![]() |
Güner Kurt
Akraba
Hiçbir şey yokki onlardan üst Kral olsan padişah olsan yada şah Fark etmez sen aynı yerdesin Onlar aynı mesafededir sana Kalbin ve dilindir Tatlı ve acıdır Tat aldığın ve hoşlandığındır Sağın kadar solun Solun kadar sağındır Sana yakın en yakın mesafededir Baba oğul ana kızındır Damadın gelinindir Canın kardeşin Amcan veya yeğen kuzenindir Belirlesende belirlemesende Akraba akrabasındır |
Aldandım
Aldandım aldandım Bütün ömrüm boyunca Aldandım aldandım Bir elma uğruna Yanma gibi yandım Ben nasıl kandım Hem sevdalardan Hem dosttan yana Aldandım aldandım Her söze kandım Ben hep aldandım Açık denizler Yorgun bedenime ağır Kıyılarına sığındım kaldım Hep sevdim Sevildim sanarak Her darbede yara aldım Aldandım aldandım Aldandım aldandım Yinede usanmadım Bulunur sığınılacak bir liman Diye diye avundum durdum Bıkmadım aldanışlardan Usanmadım Bir teselli Bir çıkış yolu aradım Aldandım aldandım Her gülene her ağlayana Her sevdim diyene aldandım |
Aldanma
Ne aldatan ol Ne aldatılan ol Ama şunu unutma Yaşıyoruz aldatanın Aldandığı dünyada Hep kendini haklı sanma Hep en iyisi olduğuna inanma Kendini kandırma Kendinde kanma Yoksa kalırsın yalnız başına Aldana aldata Nasıl mutlu olursun Böyle devam ettikçe Yürümek zor Yollarda savrulursun Ben büyüküm demekle Büyük olunmaz Ben iyiyim demeklede iyi Dilin söylediğini Yaşamın tastik etmeli |
An Olur
An olur en sevdiğin şeyi Yapma hayali süsler dünyayı An olur yapamadıkların Savurur yakar seni Sevgidir bir arada tutan şey bizi Yaşayan yaşatan herşeyimizi Var eden aşkları Var eden aşkımızı An olur neler neler geçer içinden An olur neler kuşatır insanı Yapamadıkları özlemleri Sıra sıra sıralanırda ard arda Sorgular yargılar gelir bir zaman An olur yaşanmamışlıklar Kaplar içini Keşkeler ahlar fayda vermez An olur anarım ararım seni Hiç birşey teselli olmaz dindirmez An olur sen kaplarsın içimi An olur unutulur gidersin Ansızın umulmadık biryerde Çıkar gelir anılar Kimbilir belki birgün sende Onlar gibi çıkar gelirsin |
Anam
Bir daha olmasın anam Bir daha olmasın Gözünde yaşın Durgun bakışın Bir daha olmasın anam Bir daha olmasın Sen güneş gibi Güleç yüzünle Işılda anam Her an ışılda Biz ay gibi yıldız gibi Dünyan olalım anam Dünyan olalım Uyku girmez gözlerime Uykusuzmusun Neler hayal ettin anam Huzurlumusun Senin sevgin Senin kalbin Senin şefkatin Örnektir anam bize Mutlu olasın Örnektir anam bize Gurur duyasın |
Anlayacaksın
Anlayacaksın her şeyi Bir şeyler yokluğunda Ağlayacak ağlayacaksın Zor gelecek kabullenmen Haykırışların tesellin olacak Alışacaksın herşeye zamanla Uğrayacaksın vakitli vakitsiz Teselli bulacaksın yanıbaşında Anlayacaksın herşeyi zamanla Dallar ucunda yapraklar gibi Emanet olduğumuzu Bir şeyler hissedeceksin derinden Anlayacaksın nelerin değer Nelerin değersiz olduğunu Üşüyeceksin düşlerinde Belki bir yaz gecesinde Anlayacaksın zamanla Alışkanlıklarında değiştini |
