![]() |
Çiğdem Çimen
Adını Sen Koy
Yüreğimi yüreğine verdim vereli ben ben değilimki bilmem zır delimiyim yoksa kara sevdalımı adını sen koy çaresizlik dilime vurdu yüreğim avucumda yuvasından düşmüş serçe yavrusu gibi titrer korumasız ürkek ve çaresiz hani dağ yamacında karı boranı yolculayan baharı müjdeleyen nazlı narin çiğdem çiçeğiydim hani gözlerime bakmaya kıyamadığın yeşil başlı sunandım hani nazlı nazlı semalarda uçan telli turnandım ne oldu can ne oldu da yüreğimi parça parça ettin akbabalar gibi üşüştün sevdamın başına dirhem dirhem savurdun saldın tufanlara deli rüzgarlara ben sana sana rağmen sana sevdalıyım karakaşım bal gözlüm ister deli de ister kara sevdalı adını sen koy Çiğdem Çimen |
Acılar Sizi Terk Ettim
Yüreğime,yumruk olup çöken acı aklımı karıştırma. sallama beni, bilmem kaç şiddetinde deprem gibi yıkılmayacağım. kasırga olup essen saçlarımda bir tel bile savuramayacaksın dağılmayacağım. dört mevsim karakış olsan çığdan dağ olup üzerime yıkılsan alev alev yanan yüreğimi üşütemeyeceksin taze yeşil yaprak gibiyim üzerimde çiğ taneleri var güneş olup kavursan da sararıp dökülmeyeceğim onu severken senide sevdim ben kederi de uğraşma benimle gözlerimde sel olsan kirpiklerimle set örüp akıtmayacağım ey acı! git artık benden sevdamı kıskanma yerini bırak sıcak umutlara Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Ah Etmiyorum
Yüreğime kilit vursam Sevdasız ölürüm Sevmeye Kalksam Yüreğimi bitirirler Koyu ver gitsin sevdanı Uçsuz bucaksız dağlara Sevdayı çeken bilir Acıyı yaşayan Güneşime kara bulut çökerten Kendi gözyaşıyla Boğulacak bir gün Ah etmiyorum Sevdalının sevdalıya Ahı geçmez Çiğdem Çimen |
Ak Güvercin Kanadındaki Veda
Bu gün selamını aldım ak güvercin kanadında ağlama sakın üzülme dedi bir vefasızdan mektup var oku oku dedi ama sakın kolların yanına düşmesin gülen gözlerine hicran değmesin yüreğin acımasın kor alevlere düşme sakın elimde mektubun gözlerim doldu burnum sızladı kokun vardı üzerinde hasret hasret kokuyordun ah yar unut beni demişsin unut oysa razıydım bir kelebeğin ömründe seninle yaşamaya veda selamınla öldürdün beni bir ölü nasıl hatırlarki seni bunca yaşanmışlıkları bir veda selamıyla nasıl silebilirki git git bende unuttum seni diyebilseydim keşke aşka gurur yapanlardan olabilseydim yüreğimi kandıra bilseydim bende kendimi avuta bilseydim keşke İçin rahat olsun sevdiğim Unutmuş görünürüm seni Seni sensiz yaşamayı öğrettin bana İçimde büyüttüğüm aşkla yaşarım sevdiğim Unutmuş görünürüm seni Çiğdem Çimen |
Akid
Bir ışık ver sevgili Bir evren yaratayım sana Birlikte yıldız yolculuğuna çıkalım Sen ve ben Sussun tüm kainat Yüreğimizin sesi sarsın dünyayı Kalbimizden çıkan Sevda melodileriyle Dans edelim hiç durmadan Bir umut ver bana Sana bir dünya yaratayım İkimizin içinde olduğu Bir dünya Ellerimiz birleşsin Gözlerimiz konuşsun Bitsin içimizdeki sessizlik Beni inandır sevdiğine Sana bir gelecek sunayım İki bedende bir olalım Yüreğimiz birleşsin Yaşam çığlıkları atsın Tüm sevenler kıskansın İki bedendeki tek yüreği Haydi sevgili Çiğdem Çimen |
Artık Arama Beni
