![]() |
Faruk Gökbulut
Ağlama Sakın
Ağlama sakın, ağlamanın gereği yok Bil ki sineye saplanan hançerdir yıllar Sevdik, sevildik amma hüzün çok Tozlu yollarda yaralıydı kaldırımlar Dert etme sakın, dert etmenin gereği yok Bil ki şairler hep hüzünle yaşar Böyle gelmiş, böyle gider,çaresi yok Aşkın semtinde çift sürgülü kapılar Ben sana meftun sevda emekçisi Sen aşk semtinin gönüllü bekçisi Karalandım, yaralandım, parelendim Yolunda eridi ayaklarımın ökçesi 20.12.2006 Saat: 00:51 İstanbul Faruk Gökbulut |
Ah - u Efganım
Tıpkı ocaklar gibi yanar da dururum Ortalıkta bir tipi ateşim dışa vururum Ben ağlar isem çağlayanlar utansın Dertliyim dostlar görenler divâne sansın Söz etme yardan içime sis saçılır Haber et bahardan gözüm gönlüm açılır Çok zaman oldu hatıralar ölüp gitmiş Aşk, bu candan ayrılalı sanki işim bitmiş Aşka kemend vurulmuş, sevdadan yok eser Halim ağyâra sorulmuş, demişki ölüden beter Başımı taşlara vurdum yandıkça yandım Kalbimi Allah'a açtım, bu kabustan uyandım 23 AĞUSTOS 2004 Saat: 14:15 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Ak Zambak
Yumuşacık kararırken ortalık Sen gelirsin aklıma ak zambak Gülüşün vuslat kadar sıcak Adın ay gibi parlak Melal yıldızım, aşkımın hilali Adın ayın en sevimli hali Gece mavisinde parlayan ışık Duruşunla ne zarifsin ne kadar da şık Sen ey gönlümdeki mabet! Senle geçen her anım ibadet Ak Zambağım! Nursun, beyazsın, safsın İnan olsun en asil aşklara it'afsın Eğer sen gün gibi doğarsan şafağıma Bir ak buse olur konarım dudağına Yatırıp gözlerini ıraklara, beklersen beni Bil ki sevdam firar eder gönül kafesimden Yalçın dağlarda, sarp doruklarda arar seni İşte o zaman eresem sana, bulursam seni Ak Zambağım kokun sarar, sevdan bürür beni Karanlık dağlardaki ak çiçek Yıldızlar aşkımıza şahitlik edecek Dil şad olacak diye Bilmem ki daha kaç bahar geçecek Belki mevsimler bitecek, kuşlar göçecek Ama aşkımız sonsuza dek sürecek Sonsuza dek... |
Alev Gözlü Yar
Yüreğimde yaralı bir üveyik var Al beni canım, kollarınla sar Yüreğimin güneşi, alev gözlü yar Yüreğimde yaralı bir üveyik var Hasret ocağımda tüten duman! Habibin tabibinden diler aman Gel gayrı, kıl medet, dile ferman Gidip de dönmemek var Dönüp de görmemek var Ey alev gözlü yar Yüreğimde yaralı bir üveyik var Yüreğimde yaralı bir üveyik var Canından gözlerime kan damlar Gözyaşı olur akarım, Kızıl karanfiller açar. Ey alev gözlü yar Yüreğimde yaralı bir üveyik var Gel gayrı aşk perisi, gel ki; Gidip de dönmemek var Dönüp de görmemek var Görüp de öpememek var Hasretin sürgün gibi uzar Yüreğimde hasretin sızısı var Ey alev gözlü yar Yüreğimde hasretin sızısı var |
Anneciğim
Doğumunla şenlendi dünya, Gönlündeki gülleri der anneciğim. Sana evlat olmak ne güzel rüya. Elini öpeyim ver anneciğim. Annem dedim sevdim seni Her sözümde övdüm seni Mutluluktan uçuyordun Dün gece rüyamda gördüm seni Zaman yaşlandıkça, Sen gençleşiyorsun Gören diyor kırkbir kere maşallah Gülmek sana pekte yakışıyor Her gece rüyama gir anneciğim Sen bir meleksin başında tacın Ne zaman üzülsen ağlamaktır ilacın Ne hüzün ne keder yakışmıyor sana Hadi gözlerindeki yaşı sil anneciğim Bugün doğum günün Gülmek en çok senin hakkın Seni çok seviyoruz bil anneciğim |