Aşktır
Aşktır yaralar kanatır Vurur acıtır Aşktır güldürür sevindirir Herşey var onda Güzeli hoşuyla Yaşanır yaşatılır Aşktır aşk işte bu aşktır Bir bakarsın herşey tamam Bir bakarsın herşey yarım Bu iş böyledir Herşey yaşanır yaşatılır Aşktır aşk işte bu aşktır Acısı tatlısıyla Karası beyazıyla Hep aşk var bir tarafta Yaşanan hep aşktır aşk Her zamanda her asırda Ne diplerde ne zirvelerde Yaşanmıştır Aşktır aşk işte bu aşktır Daha nerelerde ne biçimlerde Yaşanacaktır |
Aynı Bahçe
Biz aynı bahçenin gülleriyiz Sarı pembe olmuş yahut kırmızı Ne fark ederki renklerimiz Biriz biz biz hepimiz Ayrı ayrı yollara düşsek Ayrıldığımızı hayal etsek Nedir ayıran ki bizi Yaşammı ölümmü irdelesek Fark etmesekte yanacağız biz Köz köz dalandıkça pişeceğiz Ki ikimiz daha hangi rüzgarlarda eğileceğiz Hiçmi batmaz hiçmi açıtmaz dikenimiz Zaman derlerya herşeyin ilacı diye Çareninde çaresizliğinde Ben yitirdim duygularımı Hissetmiyorum yanan eli batan dikeni Belki bir zaman sonra Alışacağız bu durumada Hatta olmuşmuydu varmıydı diyeceğiz Belki şimdi yaşadıklarımızada |
Ayrıldık
Sarı sarı yapraklar Dökülüyordu ağaçlardan Mevsim sonbahardı Ağaçlar ağlıyordu Ne bilelim gönlümüzün Ömrümüzün yapraklarıymış Bu mevsimde dökülen Bize ne oldu Esen rüzgarlara karıştık Tenimizde hislerimizmi öldü Yapraklar gibi savrulduk Ayrılık mevsimiymiş yaşanan Sarısı yaktı bizi sarısı ayırdı Ne oldu bize böyle Dilim varmaz söylemeye Ayrı ayrı yapamazken Ayrı ayrı olamazken Ayrıldık |
Bağışla Beni
Anlıyorum ve hissediyorum Bir adım kaldı ulaşmama Bu sevda yollarını Belki dümdüz geçemedim Bağışla beni beni bağışla Ya geç anladım Ya da geç kaldım Birşeyler eksik gibi Sayfalarımda Hatalarımda yanlışlıklarımda Sana sığındım Bağışla beni beni bağışla Yok olan bizlermiyiz Yok sayılan ne Arayışlarımızda dalgalar Yetmeyen ne Hatalarda olmuştur insanız Bağışla beni beni bağışla |
Bahane
Kanlar akıyordu Benimse gözlerimde yaşlar Bir yerlere yine Bombalar düşüyordu Parçalanıyordu yine yürekler Yine canlar Ne tuhaftı Duyduğum bahaneler Ne anlamsızdı Yapılan oyunlar Ucuzdu insan Ucuzdu insan zannedilenlerce Binlerce yıl geçti Toprak üzerinde yürüdü durdu insan İlerledim zannetti Toprağı teptikçe tepindikçe Ve savaş bitti diyorlardı Kaçıncı kez kaçıncı anonsta Kaçınçıya savaşıp barışıyorlardı Bahanesi bol dünyada Irak savaşı üzerine |
Bakıp
Üstüme yağsa Sağınak yağmurlardan Bir damla Ağlayamam çöle bakıp Aşk bahçesinde Gezsemde doya doya Güle dokunamam Bülbüle bakıp Gözlerim gözlerinde kalsa Vakitli, vakitsiz Tutuldum diyemem Güneşe bakıp Sanma ki sevmedim Sanma ki yanmadım Tutuştuğumu söyleyemem Ateşe bakıp |
Bazen Herşey
