![]() |
Menekşe Gülay
Hikaye-6 - Her Gün Bir Altın (2)
Çocukluğu çok güzel bahçeli şehire yakın bir köyde geçmişti.Evlerinin karşısı ormandı.Hertaraf yemyeşil ve yeşile boyanmıştı sanki.Yaz geldiğinde komşularıyla ağaçların altında piknik yaparlardı.Arkadaşlarıyla salıncakta sallanır.top oynarlardı.Evlerinin önünden yol geçiyordu. Eşşekler, develer, inekler, kümes hayvanları.. sanki hayvan cennetiydi.Onları seyretmek ne güzeldi.En çokta sevdiği kümesin başını bekleyip, tavuklar yumurtladığında onları annesine götürmekti. Yolun sonunda Remzi dede diye bir yatır vardi. Gören gözler, her sabah ezanında köyün çeşmesine, bastonuyla geldiğini, abdest aldığını görürdü.Rüya o zaman onbir yaşındaydı.Son zamanlarda uykusu kaçmaya başlamıştı.Yatağı pencereyle karşı karşıyaydı. Gece onikiyi geçtiğinde köpeklerin havlaması onu ürkütüyordu.Birden baston sesiyle birinin ayak sesini duydu.Ayak sesi yavaş yavaş bahçenin önüne gelmeye başlamıştı.O kişinin pencerenin önüne geldiğini hissetti.Aksilik perdeyi örtmeyi de unutmuştu.Alaca karanlıkta beyaz sakallı, zayıf yüzlü dedeyle gözgöze geldi.Avazı çıktığı kadar bağırdı.baston sesiyle ayak sesi uzaklaşıyordu.Annesi yanına gelmişti. ---Neoldu kızım rüya mı gördün? neden bağırıyorsun? diye sordu. Rüya titriyordu. Olanları çabuk çabuk anlattı. Annesi köyde böyle durumların olduğunu duymuştu. Ara sıra dedeyi ziyarete gider, temizlik yapar başında yasin okuyup evine gelirdi. Kızına birşey diyemedi. ---Korkma kızım sana öyle gelmiştir dedi annesi. |
Hikaye- 4 - Bir Cinle Arkadaştım.
--Meltem, iki sene önce eşini kaybetmiş, çok güzel bir bayandı. İki çocuğuyla hayatta yanlız kalmıştı. Çocuklarına çok düşkündü. Onlara babasının yokluğunu aratmamak için, elinden geleni yapıyordu. Eşinden kalan birkaç mal varlığıyla, birde ailesinin desteğiyle, iki çocuğunu okutuyordu. --Meltem, boş vakitlerini psikoloji ve doğa üstü güçleri içeren kitapları okuyarak geçirirdi.Çocuklar akşamları erken yatardı. Meltem, *******i kitaplarla haşır neşir olur. Biri biter. Birine başlardı. Tek eğlencesi kitaplardı. Bir gece çocuklar yine erken yatmışlardı. Meltem'de doğa üstü güçleri içeren bir kitap okuyordu. Birden kafasını kaldırıp karşı koltuğa bakma ihtiyacı duydu. Karşısında yakışıklı bir bey oturuyordu. Birden sanki soluğu kesilmişti. Ne yapacağını bilemez haldeydi. Ne diyeceğini, nasıl hareket edeceğinide bilmiyordu. Zoraki bir şekilde. --Sende kimsin diye sordu. --Benim ismim Garip, sakın benden korkma. Sana hayat hikayemi anlatacağım. Dedi. Meltem, büyük bir şok geçiriyordu. Kekeliyerek. --Peki anlat dedi. --Ben Çanakkale harbinde şehit oldum. Aslen Maraşlıyım. Eşimi ve iki çocuğumu memlekette bırakıp savaşa katıldım. Gemide görevliydim. Gemimiz büyük bir darbeyle suya gömüldü. ben de şehit oldum dedi. Bu evin altında yatıyorum. Sen çok iyi birisin. Sana yardım için burdayım. Dedi. Meltem ne diyeceğini bilemez haldeydi. Ben senden korkarım, üstelik çocuklarım da korkar. Ben seni istemiyorum. Dedi. --İmkansız ben seni seçtim. Seni bırakmam dedi. Çocuklarında beni göremez. Sonra birden kayboldu. Meltem, ne yapacağını bilmiyordu. Şaşkındı. --Herhalde bana öyle geldi. Kitapların tesirinde kaldım diye düşündü. Ertesi gün çocuğu, ateş içinde eve geldi. Çocuğuna ilaç verdi ve yatırdı. Üzerinide yorgan ve battaniyeyle sıkıca örttü. Gece birara uyandı. Çocuğun ateşine bakmak için odasına girdi. Birde ne görsün. Yorgan ve battaniye güzel bir şekilde katlanıp, çocuğunun ayak ucunda duruyordu. Bir anlam veremedi. Çocuğunda ateşi düşmüştü. Tekrar gidip yattı. Sabah çocuğu neşeli bir şekilde kahvaltısını yapıyordu. --Anne, gece benim yanımda bir amca yatıyordu. Biliyormusun diye annesine söyledi. --Kızım, sen rüya görmüşsündür. diye kızına biraz sitemli bir şekilde cevap verdi. Meltem artık Garip'in evde dolaştığını görüyor, onunla konuşuyordu. --Meltem, banyoya benim için havlu koy. Ve hergün değiştir diyordu. Çünkü, her ezan okunduğunda abdest alıyordu. Meltem'de Garip' e alışmıştı. Gece olduğunda Garip güzel sesiyle yasin okuyordu. Garip Meltem'in kendisini sevmesini istiyordu. Bazı ******* uyandığında onun, yanında yattığını görüyordu. Buda hoşuna gitmiyordu. Garip' e. --Hayır, ben kocamı seviyorum diye cevap veriyordu. --Ama o, senin kıymetini bilmedi. Devamlı seni aldattı. Senelerce seni üzdü dedi. --Biliyorum ama ben kocamı çok sevdim. Halada seviyorum dedi. Onun, şehit kılığına girmiş bir cin olduğunu anlamıştı. Bu konuda da çok kitap okumuştu. --Ben seni istemiyorum. Git bu evden dedi. Ne dediyse gitmiyordu Garip. Meltem'in yaşlı bir komşusu vardı. Olanları ona anlattı. Kızım, sana verdiğim şu duaları, gece olduğunda oku. Dedi. Meltem, gece duaları okudu. Gece kulağına acı çeken birinin sesi geliyordu. Bu Garipti. --Git istemiyorum. Diye kendi kendine konuştu. Uyumuştu. --Birbirini kovalıyan günlerde Garib'e rastlamadı. Artık bir nefes almış, huzurlu bir şekilde evinde oturuyordu. Her akşamda aynı duayı okuyordu. |
Hikaye- 6- Her Gün Bir Altın (3)
