![]() |
Bahadır Karaağaçlı
...Bitti...
yalın bir söz yaşanmışlığın ardından yüze göze vurulan bitkiselliğe sokmadan direk ötenazi'ye maruz bırakılan olası bir varsayım barındırmayan kiminde bir yavruyu kucaklamak gibi yüzündeki tebessümün tarifçesi ya da kiminin dibine pimi çekilmiş ızdıraplar bırakır gibi bir masalın yükünü çekmiş bremen mızıkacıları gibi okundun...geçti...BİTTİ. Bahadır Karaağaçlı |
..Annem Küser
bakamam gözlerine başım öne düşer bendeki seni anlatamam annem küser alırım hayalini karşıma (zamanlı zamansız) sürerim bizi düşler ülkesine susarım içimde ne varsa sana dair seyrinle avunmakta güzel Bahadır Karaağaçlı |
24 Saat
daha 24 saat bile olmadı. bu yorgun gözler, yıllanmış şaraplar gibi bir gün gözlerinde doğmayı bekliyor. ne bir başka aşkı kaldıracak cesaret ne de sonsuza dek bekleyecek esarete sahibim saatler şaşkın takvimler durgun oysa! daha 24 saat bile olmadı bu şehirde hayat çoktan suskun. Bahadır Karaağaçlı |
A Benim...
a benim.. bu mevsimde böyle geçti senden bi haber yoksun geçti ayrılık canıma yetti hasrete söz geçmezki a benim can kuşum uçma ellere kanatların kırılır düşersin dillere Bahadır Karaağaçlı |
Ağlasam Duyarmısın
ağlasam duyarmısın sende ağlarmıydın ayrıldığımıza bir sigara sarhoşluğunda bir of çekermiydin hayata ben her gece seni yazdım gökyüzüne ben her gece sen diye sarıldım şişelere ben her gece aşkınla sarhoş sarhoş azmı çektim yokluğunu sineye Bahadır Karaağaçlı |
Ah Ulan İstanbul
ah ulan istanbul ne diye övünürsün kendinle! dilinede düştüm ya sonunda zil takıpta oynarsın şimdi.. beni de gömdün ya kara sularına helal be sana helal.. övün övüne bildiğin kadar keyfini sür Fatih'den kalma hanedanlığının ulan istanbul dilinede düştüm ya sonunda ... Bahadır Karaağaçlı |
Ahh O Şarkı Yokmu...
ah o şarkı yokmu? ne zaman bir keman eşliğinde kulaklarıma değse ağlıyor senle dolu tüm hücreler. .. kaç mevsim oldu bilmiyorum ve kaç baharlara çığ düşürdüğü özleminin ne zaman zamanın geçiyor olmasına kansam sensiz her saniye tıkırtısı beynime ondörtlük şarjör boşaltıyormuş gibi .. kızıyorsun arıyorum gülümsüyorsun korkuyorum ağlıyorsun kanıyorum. eski bir anıdan kalma hayalin, apansız beliriyor gözlerimde kahroluyorum. .. her gördüğüm süret sanki sen sanki seni andırıyor bütün taklitler ve sanki bütün yemeklerin kokusu elinden çıkmış gibi.. boğazıma düğümleniyorsun kaçamıyorum. .. aniden bastıran sert kışlar misali tipiye yakalanıyorum sen her gülümseyişlerinde toz gibi dağılıyorum .. ah o şarkı yokmu? yine kanıyorum... Bahadır Karaağaçlı |
Akdeniz Tadında
yüzün değiyor yüzüme anlı apansız! akdeniz mevsimi tadında, doyumsuz bir akarsu yatağı gibi biriktire biriktire seni gözlerime taşıyorsun taşıyorsun içime, ne garipsi değil mi? boğuluyorum içimde kendimi öldüresiye... Bahadır Karaağaçlı |
Akşamlar(senli benli)
akşamlar hep böyle hüzün salıverirler cennet bahçelerine sen tomurcuk gül olursun açmanı istemem yaprağını güzellğin dert olur. akşamlar hep böyle bir mapushane türküsü gibi ah çektirir sebepsizce sen umut olursun koğuş koğuş görünmeni istemem avluda hayalin başıma dert olur. akşamlar hep böyle akşamlar hep demli akşamlar hep senli benli Bahadır Karaağaçlı |
Aldanma! Bu Gözler Benim Değil...
