böyle hep sevdiğine sitem etmek üzme beni gurbet ellerde sevdiğim Emrah Seyfeli |
Askerin Yalnızlığı
Askerim,yoktur kız arkadaşım Gönül yorgun,dertlidir başım Benim de olsa bir sevdalım Bu yalnız askere çok görmeyin Gönül dolu,sırdaş lazım Sevip derde mezar kazmak lazaım Yoksa bitmez benim şafağım Bu yalnız askere çok görmeyin Elim de varsa silahım,nedir günahım Bir sevgilim yok sarılayım Ben askerim,asker bekler vatanı Bu yalnız askere çok görmeyin Beni yalnız bırakıp öldürmeyin Ne kadar yalnız olsamda unutmayın umutlar bizim için Bu yalnız askere çok görmeyin 04.04.2007/çarşamba -21:30 Emrah Seyfeli |
Askerlik
herşey yalan olsada sen gerceksin sen bende bir bütünsün benim içimdesin bense senin kalbinin dışındayım sen beni sevmedin sen beni beklemedin sen bana yalan söyledin ben şimdi askerdeyim aklım,fikrim sende ben senle bir bütünüm ben seninle yaşıyorum Emrah Seyfeli |
Aşk Acısı
Aşk acısını çeken bilir Bir ben bilirim Bi de göz yaşlarım bilir Sen bilmessin aşk acısını ey sevgili Sen bilmessin sana olan aşkımı Sana olan sevgimi Sen bilmessin Senin yüzünden ağladığım *******i Aşk acısını ben bilirim ey sevgili Sen bilmezsin sensizliğimi Sen bilmessin uçurum diplerini Sen bilmessin gecenin içinde saklanan kalbimi Ben bilirim sevgili AŞK ACISINI ÇEKENİ Emrah Seyfeli |
Aşk Dediğin
Aşk dediğin, gülü dikeniyle avuçlamaktır Aşk dediğin, sevdiğini adam gibi sevmektir Aşk dediğin, sevdiğini aldatan kalbe bir kurşun sıkmaktır Aşk dediğin *******i sensiz uyuyamamaktır Aşk dediğin gülüm iki günlük heves değildir Aşk dediğin, bir ömür boyu sürer Aşk dediğin, sensizliğine dayanamamaktır Aşk dediğin, seni sensiz de yaşamaktır Aşk dediğin, ilk görüşte kalbini kaptırmaktır Aşk dediğin, gözyaşlarının yağan yağmura karıştığı *******dir Aşk dediğin, gecenin sessizliğine inat '' seni seviyoruuuum! ! ! '' diye haykırabilmektir Kısacası aşkmutluluğumuzun baş harfleridir işte aşk budur Emrah Seyfeli |
Aşk Denizi
Derdine ben derman olmaya geldim Sımsıcak kalbine dolmaya geldim Sevdamı kalbine koymaya geldim Sıcacık gönlüne dolmaya geldim Yoktur yardan başka benim hiç kimsem Yarimle ağlasam, yarimle gülsem Kalan ömrümü hep senle geçirsem Seninle işitsem, seninle görsem Dünyaya bir daha gelmek olsaydı Yüreğim sevginle, senle dolsaydı Kederler, hüzünler bir bir solsaydı Kalbim de kalbinle hep bir olsaydı Sensiz gülmez benim bu narin yüzüm Tepeler dağ olur dikleşir düzüm Topak topak olur dilimde sözüm Köstebeğe döner kör olur gözüm Yolumuz bir bizim ayrılmayalım Dertlerden dertlere savrulmayalım Yalnızlık ateşinde kavrulmayalım Aşk denizinde hiç durulmayalım Emrah Seyfeli |
Aşk Dersen Aşk
Hiç görmedim ki, ama bilirim gözlerinin rengini, eladır, yeşildir, mavidir, çakırdır… Vallahi görmedim, ama bilirim saçlarının rengini, sarıdır, siyahtır, kızıldır, açık kestane… Üsteleme dost, inan hiç görmedim, ama bilirim sıcaklığını, ellerinin yumuşaklığını, sevdalı bakışını… Hiç görmedim, düşümde bile. Ama anlatabiliyorum işte onu sana, belki de sen görürsün, kim bilir? İşte o benim sevdiğim, sevgilim… Emrah Seyfeli |
Aşkı öğrendim! ! !
