![]() |
Ramazan Çiçekli
Acı gerçekler
Kan kaybediyorum kan, İçim yanıyor. Gerçeklerim kâbus oldu, Kâbusları yaşıyorum. Zor hayat ta kalmak zor, Gerçeği yaşamak, Hayaller de gerçeği görmek, Kendini bulmak zor. Boşa yaşamışım boşa, Hayat boş dünya boş, Boşa geçmiş zamanım, Ellerim şimdi bomboş. Öfkeliyim hemde çok öfkeli, Hatayı insan kendinde görmeli, Tam kendimi bulmuşken, Öfkem indi içim bomboş Ortam sanal âlem, Gerçeklik yok. Yaşadığım ortam boş, Yüreğim yanıyor, içim bomboş. 15.9.06/1400/Bursa Ramazan Çiçekli |
Acı kayıp
23 kasım sabahı; Acı haber sardı içimizi, Görebilseydin çaresizliğimizi, Bilmek kolay, düşünmek zor. İçimiz buruk, acımız büyük, Bu ne acele, bu ne telaş, Dostlarınla bir vedalaş, Nasıl söyleyelim senin öldüğünü. Ramazan Çiçekli |
Adam olmak
Yaşamın ötesinde; İçten ve doğal, Hayatı anlamak, Anlamlara mana vermektir. Sevginin ötesinde; Ruhun iç mimarı olmak, Yaşamı dekore etmek, Adam olmak demektir. 21.11.2006 BURSA Ramazan Çiçekli |
Adını siz koyun
Yüz on dokuz kazada, Seksen sekiz ölü, Dört yüz on dokuz yaralı, Bu kadar ucuz insan canı, O öldürmeden siz öldürün, İçinizde olmayan canavarı, Beyin travması geçirmiş, Bayramlık trafik kazasının, Adını siz koyun, Bayramınız kutlu, Kazanız mübarek olsun, Yurdum insanı, 26.10.06.Bursa Ramazan Çiçekli |
Afet
Sebebi çaresizlikte olsa, Dere yatağını yurt tutanlar, Farkında olmadan, Kendi felaketini hazırlar. Tutunduğu çaresizliğe Sıkı sıkıya sarılsa da, Zamansız gelen afet, Kabul etmez mazeret. Kara bulutlar girer araya, Güneş ışığını kaybeder. Aniden öfkelenir doğa Ne varsa alıp götürür. Doğa dere yataklarını, Yeni bir felakete hazırlarken, Bu gün olmasada; İlerde çıkarır öfkesini. Zapt etiğin yerleri geri alır elinden. 8.11.06Bursa Ramazan Çiçekli |
Ahraz
Gözlerimle gözlerim, Duyulmaz ki sesim. Ellerimde tüm hünerim, Sorunlarımı işaretle çözerim. Duyamam ne konuşulanı, Ancak dudaklarını izlerim. 2001 Ramazan Çiçekli |
Ailem
Anam kürt, babam yörük, ben TÜRK'ÜM. Ayrılık varsa kaderde; Allah korusun, parçalanır aile, Geriye bir ben kalırım. Öksüz,yuvasıız ve YURTSUZ 29.12.06/21:00/BURSA Ramazan Çiçekli |
Alevi
Avuçlarında taşı ateşi, Sönmesin bende ki alevi. Eksik etme sende ki ateşi, Küllenmesin ateşin alevi. Söndürürsün içimde ki ateşi, Sen olsaydın alevi . Küllenmez gönlümün ateşi, Gönül pirimdir Bektaşi. Ramazan Çiçekli |
Ana dilim
Dil katili olmasa, Dil başka olur, Dilek başkalaşır. Değişik ağız şive olmasa, Konu başka olur, Konuşan başkalaşır. Saygısız ağızlar olmasa, Aydınlar başka olur, Dil başkalaşır ULUSAL dilim, Herşeyim. ANADİLİM bambaşkalaşır. 23.10.06/1600/Bursa Ramazan Çiçekli |
Ana sütü
Damla damla akar, Kolları gibi nehrin, Tanrı sanki; Evreni bir tarafa bırakıp, Onu yaratmış gibi, Evrenin aydınlığında; Onunla baş başa, Ayrı bir sohbet içinde, Yaşadım bir ömür boyu, Bana özel olan, Gizli bütün özellikleri, Damlaların en özeli, Diğer damlalar kadar değerli, Belki tadı belki rengi, Ondaki vitamini Rabbim, Hiç bir besine vermedi. Ana sütü gibi..... 28.09.06/11.00/Bursa Ramazan Çiçekli |
