![]() |
Ahmet Aksoy 2
Hata
Tutulamayacak kadar kaygandı Korunamayacak kadar kırılgan Üstelik kaybedilemeyecek kadar da değerli Gidilmesi gereken ama asla gidilemeyen Bir yol gibiydi, bir adım atsam Tekrar geri çekerdim Korkardım hata yapmaktan Korkardım, ama yinede yapardım Ne yapsam da hataydı zaten Ama en son hatayı sen yaptın Noktayı yanlış zamanda koymakla Daha yaşanacak çok şey vardı Şimdiyse sonsuz hasret kaldı geriye. Ahmet Aksoy |
Hatıralar
Morg soğuk morg soğuk şimdi Ölüler yatıyor birbirinden habersiz Soğuk bir huzurla Ben dolaşıyorum aralarında Benden habersiz ölülerin yanında Soğuk ölüler çürümeden çürümüş ölüler Göz yaşlarında yaşayan Solgun ölüler. Ahmet Aksoy |
Hatırlar mısın?
Telefonda bana ayrılalım dediğin gece Ağlayarak sen kendini Ne zannediyorsun demiştim O seni küçümsediğimden değil Bana verdiğin acının büyüklüğündendi. Ahmet Aksoy |
Havalı Şiirler I
bir böcek kadar açım ..bir böcek kadar tok garip şey ah! şu ihtiyaç böcekler giyinmez çıplaktır ..ben elbise giyerim ...çıplaksam deli derler garip şey ah! şu ihtiyaç bir böcek düşünmez ..dünya derdi ahiret derdi gari şey ah! şu ihtiyaç Ahmet Aksoy |
Hayal Kaldıracın
Hayal kaldıracına bastım Ve havalandım, hayallerin yetti Beni havalandırmaya Ve hala uçuyorum senden uzaklara. Ahmet Aksoy |
Hayal Kırıklıkları
Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. HAYAL KIRIKLIKLARI Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. HAYAL KIRIKLIKLARI Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. Ahmet Aksoy |
Hayal Meyal
..................! Hayal meyaL! ............! Her şey Hayal meyaL! .....! Yaşanan her Şey hayal meyaL! ........! Bilki her Şey Hayal meyaL! ..! Bilki ölmüşüm Herşey hayal meyaL! ........! Bilki yaşam Hayal meyaL! Ahmet Aksoy |
Hayalet III
ah sen yine zama yiterken tane tane geçiyorsun ruhumun tüm yollarından gece ah sevginden yoksun bırakılmış gövdem bir ağaç gibi kuruyor yağmursuz iklimlerde ben sana bir isim koydum iç korkularımdaki mahsur kılınmış izlerine acı kokan gül ben sana bir isim koydum anılar hüzmesinde tut tut ki havadaki adını zincir ah sen benim Leylam kavuşmasız vuslatlarda zaman öyle geçti öylesine sürükledi ki çalarak bizi artık hiçbir tarih unutamaz seni hayalet, kıyamete kadar dolaş sana verdiğim adla Ahmet Aksoy |
Hayallerin
Hayallerin vardı ya Beni terk etmene değecek Hayallerinin Rengi varsa O renk maviydi Çünkü gökyüzü kadar uçsuz Denizler kadar geniş Beni yutacak kadar da derindiler Yuttular da Hem beni hem de aşkımızı. Ahmet Aksoy |
Hayalsiz Olmuyorsa
aya ilk ayak basan ............hayalnottur çünkü önce hayaller uzanmıştır .............dış dünyaya ki hayal edilmeseydi ....uzayda yolculuk ne astronot olurdu ........ne kozmonot öyleyse bu katiyet sonucunda ......düşten türeyen her keşif neden kökünden yoksun ..........isimler alır. Ahmet Aksoy |
Hayalsiz Zihinler İmkansızmış
hiç bir silgi üreticisi yetişemedi .............seni hayatımdan çıkarmaya yüzsüz ölüler gibisin ........................inatçı ve kabulsüz Ahmet Aksoy |
Hayat
Çalı, diken, çimen hayat Çimen gibi çalı gibi Diken gibi hayat. Ahmet Aksoy |
Hayatın Anlamı
ay yadsırken gökteki yerini .................sürdürülemez mutluluk çalıntı akşamlar çalarken sessizliği ................dinlenemez us kimbilir belki de bu şiirde gizli ..................hayatın anlamı Ahmet Aksoy |
Haykular II Sevgili Barış Aluk Dostumun Desteğiyle
