![]() |
Burhan Küçük
10 Kasım
10 Kasım Bir kalp durdu denilmiş 10 Kasım 1938’de Hani ya durmuş mu? O günden bu güne Milyonlara ulaşmış Durdu denilen kalp Her geçen gün Çoğalarak.... Dünyanın dört bir yanında Ve ritim tutarak atıyor Tüm yüreklerde... 10 Kasım 2003 Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Kalbimizdesin... Burhan Küçük |
Adonis değilsin
Adonis değilsin Karşımda durur tutuklu görkemin Unutma / Sunmazlar zehri teneke kutuyla Her yudumda erirsin için için Nafile / Vursan da bağrına bağrına Bir kere solmaya başlamasın Kaybolur ağır ağır rengin Bugün gülsün / güzelsin Yarın kuru yaprağa dönüşürsün Sen Adonis değilsin Beklemez seni Helena Solmadan tüm rengin Aşkın ruhuna burun kıvırma Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-21.12.2005 Burhan Küçük |
Adsız kadın
Adsız kadın Dinliyor sarmaşık gülleri Dalgın mı dalgın Eritiyor yüreği demirleri Telefonun ucunda ağlayan kadın Kristal bir bardak yüreği İçinde bin bir yangın Kırılmaya meyilli Gözleri yaşlı adsız kadın Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-21.10.2004 Burhan Küçük |
Ağlamaklıdır Kadın
Ağlamaklıdır Kadın İnsafsızca solan gülün Parlak rengimiydi Gece gördüğün düşün Yaşadığın mutluluğun sonu muydu Mutsuzluğun.. Yada yaşadığın mutsuzluğun bedeli miydi Ki.. hayatının bedeli yalnızlığın Manalar ve manasızlıklar içindesin Ne seni seçendir Ne senin seçtiğin Hayatın değişmez kurgusu Başlarken biten Kısır bir döngüdür zaman Gözlerde iki damla yaştır yatan Hayat dediğin yolun ucu Ve hep ağlamaklıdır kadın Döndükçe duyguların burgusu Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.01.2005 Burhan Küçük |
Ah İstanbul..
Ah İstanbul.. Bir akşam üstü,hüzün ve sen Aklıma düştün Ah İstanbul Kadıköy de kafe denizatında Dinlersin tangonun güzelliğini Yanında İstanbul’un en kral kızı! ... Oturup karşıya bakarsınsın Bütün ihtişamıyla Sultan Ahmet Ve deniz serili minarelerin arasından Tatlı bir vapur çığlığı Kaplar tüm boğazı Kıyısında martılar Yem kapma telaşında Bir de kızları İstanbul'un Demezler mi sevdiğine bağışlasın Zorda bırakırlar insanı Takılırsın koyu mavi gözlerine Tüter burnuna boğazın iyot kokusu Karşıda Orta köy telaşı İstisnasız kedileri besleyen kız... Sallanıverir geçerken köPage Rankingüsü Meze masasında dansöz misali Kafayı çekersin galata da Nefis olur balıkla rakısı Ah İstanbul... Yine çıkardın beni baştan..... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ahmakların işi
Ahmakların işi Onulmaz bir yaradır Sakınılan korkular Ki ahmakların işidir Karanlıklar içinde Aklamaya çalışmak Ve en son babalar duyar Sakıncalı durumları Dilde türlü yalanları Timsah gözyaşları Ne ekerse onu biçer insan Yaramaz sonbaharları Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-07.11.2005 Burhan Küçük |
Akasya ve Sen
Akasya ve Sen Gözlerim köreldi bakmaktan yoluna Her gece el açıp yalvardın Allah a Nerdeydin ahu gözlüm,beklettin yıllarca Gelmedin bu bahar da baktım yoluna Kaç bahar geldi,geçti görüşmeyeli seninle Unuttum o tatlı simanı bile Buluşurduk oysa parktaki akasyanın altında Hatırımda o akasya,birde sen aklımda Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Akşamdan kalma
Akşamdan kalma Dalmış akşamdan kalma gözlerim Kadehimde kalmış dudak izin Odamda dolanıyor hala kokun Kulağımda asılı silik sesin Hayalde miyim,rüyada mıyım Sabahın köründe seni özlerim Anladım ki Ben, bende yokum Akşamdan kalma bu sarhoşluğum Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-30.06.2004 Burhan Küçük |
