![]() |
Mehmet Tamer Altıparmak
ABD' le Ahbap olduk 1
Eski püskü mallar geldi Adı batsın marşal dendi Hoşa giden laflar etdi Abedeyle ahbap olduk Yeşil yeşil dolar verdi Borç yiğide kamçı dendi Ödedikçe cücüklendi Yolunacak kazdan olduk Misyonerler keçe serdi Bizi bize düşman etdi Günden güne haltlar yedi Ülkemizde bir hoş olduk Her dediğim dedik dedi Parelele çizgi çizdi Musul kerkük böylemiydi Ele güne rezil oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
ABD'ye pazar olduk 3
İç de dış ta ortak düet Pervasızlık buldu cüret Gaflet maflet adı diyet Açık açık görür olduk Kime niyet kime kısmet Sizin ortak oldu şirret Eğemenlik Türk'e servet Egemene pazar olduk Türk Milleti büyük Millet Atatürk 'de Türk'dür hazret Söyleneni bir bir kaydet Azınlıkdan beter olduk Şehitlere mekan cennet Gazilere görev hürmet Paran yoksa bir dua et Dualardan yoksun olduk Mehmet Tamer Altıparmak |
ABD 'ye hırsla Dolduk 5
Diyeceğim tek kelime Türk benzemez el aleme Egemenlik dost genime Ülkümüzün har'ı olduk Gücümüzü yok zannetme Sabrımızı gel deneme Peşmergeye çul giydirme Ordumuza yedek olduk Eveleyip geveleme Eniğini çok ürdürme Yalayacaksan hiç tükürme Vietnamdan hırslı olduk Cesur millet belli olur Kıvırmadan dimdik durur Sövmem amma sözüm budur Dövmek için bekler olduk Türkün kini hep zalime Bizi ırak hiç belleme Sahip çıktık istiklale Şehitlerin ruhu olduk Sözüm benim abede'ye Ondan sonra ilgiliye En sonunda yetkiliye Kınımıza sığmaz olduk M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
ABD 'ye karşı Durduk 4
Dış politika hezimet Ekonomi bir feleket İçde terör çok rezalet Yönetimden bizar olduk Sözde değil özde kuvvet Abede değil Milli Devlet Günü geldi haydi Millet Meydanlarda coşar olduk Osmanlının son demiydi Aynı oyun sahnedeydi Atatürk den dayak yedi Milli Devlet er'i olduk Sağı solu bütünleşdi Kuvaiciler ateşlendi Demir idi çelikleşdi ABeDe ye karşı durduk Bozkurt taşır bir asalet Atatürk'den bu veraset Ülkümüzdür Milli Devlet Başbuğumla yürür olduk M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
ABD ye dostuz dendi 2
Kuzey ırak yasak yerdi Peşmergeler rahat etdi Abedeye dostuz dendi Bağımızda bekçi olduk Terör merör bahaneydi Tümen tümen asker yığdı Çulsuz itler desteklendi Eniklerle kuduz olduk Hassasiyet terk edildi Çizgilerse hep silindi Türkmenime yok denildi Sınırlara köprü olduk BOP unada başkan seçdi Başımıza çuval geçdi Unutulmaz kazık yendi Bu bölge de yaban olduk M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Acep
Acep Elleri ayrı şimdi oğlumun Direği sızlar benim burnumun Şu anda nasıl acep durumun Beni de sorarsan beter haldayım Gözlerin güler vakur dururdun Ağa der beni kalp den vururdun Ellerin narin uzun boyluydun Beli de bükük beter haldayım Yüzü gamzeli canım oğlumun Bedeni yorgun dili de suskun Elinden Bir şey gelmez doktorun Ayrıda kalınca fena haldayım Çekmiyor dizin çökük omuzun Yürümek isten mecbur oturun Yorgunsun belli yok mu umudun Yad elde bitkin beter haldayım M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Adam gibi adam bile
Hayat dönmüş kırık dökük değirmenin taşına Dönek dolmuş bakın hele yazı ile yabana Lanet olsun bu dünyanın bozuk düzen çarkına Adam gibi adam bile geçmez akçe pul olmuş Teli kopmuş sazım kaldı son fasılda yanımda Salkım söğüt yaprak dökdü henüz gelen baharda Benim için mezar kazın kara toprak bağrında Ağaç bile tabut olup omuzlara yük olmuş Payemidir malın mülkün,dolu ise cüzdanda Ağam derler,paşam derler hatır şinas dünyada İpek kefen giymeyinen bey olunmaz mezarda Hatır gönül sevgi saygı geçmez akçe pul olmuş M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Adına ne derler