Bazen dağlar alır götürür Bazen engin denizler Yaprak ve dalga misalisindir Kopar uçar yada sürüklenir gider Herşey senin içindir Duygular,düşünceler Bazen günler Bazen de yıllardır ifadesiz Öyle an vardır ki Ömre bedel tarifsiz Herşey senin içindir Sensiz değersiz Bazen gözlerdir dil Bazen ellerdir işitir Senlik ve benlikten uzak Bazen bizizdir Ağlamakta gülmekte Herşey senin içindir |
Beklenmeyen
Bir şehir gömülürken geçenin içine Karanlık ve yorgunlukla dolu Ben ayaktaydım Issız ve sessiz sokaklarında Uykusuz Bir gün başlayacak Sabahın ilk ışıklarıyla Durgun ve solgun Hep aynı hikaye tekrarlanacak Umutsuz Yaşanacak yine bir şeyler Saatler dolacak boşalacak Takip edecek akrep yelkovanı Amansız Yarı belli, yarı belirsiz Gececek mevsimler Apansız Çalacak kapımızı Beklenmedik bir anda beklenmeyen Zamansız |
Bekleyiş
Beni sen senmi benden aldın Bana sen senmi yandın ağladın Leylalar Mecnunlar Keremler Aslılar Nasıl yandı durdular Ne gönüller ne bahçeler Viran oldu tarumar Vuslat bülbül ile gül arası İzlendi gözlendi her an Dinmedi durdu aşk acısı Şifanın ilacı oldu zaman Çal artık yaraya merhem Yaz artık gönlüme ferman Bitmedimi yetmedimi çilem Bitir artık dolmadımı sürem |
Belki Dünya
Belki dünya Aşk bahçesi olurdu Sevgililer Sevgiden ödün vermeseler Belki dünya Mutlu bir tablo gibi yaşanırdı Sevgililer aşkı El üstünde tutabilseler Hiç olmazdı kavgalar Unutulur hatırlanmazdı bile Belki dünya belki dünyamız Aşkla sevgiyle yoğurulsaydı Belki dünya silahlarla değil Çiçeklerle dolup taşardı Göz yaşları hüzünlü değil Sevinçten akar akardı Bellki dünya belki dünyamız Unuturdu kötü ve çirkini Kalpler hep sevgiyi yaşatsaydı Hep aşklara yelken açsaydı Tomurcukları açardı her daim Sevgi gül olur deniz olurdu Aşkı yeşil mavi bezerdi Birlikte yoğurulup Birlikte yaşanırdı rengarenk Belki dünya belki dünyamız Cennet bile olurdu |
Belli Değil
Oy gülüm yaralı gönlüm Sarılmış dört bir yanım Namert kral olmuş Ne olacak şimdi halim Çıksam dağlara haykırsam Duyan çıkarmı sesimi Bu nasıl devir bu nasıl devran Ne yanan bellidir nede yakan Vah gülüm naçar gönlüm Bulunmaz çözüm aman oy Dönen devirmi alemmi Çağmı değişti bizlermi Proplem ne çaresi ne Bilenmi yok nedir çözümü Oy gardaş yokmu dertdaş Kurban olayım olayım yoldaş |
Bence
Bence karıncalar dağlarda olmalı kimsenin ayak basmadığı yerlerde sence göz önünde olmalı bir çocuk eğildiğinde izlemeli ve görmeli bence sende haklısın sence ben |
Bildiğim
Tek katlı bir evdi Bildiğim Şöyle bir masa Birkaç ağaçlı bahçe Yüzün hiç değişmemiş Saçların koyuydu sade Bildiğim Bakışların hala sıcak Sesin hep aynı tatlılıkta Ve sen hep aynısın |
Bilinmez
Belki rüzgarlar şarkı söylüyordu anlayamadığım Belki yapraklar ağlıyordu dökülürken göremediğim Belki mevsimdi bizi böyle yapan Belki yaşamdı bitişiydi bizi üzen |
