![]() |
Hatice Güler
Aç Gözlerini! ..
Aç gözlerini,ayağa kalk koca insan Ruhunun güzelliğinde ötelerde olan Derin gözlerinde nice sevdalar sunan Kalk ayağa bizleri üzme Bizi sensizliğe terk etme. Bilirim ki gözü uyur,dili dua okur Tekleyen kalbi aşk ile, Sevgiliyi dokur Hasretin nice kalplere dokunur Kalk ayağa geldim de Gidemedim gidemedim de Aç gözlerini,ayağa kalk koca yürek Dualar yağıyor uzaktan yakından Seninle tuttuk nefeslerimizi Seninle aldık kaderimizi ellerimize Seninle sarıldık Yüceler Yücesine İnancım tam meleklerin seni korusun Seni tutan eller seni bırakmasın Bir fırsat daha seninle yaşamaya Rabbim seni sevdiklerine bağışlasın Seni, ömrünü adadıklarından ayırmasın Aç gözlerini koca yürek! .... (Çok sevdiğim,babamdan sonra babam dediğim çok değerli,elleri öpülesi dualarımız seninle...) 20.04.2006/Berlin Hatice Güler |
Affet Bizi Ey Sevgili...
Sana dil uzatmış zalim İncitmiş seni Yüreğimden hançerlendim Sensizliğime bir yara daha aldim Gül boynunu büktü bükeli Gül çaresiz Bülbül suskun.. Gölgelerim Sensiz Dualarim Sensiz İnsanlığım çaresiz Sevdam öksüz Hasretim Sensiz Sevinçlerim mahzun Ruhum garip.... Affet bizi ey Sevgili... Hatice Güler |
Aglamak İstiyorum
Kapılar bir biri ardı sıra kapanıyor Sevdam kanatlanmıs uçuyor elimden Yakalamak istiyorum Tutmak istiyorum Askın bana bir lütuf,hep içinde kalsam Gözlerinde yaşasam,solmasam Canım gibi Kanım gibi *******i ay ışığı seni bana anlatır Güzel gözlerini bana yansıtır Nurum gibi Senin gibi Hasretin dibine vurdum sensizlikte Kıyametim kopar her gece içimde Ağlamak istiyorum Ağlamak istiyorum |
--------------------------------------------------------------------------------
Ağıt Gibi... Güneş çekilirken dünyamdan Üşütür güneşin batması Karanlıklara dalarım sensiz Güneşin ısıtamadığı yüreğimi Ay'ın nuruna teslim ederim Yitirilen umutların ardından Gülümsemeyi bile unutmuş İfade yorgunu gözlerim Gözlerinden düşmüş Tıpkı geceye düşen ağıt gibi…. Hatice Güler |
Ağlama Sevdam
Sus sevdam sus ağlama Kavuşma gününü bekle Ne üzül ne de onsuz olma Ne de onsuz gün doldurma Sus Sevdam Sevildiğini bil... Aşk çiçeklerini soldurma Gülünü bir tek ona sakla Sevdanı haykır gerekirse Ama ne olur hüznüne ağlama Sus Sevdam Kalpdesin bil... Dar gelir dünya sığamazsın Karanlıklara ışık saçarsın Gökyüzüne sakın küsme Yıldızlara uzan ama ağlama Sus Sevdam Yollarını bil... Gözlerinde sevgilinin resmi Baktıĝ ın her yerde o var Sıcak nefesin yarini sarar Hasretine dokun ama ağlama Sus Sevdam Kollarını bil... Uzaklar yakın, etme tasa Aşk tacını takdın başa Mutluluk inan senden yana Yanarsın ama Sevdam ağlama Sus Sevdam Vuslatı bil... Sus Sevdam ağlama Sevgili sende.... Sen Sevgilide... Hatice Güler |
Ana Yüreği
