![]() |
Güçlü Sönmez
Baş Harfi O
Özlemle yanmış gönüller bir olmuş sonunda Birbirine aç bedenler dayanılmaz bir çekimle yapışmışlar birbirlerine Evin koridorunda, duvar köşesine sıkışmışlar Sanki ilk öpüşme gibi Ama deneyimin arttırdığı bir tatla O güne kadar yaşanan en güzel öpüşme Belki de birbiri için yaratılmış dudaklar kavuşunca hissedilen bir tat Bir dokunuşla mekan bilinci kaybolurcasına kendinden geçen iki aşık 'Aile var'lık çok durum yaşadıktan sonra akşam saatlerinde Ara sokaklardaki binaların otoparklarında Sonunda odaya gitmeyi bile unutturacak bir kendinden gecmişlik içindeler Ve bir şarkı geliyor bir yerden Yavaş yavaş bilinç yerine geliyor ve şarkının sözleri bir anlam kazanmaya başlıyor 'Öpünce anlıyorum, ben seninle yaşıyorum, gün birden beri kaç kere yoruluyorum Gidince anlıyorum, her şeyini özlüyorum, tenin benim gibi, kokunu içime istiyorum Birden bire hayatının tümü oldun, *******ine gün gibi doğdun, gidersen biri üzülür çok..' Birbirlerine bakıyorlar Gülen gözlerle çok derinlere Ve artık şarkılar onları anlatıyor.. |
** Gurbette Saklı
Belki avunursun şimdilerde mevcut sevgilinle Belki bambaşka kollarda ve dudaklarda görürüm seni bir gün Kimbilir belki kırarsın yine kalbimi eski günlerde ara sıra yaptığın gibi Belki de her gün olduğu gibi düşüncenle bile güldürürsün gönlümü Ama belkilerde değil bu aşk, ruhumun tamamında kaplı Başka koyunlara sığınmış sevgimiz gurbetlerde saklı Gözümdeyken, tenimdeyken özlerken seni Ulaşılmazlığın çaresizliği özlem duygusunu çoktan aştı İçinden çıkartma hiçbir zaman beni Ben seni çıkartmayacağım bu şimdiden belli Bu aşkın güzelliği yasaklığı değildi Elmanın iki yarısına bölünmüş ruhlarımızın Tekrar bir olma arzusunun çekimiydi |
**Ararım Seni
Gündüzüm karanlık, gecem karanlık Aydınlığı ararım, gösteren çıkmaz Dopdolu dünyada yalnızlığı seçmişim Benim için olanı ararım, yazık ki bulunmaz Yürürüm pürüzsüz ve dümdüz yolda Engeller ararım, bulunduğum yerden gözükmez Yolun geleceği karma karışık bilirim Çözüm ararım, yazık ki aklıma gelmez Düştüğüm zaman küçük olan bir kara deliğin içindeyim Çıkış yolu ararım, içeri ışık sızmaz Ne zaman, nasıl büyüdü bu kadar bu karanlık delik Yanıt ararım, cevabı saklıdır anlatılmaz Sardığım umutlar birer birer soldular Yenilerini ararım, birileri saklamışlar Benim gibi dünyanın bir köşesindesin can eşim Her yerde seni ararım, çünkü bizi bir gün ayırmışlar Güçlü Sönmez |
**Aşk Geri Döndü
Bir hayat çiziyorum önümde Onunla olmasını istediğim Kimsesizlik yarası oluştu içimde Onu gördüğümden beri Uzakta olduğu zamanlarda Başka kollarda İsyan eder oldum Bilmeden geçmişle geleceğin arasındaki bağı O zaten hep benimdi dedim Anlatmaya çalıstım bunu oyunun yazarlarına Hata yaptınız ve bizi yaktınız Ama görün bu aşk o külleri toplayacak Ve yıllarca anlatılacak bir hikaye oluşturacak Kaderin yazgısına karşı çıkacak ve onu tekrar yazdıracak Çok güçlü bir aşk doğdu sevgili melekler Cennetin gizli bahçelerinden çıkın artık Ve gelip bu aşktan ilham alın Dünyada gitgide eksikleşen şu duyguları yayın Biz bunun için size yardımcı oluruz Bunun karşılığında şu oyunu tekrardan düzgün bir şekilde yazın Güçlü Sönmez |
