![]() |
Esel Arslan
Absürd
Geri dön demeyeceğim, gitmedinki. Sen bendeykende yoktun. Benim var ettiğim, yokluğun, hiçlik haliydin. Geri dön demeyeceğim, gitmedinki.. Var olmayan gidebilir mi? Gidenlere dayanamamki. Gelişinde olmamıştı zaten. |
Açılmasın Kapılar, Ne Çıkar
Açılmasın kapattığın kapılar Ne çıkar Ne çıkar gül yüzlüm Çakmışım yüreğime birkere Deli sevdanı. Açılmasın kapattığın kapılar Ne çıkar Bütün kapıların ardındayım Beklerim kıyamete kadar. Yüreğini yatıştırmaya çalışma Baş edemezsin yaşanmışlıklarla Belki en ağır taşlarla örttün Bütün anılarımızı Boşuna çabaların, telaşın Kapıların ardına saklanma. Evrenin takvimiyle, saatiyle işim yok benim Zamansız gönül saatim var benim Diren direnebildiğin kadar Alışkınım mihnetlerine, beklerim. Yağmurlarda ıslanmış sevdamı Güneşlerde kurutmaya çalışma Çünkü ilk günkü kadar ıslak bu sevda İkimizinde yüreğinde. Direnme yaşamın akışına Yok edemezsin içimdeki seni Göz kırpıp onaylamadı mı Gök yüzünde ki yıldız ikimizi. Zamanın dar bilincine sığınma Yaşam yeni yollar arar bulur Can yanar yürekler kavrulur Bedenlerimiz toprak olur savrulur Aşkımız bir sone'dir, bir Balad'dır Rüzgarlarda fısıldaşır durur. |
Adam
Kemanın tellerindeydi, Sonat, Yayda değildi, Gitarsa bilmediği bir dilde yaptı, Serenat, Bülbül kafesteydi, acı doluydu, Nakarat. Adam çiçekleri severdi, Gülü istedi, Verilince, Gül yerine, Başka bir demet, Dil lal oldu, Kulak sağır oldu. Güneşini istiyordu, Işığı olsun diye, Mil çektiler gözlerine, Aydınlık yerine. Bahar yağmurları bekledi, Güz yağmurları geldi, Göz yaşı selleriyle karıştı, Ümitleri yitti, yokoldu gitti. Adam, Sevda adamıydı, Riyadan, nazdan usandı, Daha dün onun adı sevda, Soyadıysa aşktı. Erittiler, kuruttular, Çürüttüler, soldurdular, Kör sağır, duygusuz sandılar Kadındı bakakalan Adamın ardından, Adam gibi adamdı, Onun istediği, düş değil, Gerçek aşktı, Düşleri geceye astı, Sevdanın koluna, Aşkın koynuna girdi, Gitti. |
Adım Sevda
Adım sevdadır benim, soyadım ise aşk. Sevgi ile örülmüştür bedenim, tenime dokun bak. Derlerki neden aşk üzerine şiirlerin? Derimki yazana değil, yazdırana sor. Bilmezlermi sevgidir doğanın mayası, harcı. Yaşadığım sürece, sevdalarımda, aşklarımda hancı. Bir gün, sonsuzluğa olduğumda yolcu, elleri birleşmiş, bir güzel çift, okur belkide bir dörtlüğümü, soluklu. Adı sevdaymış der genç kız, soyadı aşkmış der genç adam. Romantizmin, maddeye kafa tutuşu, tutuşturur belkide genç yürekleri. İşte bu yüzden ben, yazıyorum, yazacağım aşk şiirleri. |
Afet
Kalabalıklar arasındaydın, baktım, bakıştık. Hipermetrop gözlerim faltaşı, bir sigara yaktım, heyecan içinde, yaklaştım, bir daha baktım, bir daha bakıştık, Tanrım, Bu nasıl bir afet? Sonra, ellerini gördüm, küçümen ve zarif, sol elindeki sarı halka, aklımı başıma getirdi birden, sonra bir sesleniş sağ taraftan, hayatım gitmiyor muyuz? Bir suçlu gibi gözlerim, yüreğime, yalan söyledi, Tanrım bu ne afet, karıcığım, beni affet. |
Ağıt