aldanma! bu gözler benim değil çok zaman önce kaybettim onları belki bu yüzden içine kapanık belki bu yüzden hep bir özleme dalışı .. hep çalınmış aşklara denk geldi tuttuğum zarlar tamamlanamadan bir gönülde ya bir yol kenarı ya merdiven dibi.. ! bel ki! yaralarım ondan nasırlaşmış hep içimde .. aldanma! bu gözler benim değil bel ki! bir düş'e hayran hala bel ki! bu olan bitene... Bahadır Karaağaçlı |
Alışamadım yokluğuna
alışamadım gitiğin günden beri sensizliğe kahrettim yokluğunda kendimi *******ce yıkılmış viraneyim gel gör beni beni bende alışamadım yalnızlığına alışamadım hasretine bir korku var yüreğimde gidiyorsun görüyorum öldüre öldüre gitmeden bilseydin hiç değilse alışamam yalnızlığına alışamam hasretine Bahadır Karaağaçlı |
Ankara'da Seni Yaşamak
Ankara’ydı malum ya hava biraz ayazdı. siyah beyaz fotoğrafa bakmaktı sana bakmak! saatlerce seni anlamayı düşünmek Gençlik Parkında bir hayalde seni aramak tunalı hilmi’de geleceğini varsayarak. malum ya Ankara’ydı! gider ayak kızılayda bir gülüşe hapsolmak sabahın ilk metrosuyla kulağını çınlatmak; maltepeden ankaray’la ilk simit kokusunda seni tatmak. bir başkaydı memurların yüzünde seni anlamak bir devrimdi ankarada seni yaşamak... Bahadır Karaağaçlı |
Anladım..Gidenler Dönmeyecekti
sabaha yakındı aylardan aralık'tı hiç unutmam şafağı öylece donakalıktı kapı kilitlenmemişti gelişi odaya bi hüzün vermişti bakınıp etrafa haber vermeden çekip gitmişti yorganı üstüme çekişinden belliydi elleri tirtir titremişti anladım o saatte sonra gidenler hiç dönmeyecekti Bahadır Karaağaçlı |
Anlatamam..Ağlarım
akşam arkadaşın damında iş çıkışı demlendik biraz. ******* zaten çekilmiyor üstüne bir de senin hasretin olunca hani gel de dayan dayanabilirsen. saat on ikiyi devirince hasretin öyle ağır geldi ki, anla artık dercesine baktım Fatih' in yüzüne anlatamadım seni ağladım .. o şarkı söylüyor bir yandan, bozmak istemedim neşesini senden bahsedip de, içime attım seni, içim ağladı anlatamadım seni ağladım .. dün gece bir şiir yazdım yine sana biraz da mırıldanarak okudum şiiri, okurken aklım sende fikrim sende, her mısrasına kokun sinmiş sanki, çektikçe içim acıdı ben okudum içim kanadı anlatamadım seni ağladım .. Fatih garip bir gülümsemeyle yüzüme bakarak (ne yaptı sana kendini o kadar sevdirecek) içime attım özlemini,, yüzüne baktım anlatamadım seni ağladım .. dayanamadım açtım içimi tüm çıplaklığımla, içimden dökülen sen yine oluk oluk.. bak Fatih dedim içim kanıyor yüreğim kanıyor anla artık Fatih'im anla lanet olsun... anlatamadım seni ağladım .. bitiyorum o her nefes aldıkça sigaradan, tükeniyorum bu şehirde yaşadıkça, anlattım anlatmasınada, içimde hazin bir mart akşamının burukluğu, tam anlatamadım seni ağladım .. haydi kalk Fatih'im gidelim buralardan bu şehir bu gecede kaldırmayacak hasretimi,sen kal sağlıcakla beni düşünme! elbet bu dalgalar çekilir bir gün yuvasına o zamansa kirli sakalımla, garip bir gülümsemeyle doğacağım gözlerinde, sorma bu hal ne diye anlatamam... ağlarım Bahadır Karaağaçlı |