**Aşkla Savaş
Kaybetmeye razı olduğum bir savaştı bu Her akşam bir araya geldiğimizde başlayan Tartışmalarda eline koz olarak verdiğim Silahlarla beni alt etmeni beklediğim Beraber çok goller attık Ama bir gün bir de baktık Aynı takımda oynamayı unutmuş Rakip kaleler olmuş Birbirimize saldırıp Topa tutmuşuz Oysa Uyandığım her günün gecesinde Güler yüzünü tatmayı Seninle paylaşmayı Sarılıp uyumayı Hayal ettim Ama kaybettim... Her “merhabanın” ardında Savunma ve saldırı stratejileri gizli Her an ortaya çıkmaya hazır Dinamitin ucundaki fitili ateşleyecek Bir cümleyi bekler gibi Galiba ...........birileri .......................beyaz bayraklarımızı .................................................. .........yakmış Güçlü Sönmez |
**Avare
Bayım, kendinizi sıkmayın Yardım edilmekten korktuğunuzu görüyorum Kaç kilometre Yürüdünüz bu yollarda Kaç defa dünyanın etrafında Bayım, ellerinizi kaldırın Hiçbir zaman güvenilir bir dostunuzun olmadığını görüyorum Üç bacaklı köpeğiniz Bana hikayenizi anlattı Onun gözlerinde sizin kaderinizi gördüm Acı görüyorum, alay edilmişlik görüyorum Yoksulluk içinde parçalanmış umut görüyorum Geleceği kendim için öngördüğüme benzeyen Bir geçmiş görüyorum Tutku görüyorum, sahte yüzler görüyorum Silip süpürülmüş bir aşk görüyorum Lütfen söyleyin Bay Avare Hiç James Bond olmayı hayal ettiniz mi? Güçlü Sönmez |
**Bu Sabah Gitti
Yalnız kalmak senelerce Neye yaradı seni beklemek Sen bir köşede oturmuş Belki gülerken, belki ağlarken Ben gençliğimi kaybettim Bu sabah fark ettim Akşamlar çoktu, sabahlar yoktu Her yeni güne güneşi ben çizdim Bugün aynadaki adam bilindik değildi Özgürlüğü seçen, yeni macera diyen Ve sanırım seni silendi İnat mıydı, aşk mıydı Senelerdir öğrenemedim Ama gerçekten sevdim sevildim İnkar etmek namertlik olur sevgiyi Bak herşeyi paylaştığım Her aşk gibi bizimki de bitti Bu sabah aşk cennetine çekti gitti Güçlü Sönmez |
**Caddebostan
Bulurum seni geç olsa da Iska geçmiş hayatlar varsa da Uzaklarda bile yabancılaşmadan yaşayan Kalpleri hep aynı yerde atan Biliriz bekler bizi Caddebostan... Bir klasik olabilirdi Plajyolundan sahile inmek Ada manzarası eşliğinde Moda’ya yürümek O havanın kokusunda seni tatmak Caddebostan’da seninle yaşamak... Bir özlem ki Zaten elimdeydi Dünyada hiçbir şeye değişmeyeceğim Sevgine boyun eğdi Güçlü Sönmez |
**Çalınmış Dualar
Bir kara ağaç Hiç süsü yok Dalları yarım Gecenin içinde Tüm heybetiyle karşımda Eminim bir zamanlar güzeldi Fakat şimdi Karanlığın içinde Korkunun temsilcisi Benim de çalınmış dualarım var Yarım kalan ne çok isyanım Gözlerimi açtığımda Gördüklerim karşısında Geçici bir tatmin için Kendi bedenimi sarar kollarım Kimsesiz çocukların Rüyalarına ben de ortağım Güçlü Sönmez |
