![]() |
Rafet Maden
Ağlamak mı?
Hasretin bu sonbahar akşamı, Şarkılar dağlıyor gönül yaramı. Anlayamadım mezarlık mı, dünya mı, Allahım kul olmak yoksa ağlamak mı? Yaşıyormuşum yalnız değilmişim, Artık ağlamayıp hep gülmeliymişim, Bilemedim kula kulluk için mi gelmişim, Derdime derman gülmek mi, ağlamak mı? Sen güldür Tanrım sen güldür, Eğer kulun değilse şu RAFET'i öldür, Ölüm değil korkum ölüm özgürlüktür, Son nefesimde çarem yine ağlamak mı? |
Ağlayacaksın
Ayrılığın acısı vurunca saçlarına, Aynalar şahit olacak ağlayacaksın. Dünyada kalınca yanlız başına, Yalnızlığı öğrenecek ağlayacaksın. Yaşamak hançer gibi yüreğinde, Ecel gezinirken peşinde, Onu görünce gelinlikle düşünde, Deli divane olacak,ağlayacaksın. Aydınlık sokaklar dönünce karanlığa, seninde yolun düşer mezarlığa, İsmini unutmadığın vefasıza, Hasret çekip delice ağlayacaksın. Mezarına yazılınca merhum ismin, Kalmaz solar dünyadaki resmin, RAFET gibi dillere düşer ismin, Çilekeş diye hatırlanınca ağlayacaksın. |
Ağlıyorum
Karıştırdım geçen yılları, Döndükçe düne ağlıyorum. Yaşadığım hüzzam anıları, Bulamadım yine ağlıyorum. Bulduğum bir sevdâyı kaybettim, Bilmiyorum nerede hata ettim, Bu gözlerden kalleşlik beklememiştim, Ama dökülen bir şey var,ağlıyorum. RAFET şu geçmişten kalan geride, Dolmak üzere olan yirmisekiz sene, Bir şey öğrendim felekten yine, Sevenler ağlarmış,ağlıyorum. |
Allah'ım
Kalbime yazdığım bu sevginin, Temeli sensin Allahım. Günahkar olduysam bu yolda, Nedeni sensin Allah'ım. Sen verdin bana bu kalbi, Neden yükledin bunca dertleri, İnanmıyorsam sevgiye sebebi belli, Suçlusu sensin Allah'ım. Ben yaratabilseydim kulları, Açık yapardım yolları, Kapanmışsa yüzüne aşk kapıları, Aç kapıları Allah'ım. RAFET'in umudu artık bitti, Elinde olanlar uçtu gitti, Birtek canı kaldı,isyan etti, Onu da al artık Allah'ım. |
And
Gelecek günler çocuklarım için doğacak, Bu vatan olmazsa gelecek olmayacak. Eğerki vatan için,eğerki gelecek günler için, Bu vatan şehit isterse, Bilinki, Bu Asker ölene kadar, Vatan için savaşacak. |
And Olsun
Biliyorum Bu askerlik elbet bitecek Yakında sivil hayat bana gülecek Ve o günlere koşacağım O günlere Biliyorum o günlerde gelecek. Ama Kim ne yaparsa yapsın Bu vatan için Hep çalışacağım. Kim engel olursa olsun Albayrağımı Hep yükseklerde tutacağım. |
Anlamsız
Anlamsız Anlamsız olan bir dünyada hesap vermek Hakimi olmayan bir mahkemede ceza görmek gibi. Kimden hesap sorulacak acaba? Geçmiştenmi yoksa doğmamış gelecektenmi ! Herkes bir suçlu arıyor, Anlamsız. Bilmediğimiz bir sınırı zorluyoruz, Ötelere gidip ölülerden yardım istiyoruz, Ama biliyoruz, Asıl kurtarıcı biziz. hastalık bizim içimizde, Bizse herşeyi Allah'tan bekliyoruz. Anlamsız. Bir kişi öldüğünde feryat ederken Öldürdüğümüz zaman hiç bakmıyoruz. Geçen günler bize eser bırakırken Biz hâlâ günaha koşuyoruz. Anlamsız. Gerçekleri görmek için herşey hazırken Biz hâlâ yalan haberlerle Ve sosyetenin çirkefine alkış tutuyoruz Ve bu anlamsız düzenle Hesapsızca suçlu arıyoruz Tek bulduğumuz cevapsa yine Anlamsız. |
Anlatamadım