Seni görünce bir şeyler oluyor Sarhoş değilim başım dönüyor Senden ayrı da içim yanıyor Adına ne derler benim derdimin Yemek yesem içime sinmiyor Yatsam gözüme uyku girmiyor Hayal etsem içim coşuyor Adına ne derler benim derdimin Ölmek istesem elimde değil Sevmek istesem yanımda değil Arzu edince çilem artıyor Adına ne derler benim derdimin Allah aşkına yetti derdiniz Sevgiden öte bela verdiniz Hayalmi sizin gerçek cisminiz Adına ne derler benim derdimin M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Ağa ister bey ister
Şahin ava çıkar yükseklerde kol gezer Aşağıda coşup çağlar iken dereler Herkes ister güzeli garip kula vermezler Ağa ister bey ister Şahin kapar tor avı Suna gelin konaklarda yer döşeği sermezler Altın kafes yuva olsa garip kalır bülbüller Başka olur yar kıymeti sever ise gönüller Ağa ister bey ister şahin kapar tor avı İflah olmaz evlenirken zalım yari seçenler Sıla derdi çekerimiş gurbet ele düşenler Yiğit yarin gölgesinde garipsemez gelinler Ağa ister bey ister şahin kapar tor avı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Ağamın Adıda Halil İbrahim
Evimde yokluğu belli oluyor Yüreğim daralıp hüzün basıyor Yanıma gelince dünyam doluyor Nasılda aramam bende ağamı Yanımdan ayrılsa gözüm arıyor Hastane dönüşü yüzüm gülüyor Tebesüm edince güller açıyor Nasılda koklamam bende oğlumu Hasta haliyle vakur duruyor Halini görünce içim yanıyor Arada sırada ağa'da diyor Ayırman ne olur benden oğlumu Yerlerde sürünüp kucak açıyor Yemeğe oturup yere saçıyor Evladın derdini çeken biliyor Nasılda düşünmem bende ağamı Ağamın adıda Halil İbrahim Ağalar ağası Halil İbrahim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Ağlatma
Gecenin ıpıssız sessizliğinde Sevgi rüzgarımın sesini duy Sevgimin körfezi ela gözlerinde Hicranla yanan gözlerimi hisset Sevgimin derinliğini kulaç kulaç ölç Duygulanıp sevinç çığlıkları atma Gecenin gizemli sessizliğini bozma Ela gözlerin sevinçten parlamasın Sakın duygu yüklü bulutları kucaklama Hisseder dayanamam yine acı duyarım Sensizliğe hasret acısına dayanamam Sabrım taşar bağrım yanar ağlatma M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Ağlayan Gözler Pınara Döndü
Ezadan,cefadan sinem delindi Kaderden hicranı felek silmedi Gülmeyen gözümün yaşı dinmedi Pınara benzedi dertli gözlerim Duygular sinemde taze çiçekdi Kereme benzedi bahar görmedi Ağlamak kadermiş derdim bitmedi Mecnuna benzedidertli yüreğim Ne yapsam ne etsem şansım dönmedi Zalımın elinden yüzüm gülmedi Yaralı gönlümü fiğan besledi Çağlayan pınara döndü dillerim Şakıyan dilimden feryat yükseldi Söyleye söyleye sözüm tükendi Bağrımı kavuran ateş sönmedi Makbere benzedi benim günlerim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Al Bayragım
Şehit kanı vardır renginde Anlam taşır ay'ı yıldızı'da Asil milletimin ruhunda Anlam taşı al bayrağım Yükselir arşa indiremez kimse Dalga dalga selam verir herkese Karada denizde sınır boyunda Anlam taşır al bayrağım Türkiye Türklerindir bayrağımızla Can verdik suladık kanımızla Bayrak inmez ezan susmaz vatanda Anlam taşır al bayragım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Albayrağa İlham Olmuş Kanımız