Yağmur Ormanları'nda bir kuş ötüyor, Pasifik'te iki güzel yunus öpüşüyor, İspanya'da kastanyet, oley sesleri, Paris'te neşe içinde bulvar kahveleri İskoç dağlarında merinos kuzusunu emzirmekte, Portekiz'de iki sevgili, en ateşli sevişmelerde, Uyu, iki yüzlü Avrupa, uyu her zamanki gibi, İşine gelmezse duymazsın emperyalizmin top seslerini Ey Filistinli kardeşim, Lübnanlı, Iraklı dostum, Ne kadar feryat etsem, çıkmıyor sesim, soluğum. Kara bulutlar çökmüş yüreklerinize, Kahreden bombalar patlıyor hanelerinize, Emperyalizmin olmayan onurudur aslında patlayan, İçinde binbir hesap, binbir nefret, kin, intikam. Çıkar kavgalarının tam ortasında melanettesiniz, Asla ezilmeyecektir, ruhlarınızdaki özgürlük mücadeleniz. Dayan kardeşim, dayan dostum, dayan, Yaşlı, kadın, genç ile iman ile Onurdur, gururdur, sizleri ayakta tutan. Ey Ortadoğu'ya bir gözü kör, bir gözü şaşı dünya, Almazsanız akıllarınızı başlarınıza, Az kaldı, yakındır sizleri de yutacak bu heyula... |
Ağlama
Dayanamam, ağlama ne olur, Gözlerinde biriken yaşları sil Al, al işte bak yüreğim, Islanan gözlerine yüreğimdir mendil. Az sonra sağanağa dönüşecek, Kirpiklerinde biriken yaşların Yanaklarından inciler dökülecek, Islanan gözlerine yüreğimdir mendil. Nedendir yüzüme bakıp ağlamaların, Sevdalı yüreğim buna nasıl dayansın Sen benim canıma can katansın Islanan gözlerine, yüreğimdir mendil. |
Ah Mualla ah
Ah, Mualla, ah.. Mualla'yı bilirsiniz, Bilirsiniz canım, bilirsiniz Şıpıdık terlikleri, Başında yeldirmesi, Hem allıdır, hem de güllü, empirmesi. Sokak boyu, dolaşır, gezer, savrulur, Mahallelinin içi kavrulur. Bir kırıtır, bir göz süzer, Sıkıysa laf at, hemen küser. Boyuna ah çekeriz hepimizi üzer, Mualla ise hayal denizlerinde yüzer. Mualla'yı bilirsiniz, Bilmem mi dediniz, Bilirsiniz canım, bilirsiniz Delikanlılık çağımız, Gönüldedir Muallamız, Ah Mualla, ah. |
Ah Yar
Eziyet etme mısralarınla yar Çırpınır durur yüreğim boyuna aşınır Kuş kanadındadır umutlarım Yalnız sana taşınır Mum alevi gibi titrer aklım Kanunumu olurmuş yaşamın Yaşam tamda gözbebeğindedir zamanın. Demişsek resimler sende diye Anlayamadım, veda sanman niye Adım atmaz topal karga sanma beni Duymazmısın içimdeki gümbürtüleri. Eziyet etme mısralarınla yar Yak, yık gel dersen gelirim Dönersem sözlerimden Namerdim Al bu dizelerimi as duvarlarına Gelmezsem sana eninde sonunda Çarp suratıma mezarımda. |
Akşam
Burada akşam oldu ya Şimdi Orada da akşamdır. Ben geldim ya eve Belli Sende bu saatlerde evdesindir. Bütün gün Kalabalıklar ortasındaydık En kalabalıklarda bile yalınız Yalım yalım yalınmaktayız. Unutma Havalar soğudu Kalmasın terasta Üşümesin kırmızı sardunya Menekşeleri de sula Unutma. Bilirim karışıktır şimdi kafan Benimse darmaduman İhmal etme sakın ilaçlarını Yokluğumda varmı hatırlatan. Şiirlerine ne oldu Neden Neden acı ve hüzün kokuyor mısraların Biz değilmiyiz Ümide köPage Rankingüler kuran. Sesin sıkıntı yüklü Böyle olmasını sen istemedinki Bir vurgun yedik yürek ortasına Karıştı gündüz geceye Gece gündüze. Gözlerinin o tatlı yeşili Grileşmesin ne olur Tebessümün eksilmesin Sevdiğim güzel yüzünden. Kaldır kafanı gökyüzüne bak Binlerce kez seyretmedikmi Göz kırpan yıldızındım hani Gece olmuş ne farkeder Güneş yoksa Mehtap var Bir dilek tut veyahut bin dilek Biri de bir bini de Birlikteliği dile benimle Her akşamın bir sabahı var Unutma sabah akşamın ikizidir Çöktüyse bensizlik içine Işığa tut kırmızı şarap dolu kadehi Gülümseyeceğim sana Avizenin ışığı altında Akşamlara bir şarkı söyle Geceyi çağıran Gece gelirse birtanem Gelir sabahlar mutlaka ardından. |
