![]() |
Bolat Ünsal
Adamın Biri 1
Akşam rıhtımında vardı gişeye Aldı biletini kuytu köşeye Dudağın yaslayıp galon şişeye İçtikçe içiyor adamın biri Ayılmak sarhoşluk yasasında suç Meteliksiz zerre uçabilmek güç Sokakta bir şişe şaraba avuç Açtıkça açıyor adamın biri Akşamcı diyorlar düşmüştür dile Dünyanın her kahrı sırtında çile Vurdukça içkiye kendinden bile Geçtikçe geçiyor adamın biri Yollara düşer el açıp yakarır Her yerde ekmeğin çöpten çıkarır Sanmayın yarına bir şey aktarır Saçtıkça saçıyor adamın biri Bir sokak köşesi bazen durağı Meskendir yağmurda bir dam saçağı Kıvrılıp yatacak köşe bucağı Seçtikçe seçiyor adamın biri |
Adamın Biri 2
Her şeyi yolunda kurudur tuzu Mihnet nedir bilmez gerilmez yüzü Bar pavyon gazino kesilmez hızı Gezdikçe geziyor adamın biri Elinde purosu ipek yuları Kapatır her gece disko barları Cüzdanından çekip yuro doları Bozdukça bozuyor adamın biri Coştukça viskiye atıyor perdah Şarkılar türküler oluyor sabah Dudak defterine sayısız kadeh Yazdıkça yazıyor adamın biri Oldukça kalındır ense derisi Çekilmez kahırı bitmez kaprisi Etrafına garson konsamatrisi Dizdikçe diziyor adamın biri Kafayı bulunca attıkça atar Başı sıkışınca adamı satar Gerer ortamı bir birine katar Azdıkça azıyor adamın biri |
Ağlarım
Sensizliğe bilenir dakikalarım. Hasretim filizlenir, Sızım olursun en olmadık zamanlarda. Gelir çöreklenirsin içime, Düşünürüm seni ağlarım. Yüreğime kıvılcımlar düşer, Büyüdükçe büyür volkan olur. Kahverengi gözlerin gözlerimde, Düşünürüm seni ağlarım Siyaha boyanır baharlarım Yıldızlarım batmaz olur. Gülmez güneşim şafaklarımda, Düşünürüm seni ağlarım. |
Ahu'm
Feryadıma kulak asmaz, Gözyaşımı hiç silmezsin. O yüreğin taştan mıdır? Ne bileyim Ahu’m senin. Baharları yazı bilmez. Koynumda bir gün açmazsın. Mevsimlerin kıştan mıdır? Ne bileyim Ahu’m senin. Arasam her gün bulunmaz. Peri gibi görünmezsin. Benim olman düşte midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Gel desem de çıkıp gelmez. Ben varsam da bulunmazsın. Şu adresin mahşer midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Cilve, nazı, derdi bitmez. Bir kerecik dost gülmezsin. Al kumaşın Hintden midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Bacasında duman tütmez. Yüreğimi ısıtmazsın. Aşk ateşin külden midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Hiçbir yerde mekan tutmaz. Otağını kuramazsın. Aşiretin göçten midir? Ne bileyim Ahu’m senin. |
Akdeniz ve Sen
Bir Akdeniz’i seviyorum, Bir de seni. Bir Akdeniz mavi mavi, Bir de gözlerin. Bir saçların karışır melteme, Bir de yosunlar dans eder Akdeniz in derinliklerinde. Bir bakışınla ısınıyor yüreğim, Bir de güneşin gülümsemesiyle. Bir sen söylersin En içli türküleri. Bir de martı sürüleri. Bir dalgalar okşar Çakıl taşlarını, Bir de parmakların okşar Ak düşen saçlarımı. Bir sen saklarsın Beni derinliklerinde, Bir de Akdeniz. Bir Akdeniz’e düşer yakamozlar Bir de gözlerine. Bir Akdeniz senden güzel, Bir de sen güzelsin Akdeniz den... |