Zaman ver zaman bu aşka diyen sözlerin hep kulağımda zamanı ben yönetmiyorum ki giden zaman değil benim ömrüm oyun değil ki yaşamak sana perde perde vereyim uzak tut beni uzak yalan duygularından sahte sevgilerinden gönül kulağımı sağır ettin çoktan senden gelen hiçbir sesi duymuyor seni seviyorum diyen haykırışların hiçbir şeyi ifade etmiyor artık çek elini yüreğimden çek çek aşkın kanlı elini üzerimden dindirmedin yüreğimdeki sızıyı gözlerim görmedi seninle dertsiz tek bir günü derdine mumlar yak haydi artık arama beni… Çiğdem Çimen Çiğdem Çimen |
Aşk vuslattır
Özlemek aşkın çimentosu derler Hasrettir aşkı aşk yapan Ne garip şey sevdam İç içe olmamak,olamamak Ne garip şey Var olan sevdayı yaşayamamak Aşk acı çekmektir Deniliyor diye Yokmuş gibi sevdamız Bir birimizi Aç bir insanın Sıcak ekmeği özler gibi Özlemesi ne garip şey Özlemek değildir bence aşk Acı çekmek değil Vuslattır sevdam Yürek yüreğe El ele olmaktır aşk Sen inanma sevdam Bunları söyleyen Sevmeyi sevendir Sevgiliyi değil Hasreti sevendir Sevmeye aşıktır Var olan sevdayı yaşayamamak Acı çekmek Özlem çekmek Ne garip şey Kavuşulmamış sevdanın Destani anlatımı değil Acınır sevdaları yaşamak değil Vuslatı istiyorum Aşk vuslattır aşkım Seni özlemek değil Nefesin olmak istiyorum Sana yakın olmak Hasret çekmek değil Yüreğinin tam içinde Sen olmak istiyorum O zaman aşk aşktır sevdam Çiğdem Çimen |
Aşkımın Adı Gökmavisi
Bir tatlı aşk gülüşü gözlerinde üşüyen bakışlarım ısındı sana olan hasretimi saçlarına düşmüş yıldızlarla vurdum bu gün tebessümleri yapıştırdım yüreğimden yüzüme hoş bir melodi dinliyordum kulağımda dolaştırdığın sözlerinle gök yüzünün rengini çaldım sevdama kimlik yaptım bu gün aşkımın rengi gök mavisi sevdam, yaşam hikmetimin taa kendisi küçük bir tekne oldu kalbim duygusal bir limana sığındım yüreğimin sıcaklığıyla cennetime dokundum bu gün mavi bir elbise giydirdim İstanbul’a bütün şehirler kıskandı sevdiğimin gözlerine bakarak bu şehre sevdamı yazdım bu gün Çiğdem Çimen |
Ayrılık Eğreti Kaldı Bu Aşka
Abalar giydirdim yüreğime temmuz güneşinde yinede üşüyor kutuplardaymış gibi sensizlikte ayrılık eğreti durdu kusura bakmasın ayrılığın randevusuna gitmeyeceğim yüreğimle örtüşen yüreğine tutundum ben saklanacağım sevgimizin en ücra köşesine sevgimi büyüttüm yüreğimin ovalarında umutlarımı uyandırdım kış uykusunda gülücükler yolladım yusufçuk kuşlarına yüreğim başını kaldırdı sevdasının gülücüklerini kana kana içiyor göz pınarlarında ayrılık eğreti kaldı bu aşka Çiğdem Çimen |
Ayrılık İklimindeyim
Yüreğimde hüzün çığlıkları yükseliyor Mutluluğumun göç mevsimi başlıyor Umutlarım usul usul avuçlarımda kayıyor Ayaza kestim,sevdam kan ağlıyor Yüreğimin ışığı söndü içimde Ucunu göremiyorum yürüdüğüm yolun Tüketiyorum kendimi,eksiliyorum içimde Kan ağlıyor gözlerim içimden gidene Geceyi bitiren seherin vaktinde Meltemin yumuşak esintisine kattım yüreğimi Alıp götürsün uçsuz bucaksız yalnızlığa Yarım kalan sevdamın hüznü,ağıtlar yakmasın içimde Git gide bildiğin yitik yerlere Baykuşlar bile geri döner harabeye Bir gün dönüp gelirsen geriye Ben buradayım beklerim ölesiye Çiğdem Çimen |
Babam