Altmış sekizliydik biz
Altmış sekizliydik biz Yaşımız on sekiz, yirmi Ağlardık okyanuslar taşardı Gözyaşlarımızdan Gülerdik, fırtınalar yatışırdı Kahkahalarımızdan Yaman çelişkiydi hayatımız Kim pamuk, kim iplik bilemedik Pamuk ipliğindendi yaşamlarımız Eğirdiler boyuna birileri pamuğumuzu Darağacına iplik ettiler Çuvaldızlar yetmedi Askılara asıldık, cop dürttüler Suçumuz bilmekti Anamızı ağlatanı Biliyorduk, biliyorduk Tatlı aşımıza zehir katanı Yine de umutluyduk kış, yaz Kimimizde bağlama kimimizde saz Türkülerimiz sevdalarımız gibiydi Ozanlarımızın gür çıkardı sesi Bağımsız yaşamak istedik, gururlu ve onurlu Rüzgar değil, fırtına değil, tayfundu Gençliğimizi, umutlarımızı silindir gibi ezdi İşkencelerden geçtik Dövüldük, asıldık, öldük Ne umutlarımız vardı, ne kadar da gençtik Böyle olsun istemezdik Biz Bin dokuz yüz altmış sekizliydik. |
Anasızlara
Bir sızı var içimde Hiç dinmeyecek O değil Bu değil Sevda değil Aşk değil Anam galiba |
Anıların Tasnifi
Siz şu tarafa, siz bu tarafa, Evet, evet siz, şöyle arkaya, Bakınıp durmayın, siz de sağ tarafa, Tam ortada dikilen, siz, siz de sola, Lütfen koşuşturup durmayın, kalmayın ayakta. Yıllardır misafirimsiniz, tamam, anladık, Ama çok kalabalıklaştınız artık, Gönül, fındık oda, bakla sofa, Almıyor hepinizi, bu sofa, bu oda, Anılar, bunaltmayın ne olur beni, Kusura bakmayın, vakti geldi, Başladı yüreğimde anıların tasnifi. |
Ankara
Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a, Hafiften bir yağmur, Dudaklarım da ıslanmış Eski bir ezginin ıslığı Sıkıntılı çığlıklar gibi Korna sesleri, satıcı avazları, İnan ki kafam karmakarışık. Opera binası önündeyim, İçerden sızan, kültürün ışığı Yağmur birden hızlanıyor, Islığım kesiliyor, Bir türkü tutturuyorum inceden, Takıldıysa dilimin ucuna nereden, Haydar, Haydar, Sağımda adliye binası, solumda tayyare binası Bir otobüs baştan ayağa ıslatıyor, Az daha yürüyünce, solda İpekçi Parkı Biraz sonra da Zafer Meydanı, Zafer Çarşısı Sırılsıklamım, üşüyorum Umurumda değil Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a, Yağmur altında Gökyüzü boşalıyor yeryüzüne Yer gök su kesmiş, Dilim devam yine de türküye İşte Kızılay'dayım, Solda Sakarya Caddesi, sağımda bankalar, Otobüs duraklarında benim hemşehrilerim Yorgun, telaşlı, koşar adım Sevdiğim, doyduğum şehir, Ağız tadım, Yaşamaktan haz duyduğum başşehir. Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a Hem ıslağım hem de yaya Bin defa gelsem dünyaya, Of demem Ankara' ya Kalleş, kancık çıkmaz, Seğmendir delikanlılar, Atım Araptır benim, Yandım şeker oğlan, Türküler söylenir Sakarya' da kadın, erkek, genç, yaşlı Güzel Ankaram, Canım başşehir, Sonsuza kadar yaşa Mutlu insanlarınla Sevgiyle, gururla.. |
Anlat Bana Ey Aşk