Anneme
Merhamet yüreğinde anlam kazanmış Seni görenler saraylarda sultan sanmış Faruk Gökbulut |
Antalya
Sen tarihe mâledilmiş bir şehir Akdeniz'de gülsün, bil be Antalya Mehtapla kolkola, serin bir nehir Mavi renkli tülsün, bil be Antalya Mavi bir atlassın, tertemiz suyun Geceleyin şavkı düşer pak ayın Cennetten parçadır o eşsiz kıyın Âşıklar şehrisin, bil be Antalya Dünya atlasında bir altın kaşık Maziden âtiye saçıyor ışık Sana bir biz değil, bir âlem âşık Tarihin mührüsün, bil be Antalya Gün geçtikçe güzelliğin artıyor Şelaleler toprağını yırtıyor Deli rüzgâr sabırını tartıyor Atlasın süsüsün, bil be Antalya Şanımsın şöhretim, senden güzel yok Güzellikte teksin, senden özel yok Adına yazılmış nağme, gazel çok Şehirler şahısın, bil be Antalya |
Arın Deli Gönül
Arın deli gönül arın Alın beni aşkla sarın Bugün değil belki yarın Ölür isem geç olmasın Aşktan yana buldum şifa Sende lütuf sende vefa Seni görsem son bir defa Ölüm bana güç olmasın |
Arıyorum
Yuvam deyip barınacağım Bir yer arıyorum Dostum deyip sarılacağım Bir yar arıyorum Ömrümce dilimden düşmeyecek İffet, ar arıyorum Söyleyin Erenler! Bunların yaşandığı bir dünya Var mı soruyorum...? |
Aşk Hırsızım
Kara sevdam gönül sızım Aşk mızrabım dertli sazım Gel incitme bu canımı Gönül çelen aşk hırsızım |
Aşk Olsun Sevdiğim
Dertli aşkın buralarda sersefil gezerken Tespih misâli derdi üstüne dert dizerken Gönül imbiğinden en kesif çile süzerken Bir merhaban gelmedi ya aşk olsun sevdiğim Tatmayan anlamazmış aşkı sanırmış masal Bilene sor söylesin mesel üstüne mesel Ya seher yeline ver kokunu ya kendin gel Rayihanla gönlümde bahar olsun sevdiğim Sevdan gönlümde kök salmış devâsa çınardı Ne vakit benden bu kadar desen kalbim kanardı Sen gibi hercaî kulu kim olsa kınardı İnadı bırak gel gönüller bir olsun sevdiğim |
Aşk Paratoneri
Ben bir aşk paratoneri Çekerim yörüngeme her gireni Belalı sevdalar ömrümü yedi Dalgalarla boğuşan deniz feneriyim Sevdalar ki koynumda yatan eş Durma aşk çubuğu kalbimi deş Ömür girift bir bilmece, keşmekeş Cenk meydanında gezen söz eriyim Bedenim dört yandan gelen oklara hedef Ömür, oyası aşkla işlenen gergef Etmem üç beş günlük dünyaya esef Sevda değirmeninde öğütülenlerdenim |
Aşkıma-1
Cennetinde kevserin olayım Dile bir ömür esirin olayım Gölgesine sığındığım Tubam Bahçende, bağında bağban olayım Seni veren Rabbe kurban olayım |
Aşkıma-2
Canımın yarısı, yarımın canısı Sen bir çiçeksin, bense kelebek Her sabah koklasam öpsem resmini Diner mi acep kalbimin ağrısı Canımın yarısı, balımın arısı Sen gonca gülsün, bense bülbülün Doğ ruhuma, beni sensiz bırakma Sevdamın güneşi, aşkımın şavkısın |
Aşkıma-3
Ben katreysem sen Kübrasın Bak gözlerime aşkın yansın Zirvesin, Everestsin, dağsın Bak gözlerime ruhum ağsın Ben katreysem sen deryasın Ver ellerini yüreğim yansın Kübram rengim sana boyansın Bizi görenler uçuyor sansın |