Yandı gönlüm sılaya doğru, Elimde kağıt bir şeyler yazdım. Ne yazdıysam hepsi boştu, Hiçbir kelimeye seni anlatamadım. Çok büyük bir hasretin vardı, Bilemezsin içimi nasıl sardı, Dışarısı kış, içim bahardı, Sıcaklığını kağıda anlatamadım. Elime aldığım her sayfada, Bomboş kelimeler vardı satırda, Seni tarif etmek ne fayda, Sözler saklandı anlatamadım. Duman sardı, yaktı gözlerimi, Hıçkırık esir aldı sözlerimi, Saklamak istedim hislerimi, Dertler ağır geldi anlatamadım. Mektuba gözyaşım akmasın diye, Yazamadım mektuba bir kelime, Bakınca aynadaki halime, Askerim diyerek anlatamadım. Söz veriyorum başka mektupda, Anlatacağım seni satırlara, Bu haftalık bu kadar Amasya'da, Hoşçakal sözünü anlatamadım. |
Anlatılmıyor
Daha ilk günden değişti herşey, Sigaramın dumanı bile başka çıkıyor, Ayrılık anlatılması zor şey, Yaşanmadan inan anlatılmıyor. |
Anlayamadım
Yılların arkasından koştum durmadan, Ne kazandım, ne kaybettim anlayamadım. Yardıma koştum hiç yorulmadan, Ne ettim ne buldum anlayamadım. Düşünüpte baktım bazen maziye, Acılar yüklemişim hep sineye, Hasret kalmışım gülmeye, Kimi düşünüp kime ağladım anlayamadım. |
Aradım
Çaresizlik sarmış dört bir yanımı, Kullara duyurdum hep isyanımı, Aşmak istedim ölümün ötesine, Yine takıldım veremedim canımı. Her köşede benliğimi aradım, Kaybedilen değerlerde insanım sandım, İnsanlık o kadar zormuşki, Sonunda yine yalnız kaldım. Açtım gül gibi kopardılar dal gibi, Bir çukur gördüm sanki cehennem dibi, Dünyaymış adı,acı ve hasret dolu, Çekilmiyor Tanrım hep ızdırap gibi. Her güne bir ızdırap ekledim, İnsancıklar arasında insanlık bekledim, Yokmuş boşa yaşamaktan başka, Boşluklar içinde sırlarımı sakladım. Emmekleyip durdum hep boşuboşuna, Geldi geçti seneler geldim bu yaşıma, Gül bildiğim ömrüm soldu gitti, İsyan ettim hergün umman çağıma. |
Arkadaş
Tutunduğumuz dallar elimize gelirken, Nasıl içmem nasıl arkadaş. Sevdiğim el yerine korken, Nasıl içmem nasıl arkadaş. Vur kadehi vur bu gece, Anlaşılmaz isyanım anlaşılmaz yine, Ağlama ne olur gel kendine, Vur kadehi vur arkadaş. İçmekle bitmezse bu dertler, Söyle başka nasıl biter, Saçımdan dökülen bu teller, Benim dertlerim işte arkadaş. İnat etme bir şişe daha ver, İçtikçe RAFET'in derdi biter, Birgün elbet kader bizede güler, Bu akşam burası mezarımız arkadaş. Durma bir şişe daha aç arkadaş. |
Asker Ocağında(1)
Sistemler çöktü akşam şafağında, Ne psikoloji var nede moral burada, Herşeyim alt-üst olmuş artık, Kafayı yemek üzereyim asker ocağında. Yanaşık düzen eğitimi aklımdan çıkmıyor, Şafak saymıyorum çünkü zaman geçmiyor, Tek başarım sürünme,hatam olmuyor, Ömrüm yat-kalk ile geçmiş asker ocağında. Dans ederiz,dansın adı komando dansı, Vermiş Allah'ım böyle bir şansı, Bir ayrılık var Allah'ın belası, Yoksa güzel herşey asker ocağında. |
Asker Ocağında(2)
Kelepçeler tutamaz düşüncelerimi, Gülleri özledim asker ocağında. Şimdi silah tutuyor,gül tutan ellerim, Mermi atıyor ister-istemez asker ocağında. Bir şafakta ayrıldım güzel hayallerimden, Aldılar mutluluğu apansız ellerimden, Ne demek istediğimi anlayın sözlerimden, Sözlerim özgür olmuyor asker ocağında. |
Ayrılık Türküsü
