![]() |
Timur İlikan
10 Kasım
Geldi yine bir 10 Kasım Bitmek bilmiyor hiç yasım Dinmiyor kanlı gözyaşım Geçmiyor boğazımdan aşım. Anıyoruz Ata'mızı şad ile Söyleniyor adı dilden dile Şapka çıkardı düşmanı bile Onun önünde saygı ile. O her Türk'ün sevgilisi Doluydu yüreği vatan sevgisi Genci yaşlısı hemen hepsi Hayran ona yok bunun ötesi. Onun adı Mustafa Kemal Dalgalan bayrağım yıldızlı hilal Dökülür şehit kanları al al Ya ölüm vardır ya da istiklal. Bu vatan Ata'mızdan bize miras Şahadet şerbeti dolu her tas Nice yiğit içti ondan tas tas Bütün kahramanlıklar onlara has. Ölmedi Mustafa’m hiç ölmeyecek Onun yolunda her Türk yürüyecek Düşmanın yüzü bir an gülmeyecek Bayrağım gönderden hiç inmeyecek. |
82. Yıl
Şahlan ey şanlı Cumhuriyetimin şanlı atı Senle birlikte değişti ülkemin mukadderatı Şehit kanlarıyla sulandı yurdumun her sathı Devrimlerinle yüceldi insanlarımın hayatı. Nice yiğitler can verdi hep senin uğruna Pişman etti kahpe düşmanları doğduğuna Düşünmeden feda etti kendini ALLAH yoluna Dikti bayrağı göndere vatanın her karışına. Kurdu cumhuriyeti ulu önderimiz Atatürk Kırıp attı esaret zincirlerini hemen her Türk İnliyor yaşasın cumhuriyet diye bütün yer gök Kovuldu topraklarımızdan düşmanlar bölük bölük. 82 yıldır Türkiyem hep dimdik ayakta Tütüyor özgürlük meşalesi her bir ocakta Nöbet tutuyor Mehmetçik yaz kış hudutta Aman vermiyor alçaklara sıcakta soğukta. Bölünmez bir bütündür bu vatan, bunu bilsin herkes Bir nida yükselir göğe, tek bir yürek tek bir ses Cumhuriyet içindir almış olduğumuz her bir nefes Koyamaz kafese bizi kimse, olsa da altın kafes. Yürüyeceğiz Ata'mızın yolunda daima hep birlikte Yaşayacağız kardeşçe bu güzelim Cumhuriyette Ödün vermeyeceğiz hürriyette ve egemenlikte Dirlik bulacağız her zaman birlik ve beraberlikte. |
Adı Ören
Bir yer ki burası, adı Ören Edremit körfezinde gizli bir cennet Yeşili, yeşil mi yeşil Mavisi, mavi mi mavi Sağ yanında dikilip duran Kaz dağları Balıkçılar atıyor denize ağları Her yeri sarmış garip gövdeli zeytin ağaçları Meşhurdur bu yörenin zeytin yağları Havası da hava yâni çek içine çekebildiğin kadar ciğerlerin bayram etsin Buraları göremeyenler içini hep çeksin Oksijen deposudur bu mubârek yer İnsanın iştahını açar ne bulursa yer Sahilleri mâşallah Miami sahilleri gibi Pırıl pırıldır denizi dibi görünüyor dibi Takmıştır koynuna mavi bayrağı Bir kez gelen yine gelir alışır ayağı Yükselir yerden göğe heybetli çamlar Bu eşsiz güzelliği onlar tamamlar Dolaşır sokaklarında alımlı kızlar Görenlerin yürekleri sızım sızım sızlar Bir yer ki burası, adı Ören Bir gören pişman, bir de görmeyen. |
Adımız Sanımız Türk'tür
Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Ey vatanıma göz diken bizden ürk Bu ülkeyi kurdu yüce Atatürk Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Şanlı zaferlere hep imzâ attık Alçak düşmanları denize kattık Bir bir şehit olduk toprağa yattık Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk İffetim namusum bu aziz vatan Kendini kollasın bayrağa çatan Sonra olur yerin dibine batan Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Şehit kanlarıyla ülkem yeşerdi Canını verenler de bir beşerdi Yan gözle bakana mezar eşerdi Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk Bu vatan bizimdir bizim kalacak Yoktur bizden bir tek toprak alacak Mehmetçik hâine korku salacak Adımız sanımız Türk'tür bizim Türk. |