Aşktan Ağardı Saçlarım
Selvi boylum buram buram Kokun gelir uzaklardan Sensiz hayat bana haram Kurtulamam tuzaklardan Sensiz aşkın adı ölüm Bil ki hayat sensiz zulüm Hayat senle güzel gülüm Kokun gelir uzaklardan Derdine düştüm düşeli Aşktan ağardı saçlarım Henüz vakit erken iken Ben aşka baştan başlarım |
Atatürk
Dört yanımız sarılıydı düşmanla Vatan toprağı yoğruluyordu kanla Yüzyıllarca savaştık şöhretle, şanla Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla O verdi halkına hakkı olan hürriyeti En büyük armağanı hür Cumhuriyeti Bilim ve akıl oldu bize tek vasiyeti Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Seninle coştu bu yüce Türk halkı Vatan uğruna harcadı tüm malı, mülkü Dört elden sarıldık, çalıştık canla Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Hedefimiz oldu muasır medeniyet seviyesi Hayran bıraktın kendine dost, düşman herkesi Her 10 Kasım'da çınlar kulaklarımızda Atamın gür sesi Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Üsteğmen Faruk Atasından alır ilhamı Fener olur, ışık olur aydınlatır dört yanı Bin canı olsa feda eder Atasına her canı Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla |
Atatürk İle Hasbihal
'' Doğumunun 125.Yılı Kutlu Olsun ATAM '' Dünyanın hiçbir ordusu görmedi, Senin gibi büyük bir komutan. Hiçbir millet tanımadı, Senin kadar büyük bir dehayı. Sırtlanlar sarmıştı dört bir yandan, Anadolu denen küçük bir karayı. Bir el uzanmalıydı! Sarmak için kanayan bu yarayı. İşte o an; Anadolu'nun ufkundan, Sen doğdun. Çakmak çakmak parlayan gözlerinle. Hiçbir kuvvet, hiçbir kudret Baş edemedi seninle. Vatan vatan diye çarpan yüreğinle, Koyulup yola düşmanı denizde boğdun... Çağlayanlar kadar gür, Şimşekler kadar keskin sözlerinle... İşte bugün de biz; Çizdiğin aydınlık yolda, Dağlar gibi dimdik ayaktayız. Ve vatan ateşiyle yanar içimiz. Sarsa da afakı bulutlar Bulansa da tüm umutlar Kanımızı katıp toprağa harç ederiz, Kalbimizi kalkan. Adınla yaşatacağız bu ülküyü Adınla her an... 19 Mayıs 2006 Saat: 13:45 İstanbul Faruk Gökbulut |
Ay Parçam, Hilalim
Ay teninde en güzel şeklini aldı Esti rüzigar, kokun yurdumu sardı Senin teninde şehidimin kokusu vardı Canlar feda sana Ay parçam, Hilalim Al bayrağım, gül bayrağım kalmasada mecalim Suç mu hep gölgende yaşamaksa hayalim? Bilmem ki ne olur istikbalde benim halim Doğ yurduma ne olur bekletme bizi Hilalim Al Bayrağım, Gül Bayrağım! Ruhumda sönmeyen güneş gibi kal bayrağım. |
Ayçam-1
Ayçam! Gülüm, baharım, nazım Allah'tan tek dileğim, tek niyazım Bir ömür seni seveceğim Kışa dönse de yazım Ayçam! Nar çiçeğimsin, can meleğim Sevdan uğruna iste canım vereyim Bir sevda ki ömre bedel Dile yoluna güller sereyim Ayçam! Günümde ışıksın, bahçemde bahar Saf ve temizsin bir papatya kadar Hasretinle yanan şu tenimi Sarmaşık gibi kollarınla sar Ayçam! Kır çiçeğimsin, can meleğim Çınarlar gibi yüreğine kök salayım Bir gece ay gibi doğ kalbime Hazların en tatlısını senden alayım Ayçam! Tenimde can, gözümde nursun Hayalin gölgem gibi hep yanımda dursun Sen sevgini çağlayan nehri Sevdan sevdama mihrab olsun Ayçam! Kor çiçeğimsin, can meleğim Öl de sevdan uğruna öleyim Hayat denen bu dikenli yolda Saçına güller takayım, hep senle güleyim Ayçam! Gülüm, baharım, nazım Allah'tan tek dileğim, tek niyazım Bir ömür seni seveceğim Kışa dönse de yazım |