**Demir Attı Kızaklarım
Küçük bir kalp ile sana Tutunmuştum sıkıca Sen ise düşüncesizce Attın beni deli rüzgarlara Dualarında bıraktığın Tüm sözleri satın aldım Geçmiş denen zamana Birer birer kazıdım Fırtınalar koparttım Senden başka alem yokken Şimdi demir attı kızaklarım Mumlarını söndürürken Artık korkmuyorum sevmekten Yalınayak koştuğum çöllerde Büyüdüm ben Sen uzaklardan bakarken Yine de Aklımdan geçersin arasıra Gönlümün uzağında Bulurum seni bazen Kulağıma esen eski bir şarkıda Güçlü Sönmez |
**Düşler
Gece yine yüzünü gösterdi bu şehirde Yalnız başıma karanlığın içine bakıyorum Bir yol bulacakmışım gibi... Bir an düşünmüşümdür Bir ışık gelip götürecek beni hayallere Bir an aklıma gelmiştir Ben de bulacağım güzel bir gün, bir gece, Bir his, bir sevgi... Ama nerede Bende o kader o şans Nerede sevgiler ümitler Hani rüyalarımda gördüğüm Uyurken güldüğüm düşler nerede Yoklar gerçekte... Güçlü Sönmez |
**Geç Kalmış Zamanlar
Sen ki yabancı hayallerime Sen ki isyankar cümlelerime Sen ki kibirsiz kendini beğenmişliğime... Kapılarını açtın... Düşünmek istemediğim bir zamanın içinden geçerken... O zamanlar ki hep geç kalmış Ucuz saatlere kanmış... Yetmediğini gördüğüm çabalar Dizlerinin üstüne çökmemek için asıldığın pamuk halatlar Boğulmamak için üstüne çıktığın süngerden sandal... Güneş... Batıdan doğan ve beynini yakarak doğudan batan Yağmur... Denizlerden gökyüzüne dudaklarına değmeden yağan Sustuklarını kaydet... Kaygılarına sabret... Suya düştüğün an Özgürce dolaşan Tutunduğun yılan Belki de bir cankurtaran... Güçlü Sönmez |
**Gerçek!
Yıkılan hayaller Kırılan umutlar Biten düşler… Sımsıkı sarılırız bu dünyaya Oysa yalnızız Uyanana kadar Görene kadar Hayal sandığımız gerçek gelene kadar Yalnızız… Yalanlarla bozulmuş sihirli anlar Boşlukta asılı kalmış yalancı aşklar Sahte gülüşler ardındaki sahte sevinçler Kirlenmiş, eskimiş hayaller Beklentiler, umutlar Bizleri tutsak almışlar Kandırıyorlar, aldatıyorlar Biz ise bu esareti seviyoruz Benimsiyoruz, istiyoruz Biz ve bizim gibiler Kurtuluş yolunu Bir son olarak görüyoruz… Yeter! Bitsin artık istiyorum Uyanmak istiyorum Gerçek sevgiyi doyasıya tatmak istiyorum Gerçek sevinç Gerçek huzur Gerçek gülüş Gerçek aşk istiyorum... Gerçeği istiyorum! Ama doğrusu ben, gerçek ne bilmiyorum Sahiden kurtuluş yolu mu, son mu Bir ödül mi yoksa ceza mı Söyleyemiyorum Benim gerçek sandığım hayal mi Beni dünyadan soğutan neden mi Yoksa hayal dediğimiz gerçek Benim özlem duymamın sebebi mi? Güçlü Sönmez |
**Gözlerinde
Bak Bana sadece bir bak … Gözlerinde Aşkı görüyorum Şimdi ile ilgili her şeyi görüyorum Sonra derine gidiyorum ……………………….. daha derine …………………………………….en derine... Ve geleceği yaşıyorum Huzuru buluyorum Evime ulaşıyorum İstediğim her şey Sende… Aç gözlerini İzin ver keşfetmek için dalmama Evrenin sunduğu armağanları bana Sonra kapat gözlerini Ve tutsak et beni İzin ver gönüllü olmama Esirin olmaya Sonsuzluk Ve birçok güne kadar… |
**Gözyaşların
Gözyaşların birer tuzak Kimbilir içlerine düşen Daha kaç aşık boğulacak Güçlü Sönmez |