Yokluğun başladığı yerde yanar, Yandıkça yakar ayrılık türküsü. Her an her yerde seni arar, Andıkça başlar ayrılık türküsü. Sazları inletir derinden derinden, Bir sızı kabarır yüreğinden, Hiçbir şey gelmez elinden, Dinledikçe ağlatır ayrılık türküsü. İnim inim inlesen de aldırmaz, Bir yıkılırsın ki ayağa kaldırmaz, Kendisinden başka türkü çaldırmaz, Çaldıkça çalar ayrılık türküsü. Ne tesadüf ne de kader, Söylersin elbet bu günler de biter, Her günün dünden daha beter, Olduça dinlersin ayrılık türküsü. Mırıldanır dilin sözlerini, Titretir ayrılık dizlerini, Uzaklara yollar gözlerini, Onu aratır ayrılık türküsü. Herşeyde bir hayır varsa eğer, Şer olsa bile insanoğlu güler, Nerede şimdi geçen günler, Gelmeyen hasrettir ayrılık türküsü. Off! Çektikçe vuslatı ararsın, Bir su gibi içtikçe kanarsın, Ben gibi sevdikçe yanarsın, Bir de dinlersen ayrılık türküsü. |
Ayrılık Vakti
İşte gidiyorsun gurbet yolcusu kardeşim, Bu saatleri bilirim,bu saatler ayrılık vakti. Sen benim ecelim olurdun şimdi batan güneşim, Ne olur üzülme vakit ayrılık vakti. Kimbilir belki yine karşılaşırız, O günleri yad eder selamla kucaklaşırız, Belkide mahşerde kavuşuruz, Sakın üzülme vakit ayrılık vakti. Arkadaşın olarak tek dileğim, Bu çilekeş RAFET'i unutma derim, Güzel bir gelecekle veda ederim, Sakın bakma geriye,vakit ayrılık vakti. |
Baktık Maziye
Dolaştık, dolaştık ve yine dolaştık, Böyle zaman geçti işte alıştık, Her türlü b..k'a hemen bulaştık, Döndük baktık maziye bir b..k yok. İçtik,içtikçe türkü söyledik, Yaşadık ama ne yaptık,neyledik? İsyan ettik,küfürler söyledik. Döndük baktık maziye bir b..k yok. Atalarımız fethetti biz devrettik, Miskinliğimiz ağır geldi yenildik, Gözlerimiz bozuldu,ateşe su dedik, Döndük baktık maziye bir b..k yok. Anlamadan anlattık her şeyi, İnatla inat ettik olduk serseri, Yalana inandık ve gerisi, Döndük baktık maziye bir b..k yok. Günahı zevk ettik adına aşk dedik, Midemiz rahatken çok haram yedik, Günlerimiz bitti,boşa geçirdik, Döndük baktık maziye bir b..k yok. Günlerimiz bitti,biz de bittik, Dertlerimizle hep dost geçindik, Ölümden korkmadan ölüme gittik, Döndük baktık maziye bir b..k yok. Hayaller tutsak etti köle olduk, Sevgili ihanet etti kahrolduk, Yeniden sevelim dedik bela bulduk, Döndük baktık maziye bir b..k yok. Anılar albümünü açtık hepsi yalan, Bir kaç gözyaşı var maziden kalan, Anılarda kalmışız ne arayan ne soran, Döndük baktık maziye bir b..k yok. RAFET boş değil bu sözlerin kıymeti, MADEN bile işlenmeden bilinmez değeri, ""Asla unutmayacağız bu güzel günleri"" İşte böyle söylerken tatlı sözleri, Döndük baktık maziye bir b..k yok. |
Bana Bir Şiir Yaz
Şiir insanın aynasıdır, Bana bir şiir yaz. Ruhum şiir hastasıdır, Bana bir şiir yaz. Kalbinin içini nasıl göreyim, Bir şiir yaz, sevildiğimi bileyim, Yüreğimi titret önünde eğileyim, Bana bir şiir yaz. Istersen doğadan, kuşlardan bahset, Öyle bir şiir yaz ki yüreğimi hapset, Isterim bütün herkese nisbet, Bana bir şiir yaz. Zararı mı olur şiir yazsan? Yüreğinin kapısını biraz açsan, Başarırsın kendini zahmete soksan, Bana bir şiir yaz. |
Beddua
