![]() |
Murat Demir
Acı
Gözlerim görmüyor, açık olsada Derman olmuyorki yaşlar dolsada Gelip geçen, sille tokat vursada Bana bundan beter, acı veremez Sorsan anlatması, o kadar zorki Çaresi olmalı, kalbim diyorki Bu dert birincisi, daha sonraki Bana bundan beter, acı veremez Gezip dolaşırım, hep aynı yerde Her yer kapkaranlık, sanki alemde İşkence yapsalar, tüm bedenimde Bana bundan beter, acı veremez Çalsın dertli ud’um, söylesin dilim İş’e yaramıyor, ama gözlerim Dünya zehir olsa, inan sevgilim Bana bundan beter, acı veremez |
Adamın Yoksa
Sorulur sorular, A, dan Z, ye dek Bilinirmi talih kime gülecek Kim kazanıp yada kim elenecek Düşün babam düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Dayıyla amcayla işler yürüyor Para göz kırparsa herşey oluyor Garip kimsesizce sefil duruyor Düşün sefil düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Bir umut ışığı yanar diyorsun Harcanmış aklınla ne biliyorsun Eller Ay’a çıkmış sen bekliyorsun Bekle babam bekle zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Durmadan kaybeden sen olacaksın İyi niyetinle kahrolacaksın Onlar meşgul diye sen yanacaksın Yan dur garip yan dur zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa (söz) akrabalığın ve hatır'ın, etkili ve yetkili insan'ların literatüründen çıkmadığı sürece, toplumsal huzur’a kavuşmak, mümkün değildir. |
Ağlama
Derde derman, olmasada ağlama Kader sana, gülmesede ağlama Ocağımız, tütmesede ağlama Her işin sonunda, bir hayır vardır Sen ağlarsan, yüreğim mahfoluyor Sen ağlarsan, gözlerim yaş doluyor Sen ağlarsan, gonca güller soluyor Ağlama, ağlama, gülmek varken ağlama Sevdiğini, kaybetsende ağlama Tüm gücünü, sarfetsende ağlama Acı ile, dert çeksende ağlama Her işin sonunda, bir hayır vardır Sen ağlarsan, yüreğim mahfoluyor Sen ağlarsan, gözlerim yaş doluyor Sen ağlarsan, gonca güller soluyor Ağlama, ağlama, gülmek varken ağlama |
Ahkam Kim mi
Hareket var meydanlarda, hareket, Bayram havası gibi, Renkli simalar, avcı olmuşlar, avlarıyla Kenar mahalle kıraathanelerinde Karşılıklı çay içme uydurmasıyle pazarlanıyorlar, Tilki ile karga nın peynir hikayesi misali, Arı gibi çalışıyorlar,vatanımız için Kapı kapı gezerek,ahmağızya, Ceketlerinin önleri düğmeli Asıllarının karşısında eğilerek, Hööörmet gösterisinde bulunuyorlar, Propagandalarını sergileyerek, Dünü hiç yaşamamışlar gibi, Bak ne güzel ve doğru konuşuyor Dedirtiyorlar, ahmaklara, Ahmaklık değilmidir? Birkaç günlüğüne, İnsan sanıldığını sanmak, Ahmaklık değilmidir be ahmak? Birkaç gün sonra aldanmak, Aldandığını anlamak, Dahası ağlamak, Yoksa hakkın değilmidir İnsan gibi yaşamak! Şairin,bilmiyormuşçasına,ahmak kim? Dediği gibi, Ahmak kim mi? Ahmak ben, sen, o Ahmak biz, siz, onlar Ahmak çoooook! Neyiz ki biz koyunlar Ahmak olmazsak,bu kadar olandan sonra Karşımıza,nasıl çıkarki bunlar. |
Akan Gözyaşlarım Senden Eserdir