Zamansız çalan senfoniler kulaklarımda Baharlarım bile karlı kış günleri Anlat bana ey aşk, kiminle neredesin Göz yaşlarımla doldurdun içimi Şimdi kimlere ulaşıyor nefesin. Gel, gel de bir bak bana yaptığına Yaşama dair ne varsa göç etti içimden Güneşim bile bulutlara koşmakta Diri bir beden de ölü cana dönüştüm Konuştuğum dudaklar bile gizlendi Canan sustu, can sustu Bir uğursuz örtü örtüldü üzerime Sıkıntı gidermekteyim sonu gelmez kadehlerde Akşamı beklemez kadehler öpüşmek için Ruhumun kasveti yeteri karanlıktır zira Anlat bana ey aşk kiminle neredesin Bir martı masalında esarette yüreğim Zaman katilimdir benim, sürem kalmadı Yetmedi, yetmiyor attığım çığlıklar Dönüp duruyorum amaçsız, umarsız Gözler kapandı, dudaklar kaçtı öpüşlerimden Anlat bana ey aşk kiminle neredesin. Düşlerden yere indirdiğim sevgi En derin kuyulara gömüldü gitti Zamansız çalan senfoniler kulaklarımda O senfoniler ki Sanki Ölüme çağrı senfonisi. |
Araf'ta
Otobüslere koşmak, yetişmeye çalışmak, Sonra binince nefes nefese, Gülümsemek delicesine. Bir gece düşün, On karar değişmiş, Yanaklar soğuk vurgunu Yürekler sevda yangınlarında Şarap kadehleri kalkmış havaya, Bir koşu atı sevdan içimde Gemi almış azıya, Koşar durmaksızın. Sevda değil bu bir hışım demiş şair, Eksik bile söylemiş, Hışım ne kelime kıyametlerdeyim. Ayak sesim yok kaldırımlarda, Senin topuk seslerin yankılanan, Hayalmi, masalmı, hikayemi, Sarhoşluğundayız zamanın, Algılamak mümkün değil, Ellerin ellerimde olmasa, Ben öldüm, Araf' tayım diyeceğim. |
Arguvanlı Kız
Kız... Arguvanlı, Gayri yetti nazın Hayli zamandır Yataklardasın. Kavun, peynir, Masada Kadeh kenarda Öksüz kaldı, Gülüşünü, Bakışını, Sitemlerini özledim, Yetti gayri, Şiirler bekliyor seni, Günlerden beri, Şarkılar biriktirdim, Hiç söylenmemiş, Demek gönül dostu, Böylesine özlenirmiş. |
Arınırız
Sen hiç Dilini çıkarttınmı gökyüzüne? Hemen yarın dene Korkma Kızmaz kimselere Tükürmez başkaları gibi Rahmet yağmurları indirir Yıkanırız,arınırız Pisliğimizden |
Aşçı ve Aşkçı
Yemeğin pişirir mükemmelini Ne çare Yiyemez kendisi Öylesine özenle süslemiştirki Kıyıpta atamaz bir parmak Servisteki tabağın kıyısına. Şair aşklarıda böyledir Severler En güzel şiirleri söylerler Aşçı pişirir yiyemez Şair yazar yaşamaz Yada Yaşar yazamaz. |
Aşık Kuşlar
Şu şakıyan kuş varya Ben öğrettim ona şarkıları Dinle bak Bütün gün aşk şarkıları söyleyecek. Yasakmış sevişmesi bile Yaşıyormuş yapayalnız Tel bir kafes içinde. Açıverdim kapısını özgürlüğe Konuverdi omuzuma Öpüverdi yanağımdan Sevgiyle. Bir empati, bir sempati aramızda Sorma gitsin. Sana olan aşkımı anlattım Meğer aşıkmış o da. Sevgilisi karşı balkonda Hazinden öte öyküleri Bir el ayırıvermiş onları. Sonrası, karşı komşu Karşı balkon Bizimkinde susuş o susuş Yüklemiş kahırlarını kanatlarına. Bakarmısın neşesine Yarın gideceğiz karşı balkona Sevgili ziyaretine. Bu gün Hüzzam öğrendi Yakında kısmetse Hicaz İki sevdalı Birlikte çalışacağız. Seni biraz ihmal edersem Darılma, kırılma sevdiğim Sevabına güzellik bu anla Kuş aşkı bu, özveri ister Benzemez başka aşka. |
Aşk şiirleri Yazarım Ben
Aşk şiirleri yazarım ben, Bir yaşarım, Bin yazarım, Bir bakışa, bir gülüşe, Yüreğimi katarım. Aşk şiirleri yazarım ben, Bulurum sevdayı, Salarım, Yeniden bulmanın zevkini yaşarım. Kolay aşklar, zor gelir bana, İşim olmaz kolayıyla, Acı çekmek, kıvranmak, Ağlayıp dizlere kapanmak, Şairin kaderi, Bir kadın değil, Bin kadın hiç değil aradığım, Galiba, Ben aşkın, aşık olunmasına aşığım. |
Aşkı- Memnu