Anarşist Sevda
İşte gidiyorum bir tanem. Boşalan şişeleri kumsala, Göz yaşlarımı denize gömüp gidiyorum. Bir geceyi daha şafaklara boğup, Dalgaları kumsala vurup gidiyorum. Gökyüzünden yıldızları söküp, Dolunayı Denize döküp gidiyorum. Rüzgarın nefesinle sönerken mumlar, İçimdeki yangını alıp gidiyorum… İşte gidiyorum sevgilim. Sevin çocuklar gibi. Uçurtmalar uçur, Balonlar sal gökyüzüne. Şarkılar söyle,dans et. Bayram et iki gözüm, Benim matemlerim üstüne. Bir avuç toprak da sen at, Yaşama terk ettiğin Bu enkazın üstüne… İşte gidiyorum vefasızım. Mutluluğunu avuçlarına bırakıp, Özgürlüğünü Saçlarına takıp gidiyorum. Gökkuşağını gözlerine, Hasreti sineme katıp gidiyorum. Gelme peşim sıra, Gelme, seni de topraklara yazar İçimdeki bu anarşist sevda… |
Anılar Tüneli
Çok zor oldu yine Bu gece seninle buluşmamız. Uzadı yollar bitmedi Ulaşılmaz oldu anılarımız. Geçtim zamanın sonsuzluğunu, Rastladım son dakikamıza. Bıraktığımız gibi yerli yerinde Hatıralar hala dört bir yanda. Seni sordum ilk gördüğüm dosta. “İşte.” Dedi yakındır oldukça. Bir baktım dünde kalan ne varsa, Açıldı mazinin kapısı usulca. Yürüdüm üç beş adım girdim içeri, Ellerini tuttuğum yerdeyim şimdi. Oracıkta uzanıp dudaklarıma Dolamıştın kollarını boynuma. Avuçlarında ilk kaybolduğum gün, İlk dokunuşumdu saçlarına. Aynı ateşe düştük biz seninle, Aynı rüzgarda savrulduk. Belki birer yıldız olduk Kara *******in ayrı köşesinde, Belki güneştik belki ay An geldi tutulduk birbirimize. Işıksız kaldık önce, Sonra birlikte aydınlandık Aynı gökyüzünde. Bulut olduk şimşek olduk Tutuştuk gökyüzünde. Sevgi dolu birer damlayken, Ayrı topraklara düştük. Yollar olduk ayrılan, Yıllar olduk kaybola. Bir rüzgara tutunduk, Uçtuk sevgilim. Sen bir yana. Ben bir yana. Düştüm yollara sana geleyim. Yumdum gözlerimi binip kanatlarıma. Sar beni kollarında öleyim, Bir bütün olalım sınırsızca. Ama çok zor oldu yine seninle, Bu gece de yeniden buluşmamız. |
Anlayamadık
Anlayamadık biz birbirimizi. Ne sen beni anladın, ne ben seni. Söyleyemedik hiç hislerimizi, Yüreğimizde kaldı hep ne varsa. Ne sen yenebildin kaprislerini. Ne ben yenebildim benliğimi. Hiç uğruna harcadık sevgimizi, Bitti gençlik, vakit erken olsa da. |
Anne
Süzülür akarsın döş’ den ruhuma Sevginle gülüyor gözlerim anne. Her sabah doğarsın gökten ruz’ uma Tutarsan ısınır ellerim anne. Seni anlatmaya cönkler yetmez ki Kadrini bilmeyen kalpler atmaz ki Dünya saçlarından bir tel etmez ki Sen yoksan kararır günlerim anne. |
Aşık Mehmet Akbaba