Türk Milleti asil ırktır adımız Kudret kuvvet cengaverlik şanımız Al bayrağa ilham olmuş kanımız Kelle değil şehit denir mehmed'e Mavi göklerdesin yerin yükseklerde İndiremez kimse seni bu alemde Senden güç alırız en kötü günde Milli devlet Güçlü iktidardan tarafız Hainlere sayın denmez törede Edep dışı sözler lanetlidir dilimde Duyacaksan adı başka her yerde Hainlere lanet okur halkımız M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Albayrak Şekline Katar güzellik
Yıldızlar park etmiş mavi semada Seyranı sefadır açık havada Üzümün salkımı arşın koynunda Mehtabın şavkına katar güzellik Alemi seyreyler yerden yukarda Mücevher kutusu sanki bazanda Anlamı aynıdır canla cananda Aşığın kalbine katar güzellik Küserse saklanır sisde dumanda Gelinin nazıdır bulut ardında Hasretin dilidir başka manada Umudun feridir katar güzellik İmgedir fincanda kahve falında Dillere süs olur çocuk adında Simgedir bayrakda ay'ın yanında Albayrak şekline katar güzellik M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Anam
Hasretin yorganım özlemin taç Sıcacık sevgini aş etdim anam Hacmini ölçemem kulaç kulaç Hakkında ödenmez biliyom anam Sevgine muhtacım yüreğim aç İki cihanda yanımda ol anam Öptüğüm ellerin dünyada miraç Hüdaya yakınım o zaman anam Ela gözlerin sütünen sütlaç Doyduğum zamansa o andır anam Gurbetde gül yok gözümde kıraç Yüzünde goncayı özledim anam Ellerin keklik saçların turaç Dilinde bülbüle benziyor anam Uzakda olsamda duanda ilaç Namazda niyazda unutma anam M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Asker
Evimin diregi oglum askerde Komando yazmışlar sınır beklerde Şehit de olmazsa gelir herhalde Onbaşı rütbesi yakışmış oglum Resimde çekdirmiş talim yerinde Başına giyinmiş mavi berede Mermiler dizili silah elinde Elbisen sanada yakışmış oğlum Kartaldan keskince bakış gözünde Kahraman edayı gördüm halinde Vatana adadım henüz yirmide Vakurlu duruşun yakışmış oğlum Birazcık hasreti sezdim yüzünde Hakkıda yok degil yeni evlide Üç aya kadar da olur bebede Nasipse ğörürsün gelirsen oglum Peygamber ocagı oldugu yerde Kutsaldır bizlerin yüce dinin de Annen de sevindi resmi gördü de Azıcık ağladı anadır oğlum Yalnızca hatırla bizi nöbet de Unutma askersin herbir gününde Hilenin zerresi olmaz asker de Allaha emanet olasın oglum Mehmet Tamer Altıparmak |
Aşık
Mahçubiyetten ifadesi zor Ayıptır söylemesi aşığım aşık Çektiğim çileyi gelde bana sor Sevdim seni aşığım aşık Yavaş yavaş anlatayım Derdi senle paylaşayım Ortak payda kaynaşayım Sevdim seni aşığım aşık Mehmet Tamer Altıparmak |
Aşk Dediğin Başka Derde Benzemez
Kara gömlek kara bahtı örtermi Aşk ateşi su dökmeynen sönermi Yar dediğin sevdiğini üzermi Gönül derdi başka derde benzemez Dert çekmeyen dirhem acı bilirmi Aklı olan derin aşka düşermi Hele hele kara sevda çekermi Kara sevda hiç bir derde benzemez Aşk sarınca kolay kolay gidermi Solgun yüzler tabessümde edermi İçi yanan sevdiğine küsermi Yarin derdi başka derde benzemez Aşk gizemi her mevsimde çiçekmi Süründüren sırrı meçhul zehirmi Sürünmeyse bile bile ladesmi Aşk dediğin başka derde benzemez Elde olsa gönül aşka düşermi Dert bilmeyen öğrenmeyi isterm Leyla gelse mecnun çölde gezermi Aşkın derdi başka derde benzemez M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Aşk Demem