Karıştırdım bütün yüzleri biribirine Bir senin yüzün durur karşımda Nereden topladık bu aşkı memnuyu Ne sen bilirsin ne de alem Bildiğim, gözlerindi gözlerimi yiyen Başım belaya ilk bakışınla girdi Sevmem demiştim geçip giderken. Ne sen gidebildin ne de ben Vazgeçemedik aşk'ı memnudan. Akılsız başım bütünüyle boşaldı Aklım fikrim seninle doldu Bunca acı bunca hüzün Hayatın acımasız mihneti Çırpındırırken yorgun yüreğimi Çıkageldin aniden Yasaklı bahçelerden. |
Aşkım, Yağmurlarda Korkma
Uzaklardan, Geceden uzanıyorum yine, Öpülesi ellerine, Bu gecede yoksun. Ulaşamadığımız düşlerin penceresine, Karanlık çökmüş, çöreklenmiş, Kirpiklerimizde birikmiş, Umarsız, çırpınan hüznümüz, Yağmur olmuş, sağanak olmuş, İniyor yeryüzüne, Merhaba diyor sanki bize. Şimşeklerle aydınlanıyor, Gök gürlemeleriyle sarsılıyor, Bütün evren suya kesmiş, Bizi seyrediyor. Çakan her şimşekte, Yüzün geliyor, Bir resim gibi önüme, Aman Allahım, Nasılda korkmuşsun, Büyümüş gözbebeklerin, Titriyorsun. Yüreğindeyim, Yüreğimdesin, Biliyorum, Biliyorsun, Sevdiceğim, Sabır çiçeğim, Yanında yokum, Yanımda yoksun. Kederini sakla bir köşeye, Acını göm en derinlere, Çarem yok, biliyorsun, Yine gelemiyorum. Eylül yağmurları yıkıyor, Biriken düşlerimizi, Şimşeğinde sevdamız, Gök gürültüsünde ilanı aşkımız, Gecenin karanlığında, Gülüşlerimiz saklı, Acılarla yüklü olsada. Kapatma bu gece perdelerini, Üstelik, Açmalısın bütün pencerelerini, Bir top ışık olup gelebilirim gecene, Çakan bir şimşekle, Yağmur damlasında gelebilirim gecene, Masanda bir bardak suyun olurum, Işığım seni sardığında, Bir nefeste iç beni. Ah be gülüm, ah birtanem, Seni sevmek ne kolaydı, Aşkın ne zormuş meğer. Güneş açmış, yağmur yağmış, Umurumda değil be gülüm, Varsa yoksa sen, Yediğimde, içtiğimde, Baktığımda gördüğümde, Aldığım her nefeste, Varsa yoksa sen. Sözcüklerin beynimde çakılı, Gülümsemense dudaklarından, Dudaklarıma ulaştı, Bir öpüş gibi asılı kaldı. Yağmur bütün hızıyla inmekte, Sensizliğim sınırlarımı aştı Yokluğunun sancısı iliklerimde. Anlaşıldı alışmalıyız, Düş oyunumuzu oynamalıyız, Çaremiz yok yine. Aslında yanımda yoksun, Ama hep varsın, İstediğim an be an, Dönüştürüyorum zamanı, İstediğim her şekle, Başarırsın gülüm, Sende dene. Ne zaman özlersen beni, Geceye bir ıslık çal, Mevsimin yazında, kışında, Rüyalarında, düşünde, Kapının dışında, Zilini çalmaya hazır olacak elim. Yağmur hızını arttırdı, Avutmuyor artık mısralarımda beni, Yazıyorum, Kendimi bile inandıramıyorum, Parça parça oldu düşlerim, Hasret kılıcı etimi doğruyor, ölüyorum, Seni yanımda istiyorum. Kıyamet gecesi sanki, Buğulu camlara yazıyorum, Çok sevdiğim ismini, Gökten daha fazla gürlüyorum, Duyacağını biliyorum, kadınım, Seni seviyorum. |
Aşkın Bininci Krizi
Neler oluyor bana, Böyle değildim aslında, Çözemedim, bilemedim, Galiba, Boktan bir sevda da tökezledim. Gençken de aşık olurdum sıkça, Hiç böylesine değişmezdi ruh halim, Üç beş günlük sakal var suratım da Leş gibi olmuş fanilam ve gömleğim, Sırtımdan çıkarmaya üşeniyorum. Önce ki aşklarım mı heyecanlıydı? Yoksa ben mi yitirdim heyecanı mı? Gündüz, kah dikilip duruyorum, Ya da aylak aylak dolaşıyorum, Boş gözlerle, Tanıdık, tanımadık suratlara bakıyorum. *******imse başka bir alem, Yorgan dirgen, yastık ise diken. Birşeyler çiziktirmek istedim, Kalemi kavrayamıyor sanki ellerim. Zihnim bulanık yitirmişim kelimeleri, Seslendim açıp penceremi, Sevgili komşularım, Ben kimim, kiminleyim, neredeyim, Halime bakıp bakıp güldüler, Bizim şair, Yine dellenmiş dediler. |