Yağmur yaş demeden dolanır gezer Bir dost arar aşık Mehmet AKBABA Mızrabında türkü dokur söz dizer Şiir yazar aşık Mehmet AKBABA Gurbet içinde kor yoktur çaresi Gözlerinde parlar aşkın haresi Nazlı kuzusundan sevda yaresi Dinmez kanar aşık Mehmet AKBABA Yaylaları renk renk çiçek bürünür Dağlarında börtü böcek sürünür Vuslat çölde serap olmuş görünür Dağ taş koşar aşık Mehmet AKBABA Mahsuni şerife ağlıyor sazı Yüreği üşüyor yaşarken yazı Hasret içinde dinmeyen sızı Çile çeker aşık Mehmet AKBABA Telinden şifalar verir hastaya Hüzün perdesinde döner muştuya Saygıyla keskinli Haydar ustaya Selam eder aşık Mehmet AKBABA Dünyanın dertleri döner serinde Adım adım yurdun her bir yerinde İnsanlık sevdası hayli derinde Kafa yorar aşık Mehmet AKBABA Bağlaman otuz üç yıllık sırdaşın Cümle ozan şair hepsi yoldaşın Her zaman yanında Bolat gardaşın Sen bil yeter aşık Mehmet AKBABA |
Aşık Olmam Sana
Gün olur girersen bir gün kanıma Vururum hançeri o sol yanıma Ağlayıp sızlamak uymaz şanıma Aşık olmam sana söz veriyorum Volkana dönsen de içimi yaksan Dizine yatırsan yüzüme baksan Şimşekler misali ufkumda çaksan Aşık olmam sana söz veriyorum Baharım olsan da yaşarken kışı Sarsan gözlerime en tatlı düşü Konsan pencereme ey anka kuşu Aşık olmam sana söz veriyorum Sahrada kalınca yağsan üstüme Diz çöküp otursan gönül postuma Damla damla dolsan vuslat testime Aşık olmam sana söz veriyorum Hiç haber vermeden çeker giderim Tenime kurşunu dizer giderim Bedenim toprağa eker giderim Aşık olmam sana söz veriyorum |
Aşk
Aşk,bazen ateştir. Tıpkı! Benim sana yandığım gibi. Bazen, nazlı gelinciktir, Yeryüzünde açan. Eşsiz güzelliktir o Tıpkı! senin gibi... |
Aşka Dair
Umutlar ekiyorum aşka dair, Bu kentin sokaklarına. Sevgiler açacak bir gün, Yorgun kaldırım taşlarında. |
Ayrılık
Beklenmeyen veda günü Bir gün elbet gelir canım Ayrılırken ellerimiz Adım adım gelir sonum Gece çöker şafağıma Zehir düşer dudağıma Gözlerimden yanağıma Damla damla akar kanım Aşka dair düşler biter Yüreğimde umut yiter İçim yanar sinem tüter Alev alev her bir yanım |
Ayşe
Görünce seni, bak deliye döndüm Kuş oldum başımı kumlara gömdüm Roma’yı yakacak ateş’ dim söndüm Döküldüm yerlere serildim Ayşe Bir kulum elinde masumum sabi Ateş de kavrulmuş kazanın dibi Ayazda bekleyen bir deri gibi Saz da tel misali gerildim Ayşe Kapandı gözlerim seni göreli Gönlüme muhabbet çulu sereli Bir bakıp da şöyle gülüvereli Daldan tane, tane derildim Ayşe Kapıldım giderim meçhul bir yöne Sanmam bacamda ki bu ateş söne Mevlana misali hep döne döne Taksit taksit sele verildim Ayşe Sanma bu sinemde çiçekler açar Bakıp da halimi görenler kaçar Mevsimin vaha’ya kuraklık saçar Dertten dilim dilim yarıldım Ayşe |
Bana Sorma