Bakışlarında buldum şefkati bebeğim Ana yüreğim dayanmaz sana Rengarenk motifli kelebeyim benim Sevgime kanatlanıp uçsana Açtırdın bana bağrımda çiçekleri Rengarenk hepsi mis kokulu Gökkuşağindan sevginin rengi Bebeğim benim sevgi okulu. Sevgi kanatlı kelebeklerime..... Hatice Güler |
Anam
Bir kez gördüm Yüreğime aktı sırlı ANA sevgisi Pamuk ellerini öpünce Elleri ellerimi tutunca Gül kokularını bulunca Ten tenden ırak Ruhum oracıkta Hayat bulunca Bir de Sevgiliye kavuşunca Anaların Sultanı Anam Dualarınıza muhtacım………… Hatice Güler |
--------------------------------------------------------------------------------
Anlamlı Hediye Bugün benim dogum günüm, mutluyum,fakat doğduğum için değil. Üzerine titrediğimin ilgisine mazhar olduğum için. Sesini duyamadan, gözlerine bakamadan, ta ötelerden vuslat ateşini bir an söndürdüğü için. Aldığım en güzel, en anlamlı hediyenin sarhoşu olduğum için. Teşekkürler.... Hatice Güler |
Arıyorum Arıyorum her yerde Gül dalında dikeninde Küstüğüm sevgimde Yosun tutmuş sahillerde Esen yelin haberinde Arıyorum gecemde Tan yeri,seher vaktinde Gülücükler saçan bebeğin gülüşünde Aşıkların gönüllerinde Boşluğa uzanan ellerde Sarmaş dolaş sevgilerde Benzi solmuş bu evrende Arıyorum,arıyorum Derdime bir çare...... Derdime derman iki kelimeye Küstü gönlüm bu alemde her şeye.... Hatice Güler |
Aşkına Müptela...
Uzaktan yeşili parlar yüreğime Alır canımı can kafesinden Olmaz Aşık Maşukundan ayrı Bir Sen anlarsın gönül dilinden Yar....Yar.... Sevdamın sahibi Bana izin ver Göster....... Dallarım kırılır sen yoksan Sevgili Akmaz derelerim kurudu sensiz Hayat denilen hasretler diyarı Dindirmez hasretimi sensiz Yar...Yar... Kara gözlerine Müptela Gönlüm..... Hatice Güler |
Ateşten Gömlek
Gecenin sessizliğinde Sende buldum kendimi Aramızdaki mesafeleri Aştık sevgimizle Yürek çırpınışlarımızda Tek bir yürek halinde Tutarak ellerimizi Coştuk sevgimizle Sensizliğin koyu renginde Ürkek adımlarımızın İzini sürdük seninle Ateşten gömlek giyerek Yangınlara daldık seninle.... Hatice Güler |
Ay Parçası
Ay Parçası yüzüne Derin iki gözüne. Simsiyah derinliğine Mest oldum Efendim. Sakin duran bakışına İki kaşın arasına Kusursuz dudaklarına Hayran oldum Efendim. Kucaklayan asil duruşuna Gözlerinden sevgi sunuşuna Ezelden ebede SEN oluşuna Aşık oldum Efendim. Ahir zaman ümmetininim Çok fakir ve de acizim Sensiz ben pek garibim İmdat eyle Efendim! Sensiz bu dünya zindan Nasıl etmem feryadü figan Yapayalnız Sensiz bu can İmdat eyle Efendim! Canımla başımla izindeyim Ben aşkının gölgesindeyim Şefaat ey Sevgili...... Hatice Güler |
Ay Uyumuş
Geceyi sevişim sana rastlayışımdandı Endişeli yarınlarıma Gül sunuşundandı Sevgi ve aşka davetiye vardı Yüreğin yüreğe akışındandı Geceye düşen bir ışıktı sevgili Nur gibi nur'dan sarkan bir yıldız Umutlarıyla girmişti yaşamıma Aşkı tutunduğum dalımdı Yüreği aşkın kucağı Ne umut kalmış,ne de aşkı Ay uyumuş Ay gitmiş.. Dünyam ışıksız kaldı. 02.10.2006/ 02.25 Hatice Güler |