Ateş ve Rüzgar
Ben bir ateşim, Sense deli rüzgar, Dolaştıkça,yanımda yöremde Körüklenir ateşim, harlanır, Serinliğin fısıldaşır sinemde Estikçe, korlarım alazlanır. Es deli rüzgar, Es esebildiğin kadar, Beni, rüzgarın değil, Göz yaşın söndürür, Vazgeçme, es deli rüzgarım Esintilerin başım döndürür. Rüzgar ve ateş, Hayatın gerçeğiyiz, Eseriz, yıkarız, Yanarız, yakarız, Sevdanın tam ortasındayız, Es deli rüzgar es, Sönsem bile esintinden, Yeniden doğarım küllerimden. |
Ayar
Sevgili yarim... Unutma sakın Gönül terazimdesin sen Gülersen güller açılır İbre yukarı Ağlarsan hüzün saçılır İbre aşşağı Tutar birde öpersen Bir aşağı,bir yukarı Ne ibre kalır Nede terazi Bağışla İyisimi uzakta dur Bozma ayarımı |
Bakma Bir Daha Gözlerime Böyle
Asıp gitme bakışlarını kirpiklerime Gidişinle yağmur bulutları toplanıyor Dönüşünü hasretle bekleyen gözlerimde. Nerede içli bir şarkı mırıldansa Ya da hüzünlü bir sevda şiiri okusam Harekete geçiyor içimde karabasanlar. Asıp gitme bakışlarını kirpiklerime Patlıyor beynimde fırtınalar Şimşekler çakıyor ruhumda Yıldırımlar yakıyor gözbebeklerimi Boşalıyor tüm yağmur bulutları Damlası bile özlem selleri oluyor yollarında Kıyametler kopuyor sarsılan bedenimde Yokluğun dönüşüyor sonunda Can yakan öldürücü işkencelere. Ne olur sevdiceğim Asıp gitme bakışlarını kirpiklerime Bakma bir daha gözlerime böyle Dayanılmazım olmuştun Neredeyse ecelim olacaksın Boynum öyle bükülüyorki ardından Tamam helalimsin ama Vebalimi de alıyorsun. |
Bari Sen Gel
İğne deliklerinde parendeler atmaktayım Şarabın kırmızısı kadehimi çatlatıyor Kızıl akşamların sarhoşluğundayım Gelgitler sarkacında mahzun ve perişan. Sensizlik kahredici, ******* sabah olmuyor Tebessümlerini yapıştırıyorum bütün duvarlarıma Sonra kazıyorum tırnaklarımla bir bir Yeniden yapıştırmak için gülüşlerini. Bir deli koşu başlıyor her saniye içimde Durmadan başlangıca dönen Bitimsiz devinimler çırpınışlarındayım Bunca koşuşturmaya, çabalamaya rağmen Yanına gelemiyorum Beni sana mahkum eden Gözlerinden öpemiyorum. İğne deliklerin de parendeler atmaktayım Bak ben gelemiyorum sana Bari sen gel ne olursun Gözyaşlarım kar etmiyor Nedenlerimi biliyorsun. Kalk, İster yürü istersen koş Yeterki sağ salim gel. Bütün yollara sevdiğin çiçekleri saçtım İçimdeki kuşları özgür bıraktım Şarkılar söyleyecekler geçeceğin yollarda. Gel, Hemen gel bekletme Özlemin çığ oldu içimde Öldürüyor beni, Öldürme, Gel, gel de gülsün yüzüm sevginle Aşkı kutsayacağım geldiğinde Gözlerinle ellerinle bedeninle Velhasıl seninle. |
Baştanbaşa sen
Duvarlarda sen Bulvarlarda caddelerde sen Parklarda sokaklarda sen Meyhanenin meyinde Kör kemancının telinde Netsem,neylesem sen Af edersen Bu kadehide içeceğim Bu şehir Baştan başa sen Baştan sona ben. |
Bekle beni gülyüzlüm