Canım babacığım Sana sağanakla övgüler yağdırsam da Az biliyorum Herkeslerin babası iyidir ama Benim babam babaların padişahadır Kızımla övünüyorum Diyorsun ya sevda bakışlım Ben de seninle övünüyorum Anlamam çocuğum sanırdın Ama ben biliyordum babam Yürüyerek işe giderdin Cebindeki beş kuruşu bana verirdin Kızımın başı öne eğilmesin Derdin anama Başım hiç öne eğilmedi Emekçi babam Eğmedim başımı Yürekliyim senin gibi Öğüdünü tuttum Yüreğimde hep sevgi barındırdım Umutları taze tuttum Hiç yıkılmadım Babam benim Damarlarımda dolaşan kanım Yaşam sebebim Ne mutluyum Bilemesin Hep yanımdasın Kolum kanadımsın Düşmeyeyim diye Siper duvarımsın Canım babacığım Dualardayım Lal olsun dilim Sana kırıcı tek söz söylerse Kem gözle bakarsam Oyulsun bu gözler Görmesin bir damla ışığı Sen benim Dilden düşmez sevdamsın Canım babam 20/01/2007 02.48 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bana İhanet Ettin Gönlüm
Yüreğim içimden çıkarmak istiyorum seni Bedenime ihanet ediyorsun Acı çekmeyecektin hiç bir vakit Ama verdiği sözü tutmadın Hani katı olacaktın Hani hiç sevmeyecektin Hani hiç bir şeyin değeri olmayacaktı Hani hiç kanamayacaktın İşte yine zavallısın yüreğim Yine yenik yine bitkinsin Sen hiç yücelmeyeceksin Hep yerlerdesin Söküp atacağım seni Bir daha hiç ihanet edemeyeceksin Sevgiden ömür boyu yoksun kalacaksın üzemeyeceksin beni 12/07/2004 AVŞA 0 Çiğdem Çimen |
Bana Seni Yaşat
Susuz kalırsam nehirim sensin Sevdaların en büyüğü sensin Ama sen bilemesin Ne çok sevildiğini Gidersin kurşun gibi Her gidişinle içimi yakar gidersin Bir yıldırım gibi Ben olmalıydım dudaklarındaki rüzgar Ben olmalıydım gözlerindeki bahar Ben olmalıydım ellerinde ısıttığın Ben olmalıydım yüreğine bastığın Sarıl hiç bırakmamacasına Öyle sıkı sarki beni Kopmasın mevsimler Hep bahar olsun gözlerin gibi Bana aşkı yaşat özlemi değil Bana seni yaşat sensizliği değil Bana seni getir yokluğunu değil Bu sevdanın önünde sende eğil 24/05/2007 02.30 Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Bayrammı
Bu bayramda yoksun yine Aynı önceki bayramlarda olmadığın gibi Her bayram geleceksin diye yüreğim Bayram yeri gibi seni bekler Biliyormusun yine gözyaşlarım Yüreğime akıyor Bayrammı? Nedir bayram? Evet evet anladım Yalnızlığa selam saatim gibi... Uyanacağım seher vakti Üzülme Sendelemeden yürürüm Kulaklarımıda tıkarım Sesin çınlamasın diye kulağımda... Gözlerim takılmayacak kapıya Telefonların fişlerini çekip kapatacağım İçim hiç acımayacak üzülme Kulağım duymayacak yürekten gelen sesimi Merak etme sakın duysada anlamayacak... Kutlamıycam kimselerin bayramını Sarılıp öpmeyeceğim hiç kimseyi Hiçbir şey hatırlatmayacak seni Merak etme beklemeyeceğim seni Ve olmayacağım baktığın yerde Vede bulamayacaksın beni Bayramın geldiği yerde... 20/12/2007 03.52 Emirgan Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Ben Aşkta Seyyah Değilim
Ben aşk ta seyyah değil Dosta vurgun biriyim Yüreğimin dost bahçesinde açan Gonca güllere vurgun... Tanımam kini nefreti Yer yoktur sevgi bahçemde İhanete Dost dediklerim, vurmasa beni Açardım güzelliklerine dünyamın Ben esen deli rüzgarların değil Hain diller vurgunuyum... Kendimi bildim bileli Aklım yetti yeteli Yıldım dost bildiklerimin Çatal dillerinden Kendini bilmezlerin, insan elinden Ben insan postuna bürünmüş Çakallar vurgunuyum... Çiğdem Çimen 19/2007 03.15 Emirgan Çiğdem Çimen |