Ama hergece onikiden sonra aynı sesleri duyuyor ve ürküyordu.Bir gece uyandığında dedeyi karşısında buldu.Tam bağıracaktı dede: -Bağırma dedi eliyle sus işareti yaptı. -Kızım bundan sonra her sabah yastığının altında bir altın bulacaksın.Onları sakla kimseye söyleme dedi.Ve kayboldu. Baston ve ayak sesi yavaş yavaş uzaklaşıyordu. Sesi Rüya'nın kulaklarındaydı.Şaşkındı. Gözlerini kapadı ve uyudu. Sabah uyandığında aklına Remzi Dede geldi.Aceleyle yastığının altına baktı.Gözlerine inanamıyordu.Yastığının altında bir altın duruyordu.Aldı ve sakladı.Anneside uyanıp yanına gelmişti. -Anne sana birşey söyliyeceğim. -Söyle kızım. -Gece ne oldu biliyormusun? -Ne oldu? kızım. Birden aklına Remzi Dedenin yüzü ve sus işareti geldi. -Yok birşey anne dedi geçiştirdi. Her sabah uyandığında, yastığının altında bir altın buluyordu. Yüz tane altını olmuştu. Bunun üzerinden bir sene geçmişti.Altınlarda birikmişti.Birgün annesiyle babası şehire alışveriş etmeye gittiler.Yolda trafik kazasında ikisi de ölmüştü.Rüya yıkılmıştı ve yanlızdı.Ne yapacağını bilemiyordu. Amcası sahip çıkmıştı Rüya'ya.Bir gece dede yine geldi -Kızım durumu amcana anlat. Amcan iyi biri.Altınları bozdursun sana şehirde bir ev alsın. Sana ölene kadar yeter bu paralar dedi. |
Hikaye-5- Ermiş Dede Depremi Haber Verdi
Ayşe; annesi, babası ve iki erkek kardeşiyle birlikte gecekonduda otururlardı. Babası seyyar satıcılık yapar, annesi de evlere temizliğe giderdi. Ayşe orta sonda, kardeşleri de ilkokula gidiyorlardı. Zengin değillerdi ama mutluydular.Evlerinin karşısında uçsuz bucaksız mezarlık vardı. Bu çok eski, tarihi yaşatan bir mezarlıktı. Ayşe, içine kapanık fazla arkadaşı olmuyan biriydi.*******i çok korkar, yorganı başına kadar çeker, uyuyana kadar yatağın içinde titrerdi.Nedenini oda bilmezdi.Hiçkimseyle de dertleşmezdi.Düşündüğü zaman ise, evlerinin karşısında ki mezarlıktan kaynaklandığı aklına gelirdi. Uykusu kaçtığı bazı zamanlar, odanın kapısının açılıp kapandığını hissederdi. Son zamanlar da daha huzursuz ve korkak olmuştu. Birgün annesine anlatmaya karar verdi. -Biliyormusun anne, *******i ben çok korkuyorum. Burdan taşınalım. Bazen kapı, açılıp kapanıyor dedi.Annesi, -Olurmu öyle şey kızım, nerden çıkarıyorsun. Böyle birşey olmaz. Takma kafana rahat rahat uyu. Üstelik taşınamayız. Biliyorsun babanın durumunu dedi. Ayşe bir çıkar yol bulamamıştı. Annesinin dedikleri korkusunu yenmesine sebep değildi. O gün kardeşinin doğum gününü kendi aralarında kutladılar. Ayşe mutluydu. İçinden. -Bu gece rahat uyuyacağım diye düşündü.Gece olunca yatağına yattı. Kafasında okulda çözemediği bir problem vardı.Yine uykusu kaçmıştı. Devamlı düşünüyor, kafasından sonuca ulaşmaya çalışıyordu. Birden kapı kendiliğinden açıldı.Korkmuştu. Annesine bağırmak istedi.Soluğu çıkmıyordu. Yatağında titremeye başladı. O anda oda birden aydınlandı. Gözleri kamaşmıştı. Şaşkın ve korkuyordu. Karşısında beyaz sakallı bir dede duruyordu. Yorganı kafasına çekti. Titriyordu. O an bir ses duydu. -Kızım beni dinle, benden korkma dedi. Ayşe daha da çok korkmuştu. -Bana bak kızım, beni dinlemelisin dedi. Ayşe yorganı başından çekti. Dedeye baktı. -Korkma kızım, sana kötülük yapmıyacağım. Seni uyarmaya geldim dedi. Ayşe konuşamıyordu. Sadece dinliyordu. Dede: -Kızım, aileni al ve bu evden uzaklaşın dedi. Ayşe anlam verememişti.Ağzından zorla, -Neden diyebildi. -Biri geçe deprem olacak, hemen bu evden çıkmalısınız. On beş dakikanız var dedi. Ve kayboldu. Ayşe ne yapacağını şaşırmıştı. Annesine, babasına ne diyebilirdi.İnanmazlardı ki ona. Bir de rüya görmüşsün sen derlerdi.. Aklına bir fikir geldi.Babası, kızkardeşini çok severdi.Halasının hasta ve onu çağırdığını söyliyecekti. Hemen babasının yanına gitti. -Baba uyan, halam telefon etti.Eniştem evde yokmuş. Sen onu hastahaneye götürecekmişin. Annem ve biz çocukların yanında olacakmışız. dedi. Babası bir hışımla yataktan kalktı. -Hadi hazırlanın gidiyoruz dedi.Kapıda külüstür bir arabası vardı. -Ben arabayı çalıştırmaya gidiyorum. Siz de gelin dedi. Ayşe apar topar bir bavul hazırladı.Tüm aileye yetecek kadar tıka basa bavulu doldurdu. Okulla ilgili kardeşlerinin ve kendine ait tüm gereçleri aldı. -Anne. babamın parası varsa al yanına dedi. Annesi şaşkındı. Neden kızım diye sordu. -Anne biz yokken hırsız girebilir dedi. Evi kapadılar. Arabanın yanına gittiler. Babası, -Bu eşyalar da ne diye sordu. Kızına kızdı. -Yarın geleceğiz. Bu bavulların işi ne dedi. Ama kız kardeşi hasta olduğu için, bir şey demeden bavulları garaja koydu. Arabayı çalıştırdı. Yüz metre gitmişti. Yerin altından büyük bir gürültü geldi. Şaşırmışlardı. Deprem oluyordu. Arkalarına baktılar evleri yerle bir olmuştu. Babası şoktaydı. kızına. -Kızım anlat bana, ne oldu da bizleri apar topar evden çıkardın dedi. Ayşe. -Babam halam rahatsız değil. Sizlerin evden çıkması için öyle söyledim. Gece olanları babasına anlattı.Ailecek şaşkındılar.Sağ kaldıkları için şükrediyorlardı.Gerçekten halasına gittiler. Onlarda kapıdaydı. her yer mahşer yeri gibiydi. Bir hafta sonra enkaz kalkmıştı. Ayşe'nin babası daha sağlam bir ev yaptırmak için uğraşıyordu. Ayşe'nin annesi de, -İyiki kızım hatırlattın evden parayı aldık diyordu. Ayşe yeni evindeydi. Artık daha sağlam ve daha güzel olmuştu.*******i korkmuyordu.Bazı ******* kapı yine açılıyordu. Ama Ayşe alışmıştı. Dede onlara iyilik yapıp uyarmıştı. |
-Hikaye-6- Her Gün Bir Altın (4)
Ben birdaha gelmiyeceğim dedi ve kayboldu.Rüya amcası ve kuzanleriyle mutluydu.Amcası onu kendi çocuklarından ayrı tutmuyordu.Okuyordu. Sınıfın başarılı öğrencilerinden biriydi.Amcası ona şehirde güzel bir ev almıştı. Aradan seneler geçmişti.Üniversiteyi bitirmiş, iyi bir işte bulmuştu.Ama karşısına kim çıkarsa kısmet olmuyordu..Öyle böyle derken emekli olmuştu. Tek eğlencesi katıldığı gezilerdi.Zengindi ama yanlız ve mutsuz. Remzi Dede bu günleri görerek ona yardım etmişti.Birden irkildi. Muavin sesleniyordu. ---Herkes otobüsü boşaltsın.Abant'a geldik. Şaşkındı. Çocukluğu nasıl da geçmişti gözlerinin önünden dalgın dalgın otele yürümeye başladı.Sanki geçmişini ve tüm yaşadıklarını otobüste bırakmıştı. -SON-. |
