![]() |
Öncel İpekçi
4382
Canlı tarih Dimdik ayakta Bilmem Kaç yüz Yıl gördü Yeni Cami ardında Koca çınar Gördüklerin Aradıklarımız Yaptıklarımızdan utanır Ardına saklanırız Kapayıp gözünü Üstüne yuman çocuklar ! Daha çok ... sayarsınız Koca gövdelerine saklanan büyükleri Daha çok ararsınız ... |
Abbas Sayar Ve Can Yücel'e
Yılkı atını gördüm Biri eyerinde Terkisinde biri. Biri vardı karanlık En önde yular elinde Sırtında bir çizgi parlak Gidiyorlardı ağır ağır Bilinmeyene Öndeki önüne Ardındakiler ardlarına bakarak ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Açlıktan
Tünele doğru sağda Bedri Rahmi kalmış Bir zamanlar Narmanlı Han’da Kediler ibadette Dönük yukarı yüzleri Açılacak cam ... gözleri Atılacak ette Çoğu insan gibi İhanette. Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdam |
Adı Çok
Kendi "Tek" Rumuzu gibi "Yalnız" Dört mektubu var Okudunuz ... İhtimal Anlamadınız ...! Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Adisyon
Garsondur devlet Kimi ülkede verir hizmet Kiminin ülkelerarası var servisi [ G İ Z L İ ] Hesap mı ! Ödenir halk tarafından Aleni Kaynak: Nefes Çiçeği |
Aferin
Bulduğun gibi Bıraktın beni Yazarım artık yüreğime ! Küçük yüz Büyük yüz elli Kaynak: Nefes Çiçeği |
Akşamsefası
Çamurunu dizime Küfrünü dilime dolasan da Sende açtım gözümü Görmek için kapasam da Seni hep seveceğim Artık Yalnız *******i İSTANBUL Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdama |
Alıntı
Bu bir çiçek Mevsimle solup açacak Belli bir gün ölecek Sevgini ona bağlama Kaynak: Nefes Çiçeği |
Alla Pulla
İlet ki , Mektuplar Sevgiyi ölçerler Yastık altında Dönüşüm Merkezinde ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Ana Dolu
O halini unutamam Beklerim Güzel doğu mu Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Aradigini Bulmak
Neden hep sevmediklerim sever beni ! Bir liman arar azgin suda bu gemi Ardindan gitsem ateşin yarin kor mu ! Lanet olsun bulmasi bu kadar zor mu ! Kaynak: Aşk Meşk Vs. |
Artık İstanbul'a Gidemezsiniz !
Kandırıyorlar sizi; makinistler, kaptanlar Gecenin içine, sabahın körüne Bırakıyorlar bilinmeyene Geldik ...! Haydar Paşa... Topkapı ...diye Koyverin eşyanızı çantanızı, Sıkı tutun kendinizi, sizden çalarlar Sülün Osman senin ki de iş mi İnsanı satıyorlar Gördünüz mü ! o harekette derin uykuyu Yedi tepenin etrafına kazılan yetmiş kuyuyu Canlıların mezarı o sahte İstanbul'u. Dinleyin Boysan'dan, Mahmut'tan, Orhan'dan Di'li geçmişte gerçeğini, Miş'lisini bile bulamayacaksın Küfrettiğin geçmişini. Gözünü kapasan da dinlesen İstanbul'u Burnunu da tıkarsın duymamak için kokuyu Daha kaç insanı doyursun bu boğaz Kurulan köprüler kolye değil ! Olur nefesinin son boğumu. Kaynak: İstanbul Beşlisi |
Arz Talep
Çok ihtiyacım var Yalnız Birine ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Asitane
Kapadım, Gözümü, kulağımı Kapımı ve penceremi. Kestim dilimi Nereden giriyorsa İlhamın şu bedenime Yazdırıyor elime Delicesine Bir ben kaldım Her hal Seni gerçekten Severcesine Ey ! Güzel İstanbul ... Kaynak: İstanbul Beşlisi |
Asma Köprüsü
Kim bilir Ne yürekler atıyor Ana gibi yar kucaklarında Herkes bilir ... Kaçının son titreyişi Görüldü Duyulmadı Beton bacaklarda Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdama |
Aşağı Yukarı
Asansörde Bakış ... Kaçırmalı ... Nerede duracağını bilmezmişcesine Kaynak: Nefes Çiçeği |
Aşk Kanar Ya...
Yaşamaz Bu kuş Dışarıda Bulur Girecek Göğüs Kafesi Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Aşk Meşk Vesaire
Kalbini yerinden çikaracak gibi Kimlerden gizli yaşanacak gibi Seni herkesten kaçiracak gibi Yaşadigin AŞK olsa gerek Gözlerin yagmurda saçak gibi Sevdigin senden kaçak gibi Kalbin yanar ocak gibi Yaşadigin MEŞK olmasa gerek Sevdigin çölde serap gibi Elinde kaldi bak kum gibi Hatirlarsin dün gibi Yaşadigina VESAIRE demek gerek. Kaynak: Aşk Meşk Vs. |
Ayıp Mı !