XI kanım akıyor sızdıran damarlardan yerin dolmuyor XII sevgi özlemin tın sesinde büyürdü sağır etmeye XIII her geçen saat birbirine benzerdi senin yanında XIV güne bakarken açılır çiçeklerim sensizlik gece XVI şimdi sensizim hançeremde akrepler esin rüzgarında XVII uutulmuş an sahipsiz resimlerde tek mesut zaman XVIII hamallar sardı gemiler geldiğinde karıncalandı XIX ironilerdir hayatın ilk doğrusu gariban usum XX sofra üzeri doldurulmuş açlarla açlar yeniyor Ahmet Aksoy |
Haykular III Sevgili Barış Aluk Dostum'un Desteğiyle
XXI yıllardır yoksun oysa hep duruyorsun olduğun yerde XXII buyum ben buyum diyebilmeli insan eğer değerse XXIII kamelya açtı Çinden uzak bir yerde itafen Çine XXIV öykündü güller bülbüllerin şevkine sessiz kırmızı XXV bırakmaz artık tuttu bir kere kalbi şair damarım XXVI yabanıl ruhum kaçar doğdum doğalı saf mutlulukdan XXVII aklım kalmıyor ne zaman düşsen kalbe azizim sana XXVIII zamansız ölüm gelme ne olur bize haber verip de XXIX ölüler sırdaş ve dost birbirlerine vefalı sadık XXX ağlama sakın cehennemdeyim diye anahtar sende Ahmet Aksoy |
Haykular IV Sevgili Barış Aluk Dostumun Desteğiyle
XXXI ayrılık vakti delerek geçer eti kandır gözyaşı XXXII içtiğim şurup sen giderken tattığım hicran şurubu XXXIII dünden bugüne açılır kapanır kalp topraktır gömüt XXXIV anılar dolup taşacak yüreğinden ağlayacaksın XXXV acıları ak hüznü al yuvarlardı insan olarak XXXVI şiirler eskir gün be gün tatlanarak şaraplar gibi XXXVII böcek yuvası insansız mezarlıklar doyarmı kurtlar XXXVIII zaman akardı kalbinin musluğundan musluk tıkandı XXXIX kimsesiz çocuk kaldırımlarada uyur yalnız başına XL sakın ağlama bir duyan olur hepten kahrolur Ahmet Aksoy |
Haykular Sevgili Barış Aluk Dostumun Desteğiyle
I balık yalnızdır pullarını yitirmiş okyanusunda II benden gökyüzü köşe bucak kaçıyor öldüm mü yoksa III şarap ve sucuk kurulmuş kurt sofrası ağlar aç çocuk IV günümde yoksun düşelerimde uyurken uyan gel bana V düşünde sakin kırmızı pabuçlu kız alemi oyun VI uzansa eli toprağa mahsur ölü tutacak göğü VII hak deyince ruh büründü cismine kadar mahşere VIII koptu çerçevesi ah ömür çerçevemin kırıldı yerde IX bir saçak altı yağmur damlar saçıma ürperirim sen X kondu damına güvercin havalandı barışdı adı Ahmet Aksoy |
Hazin
Bir anarşistin anıları gibisin Her şeye saldıran kendine düşman Hiçbir tutacağın yok geçmişlerde Ve böyle giderse olmayacak da Yıllar ihtiyarlatırken bedenini Sen yalnız olacaksın, yapmadıklarının Yalnızı, yapamadıklarının eksikliği Yapamayacaklarının fazlalığıyla. Ahmet Aksoy |
Her Şey
Her şey düşündüğün Gibi olmayacak Hep istediğin Hep arzuladığın olmayacak Elbet yarim dediğine Kavuşacaksın bir gün Ama unutma Ölümü en çok seven En çok korkar ölümden Bir kocanın karısından Korktuğu gibi. Ahmet Aksoy |
Her Yer Aynı
Her yer aynı benim için Senin olmadığın. Soğuk sıkıcı. Yapacak hiçbir şey yok Düşünmekten başka Umudu ve umutsuzluğu. Ahmet Aksoy |
Herşeyi Olan
Her şeyi vardı Derdi yoktu İçindeki geçmişten kalan Bir tek dertten başka Zaten hiçbir şeyi de Dert etmezdi. (onun dışında) Can dostları vardı Gerektiğinde yanında olan Bir tanesi hariç Her istediğini yapabilecek gücü vardı Tek bir isteğinin dışında Fazla bir isteği de yoktu aslında Kendine sorarsan Her duası da kabul edilirdi Şükürler olsun Bir tanesini hesaba katmazsak tabi. Onunda kabul edilmesini Ömrü boyunca da bekleyebilirdi Bekliyordu sabırla bıkmaksızın. Ahmet Aksoy |