Kimse zorlamadı kimse vurmadı Aldığım darbeler benden eserdir Divane yüreğim çoştu durmadı Akan gözyaşlarım senden eserdir Sazımı sözümü elimi tutup Gönlümün çaldığı telden eserdir Çekip gidiyorsan beni unutup Canımın yanışı elden eserdir Yollarına bakıp umut gülünü Sana yolluyorsam özden eserdir Sayamadım sensiz geçen günümü Önümde deryalar gözden eserdir Zamanı gelmeden bağda bahçede Dökülen yapraklar yelden eserdir Kabahat arama zavallı dilde Bülbül ötmüyorsa gülden eserdir Muradım yanına gelemiyorsam Sevdamdan değildir dizden eserdir Sana birkaç kelam diyemiyorsam Gönlümün yarası sözden eserdir |
Akıllı Ol
Fazla havalanma, uçtun madem ki Bak kalıcı değil, kimsenin erki Yakarasan birini, yanarsın bil ki Akıllı ol, kahpe dünya dönüyor Ne yıldızlar vardı, kayıp gittiler Ateştiler,küle dönüp bittiler Onlar da sırayla,ant içmiştiler Akıllı ol,kalpler bir gün duruyor Güneşin doğuşu,batmak içindir Kimseyi yok sayıp,sanma ki hiçtir Hesaplar sorulur,hesaplar bir bir Akıllı ol,hesap günü geliyor Yasa korur,yasa vurur,adama Bir kalemle,insan gider idama Kimse bakmaz,ne feryat ne figana Akıllı ol, zaman senden gidiyor Dost arkadaş yetmez,darda kalırsan Sular fayda etmez,ateş alırsan Sende zay olursun,zalım olursan Akıllı ol, herkes birgün ölüyor Her şeyin vebali,şu an sırtında Hak hukuk çiğneyip,kalma altında Kenar köşe değil,vatan sathında Akıllı ol, millet seni görüyör Hiç kimseye kalmaz,bu hikmet bu erk Kim etmek ister ki,vatanını terk Sanma ki yıkılır,bu cumhuriyet Akıllı ol, ülke seni deniyor Bilin ki diyen var,bir zaman, kısmet Tarihten bir zattır,diyen ya İsmet Artık geri gitmez,bu ulus millet Akıllı ol, taş yerine uymuyor |
Alacağım Var
Bu aşkı burada bitti sansanda Bir mendil misali tutup atsanda Kolay kolay ölmem,çekip vursanda Daha senden çok şey alacağım var Mehtabım dediğim gözden yanaktan Bal kaymak bildiğim dilden dudaktan Bırakıpta giden,elden ayaktan Daha senden çok şey alacağım var Ölümüne seven bakışlarımı Ateşler içinde yakışlarını Sayende dökülen göz yaşlarımı Daha senden çok şey alacağım var Seni tanımadan önceki beni Çekip ellerimden aldığın seni Hele sensizlikten olmadan deli Daha senden çok şey alacağım var |
Aramızda Artık Ara Olmasın
Eğer bana döneceksen, gelişin Bir esimlik bulut gibi olmasın Seviyorsan şakası yok bu işin Gidiyorum unut gibi olmasın Bir yaktın bir daha sakın düşünme Geleceksen dönüşün hiç olmasın Aşkımızı el ağzına düşürme Gideceksen gelişin hiç olmasın Yokluğuna alışmış bu canımı Yakacaksan barışın hiç olmasın Gözyaşıma karıştırıp kanımı Dökeceksen sarışın hiç olmasın Yara bana ben yara ma dem iken Dayanamam başka yara olmasın Yüreğimde zaten varken bir diken Aramızda artık ara olmasın |
Artık Sana Doğru Akmayacağım
Bilmem ne katmışlar senin özüne Eyvallahım olmaz artık sözüne Bundan sonra bil ki değil yüzüne Boş kapına bile bakmayacağım Telef ettin beni gönül katımdan Binmişken düşürdün sevda atımdan Değil seni sevmek, en saf altından Taç olsan başıma takmayacağım Canım yüreğine can demiş idi Bu senin kaçıncı terk edişindi Diz çöküp amanla köleler gibi Yalvarsan karşına çıkmayacağım Umurumda değil aşk ile canla İstediğin yere düş damla damla İçimde çağlayan sevgi suyumla Artık sana doğru akmayacağım Kalsın kurağında zavallı Murat Sende neyim varsa kaldır çöpe at Kazanlar üstünde olsanda sırat Basıp üzerinden geçmeyeceğim |
Aşk