Alaca karanlıkta
Alaca karanlıkta Alaca karanlıkta beni vurdun Sen vurdun,ben gördüm Altın kaplamaydı silahın Parladı bir ortasında gecenin Ayak seslerini duymuştum Hayatıma girerken senin Nasılda, usulca yaklaşmıştın Sessizce derinden girdin Ben koca çınar dal uzattım Geldin kondun dalıma Çokta güzel yakışmıştın Ben seni bülbül sanmıştım Alaca karanlıkta beni vurdun Sen vurdun,ben gördüm Altın kaplamaydı silahın Parladı bir ortasında gecenin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Aldandım yine
Aldandım yine Yağmurlu bir gecede çıktım yola Karanlıktı her yer senin gibi Bir ışık arar oldu gönlüm Buldu derken uzaklarda Serapmış meğer gördüğüm Aldandı yine garip gönlüm Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
An gelir
An gelir An gelir,kanıma girer Yüreğim birden bire sızlar Gözlerimden yaşlar damlar Buhar olur,bulut olur,yağmur olur An gelir,kurşun saplanır Yüreğimin en derinlerine Bir ah çıkar dudağımdan Yıkılır,dağlar,taşlar..... An gelir,Sessizlik başlar Hesaplaşırım kendimle Fırtınalar eser yüreğimde Tüm benliğimi alıp götürür Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-17.03.2003 (An gelir aldatır insan kendini) Burhan Küçük |
Anlam veremeden
Anlam Veremeden Ne güneşe doğma diyebiliriz Ne güneşe batma diyebiliriz Ne akan suya dur diyebiliriz Ne fazla ömür isteyebiliriz Yaşamak dururken,bu kahır neden Bu kahır,bu elem,can çekiştiren Yaşam sunulmuş en güzel nimetken Ne isteriz bizler,birbirimizden Bizimde kapımız çalındığında Sonbaharın bitiş yağmurlarıyla İşte o an kış hiç gelmesin deriz Anlam veremeden,göçer gideriz. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Anlarsın ki
Anlarsın ki Boralar,kasırgalar kopar ya Yüreğinin engin sularının da Martılar gösterir ya yolunu Sığınacak limanı sessizce Seyredersin yol gösteren Martıyı bulutların arasından Kasvetlice süzülüşünü İmrenirsin sadece Boş gözlerle bakarken Martı olmak istersin o an Ve süzülmek mavi göklerde Bir an heveslenirsin işte Anlarsın ki.. Süzülmek martının işi Bize düşen seyri alem Gök mavi,deniz mavi Deniz billur gibi berrak Yanaştıkça kıyıya Gün ışığı aydınlatır derinleri Maviye kızıl bulaşır Görürsün saf saf yüzen balıkları Balık olmak istersin Uçsuz bucaksız mavilerde Saf saf süzülerek yüzmek Ve an gelir martı düşer aklına En iyisi insan olmak dersin Anlarsın ki o zaman Martı da oluyorsun,balık da... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli- Burhan Küçük |
Anlatmayın çocuklara
Anlatmayın çocuklara Kuşların cıvıl cıvıl uçuştuklarını Gökyüzünde özgürce dolaştıklarını Rüzgara ters kanat çırptıklarını Günün,güneşin tadını çıkardıklarını Bulutlara yükselebildiklerini Bıcır bıcır muhabbetlerini Mavi semalarda oyunlar oynadıklarını Gördükleri gibi kalsın hayalleri Kursunlar onlarda uçmanın düşünü Anlatmayın onlara Kuşların havada,sadece böcek kaptıklarını Düşleri bozulmasın çocukların Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.01.2004 Burhan Küçük |
Anlatsın gözlerin
Anlatsın gözlerin Gel otur şöyle,ama ne olur sus Hiç konuşma,anlatsın gözlerin Serüvenini aldatılmışlığın Yalnızlığını anlatsın Ama ne olur sus,hiç konuşma Gel otur şöyle,gözlerin konuşsun Anlatsın gözlerin bildiği sevgiyi Belki de bilmediği,umursamadığı Sus hiç konuşma,anlatsın gözlerin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Annem