Ben Sen Oldum
Uykularımda sen şarkılarımda sen gülüşlerimde sen yaşamım oldun sen çiçek açan ağaçlarda sen baharı müjdeleyen cemrede sen mis gibi kokan toprakta sen ömrüm oldun sen yağan yağmur damlacıklarında sen yedi renk gök kuşağında sen dilenen tüm dileklerde sen umudum oldun sen seher vaktinde esen rüzgarda sen arıların bal peteğinde sen kelebeklerin kozasında sen baharım oldun sen akan sevinç gözyaşında sen gülen gözlerde sen seven yüreklerde sen sevdam oldun sen 20/03/2007 01.15. Emirgan Çiğdem Çimen |
Ben Kimmiyim
Seher vaktinde şiirlere şarkılara nazlı nazlı esen dost rüzgarım anadolu kokarım buram buram dağ kokarım ılgıt ılgıt çiğdem kokarım zemheri mevsiminde seheryeliyim dağlara çıkarım göklerde dolaşırım güneş toplarım dost yüreklere insanlık kokarım barış dolu sevgi dolu kin bilmem nefret bilmem çıkarı çıkarcıları hiç sevmem dost yüreğim açık sana eğer sende dostsan selam olsun can dosta 22/02/2007 17/30 emirgan Çiğdem Çimen |
Ben sendeydim görmedin
Görmedin seni sensiz yaşadığımı Ellerimi uzattım sana En çaresiz anımda Bilmedin sana muhtaç olduğumu Sevgi dilendim senden Hakkım olduğu halde Yalnız bıraktın beni Seni bekledim her yerde Sormadın ne halde olduğumu Ağladım Yalvardım İnanmadın sevgisiz umutsuz olduğuma Verdiğini sandın hep Sana duyduğum eksikliği Görmedin Sabrettim beni yaşamanı Bir gün beni göreceksin Arayacaksın İşte o zaman da ben Kanatlanıp semalarda Başka kanatlarla yaşıyor olacağım 27/07/2002 02,35 Antalya / Lara Çiğdem Çimen |
Bencil
Bu ne hırs Nedir bu bencilik Herkes benlik içinde Bir benliktir dolaşan Ortalıkta kin nefret kusan Benliğin gömleğini giyinen Ertelemiş kendi hayatını Cazip kılmış kendisine Başkaların yaşamını Dertleri yük olmuş Taşıyamazken bedeninde Elin sıkıntısını İş edinmiş kendisine Bir bak sen Aynalara dön kendi yüzüne Önce kendi özünü gör Sonra çamur at Onun bunun pak yüzüne Bırak kapris dolu benliğini Bu ne seni kaplayan Seni senden çıkaran Kabile hayatı yaşatan Yokumudur hedefin senin Nedir seni çekilmez yapan Ne selam al Ne de ver demeyeceğim Kaçmayacağım senden Budur senin istediğin İnsanlık gömleğini Giyene kadar sen Dostluk adına Vereceğim sana Sevgimin en derininden Çiğdem Çimen |
Bendeki Sen Ölü
Gözlerin başka gözlere bakınca Yüreğimde bir parça koptu Alıp götürdü sevdamı Sebepsiz değil İçimdeki haykırışlar Soluksuz yaşıyorum hayatı Duygularım yıkık kalbim bitkin Güneş doğsa da artık Yakmayacak tenimi Rüzgar essede çiçekler kokmayacak Buram buram Bitirdin bendeki seni 30/12/2006 17.35 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Bildiğin Tek Renk Siyahtı
Alanlara sığmayan,öfkem,umudum,direncim Sen benim yaşam sebebim ey sevgili, Sus ve dinle! Hiç bu kadar yorgun düşmedi bu yürek Yüreğinde mekân tuttu tutalı Yorgun düştü yüreğim Sana söylemek istediğimi anlatamamaktan Yorgun düştü ruhum,bu savruluşlardan Sen ruhumda,sen yüreğimde,ya ben nerde? Nereye dönsem,hangi yöne çevirsem başımı Sende gördüğüm tek renk siyahtı Seni su gibi,hava gibi,sevmiştim Özlemi,umudu,yaşamı sende buldum sanmıştım Oysa,senin yüreğin rengi hep siyahtı Artık sevme,sus ve git Bende umutlarımı içimde yaşatayım 10/08/2007 14.00 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Bilmediğim Tat
