![]() |
Ali Dilki
10 Kasım
Atamızı yitirdik Tam dokuzu beş geçe Kalbe hüzün getirdik Tam dokuzu beş geçe Hüzün sardı her yanı Görmeseydik o anı Kaybettik kahramanı Tam dokuzu beş geçe Hem paşa hem bir er’di Halkını çok severdi On Kasım’da can verdi Tam dokuzu beş geçe Kalbimizi dağladık Karaları bağladık Hep birlikte ağladık Tam dokuzu beş geçe Türkiye’ye aşıktı Dünyaya bir ışıktı Bu ölüm nerden çıktı? Tam dokuzu beş geçe Ali Dilki |
23 Nisan (Çocuk Şiiri)
Hadi çıkın sokaklara Ayşe, Fatma, Cemil, Hasan Bugün sizin bayramınız Bugün 23 Nisan Şişirelim balonları Süsleyelim salonları Duvarları kolonları Bugün 23 Nisan Bayrak tutun elinizde Şarkı olsun dilinizde Dünyanın gözü sizde Bugün 23 Nisan 23 Nisan 2006 Ali Dilki |
24 Ayar
Sevgili Eşim Havva'ya, Son günlerde aşkımdan kuşku duyar gibisin El alemin aklına sanki uyar gibisin Hiç endişen olmasın altın kalpli kadınım Sen hala gönlümde yirmi dört ayar gibisin Ali Dilki |
Acemi Berber
Berberlerden özür dileyerek Şiirde anlatılmak istenilen gerçek saç kesen 'Berber' değildir, yazdıkları 'Traş' olanlaradır. Daha makas tutmasını bilmezsin Kes artık traşı acemi berber Boşuna konuşma yola gelesin Kıs artık sesini acemi berber Hedef belirliyor attığın oklar Sanma ki karşında kimseler yoklar Haliç'e varmadı sıçtığın boklar Sus artık konuşma acemi berber Bu yaptıklarınız sanmayın yeni Alet edersiniz imanı dini Atın içinizden nefreti kini Kus artık konuşma acemi berber Ali der: Gerek yok yaktığın yağa Fikriniz uymuyor topluma çağa Ufak atın biraz boş değil saha Bas git buralardan acemi berber. Ali Dilki |
Acemi Çaylak
Hiç bir şey yapmayınız dolaşın aylak aylak Hizmetin yollarından geriye edin bir çark Hep elinize yüzünüze bulaştırdınız Sizi beceriksizler sizi acemi çaylak. Ali Dilki |
Aç Kaldık Biz Kütahya'da
Gayrı meşru çocuk gibi *** kaldık biz Kütahya'da Terden olduk sucuk gibi Hınç kaldık biz Kütahya'da Güvenmiştik kadim kula O da sattı bizi pula Gidemedik İstanbul'a Geç kaldık biz Kütahya'da Su yolunda koptu testi Yerler kirli tavan isti Yattığımız oda pisti Güç kaldık biz Kütahya'da Çok soğuktu donduk gece Giyinmiştik bir de ince *Durmuş, Ali, Sedat hoca Üç kaldık biz Kütahya'da Hep düşündük kara kara Bir of çektik ara ara Cebimizde azdı para Borç kaldık biz Kütahya'da Yapmışlardı güya kıyak Sanki yedik bir ton dayak Geze geze şişti ayak Felç kaldık biz Kütahya'da ALİ: gırtlak hırıldadı Midemizse zırıldadı Karnımız çok guruldadı Aç kaldık biz Kütahya'da. * Durmuş Karakuş, Ali Dilki, Sedat Akgüden Ali Dilki |
Açık Ara Fark Attın
Sensizlik duvarları yüksek aşamıyorum Açık ara fark attın sana koşamıyorum Ne olursun dön artık sensiz ölü gibiyim İnan yaşamıyorum inan yaşamıyorum. Ali Dilki |
Açız Ekmek İstiyoruz