Bebeğim
Bebeğim sıcacıktı bedenin o gün Seni sardığım,doğduğun gün. Özlemiştim seni yıllar yılı Gelmiştin sevgin ile o gün. Bakışların beni arıyordu sanki anne dercesine sokulmuştun Tüm yorgunluğumu unutmuştum. Sen vardın artık hayatımda Küçücük,sıcacık bakışlarınla. Sen vardın uykularımda Uyanık iken gene sen. 3 yılı doldurduk beraberce Mutluyum ben seninle. Seni çok seviyorum bebeğim Senin için hayırlı ve Uzun bir ömür tek dileğim. İyi ki doğdun yavrum! ! ! ! Canım,birtanem,Gülin'im.... Hatice Güler |
Ben Sana Yeterim
Kalbimin yörüngesinde gözlerimi kamaştıran İçin için sevdasında benliğimi Gözbebeklerinde hasretimi Bal dudaklarında ölüm şerbetini Doyasıya,sevesiye içtiğim Kızgın çöllerden geçtiğim... Yarınlarım,umutlarım ol Sana açık kollarımda Seni seven ruhumda Aşkı,huzuru, kendini bul Ben sana yeterim Ben sana yeterim. Hatice Güler |
Benim Sevdam
Rüyalarimi süslerdi kimi zaman Kimi zaman gözlerime dolardi Anlardim O gelirdi ask diyarindan. Anlardim Onsuz hayatim olmayacakti Onsuz kalbim yanmayacak Gözlerim dolmayacakti. Olmayacakti Onsuz ay`'im günesim duyulmayacakti titreyen sesim. Bilmeyecekti kalbim sevgiyi, Ask'i hic yasayamayacakti. bedbaht bir ruhun esiri olacakti. Rüyalarin isigi ile görüyorum ben simdi seni Anliyorum kara gözlerinin esrarengizliligini. Biliyorum O sendin kulagima fisildanan O sendin karanlik dünyami aydinlatan. Daglari taslari ugruna delerim sevgine sevgileri feda ederim gökyüzünden yildizlari indirir de iste,iste ben Seni böyle SEVERIM. Sevdam sahidim olsun....... Hatice Güler |
Bırakma Beni...
Seni bildim bileli gül sevdamın tutkusunu yaşarım seninle. Bu bazen bir çocuk sesinde bazen güneşin içindedir sevdamın güzel resmi. Sensiz geçirdiğim günlerimde yine sen varsın içimde tutkulu ve dolu dolu seni soluyorum. Gül sevdaların bilmem kaçıncı katındasın bir ben bir Allah bilir sensin ya o sevdanın sahibi gerisi vız gelir. Şimdiki sana ve geçmişindeki seni sen yapanlara tutkunum ben sensizliğe tahammülü olmayan biçare kulum ben. Bitmez bu sevda ömrüm oldukça bitmez seni sevenlere yolum düştükçe. Sensin önüm,arkam sağım,solum Sen beni sevmezsen yere batsın o güzel konumum. Sana muhtacım iliklerime kadar Sana çok ama çok ihtiyacım var. Gül kokuna hasret kalayım da Beni bırakma iki cihanda! Beni Bırakma! ! ! ! Hatice Güler |
Bırakmam Seni
Bırakmam Seni ömrüm oldukça Bırakmam Seni... Kaymaz gönlüm başkasına Senden gayrısı boştur bana Bırakmam Seni.... Bu dünyada en sevimlim Sensin bana ne evlat,ne ana,ne baba ne de koca binbir açmazlara kapı aralansa da Bırakmam Seni.... Gören gözüm,duyan kulağımda Söz veriyorum Sen olacaksın kalb atışlarımda Bırakmam Seni.... Rabbimin inayetine sığındım dualarımda Seni daha daha çok çok sevdirsin bana Bırakmam Seni... Sensin en kıymetlim,Gül'den demetim Bırakmam Seni... Rabbim şahidim.... Hatice Güler |
Bil Ki...