Mutluluk nedirki hiç görmedim tadı nasıldır tatmadım mutluluk *******ce ağlamakmıdır öyleyse bunu tanırım gözyaşlarım sırdaşımdır can dostumdur yanaklarımla ellerimle bütünleşen tek arkadaşımdır mutluluk ağlamaksa ben çok mutluyum demektir mutluluk karanlık ve ısız *******midir öyle ise iyi tanırım tadını iyi bilirim çok acıdır çok yürekleri yakan bir tattır eğer karanlıksa mutluluk beni hiç yalnız bırakmayan gerçek dostumdur mutluluk yalan sevdalarsa tadını bilirim zehir zemberektir eğer mutluluk buysa çok mutluyum çok mutluluk ayakta kalmak için son dermanına kadar hayatla savaşmaksa bunu da bilirim öyle ise çok mutluyum nedir mutluluk keşke bilebilseydim bende tada bilseydim yaşamak nedir anlaya bilseydim çok şeymi isterdim can çok şeymi 30/04/2007 10.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Gökkuşağımız Var
Sarı,saçlarımda saçlarım, parmaklarında dudaklarım kırmızıda kırmızı,gülde gül ellerimde saklı senin için siyah,kaşlarında kaşların yüzünde yüzün ay gibi aydınlatır gecemi yeşil,gözlerimde gözlerim,gözlerinde gözlerin güneş gibi yakar kavurur beni mavi,yüreğimde yüreğimde,umutlar pembe,düşlerimde düşlerimde sen saklısın yar en parlak renklerle senden ve benden, gökkuşağı çizdim dört mevsim,baharı yaşamak için Çiğdem ÇİMEN 20/10/2007 23.49 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Coşku Var Sol Tarafımda
Bir sevdam var sol tarafımda gönlümün diplerinde gezen bir sevdam var ki daha yeni filizlenmiş bir ağaç kadar yeşil yüreğim coşkulu durmaz yerinde atarım kendimi sokağa selam dururum bir birine yakın bulutlara uçan kuşlara dağlara,taşlara selam dururum konu komşuya hey! Bir sevdam var sol tarafımda Kalbimin tam ortasında yeni filizlenmiş başakların coşkusu gibi salınırım bir bu yana bir o yana ne kadar ayık olsam da sarhoş gibiyim aşkımdan off ALLAHIM uyanmak istemiyorum bu rüyadan 22/03/2007 04.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Huzur İstiyorum
İçimdeki hüznü dökmek istiyorum her şeyi unutmak yeni doğmuş bebek gibi sıcacık olmak içimi huzur kaplasın sonsuz olanından bir huzur istiyorum öyle bir huzur ki berrak su damlasının şırıltısı gibi martıların sevda şarkıları mırıldanır gibi yeni doğmuş bebeğin heyecanla çarpan yüreği gibi bir huzur istiyorum bülbülün güle şakıması gibi kelebeğin kırlarda özgürce uçması gibi menekşelerin nazlı bakışı gibi bir huzur istiyorum 10/04/2007 12.30 HİSAR ÇAY BAHÇESİ Çiğdem Çimen |
Bir Kuru Yaprakmıyım
Bir kuru yaprakmıyım sağa sola savruldum anne taş doğursaydın benim yerime acılarla yoğruldum anne hani! yaşamadığım yıllarım nerde umutlarım sevdiğim nerde hüzünlerle mi yıkadın beni anne yüreğim üşüyor gözlerim dalıyor uzaklara yine taş doğursaydın benim yerime yalnızlıklara mı sarmaladın beni anne sonradan değiştirilir mi bu kara yazgı verilir mi bana geri ömrümden yitip giden zamanı karalara mı beledin beni ane ah ane ah çok yorgunum taşımaz oldu artık bedenim dert yükünün altında ezildi benliğim keşke doğurmasaydın da görmeseydim bu kalleş dünyayı 19/02/2007 01.55 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Mevsim Daha Beklemedeyim