**Hangi Şarkıyla Geldi
Son günlerde giriverdin aklıma yine Oysa gitmiştin uzun yıllar önce Kafamdan, kalbimden, tüm benliğimden Kazımıştım seni, her santimini Yalanmış anlatıkları Şu geveze duygularımın tüm boş lafları Yeni bir diyarda, yeni bir hayatta Sen artık hiç olmazsın sanmıştım Ve inan yıllar var Seni hiç anmadım Kusurlu bir aşktı bizimkisi Yaralamıştı yüreklerimizi Kendi de kanlar içinde can çekişiyordu salonda Kapıyı kapatırken son kez arkama baktığımda Ama sen, Her zamanki gibi tehlikelisin Onu nasıl iyileştirdin Ve hangi şarkıyla bu diyarlara gönderdin Güçlü Sönmez |
**Iska Geçen Aşk
Yaptıklarımdan pişman olsam da Sana hala itiraf edemiyorum Gururum ağır basıyor Sözlerim dilimde düğümleniyor Oysa senin aşkınla büyüdüm ben Arka bahçede yol üzerindeki çukura ismini verdim Ve her yağmur yağdığında içindeki su birikintisinde seni seyrettim Sendin her gece goril adamları ile balkonuma gelen Ve usulca odama girip bana hiç duymadığım şarkılar söyleyen Sendin rüyalarımdan çıkıp üç boyutlu dünyama giren Ama bir yerlerde kaybolan Ve derecesi kısa bir uzaklığımda kalıp Benimkiyle kesişmeyen paralel bir hayat yaşayan Böylece yıllar içinde beni yabancı aşklarla başbaşa bırakan Sendin büyüyünce başka bir adamın kollarında aşkı bulduğunu sanan Hayatını sonsuza dek değiştirecek kararlar veren Ama içindeki özlemi bir türlü dindiremeyen Bendim seni tekrar bulduğumda Yüreğimdeki çatlaklarla yüzleşmek için senden kaçan Rüyalarıma tekrar girip beni orada bulmanı uman Ve bizdik Dünyadaki en saf aşkı Yasak bir aşka çeviren Güçlü Sönmez |
**İlişkimiz
Dün gece Sensizlik evimin her yerindeydi Ben söylemişim Çekip gitmeni Hatırlamıyorum Veya hatırlamak istemiyorum Yalancı bir çocuktu İlişkimiz Bir söylediği bir söylediğini tutmayan Aramızda kısa devre yaratan Sonra da herhalde bir köşede Bizi seyredip ıslık çalan Kimbilir nerededir şimdi Pişman mıdır o da Benim gibi... Güçlü Sönmez |
**İnsanlar Değişmez
Ellerimin titrediği O ilk tanıştığımız günü hatırlıyor musun Sana söyleyecek kelimeleri bulamıyordum Ve sen bana gülüyordun Bir Cuma öğleden sonrası mıydı Applebee sokağındaki kafede buluştuğumuzda Arkamda bir gül saklıyordum Tam da sen aniden bir tane çıkarttığında Senin dairene doğru gidiyorduk arabayla Saat sabahın üçüydü ‘Geç oldu, hadi şunu erken yapalım’ dedin Ve seyrettik Güneş’in denizden yükselişini ‘Bebeğim seni seviyorum, hadi beraber yaşayalım’ Dediğim günü hatırlıyor musun Gülmekten kırılmıştın ve bana gerçekçi olmamı söylemiştin Ama yine de ertesi sabah eşyalarını getirmiştin O hafta sonu kaç film seyretmiştik Kapıları kilitleyip dünyanın geri kalanını dışarıda bırakarak Ama yağmur başladığında daha fazla dayanamadık Sonra da geri gelip çılgınca seviştik Tüm bunları hayal mi ediyorum Yoksa her şey değişti mi Şu anda rüya mı görüyorum Yoksa sen arkadaşının evinde misin Biz kimsek oyuz, insanlar değişmez Demiştin bana bir keresinde Ve ben de her kelimesine inanmıştım Biz kimsek oyuz, seni daima seveceğim Demiştin bana bir keresinde Fakat bulanık şimdi tüm bu sözler |