Annem Sıcacık kollarınla sarıvermişsin beni anne Masallar,ninniler anlatmışsın yine bana Almışsın koynuna doyamamışım kokuna anne Uyuya kalmışım sabaha kadar yanında Şarkılar söylemişsin yine bana anne İçinde hep buram buram sevgi kokan Minik ellerimi almışsın avuçlarına anne Sıcaklığı hala bedenimi sarıveren Melekleri anlatmışsın bana yine anne Senin gibi beni hep gözleyen,koruyan Gece hıçkırarak ağladığımda anne Başucumda birden bire bitiveren Yıldızları toplamışsın yine bana anne Boncuk boncuk asıvermişsin boynuma Bu sabah gördüm, aynada anne En güzel gülüşünle girivermişsin rüyama Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Arada
Arada Ya varsın Ya yoksun İkisinin arasında Tutunamazsın Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-23.03.2004 Burhan Küçük |
Ardından
Ardından Gri beyaz katlanmış çuval bezi Kıvrımları taşlarla kaplı Engebeli bir arazi gibi Akşama doğru / Sürgülü gönül kapısı At sürdüm sırtı iğneli Yüksek platolarda kalbin Testere yüzü gibi engelli Ardından sürüklendiğim kadın Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-25.12.2005 Burhan Küçük |
Arkası yarın
Arkası yarın Televizyon yoktu bizim köyde Zaten elektrikte yoktu Sular kuyulardan çekilir Omuzlarda taşınırdı Buzdolabı niyetine kullanılırdı Tel dolaplar Dedeler masal anlatır Nineler mısır patlatırdı Demli çay nezaretinde Saman savrulurdu Rüzgarla harman yerinde Tozlanmış çocuklar Elbiseleri yolda çıkarıp Dereye koşuşurdu Çocuklar bugün kadar Çabuk büyümez ve Düş kurarlardı Radyoda ki “Arkası yarın” eşliğinde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-17.03.2004 Burhan Küçük |
Arta kalan
Arta kalan Yollar uzun,sonu görünmeden biten Irmaklar boz bulanık aksa da ardı duru Sen göründüğün gibi misin güleç yüzlü Ne karanlıklardan arta kalan Görünen köy kılavuz da ister,rehber de Göründüğü gibi değil artık her baktığın Var git bir bakış at şu dağdan meraya Gördüğün ot mudur toprağında biten Dön bak aynaya sen bu musun Yoksa aynada ki mi sensin Kır aynaları, at her bir yana parçalarını Dön bak çevrene,arta kalan sen misin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Asma
Asma O asmayı biz diktik Sulayıp büyüttük Yapraklarından dolma yaptık Tane tane üzümlerini yedik Tüm mahalle çoluk,çocuk O asmayı biz diktik Üzümlerini kaynattık Suyunu içtik Tüm mahalleli Muhabbete gölge Düşürmedik Tüm mahalleli Kendimizden geçtik O asmayı biz diktik Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Aşk
Aşk Aşk; ben seni, *******in koynunda Güneşin içinde Okyanusun dibinde Çöllerde... Buzul kutuplarda Ben seni, *******i rüyamda Gündüzler hayalimde Aradım durdum... Aşk; Girmişsin kanıma Aratırsın olmadık yerde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-01.01.2004 Burhan Küçük |
Aşka dair
Aşka dair Aşka dair ne varsa ömürde Yazıldı,çizildi,söylendi Dizler dövüldü,yürek acıdı Aşkın ta kendisi hep,hep gizlendi Aşka dair ne varsa ömürde Arandı,tarandı,bulunamadı Dilekler tutuldu,ağıtlar yakıldı Aşkın ta kendisi hep,hep gizlendi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-13.01.2004 Burhan Küçük |
Atatürk-10 Kasım
10 Kasım Özgürlüğe susamış ülkemin üzerine Güneş gibi doğdun Ülkem yoğrulurken yoklukla,kederle Cumhuriyetimizi kurdun Kara gölgeler arasında güneşimiz oldun Aydınlığa açılan penceremiz oldun Ülkem elden giderken Cumhuriyetimizi kurdun Ülkeme sinmişse huzur Senin eserindir Atam Bugün 10 kasım Kuşlar bile suskun Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-Kasım/10/2005 Burhan Küçük |
Ateş böceği