bilmediğin belki de bilmektir, duymadığın aslında duyuramadığımdır, ben seni sen beni bilemedik, duymak istedim duyurmak istedim ama beceremedim... bir ben sende bittim, bir ben kadere yenildim, bir ben hasrete boyun eğdim, bir ben aşkı öğrendim... Emrah Seyfeli |
Aşkıma
zamanında gel aşkım ille de kerem olmak mı lazım hayat bir bahardan ibaret içimde yanan bir ışık beni aldı götürdü sana ecel yaklaştı artık bana rahmet okuma sakın nerdesin aşkım anla beni, gel sonbaharım... Emrah Seyfeli |
Ayaktaysam! ! !
Eğer özlememişsem ölümü Betonun üzerine sermeliyim kilimi Eğer yüzüm yere bakmıyorsa Koklamalıyım gülümü Eğer antenlere konup uçmuşsa bir karga Hafifçe çiğnemeliyim yolumu Eğer Jose Felciano'yla konuşuyorsa kalbim Sevmeliyim bacaklarımı Eğer Bob Dylan'a şükrediyorsa ellerim Nilüferler üstünde bulun benim ölümü Eğer özlememişsem ölümü Gecenin kucağına bırakmalıyım hüznümü Emrah Seyfeli |
Aşkımı aşarmıydım
aşmayı sen anlamadın arkadaş ben kendimi değil sevdamı aştım sevdam imkansızlar ötesinde başka kollarda hayat buldu ben aşsaydım benim olurdu ben sevdiğimi söyleyemedim başkaları aşarak buldu aşmak sevdiğini söylemektir sevmekte bir günlük değil bir ömür boyu olmalı ben sana sevdiğimi söyleseydim acaba sözlerimle aşkımı aşarmıydım Emrah Seyfeli |
Ayrılanlar İçin
Yollarimiz burada ayriliyor Artik birbirimize iki yabanciyiz Her ne kadar aci olsa, ne kadar güc olsa Her seyi, evet her seyi unutmaliyiz Her kaderin tesellisi bulunur, üzülme Insan ne kadar sevse unutabilir Mevsimler gelir gecer, yillar gecer Sen de unutursun bir gün gelir Hic yasamamiscasina, hic sevmemiscesine Unutursun o günlerimizi, *******imizi O günlerce *******ce sevismelerimizi Her seyi, evet her seyi unutabilirsin Hatta bütün yazdiklarimi satir satir Kalirsa, icinde bir derin sizi kalir Emrah Seyfeli |
Ayrıldık işte! ! !
Icin sizlamadi mi o habersiz gidiste? Ayriligin seyrini yudum yudum ic iste! Sevdanin nefesini her icime cekiste Kaderime yanarim - biz de ayrildik iste! Ayrildik iste agla, aglayabildigin kadar Unutma sakin beni mutlu gecen o gunleri Baska care yok bil ki - ayrildik iste. Ne yillar ne yollar ne eller ayirdi Kader denilen yazi boyle yazilmisti Aah aah aah ayrildik iste! Emrah Seyfeli |
Ayrılma vakti geldi
içimde bir sızı var. anlatılmaz duygularla beni sorguluyor. fakat artık her şey boşmuş. kısmetimde ne varsa kaderimde o cıkıyor. ölmem uzaklarda değil yakında. sevmek ise uzaklarda. ölmek kolay fakat, sevmakse zor bunu anlatamadım. sevdalım, ben kendime küsmedim. ben hayatıma küstüm. ölmek artık benim için nedir ki, sen mutlu ol, benden uzaklarda. ben sana ne verebilirim ki, ben sana acılardan başka ne verebilirim ki. sevdalım, ben bu hayattan cok şey mi istedim. ben gülümden ne istedim. ne dedimde kara toprakların oldu. ben sana ne dedim ki sevdalım, neden konuşmayarak beni üzersin. emrah'ı ağlatmak hoşunamı gidiyor? söyle, söyle be sevdalım, ama şunu bilki emrah ölecek. her şeyi ile tamamen kara toprak olacak. neden biliyormusun? emrah'ın yüreği yanıyor. emrah dertini kimseye anlatmaz. mutlu olmanın yolunu bulamaz. emrah sevdimi sevdi ama kime ne, kime ne ki emrah ölmüş. arkasında ağlayacak birimi var. söylesene imkansız aşkım. söylesene sevdalım söyle. sen hep susacak mısın? emrah'ı üzecek misin? sen, sus be imkansızım sus... sus ki gülüm, bende rahat öleyim... yarimin hasreti ile yanan bu beden. kara toprakların altında rahat nefes alsın. sen mutlu ol be