Bilmezdim
Bilmezdim sana bağlanmazdan önce Nasıldı neye benzerdi Duyardım kulaktan dolma sözler Bahsedilirdi ondan çeşit çeşit Bilmezdim baharmı yoksa hüsranmı Anlatırdı kimi Yaprak gibi dökülen zamanıda var diye Bilmezdim sana bağlanmazdan önce Nasıldı neye benzerdi Anlatılırdı o ilk tutulma Rüyalarda veya dalgınlıklarda Görmezmiş denirdi gözü başka bir şeyi Bilmezdim sana bağlanmazdan önce Nasıldı neye benzerdi Tomurcuk gül gibi güzel kokulu Benzetilirdi bir şeye Sen geldin araladın o kapıyı Bilmezdim sana bağlanmazdan önce Nasıldı neye benzerdi |
Bir Garip Sevda
Bir resimdi öylesine baktığım Düşüncelerimi odaklayan Bir rüzgardı ılık ılık esip Gönül dağlarının buzlarını eritip çözen Pembe hayallerde Beyaz bulutlar üzerinde dolaştıran Bir garip sevdaydı işte Sessizce içimde başlayıp Sessizce içimde sonu gelen |
Bir umut
Bazı şeylerin tekrarı olmaz Kandırıp durma kendi kendini Vazgeç affetmek bizim işimiz değil Yaşanan kalsın o sayfasında Sözler sözlerde kalsın Unutulmak bilirim acı Yeşermez sonbaharda yapraklar Bırakalım sarısında gönlümüz yansın Çok üzsede senide benim gibi Bırak anma olmazmı Bitti sanma bitmedi Yaşamın son sayfası |
Bitmesin
Kim bilir kaç çicekti açan Solmasını istemediğim o duygularda Bilmem neler düşledin Kah benli,kah bensiz zamanlarda Benim hayallerim belli Hiç tükenmesin bahar Solmasın yeni yeşeren sevgiye has tohumu Ne bu gün,ne yarın,ne yarınlarda |
Biz
Benim ayım ve güneşimsin Yani gecem ve gündüzüm 24 saatimsin Bu dünya İkimize ait bir dünya Bize ait olan Özelmi özel yaşam Karanlığı ışıksız Siyahı beyazsız Düşüne bilirmisin Düşün bakalım Yani neşe hüzünsüz Yani gülmek ağlamaksız Sade ve tek Ne kadar anlamsız Ne kadar katıksız Sen ve ben gibi Anlıyormusun Yani biz gibi Hissediyormusun |
Biz Böyle
Biz böyle gördük Biz böyle öğrendik Anne kucağı liman Baba ocağı vatan Uğrunda her şeye katlanılan Biz böyle sevdik Biz böyle bağlandık Limansız vatansız Nasıl yaşar ne yapardık Biz böyle bildik Biz böyle idik Yar dediğin can Yavrun canından kan Uğrunda herşeye katlanılan Biz böyle ağladık Biz böyle güldük Göz yaşlarımızda ırmaklar Gülüşlerimizde köprüler ördü |
Biz O Gün
Sevgi çiçeklerini derleyip Toplamıştık bir birimize Polenlerini dökmüştük Zaman dilimleri içine Ne o akşam Ne o güneş Ne o deniz Bir bir değil Hepsi bütündü içinde biz Büyülendi o yol O şarkılardan Belki görmemişti Böyle bir aşk hayatında Kıskandı yeşeren yapraklar Kıskandı yeşili sunan bahar Böylesi saf Böylesi temiz hislerden Naturali bozmuştuk o yolda Durmaksızın saatlerce Şarkılar söylerken |
Bizde