Anam
Sıkıntılı anımda Hep yanımda olan, Hiç aklımdan çıkmayan Dualarını eksik etmeyen Biricik anam … Hiçbir zaman; Dilimden düşmeyen Kalbimde yaşayan, Kimseyle paylaşılmayan, Sevgili anam. Kıymetli oğlun; Ne kadar büyüse de, Yanın da hep çocuktur, Sevaplarıma ortak, Günahlarıma kefil, Fedakar anam … Ramazan Çiçekli |
Anla artık
Denizde dalgaların, sahilde martıların sesi. Kumsalda yosun, bir tek sen yoksun. Anla artık. 11.07.2007/Bursa Ramazan Çiçekli |
Arama beni
Arama beni, Çalma kapımı, Konuşturup; Açtırma ağzımı, Kendimle Kavgalıyım ben,kavgalı . Ramazan Çiçekli |
Asker
'A' Arapça'dan aldım eskri 'S' Sonradan ekledim 'e' yerine 'a' yı 'K' Kendimle özdeştirdim eskr'i 'E' En başındaki 'e' harfi 'R' Ruhumuzun yükseklik hali, 'E' Ulviyeti ruhiye (ruh yapısı) 'S' Selameti fikriye (salim fikir) 'K' Kerameti tabiye (önceden görüş) 'R' Riya zatı bedeniye (vücut dayanıklılığı) 'A' Allah'ın baş harfi (iman yapısı) Ramazan Çiçekli |
Aslan
İlk kez karşılaştığımda, Bu kez bakıp geçmiyeceğim. Uzun uzun seyredeceğim. Gözbebeklerinde; dişiliğin asaletini, estetiğin derinliğini ve inceliğini göreceğim. Dokunma dan özgürlük anıtına. 08.12.2006/BURSA Ramazan Çiçekli |
Aşk
Uzatın elinizi Konuşun birbirinizle Sorunlar çözülsün Dokunun birbirinize Aşkınız büyüsün Ramazan Çiçekli |
Aşk tanrısı
Yüreğimdeki gizli arzular, Işık topudur elinde, Cevher özünde senin, Dualar incidir dilinde, Topraktan can olunca, Korudun sen özünü, Ay ışığı şimal yıldızı, Doğdu göğsümün üstüne, Ramazan Çiçekli |
Bahar
Baharda doğdum Yazda soldum Kışta dondum Sen de hayatı buldum Ramazan Çiçekli |
Baharda ölmek
Baharda ölümü çok severim, Ölümle yaşam arasında; Gider gelirim. Ben zamanı var diyorum, Sen hemen çık gel diyorsun, Zaten hiç aklımdan çıkmıyorsun. Kazandıklarımı tekrar kaybederek, Çırılçıplak anadan uryan Toprak olmaya hazır bedenim. Vakti geldiği zaman; Ertelemek-ötelemek yok bu işin. Ölüm son gerçek, Sonsuz yaşama kavuşmak için. Ey toprak; En son dost, Yine sana geleceğim, Geçen zamanın hesabını vereceğim. Hazırladığım; Mezarlıktaki evim, Sessiz ve kimsesiz. Hep merak ettim, Yeniden doğacağım mahşer gününü. Hep kendime sordum ölümü, 31/05/06/BURSA Ramazan Çiçekli |
Bakan kör
Beyaz baston havada, Geçiş önceliği onda, Görme engelli ama(ne çare ki) Yol ortasında yaya. Gören engelli ama(kör) Kendini şoför sanma, Beyaz bastonlu adama, Bakar görmez ama(kör) , çarpar adama. 10.11.06/Bursa Ramazan Çiçekli |
Bedenin dili
Çok kullanılan, Yoğun sözcükler, Gezinir aramızda, Gözlerinde, Göz ardı edilmeyecek, Duygular gizli. Ramazan Çiçekli |
Bela
Başımın belası, Ne çekilmez birisin, İçimi kararttın, Allahın cezası. Vazgeçilmezsin diye, Hayatım zehretme, Git ne halin varsa gör, Canın cehenneme. Ramazan Çiçekli |
Ben
Ben değişmem, Mutlu olmam değişirsem. Senin gibi düşünüp, Senin gibi yaşarsam, Yok olup giderim ben. Ramazan Çiçekli |
Ben af ettim.