Hırsız
Bir hırsız gibi Gırdın yüreğime. Bir hazan Gecesi ansızın. Kalışın olmadı kısa. Yetti götürmene İyi olan her şeyi. Ahmet Aksoy |
Hiç Değilse Bu Gece
Gel diyene gider misin Üzüleni teselli eder misin Acılara merhem misin O zaman uğra bu akşam Uğra soframıza Bu gece sana çok iş düşecek Paramız yok ama Yine de seni memnun ederiz Ne istersen alabilirsin Her şeyimiz senin olsun Yeter ki gel, hiç değilse bu gece Acımıza merhem olsun. Ahmet Aksoy |
Hilkat
kimse tanıyamaz seni ve duyguların ..en haşin rüzgarlara vurur ..........kimse anlayamaz yalnızsın ilk kez toprağına ...üfledi ruhu Tanrı tekdin ...çevir nen varsa yaradılışa Tanrı tekdir ....ve sen anla neden üstün olduğunu. Ahmet Aksoy |
Hiroşima
zamanın tamamlanmadan sunulmuş ..........eskizleridir ............her tarihi hata ki bu yüzden kanatır .........yaşandığında acı çeken zaman değildir ama ...geleceğini oyuncak yapan insandır. Ahmet Aksoy |
Horozun Yanılgısı
Duyduğunda “Erken öten Horozu keserleri” Erken öttü Neden mi? İntihardan korktuğundan Ve ölüme susadığından Oysa habersizdi Etinin tazeliğinden Elde var Organ nakli İşte bu yüzden Kimse, intiharını Ya da intihar mektubunu Görmedi... Ahmet Aksoy |
Hoşlanmak
Birinden hoşlanmak ne garip Ona dokunmak Soluğunu hissetmek hoşuna gidiyor Yanında olsun istiyorsun Yanında olmak istiyorsun Ve yanındayken hiç hata yapmamak. Sanki birlikte olsan Sonsuza kadar hiç hata yapmayacakmış gibi Hiç gitmesin diyorsun içinden Ve gidiyor Ve sen, hiç hoşlanmamış gibi Unutuyorsun Sanki hep birlikte olmayı istemiyormuş gibi Ve ertesi gün uyanıyorsun Duyguların körelmiş Belki de cesaretini kaybetmiş Yeniden başlıyorsun Yeni bir güne Ve sanki hiç hoşlanmamış gibi Arkadaş kalıyorsun. Ahmet Aksoy |
Huzursuz
gözlerde hep aynı gergef ….ruhsal bir paradoks her tabu bir gün yıkılmalıdır biz ki hem yoldaşız ………hem de yol dışı birbirinin ölümlerini izleyen …….koyunlar gibi yani ağlamaklı ama tutkuları içinde birbirimizin ölüleri üzerende ……sevişerek gün geçiriyoruz içimizde kör bir kuyu …bakışlarımız tülden birer ip lakin yetmiyor dipteki alevi …………çekmeye dışarı. Ahmet Aksoy |
Hükümlü-Hükümsüz
Zaman ağartırken Eski günahları Binlerce ölü mahkum Hüzünlenir Ve tükürürler Yanlış zaman Yanlış yer denklemlerine Ki onlar Giydikleri hüküm Henüz eskimeden üstlerinde Apar topar yollanmışlardır Bir ipin ya da bir baltanın ucundan Başka bir hükme... Ahmet Aksoy |
Hükümsüz
Her şeye hükmün geçer zaman Her geçişin bir getirir Bir götürür Engel yoktur önünde Canın ne isterse onu yaparsın Ne hesap sorulur sana Ne de ceza yazılır Bende keyfini bekliyorum yıllardır Aşk acım var dinmesini istediğim Merhem olmanı bekliyorum Tüm gücünle de geçiyorsun aslında Ama benim acılarımı da Yanında götürmüyorsun giderken Yoksa aşkımı söndürecek mecalin mi kalmadı Ya da kıyamıyor musun aşka Yada dayanmıyor mu yüreğin Hükmünü vermeye. Ahmet Aksoy |
Hürriyet Takvimi
akvaryumdan atlayan balığın hayal gücü, o son an kendini ondurur, geriye kalan yokluğun yokluğu, açılan bir çığır; “mesih arayan aziz ……sonunda kendini bulur! ” Ahmet Aksoy |
Hüsnüm Hüzün
'Dönmedin Kendime kaldım' burada, yatsıyı .......çoktan .....geçti zaman ki hani bir an ......için sönse ......bıraktığın mum dönmeyeceğine, ...........neredeyse ...ben bile inanacağm oysa yılları .........eskitmeden döneceğim dedin izler silinmeden gittiğin yoldan ....gelecektin belki de bu yüzden bıraktığın mumu hiç yakmadım.... Ahmet Aksoy |