Anlatılmaz Yokluğun
ağlayan bir geceydi yalnızlığım yıldızların terkinde, ne anlatılmaz bir duyguydu sokağında sabahlamak. hangi kalbe saplanır bilinmez serseri kurşun gibiydi sevdan. sen her ışığı kapatışında odanın ne anlatılmaz bir duyguydu sokağında vurulmam.. anlatamam..anlatamam yar yokluğuna katlanamam Bahadır Karaağaçlı |
Anne...(Affet Bahar Kalmamış Mevsimimde)
ayrılığı ben seçmedim ki ne diye bu özlem! ne diye bu hasret! her parmak işaretlerinde başımı öne eğip kaçışmalar hep aynı gün hep aynı saat hep aynı mevsim sorgularda, yokluğunun haritasına bir şehir daha eklenirken, ölümler bir dağ gibi devrilirken üstüme yalnızlığı ben seçmedim ki! ne diye bu kahroluş ne diye bu yokoluş ... ahh! o gözlerinin yeşili alıp giderken bir ova uzantısında her uyanış bir kahroluş bir göçmen kuşu misali bahar kalmamış mevsimimde anne! ve bir dağ ölüm gibi devrildi yine üstüme anne! .. affet beni bir gece ki! sabaha çıkmak zor bir özlem ki! hasretler içimde kor küllenmiş bütün hayaller duymuyormusun? ölüyorum anne .. yolcusu olmayan yollar gibi ne garipmişiz şu yeryüzünde anne? kaç can daha vermem gerekecek? ve kaç ömür daha silmem gerekecek? kahrolası takvimlerden boynuna oğul gibi sarılmak için anne! .. katran siyahı bir gece dikilmiş karşıma ortalarda ümit yok hayal yok bir mayın gibi döşenmiş içime uçurumlar sesimi duyan yok. affet beni bahar kalmamış mevsimimde anne affet beni bir oğul gibi olmayı beceremedim gözlerinde... Bahadır Karaağaçlı |
Aralık Sancısı
sen! soğuk bir aralık akşamında soluk soluğa uyandığım sabrını zorladığım tüm hayallerin ve buruk bir sonbahar esintisinden kalan özlemini çektiğim baharlara senle merhaba demek istediğim tüm dileklerin en güzelisin Bahadır Karaağaçlı |
Artık Çok Geç
kördüğüm olmuş hatıralar sırtından vurur olmuş tutunduğun zamanlar git diyemez kal diyemez bozbulanık bir gençlik şeritin tam ortasında istesede dönemez Bahadır Karaağaçlı |
Asl olan Aşktır
asl olan aşktır zamanı düşünmeden bir sebep bulunmadan yaşanmalı her ne yaşanacaksa doyasıya, sevmek ölümüne değil miydi? hani bir zamanlar savunduğun bu teori şimdi aşkı yaşamalı zaman mı? kimin umrundaki. asl olan aslında sensin senle geçirilen anlar gönül bu yokluğunda teselli bulamaz karıştırır adresleri sokağına varamaz aldanır hayalindeki halüsinasyonlara... asl olan senmişsin sense bu zaman kavramında tanımladığım tek gerçeğimsin... Bahadır Karaağaçlı |
Aşk Bizi Terketmiş
hiçbirşey değişmedi zamandı bir tek avuntum yada rengi değişmiş dört duvar hepsi aynı bıraktığın gibi gözümde. sözümde duramadım sesini duymadan uyuyamadım. bakındığım herşey boş hep bir şeyler eksik gibi fotoğraf karelerinden. (şekerli bir çayı şekersiz tadar gibi tuz attığım yemeğe tekrar tuz atar gibi) sanırdım yeni sayfa yeni bir başlangıçtı sanırdım dünya sensizde dönerdi hiçbirşey değişmemiş oysa ne varsa içimde hep senle gitmiş aşk bizi terketmiş... Bahadır Karaağaçlı |