gülüm, mutlu ol ki, emrah rahat uyusun. uyusun ki, birde seni düşünmesin, öldükten sonra. seni düşünmekten ölüyorum sevdalım. yarimin aşkıyla yanarken sen cıktın karşıma. bana gülümsedin, ölümü düşünmez oldu bu beden. fakat, her şey buraya kadar mış ve bir son daha geldi. artık ölüm yanı başımda, azrail ise karşımda. canımın cıkacağı günü bekliyor. elbette sevenler,sevipte kavuşamayanlar. ellbette aşıklar badesini içeçekler, gec olsada. fakat, bu aciz emrah bir tek o badeyi içemedi. içemedi ki, ömrü hayatı boyunca. ama bedeni ölümü tadacak. kara topraklarda görecek. aşıkların mutlu olduğunu. sevmenin, zor olup başardıklarını. zalim kader'in bana yazdığı gibi değil, mutlulukla dolu yaşadıklarını göreceğim. kimler aşkını söylemedi ki, bu dünyada. ne Leyla ile Mecnunlar, ne Aslı ile Keremler, ne Şirin ile Ferhatlar ne Elif ile Karacoğlanlar,aşk uğrana ölmüşler, bende öldüm, ama bunu bilmedin. bizim aşkımız edebiyata dayanmazsada, dillerde kalacak sevdiğim. Emrah Seyfeli |
Bana bunları söyletme sakın! ! !
Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya 'Konuş konuş konuş' derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa...? Aslında alıştırmalıyım kendimi hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı. Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim. Var olduğum her yer aşkın şehri olmalı artık, yeniden sevmenin, sevilebilmenin yeri her yer, zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için. Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni yaşanmış tüm zamanlara, uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına. Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım. Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim. Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim. Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım, sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için. Zira yoksun. Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi. Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti, Yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan, Sanki benim hiç senim olmamış gibi... Emrah Seyfeli |
Başaramadım
başaramadım seni senin hatıralarını saçının telini saçlarını taradıgın taragını yanı sana ait olan herseyi unutmayı başaramadım... sende beni sevmeyi benim olabilmeyi canın kadar sevmeyi sevebilmeyi başaramadın.. Emrah Seyfeli |
Bayramın Olsun
YÜREĞİMDE SEVDAN GÖZÜMDE YAŞLAR BİTERMİŞ DEMEK BİR GÜN ANILAR NE KADAR DA SEVSEM BOOOOŞ DEMEK AŞKLAR GİDİYORUM İŞTE BAYRAMIN OLSUN... BÜTÜN MUTLULUKLAR SENİNLE OLSUN HÜZÜNLER BİTANEM, ZATEN DOSTUM YETER ARTIK ÜZÜLME BEN NOKTA KOYDUM GİDİYORUM İŞTE BAYRAMIN OLSUN.... BAHARLAR SENİN AÇSIN ÇİÇEKLER ÖTÜŞÜSÜN BÜLBÜL UÇSUN KELEBEKLER BEN HA VARIM HA YOKUM GİTSEM NE ÇIKAR GİDİYORUM İŞTE BAYRAMIN OLSUN.... Emrah Seyfeli |
Beddua
O güzel saçların bir bir dökülsün, Herkes neşe içindeyken senin boynun bükülsün, Öksürdükçe ciğerlerin parça parça dökülsün, Veremli kız desinler beni yaktığın için, Geçsin bütün ömrün ağlamakla geçsin, Bitmesin gözlerinde yaşlar silmekle, Kulakların tıkansın baykuş sesi dinlemekten, Görmesin gözlerin beni yaktığın için, Hep Azrail'i bekle canını alması için, Ben değil,aşkım için damarlarındaki kanı Beni yaktığın için, En sevdiğin elbisen tabutuna sarılsın, Yılan, akrep bol olan yere mezarın kazılsın, Mezar taşına ALLAHSIZ diye yazılsın, Allah'ta seni yaksın, beni yaktığın için... Emrah Seyfeli |
Bekar odam! ! !