Biraz sevdalarda bizde yol aldık Biraz aşkı bizde tatmıştık Sorma anlatılmaz aşkımızı Tarif edememki yaşananları Tarif edilmez yaşanırmış bazı şeyler Damla damla usul usul birikirmiş bazen Her telden çalarmış aşkın makamı Vurgun yemiş gibi ıslah olmazmış seven Aşktan bizde anlarız mahrum değiliz Sevdalardan bizde geçtik yorgun değiliz Ne aşklar yaşadık ne sevdalar gördük Kör değildi açıktı gönül gözümüz Biraz sevdalardan bizde yol aldık Biraz aşkı bizde yaşadık Ne güneşi ne ayı ne yıldızı Tarifi yok aşklarda bizde yaşadık |
Bize Biz
Biz bekleriz hep kahraman Hep bir kurtarıcı Topyekün değişmemiz gerek Yokmu bilen bunu Budur gereği budur ilacı Okumak gerek eğitim gerek Kültürle yoğurup yükseltmek gerek Yokmu bizim bize güvenimiz Yokmu bizi eğitenimiz Bize biz gerek bize biz |
Boğaza Doğru
Karacabey boğaza doğru Sevgiler yolu her hafta sonu Sevenleri buluşturuyordu Bu böyleydi hep böyle sürüyordu Haftalarca aylarca Bitmeden devam ediyordu Biz o yolda o asfaltlarda Kilometreleniyorduk Yolları bazen uzun Bazende kısa zannediyorduk Aralıksız devamlı Birbirini tekrarlayan olaylar Hep aynı hep aynı duygular Bitmeyen gelgitlerde Bitmeyen tekrarlar Sevginin güçünde Uzaklarda bitişler Bitişlerde yeni başlangıçlar |
Bu Aşk Dünyada Bitmez
Gözlerinde sevgi gördüm Bu aşk dünyada bitmez Ben seni ömrümce sevdim Bu aşk dünyada bitmez Yıldızlar eşlik ediyor uzaktan Her şeyin üstünde aşk bu Gözlerime bak anlarsın Bu aşk dünyada bitmez *******i rüyam oldun Sabahlarıma doğdun Gözlerime bak anlarsın Bu aşk dünyada bitmez |
Bu Gece
Bu gece sendin düşündüğüm Sendin uykum uykusuzluğum Bu yüzden bu hallerim Bu yüzden bu durumum Karıştı gecem gündüzüm Karıştı sonum sonsuzluğum Sendin içtiğim serhoşluğum Sendin her kadehim her yudumum Anlasanda anlamasanda Sevsende sevmesende Sensin bunlara sebep Sensin düşlediğim Bu gece iyi değilim Bu gece kalbimin yüz ölçümündesin Kilometrelerce derinde Kilometrelerce mesafedesin Ben yalnızlığı yaşıyorum Bu yüzden bu hallerim Ben sensizliğe dayanamıyorum Bu yüzden bu haldeyim |
Bu Mısralar
Bu mısralar sana Kahkahalarla güldüğümüz Bir zamanlar anısına Kaç aşık var Birşeyler yazılmış uğrunda Kaç aşk var yaşanmış Bizim gibi Kaldımı ki şimdi Kaldımı ki bu zamanda Hani o ilk bakışlarımız Hani o kalplerimizi yakışlarımız Dünya bir yana Sen bir yana Başka bir şey görmeyen Görünmeyen zamanlarımız Ne güzeldi bir zamanlar Ne güzeldi o günler İşte bu mısralar sana Bir zamanlar bu kalbi Bu denli yakışın anısına Gül bir ömür boyu Bir zamanlar olduğu gibi Gül ancak gülmeler yakışır sana Gül ancak gülmeler takılsın aklıma |
Bu Yüzden
Siz bilmezdiniz Böyle dalgın Böyle durgun hallerim neden Siz anlamazdınız Bir üzüntülü Bir sevecen hallerim neden Beni üzen ve sevindiren Sizdiniz Bu haller bu yüzden İyiliğinizde iyiydim Hüznünüzde hüzünlü Bu yüzdendi değişkenliğim Yaptıklarım bu yüzden |
Bütün Aşklar Güzeldir