Aşk Hırsızı
çalmadan girilen dünyalara kapıyı önden kilitleyipte gitmek neyin nesi hangi sevdaya çatsan bulunmaz senlere dur diyen biri... Bahadır Karaağaçlı |
Aşk Korkağını Bağışlarmı
aşk ne kadar basite iniyor..aşk bölemi olmalı sence ve aşk korkağını bağışlarmı bize gelen sevgiyi iteriz elimizle geçiştiririz o zaten bizim olmuş içgüdüsüyle farklı zamandan insanlara ilgi duyarız bu hep böle olmuştur terazi eşitlenmemiş çoğu zaman aslında bir yanım git diyor bi yanım kal aslında pamuk ipliğine bağlı sevdaların ömrü hep kısa olmuştur aşk çoğu zaman fedakarlık ister ve aşk çoğu zaman onsuz şanı şöhreti bi kenara iter oysa aşklar üstün tutulmalı çünkü aşkla zaferler kazanılır o duyguyla dünyayı karşına alırsın o duygu seni hayata bağlar o duygu tüm olumsuzlukları hiç sayar bilirki iki yürek bir olunca olumsuzlukta neymiş der aşk gidene hep dur demiştir bilirki onsuz bi daha tamamlanamaz bilirki giderse onsuz bir daha olamaz çoğu zamanda aşk gidenle gitmiştir sadece bi tebessüm istemiştir başka birşey değil sade bir tebessüm onun sevinciyle gülmek onun hüzünlemesiyle ağlamak aşk hep sadık kalmıştır sevgiliye vursada kırsada bir toz gibi bi kenara atsada üstünden bir paspas gibi geçsede aşk hiçbir zaman yüz çevirmemiş hep avucunda tutmak istemiştir yüreği aşk gidenle hep gidiyor nedense gidenlerde hiç dönmüyor gidenler gelenlerin kahri ile bi ömür çekiyor ama gidenler bu gerçeği bir tokat gibi hergün yesede gurununa söz dinletemiyor gidenler istikametinde ne aşklar eziliyor Bahadır Karaağaçlı |
Aşka Küs Oldum
kaç bahar oldu kaç yaprak soldu senden ayrılalı yar aşka küs oldum sus pus oldum aşka küs oldum senden ayrılalı yar dosta küs oldum Bahadır Karaağaçlı |
Ayrı Zamanlar
biz senle çok geç karşılaştık oysa daha zamanımız vardı. sanki bir çöl kıvamında mayıştık biz de, dibe vurmuş şaraplar gibi. çekilmiştik herbirimiz bir kenara, sen bu ülkenin herhangi bir saat diliminde, bense pusulasını kaybetmiş bir avcı. oysa gökte hiç yıldızımız yok galiba ortak bir yanımızda yok. Bahadır Karaağaçlı |
Ayrılık Bu
ayrılık bu can yakıyor duymaz ki sevgili seslenişi naz yapıyor kırmaktan sakınır gönül ar ediyor her sevdalı bu mevsimde dert biçiyor Bahadır Karaağaçlı |
Ayrılık Vakti(kardelen çiçeğim)
evet vakit ayrılık vakti, geldi çattı işte istemediğim o hazin son. dayandı alnıma soğuk bir namlulun titrekliğinde, hazneye verilmiş ömür boyu hasretliğin son kurşunu. hadi,çek tetiği. soğuk kışlardaki vazeçilmezim,kardelen çiçeğim. ölüm bile senin elinde böyle daha güzel görünmedi, hadi sarsın bedenimi sana kavuşma mutluluğu, olur mu deme be gülüm? olur be gülüm olur... hadi, çek tetiği. vazgeçilmezim,kardelen çiçeğim. şahit ki yıldızlar gecenin zifiri karanlığında artık kimse uyandıramayacak o senli yarım yamalak hayallerden. hadi,çek tetiği. ruhumu hayaline teslim et, evet, vakit ayrılık vakti geldi çattı işte. vazgeçilmezim, kardelen çiçeğim... Bahadır Karaağaçlı |