Ayçam - 2
Günler aylar geçti hâlâ ağlarsın Artık yaşlarını sil be Ayçam O mahzun halinle yürek dağlarsın Aşkın sembolüsün bil be Ayçam Bilirim yaranı derindir derin Bakarsın yüzüme ağlar gözlerin Kalbimde hep aynıdır senin yerin Olmasın yaşların sel be Ayçam Aşkımın hatrına gelirim dize Ne olur acı bu garip öksüze Ağyar bile hayransa halimize Bekletme bu canı gel be Ayçam |
Aygü Banazım(*) -1
Ayrılığın adı var Yansa da yürek hasretinden, Vuslatın başka bir tadı var. Çağlarım, seni düşündükçe Coşkun akan bir ırmak kadar Allah'ım merhamet et ne olur, Değmesin nazar. Muhabbet şehrinin gülüsün Ve naifsin bir gelincik kadar Gülüşün sevgi güneşimin şavkı olsun Ümranlara doğan ay gibi, Hayâlin geceme doğsun Lalelere sümbüllere değil, Sevdam güllere sorulsun Ümidim azığın, Hasretim yolunda yoldaş olsun. Merhamet çiçeğim, ister misin? Yüreğim sırrına sırdaş olsun. Baharımda açan asude bir çiçeksin, Gül kadar serin Adın ayın en sevimli halidir Can meleğim, bilesin Hayatıma çekilmiş çizgi, Ebed müddet çilesin Aylarım yıllar ile hemhal oldu Kır çiçeğim, bilesin. Rayihandır eser durur Yamaçlarımda serin serin Irmağısın vefa yaylasının, Ab-ı hayatısın sabır çiçeğimin Melal yıldızı gibidir Geceme doğuşun, sessiz gelişin Ne zaman gün doğuşunu görsem, Sen aklıma gelirsin Adına nameler yazarım, Seyrederken altın alevini fecrin Zaman bana tutsaktır ve yollar uzun, Bense senden ırak Işığınla sar tenimi, uzanalım sonsuza Zamana çelme takarak Mihrabım olsun sevdan, Yolcusu olayım sana olan hicrin Dipnot: (*) Şiirin adı olan AYGÜ BANAZIM bir kısaltma olup AYçam GÜlüm BAharım NAZIM=AYGÜ BANAZIM şeklinde kısaltılmıştır. |
Aygü Banazım(*) -2
Ağlamak yakışmaz sana, Gülmek gibi bir güzellik varken Lalelere nergislere mi sorsam, Sana olan yönümü ararken Layık olsun isterim sevdana, Gönül harcımı sevgi ile kararken Aşkın ak bulut gibidir, Dolaşır durur göklerinde yüreğimin Hele biraz sabret nar çiçeğim, Hele bir hazır olsun zemin Tüllenir sabır çöllerinde aşkımız, Değince ellerime ellerin Akışındır içime bir çağlayan misali, İndirince aşkın perçemin Nar çiçeğim adını kalbime kazıdım, İnan olsun ve yemin Tırmanırken sabrın süllemiyle sevda doruklarına Eşim, arkadaşım, sultanım al beni yanına sar kollarınla Kendimden geçeyim lale dudaklım, yak beni allarınla Diyarında dolaşırken aşk abidesi Ferhat ile Şirin'in İkimize açılsın sadece yolları sevda şehrinin Leblerimden dökülen kelimeler akışı gibidir Nil nehrinin Ey benim şehla bakışlım, bülbül avazlım Güllerin kalbine adını AY diye yazdım İnan bana sevdiceğim inan Maşukların aşkına merhamet okutan niyazdım Tek bir dileğim var Tanrıdan Ellerini ellerimden ayırmasın Yaradan Kem gözleri kör eden ve nar eden Ne olur merhamet et, Aşkı kalplerde var eden İnayetine yüz çevirenlere dünyaları dar eden Ya Rabbi, varlığımızın sebebi Sevgi adına Al bizi kanatlandır irem bağının yedinci katına Ziynetimiz sana olan yürek dolusu sevgimiz Irmaklar ki yüreğimizde seni çağlar, tertemiz Mutlu olalım Ben-Sevdiğim ve bütün ailemiz |