Acı Ve Tatlı Önümüzde
boş gözlerle baktım mâziye, geride kalanlar içimizde, üzüntüsüyle.. bir sevgi aradım kendime, kucaklamak, sevmek, öpmekle bitse.. bir anda sensizlik sarmıştı bedeni. kâbustan beter aşkın şimdi. gözlerim arar oldu sense farkında değilsin belki. heryer yemyeşil, kırlar çiçek bahçesi. ama içim sonbahar, yaprak dökümü sanki. tekrarları yaşamak zor be dostum. hergün yaşıyoruz geçen günü.. hayat merdiveni, çık çık bitmiyor birtürlü. acı ve tatlı önümüzde, bizler hep tatlıyı istiyoruz çünkü. gözyaşlarına yenik düştü bu gönül, bir de sana. aşkımız bizle olsa da mutluluk uzakta. sevgi yaşatıyor ama, neye yarar sen olmayınca. değişmeyen bir tabu sevgi, mutlulukta yanında olsa ya. birini yakalarken, diğeri kaçıyor elimizden. aşkla başım hoş değil, kovmaksa çözüm değil. gözyaşıyla mı yıkanacak yüreğim, fırtınalarda sarhoş mu gezecek bedenim. çocukluğumu istiyorum özgür ve mutlu.. ya da seni istiyorum hep yanımda umutlu. |
Acıların kadını
Gülmek nedir ki gülmeyi bilmezsen eğer. İçinden ağlamak gelirse nasıl gülesin. Ömrün üzüntüyle geçtiyse, gülebilir misin. Gülmek dost derler insana, tabii gülebilene. Hayat insana acımasız davrandıysa, İçinde ki kin, nefret ağır bastıysa, Ağlamaklı geçen günleri sıralaladıysa, Peki söyle bana, bu insan nasıl gülsün.. Ömrünce şansızlığın oyuncağı olduysa, Her bastığı dal kırıldıysa, Sığınacak bir liman bulamadıysa, Sevgiden yoksun, herkesce aşağılandıysa, Ağlayacak haline gülsün mü. Gülmek mutluluğun anahtarı olsun. Mutsuz insan o anahtarı nasıl bulsun. Zaten kendi adını kendi koymuştu. Herzaman acıların kadını olmuştu. |
Acılarla Yürümek Zor
Ömrüm, bir aslanın pençesinde.. Nefes alamıyorum öyle daraldım ki. Karşımda bana kucak açan bir cennet. Görüyorum ama ulaşamıyorum ki. Sevgin neden acı veriyor herzaman bana. Sanki yerler diken, batıyor ayaklarıma. Acılarla yürümek zor be dostum. Sensiz neye yarar aşk söylesene bana. Kardelenler açtı buz tutmuş yüreğimde. Volkanlar patladı aktı sıcacık içime. Sevgini o kadar yaşadım ki benliğimde. Coşan bu gönlüm, acı çekmeye mecbur. Bazen aramadan çıkar sevgi karşına. Bağlanırsın deli olursun sonunda. Aşkını yaşarsın ömrün oldukça. Akan yaşlar k.d.v si oda kalırsa. Sönmüş bir ateşi canlandırdın yüreğimde. Öyle yandım ki yangınlar bedenimde. Hayat zaten vurdu beni, yerden yere. Rüzgar olma esme artık yalnız sevsene. |
Ağlama Artık Ne Olur
yaktın beni bugün sevdiğim. duygularımı mahvettin. gözyaşlarınla zehirledin yüreğimi.. kapkara oldu ruhum, ben de seninle ağladım biliyor musun. dayanır mıyım gözünde ki yaşlara. sana birşey olursa yaşar mıyım. sensiz neye yarar hayat, biriciğim. sevgini bukadar yaşarken içimde. sensizliği yaşatırken yüreğimde. ve bebeğim gibi severken seni.. ağlama artık ne olur. dayanmıyor yüreğim dayanmıyacakta. çünki seni seviyorum gözbebeğim. ben seninle doğdum seninle öleceğim. |
Ağlama Bebeğim
Oturduğum yer de seni düşündüm dün gece. Hayalin film şeridi gibi, gözümün önünde. Ne sarılıştı o, düşecektim nerdeyse yere. Sevdan içimdeydi kalbim ise, hep sen de. Özlemler doldu doldu taştı artık bizler de Seninle olmak seni yaşamak ne güzeldi o yer de. Şu an bile, içim dopdolu seninleyim... seninle. Gözlerinde kayboldum o sevdalı gözlerinde. Rüyalarımın kralı oldun gözümü kapadığım hergün de. Bazen güldük bazen de hüzünlendik ama sevgimizle. Bak... yine seni düşünüyorum hayallerimin içinde. Seni görmeden yaşayamam meftunum yeşil gözlerine. Ağlama bebeğim, dayanmaz bu yürek sevdana.. Senin için dünyayı yakarım kalbim yalnız sana. Ayrılıklar olmasa özlemler çoğalır mı söyle bana. Aşklar böyle devam eder mi tüm bağımlılığıyla. Güzel bir rüyaydı hiç uyanmak istemedim önceleri. Sonra hayallerle karıştı... beni ben den aldı sanki. Mercimek çorbası pişirmiştim sana, tuzluydu belki. Ama içinde, aşkım gizliydi öyle değil mi. Hayatta tek seninle yaşadım mutluluğu, özgürce. Huzur ise, senin kollarındaydı tüm sevginle. Dudaklarında ki ateş, bir başkaydı yandım işte. Bu yangın nasıl sönecek ayrılık dolaşmasın peşimde. Seni düşündüğümde gözlerimin yaşı akıyor bilinçsizce. Yakında nehirler taşacak eğer bu ayrılık bitmezse. Hep rüyalarımda mı görmeliyim seni, ümitsizce. Aşkım, sevdam hep benimle ol bitsin sensizliğimde. Ağlama bebeğim, bu ayrılık bitecek birgün inan bana. Mutlu olacağız seninle hiç olmadığımız mutluluğumuzla. Sevgin zaten içimde bitmeyen tükenmeyen lavlarla. Hiçkimse erişemiyecek bizde ki bu aşka, sevdaya. |
Ağlıyorum Kaderime
aşkı görüyorum gözlerinde pırıl pırıl. yıldızlar gibi parlıyor ışıl ışıl. kollarınla sardığın bedenim, artık sıcak üşümüyor bebeğim. düşlerimizi mavilerde yakaladık biz.. bir parkta çocuklar gibi, iki aşık.. görmüyor gözlerimiz hiçbirşey kör sanki. umurumda değil dünya sen yanımdasın ya.. karşımıza bir çift oturdu. onlarda aşık belli. öpüşüyorlar deliler gibi. aşk bu, neler yaptırmıyor ki.. yanındayken sönüyor öfkeli yanardağlar. çağlayanlar duruluyor mutluluğumdan. ben sana doyamıyorum sevdiğim, sen orada aşkımla.. bense burada seninleyim yalnızca. aldığım her nefeste ismini sayıklıyorum. yazıyorum dizelere. dinlediğim her şarkı da seni buluyorum. ağlıyorum kaderime.. günlerime hüzün çöküyor. kalıyorum kendimle. bitsin bu ayrılık bebeğim. dinsin bu sızı gönlümde. ayrılık yakışmıyor bize. çaresizlikse sevgiye. |