Sessizliğine gömüldüğüm şu saatlerde Uzaklığının hicranı sardı benliğimi Yaşlı gözlerinde buldum sevdayı Sicim sicim akarken yanağından Bal dudaklarına değdi parmaklarım İtiraf edemediğim duygularımı Kalbinin derinliklerine gömdüm. Biliyorum,dolduramıyorum Güzel gözlerini sevgimle Yetmiyorum,yetemiyorum Bil ki seni çok seviyorum. Çok seviyorum.... Hatice Güler |
Bilir misin
Nedir bilir misin sevda çekmek içli içli nağmeler yakmak bilir misin? Bilir misin ki beklemek, yarı ömrü sunmak ateşine? Yanmak,yanmak sevdasına ama kavuşamamak, nedir bilir misin? Sayıklamak rüyalarında, istemek dualarında bilir misin? Bilir misin ki ağlamak iki gözüne perde çekmek ondan gayrısını görememek. Bilirim kokusunu almayı Onu görmeden sevmeyi, Bir ömür onsuzluğu bilirim,bilirim! ! ! ! Hatice Güler |
Bilmez Mi
Rüzgarlar esmez mi Yarin diyarından Gelmez mi sevda sözleri Yanmaz mı yüreği Senin için... Fırtınalarını bilmez mi ******* boyu Duymaz mı sevda yakarışlarını Dalmaz mı yüreği Senin için... Umutsuzluğun pençesinde Yaralı kuş misali Çırpınmaz mı yüreği Ağlamaz mı Senin için... Sevdasını almış,sarmış Kat kat ruhuna Duymasada,görmesede Bilmesede sevgili Karşılıksız sevdasını Umutlarını,hasretini Esen yele söylemiş Esmiş gitmiş........ Karşılıksız bir sevdanın Koynunda şimdi..... Hatice Güler |
Bir Bilsen...
Hasretin verdiği derdi,kederi Sensizliğin sancısını Çılgın *******in yalnızlığını Yokluğuna mahkum edilmişliğimi Yaşamak kolay mı sanıyorsun? Gözümün önünde kayan yıldızımı Tutamamanın ızdırabını Dokunmaya kıyamadığım seni Böylesine severken Yavaş yavaş kaybettiğimi Yaşamak kolay mı sanıyorsun? Yürek yangınlarımda Sen sen sen diye inlerken Bir zamanlar dudakların Aşk nağmeleri fısıldarken Bu suskunluğunu Yaşamak kolay mı sanıyorsun? Seni seviyorum derken Haykırışlarını hissederken Her bir zerrenden bunu bilirken Buz dağı olmuş kalbini Yaşamak kolay mı sanıyorsun? Bir bilsen imkansızlıkları zorladığımı Seni vermemek için direndiğimi Ve seni çok sevdiğimi........ Hatice Güler |
Bir Gün...
Seni bıraktım ardımda sevdiğim şehirde Güneşin doğuşu sen,batışı sendin Sana kavuşmuşken Nerden çıktı bu ayrılık gene Ayaklarım gitmiyor Zaman hasretin etrafında Raksına başladı bile.. Sensizliğe mahkum etmeyeceğim aşkımı Dudağıma değen her bir anıyı Ölümsüzlük şarabını içer gibi Gözlerinde arayacağım.. Seni bıraktığım yerde Bir gün gelecek Sana kavuşacağım... 13.12.2005/İstanbul Hatice Güler |
Bir Ruhun Hıçkırık Sesi...
Çıkmaz sokaklarda karanlığın bekçisi Sus pus olmuş çıkmıyor hıçkırık sesi Daralmış, imdat bekler ay'dan yıldızdan Dili duada, çoktan geçmiş samanyolundan. Sırça sarayı gönlü yıkılmış,bekleşmede Ne dost kalmış ne sevdiklerinden bir eser Yapayalnız bir köşede kendi ile sözleşmede Ne yaprak oynar,ne bilenen bıçak keser. Her karanlığın ardı aydınlıktır çile dolmaya görsün Sabır ve dua Hızır gibi yetişir bak görürsün. Hatice Güler |
Birisi/Hicran-1
Mutluluk diyarına göç etti birisi O başkasının ben onun delisi Uçtu ellerimden tutamadım Sevdamı ona anlatamadım O başkasının ben onun delisi... Hatice Güler |