Sana gidip gelmek İçinde gezinmek Öyle güzel ki Çıkamadık içinden Bıkamadık zevkinden Yine de bir oh...! demedi Hiç bir gelen Ah ! Güzel İstanbul ... Kaynak: İstanbul Beşlisi |
Aynı Teğette
Hoşlamadığım insanlar Var çevremde İşte onlardan birisiyim ben de Çemberler kesişiyor Büyürse Geleceğim Karanlıkta Kalacağım içinde Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Ayrılınca
Düşünmek ... İstemediklerimdir Duydukların Benden ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Bardaktan Boşanacak Mıyım !
İlk kez çıktım Yağmur duasına Kapıldım gidiyorum ... Çırpınıyorum ... Kurtulmak için Devrilmiş bir ağaç dalına ... Tutuyor duam ! tutunamıyorum ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Baston
Mutluluğun, Resmi çizilmedi Yazılmadı romanı Heykeli yontulmadı Bestesini kim duydu ! Şiiri yeni okundu. Sanat, Ne toplum Ne sanat için. Paylaştığınızda ruhunu Dersiniz; -Mutluyum, Mutsuz olduğum için ! Kaynak: Nefes Çiçeği |
Bayan Yanı
Hissetmiyorsun biliyorum Yanında olduğum hissini de Al götür ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Bekçi
Hadi görevim ... Uyuyanları sakınırım. Bir yoldaş gerek bana Ayabakanları Gündöndü diye Güneşe uyandırmalı sanırım. Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Beklenmeli
Bunda varmış bilinmezliğin payı Durağında değilsen ve yoksa rayı, Boşuna beklermişim, Ankara’dan geçmezmiş "Arzu Tramvayi" Belki de geçti, çok mu hizli Ben mi göremedim Belki gelecek çok yavaşti Beklemeli miyim! Sen beklerken ISTANBUL’a. Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdama |
Beni Ararsan
Ya kitabında şiirim Ya suçum gazetede Resmi Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Beşinci Gün
Nasıl dersiniz ! Geçti beş gün olalı deprem Var mı başka kayıt Otuz sekizden beri süren ... Susurluk, bankalar, ihaleler, mafyalar, uyuşturucu, sel, sağlık, fuhuş, suikastler ... Yerlerde süründü faili meçhul gazeteciler, öğrenciler ... Asıldı gitti Başbakanla Vekiller ... Sayamıyorum Almıyor beyin Yetmiyor kalemler Son kılan olmalıyız bizler Yoksa beyanat belli : - E.... efendim, bunlar da "örtülü felaketler" Kaynak: Nefes Çiçeği |
Beter Yeter
Kara kedi arıyorum Önümden geçsin Merdiven altında yatıyor ... Nazarlık takmıyorum Başıma daha ne gelebilir ! Merak ediyorum. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Beyine Baston
Körlük doğal engel Göremediklerimiz ! Nasıl bir özür ! Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Bezle Değil
Kitaplar ... Tozluysa, Alınır ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Bıraksalar
Güzelsin ... Tepelerinle Çukurlarınla Geçmişinle Bir eksiğin var Önemli çok Benim gibi bir eşin yok Olsun isterim Bir şairin Seven bir varisin Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdama |
Bi'çay Daha
Bardak altında Damla İlişkiler ... Silinmezse tümüyle Her yudumda Üstüne düşerler Kaynak: Nefes Çiçeği |
Bilirsin
Uçuğum ! Hiç geçmedi Aklımdasın ! Kaynak: Nefes Çiçeği |
Bir Boy Toprak
Bırak müziğini Duymamışlar var adını Bir ağaç altında Kavalıyla geçiyor Kendi gibi Nağmeli hayatı Kim miş Çaykoski Kimin yüreğini bırakmış yaralı Biri yanında yatıyor hasretlik Biri altında Birinin umru değil Biri çınara sevdalı Birinin yeri yok koca ülkesinde Birine sorsan; - Koca gövde abi çöksün yanıma oturanı kim kovaladı ! Kaynak: Nefes Çiçeği |
Bir Dakika Karanlık Kampanyası
Öyle köyler gördüm ki Işıl ışıl kültür beşiği ! Ne bi'dakkası Sürekli karanlıkta ...! Kaynak: Nefes Çiçeği |
Bir Şans
Yaşanmamış aşklar daha güzel ne var ! Bir gün olsun Yaşanacaklar ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Borsada Yok
En büyük tutuluş Kısaydı Alınmalı hisseler Ona yazılan En güzel kıssaydı ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Boyasın
Bir kayış omuzlarında Bakarlar çok uzaktan yanıbaşlarına Bir oyun var aslında Bilmiyorlar Onlara oynanan Çoğu sobelenecek Yumdurulacak demire Yoksun ağaçtan Parlatır mat hayatları Çıplak ayaklı Park çocukları ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Bütün
Efsaneler Gerçektir Yaşanmadığından Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.