Ayrılık Zamanı
şimdi gitme zamaı diyorsun nasıl gidildiğini bile bilmeden. öylece kapıyı çekip üstüme ne kolay diyorsun yarını düşünmeden. sen hiç kaldın mı dört duvar arasında? .. bir içimlik sigarayla sabahın nasıl geleceğini, ******* üstüne üstüne gelirken sığındın mı odanın bir kenarına? kulağın telefon seslerinde. bu halimde yola çıkma desem sabahı bekle ya hiç değilse! ya da beni de al giderken. dokunuyor yalnızlık sen olmazsan çekilmiyor sensiz *******. hani içimi eriten bakışın yok mu! şimde içimi acıtıyor, melhemde olmuyor hayalin. şimdi gitme zamanı diyorsun ayrılık zamanı geldi diyorsun dur şu ceketimi al üstüne olur ya! dönüpte bulamazsan bıraktığın yerde sarılırsın ölesiye... Bahadır Karaağaçlı |
Be Dünya..
ne günah işledimde beni bu hale düşürdün ben yaşamak istedikçe sen hergün öldürdün senden istediğim bir damla mutluluktu onu da çok gördün be dünya saçlarıma ak düşürdün genç yaşımda güldürmedin bir kez ömrüm boyunca sevdiklerimi aldın elimden bir bir ölümüm oldun sonunda be dünya hayallerimdi hayata bağlayan sevenlerim vardı ardımdan ağlayan soldurdun ömrümü bür gül gibi muradına erdin mi söylesene be dünya? Bahadır Karaağaçlı |
Beklenen(dönmezki)
üstüne titrersin can edersin canına kıymet bilmez sevgili uğruna harcansanda harcadığın gençliğin dünyan olsada sevenler gideni boşuna bekler boşyere bakma ardından yollara giden sevgili dönmez! dönmez artık sılaya her gönlün bir çifti vardır mutlaka sevenler gideni hasretle bekler sevenler gideni boşuna bekler gidenler dönmez ki gittiği yerden her aşkın kaderi böyleymiş zaten sevenler gideni ümitle bekler Bahadır Karaağaçlı |
Belalım
kahreder beni yalancı sevdalar kime gönül verdimse sonu hep hüsran gitme sevdiğim bela çiçeğim dışarda kavga dışarda isyan bir mum gibi sönerken umutlar yokluğun bir deprem sana nasıl anlatsam sözlerin bir kurşun beynimden yaralar gitme sevdiğim sana da kıyarlar Bahadır Karaağaçlı |
Belki Birgün Anlayacaksın
belki birgün sende anlayacaksın başını öne vurup ağlayacaksın beddua değil sana sözlerim hasreti sende tadacaksın yıllanmış şarap gibi bir köşede unutulmuş anılarda saklanacaksın mazide harcadığın bir gençliğe ah edip yıllarca kahrolacaksın... Bahadır Karaağaçlı |
Ben Adını Yıldızlara Yazacağım
.. ağlatmasın sakın seni sessizlik ben hep yanında senle olacağım dokunursa tenine ayaz ******* ben hep can diye seni ısıtacağım ben adını yıldızlara yazacağım ... Bahadır Karaağaçlı |
Ben Aşka Küsmedim
unutmaz seni unutur sandığın yüreğim saat gecenin bilmem kaçı sen hala hasretim gideceğin varsada ömrümden bir yıldız gibi bilki! ben aşka daha küsmedim alışkanlık değil her göze sen diye sarılışım bazen bir düşe bazen bir ümide kah eder dalarım tutunmaz bedenimde yabancı bir ten ben bu aşkı sensizde yaşatırım (ben aşka küsmedim o terkedip gitti bir vefasız peşinde ömrünü heba etti) Bahadır Karaağaçlı |
Ben Nezaman Sevsem!