Biliyorum sevdam beni kandırdığını Geleceğim mutlak demiştin Ama hani, yoksun Biliyorum, şimdi kar aman vermiyor diyeceksin Yamandır buraların karı diyeceksin Yol yok iz yok diyeceksin Biliyorum sevdam Baharda mutlak yanındayım diyeceksin Bende sana, ağlamaklı sesle tamam diyeceğim Bekleyeceğim. Ülkemin uzak şehrinin dağlarında karların erimesini Dumanların sislerin süzülüp yok oluşunu Bahar! yine seni beklemedeyim Her gece kanlı gözlerle dualardayım Karlar erisin,yollar açılsın diye Bitmeyen bu hasretliğin sona ermesine Ellerim havada Bir mevsim daha Beklemedeyim. 26/12/2006 23,30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Nefes Kadar Yakınmısın
Seslendiğim yerlerde olmalısın Bir nefes gibi dudağıma yakın Her üşüyüşlerimde yanında olmalıyım Gözlerinin kor sıcaklığına yakın Parmak uçlarımda his etmeliyim seni Yüreğinin sesini duymalıyım Yeşil gözlerimde akan yaş gibi Yakın olmalısın tenime Umudum olmalısın Yağmur gibi yağmalısın yüreğime Aşık olmalısın delice Korkmadan söylemelisin sevdiğini Haydi sevgili Hiç tüketmeden sevdayı Sonsuza kadar sevmeye Sevdayı yaşatmaya varmısın 20/05/2007 24.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Yıldız Kayıyor
Yüreğimi kanatma gel, gel de bak Yakamozda kaybolup gittin balık misali Özler oldum gözlerini Güneşim ol aydınlat yüreğimi Merhem ol yaralarıma Umut ol ömrüme Yaşayacaksan değil, Yaşatacaksan var ol Sen yalnızca sen Bir ateş düştü gönlüme Yok olup gidecekmişçesine Gözlerim nemli yeni bir gün doğuşunu beklerken Bir yanım karanlık yalnızlığa batarken Soruyorum yaşamak neden zor Yıldızlar parlıyor güneş doğuyor Gece oluyor gündüz oluyor Ama ben bu karmaşada kayıp gidiyorum Susmalımı yürek, tek başına bir boşlukta olsa da Vaz geçmem geçemem yardan Koymuşum bir kere hayatımın en son demine kadar Yaşanır mı onsuz kalınır mı sevdasız Anlıma yazılmış Kalbime kazınmış Geçmem geçemem sevdim bir kere Çiğdem Çimen |
Bir Yudum Sen
Bir yudum sen içtim bu akşam Sarhoşum renk değiştirdi dünyam Hasretimi vurdum bir dokunmalık teninde Vuslatım derin uyku çeker dizlerinde Hasret şarkıları ağlatmıyor bu gece Gülüşünün sıcaklığındayım Yalnızlıkta akmıyor yüreğimde Binlerce yıldız parlıyor gözlerimde Gözlerinde çözdüm ayrılığın düğümünü Uzaklar yakın oldu bir tadımlık nefesinde Ay ışığı alkış tuttu özlemlerin bitimine Bir yudum sen içtim sarhoşum teninde Ayazdan yüreğimi topladım bu gece İlmik ilmik söküp attım acıları Sobeledim bu gece tüm yalnızlıkları Erittim yok ettim sıcaklığında sensizlikleri Bu gece melekler yağdı baş ucuma Mutlumuyum diye baktılar göz ucunda Bir yudum sen içtim bu gece Huzurluyum başımı koyduğum bağrında Çiğdem ÇİMEN 16/01/2008 12.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bu Benim Bildiğim
Aşk uğramışsa gönül deryana diline dolanır en güzel şarkılar fallar tutarsın bu şarkı bana,bu şarkı sana gök yüzünde en güzel bulutu seçersin geçer oturursun bir ucuna sen bir ucuna sevdiğin kuş olursun bir kanadı sen bir kanadı sevdiğindir artık sevdiğinin saçlarına takmak için yıldızların en parlağını kopartırsın uçsuz bucaksız deryalarda yelken olursun rüzgarı sen yelkeni sevdiğindir salınırsın bir o yana bir bu yana kalbinde sevgiden bir dünya kurarsın içinde bir sen birde sevdiğin vardır sevgiden surlar örersin çünkü dünyan iki kişiliktir bir gün gelir o gün bakarsın gördüğün her şey bir düştür ve sadece, saklı kalan mutluluğun rüyasıdır yaşadığın işte şahin bakışlım bir yanın neşe bir yanın hüzündür aşk hangi bedene uğradıysa derin kesikler bırakmıştır sevdanın,sevdalının yüreğinde hala solumak istiyorsan aşk budur 09/10/2007 16.38 Emirgan Çiğdem Çimen Çiğdem Çimen |