Aynalar
Aynalar, sanmayın sizdeki aksim benim; Aşkın büyüsüne kapıldım kelepçelendim! Umulmaz bir anda çıktınız karşıma Zehir kattınız bal sandığım aşıma Yüreğimde her çizgi ayrı bir imza Benmişim kendime en büyük ceza Ey billur güzel, dur, öyle deme Unutma kurulur birgün yüce mahkeme Nur topu günlerimin kanına girdin Yedim kendimi sevdan ile, bitirdim Biter mi, sevdana indirsem kepenk: Gözyaşı döksem, seylaplara denk? Gelemem zira aynalar yolumu kesti Bekleme, geldi geçti, o bir hevesti |
Ayrılık Ateşi
Eğer sevdalıysa yürek Görme zamanla cengini Ayrılık ne fena şey Sorma dengini Ayrılık ki en cılız ateşi, Yangınlardan daha yangın Mahşer zengini... |
Ayrılık Derdi
Kızgın çöllerdeki sam yeli gibi Estin canevimi savrup ta gittin Ölümlerden ölüm beğen der gibi Sineme hançeri vurup ta gittin Sevgilim sayende düştüm ellere Kapılıp körkütük boş hayallere O uçsuz bucaksız taşlı yollara Beni de taş gibi atıp ta gittin Ayrılık derdini senle tanıdım Senden evvel candan özge can idim Hasretinle dolan bir fincan idim Beni de böyle kırıp ta gittin Aylarca bekledim seni yuvamda Hasretin bir yanda aşkın bir yanda Muradıma erdim sandığım anda Yüzüme kapıyı çarpıp ta gittin |
Ayrılık Keder Olmuş Bize
Yazgımız kader olmuş bize Ayrılık keder olmuş bize Aşkımız okyanuslar kadar Her gece kadir olmuş bize |
Ayrılık Ölümden Beter Demiştin
Ayrılık ölümden beter demiştin Niçin gittin neden beni terk ettin Aramasan gayrı yeter demiştin Artık benim için bitmiş bir iştin Sorgula maziyi ne göreceksin Dertlerin üstüne dert öreceksin Rûyanda bile af dileyeceksin Artık benim için bitmiş bir işsin Aşkınla yaktığın kalbimi düşün Fayda etmeyecek geri dönüşün Bin pişman olsan da yok benle işin Artık benim için bitmiş bir işsin |
Bahar Bebeğe Sevgilerle
Evinizde şenlik var, Yuvanıza geldi BAHAR. Dilimdeki dualar kadar, Sevimlisiniz ALTINTAÇlar. Yüreğimdeki duygular, Sanki Toroslara yağan kar. Tertemiz ve saflar, Sığınacak çocuk yüreği arar. |
Bahar Yine Gelecek
Huzur ile yaşamak varken Bilmem ki bu yalnızlık duygusu neden Ayrı düşmüyor birbirinden, ruh ile beden Mutlu olunmuyor, gönüldeki hazine keşfedilmeden Gel, insaf et, ayrı düşme kendine Damla damla birik, doluver bendine Zirvelere tırman, sarılıp aşkın kemendine Karanlıklardan dön yüzünü aşkın semtine Bırak gitsin, olacağı varsa olsun Sen kendine iyi bak, kalbin huzurla dolsun İsterse çimenler sararsın, yapraklar solsun Bahar yine gelecek sen de biliyorsun |
Bayram Neşesi
Varsa gönülde bayram neşesi Sevgi ile dolar kalbin her köşesi Her günümüz bayram ola seyran ola Her gecemiz kadir gecesi |
Ben Anadoluyum-1