Af Yasası
Bugüne kadar Başa gelen iktidarlar Af yasası üzerine Af yasası çıkardı Cezâevlerinde ne kadar Mahkum varsa Salıverildi hepsi Bu şekilde Ülkem döndürüldü Suçlu cennetine Onlar suçluları affetti Ama bakalım İlâhi Kudret Affedecek mi Onların bu yaptıklarını? |
Ah Bu Dağlar
Sıra sıra dağlar kalpleri dağlar Yücelerden akan şelâle çağlar Topraktan fışkıran bir lâle ağlar Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gurbet elden düştüm sıla yoluna Bir bilezik taktım yârin koluna Her dağın ardında bir dağ buluna Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gide gide bitmez uzar menzilim Dünyânın elinde çalan bir zilim Hasretler dokudum oldu bir kilim Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Günler geçip gider ardı ardına Kaderin vurdum tek telli sazına Kışlar döner çölün susuz yazına Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Kelimeler büyür ruh ambarında Pişer hepsi bir bir hasret harında Yollar aydınlanır gönül farında Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar |
Akıl ve Yürek
İnsan konuştuğu zaman Aklıyla birlikte yüreğini de Katmalı işin içine Sırf aklıyla konuşursa Söyledikleri yavan olur Sâdece yüreğiyle konuşursa Söyledikleri yalan olur Hem aklı hem de yüreğiyle konuşursa Herkes ona hayrân olur |
Allah Sevgisi
Şehvetinin esiri olmuş her bir nefis dizginlerinden boşanmış bir at gibidir Bu atı kırbaçlayıp şâhâ kaldıran sinsi şeytanın ta kendisidir Dizginleri ele alıp atı durduracak kişi yalnızca atın seyisidir Bunu da her zaman için yaptıracak olan yürekten gelen ALLAH sevgisidir. |
Altın Çağ
İslam’ın güneşi yükseliyor semada nurlar saçarak Gönülleri aydınlatıyor nice yeni ufuklar açarak Ruhlar huzura eriyor nefsin isteklerinden kaçarak ALLAH’A yalvarıyor müminler Hakk'a avuç açarak. Zulümlerle çalkalanan dünya adaletle dolacak Savaşların ve çatışmaların hepsi son bulacak Bütün bunları bitiren Hazreti Mehdi olacak Müslümanlar tek yürek olup İslam Birliği doğacak. Dünyadaki herkes bir tek Hakk'a tapacak Göklerle yerden bolluk ve bereket akacak İnsanlar bir ekecek bire yedi yüz alacak Çobanlar koyunlarını kurtlarla birlikte salacak. Karanlıklara gömülen dünya Kurban’la aydınlanacak Tüm insanlar iman edecek Asrı Saadet yaşanacak Bütün yürekler aşkla, şevkle ve mutlulukla çarpacak Kötülükler çağı sona erip Altın bir çağ başlayacak. |
Anlatabilir misin?
Sen hiç anlatabilir misin Hiç gülmemiş birine kahkahayı Sen hiç anlatabilir misin Şefkatten yoksun birine merhameti Sen hiç anlatabilir misin Hiç görmemiş birine gördüklerini Sen hiç anlatabilir misin Hiç sevmemiş birine sevdâyı Anlatamazsın elbette ne mümkün Ne mümkün anlatabilmen şâyet Yaşamamışsan sen de bunları Sözlerin asılı kalır havada bir sis perdesi gibi Açın hâlinden tok ne anlar misâli. |
Anlı Şanlı Bayrağım
Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde Senin mukaddes sevgin yurtsever yüreklerde Özgürlüğün simgesi hep sensin direklerde Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde Senin uğrunda nice şehit kanı döküldü Milletime vurulan prangalar söküldü Kahpe düşmanlarının bilekleri büküldü Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde Dalga dalga geliyor Türk'ün ayak sesleri Eli tetikte bekler kahraman Türk askeri Gözünü bile kırpmaz bir adım atmaz geri Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde Sana uzanan eller kırılır teker teker Yan gözle bayrağıma bakan hep olur heder Seni her Türk evlâdı canından da çok sever Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde Semâdaki en parlak yıldız senin yıldızın Dünyâdaki en güzel renk de senin kırmızın İlelebet sen bizim kanımız canımızsın Anlı şanlı bayrağım dalgalan sen göklerde. |