**Kadıköy Düş'ü
Bir kış sabahı portresi 15 yıl öncesinden Yarı kapalı gözler Kadıköy iskelesinde birikmiş Hala uyumakta Boğaz 7:15 vapuru iptal Sis'e takılmış gözlerim Gizemli bir hikaye kafamda çizilmekte Karaköy’den kalabalıkla sürüklenilen Tünel ile tırmanılan İstiklal’e her sabah süzülünüp geçilse de Eskitilemeyen tarihi yol Hatırlar mısın beni şimdilerde Yoksa kim bu yabancı mı dersin Geçsem senden yine İstanbul’un bir adı vardı Söylenmeyen hiçbir şiirde Şarkıların notalarında gizli Bir siluetti Tek nefeste doyulmazdı bu şehre Yıllarca gurbetini çektiğim Şimdilerde ise tam ortasında Tutsak edildiğim Kadıköy’de ne güzeldi oysa sahil Dalga kıran duvarında yürüyüp Hafif çiseleyen yağmuru tatmak... Güçlü Sönmez |
**Kuzey Doğudan Güney Batıya
Hangi Doğu ile Batı arasında sıkışmış bir toplum? ! Ben ne Doğuyum ne de Batı Ben hem Doğuyum hem de Batı Ve Kuzey Ve de Güney Ben sıkışmam Ben Sıkıştırırım Ben Türk’üm Bazen biraz eğri Ama genellikle fazlasıyla doğruyum... Güçlü Sönmez |
**Küçük Gizli Pencere
*******i parıltılarına aldandığın Yıldızlara mı ulaşmaktı hayalin Bilmiyor musun ki onlar yakar seni Aradığın hazine içindeki derinlikte gizli... Dışarıdan baktığın küçük gizli pencere Kimlerin sırlarını anlatır ki sana Soruların cevapları başka kapılarda Yol gösterecek rehber gelmedi mi hala... Biliyorum artık sıkıyor Beklediğin gelmiyor Bir şeylerin ardında saklı Yalancıların doğru cümleleri... Ama sen yine de kal burada Hesaplaşman lazım hayatla İnan ki gerek yok Her böcekten korkmaya... Güçlü Sönmez |
**Savaşçı Duvara Karşı
Eğer çok konuşuyorsam susmamı söyle Kalbime artık beynime fısıldamamasını Söylemem gerektiğini hatırlat bana Aşkın sanki hiç yıkılamayacak bir duvar gibi karşımda duruyor O kadar kalın ki, ve ben o kadar güçsüzüm ki Sence bu savaş nereye varır Bir zamanlar güçlü olduğumu hatırlıyorum Kılıçlı bir aşk savaşçısıydım Dağların tepelerinden gördüğüm her kalbi fethettim Ve onlara daha önce hiç tatmadıkları kadar aşk verdim Yağmurun kardeşiydim, rüzgarın ise oğlu Karanlık hiç korkum olmadı çünkü dostumdu Gün ışığının efendisiydim Fırtınanın yaratıcısı Gökkuşağının tasarımcısı Bir zamanlar… Şimdi ise ellerim bağlı, yüreğim zincirlerle kaplı Ne girebilen var, ne de kaçabilen Dünya araya girdi Beni değiştirdiler, kılıcımı çaldılar Artık sevilemiyorum… Bir zamanlar en iyi bildiğim şey Şimdi çok uzak diyarlarda bir yabancı Şu anda zayıf olabilirim Ama biri bana inanma gücü verdi Zincirlerle kaplı olanın Hala yaşadığına Ve gökgürültüleri çıkartmak için Sessizce büyüdüğüne… |
**Sensizliğin Sonu
Heyecanlıyım İçimde Firar hazırlığında bir kalp Ne kadar zaman geçti Sensizliğe terkettiğinden beri Hatırlıyor musun hani Çabucak döneceğim dediğini Epey oldu başlayalı Günler yerine çizmeyi ayları Kimsesiz düşüncelerime takılıp Fethettin her şeyinle aklımı Sensizliğe alışamadım Sensizliği anlayamadım... Sensizliğin kitaplarını Sensizliğin filmlerini Sensizliğin refakatini Hiç sevmedim - sevmeyeceğim... Dün aradın Kelimelerin Müjde dağıtan cümleler oluşturdu Ama bugün ben Sensizliğin acısına kaldığım yerden Devam edeceğim Ta ki yarın sen Bir daha gitmemek üzere Kapımı çalana dek Güçlü Sönmez |