Ah Bu Nasıl Sevgi
Bir gemi yanaşıyordu kınalıya. Deniz köpük köpük, ihtişamıyla İçinde sevgim, geliyordu yanıma. Deli eden tutkularım bu ada da. Ellerimi tuttun gözlerime bakarak. İçimi titreten yeşil gözlerin.. Ruhumun derinliğindeydin sanki. Mahvetmiştin beni de sen gibi. İçim dalga dalga, denizle yarışta. Ya sen duruyorsun gözyaşlarınla. Nasıl bir aşk bu, deliyiz ikimiz de Hiçbirşey görmüyen gözler biz de. Dönüyoruz ada dan akşam vakti. Gemi hınca hınç dolu, yer yok ki. Ayaktayız bedenlerimiz öyle bir ki. Nefesin içimde, ah bu nasıl sevgi. Kolların belimde bense seninle. Aşk vurdu birkere, ikimize de. Taştı yüreğimizden denizlere. Arzulara esir, ateşli sevgilere. |
Ah Bu Yürek Yangını
Yaşanmış saymıyorum sensiz geçen saniyeleri. Kolların da geçen saatler, kendini şaşırmış gibi. Beraberken zaman dursa ya artık yerinde. Sana doymaz gönlüm aylar yılları kovalasa bile Bir haykırsam söylesem sevdiğimi herkese. Yer gök inlese, dağlar bile duysa sesimi. Denizler bile taşar dile gelir belki de kendince. Ey aşk.. hiç biryere sığmadın girdin kalbime. Ah bu yürek yangını, bir başka içimde. Mecnun bile şaşırır baksa benim halime. Leyla dan beterim ben, bu günler de. Çölleri bulsam düşeceğim sevdiğimin peşine. İsmin dilimde sevginse çıra gibi yanıyor yüreğimde. Tutsaklığım nezaman bitecek bitmez bu sevgiyle. Aşk damlaları gözümde, gözyaşım bedenimde. Sana hasret bu gönül, kalbi sevdan da hep. Yeni doğmuş bir bebek gibi, mutluyum yanında. Boyun eğmiş menekşe, bekliyor hep yolunda. Aşk orucunu bozacağım seni görsem karşımda. Sen de yalnız benim ol kendini yalnız bana sakla. |
Aldatılan kadın
Sevgiyi ararken bulduğumu sandım. Kendimi kaybettim ama yanıldım. Umudumu yitirdim düşüncelerimde. Çaresizliğimle kaldım bak işte. Aldatılan kadın, ben miyim yine. Umursamaz tavrın beni deli ediyor. İlgisizliğinse hayata küstürüyor. Daha ben den ne bekliyorsun söyle. Sana ne verebilirim artık böyle. Seni kabul edemem bu şekilde. Git artık beni bırak, kendi halime. Çekemem bitsin artık bu çile. Ben aldatılmayı kabul edemem. Böyle bir şeyi içime sindiremem. Hayatım altüst oldu sayende.. Kalbimde ki sevgin kül oldu işte. Hislerim de cehennemi yaşattın yine. Peşinden koşmaktan bıktım sevginle. Bir türlü uslanmıyorsun kişiliğinle. Yoruldum uğraşmaktan artık seninle. Bırak yoluna git olma benimle. |
Alev Alev Yandım
Sana geldim birtanem bekletme aç kapıyı. Yollar bitmek bilmedi yanındayım ben şimdi. Şaşırma öyle yine kucaklayıp döndürsene beni. Yine başım dönecek olsun herşey öyle güzel ki. Aşkım, sevgimle geldim içimde ki duygularla. Bitmek bilmeyen özlemleri bıraktım aşkım sana. Hasret bitti artık, seninleyim işte bak sonunda. Herşey güzel olacak biliyorum benimlesin ya. Artık yanındayım hiç bırakmıyacağım seni. Kollarında mutlu olacağım hep eskisi gibi. Sana olan özlem eritti eridim mum misali. Seninleyim mutluyum seninim bak şimdi. Tatmadığım acıyı, sensizlikte tattım ben. Alev alev yandım kaldım ateşler içinde. Yanardağlar patladı kalbimde bir de stresle. Çok şükür bitti sevdiğim sana geldim sevgimle. Hayat acımasız aşkın ise, acıydı yüreğimde. Gönlüm perişan, dertler yanımdaydı benimle. Ama sana olan sevgim kalbimdeydi kalbimde. Ya özlemim, o özlem mahvedebilirdi beni de. Yunus Emre gibi sanki, çölleri aştım geldim sana. Aşk beni neyledi yüzüme, halime bir baksana. Ama sende ki aşk daha büyük, beni aşıyor ya. Ne olacak halimiz yanacakmıyız ömrümüz oldukça. |
Alışığız Her Türlü Hasrete
yine aktı deli gözyaşlarım, ama bu sefer mutluluktan. her an aşık olabilirim sana, gözümde ki yaşlarla. içimde ki heyecan o kadar çok ki, büyüyor dalgalar gibi. erişilmez dalgaları da aşıyor anlıyor musun şimdi. aşk kıpırtıları başladı içimde, bahar geldi diye mi. bir de seni mi katacağım özlemlerime, sevdiğim öyle mi. kalbim nasıl çarpıyor bir bilsen, seni düşündüğümde. bütün vucudum, ateşler içinde yanıyor özlediğimde. bundan sonra ben, nasıl dayanacağım sensizliğe. düşüncelerime seni de ekleyeceğim büyük bir zevkle. o kadar güzelsin ki yeni açmış bir gonca gibi. sana bakmaya doyamam acaba hırpalarmıyım diye. sevgin içimde, volkanlar kıskanacak seni ateşimle. tayfunlar bile başedemiyecek bizim sevgimizle. hadi aşkım burnunu oynat gel yanıma şimdi. dokun ellerime, kıvılcımlar yakmaz inan seni. bende ki ateş yakmaz seni, delirtir ancak inan ki. sen zaten delirmeye razısın ne düşünüyorsun ki. pervane gibiyiz birbirimize, başımız fena döndü yine. bu bahar fena çarpıyor insanı, biz ilk değiliz ki. iyi ki çarptın be bahar, duygularımız coştu sayende. nasıl olsa bizler, alışığız her türlü hasrete. |
Allahım Neden Anne Oldum-Hikaye