Anneciğim
Sıcaklığınla sararsın, buram buram beni sen Kilim kilim sererim, yollarında gönlümü ben Huzur bulur yüreğim, hep seninle anneciğim Yanımda olmaz isen, bir devâ bulur mu hekim O şefkatin ne güzeldir, esen bahar yelisin Senin yerin yüreğim, hep de öyle bilmelisin O sözlerin ne de içten, bakışların sıcacık Bebekliğimde gecen geçti, çok defâ uyanık Geçip de gitti o yıllar, emekleyip yürüdüm Koşup da ben seni ardımda, durmadan sürüdüm Emek verip bana, zahmet çekip büyüttün anam Şifâ olan yüce sevginle, hep kapandı yaram Eser de kalmadı gamdan, görünce ay yüzünü Gülüşlerin de o mâzîye gömdü her hüzünü. |
Aşk Çiçekleri
Ben sevgisiz yaşayamam Aşksız, sensiz hiç kalamam Hasretine dayanamam İnan ben sana kıyamam. Rüyalarımda hep sensin Gönlümdeki tek neşemsin Hayallerimi süslersin Bunu sen böyle bilesin. Bir sözün yeter bana Al beni kollarına Sel olup ak ruhuma Sevgini söyle bana. Aşk çiçekleri solmasın Gündüzler gece olmasın Gözlerin yaşla dolmasın Ayrılıklar yaşanmasın. |
Aşk Denizi
Derdine ben dermân olmaya geldim Sımsıcak kalbine dolmaya geldim Sevdâmı kalbine koymaya geldim Sıcacık gönlüne dolmaya geldim Yoktur yârdan başka benim hiç kimsem Yârimle ağlasam, yârimle gülsem Kalan ömrümü hep senle geçirsem Seninle işitsem, seninle görsem Dünyâya bir daha gelmek olsaydı Yüreğim sevginle, senle dolsaydı Kederler, hüzünler bir bir solsaydı Kalbim de kalbinle hep bir olsaydı Sensiz gülmez benim bu nârin yüzüm Tepeler dağ olur dikleşir düzüm Topak topak olur dilimde sözüm Köstebeğe döner kör olur gözüm Yolumuz bir bizim ayrılmayalım Dertlerden dertlere savrulmayalım Yalnızlık ateşinde kavrulmayalım Aşk denizinde hiç durulmayalım |
Aşk Güneşi
Aşk güneşimsin sen hiç bir zaman sönmeyecek Sana tutkun yüreğim sevdandan dönmeyecek Gönlümden dalga dalga yayılan sevgilerim Sonsuza dek artacak, hiç mi hiç ölmeyecek Aşkına gönül verdim, etrafa sevgi saçtım Sevmeyen gönüllerden hep köşe bucak kaçtım İçimdeki sevdayı büyüterek çoğaltıp Şefkatle harmanlayıp, gönül deryana saçtım Baharın sevinciyle girdin sen hayatıma Nice güzellikleri kattın bu talihsiz bahtıma Birçok yarla doluyken şu çile yüklü dünya Yalnız ama yalnız sen kuruldun gönül tahtıma En zorlu anımda bir tek yanımda sen oldun O tatlı sözlerinle hep yüreğime doldun Karanlıklarla dolu acımasız dünyada Ufkumu aydınlatan, aşka giden yol oldun Senden ayrı duramam, sensiz hayat bulamam Şu bitimsiz alemde aşktan uzak olamam Sevginin tükendiği bu gariban diyarda Suya hasret kalmış bir çiçek gibi solamam. |
Aşk Kurşunu
Zamanın ötesine tâ ötesine uzansa da şu ellerim Secdeye değer gibi alnım değse yüzüne neylerim Her yanıma binlerce nurlar saçıp da ordan oraya ilerlesem bile Sevdâ vatanında nefretlerle tek tek çarpışan bir askerim Bügün varsak yarın yokuz, sabaha çıkar mıyız ALLAH Kerim Kinler yağan siperimde sevdândan inim inim inlerim Serseri bir aşk kurşunuyla alnımdan vurulmuş olsam bile Yaramdan sevgiler fışkırırken çâresiz ben seni beklerim. |
Aşk Oku