Diyarbakır Van'da Muş'da Bitti hayat pes diyoruz Ömrümüz hep karakışta Açız ekmek istiyoruz Yok mu bizi kayıracak Sesimizi duyuracak Karnımızı doyuracak Açız ekmek istiyoruz Çalışacak işimiz yok Ağrımadık başımız yok Bir sıcacık aşımız yok Açız ekmek istiyoruz Biraz kulak verin yurda Çoktan hayat bitti burda Siz baklava yerken orda Açız ekmek istiyor Doğru-dürüst yapın görev Yanıyoruz alev alev Ne araba ne de bir ev Açız ekmek istiyoruz ALİ der ki, geldi yeri Söylüyorum dünden beri Öleceğiz diri diri Açız ekmek istiyoruz. Ali Dilki |
Adımız Maykıl Olacak
Popomuzu baştan teslim etmişiz Yakında adımız Maykıl olacak Çoktan tükenmişiz çoktan bitmişiz Yakın da adımız Maykıl olacak Halkımızın yüzde yetmiş beşi aç Ödemekle bitmez dışa olan borç Bizi nüfusuna geçirecek Corç Yakında adımız Maykıl olacak Atam zamanında yoktu hiç engel Kimse atamazdı bizlere çengel Bir Türkse dünyaya bedeldi bedel Yakında adımız Maykıl olacak Kendi kalemize atarız gölü Bunda siyasinin büyüktür rolü Pusuda bekliyor gavurun dölü Yakında adımız Maykıl olacak Bizi özümüzden alanlar aldı Sırtımızdan köşe olanlar oldu Ahmet'ler Mehmet'ler mazide kaldı Yakında adımız Maykıl olacak Caddeler sokaklar yollar ecnebi İnsanlar bir tuhaf kullar ecnebi Konuşmalar yes no diller ecnebi Yakında adımız Maykıl olacak Mayk'ın testisinde bizdeki huni Hani verdiğiniz vaatler hani Elinde kalemi yazıyor Coni Yakında adımız Maykıl olacak Sizler kıç büyütün yapın hep ense Boşa yırtınırım ne yazık bense Fazla uzun sürmez böyle giderse Yakında adımız Maykıl olacak ALİ: ameliyat oldu fıtıktan Haber var mı ekmeğime katıktan Hepimizi siliyorlar kütükten Yakında adımız Maykıl olacak. |
Ağzından Yel Alsın
Aramızda her şey bitti diyorsun Ağzından yel alsın o ne biçim söz Ben seni unuttum gitti diyorsun Ağzından yel alsın o ne biçim söz Gerçek mutluluğa ermeden daha Bu aşkı yıkıpta girme günaha Ayrılık sözünü etme bir daha Ağzından yel alsın o ne biçim söz Böyle söyleyipte çektirme çile Ne olur bu aşkı düşürme dile İnan ki çok kötü şakası bile Ağzından yel alsın o ne biçim söz. Ali Dilki |
Akıllı Çocuk (Çocuk Şiiri)
Annem yokken ateş yakmam Ben akıllı bir çocuğum Babamın sözünden çıkmam Ben akıllı bir çocuğum Tanımadan kapı açmam Bilmediğim şeyi içmem Her yemeği yerim seçmem Ben akıllı bir çocuğum Asla olmam hiç haşarı İzinsiz çıkmam dışarı Karnemde var hep başarı Ben akıllı bir çocuğum. |
Ali'nin Zoruna Bakın
Olur olmaza çatıyor Delinin zoruna bakın Kaynanaya laf atıyor Gelinin zoruna bakın Kalmamış hiç çıkar yolu Ne yapsın şu hamal Bilo Taşıyor yüz elli kilo Belinin zoruna bakın Sonu dahi olsa mezar Bu düzene yine kızar İnadına hiciv yazar ALİ'nin zoruna bakın. |
Amir Efendi
Burda çok rahatım amir efendi Gak derim su gelir, guk derim ekmek İnsanlığım kalbim her şeyi yendi Gak derim su gelir, guk derim ekmek Kimse hakkımızı çalmıyor inan Alınterim rafta kalmıyor inan Bir dediğim iki olmuyor inan Gak derim su gelir, guk derim ekmek Seviniyormuşsun sürüldü diye Sayemde defteri dürüldü diye Başka bir kuruma verildi diye Gak derim su gelir, guk derim ekmek Sanmaki burda çok sıkılıyorum Hep kafama göre takılıyorum El bebek gül bebek bakılıyorum Gak derim su gelir, guk derim ekmek ALİ der; şaşırdın belki de buna Yalakanla haber gönderdim sana Tüm herkes çok iyi davranır bana Gak derim su gelir, guk derim ekmek. Ali Dilki |