Her daim her yerde anmazsam seni Baktığım yerlerde görmezsem seni Tepeden tırnağa süzmezsem seni Valllahi bu aşka aşk demem güzel Bir daha bu aşka aşk demem güzel Gönlüme nakşedip övmezsem seni Aldığım nefesde öpmezsem seni Dilimde eritip süzmezsem seni Billahi bu aşka aşk demem güzel Bir daha bu aşka aşk demem güzel Gecemin mehtabı etmezsem seni Ölene kadarda sevmezsem seni Mahşerde arayıp bulmazsam seni Tillahi bu aşka aşk demem güzel Bir daha bu aşka aşk demem güzel M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Aşk Demeyin Tövbekarım
Alev alev yangın sardı Korateşle abam yandı Gece gündüz uykum kaçdı İçim yandı tövbekarım Hiç kalmadı ağzım tadı Gözüm yaşı kurumadı Yüreğimi yaraladı Aşk demeyin töbekarım Aşkın bana bela sardı Yaram derin izi kaldı Bu aşk bana yaramadı Dilim yandı tövbekarım Üç kuruşluk aklım vardı Yarsiz adım deli kaldı Çile imiş aşkın adı Tövbe etdim tövbekarım M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Aşk Depremi Yaşıyorum
Aşkı gönül mahzenimde Deprem fayı gözlerimde Uzantısı dillerimde Aşk Depremi yaşıyorum Merkez üssü yüreğimde Sekiz dokuz şiddetinde Tahminlerin ötesinde Aşk depremi yaşıyorum Fırtınadır içerimde Görünmezki sinelerde Kulaç kulaç derinlerde Aşk depremi yaşıyorum Kırılgandır gönüllerde Tehlikesi aynı yerde İhtimali kısa günde Aşk depremi yaşıyorum Emaresi sevenlerde İfadesi şiirlerde Buluşuruz aynı yerde Aşk depremi yaşıyorum M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Aşk sılası
Kara kaşla göz elası Dünya eder yar sevdası O gözlerin aşk sılası Sılam oldu ela gözlüm Gönül yakar her bakması Zordur ona dayanması Gönül gülüm göz elası Çilem oldu ela gözlüm Ela gözler süs takısı Gönle giden haz alası Şu ömrümün bir manası Senle oldu ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Ata'nın Yolunda
Çağı hedefle ufuktan korkma İzinden gidersen uygar olursun Cahile anlat aydından korkma Yolundan yürürsen kemal olursun Atatürk varken sağa sola koşma Uygarlık yolunda rehber bulursun Yüzyılın lideri Ata'ndan şaşma Cahil kalmazsın adam olursun Gerçek ortada başka yol arama Koş peşinden daha ne durursun Düşmana kanıp fikrinden sapma Batağa düşer rezil olursun M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Atatürk'de Fani elbet
Şairleri susan millet Esarete olur namzet Gıybet değil aleniyet Susanlarsa şairmidir Çıplak durur her hakikat Şair yazar ummaz medet İster beğen ister küfret Silahıda kalemidir Allah derim birde devlet Vatan bizim ebed müddet Asker olduk nöbet nöbet Kaçmayanlar mehmedimdir Anadolu sanki cennet Göremezsen bakda farket Albayrağım Türke nimet Kanverenler şehidimdir Ordularım çelik kuvvet Eseridir Cumhuriyet Yaşayacak ilelebet Eğemenlik güneşimdir Şiirlerim birer suret Herbirinde ayrı bir dert Atatürk'de fani elbet Sövenlerse ********dir M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Avşar Güzeli
Bir güzel gördüm gözleri mahmur Çadırın önünde hamur yoğurur Ela gözleri yakıp kavurur Gönlümü yaktı Avşar güzeli Aşık oldum bende Avşar kızına Derman yetmez cilvesine nazına Yar deyipde alsa beni goynuna Gönlümü yaktı Avşar güzeli M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Baba oğul
Baba oğul Geldi çattı yine ayrılık Elim böğrümde kanadım kırık Beni de yaktı senin hastalık Yüreğim dertli derdim bin çeşit Kanımda dondu akmıyor ılık Felek değilde sanki analık Bu nasıl kader bana da yazık Yüreğim dertli derdim bin çeşit Elimde asa ayak da çarık Seyyah eyledin bağrımda yanık Bitsin be oğlum bizim ayrılık Gözlerim nemli derdim bin çeşit Babayla oğul hep ayrı kaldık Çilemiz dolsun bize de yazık De oğlum koş oğlum hasretim artık Ciğerim yanıyor derdim bin çeşit. M.tamer altıparmak Gaziantep |