Hüzne Ortak
ne zaman ortak olsan ........bir insanın göz yaşlarına bir sınıftan başka bir .........sınıfa geçiyor göz yaşlarımız oysa memnun olur .....................kendi hüznünde .................................yalnız olan ağır gelir saatsiz .............bir konuğu ağırlamak kaçkez dudaklarımız ....................boşluğa açılır hançeremizden süzülür ..............anlamsız mırıltılar imgeler yerini zamana bırakır lakin kurulması gereken ..........................kurulmalıdır sarp bir kayayla ki ne zaman ortak olsak .........bir insanın göz yaşlarına bir sınıftan başka bir .............sınıfa geçer gözyaşlarımız. Ahmet Aksoy |
Hüznün
Bir sarılıştı hüznün Bir seviş, kolları güçlü Kollarıyla saran bir umacı Kimi zaman korkunç Kimi zaman babacan Ama hep saran Hep sarmalayan Sense kollarında Bir sıkışıp bir rahatlayan. Ahmet Aksoy |
Hüznün Gölgesinde
ışıklar ışıklar ışıklar, karanlığın dudak büküşleri. ışıklar ışıklar ışıklar, gecenin sahtekar gülüşleri tükenmez hasretimde ..........dalkavuk yıldızlar. fısıldamaktan başka bir şey .........gelmez ki ellerinden, yalnızlığımda çaresizliklerimi. elim ermez ki söndüreyim ............seslenişlerini. ruhumu salmak geliyor içimden, hızlarının erişemeyeceği .................bir suratle, lakin zincirim esir .........hüznümün mateminde. Ahmet Aksoy |
Hüzünbaz
Kırık döküktü her yerin Çıkık içindeydi bedenin Ve sen, bir doktor yerine Bana geldin Niyetin geçirmekti acılarını Alelacele, üstün körü Aslında için için mutluydun Üzgün olduğunu söylerken bile Bense, bir doktordan çok Bir çıkıkçı hüneriyle Seni iyileştirmeye yeltendim Yetmeyeceğini bile bile! Ki asla iyileşmedin Hep sızladı uzuvların Ve acıyordu her yerin bana bakıp Beni sevdiğini söylerken bile... Ahmet Aksoy |
Hüzünsüz Ev
'seni bir noktaya bıraktık bizden, en uzak noktaya' iskarpinleri yağlı, üstündekiler, yaşlı bir adamın, yaşına uygun giysiler, gözlerinde eski bir düş, yüreğinde ölüm, inceden inceye bir süzülüş, hep bir nota var takılınan, yaşamın içine açılıp içine kapandığı bir nokta. ki adam, içine uyuyup içinden uyanmakta. saatin tik taklarına alışmış oda, zaman sessizlikte tembel. acı desen hissedilmiyor, öfke desen sevgi kadar uzak, hüzün bile çoktan terk etmiş adamı, adam yalnız kendi 'noktasında' iskarpinleri yağlı, üstündekiler, yaşlı bir adamın, yaşına uygun giysiler, gözlerinde eski bir düş, yüreğinde ölüm, inceden inceye bir süzülüş, Ahmet Aksoy |
Işığa Yer Yok Mabedinde Ömrün
karanlığım bitmez tükenmez gayemsin yüreğimde narin bir buğu gibisin ben ki korkarım sen de bir gün gidersin o vakit bedenim ölüme yenilsin aşkım kalmadı çimde aydınlığım terk edişine bu derece yanmadım öyle ki içime düştü yokluk kaygım gözlerimi ilk kez ışığa kapadım ne zaman çalar saati ayrılığın kaybolur ebedi kederi hicranın işte o an çözülür zinciri canın beni yaşatan büyüsü hatıranın Ahmet Aksoy |
İade
sözcükler iade sarmalı, sarmalı! bir el ve bir avuç, avuç! uç uç şair meleği meleği! görelim nereye kondurur, kondurur! bu sarmal seni seni seni seni seni seni... Ahmet Aksoy |
İç İsyan
semazenler dönerken ....ortalarında zıplayan adam içindeki şeytanların ...ayartmalarına kanan adam. Ahmet Aksoy |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.