Yüce mevlam bizlere annelik vasfını verdi. Evlatlarımızı gece gündüz koruyarak büyüttük. Yeri geldi onlar için uykusuz kaldık. Belki de gözyaşlarımız hiç dinmedi. Yoktan var ettik. Çalıştık çabaladık. İyi giyinsinler iyi okusunlar diye. Canımız fedaydı çocuklarımıza. Onları Rabbime yakın sevgiyle sevdik. Kimi zaman ufacık bir sevgiyi göremedik. Kimi zaman da isyanları oynadılar. Bizleri doğduğumuza pişman ettiler. Sizlere bir annenin bitmeyen gözyaşlarından bahsedeceğim. Belki de anne olduğuna bin kere pişman olan bir kadının. Fatma evliliğinin ilk yıllarında mutluydu. Eşini çok seviyordu. İki kızı vardı. Dördüncü seneden sonra eşi değişmişti. Vuruyor kırıyor Fatma yı çok üzüyordu.Bir de o yetmemiş gibi başkasıyla evleneceğini söylüyordu. Artık sabrı kalmamıştı Fatma nın. Eşinden ayrılmaya karar verdi. Annesinin iki göz odalı evine iki kızını da aldığı gibi evini terketti. Anne, babasına düşkündü ama yuvası yıkılmıştı. Çocuklarına babasının yokluğunu aratmadı. Çalıştı onları hiçbirşeyden mahrum bırakmamak için uğraştı. Güzel okullar da okumaları için elinden geldiğince herşeyi yaptı. Kendisini bir anne olarak evlatlarına adadı. Ama çocuklar büyüdükçe annelerine isyankar olmaya başladılar. kadın birtürlü başedemiyordu çocuklarıyla. Birsürü saygısızlığa maruz kalıyordu. Büyük kızı Yurt dışında okumaya gitti. Bir rumla evlenmeye karar verdi. Anne iki gözü iki çeşme ağlıyordu. -Kızım biz müslümanız bu nasıl olur. Bir de o yetmemiş gibi kilise de evleneceğini söylüyordu. Fatma artık üzüntüsünden yataklara düşmüştü. Hayatında hiçbir gün görmediği gibi, bir de evladının böyle bir kararı onu çok üzmüştü. -Allahım neden ben anne oldum. Ben anne vasıflarına sahip değilim. Çocuklarımı iyi yetiştiremedim. Bir anneyi dinlemeyen bir evlat. Bu da benim suçum herhalde. Çocuklarıma gereken eğitimi veremedim. Ama çocuklarımı çok seviyorum. Hayata gözyaşlarıyla geldik. Belki de çoğumuzun gözyaşları hiç dinmiyor. Çoğu mutsuz anlar hep peşimizde. yakamızdan hiç düşmüyor. Mutluluğu yakaladığımız anlarda bile elimizden kaçıyor. Fatma da şu an isyanlarda gözyaşlarıyla hasta yatağında. __Allahım neden anne oldum. Benim sözümü dinlemeyen bir evlat benim çocuğum olabilir mi. Koca dünyada evlatlarımdan başka kimsem yoktu. Onlar da yok şimdi. Öyle yalnızım ki. Bu çaresizlik Fatmayı ne hale getirir bilemem. Ama çok zor. Çocuklar anne ve babalarını üzmemeli. Çünki onlar bir ata. Büyüklerine danışmadan karar almamalı. Tecrübe sahibi anne ve babalar, herzaman çocuklarının iyiliğini, üzülmemelerini isterler. Lütfen kararlarınızı ebeveynlerinize danışmadan vermeyin. Ve onları üzmeyin. |
Anılar Hayallerimle Birlikte
bir dünya kurmuştum kalbim de. sevgiye dayalı, aşkınla yanan. alev gibi yayılıyordu bedenlerimize aşk. deliye çeviriyordu bizi, belki de. tarihle boy ölçüşecek gibiydi sevgimiz. dün, bugün, yarınım hep senindi. kasırgalar gibiydi özlemlerimiz depremler gibiydi hasretimiz. çocukluğumun geçtiği bir semtti Fatih. yanımda tarihi surlar. önümde bir havuz.. fıskiyelerinden akan sular, gözyaşlarıma karışıyor şimdi. anılar hayallerimle birlikte gözümün önünde. bense oturuyorum çay bahçesinde. seni bekliyorum sevdiğim, sen yoksun yine. birgün gelecek sen bekliyeceksin beni. o zaman da ben olmuyacağım. ağlıyacaksın belki de yaşamasaydım bu saniyeleri diye. kalbimde ki hayalin benimle sen olmasan bile. alıştırdın beni yalnızlığa, yokluğuna da. bu da benim kaderimmiş ne diyeyim. sensizliği içime çeker, koklar koklar severim. |
Anlamıyorsun Beni
gökyüzünde yıldızlar ne güzel parlıyor. gözlerinde ki ışık gibi, aydınlık cıvıl cıvıl. bakışın ne güzel, içinde kayboluyorum gözlerinin. bazen bakamıyorsun başını öne eğiyorsun sesizce. saklıyorsun gözlerini, gözlerime bakmayasın diye. duygu dolu yüreğin anlatıyordu kendini bana. şaşırıyordum karşında, anlam veremiyordum sana samanyolu ne güzel, yıldızlarla bir bütün sanki. sen de benim yıldızım olsan, kollarımla sarsam seni. sevgimi hissettirsem sen de görsen seni seveni. aşkımı yaşatsam öpsem, öpsem gözlerini. ellerini tutsam avuçlarım da tutsak etsem sevgimi. güneşim olsan, ateş gibi yaksan kalbimin içini. karşımda olsan gözlerinin içinde kaybetsem gözlerimi. erisem bakışlarında anlar mısın sana olan sevgimi. sana nasıl anlatayım tutkumu, hiç anlamıyorsun beni. |
Anlatsana Dinliyorum Seni
bak, yine uyuyamıyorum işte. gün ışığını gösterdin bana yine. uykuya hasret bıraktın acımasız sevginle. böyle bir aşkta yaşanır mı kalplerde. uykusuz *******imin perisi misin söyle. neden kendimi verdim bu sevgiye.. mecbur muyum seni her an düşünmeye. aşk vurdu bana, bak yine gerçekte. gözümde görmüyor hiçbirşeyi, bu *******de. hicranla doluyum nasıl efkârlıyım bir bilsen. aşk ateşinde yanmak zor. sevdiğim söyle bana, nasıl baş edeceğim ben bu aşkla. boşuna sarhoş olmuyor insanlar, yana yana. ben de sana yandım anlasana.. bir sevgi bitmeye görsün hayatta. o zaman kıymete biner sevgim sana. ben seni, seninle yaşamak istiyorum yaşantımda. sensiz ne yapayım hayatı, sen olmadıktan sonra. içim yanıyor sen bile söndüremezsin şu anda. sen de seviyorsun hissediyorum bunu. aşkın ateşi gözlerinden belli, gelmiyor bunun sonu. güzel gözlerinle, yakıyorsun içimi. sen de benim için yanıyorsun öyle değil mi. bir açılabilsen anlatsan bana sevgini. gizlemesen sevgini, söylesen sevdiğini. hadi canım anlatsana, dinliyorum seni. |
Annem
bugün içimde acın, taptaze annem. çünki bugün doğum günün. kalbim kanıyor. yıllarım sensizlikle geçti. seni düşünerek.. rüyalarıma giriyorsun. ama sana sarılamıyorum. seni öpmek, kokunu duymak istiyorum. sana dokunamıyorum. varlığını hissedemiyorum, gözyaşlarım, sicim gibi akıyor gözlerimden. her doğum gününde sensizliği daha da çok yaşıyorum. sana birşey olursa, yaşayamam diyordum. ama yaşanıyormuş annem, hem de acı çekerek.. başkaları, annesinden bahsettiğinde, inan içim bir hoş oluyor. sanki kırılıyorum. kalbim yaralı, bu yara iyileşmez annem. sen bana gelemezsin biliyorum. ama birgün, ruhlarımız birleşecek seninle. belki hasretimiz, özlemimiz dinecek. kavuştuğumuz gün, benim bayramım olacak. senin için doğum günü hediyesi, dualarım, birde bu şiir annem. |