Bahar derken
Bahar derken Sular coşar derelerde Göçmen kuşlar yerde gökde Arı gezer çiçeklerde Kanatları bahar derken Sarı çiçek açar yerde Gonca güller süsdür dalda Yeşil giyer bahçelerde Umutlarım bahar derken Her tarafı ayrı renkde Daglar daşlar don giyerde Bülbül öter gönlü gülde Dili başka bahar derken Umut vardır dizelerde Nakış gibi şiirlerde Bahar ilham şairlerde Şiirleri bahar derken M. Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bahar mevsimi
Yapraklar yeşerip çiçek açardı Süslenen dallara kuşlar konardı Her biri kendince taksim yapardı Meşkine hayrandım bahar mevsimi mehtabın semadan ışık saçardı Aşıklar kendinin kumru sanardı Mutluluk içinde göge çıkardı Gecene hayrandım bahar mevsimi Sevginin yakan aşktı sevdaydı Karşılık bulmasa hazin olaydı Cananla hoşise baldan tatlıydı Tadına hayrandım bahar mevsimi İnsanlar sevmese neye yarardı Nebatlar toprağı nasıl sarardı Baharı görmese bülbül çatlardı Adına hayrandım bahar mevsimi Mevsimler dönmese aynı ayardı Gecikip gelmesen yer gök donardı Toprak da vermese açlık başlardı Sana da hayrandım bahar mevsimi M. Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bahar Mevsimi Geldi
Esti bağrıma rüzgarın,yelin Bahar mevsimi yağmurla geldin Otlar yeşerdi,kuşlar dillendi Mevsimler içinde başkadır yerin Doğdu güneşin karı erittin Çağlayan dereye seligetirdin Koyun meledi kuzu meledi Mevsimler içinde engüzel sensin Mehtabın şavkını yerlere serdin Bülbülün aşkını dillere verdin Muraz almayan gönül dillendi Dört mevsim içinde başkadır yerin Kardelen,sünbül birde nergizin Toprağın üstüne halılar serdin Kuruyan dallarda çiçekler verdi Mis gibi kokarken en güzel sensin Kararmış dal iken yeşiller giydin Cennete alamet güzellik verdin Dogaya insana canlılık geldi İnsanlar gülerken en güzel sensin M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bahsetmen
Bahsetmen bana gönül derdinden Bende çok çektim zalim birinden Ah edip gezdim derdin yüzünden Derdimi deşip de üzmeyin beni Bende dertliyim ta ki ezelden Darbeler yedim sevdim diyenden Görmedim vefa bende güzelden Derdimi deşip de ağlatman beni Hüzünlü bıraktı veda etmeden Belayı başıma sardı gitmeden Unutmak mümkün mü ölüp gitmeden Yaramı kanatman bırakın beni O semada buluttur uzaktır benden O gökte yıldızdır ırak gönülden Ah nelerde çektim yarin yüzünden Maziyi deşip de üzmeyin beni M. Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bakan bey
Maaş cüzi gider fazla Ekonomist olduk valla Hesap yapa yapa Çağ atladık bakan bey Şekere zam çaya zam Kiraya zam yağa zam Artık buna dayanamam Çağ atladık bakan bey Kararname kanunname Değişsin artık bu gösterge Koşa koşa çok yorulduk Tur atlasak bakan bey Hesap kitap ortada Ortadirek komada İlaç olsa olmaz deva Kele merhem bakan bey M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bana mı inat
Duruşu sanki gül kurusu Şakağımda ağaran saçlar Ak düşmüş kırarmış çoğu Yıllara değil bana mı inat Ressamın fırçasındaki boya Tuvale değmiş sanırsın Kaderin yüklediği çile Yıllara değil bana mı inat Nedeni bilinmez görülmez Tiz sesleri hayali süsler Ezgiler gibi yüklenmiş sanki Dilimden düşmeyen adına inat M.Tamer Altıparmak |
Başbuğ Türkeş