Ben af ettim. Sen af ettinmi? O af edecekmi? bilinmez. Hayat o kadar adaletsiz, O kadar acımasız ki. Af etsemde hafızam da izi, kolay kolay silinmez. Ne olduğunu bilmem ama, Ne ettiği belli değilmi? 03.02.07/Bursa Ramazan Çiçekli |
Ben doğayım
Anadolu'da toprağı yalar, hava koklarım. Deniz,Dicle,Fırat olsada, boşa gider ömrüm. Anadolum çöl olacak korkarım. 13.0407/bursa Ramazan Çiçekli |
Bilgisayar
Bilgi derya deniz İlgi ile öğreniriz Lüzumsuz işlere koşar, Gücümüz tüketiriz. İletişim hattımız Sevgi bizim bağımız Akıldır bilgi dağarcığımız Yaşamla hayata bağlanır Akılla doğruyu ararız Rast gele hiçbir şeyi bulamayız Ramazan Çiçekli |
Bir dal
Bulanık suda sazan olma. Katillerin kanını bize bulaştırma. Varsa bildiğin ortaya koy, mide bulandırma. Allaha yakın ol, biz(asker) den uzak dur. Soy ağacında bir dal ol. Tutunduğun dalı kesip, kestiğin dalın altında kalma. 01/10/2007/BURSA Ramazan Çiçekli |
Bir damla
Bazen; Bir insana hayat, Bir fidana can verir. Bazen de; Gözlerde bir sel olup Acıları alıp götürür Ramazan Çiçekli |
Bir düşünün
Her saat; Dövmüşüz eşimizi, Her saat; Aramızda kapkaçcı, Her gün; Beş kişi intahar etmiş, elli kişi niyetli, Her gün; Üçyüz kişi, dayaktan almış nasibini, Her gün cinayeten, Altı kişi ölü, altmış kişi yaralı, Hergün, Altıyüz eve hırsız dadandı. Şehir merkezinin, dokuz aylık suç ceridesi, Bilinmiyeni siz düşünün, İyi ki Türk ve Müslümanız. Birbirimize zarar vermekte, çok üstünüz. 28.11.06/21.00/Bursa Ramazan Çiçekli |
Bir garip öldü
Bir garip öldü. Ruhla beden, Bir candı. Bedeni toprak, Ruhunu nefes, Alıp götürdü. Ramazan Çiçekli |
Bir gün
Gün doğar, Hayat başlar. Gün batar, Bir gün. Hayat biter. Ölümde bir gün. 20.11.06/Bursa Ramazan Çiçekli |
Bir zamanlar
Atla – arı, kurtla kuş, Ormanda yaşardı, Üç kasım akşamı, Sis kapladı ormanı, Karanlıkta, Bir çığlık bile atamadan, Sessizce yok olup gittiler. Geleceğimize imza atanlar, Hiçbir şey gerçek değil, Rüya alemi sanki, Alabildiğine varken Şimdi yoksunuz işte… Bilmem nasıl bir duygu bu? Hayvanlar aleminde! .. Ramazan Çiçekli |
Bizim evin hali
Kara oğlan cumhurla kavga edince, Kriz doğdu borsa perişan oldu Papaz kıza yoldaş olunca Bizim banknotlar bahşiş oldu. Bütün umutlar umutsuzluk kaynağı Bilemedik kura kur yapmayı, Gurbetçi oğlumuz dervişi bekledik O ancak bizi kurtarır dedik Kızla oğlanı serbest bıraktık Fındık fıstıktan olduk Performans düştü üretim durdu Karı koca yatakta arkadaş olduk Ramazan Çiçekli |
Böcek
Aydınlat karanlığı Ör ağını kötülüklere Umutların umudun Sizi andım bu gece.... Ramazan Çiçekli |
Bu bir hastalık
Metropole git, Hırsızlık bulvarından, kapkaç caddesine gel, Gasp sokağından, köşeyi dön, al kaç. Kamusal alanda, sarkıntılık elle taciz, Merdiven altında, sapkınlık yap. Bütün değerlerini rafa kaldır. İşsizlik ve cinsel tatminsizliğini gider yeter. Kırsalda merak etme; kapalı alan kimse duymaz 10.01.07/Bursa Ramazan Çiçekli |
Bu bir şiir
Duygular deniz, Kelimeler incidir. Kısa tut sözleri Gerisi sonra gelir. 5.11.06/Bursa . . Ramazan Çiçekli |
Can sensin sende ben
Can sensin, Sende ben. Sitemim cana, Sen değilsin. Cana hayat veren ben, Onu yaşatan sensin, Ramazan Çiçekli |
Cumartesi
Dün cuma ertesi, Sinemaya gitmişim. Sonra muhallebiciye, Sevgilimle elele, 02.12.06/Bursa Ramazan Çiçekl |
Çaresizim
Alev alev yanıyorum Senin için ölüyorum, Ben yanmaktan değil, Seni yakmaktan korkuyorum Elimden bir şey gelmiyor, Çaresizlik beni öldürüyor, Allah her şeye kadir, Kalbime gir doğruyu bildir Ramazan Çiçekli |
Çarık
El kadar inek derisini Delerim dört köşesini Delikten ip geçirir Bağlarım ayak bileğimi.. Ramazan Çiçekli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.