Analar Ağlamasın
Dayanamaz yüreğim Analar ağlamasın Budur bir tek dileğim Analar ağlamasın İncitipte kırmayın Kalplerini yormayın Mehmetciği vurmayın Analar ağlamasın Çatılmasın kaşları Eğilmesin başları Kurusun tüm yaşları Analar ağlamasın ALİ der ki, yıkmayın Yavrusuz bırakmayın Ciğerini yakmayın Analar ağlamasın. Ali Dilki |
Anamızı Soruyorlar
Milleti hiç düşünen kafasını yoran yok Verdikleri sözlerin arkasında duran yok Her gelenin elinde demirden yağlı kazık Anamızı sorarlar, babamızı soran yok. Ali Dilki |
Ananı Al Git
Eller aya giderken biz gideriz karadan İnsanları hep eşit yaratmıştır yaradan Atatürk vatandaşı hür dikkat dinliyorken Birileri ananı al git diyor buradan. Ali Dilki |
Anne Duası
Allah senden razı olsun evladım Ellerini öpen çok olsun yavrum Tanrı’m bağışlasın sizleri bana Tüm gamın kederin yok olsun yavrum Hep ferah tut bozma sakın şuranı Sakın hiç kimseyle açma aranı Helalinden kazan bütün paranı Gönlün de gözün de tok olsun yavrum Ezdirmeyin kendinizi zalime Hiç boyun eğmeyin asla zulüme Gerekirse kalkan olun ölüme Davanız her zaman hak olsun yavrum Şeytana taviz yok aman ha aman Sonra hayatınız dumandır duman Annenizi örnek alın her zaman Başın dik yüzünse ak olsun yavrum. Ali Dilki |
Anneler Günü
Herkes annesine çiçek alırken Ben bir ah çekerim anneler günü Eller neşelenip mutlu olurken Ben boyun bükerim anneler günü Kapıdan içeri girdiğim zaman Duvarda resmini gördüğüm zaman Yüreğim burkulur inan ki o an Hayattan bıkarım anneler günü O gün evimizi bir hüzün sarar Vazoda çiçekler sararıp solar Gözlerim her yerde hep onu arar Dünyayı yıkarım anneler günü Yolumu kapatır hasret dağlarım Hasat vermez olur gönül bağlarım Oturur köşede gizli ağlarım Gözyaşı dökerim anneler günü. Ali Dilki |
Annemin Başucunda
Anneciğim üstüne onlarca çiçek ektim Önce gözyaşı döktüm sonra derin ah çektim Suladım kabrindeki gülleri zambakları Tek tek elle topladın dökülen yaprakları Dedim ne kadar zormuş sensizlik denen illet Dua ettim Tanrı’ya bunu anneme ilet Aralıksız her cuma yanına geliyorum Sana yüce Allah’tan rahmetler diliyorum Ali Dilki |
Arap Olayım
Ben bu hükümetten ben bu devletten Bir şey anladıysam arap olayım Ben bu vatandaştan ben bu milletten Bir şey anladıysam arap olayım Kimisi ak diyor kimisi kara Hergün biraz daha açılır yara Akıl sır ermiyor bu iktidara Bir şey anladıysam arap olayım ALİ der; çabamız ne yazık boşa Bizim sırtımızdan dönerler köşe Şaşırıp kalmışım bense bu işe Bir şey anladıysam arap olayım. Ali Dilki |
Arife Gecesi