**Sıradanlaşmak
Bir güneş doğar sabahtan Gözlerinde gece kayıtlı görmezsin Dünde hapsolmuşsun Yarınlara sırt çevirirsin Hayaller eser geçer başından Hep ‘keşke’lerle süslenmiş Onbeş yaşındayken dünya Ne kadar farklıydı oysa Aradığım sevgiliydin Uğruna okyanusları aştığım Ben de beklediğin kahraman Şimdi ise hayat sıradan Bazı rollerimiz figüran Ama aşkımız hala dillere destan Güçlü Sönmez |
**Soluk Resim
Mutlu bir an yakalarsın Bunca sorun dolu hayatta Değerini bilmezsin Her anın artık böyle olacak sanırsın Yanılırsın... Dimdik ayakta durmuşsun Uçurumun kenarında Ardına bakmak istemezsin Ağlayan yüzlere direnemezsin Rüzgarın sesini duyarsın Soluk bir resimde Uçuracak kadar güçlü değil seni Ama heyecanlandırır yüreğini Kırık da olsalar tak kanatlarını Gideceğin yerin gizemi seni bekler Sonsuza kadar susamazsın Oradakiler şarkılarını özler Güçlü Sönmez |
**Sonsuzluğa Sonunda
Sadece hayaller ulaştırıyorsa beni sana O zaman hayal dünyasının başrolünde olurum Ayrılanlar genelde mutsuz oluyorsa Yalnız kaldığımızda kim kazanacak bu oyunu Çılgın dalgalar batırılar mı gemimi Okyanusların derinliklerine yazarlar mı ismimi İçtiğim sigaram gibi söner mi aşkım İçime çektiğim zaman biter mi şarkım? Gölgeler sardı her yanı Gündüzler gece oldu Yaktığım mumlar rüzgarda kayboldu Benim gibiler nerede nasıl avundu Sonsuzluğa sonunda ulaşmak vardır ya Özgürce uçmak dans etmek bulutlarla Aklım başımda olsa da olmasa da Fark etmez, çünkü sen yoksun yanımda Güçlü Sönmez |
**Sormaya Hakkın Yok
Aslında sormaya hakkın yok Sen gittikten sonra nerelerde kaldığımı Ama çok merak ediyorsan Bil ki artık durgun bir denizin üstündeyim Yalnız Biraz bitkin Ve umarsız Sustuğum tüm cümleri henüz yazmadım Bu kadar erken gitmezsin sanmıştım Gökyüzüne serptiğim aşkımız Her gece parlarken Kumlarda ayak izlerimiz Hala taptaze direnirken Sen ki yaz yağmurlarının altında Şarkılarını söylerdin tüm yıldızlara Bütün melekler koşardı peşinden İlham almak için her kelimenden... Güçlü Sönmez |
**Tembel Melekler
Bir şarkının düşen sözleri - gerçek sessiz kalıyor Boş ritimler kaplıyor havayı - şeytan benim müşterim Evrenin koridorunda yolculuk sözü verdiler Ama bana kalan sadece boş düşler ve kara kurdun uluması Çocukluk düşlerim ne zamandır kayıplar Özgür hisler ne zaman yıkıldılar Kalplerin hırsızları toprakların efendileri oldular Cennetin kapıları ne zamandır kirli ellere açıklar Galaksinin öteki ucundan seyretti Görmeyi umduğu sevdiğiydi Özlem içindeki caneşlerin buluşma vakti geldi Fakat parmaklıklar ardındaki baştan çıkartmalar umutları tüketti Gecenin kadını beni bilinmeyende bıraktı Alnımda geleceğin belirsizliği yazılı Tembel melekler cennetin kalbinde uyuyor Artık kimse paslanmış duaları dinlemiyor |
**Vurgun
Dur Bir adım bile atma Yaklaşma Sus Tek bir kelime söyleme Konuşma Korkuyorum Aşık olmaktan sana Savaşıyorum Her an duygularımla Teslim olmaya çok müsaitim Gardı düşmüş kolay bir hedefim İçinde biraz merhamet varsa Dokunma Hatta bakma Gözlerinle buluşmak Sonsuzluğun her saniyesine kazınacak Bir vurgun doğuracak Güçlü Sönmez |
**Yaprak
Düş Rüzgarda çizdiğin ezgilerle Kon Yüreğime taşıdığın kelimelerle Korkmayasın Sen Her sonbaharda Şairlerin satırlarına İlham kaynağısın Güçlü Sönmez |