Anneme
En zor günüm de koşardın yanıma. Şimdi ise bulamıyorum aradığımda. Hasretim inan, senin sıcaklığına Sevgi dolu ruhuna, anne kokusuna. Yokluğun kemiriyor bitiriyor beni. Sevgine muhtaç öyle çaresizim ki. Acın kalbimde kanayan yara sanki Sensizlik kötü, dağladı yüreğimi. Ümitsizlikler sardı tüm bedenimi. Kimseden fayda yok öyle yalnızım ki Bir sen olsaydın hayatımda yeterdi bana. Dünya yansaydı olurmuydu umurumda. Özlemin içimde, yakıyor beni. Heryerde seni arıyorum yoksun ki. Hasretin içimde sevginle birlikte. Gözlerimde yaşlar beni bıraktığın gibi. Bugün içim, seninle dopdolu yine Yaşlı gözlerim kendini kaybetmekte. Hasret ve özlemle kaplı bedenim ise, Seninle kavuşacağım günü beklemekte. |
Anneme Son Veda
sana hasret bu yürek birikmiş özleminle ruhum, gözlerimle seni aramakta. son vedaydı tabutunun arkasında kaldım yalnızca. gözyaşlarım hala dinmedi. nezaman aklıma gelsen, mani olamıyorum onlara. sana sarılmayı, ve ençok anne kelimesini özledim biliyor musun. aradan onca sene geçti. her an gelecekmişsin gibi, hep bekliyorum seni. değişik bir tutkuydu sana sevgim. herkes annesini sever. ama benim için, herşeyden önemliydin. canımı isteseydin senin di. ilahi bir aşk gibiydi sevgim. nezaman mezarını ziyaret etsem, toprağını seviyorum sen gibi.. taşını okşuyorum saçların gibi.. öpüyorum öpüyorum. ama öyle soğuk ki anneciğim. senin sıcaklığın, sarılışın, sevgin yok artık. bak yine gözlerimde yaşlar. dinmek bilmiyor ki. hasretin içimde yüreğimi kemiriyor. biz anne kız gibi değildik. candık birbirimize. şu an ruhsuz bir bedenim, canım seninle birlikte. hep dualar yolluyorum kabrine. elbet bir gün kavuşacağız mahşer de. seni seviyorum canım anneciğim. sevgin hep ben de özleminle yanan yüreğim de. |
Aramızdaki Uçurum
bir denize baktım bir de sana. ikiniz de eşsizdiniz karşımda. ikinizin de güzelliği bir başka. deniz gibi dalgalar yarattın içimde. sürükleniyorum düşüncelerimle nereye. liman arıyorum kendime o liman dolu şimdi. yanaşamıyorum bana kalbin de yer yok ki. yalnız kaldım bu ******* de kendimle. yine döneceğim tekrar hayallerime. denizde ki dalgalar köpük, köpük. baktıkça içim eriyor sanki. gözlerinin yeşili, berrak deniz gibi. içten ve sıcaksın karşımda sevginle. ama aramızda ki mesafeler uçurum. ulaşamazsın yetişemezsin hayallerime. sen de hayaller mi kovalayacaksın benim gibi. insan hayal ettiğini karşında ister. aşksız neye yarar hayal, öyle değil mi. bırak sevgin içinde, hayallerde kalsın ömrünce. insan sevince, sevdiğiyle olmak ister. sen ise olamazsın engelleri aşamazsın. aslında güzel yüreğinle muhteşemsin karşımda. ama ben alışığım yalnızlığa ve olmayan aşka. gemi güvertesinde denize bakıyorduk ya. gözlerinde ki hüzünde kayboldum bir anda. denizde ki coşku yüreğindeydi sevdan da. içim alabora olmuştu senin yüzünden. sevda yağmur seli gibi akıyordu içine. imkansız aşk, olmamalıydı bizler de. aşk herzaman hayallerimde kalmalı bence. sen de mutlu olmalısın yalnız kendinle. |
Arayış
herkes bir arayış içinde, çıkar yol arıyorlar bulmak için, yıllarını bu yollar da harcıyanda çok. aradığını bulamayanda.. ne aradığını bilmeyenlerde. herkes birşeyler arıyor bu hayatta. aşk, sevgi, zenginlik arayan.. bu arayışlar biter mi bitmez. arayışta bir hastalık.. aradığını bulsan bile, başka arayışa geçer insan. bazen sorarım kendime, ne arıyorum diye.. sayıyorum sayıyorum. bitmez ki.. bir arayışı, bir arayış kovalar herzaman. zaten arayışlar bittiği zaman, ömür biter herzaman. |
Arkadaş
arkadaş, aşık olmak iyi değil bu zamanda, olan bir, olmayansa bin pişman bu dünya da. seni kızgın ateşe atmışlar yada yakmışlar. hiç farkı yok yine yanan sensin orada.. değer mi bu güzel hayatta, aşık olmaya. herşeye aşık ol ama, bir insana asla. ne gecen kalır ne gündüzün. ağlamaktan gözlerin şişer sonunda. denizde boğulmak bile, daha iyidir aslında. denizde bir kere boğulur ölürsün. aşk ise, boğar insanı öldürmez çekersin. kalp acısı bitmez tükenmez seni tüketir. sonunda da verem olur gidersin bu hayattan. bak arkadaşım, ben çektim sen çekme.. nice aşıklar kavuşamadı birbirine. aşk acıdır acısı kalır üzerinde. aşktan kim gülmüş ki sen gülesin. sen arkadaşının sözünü dinle. vazgeç bu sevdadan. gönlüm razı değil, aşkın, seni tüketmesinden. |
Artık Gelsene
eğer birgün hüzün sararsa seni, gözlerinde ki yaşlar akarsa hiç duraksız. bil ki sen de aşıksın benim gibi arkadaş. kadere dönen gönlüm, öyle yalnız ki sensiz. gündüzlerim hep karanlık, *******im ise boş ve yalnız. rüyalarımı süsleyen sen. hayallerimde yaşattığım sevgin. sana olan bu özlemle ben bittim. aşk sararsa bedeni, kalp aşkın oyuncağı, kıvrandırır insanı deli gibi. hüzün sonbahar yaprağı sarartır yürekleri. yandı yüreğim harman yeri çaresi yalnız sen de hep yağmur gibi yaşlar, gözlerimde. nehirler taşacak nerdeyse. aşkla hüzün karıştı ben de yine. ağlamak istemiyorum artık gelsene. |
Artık Üzülme
gözlerinde ki hüznü saklama ben den. ne yaparsan yap okuyorum içini. sense neşe kaynağımdın benim. boşuna uğraşma görüyorum sende ki seni. hayatımsın vurgunum gözlerinde ki aşka.. yenilmeyeceksin üzüntüler bitecek sonunda. herşey istediğin gibi, sevgimiz sürecek her an da. seni seviyorum kalacağım bebeğim hep aşkınla. ömürler geçse de başım yoluna. sana hasret ruhum, bırakmaz ki tek başına. sen nerdeysen ben daima orada. boynum kıldan incedir bir bakışına. deniz gözlüm bu kalp, hep seninle. sanma ki burdayım aklım yüreğinle. görmediğimde nefes bile alamayan ben. bitap, biçare yaşıyorum sensizliğinle. hayat bazen güldürür bazen de ağlatır böyle. önemli olan aşk, o da bizimle herşeye kanaat gerdik direndik birlikte. bu da geçer sevdiğim artık üzülme. |