Bekle beni gül yüzlüm Ne senden vaz geçerim Ne de sevginden Bozulur bazen duruşum Yorgun yıllardır sırtımda ki Bir ses gelir uzaklardan Yalpalatır, sarsar, kanatır Alışkanlığıdır yılların Karşı konmaz ne kadar dirensen Kanayan bir yüreğe gidersin pansumana İki yürek birden kanar öteki yanda. Bekle beni gül yüzlüm zaten yollara düşmüşüm Uğrunda versem canımı değişmez Seni seviyorum dedim Başka sevdalara asla dönüşmez. Bir alıcı kuş gagalar yüreğimi Yemez yedirmez ha babam gagalar Kader mi, kısmet mi Düşünürüm akıl sır erdiremem ******* boyu gözlerine bakmışım senin Sevda mı haykırmışım Sevmişim sevilmişim adım gibi emin olmuşum Bir adımlık daha müsade et Allah aşkına Kalmadı didiklenmedik yerim Andolsun bu sevdayı yedirirsem Zamanı dolduruyorum yalnızca iç cebime Günleri, saatleri sayma Vaktin ne önemi var Senin olmanın vakti zamanı mı var. Bekle beni gül yüzlüm Bazen bir Afrika menekşesi Bazen bir bambu Ara sıra da bir martı olarak gelmiştim sana Bekle beni Bekle beni gül yüzlüm Adam gibi geleceğim sana. |
Bekle Geliyorum
Bir şey kırıldı içimde Bir lif gerildi sanki Beynime balyozla vuruyorlar Taşımıyor bu bedeni Bu iki bacak Ellerimse yokmuşcasına uyuşmuş Görmüyorsun,duymuyorsun Halime inanmıyorsun Gücüm,takatim yetmiyor demek Bekle Yine de geliyorum Emekleyerek |
Ben Seni Sevdim
Bırak, sevdamız özgür bahçelerde koşadursun Ölüm bile ikimize saklı bahçe diyorsun Mahkum edildik yanmaya ateşler içinde Sanki bağışlanmaz suçlar işlemişiz gibi. Kederlerin ortasına düştük sık sık Güneş karardı, bulutlar karardı İncindi yüreklerimiz, parçalandık Duygular değil, mesafeler uzaktı. Tenime sinmiş bütün kokuları Bütün oyunları, yalanları sildim Öldürüyor beni inanmaz tedirginliğin kadınım ben seni sevdim dedim. |
Beş Ekim
Birlikte yeşerttiğimiz tohumları İlk ne zaman attık sevgi tarlamıza Baharmıydı, yazmıydı? Merhabalarımız selamlaştığında. Öyle bir hoş Öylesine sarhoştum ki aşkınla Hatırlayamıyorum dersem Sakın kızma. Ezberim de bir tarih var Asla unutulmaz Beş ekim Muhteşem gün harika ay. Gözlerimin gözlerinle kucaklaşması Ve aydınlığım olan güneşin. Sonbahar vurgunu sananlara inat Seni seviyorum diyen sesin Beş ekim de doğdum ben Ekmeğim tuzumdan önceliklisin Beş ekim de doydum Beş ekim de doldu içim Sevginle. Saatlerin ve yılın ne önemi var Sevgin sürsün söyle yüreğine Ben sordum kendi yüreğime Dedi mahşere kadar. |
Beş Kala
Yaşamın sonuna beş kala Yakalamak hüzünlü ellerini Duygular denizinde Tutulmak isyankar fırtınalara Bakamadan gözlerinin içine Loş odamın boş tavanlarında Gezintilere çıkmak gözlerinde. Çarem yok yetinmeliyim Düşmemeliyim kör kuyulara Ümit yaşamın cevheri diyorum Mısralarınla yetinmeliyim. Daralan vakitlerimin acımasız tik takları Darbe gibi yansımakta yüreğime Biriktirdiğim tüm eski anıları Söküyorum bir bir ellerimle. Geç kalmış olsam da Yaşamın sonuna beş kala Yaşamak istiyorum bu sevdayı Acısıyla tatlısıyla. Bırakma yakaladığın ellerimi Tanrıya edilen dualar gibi Açtım bak sana yüreğimi Aşksız Sevdasız Sensiz Bırakma bir başıma beni. |
Bilemezdik ki