**Yok Olmaktan Korkma
Bir sevgili aradım yıllarca Onlarcasını buldum yollarda Aldıklarımı ve verdiklerimi Toplayıp çıkarınca Ellerimde sadece kalan Yine o sevgili Hala aranan Sorumluluktan kaçınca Sorunlardan kurtulunmuyor Sırtında yük olmuş pişmanlıkların Oysa yok gereği karışıklıkların Hayatın senin yazdığın bir kitap İster kahraman ol, ister bitap Yok olmaktan korkma Her yazdığın satırla Daha da derin kazıyorsun Kendini sonsuz hayata Güçlü Sönmez |
*Arınma
Dünyanın kuzey yarı küresinde upuzun bir çöl Buzdağlarının arasından yürüyen bir adam Satılık ya da kiralık bir kalp taşıyan Onun olmayan Nasır tutmuş ayakları Soğuktan ve sıcaktan Yüreğinde duygunun her türünü tadan Derin izler var kazılmaya devam eden Bırakmak istenmeyen ama elden kayıp giden Dış etkenlere burun kıvıran Ona çevrili silahları görmeyen Hedefi olduğu kurşunları hissetmeyen Canı yanmayan ama yere yığılan Kendinden geçen Sonra gözlerini açan Yüreğindeki deliğin girdabına esir olan Kurtulmayı istemeyen Sadece aşkı vuranlara acıyan Çaldığı elmaları vermeyen Direnen Günahlarını sırtlayan Taşıyan Yalan aşklara İnanan Gerçeğini bulduğunda Kaybeden Aramak için yola koyulan Ve tükenen Yalnızlığa mahkum edilen... Yağmur damlaları Bir fincan kahve Dizilmiş notalar Yalnızlığa eşlik adında Koyu turuncu sonbahar Küçük göl kenarına Uzanmış asırlık ağacın üzerine oturup Dünyasını şekillendirmeye koyulmuş Sonbahar gitmiş Rengarenk yaz çıkmış karşısına Ardında bıraktığı upuzun bir çöl ve buzullar Yıllarca hatırlamak istemediği... Yaz getirir aşkını ona Başka bir yüz altında Tanır gözlerinden Ve gülümser bir daha Güçlü Sönmez |
*Aşk Güzeldir
Aşk ne güzeldir... Gençken cayır cayır yanar için... Yepyeni bir duygudur, ne yapacağını, onu içinde nasıl barındıracağını bilemezsin... Elini tutunca için içine sığmaz sevinçten Aramazsa kırılır kalbin söküp atmak istersin içinden... Yıllar geçer Anlarsın ki aşkın gözü kara Yetmez bir kişiye Bulaşır başka kalplere... Hepsine 'aşkım' dersin Sanırsın ki o söylediğin son kişi olacak Oysa o an Başka kolların koynunda Başka dillerde 'aşkım' olan biri Bir gün senin de 'aşkın' olacak Kimbilir belki de son 'aşkın' olacak... Yıllar geçtikçe aşk yabancı olmaktan çıkar Bazen istersin içinde durmadan essin Bazense kapından içeri girmesin... Şımarırsın... Aşkı suçlarsın... Eskiden aşkın parçası olduğunu sandığın kıskanmalar, kavgalar, çekişmelerden artık bıkarsın... Yeni aşkında eski aşkların güzel anlarını bulmak istersin Ve bunu da hakedersin Çünkü aşk güzeldir Ve aşk cömerttir Bir daha benim kapımı çalmaz dediğin anda Çıkar yine karşına Hiç yorulmadan... Bıkmadan... Yeterki sen onu iyi ağırla Yeterki paylaş doğru insanla... Güçlü Sönmez |
*Aşk ile olmazsa
Karanlığın içinde İlerleyen bir gemi Yolcuları ben ve diğerleri Belli mi yolun sonu Belli miydi ki başı Ne soran var ne dinleyen Karanlığın içinde Kayıp geçen bir yıldız Peşindeki ben ve diğerleri Her birimiz geçmiş aşktan Her seferinde sil baştan Ne giden var ne de duran Ah sen de mi... Sen de mi Aşkı öğrenmedin? Güçlü Sönmez |
*Aşk Ölüyorsa...