Bana sorma boşuna, Seni ne kadar çok sevdiğimi. Gözlerimdeki gözlerine, Gök mavisi bakışlarıma sor. İçime gömdüğüm sevdana, Ellerindeki ellerime, Seni saran kollarıma, Kokunu getiren rüzgarlara sor. *******i derdimi anlattığım Gök yüzündeki yıldızlara, Gördüğüm rüyalara, Bitmeyen kabuslarıma sor. Her sabah doğan güneşe, Dolaştığım kumsallara, Seni anlattığım martılara, Dertleştiğim dalgalara sor. Baharda açan çiçeklere, İsmini yazdığım ağaçlara, Seni sorduğum kuşlara, Döktüğüm yaşlara sor. Sor ki söylesinler sevdamı, Sor ki söylesinler Seni ne kadar çok sevdiğimi. |
Bayram
Umutlar yeşeriyorsa eğer Her gönül yurdunda, Açıyorsa sevgiler bir bir İnsanların can otağında, Demir atmışsa gülücükler Yanakların çukurunda, Leylekler mekan tutmuşsa eğer Yuvaların bacalarında, Yaşanmıyorsa göçler, İşsizlik ve açlık Kol gezmiyorsa sokaklarda, Bir üniversiteyse her genç Bu vatan topraklarında, Kurulmuşsa otağımız Evrendeki yıldızlara, Bayramlar dostum O gün bayram olmalıdır. Bayramlar o gün, Bayram gibi kutlanmalıdır…. |
Beceremedik
Aşkla bağlanmıştık hani ikimiz Pamuktanmış demek koptu ipimiz Neredeydi hata neydi suçumuz Seninle sevmeyi beceremedik El ele tutuşur yürürdük yolda Sen durabilseydin tuttuğun kolda Zamansız ayrılık çıktı bu falda Seninle sevmeyi beceremedik Asilik sanma ki verir asalet Gurur denen duygu aşka felaket Anlamadım asla, vallahi hayret Seninle sevmeyi beceremedik Her günün bir başka günü tutmadı Sözlerin bu aşka sevgi katmadı Ne kadar çırpınsam yine yetmedi Seninle sevmeyi beceremedik Aklın havada her zaman bir karış Bitmedi gururla verdiğin yarış Gönüller yıkıldı olmaz ki barış Seninle sevmeyi beceremedik Karşıma gelirdin boynunu büküp Kalırım diyordun maziyi yakıp Gözün aydın bitti amansız takip Seninle sevmeyi beceremedik |
Beni Hatırla
Sende akıtırsan bir damla yaş gözlerinden, Yalnız akşamlarında o an beni hatırla. Dalarsan anılarına için buruk sevecen, Düşün benim de sevdiğimi o an beni hatırla. Seyret gökyüzünü aç bak pencerenden. Bir yıldız durur yapayalnız kendiliğinden. Umutsuzdur belki sabahın geleceğinden. Düşün anlamaya çalış o an beni hatırla. Hasret tohumlarını ekmişse en derinden, Ayrılık zinciri kırılmıyorsa bir yerinden, Arıyorsam çılgınca her gün seni yeniden Düşün bulmaya çalış o an beni hatırla. Belki çok uzaklarda olacağım senden. Belki uzansan tutarsın ellerimden. Belki, belki her şey o gün başlar yeniden. Düşün kaybolan yılları o an beni hatırla. |
Benim Gibi
Bir gün olur devran döner, Vurulursun benim gibi. Volkan olur sinen yanar, Savrulursun benim gibi. Öğrenirsin neymiş keder, Kör talihin sanma döner, Umutların bir bir söner, Kahrolursun benim gibi. Yanağını silen olmaz, Saçlarını öpen olmaz, Ölsen gitsen bilen olmaz, Tükenirsin benim gibi. |
Beş Para Bile Etmezsin
Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Bakma uykusuz *******ime, Bakma seni aradığıma. Aldırma hiç boşuna, Yatağımın yalnızlığına. Aldırma sen, Saçlarının yastığıma düşmeyişine. Aldırma sen, Beynime kazınmışlığına. Sen aslında alışkanlığım, Tiryakiliğim hiç değilsin. Damarlarımda bir alev, Gözlerimde Bir damla yaş bile olmadın. Bakma adını öylesine sayıkladığıma. Aldırma hiç,kara *******de Seni çılgınca aradığıma. Aldırma,kaldırımlarda dolaşıp Pencerene boynu bükük baktığıma. Aldırma sen,ayaz *******de Sokak lambasıyla dertleştiğime. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Ne bir birlikteliğimiz oldu, Nede bir geceyi paylaştık Yaz akşamlarında sınırsızca. Ne dudaklarında kayboldum, Ne de sardı saçların bedenimi. Ne cenneti yaşadım kollarında, Ne de cehennemi yokluğunda. Ne bir bütün olduk, Her şeye rağmen. Ne de birlikteliğimizi yaşadık, Her şeyden uzak Özlemlerimize rağmen. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Sormadım seni hiç bir gün. Soramadım hiç kimseden. Kokunu hiç özlemedim, Ne de aradım sıcaklığını. Beklemedim bir gün olsun, Kapımı ansızın çalarsın diye. Beklemedim bir gün olsun, Belki bir şafak vakti erken, Bir gece vakti yıldızlar üşümeden, Bana dönersin diye. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Kaçamaklarımız hiç olmadı. Ne de gizli buluşmalarımız. El ele dolaşamadık hiç, Gözlerden ırak,köşe bucak. Yürüyemedik saatler boyu, Girip kollarına Yaslanıp omuzlarına. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Aldırma, Boş ver yazdıklarıma. Aldırma sen üç beş söze. Aldırma,kırık kelimelerle Kalemimden kan damladığına. Darmadağın oysa yüreğim. Beynimse hepden paramparça. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. Değmezsin hiç bir şeye. Değmezsin varlığına sevinmeye, Değmezsin yokluğuna üzülmeye. Sen aslında, Beş para bile etmezsin. |
Bilemedim Gitti
Hey gidi yalancı dünya Sırrını bilemedim gitti Canımdan da can bir dosta Koşarım varamadım gitti |
Bilmemki
Bilmem ki hiç söyledim mi? Fısıldadım mı kulaklarına sevdiğimi? Bilmem ki hiç fark ettin mi? Duyunca adını, gözlerimdeki sevinci… |
Bir Akşam Vakti
Tanıdık akşamlardan birisiydi, Lacivert sessizlik kaplamıştı Sokakları ıssız şehri,Antalya yı. Yüreğime rastgele bırakılmış bir sevda, Hasret büyütüyordu avuçlarında. En suskun şiirler kalemimde, İsyankar bakışlar gözlerimde. Tanıdık akşamlardan biriydi, Bir belâ gibi çökmüştün içime. Çekip gitmiyordun kovsam da. Ne içimi ısıtıyordu dudakların, Ne omzuma düşüyordu saçların. Bu akşam, gelmeyeni bekleyenlerin, Ağıdı olsun da söylensin aşk ülkesinde. |
Bir Aşk Hikayesi
Bir sabah vakti tanıştı, Gözlerim gözlerinle. İçimden volkanlar aktı, Bir şeyler tutuştu yüreğimde. Hoş geldin yalnızlıklarıma, Rüyalarıma hoş geldin. Güneşim gibi şafaklarıma, Mevsimlerime hoş geldin. Yıllar nedendir saklamış seni. Aşkı ararken yorulmuş gönlüm. Şafak atmış gün batmış hani, Ne fark eder sensiz geçerken ömrüm. Gölgem gibi adım adım, Aklımdan çıkmayan düşünce. Sen çığlıklarımsın sen feryadım, Pususun, pençesine düştüğüm sinsice. Asi bir sevdasın başucumdaki cellat. Al getir yüreğimi geri ver. Yada vur kılıcını bitsin bu hayat, Beni düşlerime gömüver. Destanlar yazdım sayfalar dolusu. Anlatamadım aşkımı sana. Vuslat olsa geçerdim okyanusu, Oysa boğuldum bir gamzenin çukurunda. |