Doğayı kokladım albümdeki manzaradan, Sevdanı aradım yanan bağrımdan, Nasıl da sevmiştim bir zamanlar seni, Hiçbir şey kalmamış geçen yıllardan. Biraz sitem var yüreğimin köşesinde, Artık gözyaşı yok gözlerimin içinde, Senin olsun mehtabın da güneşin de, Ben bıkmışım bakışındaki deryadan. Güneş doğmasın, karış *******e, Hasret kal benim gibi sevenlere, Sorma beni meleklere zebanilere, Cehenneme kadar yolun açık olsun. |
Bekleme
Bana yazdığın bu şiire, Teşekkürden başka birşey bekleme, Benim kalbim başka birinde, Benden arkadaşlık bekleme. Sen her zaman benim bacımsın, Ne kalbime yakın nede uzaksın, Çünkü sende bir ummansın, Benden yalan sözler bekleme. |
Belki de
Yıl 1976. Karanlığa inat doğmuşum dünyaya, Neler gördüysem isyan etmişim Allah'a, Ve çağlar kapatacak açıları çizmişim. Ne sevdâları gömmüşüm sineme, Hançer gibi saplamışım yüreğime, Kan akıyor geçmişimden günüme, 27 yıldan beri avare gezmişim. Sevdayı bilmeyen herkese bağırmışım, Ya onlar haksız ya ben sağırmışım, Ben ölümsüz aşklara inanmışım, Bu yolda şiirlerimle sevişmiş, 2003 yılınada şair girmişim. |
Benim Mezarım
Birgün bir yıkık mezar görürsen, Bilki o benim mezarımdır. Kabirde taşlar karaysa, Bil ki o benim mezarımdır. Mezartaşının bir kenarı kırıksa, Dua'yı boşver birkez an diyorsa, Dikkatli dinle bir off sesi geliyorsa, Bil ki o benim mezarımdır. Mezarlıkta taşlar garipse, Gökyüzü suskun ona küsmüşse, Topraklar çatlamış suya hasretse, Bil ki o benim mezarımdır. Mezartaşında RAFET yazıyorsa, Mezarlık taşlık yollar uzuyorsa, Gürültüden uzak görünmüyorsa, Bil ki o benim mezarımdır. |
Benim Şiirim
Bir düşünceyle ortaya çıkmış, Felsefe ruhludur benim şiirim. Konusunda ayrılığı anlatmış, Bir romandır benim şiirim. Beynimden ruhuma dolan, İnsanın ömrüne çile sokan, Bazen güldürüp bazen ağlatan, Ayrılık türküsüdür benim şiirim. Kolayı unutmuş zorlara koşan, Düşeni her zaman tutup kaldıran, Zalimlere bir yumruk olan, Adalettir benim şiirim. Ölümü anlatır bazı dizelerde, Bir şarkı, bir ferman kimi yerde, Sonuçta yazdığım her sözde, Kardeşliğe koşar benim şiirim. RAFET ismi geçer şiir sonunda, Sevdiğim vardır her satırında, Güleç yüzlü onsekiz yaşında Yarime yazılıdır benim şiirim. |
Bilemedim
Suları tersine akıtmayı başardımda, Nasıl kurutulur bilemedim. Kalbin yaralanacağını öğrendimde, Nasıl yıkılacağını bilemedim. Şimdi sorsan viranedir yüreğim, Ummadığım şeydir giden gençliğim, Herşeye katlanırda şu hâlim, Sensizliğe katlanmayı bilemedim. Sen yanımda uzaklara dalarken, Gençliğim yanında solarken, Aşkımı dünya duyarken, Sana nasıl duyuracağımı bilemedim. Ufka baktım sevdalıları düşünürken, Kimseye boyun eğmedim sen yokken, Hep ağladım sen dertliyken, Nasıl güldüreceğimi bilemedim. Bıktım artık seni sensiz yaşamaktan, Derdini hep ellere sormaktan, Şüphe duydum kendi adımdan, Çilekeş mi? RAFET mi? bilemedim. |
Biliyor Musun