Buruk Bir Tebessüm
Hasrete gülümseyisimin resmini yaptim Bu bir ilk,yagmurlarda ilk kaybolusum Sicim sicim sen oldum,islandim Askimin renk cümbüsünü yasadim Sensiz degildim,Kalbim elindeydi Sevginin en saf hali yüzündeydi Sensiz hic olmadim ki ben Sen de bensiz kalmadin ki... Hasrete gülümsüyorum Bildigim tek sey Seni Senden daha cok SEVIYORUM! ! ! Hatice Güler |
Büyük Bir Lütuf ne büyük lütuf idi sesini(zi) duymak nagmelerin esliginde dualar diyarina sürüklenmek ne büyük bir lütuf idi Allahim! Olmazlara olmaz demek isten degil sevgi pinarindan hasret diyarina girmek gerek. ne büyük bir lütuf idi sesini(zi) duymak. bir kez daha sesinizi duyma serefine erdigim icin tesekkür ederim.... saygilar...sevgiler...yüreginde sevgisini tasiyan tüm herkese.... Hatice Güler |
Büyülü Sevdan
Büyülü sevdan ruhuma üflendikçe Hasretin gizemli ruhunu yaşıyorum Yıldızlara her dokunuşumda Suçüstü hüzünlerime yakalanıyorum. Al al açmış goncaların yüzünde Tenine değdikçe Bizi ebedi cennetlerde sanıyorum Seviyorum,seviyorum seni Gökyüzünden yıldızları Yarınlarımıza ışık olsun diye Avuçlarımı yakarak Tek tek senin için Ellerine indiriyorum. Uzat ellerini sevdiğim.... Seviyorum,seviyorum. Hatice Güler |
Can Bilmistim Seni
Aklima düstün gene Bunca yili nasil silebildin Dertlestigimiz günleri Sarfettigimiz sözleri Sevgimizi..... Nasil söküp atabildin. Sana cikan yollarimi tikadin Can bilmistim seni Senden öte Seni sevmistim. Gözbebeklerimde hayalin Acilar icindeyim. Özlemine dayanir mi Bu yürek Dayanabilir mi Ebedi ayriligina. Can bilmistim seni Senden öte Seni sevmistim. Can Bilmistim Seni... Hatice Güler |
Ceza
Hüzünlüyüm bugün geceye sığındım. iliklerime kadar üşüyorum. Sevgi ile alakamı kesmişler tüm dost bildiklerim. Cezamı kat kat çekiyorum. Hüznümü koyacak bir raf bulamıyorum, yalnızım. Yalnızlar ordusunda bir Sana sığınıyorum. Bir Sana... Hatice Güler |
Cezası Kesilmiş Bir Yaşam
Çalınan umutlara batan güneşin Fersizliğinde yutulan bir gelecek Sevgisizliğin üzerinde oynanmış Oyununa eş değer bir sevgi.... Yüzlerde gizlenen tebessümlerde Solmuş tüm goncagüller Katmerli yapraklarında gömülü Ölümsüzleştirilmiş bir sevda..... Yüreğin çıkmazlarında kürek çeker İmdat seslerine karışır kırık düşler Yarınları olmayan zindan hükümlü Cezası kesilmiş bir yaşam.... İki dünyası da elinden alınmış Anılarına kilit vurulmuş Acımasızca hüküm giydirilmiş Kararı açıklanmış bir sevdalı.... 27.01.2007/Berlin 22.05 Hatice Güler |
Çok özledim....
Hasret kokan saçlarından sevdamı Yarınlara bin umut dileyerek ördüm Kokladım,okşadım,sevdim Çok sevdim..... Gözlerime inen perdeyi araladıkça Aşkın en güzel,saf yüzünü gördüm Baktım,yandım,sevdim Çok sevdim.... Mesafeleri aşmayı istedim *******ce Uykuya dalmış gül yarime döndüm Daldım,kandım,özledim Çok özledim..... Masum sevdasına sarılarak ağladım Güzel gözlerinde bir yandım bir söndüm Özledim,özledim,özledim Çok özledim.... Hatice Güler |
Dargınım,Kırgınım..