Yıllardır çırpınırız, yokluğun pençesinde Bir kuruş göremedim, milletin nicesinde Elimiz koynumuızda, öylece baka kaldık Züğürt oturuyoruz, arife gecesinde. Ali Dilki |
Arjantin'e Döneceğiz
Mal meydanda görün işte Derdi nasıl yeneceğiz Galiba biz bu gidişle Arjantin'e döneceğiz Birazcık üstünde durun Hiç bitmiyor bizde sorun Belki bugün belki yarın Arjantin'e döneceğiz Sözlerime iyi bakın Çile gelir akın akın Uzak değil hayli yakın Arjantin'e döneceğiz Ey siyasi düşün biraz Elbet zordur, işin biraz Ağrıyacak başın biraz Arjantin'e döneceğiz ALİ der; halk sanma cahil Sorunlara biraz eğil Çok ciddiyim şaka değil Arjantin'e döneceğiz. Ali Dilki |
At Gözlüğü
Ey ahali duyun bizi Çıkarın at gözlüğünü Kul yerine koyun bizi Çıkarın at gözlüğünü Tabuları yıkın biraz Halk içine çıkın biraz Gerçeklere bakın biraz Çıkarın at gözlüğünü Unutmayın sözünüzü Kapatmayın yüzünüzü Açın biraz gözünüzü Çıkarın at gözlüğünü Bir kez olsun kaldır başı Bakın görün vatandaşı Halk yapmadan iç savaşı Çıkarın at gözlüğünü ALİ der ki, teklersiniz Dertlere dert eklersiniz Daha neyi beklersiniz Çıkarın at gözlüğünü. Ali Dilki |
Ayakta Uyuyoruz
Kulağımız sağırdır, sanmayın duyuyoruz Biz hala yerimizde ne yazık sayıyoruz Yıllar var ki milletçe bir gaflete dalmışız Ayakta uyuyoruz, ayakta uyuyoruz. Ali Dilki |
Aynı Kader
Aslında Hep aynıdır İstanbul'unda memurunda kaderi Kimse bilmez İkisinin de iki yakası Bir araya gelmez. Ali Dilki |
Ayrılığın Gözlerini Kör Ettim
Ayrılığın gözlerini kör ettim Artık bizi görmesine imkan yok Koskoca dünyayı ona dar ettim İzimizi sürmesine imkan yok Ali Dilki |
Az Önce
Giyinmiş kuşanmış allar içinde Güzeller güzeli geçti az önce Taramış zülfünü teller içinde güzellik kokusu saçtı az önce Rabbim ona vermiş tüm güzelliği Sevda ile dolmuş bütün benliği Sarhoş etti beni o güzelliği Gözlerim aşk meyi içti az önce ALİ der; sonunda kalmadı derdim Galiba sonunda murada erdim Hayal mıydı yoksa serap mı gördüm Gözümün önünden kaçtı az çnce. |
Baba Bana Bisiklet Al (Çocuk Şiiri)
Sınıfımı geçtim bugün Baba bana bisiklet al Sevincimden uçtum bugün Baba bana bisiklet al Söz vermiştin geçen sene Buna şahit Fatma nine Mızıkçılık etme yine Baba bana bisiklet al Ali Dilki |
Bahar Güneşim
Sevgili eşim Havva'ya Senin sevdan ile yandım yanarım Kükreyen volkanım yanan ateşim Her nefes almamda seni anarım Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim Cennet bahçesine yağan nur sende Şu gönlümü yakan ateş nar sende Güzellikler hazinesi var sende Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim Gizleme bu aşkı duysun tüm alem Papatyam, smbülüm, nergisim, lalem Gönül denizime akan şelalem Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum bahar güneşim ALİ der; şu kalbim aşkına muhtaç Ne kadar seyretsem gözüm yine aç Sensiz hayat inan kuru bir ağaç Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim. |
Barış Manço
Her önüne gelen sanatçı oldu Budur ülkemdeki kötü bilanço Sen gittin gözümüz yaşlarla doldu Geri dön ne olur gel Barış Manço. Ali Dilki |