Bazen bir ah çekiş sevdana, Bazende bir sigara yetişir imdadıma, Şu bekar odam var ya, Şahit herşeyiyle sana olan aşkıma, Ne olursun bir soruver duvarlara, Neler dinlediler neler senin adına, Masamı bir görsen her tarafı çizilmiş, Sabahlara kadar beni dinlediler, üzülmüşmü üzülmüş, Eğer birgün gelirsen odama, kapım açılır kendiliğinden sana, Ümit kapısı oldu adı yıllarca, Her parçası senden iyi bilir seni, İnsan yalnız kalıncada mı anlatamaz sevdiğini? Benden daha çok özlediler ellerini, Ümit verde müjdeleyeyim geleceğini... Emrah Seyfeli |
Ben ben değilim ki! ! !
koptu bugün zincirin son halkası hadi hayırlı olsun darısı başınıza... beni öldürdünüz farkında değilsiniz sizi üzdüm üzgünüm böyle olsun istemezdim.. gerçek yönümü gördün mutlu oldun mu emrah canavar oldu hemen toprağa gömdün mü? bu vadiden su çıkmaz artık son nefeside verdi geri dönemez artık ben ben değilim aranızda eridim gittim hoşunuza gitti mi? Emrah Seyfeli |
Ben böyle yaşarım
sen mutlu ol vazgeçilmezim ben böylede yaşarım yeterki gülsün gözlerin eksik olmasın tebessümler gülyanağında bir tek ağladığını görmeyeyim birde buruk yüreğini bana bir tek... kahve gözlerin kalsın gözlerimde bir de sevgi dolu yüreğin yüreğimde ben böylede yaşarım ben böylede mutlu olurum vazgeçilmezim sen mutlu ol yeter tanrım sana acı keder vermesin adı güzel kendi güzel gülüm Emrah Seyfeli |
Ben isterdimki
Ben isterdimki yol olsun yürekten yüreğe Köprüler kurulsun geçit olsun Patika da olsa yollar.. Engellerde olsa aşılsın Kırılmasın yıkılmasın umutlar Sevenler ağlamasın Sevdelar ağlamasın Göz yaşları sel olmasın seller deniz. Denizler sevgi olsun. Dalga dalga vursun sahillere... Coşsun sevgiler Sevgiler kavuşsun Engeller kırılsın yıkılsın dağlar Sevdelar kavuşsun sevdalılar kavuşsun. Düğün dernek kurulsun. Çalsın davullar, Hergünümüz bayram olsun Bayramlar bizim Sevgiler bizim olsun... Sahte sevgiler, O kocaman cüsseler altında saklanan kalleş yüreklerin. Emrah Seyfeli |
Ben Seni Sevdim
Ben senin en çok sesini sevdim Buğulu çoğu zaman,taze bir ekmek gibi Önce aşka çağıran, sonra dinlendiren Bana her zaman dost, her zaman sevgili Ben senin en çok ellerini sevdim Bir pınar serinliğinde, küçücük ve ak pak Nice güzellikler gördüm yeryüzünde En güzeli bir sabah ellerinle uyanmak Ben senin en çok gözlerini sevdim Kah çocukça mavi, kah inadına yeşil Aydınlıklar,esenlikler,mutluluklar Hiç biri gözlerin kadar anlamlı değil Ben senin en çok gülüşünü sevdim Sevindiren içinde umut çiçekleri açtıran Unutturur bana birden acılar,güçlükleri Dünyam aydınlanır sen güldüğün zaman Ben senin en çok davranışlarını sevdim Güçsüze merhametini, zalime direnişini Haksızlıklar,zorbalıklar karşısında Vahşi ve mağrur bir dişi kaplan kesilişini Ben senin en çok sevgi dolu yüreğini sevdim Tüm çocuklara kanat geren anneliğini Nice sevgilerin bir pula satıldığı bir dünyada Sensin,her şeyin üstünde tutan sevdiğini Ben senin en çok bana yansımanı sevdim Bende yeniden varolmanı,benimle bütünleşmeni Mertliğini,yalansızlığını,dupduruluğunu sevdim Ben seni sevdim, ben seni sevdim,ben seni...... Emrah Seyfeli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.