Aşk ölüyorsa, aşk için ölünür mü? Yazılır mı şiirler, şarkılar Aşılır mı çöller, dağlar Kaç “Seni Seviyorum” dan sonra tükenir aşk... Tükenir mi ki Aşk! ! Aşk bu Aşk! ! Ne okyanustaki dalgalar Ne de çöllerdeki fırtınalar Batıramazlar Uçuramazlar Yüreğimden söküp atamazlar Taş gibi, ateş gibi Dağ gibi, volkan gibi Sapasağlam Cayır cayır Yıkılmayan yıkan Yanarken yakan... Aşk bu Aşk! ! Onun aşkı Aklımı başımdan alan Beni sonsuza dek Onun yapan Güçlü Sönmez |
*Ben Köpeklerden Hiç Korkmam
Kiminle yarıştın ve kendini karşılaştırdın Bari söyleseydin kimbilir belki de onu severdim Kendini kendinden kıskandın ve çabuk parladın Seni söndürmekten bir yudum su bile içemedim Ulaşmaya çalışıyorum düşüncelerimin en derinlerine Bulmak için paylaştığım güzel bir anı seninle Silene kadar çektirdiğin işkenceleri yüreğime Polis beynim kapatmış o yolları kaza olmasın diye Binlerce ‘seni seviyorum’ vardı ceplerimde Çıkmadı yola senin için bir tanesi bile Aylarca yetiştirdiğin kin ve nefreti Sonunda bırakmaya geldin aşk! mızın meyveleri diye Ama biliyorsun... Ben köpeklerden hiç korkmam Havlamalarına da aldırmam Isırsalar da Parçalasalar da Ne farkeder ki Herşey yalan Güçlü Sönmez |
*Beni Unut
Geleceğim diyorsun bana Ama bilmiyorsun şu anda Taze bir aşk var Yatağımda Beni unut Göreceksin Zaman bir silgi Anıları kolayca silen Sevgimi unut Herşeyi unut Temeli bozuk bir fikirdi Oyaladı ikimizi Kaybolmuşsam eğer Karanlığın gölgesinde Demek ki çoktan Sönmüş ışığın içimde Güçlü Sönmez |
*Bir Gün Gelecek Ve O Gelecek
Sevgilerin içinden geçerim Birini bile tutamam ki Bende mi hata yoksa Karşıma çıkmadı mı O Bir gün gelecek ve O gelecek Seveceğim ve de sevilecek Dünyanın o son günü bile olsa O benim olacak ben O'nun Sevişeceğiz delicesine Sonsuza kadar belki cennette Güçlü Sönmez |
*Bir Hayal Kırıklığı
Uzaklarda esen rüzgar Benim diyarıma gelmedi Hani cennetten çıkan o aşklar Hiçbiri bana yetmedi Aldatmışlar yıllardan beri Hani peri masalları gerçekti Anlatırdı *******i Hani o meleklerin prensesi Sevdiğim şimdi çok uzaklarda Tadı başka dudaklarda Benimkinde ise sigaramın dumanı Hayatım, bir hayal kırıklığı Bahçemdeki yollarda Buldum seni en sonunda Ama çoktan geç kalmışım ben İnandım tüm masallara Daha çocuktum ne de olsa Hiç büyümek istemeyen Hayal çadırı ona yeten Bir su birikintisinde Onlarca okyanus gören Güçlü Sönmez |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.