Arzularımız İçimizde Kilitli
aramızdaki cam, engel seni sevmeye.. bir nefes kadar yakınken, fersahlar kadar uzaksın düşündüğümde. duygularım yalnız yazılarda, gözlerim aşkla, sana bakmakta.. arzularımız içimizde kilitli. bazen hüzün vuruyor gözlerimize. birer damla gözyaşı inci gibi, bakarken dokunamamak, hissedememek coşan bedenlerimiz de gizli. tatlı sözlerin okşuyor yüreğimi aşka muhtaç gönlüm, senin esirin şimdi. öyle iç çekiyoruz ki yanan yüreğimiz volkanlardan beter sanki. dayanmak zor canım seni seyrederken bin kere ölmek gibi. |
Askere Mektup
gidiyorum dedin askere gittin. komondo oldun. içindeki özlemi burda bırakıp, birliğine koştun. sen vatana hayırlı bir evlat, bense seninle gurur duyan bir eş oldum. dağ tepe demeden, durmadan koşacaksın. belki dur durak bilmeden yorulacaksın. akşamları yastığa başını koyduğunda, beni düşüneceksin hayallerinde.. aklına geleceğim düşüncelerinde. düşüncelerimizin birleştiği yerde ise, kalplerimiz birleşecek hayallerimizde. askerlik daha olgunlaştıracak geldiğinde. ama bana olan sevgin, hiç bitmeyecek senelerce. sana aşk, hasret, özlem mektupları yazmaya başladım bile. yazdıkça daha yakın hissediyorum.kendimi, sevgimle. içimde yaşatıyorum aşkını, yalnızlık çemberimde. ancak diniyor hasret fırtınası içimde. onbeş ay çok uzun, ama bitecek bir gün. ama ben bıraktığın yerde, hep seninleyim. |
Askerim
kaderde seni uğurlamakta varmış askere. sanki ben den birşeyler alıp götürüyorsun o yerlere. kalbim, sevgim, ruhum seninle birlikte. arkanda gözyaşlarımla bıraktın beni, askerim. sana olan sevgim hiç tükenmeyecek. bu ayrılık, eminim birgün bitecek. seninle kaldığımız yerden devam edecek. sana olan sevgim, belki de daha büyüyecek. ama sana olan hasretim, bitmeyecek askerim. bu yaralı kalbim, dayanır mı sensizliğe bilemem. özlemin büyüyecek içimde, dağlar gibi yükselerek. gözlerimden akan yaşlar, sanadır askerim. düşüncelerim, hayallerim seni orda yanlız bırakmayacak. içimde yanan ateş, seni de alevlendirecek. özlemler hasreti, hasretler ikimizi körükleyecek. kavuştuğumuz gün, herşey bitecek askerim. |
Aşk Artı Ben
aşk içimde, örümcek ağı gibi sarmış bedenimi. seni düşündüğümde yaşıyorum her gecemde şimdi. mutluluk yalnızca senin kapında açsana gireyim içeri. bir nehir gibi aktım geldim sana, getirdim sevgi dolu yüreğimi. hadi kabul et beni, yaşatayım sana içimde ki tüm sevgiyi. karanlık kalbim, nasılda aydınlanıyor seni gördüğümde şimdi. içimde ki deprem dinmiyor hep titretiyor bedenimi. arzularım bir volkan, yaklaşma yanıma, inanki yakarım seni. içimde ki aşk ise lavlara dönüştü kıyabilirmiyim sana şimdi. belki de almayacaksın içeri, kapıda mı bırakacaksın beni. aşkımdan korkma hiçbir zaman, sadece yakarım seni. böyle bir aşkı bulamazsın yıllarca arasanda, hadi aşkım aç kapıyı, ben de prensesler gibi gireyim içeri. taht kurayım kalbine, tutsağım ol yaşatayım sevgimi. bir aşk ancak, bukadar yaşanır seninle birlikte. mutluluğu hakettik mutluluk, bizimle olmalı ömrümüzce. aşk masalında bulacaksın kendini, benimle olduğun müddetçe. aşk artı ben, kabul et ikimizi aç kapıyı, al içeri bizi. |
Aşk Aşık Olmuş Bizlere
bu deli gönül, bir sana aşık bir de sevdalı sana. git artık başımdan hayalin yetmiyor ki bana. seninle olmak varken hayalini istemiyorum anlasana. sana tutsak kalbim, mahvoldu yokluğunla. hayatıma bir girdin deli ettin beni sonunda. hem sevgine hasret, yokluğunda cabası hayatımda. kalplerimiz ayrı kalamaz ecel bile ayıramaz bizi sevdamızda. sen ve ben seven iki gülüz, birbirimize deliyiz çünki. delilikte güzel, herkes deliremez öyle değil mi. bu aşk bendeyken herzaman yaşatırım seni, sevgimi. nasıl bir sevda bu, içimde kaldı çıkmıyor ki, daldım rüyalara, rüyalarda bana yetmiyor ki. *******im kabusa dönüştü hep yalnız, anlamıyorum ki. aşk çemberinin içindeyim çıkamıyorum bir türlü. sevgin aktı içime, birde nefesini hissetsem bedenimde. her köşe başında aşk yok herzaman aşk bizlerle. aşk aşık olmuş ikimize, bir türlü bırakmıyor ki sevgimizde. |
Aşk Bitmesin
aşksız da yaşanılmıyor ki bu dünya da. sevgisiz yeşermiyor çiçekler, hayatın tek anlamı olan aşk.. mutlu ediyor insanı, yaşadığın sürece. bilinmiyen bir yola giriyorsun sanki, bir labirenttesin git git bitmiyor. sonu ise ya mutluluk, ya üzüntü. aşka ne okyanuslar erişebilir ne de dünya. aşk ateşi ise volkanlardan çıkan lavlar gibi. lavlarda ki ateş bir müddet sonra söner. aşkın ateşi ise hiç sönmeyen bir alev. yaktıkça yakıyor insanın içini, aşk ateşi. bu yangın bitmez kişi çektiği müddetçe. sürer gider ömrün bittiği yere. nereye giderse gitsin yeter ki aşk bitmesin. |
Aşk Çeşmesi