Ateş böceği Ben bir uyudum,uyudum Uyandım alaca karanlık Kirpiklerim bile değmemiş Henüz birbirine Çöpçüler geçmemiş Amonyak kokulu sokaktan Çöpler darmadağın etraf da Köşe başlarında uğultular Şişeler paramparça İzmaritin henüz dumanı çıkıyor Pet şişelerle oynuyor kediler Karabaşın kuyruğunda hala teneke Dövüyor alaca karanlık da sokağı Evlerin damı akıyor Dere olmuş kaldırımlar Bitmiş pazarlıklar Dereyi yarıyor ince topuklar Arabalar sıralanmış park halinde Aralarından geçmek ne mümkün Rejim yapmak gerekli Esti mi rüzgar poyrazdan Uçuşuyor kağıtlar,poşetler Duraklarda reklam,sanat,film afişleri Hepsinin ucu yanık Beyaz gömleğim kurum lekesi Yağmış üstüme gecede Ve ben umutluyum Gecenin alaca karanlığında Her ateş böceği gördüğümde Hala yıldız sanıyorum....... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 01.09.2003 Burhan Küçük |
Avanak
Avanak Sensizlik ağusu sardı içimi Eritir günden güne yüreğimi Şu üç kuruşluk dünyada Neden,tattırırsın cehennemi Virüs gibi sardın bedenimi Yok ettin,bitirdin benliğimi Deli başım, avanak yüreğim Eskitir gecede kağıdı kalemi Al benin mi var anlayamadım Avanak yüreğime söz geçiremedim Yerinden söküp atmak istedim Bil ki, bil ki sana hiç kıyamadım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.01.2004 Burhan Küçük |
Avanak yüreğim
Avanak yüreğim Ne çok aldandı gözlerim Sahte bakışlara....... Ne çok aldandı kulaklarım Sahte sözlere..... Ne çok aldandı Avanak yüreğim....... Sahte baharlara... Bu yüzden ne çok attım Kendimi serin sulara Hep sarıldım ayaz *******e Çırılçıplak.......... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ay ışığı
Ay ışığı Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana Buluşurdu düşlerimiz Kaldırırdım rafa kitapları Düşünce sevda aklıma Şiirler yazarım gece yarıları Ay ışığı vurunca cama Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-02.11.2004 Burhan Küçük |
Aylak
Aylak Kaç kış geldi geçti böyle Çekildi el etek Dağda bir kurt uludu Kuşlar uyudu,ağaçlar uyudu Kaç kış geldi geçti böyle Akan sular dondu İs kokusu şehri sardı Burnumda kokusu Kaç kış geldi geçti böyle Cam kenarında Soba arkasında Aylak aylak Dağda bir kurt uludu Kuşlar uyudu,ağaçlar uyudu Zemherinin göbeğinde Uyanmış bir kardelen Bakıyorum camdan Aylak aylak Kaç kış geldi geçti böyle... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Aylardan Temmuz
Aylardan Temmuz Aylardan Temmuz Ortalık boz bulanık İçimde yanar ateş Kalbim bir kalıp buz Aylardan Temmuz Soğuk mu soğuk deniz Gönlümde sen Senin kalbin yap boz Aylardan Temmuz Geçip gidiyor amansız Uğramıyor yüzüme güneş Ay ışığına hasret yakamoz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-18.07.2004 Burhan Küçük |
Ayna
Ayna Karşındayım ayna Ne tarafa çevirsem Gördüğüm kendim Ayna,kırsam seni Kırdığım,ben miyim? Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.02.2004 Burhan Küçük |
Bahane
Bahane -I- Esti geçti bende kavak yelleri Esiyor hala senin başın da Özlemin sensizliğe boğuldu Gönlüm deniz,gönlüm yayla -II- Ne sen bana sevdalı Ne de ben sana deli divane Avuttuk kendimizi İşte hepsi bu,hepsi bahane Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.05.2004 Burhan Küçük |
Batık gemi
Batık gemi Gemiler battığında limanda Ben sensizliğe dalarım Ne varsa senden yana rüyamda Ben her sabah ona uyanırım Çıkmaz girdaplara kapıldığımda Deniz görmez gözlerim Okyanusta seni ararım Uzayıp giden dalgalar boyu Suretini ararım kıyı kıyı Dolunay çıkar,vurur diye cama siluetin Uyanır aya bakar,umutla sabahlarım Batık geminin enkazında Ki hala elimde tutuyorum Sönmüş sigarayı Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğlki-05.06.2004 |