Bir sessizlik bir de sensizlik Bir de seni benden alan..... Dargınım,kırgınım..... Ağlamaklı gururuma İncinen duygularıma Dargınım.... Yüzüm avuçlarımda Hüznüm koynumda Sevdam çıkmazlarda Kırgınım..... *******ime güneş doğardı Hasretim umutsuzluğu boğardı Seninle var olan her şeye Dargınım.... Benden geçen sevdana Acımasız,kahredici ayrılığa Ömrümü tüketen varlığına Kırgınım... Deryaya daldıran gözlerine İçimi yakan sözlerine Dargınım... Kırgınım sana gültanem Dargınım gidişine...... Hatice Güler |
Dayan Yüreğim-1
Kara bulutlar çökmüş üzerime Hasret damar damar geziyor Ayrılığın sancısı kalbimde filizlenmiş Yarim ellere gider olmuş Dayan yüreğim dayan Vakitsiz esiyor ayrılık Hüzünlü çalıyor Yarin dilindeki en son bestesi... Kelebekler gibi hür ve mutlu uç Bulduğunu sandığın mutluluğa Bir şans daha tanı Hassas kanatlarına Rengarenk sandığın, Aşkın en güzel diyarına. Arkanda seni ölesiye seven Bir kalp düşünmeden.... Hadi uç artık... Bana da sensizliğim ve Seni paylaşmak kalsın.... (Yaralı bir yüreğin sesi) Hatice Güler |
Dertliyim
Uzun zaman oldu seninle dertleşmeyeli Yıldızlarını ellerimle tutmayalı Parlaklığında sevdiğimi anlatmayalı Karanlığında hıçkırıklara boğulmayalı Bu gece geldim Hasretlerdeyim Dertliyim Beni al koynuna Sar sımsıkı sar Sana çok ihtiyacım var....... Hatice Güler |
Dinlemedi/Dayan Yüreğim-4
Yüreğimi yaktıda geçti sevgili yarim Dinlemedi yüreğimin sesini Aşkını gömdü yıllara Beni diri diri mezara. Aşkımı,ümitlerimi bir de Bakmaya doyamadığım gözlerini Sonsuza dek korumaya aldım..... Hatice Güler |
Dua....
ameliyat sonrasi hastaligim uzadigi icin araniza uzun süredir katilamadim sevgili siir severler.... Tüm siir dostlarimdan dua bekliyorum! Tesekkür ederim... Saygilarimla Hatice Güler Hatice Güler |
Duy Sevgili
Sevdan bir ateş yüreğime düşen Düşlerimi,ruhumu saran Hasretini,yokluğunu Uzaklığımda yaşıyorum Sevdan kadar Yüreğime dokunan Acılarını da taşıyorum... Yapma,yapma Mahrum bırakma Gül yüzünden Kulağıma değen Aşk'a nağme sesinden Ruhundan ruhuma, Üflenen nefesinden… 03.09.2006/Berlin Hatice Güler |
Dünyam Ve Sevdam
Hüzün ben,ben hüzün olunca Depremleri yaşadık içimizde Yıkılmadık,yığılıp kalmadık Bakışlarımızdan kopan fırtınaları Dindirdik hasret damlalarında Dillerimiz lal olmuşken Dünyamız değişti birden Yalnızlığın koynunda Apayrı yaşandı özlemler Tutunduk sımsıkı sevdaya. Gurbet bir kez daha gösterdi Bu dünyanın ayrılıklar mekanı olduğunu... Dünyam ve Sevdam Ruhumu saramadınız bir türlü Yalnızlığımı benden alamadınız Siz uykunun derinliğinde Ben hüznümün karanlığında Geceye inat karardığım En acımasız vakit diliminde... 02.12.2006 04.31/Berlin Hatice Güler |
Ehlı Beyt Sevdası
Ay nurunu O'ndan almış *******in aydınlık yüzü O'ndan aşk bize kalmış El açmış gecesi gündüzü. Asırlar boyu bu nur sönmemiş Aydınlatmış aglayan ruhları Gözler O'ndan başka güzel görmemiş. Nur nesli devam etmiş çağlar boyu Gül kokuları yayılmış tüm evrene Ehli Beyt sevdası O'nun has soyu Gönüllerde taht kurmuş Sevdalı yüreklere teselli olmuş. Onları gören en Sevgiliye hayran kalmış Derin gözlerinde kara sevdalara tutulmuş Bu dünyadan göçen her bir yıldıza Bu dünyaya gelen her bir gülyüzlüye Gönüller sular seller misali coşar olmuş... Ehli Beyt sevdası burada bitmemiş Göçenlere saygı ve rahmet Kalanlara uzun ömür dilekleri Bu zamana kadar devam etmiş... Hatice Güler |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.