Neler yaşatıyor yalanlar neler, Herşey inançsızlığa gebe biliyor musun? İnançsızlığın doğduğu gelecekler, Vahşet ve kinle büyür biliyor musun? Belki bir bebeğin gözyaşında, Belki bir balığın son çırpınışında, Belki umutların her yıkılışında, Neleri kaybediyoruz biliyor musun? Kayıp şehirlerin çıkmaz falına, Kimse yetişmez ağlayanın imdadına, Gerçekleri görüp hala inadına, Kimlere bel bağlıyoruz biliyor musun? Mavi düşlere dalıp bastığımız yeri, Görmemişiz ve kimsenin de yok haberi, Şu an seyret bütün ülkeleri, Yardım edecek kimse yok biliyor musun? Manevi boşluğa dalıp da herşeyi unutanı, Kendini bırakıp da intihara koşanı, Hatırlayıp da zamanın nasıl çıldırdığını, Nasıl çıldırıyorum biliyor musun? Bir yaprağın akıbeti bile rüzgarın yolunda, Kabusa dönüşen uykuların sonunda, Mehtabın üzerini sisler kapladığında, Vampir ruhlu insanlar çıkıyor biliyor musun? Akıbeti bozmaz sütü bozuk değilse, Herşey düzelir sır kapısından girilse, Kul yerine insanoğlu Allah'a eğilse, Sima ile kalp eşit olur biliyor musun? |
Bir Berrak Umman
Bir doğuştur senin hayat dediğin, Derinliği düşünmeden daldığın deniz. Umutlar uzakta görünen bir kara, Çırpınırsın kurtulman ise ümitsiz. Kapılırsın bir düşüncenin hedefine, Bir Berrak Umman güzel görünen, Bilmezsinki neler vardır içinde, Koskoca bir sorudur tek bilinen. İstediğin hayaller hep uzak kalır, Bir şairin kalemsiz kalması gibi, Kağıdı bulamayınca çıldıran, Bir denizdir şairin düşüncesi. Olur olmaz her yer çıkmaz sokak, Sense o yolun derin yolcususun, Birgün bu can tenden çıkacak, Süslediğin şiirlerle birlikte unutulursun. Ölümsüzlük ummanı yenmektir, Umutsuzluk çıkmaz sokağa girmektir, Herşey bu satırlar gibi son bulur, Satırlar o ummandan içmektir. |
Bir Garip Sevda
Bunca yıldır düşmüşüm bir umudun peşine, Anlayamadığım yolları ezip ezip geçmişim. Bıçak darbesi almışım dost bildiklerimden, Yıkılmışım ama asla eğilmemişim. Şimdi yıllara baktığımda tek gördüğüm, Karmakarışık ve çözülmez kördüğüm. Uğruna hergün bin defa öldüğüm, Dostlardan umudumu kesmişim. Dostluk hep yalan ve riya'ya kalmış, Herkes menfaat denizine dalmış, Bu dünyaya hiç gelmemek varmış, Bir Berrak Umman sevdasına ömrümü harcamışım. |
Bir Sevgili İstiyorum
Güzelliği dünyanın olsun,sevgisi yeter, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Yalnızlık ölümden de beter, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Seni unutturmasın,fazla güzel olmasın, Farketmez isterse güneş doğmasın, Yeterki yanımdan hiç ayrılmasın, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Şimdi derken şu anda bile hazırım, Göğsüne yaslanır meçhule dalarım, Düğünü bu yaz yaptırırım, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. RAFET'in hayalleri gerçek olursa, KASTAMONU'nun milli gelini olursa, İsmi SİMAV olur oğlum olursa, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. |
Bir Şiirim Vardı
Bir şiirim vardı yıllar önceden, Yıldızları anlatırdı satırlarında. Onların dertlerinden söz ederken, Feryadını çınlatırdı kulaklarıma. Bir şiirim vardı yıldızlara, Sanırım aşk üzerineydi, Öyle bir şiirdi ki bu yıllara, Yenildi hiç istemeden. Son satırında ölmeden bahsederdi, Ve işte o anda gelen eceldi, Oturur sohbet ederdik onunla, Bir yıldız kayar ve ecel giderdi. Hatırlamak isterim de yeniden, Bir satır bile geçmiyor beynimden, O şiir, ahh o şiir yok mu, Beni alıp götürürdü benden. Yine yıldız kayarken gökyüzünden, Aklıma düştü o şiir hiç istemeden, Kaybolan yıldızlar gibi o şiir, Gelmiyor geriye ama neden? |
Biraz Seni Biraz Beni Anlatsın