Sevgiyle,muhabbetle günler geçiyor Gözlerin gözlerimden hiç ayrılmıyor Neşeyle,mutlulukla aylar geçiyor Dizlerin dizlerimden hiç ayrılmıyor. Rüyada gibiyim sanki bir cennette Hayat ne güzelmiş seninle birlikte Ayrılmayalım dünyada, ahirette Var mı ki senin gibisi bu alemde. Sonunda aradığım aşkı buldum ben Tam da gönlüme göre sevgilisin sen Sözlerin damladır sevda denizinden Aşk oku ile vurdun tam on ikiden. Hayalimdeki aşka kavuştum senle Artık hep sen varsın benim yüreğimde Kalbim hızla çarpıyor seni görünce Hayat bir başka güzel seni sevince. |
Aşka Dair
Aşka dair ne varsa aldın benden Kurşun gibi delip geçtin kalbimden. Şüphen mi vardı ki benim sevgimden Hiç bir zaman vazgeçemem ben senden Sana susamışım çöller misali Kalmamış gönlümün aşktan mecali Aklımda güzelliğinin hayali Sevenler anlar düştüğüm bu hali. Bir gün olur geri dönmek istersen Seni yine çok seveceğim dersen. Ömrüme ömür katmayı dilersen Gönül kapım açık eğer gelirsen. |
Aşkın Kâtili
Evlilik aşkı öldürür derler Bu ne kadar doğrudur sizce? Evlilik aşkın gerçekten kâtili midir? Yoksa aşkın kâtili Kutsal evlilik kurumunu da katletmeye niyetli olan sevgi nedir bilmeyen gaddar insanlar mıdır? Kimdir sizce aşkın kâtili? |
Ata'ya Şikayet
Ülkemi soktular borç batağına Hep mahkum edildik yer yatağına Uğradık dört yandan şer atağına Atam bunlar değil senin izinde Türkiyem yüzüyor borç denizinde Sıktıkça sıktılar hep kemerleri Doldukça da doldu hep semerleri Yoktur Hakk katında değerleri Atam bunlar değil senin izinde Türkiyem yüzüyor dert denizinde Vatan hainleri cirit atıyor Dışarda ülkeme çamur atıyor Düşmanın aşına hep tuz katıyor Atam bunlar değil senin izinde Ermeni yalanlı sahte tezinde Hortumcular sardı her yanımızı Kuruttular bunlar tüm kanımızı Yaktılar onlar ne çok canımızı Atam bunlar değil senin izinde Haram lokma dolu hep midesinde Yıllar yılı kriz üstüne kriz Bir türlü doğrulmaz ki hiç belimiz Borcun üstüne hep borç katıp yeriz Atam bunlar değil senin izinde Türkiyem su alır her krizinde. |
Aynadaki Surat
İnsanlar kendi işledikleri Kabahatleri neden görmezlikten Gelirler de görürler başkalarının Yapmış olduğu yanlışları Ben biliyorum gâlibâ Bu sorunun yanıtını Çünkü aynaya baktıkları zaman Görürler o çirkin suratlarını Bakamazlar aynadaki İğreç yüzlerine Tiksinirler sonra Kendilerinden de ondan. |
Ayrılık Şarkıları
Ayrılık şarkıları söylerim senin için Aşkınla yanıyor yüreğim hep için için Beni ansızın bırakıp gittin söyle niçin Kederler, gamlar, hüzünler şimdi benim için Benim sensiz bir günüm bile geçmezdi canım Sen çekip gidince hep eksik kaldı bir yanım Birer birer yitip gitti bütün hülyalarım Bir tek senin için yağmur gibi gözyaşlarım Seven yüreğim artık yaslı, gülmüyor yüzüm Yollarda seni arıyor yaşlı iki gözüm Senin tekrar bana geri dönmendir tek çözüm Seni çok seviyorum aşkım budur son sözüm. |
Az ve Öz
Bir şiir yazdım az ve öz Fazla lafa ne gerek var Ârif olana yeter bir tek söz. |
Balık Baştan Kokar
Balık baştan kokarmış Doğru söze ne hâcet Eğer ayakları olsaydı balığın Önce ayakları kokardı Sonra da başı. |
Barış Manço
Bundan tam sekiz yıl önce bir Barış Manço yaşardı Gezerdi diyâr diyâr ülke üllke her bir yanı Sınırları bir bir yüreğiyle şarkılarıyla hep aşardı Bundan tam sekiz yıl önce bir Barış Manço yaşardı O hem yurtta Barış'dı hem de cihanda Barış'dı O başkalarıyla değil hep kendisiyle yarıştı Ölünceye dek o, hiç durmadan çalıştı Her bir şarkı sözü ozanca bir haykırıştı Günü geldi ve birgün kara toprağa karıştı. |