ben ne zaman sevsem bana inat ağlar gözlerim durmak nedirde bilmez ya sevilecek yar bulamam ya da sevecek yar beni bulmaz hep bu ortalarda sayıklar yüreğim zamanın gerisinde kalmış bir saat gibi yelkovanla akrebin ne kadar birbirine kavuşmak istesede kavuşamaması gibi bir şey bu. ben ne zaman sevsem hep yarım kalır aşklarım daha bir sona kavuşamamış bir roman gibi buruk olur hislerim ... ben ne zaman sevsem .... karşıma çıkan hep sen! Bahadır Karaağaçlı |
Ben Sensizliğin Sabahında...
neydi bu üstümüze çöken hasret? neydi bizi bize düşman eden? bir selamı dudaklarından esirgeyen, onca kini yüreğine sığdıran neydi? neydi *******e isyan ettiren? inciten öfkelendiren neydi bizi? bilmezsin neler çektiğimi anlamaya çalışma sevemezsin ben gibi yüzüne çarpar yalanlar ben ne yaptım dersin kendine ama bunu anlayacak kalp ne gezer sende simdi sen başka sevdalarda ben sensizliğin sabahında aldanırsın bir gün sen de sen de düşünce bir zalim ele neydi dersin? yalnızlık çökünce gecene... Bahadır Karaağaçlı |
Beni Verme Ellere
beni verme ellere kilit vurma dillere uçup gitme düşlerden bulunamamki ben beni verme ellere elin kalsın ellerimde çekme göüzünü gözlerimden tutunamamki ben ben böyle sarhoş kimin kapısını çalarım sende olmasan bu şehirde bunalırım iyi ki varsın gülüm iyi ki varsın sende olmasan bilmem napardım iyi ki varsın gülüm iyi ki varsın bastığın toprak olmazmıyım Bahadır Karaağaçlı |
Berat Gecesi Duası
cümleten kandiliniz mübarek olsun peygamberimizS.A.V) iki rekat namaz kılp her secdeye kalışında bu duayı okurdu ve çok uzun kalırdı secdede bu duayı okurken 'Azabından affına sığınırım. Dargınlığından rızana sığınırım. Senden sana sığınırım. Şanın yücedir. Sen kendi zatını övdüğün gibi, seni övemem...' sadece amacım bu duayı daha çok kişinin okumasını sağlamaktı onun için anasayfada görünmesini istdim.umarım yanlış anlamazsınız.tşkler Bahadır Karaağaçlı |
Bilemezsin ki!
boş duvarları hayalinle süsleyip adını yüreğime kazıdığımı nerden bileceksin gecenin bir vakti uyanıpta tek bir sigarayla gözlerimi tavana çakıp bir parça resminle sabahı zor ettiğimi ve hiç usanmadan bıkmadan yine de hergün bin yerimden öldümü nerden bileceksin Bahadır Karaağaçlı |
Bilmezdim
bilmezdim sabah uyanışların sana koşmalar oluşunu bilmezdim *******in sensiz zifiri karanlık oluşunu bilmezdim her yüzde seni ararken kayboluşlarımı bilmezdim yar bilmezdim bir adınında vicdansız oluşunu... Bahadır Karaağaçlı |
Bir Ben Yok Sende
senin hüküm giymiş mavilerin var bahara sevdalı düşlerin: hep bi zamanla geçiştirdiğin ümitlerin teninde ayyuka vurmuş belli belirsiz düş kırıkların.. senin özleminde tavan yapmış hasretlerin var... Bahadır Karaağaçlı |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:25 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.