Bir Başkasın
Nedir bu yüreğimdeki depremler Gölgen pencereme düşünce Gözlerimde yol alır hülyalar Aklımda bir garip düşünce Saçlarında tâç olur yapraklar Geceyi aydınlatırken yıldızlar ve şafaklar Yıkılsın arduvazlar bitsin nifaklar Ellerin ellerime düşünce |
Bir Gün
İnanma bebeğim eller sözüne Mutluluk bize de gelecek bir gün Hüzünler çökmesin güzel yüzüne Ayrılığı kader silecek bir gün Mutluluk şarkısı çalacak sazım Benim de elbette dinecek sızım An gelir mutlaka değişir yazım Felek bizlere de gülecek bir gün Bahçemizde renk renk çiçeklerimiz Sevimli yaramaz çocuklarımız Bir ateşle yanar dudaklarımız Aşk kadehimize dolacak bir gün Bilirim gözlerin kapıda olur Hasret kollarımda o an son bulur Yüreğim her gece sevdanla solur Ayrılık mazide kalacak bir gün |
Bir Sen Gelmiyorsun
Şehir, pervasızca doluyordu Penceremden odama. Yıldızlar düşüyordu, Avuçlarıma tane tane. Bir sen yağmıyordun. Bir sen yağmıyordun! Yüreğimde şimşekler çaksa da. Ay kadehime doluyordu. Dalgalar vuruyordu saçlarıma. Kanım çekiliyordu köpük köpük, Damarlarımdan derinliklerime. Bir sen gelmiyordun, Bir sen gelmiyordun bebeğim Umutlarımı yoluna sersem de. Açıktı kirpiklerim. Kara gözlerin sevgilim, Girmiyordu gözlerime... Açıktı perdelerim, Konmuyordun pencereme. Vurgunum diyordum, Hasretim diyordum, Bakmıyordun yüzüme. Bir sen görmüyordun, Bir sen bilmiyordun Deli divane gezsem de. Bulutlardan kaçan, Yağmur damlaları gibisin. Dalından vakitsiz kopan, Sarmaşık güller gibisin. Diyar diyar uçan, Göçmen kuşlar gibisin. Bir sen durmuyordun, Bir sen konmuyordun, Yoluna engel olsam da. |
Bir Yudum Sevgi
Bir küçücük yuva olsak, Bir yatak köşe başında. Bir yudum sevgi olsak, Bir dakikalık aşk sınırsızca. Bir lokma ekmek olsak, Bir kır sofrasında. Bir damla su olsak. Bir bakışla birbirimizi yaksak, Bir ateş dudaklarımızda. Bir rüzgar olsak bozkırlarda. Harman olsak savrulsak. Bir bulut gökyüzünde, Bir damla yağmur olsak. Bir gökkuşağı yarin ufkunda. Bir nehir olsak aksak vadilerde, Bir kumsalı sarsak. Bir mevsim olsak,çiçekler açsak. Bir dalda iki yaprak olsak. Bir beden olsak hiç ayrılmasak. Bir rüya olsa hayat uyanmasak. Bir yudum aşkı bulsak, Bir ömür yaşasak,sonsuzca seninle. Yaşasak seninle. |
Bitsin Bu Çile
Yeter vuslatıma umut ektiğim Gönül dergahında çile çektiğim Hasret bahçesine sabır ektiğim Saracaksan sar da bitsin bu çile Seni karşılıksız sevmiştim diye Bunca nazın zulmün bilmem ki niye ******* boyunca aşk’a sevgiye Varacaksan var da bitsin bu çile Hayalin gözümde batmayan mehir Yüreğimde yara olmuş bir nehir Muhabbet balıma bin türlü zehir Karacaksan kar da bitsin bu çile Görüver halimi açıp bakıyı As boynuma ecel denen takıyı Gövdeme ortamdan vurup çakıyı Yaracaksan yar da bitsin bu çile |