Battığım yer
Battığım yer Aklıma gelir gözlerin Ne bir adım ileri Ne bir adım geri Mıh gibi çakan Olduğum yere Kendine bağlayan İşte gözlerin Ve ben hala Battığı yerde Debelendikçe Batanım.. Aklıma geldikçe Gözlerin.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-15.02.2004 Burhan Küçük |
Bazıları
Bazıları Ruhumuzu karartıyor diye bazıları Sevmezler hiç yağmurlu havaları Her zaman günlük,güneşlik mi olmalı Aydın tutabilmek için gönülleri Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bebek
BEBEK Sevgi senin gülüşünde saklı BEBEK Sevgi senin elinde sıcak Sevgi senin bakışında gizli Sevgi senin saflığında BEBEK Sevgi senin emekleyişinde BEBEK Sevgi senin ağlayışında Sevgi senin ninninde gizli Sevgi senin uykunda BEBEK Sevgi senin kundağında BEBEK Sevgi senin banyonda ki köpüğünde Sevgi senin teninde koku Sevgi sende gizli,sevginin adı yok BEBEK Burhan KÜÇÜK Kdz.EREĞLİ Burhan Küçük |
Bedava
Bedava Umut bedava Gönlünden geçeni Yaz bir kanara Kelimeler bedava Yarat hayalinde Sekizinci rengi Hayaller bedava Sonra boya onları Sekizinci renge Renkler bedava Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-23.10.2004 Burhan Küçük |
Belli değil
Belli değil Dönüyor dünya,ne tarafa belli değil Bilenlerde söylemiyor, aslı belli değil Karışmış dünya iç içe, olacak iş değil Gösteriyor ekranlar,seyredeni belli değil Bir yol tutturmuş insanoğlu,yol belli değil Kimin eli kimin cebinde,eller belli değil Yol almış kervan gidiyor,hancı belli değil Almış sazı eline söylüyor,ozan belli değil Kural konmuş her yere,kural belli değil Gemi kalkıyor limandan,rotası belli değil Soğuk esiyor rüzgarlar,yönleri belli değil Yel değirmeni kurmuş,kim olduğu belli değil Alev almış ormanlar,kibriti çakan belli değil Petrole bulanmış denizler,bulayan belli değil Fay hattına binalar kurulmuş,nedeni belli değil Haber yapmışlar gazetelerde,okuyan belli değil Nehir olmuş dereler,çaylar,köPage Rankingüleri belli değil Sel olmuş yağmur tanesi,tutan baraj belli değil Bir köy var uzakta,çocuğu bol,okulu belli değil Dökmüş kağıda,kalemi Burhan, şair mi belli değil Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ben buna mecburum
Ben buna mecburum Kaçıyorum ben Anlamazsın sen Beni sevmenden Sevilmekten kaçışım Ben buna mecburum İçimdeki şeytanla savaşım İster ıstırap olsun sevgin Yürürsem de dikenli yolum Kaçıyorum işte senden Sevmenden,sevilmekten Anlamazsın sen Ben buna mecburum İçimdeki şeytanla savaşım Sevilmekten ağlayan Birini hiç gördün mü Ya da bir ölüyü Birini severken Ben buna mecburum İçimdeki şeytanla savaşım Ben buna Mecburum... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.07.2004 Burhan Küçük |
Ben içtikçe sen sarhoş oldun
Ben içtikçe sen sarhoş oldun Ben alkolü son paramla aldım İçtim hepsini bir yudumda Ben içtikçe sen sarhoş oldun Ben ayıktım aslında Sendin beşik gibi sallanan Ben seni hiç böyle görmemiştim Ben içtikçe sen sarhoş oldun Gözlerine baktım,gözlerin kaydı Ben seni göremedim Sallanarak uzaklaştın Ben içtikçe sen sarhoş oldun Bu ne biçim sarhoşluk Ben çıktım duvarın üstüne Sen düz yolda yürüyemedin Yaslandın bana uyur gibi Beraberce yürüdük Ben içtikçe sen sarhoş oldun Takıldım kaldım sende Sen mi sarhoş ben mi Bilemedim Ben içtikçe sen sarhoş oldun Yoksa bu kaldırımlar mı sarhoş Arabalar mı,caddeler mi, Bütün insanlar mı sarhoş Niye dönüyor bu dünya Ben içtikçe sen sarhoş oldun Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.