Boğuluyorum
Öyle acıyor ki içim Anlatılmaz kelimelerle İfade edilmez cümlelerle Tek,yalnız ve Çaresizim Büyük bir boşlukta bedenim Yaşıyor ama ölü Ruhum sesiz Hissetmiyor hiçbir şeyi Duymuyor kalbim Hiçbir hissi Yalnızca acı var Bir tek acı Kördüğüm oldum Hayatımın baharında Karanlıklarda yok olup gidiyorum Umutlarım var,Çaresizim Bekliyorum güneşin doğmasını Sessizce boş dünyamda Ağlıyorum tek başıma Damlalardan sel oldu yüreğim Boğuluyorum uçsuz bucaksız sularda Soruyorum kendime Neden hep yalnızlık ve karanlık Biliyorum Güneş doğacak ama Tek başıma olu cam 29/06/2006 12/00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bu Gün Günlerden Hüzün
Bakma bana kızgın bakışlarla gece ok gibi çakılma kalbime ay ışığı karanlığa boğmayın beni gözyaşlarım aydınlatır yüreğimi bir tutam sevgime tutundum rüzgarlara savurmayın beni bir resim çizin benim için yedi gökte asılı kalsın çizin içine yitirdiklerimi rengi kor kırmızı al olsun boyanız yoksa alın, gözyaşım rengi olsun avuç içimde kaldı, sevdanın kırıntıları yüreğim sevdayı emzirdi umuda gebe kaldı lal geldi kaleme duygularımı yazmaz oldu boğazımda düğümlendi gönül sazım çalmaz oldu günün adına hüzün koydular hüzün çiğdeme yakıştı dediler yüreği ateşe sardılar kor alevde yan dediler. Çiğdem Çimen 22.01.2008 17.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bu Toprağın İçindeyim
Söyle efendi, yüzümdeki çizgilerin asaletimi asilce kürek salladığım topraktan, nasır tutmuş kanayan avuçlarımı buğday başaklarını severken, güneşten yanan kavrulan tenimin karası mı sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi, hayatın tadını tuzunu bildiğimi senin kuzu çevirmesi benim bulgur aşı yediğimi sen magazinlerde boy gösterirken benim tarlaya emek verdiğimi senin yastığın kuş tüyünden benim baş yastığım topraktan sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi sen beton yığınına gömülürken benim doğanın mutluluğunu solumamı senin barlarda toplayamadığın aileni benim dizimin dibinde ayrılmayan ailem mi sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi kendimden başkasını düşündüğümü sofrandaki ekmeği ürettiğimi yüreğimin sevgiyle dolu olduğumu sahi efendi nedir taşralı? ey efendi bir tepeciksin kendini dağ sanırsın aklınla değil maddiyatınla övünürsün bu kadar tapma dünya malına ne olursun, bir kıvılcımla bir gün yok olursun taşralı ağacın ürün getireni bundandır hep başı önde gideni taşralı sizi sever ey efendi yaratandan ötürü Çiğdem Çimen 17/01/2008 16.58 Çiğdem Çimen |
Can Yoldaşım
Okyanuslara döndürdün özlemimi Rüzgarlara savurdun beni Hasret koydun sana Ah can yoldaşım Nazlı Bebeğim Koydun bir başıma Ayrılığı armağan ettin bana Revamı bana yaptıkların Aldın beni benden Koydun boynu bükük Ah sevdam ah Şafaklar saydırdın bana 12/01/2007 Emirgan 03.30 Çiğdem Çimen |