Bitti
Akmaz oldu pınarları Bitti gözüm yaşı bitti Gezdim nice diyarları Bitti dağı taşı bitti Ellerimi sana açtım Kalbe sultan başa taçtın Her fırsatta umut saçtın Bitti aşkın düşü bitti Hasret gönle hiç faydamı Sabra döktüm zor sevdamı Sen doldurdum aşk sayfamı Sözün üçü beşi bitti Derdim yığsan dağlar aşar Çile dolu kabım taşar Ömrüm meçhul sona koşar Mevsim yazı kışı bitti |
Bizim Hikayemiz
Bir varmış, bir yokmuş diye başladı bu hikaye. Belki çok şeyler yaşandı üç beş günde, Belki çok şeyler kaldı yaşanacak geriye. Al kalemi, yazalım kaderi yeniden seninle. Bakışların değdi o gün ilk defa gözlerime. Çağladı gülücüklerin, döküldü gönlüme. Anlatamadık, gizli kaldı çok şeyler belki de. Al kalemi, yazalım kaderi yeniden seninle. Nice fırtınalar koptu bilemezsin yüreğimde, Dinmez bir tufandır bu, alır götürür beni de. Çakar şimşekler, depremler olur beynimde. Al kalemi, yazalım kaderi yeniden seninle. Belki erken düştüm yollara sana gelmeye, Belki sen geç kaldın, buluşacağımız o yere. Aynı yollardan geçtik, tutuşamadan el ele. Al kalemi,yazalım kaderi yeniden seninle. Biliyorum, unutacaksın bir gün beni sen de. Bense, asıyorum kendimi saçının tellerinde. Umutlarım darağacında bedenimse çöllerde. Al kalemi, yazalım kaderi yeniden seninle. Alalım zamanı bence biraz daha geriye, İstersen sen koş yetiş, üç beş yıl ileriye, Kesişsin yollarımız, mutlaka bir gün bir yerde. Al kalemi, yazalım kaderi yeniden seninle. |
Boşmuş
Bu aşk hüsranla sona erecekse Serecekse beni topraklara Yapraklara döneceksem sararmış Boşmuş boşuna aramışım mutluluğu Derdim dermen bulmayacaksa Olmayacaksa tenin kollarımda Yollarımda yoksan sarmaş dolaş Boşmuş boşuna aramışım mutluluğu Alnımıza ayrılık yazıldıysa Kazıldıysa bu aşka mezar çoktan Yoktan hiç yoktan veda vakti gelmiş Boşmuş boşuna aramışım seni…… |
Böylemi Olmalıydı
İnanki beklemiyordum, Yıllardan sonra bir gün, Kolunda bir adamla, Geçip gittin karşı kaldırımdan. Kalbim bir daha çarptı, Seni gördüğüm o gün. Yüreğim, bir kez daha sızladı, 'Böyle mi olmalıydı sonumuz? ' diye. |
Bu Akşamda
Efkarlar yine çöreklendi Çöktü bu akşamda üstüme İçimde kabuslar cirit atar Sıkar yüreğimi bir mengene Kurumuş gözlerimde düşler Düşmüyor dudağıma Dudağından buseler Öptüğüm kadehler bu akşamda Gömer beni kumsal meyhanesine |
Bu Aşk Buraya Kadar
Kaç şafaklar saklı Katran karası *******imde, Kaç baharlara gebedir umutlarımın kış’ı. Kaç akşamlarda gizlidir dolunayın ışıltısı Bir bilsen diyorum, bir bilsen sevgilim. Hani ırmaklar koşar ya okyanuslara, Kalyonlar bir limanı arar ya hani, Bir tutku sana hece hece yolculuğum. Anlatılmaz bir aşktı hani Bir bilsen diyorum bir bilsen sevgilim… Sardıkça bedenimi yalnızlığın kolları, Nice kırmızı güller soluyor zamansız, Gönül