Bir haber sal mavilerle süslü olsun, Biraz seni biraz beni anlatsın. Sana olan duygularım savrulsun, Biraz seni biraz beni anlatsın. Dağıtsın dalgaları savursun heryere, Bir şiir yaz delice gökyüzüne, Rüzgarlar çarpsın her sözünü yüzümüze, Biraz seni biraz beni anlatsın. Sen bilirsin yolunu yanıma gelmek için, Anlatırsın her saniye'ye zamanı durdurması için, Bir duamız olsun dilinden çıkan, ikimiz için, Biraz seni biraz beni anlatsın. |
Birini Sevdim
Birini sevdim yüreğimi yaktı, Bana göz kırpıp peşine taktı, Şimdi yolumu değiştiriyorum, Abisi cezaevinden çıktı. Evirdi çevirdi düze getirdi, Seviyorum dedi beni bitirdi, Bir kere öpmek istedim, Sözü yine evliliğe getirdi. Evlilik kolay eme erken dedim, İlk önce gel tanışalım dedim, Ben anneme benzerim dedi, Korkuyorum çünkü babası veremden gitti. Hatırımda kaldı gözlerinin karası, Yüreğimi yaktı bu aşk yarası, Bana bıraktığı tek hatırası, Cafe'de içtiğimiz çayların parası. |
Bitemez
Bir bakışla başlayan aşkım, Böyle bitmemeli, bitemez, Canlanmalı binbir umudum, Böyle son bulup bitemez. Uzak durma bana karşı, Bulamam doğruyu yanlışı, Hata mı biliyorum insanlık dışı, Ama hatasız ömür bitemez. Neler çekiyorum şimdi sensiz, Günüm olmuyor hiç dertsiz, Bu RAFET duramaz sensiz, Sen istemesen de sevdam bitemez. |
Böyle Arkadaş
Nasıl şiir yazdığımı sorma arkadaş, Ben şiirimi yarimin ilah gözlerinden alırım. Deryalara dalarım hemen ardından, Aklıma gelen her söze şiir yazarım. Duygularımdır şiir dediğin bu sözler, Biliyorsunki herkes birşeyler özler, Ne makam nede para benim hedefim, Ben şiirimi sevenlerin kalbine bestelerim. Kimse anlamasada bu yazılan sözleri, Söz varki ibret dolu söz varki hecedir, Bilinmez dünyaları anlatır şiirler, Söz varki sır perdesidir, bilmecedir. Bilmece olan sözleri şiirimde anlatırım, Her satırımda sevdiğimi anlatırım, Sorma artık şiir nasıl yazılr diye, Ben şiirimi sevenlere yazarım. |
Boynu Büküksem
Sormayın ne olur bana derdimi, bir sebebi vardır boynu büküksem. Kimseye açamıyorum bu kalbimi, Deşmeyin yaramı boynu büküksem. Bir yara almıştır bir yara kapanırken, Kimse dertli olmaz durup dururken, Hele birde delice ağlarken, Silmeyin gözyaşımı boynu büküksem. Bir dost, bir sevgili, belki de felek, Vurmuştur ama size ne gerek, Ben tilki olayım sizlerse melek, Almayın günahımı boynu büküksem. Çilekeş olup her gün inliyorsam, Gündüzleri sessiz *******i ağlıyorsam, Size ne kardeşim mutlu olmuyorsam, Acımayın bana boynu büküksem. Boyun bükülür dertler bükülmez, Merak etmeyin RAFET yıkılmaz, Sizler öğrettiniz düşenler tutulmaz, Tutmayın beni boynu büküksem. |
Boynu Büküksem
Sormayın ne olur bana derdimi, bir sebebi vardır boynu büküksem. Kimseye açamıyorum bu kalbimi, Deşmeyin yaramı boynu büküksem. Bir yara almıştır bir yara kapanırken, Kimse dertli olmaz durup dururken, Hele birde delice ağlarken, Silmeyin gözyaşımı boynu büküksem. Bir dost, bir sevgili, belki de felek, Vurmuştur ama size ne gerek, Ben tilki olayım sizlerse melek, Almayın günahımı boynu büküksem. Çilekeş olup her gün inliyorsam, Gündüzleri sessiz *******i ağlıyorsam, Size ne kardeşim mutlu olmuyorsam, Acımayın bana boynu büküksem. Boyun bükülür dertler bükülmez, Merak etmeyin RAFET yıkılmaz, Sizler öğrettiniz düşenler tutulmaz, Tutmayın beni boynu büküksem. |