hani hatırlıyor musun o çeşmeyi.. su doldurmaya gittiğimde görüyordum seni. çeşme sanki, simgemiz olmuştu bizim. hergün aynı saatte, seninle birlikte.. çeşme akardı gürül, gürül kaynaktan gelirdi suyu. ellerinden içirirdin suyu, yüzüm ise kıpkırmızı. utanırdım sana bakmaya, göz göze gelirdik çünki. aşk girmişti kalbimize, çıkmayacak gibi. bir sevgi yeşeriyordu kalıcıydı sanki. hayat bir başka güzeldi o günlerde. her gece dua ederdim seni göreyim diye. sevmek benim de hakkımdı yaşamalıydım seninle aşkımız dillere destandı köyün dilinde. söz, nişan, düğün derken birlikteydik işte. sımsıkı sarılmıştık sanki birbirimize. hayatımda mutluluğum, sevgilim, eşimdin. herşeyden çok sevdiğim sen, benimdin. aniden gelen mektupla, askere çağırılmıştın şimdi. yiyemez içemez olmuştum nasıl yapacaktım sensiz. ama askerlik bir şerefti senin için. vatan borcuydu bitecekti bizim için. sevgimi kalbimde götürüyordun o yere. ruhum ise, seninle birlikte.. bir zaman sonra haberin geldi. şehit olmuştun birliğinle.. yıkılmıştım bitmişti herşey, benim için. şehit eşi olmakta bir şerefti. ama sensizlik çok acıydı. hâlâ o çeşmenin başına giderim. gözümün yaşı dinmez çaresizim. aşk çeşmesi koymuştuk ismini. ama sensiz neye yarar aşk.. hiçbir zaman seni unutmayacağım. çünki sen her zaman benimsin. aşk çeşmesinde birlikte, el ele.. |
Aşk Dilimde Sevgi Yüreğimde
sönmeyen közü, soluyan rüzgar gibi, içime çekiyorum her an seni. içiyorum yudum yudum, bende ki aşkın ve sevgini. bir nihavent şarkısın dilimde, dizelerimi süsleyen kelimelerle. uzak olsanda öyle yakınsın ki bana. hissediyorum seni, sanki yanımda. buzlar eridi bana verdiğin aşkla, sevgin bir başka güzel yaşantımda. doyamadığım teninde daldım rüyalara, ah bu aşk, herşeye bedel bu hayatta. ben sana aşığım bana verdiğin aşka da. Akdeniz akşamları gibi hayalin, Karadeniz gibi coşkulu halin, Marmara gibi huzur veren güzelliğin, Ege gibi sıcaklığın, yaktı beni bebeğim. korlarda olan bedenim yanıyor şimdi, sevdiğim. aşk dilimde, sevgi yüreğimde, zavallı bu gönlüm, hep seninle. hiç bitmeyecek özlemimde. |
Aşk Engel Tanımaz
bu dünyaya çile çekmeye mi geldim. herkesin bir derdi var benimkisi de daha başka. hasta kalbim yorgun düştü artık senin aşkınla. tarihte yaşamış olsaydım şu an.. dağlara vururdum kendimi, acımasızca. aşılması, erişilmesi zor olan dağlara.. Mecnun gibi dolaşırdım dağ, tepe demeden. kendimi kaybedercesine dağlarda.. çağlayanlar gibi akardı gözyaşlarım, nehre karışırdı aşk damlaları coştururdu nehri bende ki coşku gibi, denizlerle birleştiğinde ise, belki birleşirdik biz seninle. ulaşılması zor engeller, biterdi belki de. sevgimizi yaşardık doyumsuzca. aşk engel tanımaz derler. biz de aşamadık bu engelleri yıllarca. hayatım zaten engeldi seni yaşamaya. |
Aşk Fire Verdi Yine
mavinin gölgesine sığınan kalbin, tekrar aşık etti beni kendine. her gördüğümde yeni bir aşk yaşıyorum seninle. bitmiyor sana özlemim bitmiyor sana aşkım. ah sevgilim nerdesin. aşk fire verdi yine, her kavuştuğumuzda ayırıyor bizi nedense. zaman kısalıyor yanında saatler hamarat, dur durak bilmiyor uğraşıyor bizi ayırmaya. oysa Marmara'nın güzelliğinde dalmıştık sevdaya. mutluluğumuz karışmıştı mavi sulara. üzerinde ki mavi tişörtte öyle yakışmıştı ki sana. İstanbul sen de güzel, sense ben de. ışıl ışıl gözlerinle dudaklarından dökülen nâmelerle, aşığım ikinize. seni hissetmek ne güzel, seninle olmak ömre bedel. hadi söyle sevdiğini, binlerce defa.. bıkmayacağım daha çok seveceğim seni, ömrüm oldukça. hayallere gizlenen aşk, bulutların arasından gülümsüyor bana. yağmur düşecek gözlerime, biraz sonra yaşlarla. aşk fire verdi yine, ayrılığı soktu araya. ağlama deme bana, alışamıyorum ki yokluğuna. hasretin yakıyor içimi, ayrılmadan özlüyorum seni. sevdamın adı sensin. yüreğimde büyüyen çiçeksin. ne gündüzün ne gecenin, sensiz hiç anlamı yok sevdiğim. |
Aşk Galip Geldi
sabah oldu gözümüzü bile kırpmadık bu gece. bir kor alevdik sanki, yandık tutuştuk birbirimizle. seninle olmak seni yaşamak ne güzel sevgimizle. hayatı zehir etmiştin bana, günlerce özleminle. bitti artık sen benimsin doyamadığımız günlerde. bu gün bir başka olacak bir başlangıç belkl de. arzularla yandık hep yandık bizde ki ateşle. kollarımda hissetmeliyim seni, herzaman dört mevsimde. aşkımızı kutlamalıyız bir kadeh şarap ve hasretimizle. aşk galip geldi herzaman ki gibi, sevgimizle birlikte. bir sabah bakacaksın seninle uyanacağım gülen gözlerimle. güller açacak inan ki dudaklarımda mutluluk yüzümde. sevgim binlerce kere artacak benimle olduğunda. hayatın ateşi kavuracak bizi, ama hep aşkımızla. ah ben nasıl ah çekmeyeyim şimdi, isteğim olsa ya. yanında oturacağım bir aşk şarkısı söyliyeceğim sana. ellerin ellerimde ve gözlerinle dalacağım hülyalara sana sevgimi söyleyeceğim bıkmadan usanmadan. hep seni bekledim hayatım senindir herzaman. seni seviyorum diyorsun ben de seni seviyorum biliyorsun. aşkımız karşılıklı herzaman sen de bunu görüyorsun. bitmek bilmeyen aşkla yanıyorum sen de tutuşturuyorsun. aşkımız bitmez sen de benimle olacaksın işitiyormusun. |
Aşk Hükmeder İnsana
Bir gönül, sevmeye görsün hayatta. Herşeyi unutur yanar yalnızlığınla. İçini kemirir aşk, yayılır vücuduna. Aşkın esiri olur insan yaşantısında. Soluduğun havada ararsın sevdiğini. Boş gözlerle bakarsın tanıyamazsın ki. Bir sesi, bir nefesi yeter insana. Birlikte olmak mutluluğun en güzeli. Bir dokunuş, bir temas yakar yüreğini. Gözlerinde kaybolmak istersin şimdi. Ellerini tuttuğunda titrer için sevgiyle. Hasreti ise yakar kavurur bedenini. Aşkın derinliğinde kaybolursun biranda. Bir öpüşü, okşayışı mutluluğun anahtarı. Dolar taşar ruhun, bitmeyen özlemiyle. Aşk damlası gözlerden akar hasretiyle. Hayat zaten acımasız çoğu sevene. Birde aşk acısı eklenir tüm benliğine. Bu zamanda bulmak zor aşkı sevgiyi. Bulduğunu sanırsın yanılırsın yine. Gerçek sevgiyi, bulan azdır zaten. Bulduğunu sanan da pişmandır bazen. Aşk hükmeder insanlara herzaman. Farkında değiliz yaşarız çoğu zaman. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.