yurdumun bahçelerinde. Nice sevdalar düşüyor topraklara, Gözlerimden damla damla Bir bilsen diyorum bir bilsen sevgilim… Yüreğimde üç cemre mevsimler boyu. Sırtımda çile dolu çıkınım Yürümek zamanıdır şimdi sonsuzluğa. Kalemi kırıp atmak zamanıdır sevgilim Avuçlarımda sensizliğin izleri. Dudaklarımda anıların tortusu şimdi Okyanusların fırtınasını gömdüm içime. Göğsümde dalgaların sessizliği. Düşlerimin çığlığı kulaklarımda Sonun başlangıcındayım şimdi… Bu aşk buraya kadar, Bu aşk buraya kadar sevgilim… Sana son seslenişimin sessizliğidir bu Yüreğime gömdüğüm kelimelerin ayak izleridir Bu satırlara düşen yorgun yolculukta Solan umutlarımın rengidir Kurumuş çiçeklerdeki. Geceye teslim olmuş bozkırların çaresizliği Etrafını çakalların sardığı kuzunun Kanadı kırık kuşun çaresizliğidir …………………çaresizliğim sevgilim Bu aşk buraya kadarmış Canın sağ olsun sevgilim Bu aşk buraya kadarmış…………….. |
Bulamadığım
Gün yirmi dört saat düşe yattığım Gündüz, gözlerime gece çattığım Ayrılığa nice adım kattığım Yinede vuslata varamadığım Aşkın bahçesinde çile derdiğim Yıllarca yoluna sabır serdiğim Yaşanmamış hayat ömür verdiğim Yinede canıma karamadığım Bilmem ki yazılan nasıl bir yazı Çığ oldu içimde çektiğim sızı Umudum gerçeğim rüyamın kızı Yinede sineme saramadığım |
Bulamadım
Aradım seni her yerde Karanlığa düşmüş ayak izlerinde Bu oyunda beklide bu son perde Bulamadım gözlerimde gözlerini Sen yüreğimde sakladığım sırrım Umudum yarınım diğer yarım Sevda ocağımda sönmez narım Bulamadım gözlerimde gözlerini Aşkını beynime derin kazmışlar Ayrılığı alnımıza çoktan yazmışlar Adını dilime hece hece dizmişler Bulamadım gözlerimde gözlerini Gülmedi yüzüme feleğim Sızladı sızladıkça yüreğim Sendin tanrıdan dileğim Bulamadım gözlerimde gözlerimi |
Bulamazsın O Adresde
Üzülüp de dönmek istersen bir gün, Çok geç kalmış olacaksın sen o gün. İster ağla,üzül,istersen dövün, Bulamazsın sen beni o adresde. Geçtiğim yolda izim olmayacak, Anılardaysa ismim kalmayacak, Sorsan bile tanıyan olmayacak, Bulamazsın sen beni o adresde. Çalsan da kapımı açmayacağım. 'Canım' deyip kucak açmayacağım. Çoktan bırakıp gitmiş olacağım. Bulamazsın sen beni o adresde. Ağlama o gün göz yaşın akmasın. Hasret ateşi senide yakmasın. Döneceksen vakit çok geç olmasın. Bulamazsın sen beni o adresde. |
Can Dost
Suya yazılır demiştin, En dokunaklı mektuplar. Rüzgarın tellerinde bestelenir En lâhuti şarkılar. Gözlerini; Akdeniz’in Bulutları öptüğü yere bırak. Kendi sonsuzluğunda dinle sesini... Dudaklarında anılarını tadarak. Umutlar hürdür demiştin, Yıkılır karşısında hudutlar. Aşklar gökkuşağında renklenir. Sadabat’ı çalar santurlar. Ellerini; çiçeklerin Açtığı kuru dallara bırak. Anlamazlarsa anlamasınlar seni, Can dost.Ne var bunda kırılacak... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.