Bekârlık Sultanlık
Kim demiş bekârlık sultanlıktır diye? Eğer bekârlık sultanlık olsaydı bütün sultanlar hep bekâr gezerlerdi tüm sultanlıkları boyunca. |
Ben Sensiz
Sensiz ben canım desenleri solup gitmiş bir halıyım Sensiz ben gülüm çiçek açmayan bir ağacın dalıyım Sensiz ben aşkım ordan oraya sürüklenen bir çalıyım Ben sensiz birtânem kesmeyen körelmiş bir bıçağım Ben sensiz nartânem paramparça olmuş bir ağım Ben sensiz nurtânem yerle bir olmuş koca bir dağım Ben sensiz sevgilim bir hiçim İçin için kor gibi hep yanar içim |
Bencillik
Hayat bir yol bulmuş akıyor dar bendinde Bencillik diz boyu herkes kendi derdinde |
Beni Affet
Birtanem bağışla beni affet Sensizlik ruhumda bir kıyamet Ayrılık getirdi bin türlü dert Bitmek bilmiyor ki hiç bu hasret Bekliyorum senden aşka davet. Sensiz akıp giden yıllar Sararıp solan yapraklar Geldi gönlüme sonbahar Hala içimde hüzün var. Sevgilim fırsat ver son defa Yalvarırım artık dön bana Aşığım inan ki ben sana Sevdim seni hep doyasıya Kahroldum senin yokluğunda. Kalplerimiz bir daha birleşsin Aşk nağmeleri çalsın söylensin Bu ayrılık artık sona ersin Sevgimiz ölene dek bitmesin Sevdamız hiç bitip tükenmesin. Ne güzeldi senle yıllar Ilık ılık esen rüzgar Gelsin gönlüme ilkbahar Hala kalbimde sevgin var. |
Beyaz Karakış
Karakış karakış gösterdin Yine beyaz mı beyaz yüzünü Bir gelinlik gibi süsleyiverdin Aklarla giydirdin bu yeryüzünü Serdin her bir yana çarşaf çarşaf Pamukla dokulu yumaşacık örtünü Değiştiriverdin hemen her yerin O bildiğimiz, alıştığımız görüntüsünü Karakış karakış dondurdun bizleri Gösterdin herkese soğuk yüzünü Karakış karakış kapattın yolları Tattırdın bizlere hasretlerin hüznünü |
Bilmiyorsun ki Sen
Bilmiyorsun ki sen neler çektiğimi Göremiyorum seni aylardan beri. Hasret kaldım sesine,güzel yüzüne Çektiğim acılar sıkıntılar niye. Sensiz geçen günlerin ne anlamı var Bir türlü gelmiyor ki gönlüme bahar Aşkın benliğimi bir kor gibi sarar Sen olmazsan yanımda aşk neye yarar. Bekliyorum yolunu dönersin diye Karşılıksız,çıkarsız seversin diye. Hasret kaldım sesine,güzel yüzüne Çektiğim acılar, sıkıntılar niye. |
Bir An Var ki
Bir an var ki asla anlatılamaz Bir an var ki kitaplara yazılamaz Bir an var ki tuvallere sığamaz Bir an var ki rüyâlar onu yaşatamaz O an senle olduğum zamandır O an senle dolduğum zamandır |
Bir Başkadır
O ne güzel bir seda Ne kadar hoş bir eda Onu dinlerken kalır mı hiç cefa Bıkmayız dinlesek de bin defa. En güzel ses hep onda En güzel yorum yine onda Harikalar yaratır tüm şarkılarda Zarafeti kalır hep akıllarda. Say say bitmez hiç güzellikleri Birbirinden nadide özellikleri Adeta andırır sahnede gelincikleri Bir başkadır Emel Sayın klasikleri. |
Bir Bulut Olsam
Bir bulut olsam da yayılıversem şöyle gökyüzüne serile serile Hiçbir sınır tanımasam rüzgârdan kanatlarım olsa götürse beni gittiği yere Ülke ülke, deniz deniz, kıta kıta dolaşsam adım adım bütün dünyâyı Damla damla düşüversem de doldursam sonsuzda biten deryâyı Kâh güneşi arkama gizleyerek gölge gölge dolaşsam hep şehir şehir Kâh yüce dağlara kar olup yağsam da baharlarda aksam köpük köpük, nehir nehir Zaman zaman bir kartal edâsıyla kanat kanat insem ovalara, vâdilere Bir gonca gülde süzülen bir çiğ damlası olsam da varsam o nazlı nârin yâre Unutuversem bir çiğ damlası olduğumu bir an süzülsem gonca gülü öpen yâr dudağına Seyahatım böylece sona erse de ulaşsam yolculuğumun en son durağına. |