Bulutlar
Gökyüzündeki bulutlar, Gülleri elimde kuruttular, Unutmaz derdim kimseyi, Hepsi beni unuttular. Söyleyin kara bulutlar, Nerede o umutlar, Bekliyorum gelmiyor, Umutla beklediğim mektuplar. Kara bulutlar perde perde, Beraberiz nöbetlerde, Şimdi mutluluk varken, Ne işim var gurbetlerde. |
Cami Eşiğinde (Çilekeş Ordusu)
Geçerken önünden ezan sesinde, Bir inilti duydum cami eşiğinde. Oturup derdine ortak oldum, Hıçkırıklar içinde cami eşiğinde. Sevmiş benim gibi o da birini, Ayırmışlar ve işte kalan eseri, Saç-sakal karışmış serseri gibi, Titrek elleri açılmış cami eşiğinde. Anlatılmıyor bu kadar sevince birini, Yüreğimi dağlıyor ilah gözleri, Hala kulağımda bana seslenişi, Ezan sesine benziyor cami eşiğinde. Artık yaşadığın günler karanlık, Geçen her saat biraz rahatlık, Dönüşün buradan geçecekse artık, Tövbeler içinde cami eşiğinde. Anlamayacak kadar boşsa dünya, Sesin geldiği yerde bizi ara, Çilekeş ordusuyuz burada, Dualar içinde cami eşiğinde. RAFET de içinde artık bu ordunun, Yalnızlık değil allah'a sığınılan yolun, Pişmanlığı olmaz çilekeş kulun, Mezarlık öncesi cami eşiğinde. |
Çileyi Anlatır
Mutluluğa koşsam bir coşku ile, Attığım her adım çileyi anlatır. Seni seviyorum desem de artık nafile, Içimdeki ummanlar çileyi anlatır. Seni sana bırakarak gidiyorum, Yokluğun bana seni anlatır. Deliler gibi yine şiirler yazıyorum, Herbir dizesi çileyi anlatır. Nerede hata yaptım diye sorarım, Bazen düşünüp bazen yanarım, Sana yazdığım her şiiri saklarım, Kendime yazdıklarım çileyi anlatır. Kendini bilseydin ve sevebilseydin, Herşeyden önce değerimi bilseydin, Kimseye inanmayıp beni dinleseydin, Dinlediğin her sözüm çileyi anlatır. Yokluğumda beni hasretle arasaydın, Gelmem için Tanrı’ya yalvarsaydın, Benim dinlediğim şarkılara ortak olsaydın, Dinlediğim her şarkı çileyi anlatır. |
Deliler Gibi
Kayıp giden yılların ardından, Ağlıyorum yine deliler gibi, Bir zamanlar sende böyle çekip gitmiştin, Bense ağıtlar yakmıştım deliler gibi. Unutamadım hâlâ o günleri, El ele tutuşup gezdiğimiz günleri, Bilmiyorum sende özlüyormusun, Ben hasretim o günlere deliler gibi. Yıkılası gururum olmasaydı eğer, Belki verirdim sana bir değer, Hasretin ölüm gibiymiş meğer, Pişmanlık içindeyim şimdi deliler gibi. Olurya bu yolda canımı verirsem, İnanki sevdiğim toprak kabul etmez beni, Gel eceli seninle tadayım, Sen öldürmezsen yaşarım deliler gibi. |
Deprem-1
Neleri getirmişti bu deprem bize Ve o akşam yine neleri götürmüştü. Hiç kolay değildi ağlamamak Bir tarih yazılıyordu kanlı kalemle İbretmi yoksa doğaüstümüydü? Ama unutulmayacak bir şey vardıki Giden kırkbin ölüydü. Sabır dedik neydiki bu sabır! Yeni bir felaketin haberimi? Evet. Bu felaketler bu ihmaller oldukça Bizde ise bu vurdumduymazlık oldukça Hesabı yok vereceklerimizin Hesabı yok sabırlarımızın. Hayır Her an heryerde,kadere Teslim olmayacağımızın Kenetleneceğimizin tâ kendisi. Yerküreye Bir felaket daha gelirse Biliyorum bu kıyamet olacaktır. Böyle bir felaketi yerküre Bir daha yaşamayacaktır. Bir daha yaşamayacaktır. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.