Sevdamız mı uçuktı biz mi Bilemezdik ki Umurumuzda değildi dünya, Kendi dünyamızı kurmuştuk, Birimiz tanrı, diğerimiz tanrıça. Sürekli dolaştığımız park, Banka reklamlı tahta bank, Gövdesi adımızın kazındığı ağacımız, Pamuk helva, süt mısır, çıtır simit, Bazen yanlız birisine yeterdi paramız. Kar, yağmur, çamur, soğuk ya da sıcak Çözülmezdi, ter içinde ki ellerimiz Volkan ağızları gibi alev alevdik, Gençliğimizmiydi bizi tetikleyen? Bilemezdik ki Yeminlerimiz, yalanlarımız, gözyaşlarımız, Sarmaş dolaştı sanki ruhlarımız. Adını koyamazdık, çok gençtik, Alışkanlık mı, sevda mı ihtirasmı? Bilemezdik ki. Bir gün bir rüzgar esti hafiften, Hayret, Savrulup dağılıverdik birden, Gençlik ateşiydi belkide, İlk esinti de bitiverdi aniden. |
Biliyorum
Biliyorum,biliyorum Bir yere kadar benimdin Bense Beklerken seni Saniyeleri saliselere bölüyordum Aşkını emziriyordun Zehirli kaselerde Ölüyordum Umurundamıydı İnansaydın gerçeğin sevgi olduğuna Heryere kadar benimdin Aklımı bir böcek gibi kemirirken Kahrolası sevdan Biliyorum,biliyorum Bir yere kadar benimdin |
Bir balon gibi
Yazdıkça durmadan seni Yazasım geldi Yazdıkça saçlarını,gözlerini Minnacık ayaklarını,minicik ellerini İçim içime sığmadı Yazasım geldi Bir balon gibi şişirdim seni Kelimeler kifayetsiz kaldı Dizelerse kafiyesiz Değmezmişsin Şerefsiz. |
Bir Gelsen
Sensizliğin bunalımlarındayım, Sessizliğin çemberinden geçip, Sensizlikte bocalıyorum, Bütün paralellikler de tökezleyip Zikzaklar da kayboluyorum. Altıgenler için de kapan da Üçgenlerin açıların da hapisim Çizemediğim düz hatlar da Çözemediğim, karmaşık problemlerdeyim. Sensizliğim sınırsız boyutlar da Bir gelsen, ah gel, gel sen, Bütün çizimler sıfırlanır kafam da Gelsen, Ah bir gelsen, gelsen sen. |
Bir kadın Ağladı
Bir kadın ağladı dün burada, Rüzgar kuruttu gözyaşlarını Elini bile tutamadım.. Öylece şaşkın Baktım,kalakaldım. Saklanmış hüzünlerin Atık sularıydı yaşlar. Ağlatır beni Ağlayan bütün kadınlar. Bir kadın ağladı dün burada Bin teselli cümlesi kurdum kafamda Paylaşmak istedim acılarını Kendi mutluluğumda. Sür git taşınmaz bu birikim, Sakinleşmesini bekledim Söyletemedim bir türlü Ağlatan sebepleri. O ağladıkça ben sustum Ben sustukça o ağladı İri bir gözyaşı oldu bedeni Düştü sonunda Koskacaman bir damla Ay şahittir Boğuldum gözyaşında... |
Bir Sabah
Benimle uyanacaksın bir sabah, Sabahı soluyacağız birlikte, Bulvarlarda yürüyeceğiz el ele, Sabahın tatlı serinliğinde. Benimle uyanacaksın bir sabah, Kokun tenime yapışmış olacak, Belkide hiç uyumayacağız, Sabahı sahilde karşılayarak. Benimle uyanacaksın bir sabah, Sigarandan nefesler çekeceğim, Seni içime çekercesine, Aynı dudak izinden kahveni içeceğim. Benimle uyanacaksın bir sabah, Gece,günle sevişmelerini bitirirken, Gülümseyerek açılacak sabahlara gözlerin, Gerçek olduğunu göreceksin düşlerinin. Benimle uyanacaksın bir sabah, Ak gerdanında bin güneş ışığı Isınmış sıcağımızla yatağımız, Düş değil, ömür boyu sürecek aşkımız. Benimle uyanacaksın bir sabah, Aynı yataklarda bedenimiz, Yastığında başımdan bir iz, Sevdamızı içimize çekeceğiz. Benimle uyanacaksın bir sabah, Gözlerim gözlerini özlemiş olacak, Dudaklarından yeniden alacağım portakal tadı, Her doğan gün aşkımız tekrar kurgulanacak. Benimle uyanacaksın bir sabah, Birlikte bir türkü tutturacağız, Belkide beraber yazdığımız şiiri okuyacağız, Yaşama bir çelme takıp, mutlu olacağız. Günlerden bir gün-Aylardan bir ay, Zamanın şu anda ne önemi var. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.