Bir İnci
Ben ne inim ne de cinim Ben senin sevincinim Gönül yolunda birinciyim Gerdanındaki bir inciyim. |
Bir İstanbul Kadar
Büyüleyici şehirler gibisin sen Caddelerinde santim santim gezilesi Sokaklarında adım adım dolaşılası Hudutlarında yaşandıkça yaşanası Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar özel Bir İstanbul kadar da güzelsin İnsanı içine çeken şehirler gibisin sen Nefes nefes teneffüs edilen Yüreklerde sevdâ olup taşan Hep gönülden gönüle dolaşan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar çekici Bir İstanbul kadar da arzulanansın Sevildikçe sevilen şehirler gibisin sen Tutkusu yürekleri bir bir kuşatan Unutulmaz pek çok aşklar yaşatan Hasreti nice sıradağları aşırtan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar sevilen Bir İstanbul kadar da özlenilensin İhtişamlı şehirler gibisin sen Anılarda silinmez izler bırakan Gönüllere hayatın renklerini katan Bir anne şefkatiyle her an kucaklayan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar görkemli Bir İstanbul kadar da muhteşemsin Emsalsiz şehirler gibisin sen Eşi benzeri hiç bulunmayan Ruhları sevdâ şerbetleriyle sulayan Ufkunda altın rengi güneşler doğan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar benzersiz Bir İstanbul kadar da aranılansın |
Bir Mum Alevi
Bir mum alevi aydınlatıverir karanlık dünyânı Göremediğin herşeyi görüverirsin hemen bir anda Farkedemediklerini farkedersin gönül aynanda Bir mum alevini söndürürsen yakarsın nâzik elini Bir anda karanlıklar kaplayıverir aydınlığın yerini Göremezsin artık ne elini, ne kendini, ne de başka birini |
Bir Nağme Gibi
Yıllar geçtikçe o gençleşir Gençleştikçe hep güzelleşir Güzelleştikçe o neşelenir Neşelendikçe hep şenlendirir Şenlendirdikçe ziyâde sevilir Sevildikçe güller gibi serpilir Serpildikçe hep tâzelenir Tâzelendikçe yenilenir O Emel Sayın olarak bilinir Bir nağme gibi adı dillerdedir |
Bir Sabah
Bir sabah uyanıp kalktığında ben yoksam yanında İçini kemiren bir korku kapladıysa anında İsmim hece hece harf harf döküldüyse dudağında Bil ki ben gitmiş olacağım gece karanlığında. Gözyaşların bir nehir gibi akarsa yanağından Hıçkırıkların yansırsa odanın duvarlarından Vurulmuş gibi hissedersen birden şakaklarından Bil ki ben çekip gitmiş olacağım senin yanından. Hüzünlerin büklüm büklüm düğümlendiyse boğazında Düşüncelerin kilitlenip kaldıysa dimağında Elimin sıcaklığını anımsarsan yanağında Bil ki ben sensiz olacağım çok uzak diyarlarda. |
Bir Sevdâdır
Emel Sayın'ı dinlemek apayrı bir zevktir O gökkuşağındaki yedi renkten bir renktir Söyleyin bana bu dünyâda kim ona denktir Emel Sayın'ı izlemek bizlere bir şevktir. O'dur bu dünyânın sekizinci hârikası Nice gönülleri yakar kavurur sevdâsı O sanat âleminin hiç değişmeyen ası O şarkılara hayat veren sanat dehâsı. Yıllar geçip gitse de o yine gönüllerde Onun güzelliği leylaklarda sümbüllerde Sesinin berraklığı şakıyan bülbüllerde Onun mâsumluğu açılan gonca güllerde. Bir sevdâdır onu şarkılarında yaşamak Kalplerimizdedir sevgisi hep yumak yumak Sahnede serip serpilen o bir beyaz zambak Pembe bir rüyâdır an be an onunla olmak. O gönüllere süzülen bir sanat pınarı O Türkiye'nin kalbinde bir hayat damarı Değişmeyiz onu hiç verseler dünyâları O ülkemin hiç sönmeyecek eşsiz starı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.