Candan Öte Candın
Benim yönüm dost yönüdür Başka yönüm yok Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok Dost bildim sığındım yamaçlarına Can bildim seni candan öte Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok Gönlüm sevdaya kapalı benim Sürgünde benim sevdalarım Bir düştü gördüğüm Uyandım ve bitti Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok 26/05/2007 20.15 Emirgan Çiğdem Çimen |
Cemrem
Güneş mi doğdu,yoksa sen mi gülümsedin bana Bir bakışın yetti kalbimdeki buzları eritmeye Zamanı tuta bilsem keşke,seninle günler bitmese Batarken her günün akşamında korkular sarmasa Gözlerimi karabulutlar sardığı anda Bir cemre gibi düştün yüreğime Yarım kalan kalbimi sen tamamladın aşkınla Sana ne demeliyim bilmem ki,umut oldun yüreğime Yıldızın olsam hep umut versem bende sana Güneşin olsam yüreğini ısıtsam senin Gündüzün olsam hep aydınlığı yaşatsam bende sana Mutluluğun olsam,sevdanın en güzelini sunsam sana Bir yudum su olsaydım dudağında O güzel gözlerinde dalıp gitseydim derinlere Ok gibi kirpiklerinle, Tutup çıkarsaydın beni rüyalardan gerçeğe 11/08/2007 23.50 Emirgan Çiğdem Çimen |
Canım
Rüzgar her esişinde, Seni bana getiriyor. Bazen yürüdüğün yollara sinmiş kokunu, Bazen de beni her andığında, Gözlerinden yansıyan parıltıyı getiriyor. Her baktığım yerde seni görüyorum. Bazen bana sevgi dolu bakışını, Bazen göğsümde hissettiğim kalbinin atışını, Bazen de saçlarından omzuna dökülen, Sevdamın ateşini görüyorum. Her an yanımda sen varsın. Bazen derdime ortak bir insan, Bazen hayatıma sırdaş bir kadın, Bazen de sineme sığmayan bir melek. Dünüm, bugünüm, yarınımsın. Dünümün hayali, Bugünümün sahibi, Yarınımın ümidisin. Sen, gözlerimin ışığısın. Burnumun kokusu, Dilimin tadı, Kulağımın sesi, Yaşamımın son nefesisin. Sen uzaklardan yakınlaşan hayat iksirimsin. Baharın gelişiyle yüreğime dikilen yaşam fidanım, Dikenli ağaçların arasından yüreğime lezzet veren şilanım, Görmeden, dokunmadan, yaşamadan hissettiğim canımsın. Çiğdem Çimen |
Ceren Bebek
Bebek ne var bu dünyada dedin geldin Her bebek ağlayarak gelir Sen gülerek geldin İyi ki geldin Hoş geldin bebek Annen mutlu gözleri pırıl pırıl Küçücük ellerin Minicik ayakların Umut oldun anne yüreğine Işık oldun baba kalbine Hoş geldin sen Hoş geldin ceren Ülkenin umudumu olacaksın Geleceğin baharımı olacaksın Beklentilerimizin cevabımı olacaksın Hoş geldin ceren bebek Hoş geldin sen Ev bayram alanı gibi Halaylarla türkülerle Vursun davullar Çalsın zurnalar Umut geldi hoş geldi Hoş geldin ceren Hoş geldin sen 11/01/2007 02.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Ceren Gözlüm
Bir vurgun bu sevda çöl deryasında Prangaya vurma aşk özgür kalsın Çırpınıp durursun aşk rüyasında Sevgin bulut olup hayale dalsın... Güneşin doğuşu bir umut olsun Rüzgar fısıltısı melodin gibi Gökyüzü maviyle içine dolsun Bulutun beyazı sensin sahibi... Ala dağ bakışlım su olup aksak Irmağın akışı yol olsun bize Ceren gözlü sevdam hasreti yaksak Ay ışığı bile gelirdi dize... Çiğdem Çimen 17/12/2007 23.30 Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:50 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.