Bütün aşklar güzeldir Sonu acı olsada Gerçeğin kendisidir duygularda Şarkılar dilidir Onu anlatır bitmez bir hazla Söyle bana Bu dünde böyle değilmiydi Ne değişti ki Sen ben başka O yaşıyor yine duygularda Bütün aşklar güzeldir Sonu acı olsada Temelde yatar sevgi Sarar hepimizi Bilinmez bir yaşta Söyle hangimizi sarmadı ki Bir şeyler verdi Bir şeyler aldı bizden Hangimizin gözü dolup duraklamadı ki Onu anarken Bütün aşklar güzeldir Sonu acı olsada Gerçeğin aynasıdır duygularda Onu anlatır büyük bir hazla Yaşandı yaşanacak Daha nice örnekte Dünya döndükçe,zaman işledikçe Söyle bu dünde böyle değilmiydi |
Çok Şey Değil
Bakma göz yaşıma Bakma nemli oluşuna Onlar durgun zamanlardan kalma Kaçırma gözlerini gözlerimden Çekme ellerini ellerimden Ürkekliği geçmişten gelme Yarın elma gönül alma Çok şey değil istediğim Kalbini sevgini Alma benden yeter bana Sana aşk sana sevda Sana sevgi veriyorum Hemde en güzelini Yollarına seriyorum Ellerini ellerimden Bırakma ne olur Gözlerini gözlerimden Ayırma bir ömür Ben sensiz yaşayamam Bu kalp sensiz ölür Yarım elma gönül alma Çok şey değil istediğim Kalbini sevgini Alma benden yeter bana |
Değilmi
Bu gökyüzünde maviliği Şu yerde topraktan biteni Bizler için mavilenip Bizler için yeşertilmedimi Neden paylaşımda dengesizlik Yoksa bizim değilmiydi |
Deli Dolu
Sen bir yaramaz Sen bir şımarık Ele avuca sığmaz Deli dolum deli dolu Eylen bakalım Geç dalganı geç Ne kadar sürer Bu deli dolu haller Yine bugünde havandasın Yine gönlünce yaşamaktasın Geç bakalım dalganı geç Seç bakalım bugünde seç Sıra banada gelecek elbet Yine çakan yerinde Yine formundasın Geçilmez yanından Deli dolum deli dolu Gün senin günün Unuttun yine nasıldı dünün Git bakalım bugünde git Nereye kadar sürer Bu deli dolu haller Deli dolum deli dolu Gün gelir değişir bu haller Değişir devram değişir insan Deli dolum deli dolu |
Derin Yaralar
Derin yağralar, derin yağralar Dışta değil içte kanarlar Sayfa sayfa açılırsın derinlere Sayfa sayfa yol alırsın derinlerden Ne düşüncelerinden silebilirsin Ne yaptıklarında unutabilirsin Bu öyle bir şeydir ki Bedeni ruh hali Bitevi herşey bitevi heryer Etle tınak misali Derin yağralar, derin yağralar Dışta değil içte kanarlar Yürürsün yürürsün adımlar ileri Anılar geri götürür Yollar yoğrar bitap düşürür Yaşanan eksiktir özlem bitirir Derin yağralar, derin yağralar Dışta değil içte kanarlar |
Dolaştım
Dolaştım sensiz seninle Yalnızlığı içtim yudum yudum Mahküm gönlümde Davacı sendin Savunamam kendimi Sana karşı bilirsin Sorma bilirsin nasıl olurum Dolaştım sensiz seninle Bu şehrin sokaklarını Yağmur yağıyormuş üstüme Ne fark ederki Ben zaten sırılsıklamım Yaşadım doduğum şehirde gurbeti Anladım ayrılık acısını Dolaştım sensiz seninle Yalnızlığı içtim yudum yudum Çıkarma zincirlerini gönlümün Bırak orda kalayım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:14 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.