Barışmak Zorundayız
Yanıp yanıp tutuştun Hasretin korundayız Hiç uğruna tartıştık Barışmak zorundayız Özlemi çok tattım ben Derdi derde kattım ben İlk adımı attım ben Barışmak zorundayız Eşe dosta koz verdik Komşulara yüz verdik Çocuklara söz verdik Barışmak zorundayız Ben yendim gurumu Sende yen onurunu Çözelim bu sorunu Barışmak zorundayız Ali Dilki |
Başımıza Taç Yaptık
Kürsüde atanları başımıza taç yaptık Gittikçe batanları başımıza taç yaptık Verdikleri sözleri hiç tutanı görmedim Seçmeni satankarı başımıza taş yaptık. Ali Dilki |
Bayram Geçti
Yine sen getirdin bizi oyuna Hizmet edemedin kendi köyüne Şimdi her şey çok boş artık nafile Bayram geçti, kınayı yak şeyine. Ali Dilki |
Bedduan Tuttu
Hiç bir şey olmadı diye ağlama Ettiğin beddua tuttu sonunda Dilek ağacına mendil bağlama Ettiğin beddua tuttu sonunda Gurur dağlarını aştımda geldim Perişan halime şaştmda geldim Şimdi ayağna düştümde geldim Ettiğin beddua tuttu sonunda Birgün söylemişti dersin demiştin Başın belalara girsin demiştın Alşlah bin cezanı versin demiştin Ettiğin beddua tutrtu sonunda İstersen bayram et istersen düğün Yaptığın şeylerle gurur duy ögün Karşında biçare benim gördüğün Ettiğin beddua tuttu sonunda Bilemedim gönlümdeki cevheri Baharı yaşarken geldin zemheri Sen kazandın bu savaşta zaferi Ettiğin beddua tuttu sonunda. Ali Dilki |
Benim Saçlarımdan Kış Eksik Olmaz
Dört mevsim kar yağar, garip başıma Benim saçlarımdan kış eksik olmaz Her gelen bir defa vurur döşüme Benim şu bağrımdan taş eksik olmaz Ellerim düşmüyor şakaklarımdan Tebessüm yok olmuş dudaklarımdan Yağmur eksik olmaz yanaklarımdan Benim gözlerimden yaş eksik olmaz. Ali Dilki |
Besleyin Yetimi
Bir eli yağdadır bir eli balda Besleyin yetimi sıksın etimi Meyve bırakmayın ağaçta dalda Besleyin yetimi sıksın etimi Bizim vergimizle yesin de şişsin Armut pişsin onun ağzına düşsün Sonra arkamızdan kuyular eşsin Besleyin yetimi sıksın etimi Evlerde sıkıntı daral bıraktı Ne de yaşayacak bir hal bıraktı Bir çoğunu şehit topal bıraktı Besleyin yetimi sıksın etimi |
Beş Çayı
Annem komşuya gitti Kalmadı hiç bir engel Bu akşam bekliyorum Beş çayına bize gel Mangalda mısır patlat Gelirken düşman çatlat Sen anneni atlat Beş çayına bize gel Başkasına gönlüm tok Gözlerimde uyku yok Çok özledim seni çok Beş çayına bize gel Yüreğim sana ait İnan ki Allah şahit Müsaitim müsait Beş çayına bize gel. Ali Dilki |
Bıçak
Ah Bir elime geçirsem Yetim hakkı yiyenleri Doğrarım Alimallah. Ali Dilki |
Biliyorum
Biliyorum maziyi Dünü özlediğini Biliyorum en güzel Günü özlediğini Biliyorum biliyor Beni özlediğini. |
Bir Çivi Mi Çaktınız
Tek başına iktidar oldunuz da ne oldu? Üçyüz altmış üç vekil buldunuz da ne oldu? Bir çivi mi çaktınız ülkemin duvarına Seçmenin oylarını aldınız da ne oldu? . Ali Dilki |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.