Başbuğun fikrini baştacı yapın Ülkücü hareket yolunu açın Alparslan Türkeşi yaşıyor sanın Musulu ellere canan etmeyin Kuva-i Milliye ruhu taşıyın Kurtuluş savaşı yine çok yakın Kerkükde parçası kutsal vatanın Tarihi fırsatı heder etmeyin Ülküdaş zorgünde ayrı durmayın Birlikten güç kuvvet doğar toplanın Aşk ile yürüyün düşman çatlatın Banane sanane sakın demeyin Susmasın dillerin yansada ağzın Türkün dostu Türk varmı itirazın Turandan sonrada Kızılelmanın Vebali boynumda yokdur demeyin Türkçülük şerefdir payını alın Turancı olmanın hazzına varın Kızılelma için atiye bakın Başbuğ Türkeşde bir destan deyin |
Bayrağım
Hilalle yıldızla şekil çizmişim Kanımın rengini zemin etmişim Al bayrak ismini seçip demişim Irkımı temsile yetki senindir Nesilden nesile şanlı geçmişim Uğrunda milyonca şehit vermişim Her şeyin üstünde seni sevmişim Devleti temsile yetki senindir Bayrağa düşmanı düşman bilirim İnan ki canımdan çokca severim Hürriyet timsali canım ciğerim Türklüğü temsile yetki senindir Sınıra göklere seni dikerim Gölgende severek nöbet beklerim Mukaddes bildiğim nazlı gelinim Vatanı temsile yetki senindir Göklerde seyreder zevkle süzerim Elimde tutunca aşkla öperim Uğruna ölümse her an görevim Soyumu temsile yetki senindir. M.Tamer Altıparmak |
Bekleyeceğim
Ak çiçeğim kar çiçeğim Gönülden sevdiceğim Yine bahar geliyor Seni hep bekliyeceğim Kırlarda gezeceğim Çiçeksin diyeceğim Yine gönlüm coşuyor Seni hep özleyeceğim Bir başkasın güzelim Canımsın sevdiceğim Gönlüm seni istiyor Özlemle bekleyeceğim |
Bekleyen adam
Ne yağmurda ıslan Nede kar altında üşü Saçakların altına sığın Çağır bir taksi boş ver parasını Hiç olmazsa umutla yaşlan Bırakma gündüz hayali Ve *******de düşü Üşüdüğün zaman gözlerime sığın Çevir telefon numaramı Buluşalım Nağmeler dökülsün sazdan İster şarkı söyle istersen türkü Yorulduğun zaman kollarıma sığın Teklifsiz gel istersen Ben her zaman seninim |
Beni
Tatlı dili sıcak teni Alev alev sardı beni Kaşı gözü gülüşleri Deli edip sardı beni Göz gönül aşk üçgeni Ateş olup yaktı beni Gece gündüz özlemleri Sarhoş edip yıktı beni Beni benden aldı beni Görmek ister gönnlüm yari Yaktı beni cilveleri Deli edip vurdu beni M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Benim Derdim Yalnız beni Ağlatır
Benim derdim yüce dağdan az olmaz Fırtınalar efkarımı dağıtmaz Kara sevda yakdı benim yüreği Kar suyuyla yunsa gönlüm soğumaz Derdin dili yar sevmeden okunmaz İfadesi dert çekmeden tam olmaz Gece gündüz yakdı benim bağrımı Balta kesmez buz sarılsa soğutmaz Benim derdim yalnız beni ağlatır Ciğerimden kan gelir yüreğimi sızlatır Sevdiğinden gül ister muhabbetdir dileği Gözpınarım kurusa gözyaşlarım kurumaz Mehmet Tamer Altıparmak |
Benzemez
Kem gözlerin bakışında fitne, fesat, şer olur, Elalemin bed dilinde iflah etmez söz olur, Nazar değer göz değer, yakar ateş har olur, Seni görüp canan desem eskisine benzemez. Yar dediğim yar demezse yüreğime dert olur, Kader çarkım ters dönerse bir derdimde bin olur, Tomurcuklar el koynunda açılırsa zul olur, El uzanmış döşün gülü tomurcuğa benzemez. Gül dalında açan çiçek dal üstünde süs olur, Arıların kovanında bitki özü bal olur, Ergen kıza el kapısı düğününde ev olur, Alyanaktan el öperse eskisine benzemez. Özü yakan derdin varsa ciğerinde köz olur, Kahve bilem çekilmezse durduk yerde kef olur, Taze gelin döl vermezse yar evinde el olur, Dönüp gelse çöken omuz eskisine benzemez. M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.