Atom gülleri dolgun açar benim diyarımda Zulamda sakladığım yitik sevdalarım var Ferhat'tan Kerem'den, Mecnun'dan beri yaşanan Gün olur dağları deler, Gün olur çöllerde yanar benim sevdam. Sevdalar.. Kaf Dağı'nın ardında kendini saklar Ve parlaktır Anka'nın kanadındaki tüyler kadar Toroslar'ın tepesindeki karlar gibi apak Sevdalar... Sonra Pir Sultan Abdallarım vardır Türküler dolusu bana hasret Türküler dolusu bana yanan. Bektaşî diyarından eser gelir kokusu Mahsûni Şerif'imin yanık dilinde anlatırım Bir kuru soğana muhtaç olan yiğidi Bir de Mevlana'm var benim Bağrını açar gel çağrısına icabet edene Ne babayiğitler saklıdır sinemde Adı bilineni, bilinmeyeni... Uzak diyarlara gidip de gelmeyeni. Yunus'un dilinde bulurum kendimi Özü kadar saf, özü kadar arı Anlatır bende var olan en kuytu diyarı.. Aşık Veysel bende bulmuş dostluğun ta kendisini Sadık yarim demiş, kadrimi kıymetimi bilmiş. Ekmeğimden suyumdan, taşımdan toprağımdan.. Her şeyden aziz tutmuş bana olan hasretini. Sineme kök salan çınarsın demiş. Kırşehir civarında tüter ocağım. Neşet Ertaş sesinde buğulanırım ''Al yazmalı yarim giymiş entarisini, Peşinde gezdirir yiğidin birisini'' Bir de badem gözlü, güleç yüzlü kadınlarım var Bağda bahçede, tarlada çalışan. Kiminin elleri çatlak, dudakları kurak Kimisi taylar gibi kıvrak mı kıvrak. Hele genç kızlarım! Buğday tenli, saçları başak örmeli.. Yürüyüşü endamlıdır, cilveli mi cilveli.. Ben buyum işte ben buyum Bağrında fakirler doyuran En güzel Türkülerle nağmeleri duyuran Pir Sultan'dan Mevlana'ya Aşık Veysel'den Mahsûni Şerif'e Oradan da Neşet Ertaş'a kadar uzanan BEN ANADOLUYUM... |
Ben Bir Küçük Atatürk'üm (Çocuk Şiirleri)
Ben bir küçük Atatürk'üm Minicik yüreğinde, Dağlar kadar sevgisi olan. Ben bir küçük Atatürk'üm Gücünü tarihinden alan... Vatan bizim şanımız Öyle söyledi babam Feda ona canımız Öyle söyledi Atam Ben bir küçük Atatürk'üm Dürüstlük benim karakterim Ben Türk oğlu Türküm Vatan vatan diye akar terim Üzerimde üniformam Başım dik yürüyorum Sevgili arkadaşlar Geleceği sizlerde görüyorum |
Ben Sana Vurgunum
Ben damlaysam, sen deryasın Elini uzat ruhum yansın Neş'em tenim sana boyansın Sil renkleri, çünkü sen varsın Anladım ki kayıp değil karsın Nereye baksam sen varsın Ağ ruhuma, canım yansın harlansın Ver ellerini kök sal yüreğime Uzanalım sonsuza el ele Rast gele sevda yolcusu demiştin Görünce beni, dokunacaksın bekle Unutma! Sabır sarayıma sultan olacaksın Nice saraylara sultan olanlar gibi Uyandığında beni yanında bulacaksın Meğer ben hayal değil, gerçekmişim |
Beyaz Kelebek
Sen sevda şehrinin kutsal çiçeği Hayatın kendisi ömrün gerçeği Gönül bahçesinde beyaz kelebek Seni sevmek ne hoş, ne büyük zevk Sevdan saraylarıma sultan olsun Dertler tükensin gönül huzur bulsun Gam keder değil, bin kahır olsun Seni sevmek var ya gerisi bomboş Sensin gönül ağrıma deva derman Sensin aşk çağrıma uzanan ferman Bense sevdan ile yüreği yanan Sevdiğim kıl medet, aman, el aman |
Billûr Yaş
Aşkın sokaklarında dolaştım Gözünden akan billûr yaştım Yüreğinde yeni bir kapı açtım Köşkün eşiğindeyim ben Akınca gözünden yaşlar Yüreğimde ince bir sızı başlar Yerine oturduğunda taşlar Aşkın eşiğindeyim ben |
Bir Öpüşünle...
İlkbahara döner mevsimler senle Bak gözlerime sevgimi anla Dudağıma konan sonsuz tatları Bir ömür yaşarım bir öpüşünle... |
Bitanem
Bir Ağustos gecesinde Bir aralık seninleyim yine Ey esmer saçlı, beyaz tenli meleğim! Şu an mutluyum galiba Niye mi? Yağmurlar senden haber verdi bana Hani demiştim ya... Esner saçlı, beyaz tenli meleğim sana Sen yaprağımda çiğdin, çayımda dem Sen bendesin, Ben sende hüküm sürmekteyim bitanem Bu gece mutluyum galiba Yağmurlar şarkı söylüyor sanki bana Aç diyor pencereni Aç ki haber var sana Esmer saçlı, beyaz tenli melekten. Hani demiştim ya... Çayımda demdin Yanağımda nemdin Yaprağımda çiğ tanemdin Bu gece yağmurlarla geldin Az kalsın iklimime hazan vuracaktı Güllerim hak ile yeksan olup Lalelerim solacaktı İyi ki geldin be sevdiceğim İyi ki geldin... Geldin de geceme Aşiyan beste verdin Bilirim sen *******i seversin Nasıl sevilmez ki ******* Yalnızlığımın buz tuttuğu anda Seni içime çekişim Ve senden bir nefestir ******* bana Kalbinin al yalazında Aralarken hayal perdemi Kah ''Cemalin Yerinde'' gezerim Kah sahil kenarında. Alıyorum seni, ellerin ellerimde Açılıyoruz mavi sessizliklere Ha gözlerin, ha mavi deniz Mutluluktan uçuyoruz biz Gözlerinin üstünde martılar misali Kanat çırparken kaşların Yüreğime gül eker Umut dolu bakışların Ve neden sonra.. Sebil olur akar göz yaşlarım Bu anlar yaşanmaya değer anlar Mutluluk örgülü bakışlarım Martıları selamlar. Derken gökten bir yağmur damlar Ve ben dönerim sensizliğin semtine. Olsun be meleğim olsun Yine de açıktır kalbimde aşkın yelkeni Sabaha kadar seninleyim Çarpar durur yüreğim, sabaha kadar seni. |
Bitsin Artık Bu Hasret
Sen gittiğinden beri Yüreğim yangın yeri Unutma derbederi Bitsin artık bu hasret Dört bir yanım boran kar Kanayan bir yaram var Merhem olda yaram sar Bitsin artık bu hasret Yak sinemi kavur da Külüm çöle savur da Aşkım yâre duyur da Bitsin artık bu hasret Beş mevsim ömür sürdüm Kah ağladım kah güldüm Çile çekip gün gördüm Bitsin artık bu hasret Aşk odunla yak, kavur Külümü yele savur Mızrabınla durma vur Bitsin artık bu hasret Öyle durma karşımda Gökyüzümde arşımda Gezin dur da çarşımda Bitsin artık bu hasret |
Bu Gece
Bin damla serpilsin yüreğine Bin mutluluk dolsun gözlerine Bütün hayallerin gerçek olsun Duaların kabul olsun bu gece Bin bülbül geliverse bağına Çağırsa aşkın badem çağına Dualarımız Hira Dağına Varırsa kabul olur bu gece Biniver aşkın Burak atına Yüksel sevdanın çatı katına Deryalardaki özlem yatına Dalgalar gibi ersem bu gece Yeşil yeşil baksan gözlerinle Ilgıt ılgıt aksan sözlerinle Sallasan uyutsan dizlerinle Kar mı yağar üstüme bu gece Hep yeşil kalsa canım yapraklar Yağmur sonrası koksa topraklar Açıverse bembeyaz zambaklar Seni kokar bedenim bu gece |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:32 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.