Seni tanıyorum Seni iyi tanıyorum aşk Senin olduğun yerde,gözyaşınında olduğunu bilmeme rağmen Neyleyim,ben bendeki seni gemleyemiyorum İşte,onun için sen varsın Onun için sen aşksın Bilirim ki senin ömrün Cüzdanımın içindekilerinin ömrü kadardır Bilirim ki senin ömrün Nikah masasına oturuncaya kadardır Bu ihtimallerden sonrası Ya eyvallah Ya gözyaşı Ya dırdır Ya sıkılıyorumlar Veya şiddetli geçimsizlikten sulh ceza mahkemesinin Kapısına gidilecektir,ondan sonra,aşkın şeyi çıkacaktır Ya senin kurbanın ne yapacaktır Meyhane köşelerinde konaklayacak,hala cüzdanının içerisinde Bir şeyler kalmışsa,hatırı sayılır müşteriler listesinde olacaktır, Eyer kalmamışsa,eski günlerin varsa,hatırına iki kapıdan birine En yakın yerde ağırlanacaktır. Ya sokak kapısı Ya mutfak kapısı.. Ondan sonrası,kaldırımlar,parklar,traşsızlıklar vs Biliyormusun aşk Butün bunları bilmeme rağmen,insanım ya Yinede sensiz olmuyor Demeyi unutmuştum,tabi ki bir ihtimal daha var,umut,umutlu olmak Direnmek,dayanmak,yıldızların üstünden hiç inmemek Hayatın son demine kadar,bir yastıkta iki başla kocamak Senin yerini başka isimler almış olsa bile,yinede ne güzel Saygı,sevgi gibi İhtimal dedimya,bilmem kaç milyarlık dünya nufüsunda bu şansa Kaç yüce çift sahiptirki Ben seni iyi tanırım aşk Sen tuttunmu birini,ya vezir ya rezil eden değilmisin Seninle haşır neşir olan,ne yapacağını bilmiyorsa nasıl sevinsin Ayaklarını yerden kesip,havalarda uçurduktan sonra,yerlere Çarpmayacağını nereden bilsin İşte aşk,ne seninle,nede sensiz olmuyor Hırçınlığın,vazgeçilmezliğin,ama kanlı ama kansız Öldürüyor,öldürüyor,öldürüyor Demezlermi,aşk,insanı ya öldürür,ya süründürür diye Olsun, Aşk için ölmeyene,aşık denirmi Ama beni hiçmi hiç unutma aşk,çünkü,ben ve o olmasaydı Sen hiç olmayacaktın,bilirmisin hiç. |
Aşkına Susadım İçemiyorum
Derdine düşmüşüm,bir vefasızın Yürek deryasından,geçemiyorum Boğulurum belki,bir gün ansızın Aşkına susadım,içemiyorum Ne kadar istesem,olmuyor inan Bağ benim olsada,deremiyorum Ateşler içinde,olsamda yanan Gönül kapısından,giremiyorum Kapılar kapalı,çekik perdeler Ne kadar baksamda,göremiyorum Ellerim havada,yüreğim inler İpek saçlarını,öremiyorum Öyle bağlandımki,kurtuluşum yok Çıkıp başka yola,sapamıyırum Kaşlar hilal gibi,kiprikleri ok Tutup yanağından,öpemiyorum Vardır bir çaresi,deyip dururken Günüle su gibi,akamıyorum Kıyıma denizim,deryam vururken Alevler içinden,çıkamıyorum |
Ateşlerde Yakar Beni
Derdime derman olmayan İçime sevgi salmayan Dar günümde bulunmayan Bir hayırsız yıkar beni Engeller var yollarımda Bülbül ötmez dallarımda Yaşadığım her anımda Ateşlerde yakar beni Bilmem nasıl edeceğim Yoktur benim güleceğim Buralardan gideceğim Yakmak için tutar beni Konamadım daldan dala Giremedim bağdan bağa Acımadan dağdan dağa Gülle gibi atar beni Takip eder izler ile Nazar eyler gözler ile Acı acı sözler ile Arı gibi sokar beni Gezemedim ovalarda Boğulurum deryalarda Çoban diye yaylalarda Sürülere katar beni Köz e düştüm bile bile Dolanırım dilden dile Ne bileyim elden ele Pazarlarda satar beni |
Bahtim Utansin Bahtim
Yürü yüregim yaya Gir dertlerle siraya Derman çare degildir Içinde ki yaraya Kim ne derse inanma Zaman ilaçtir sanma Çaresiz çekeceksin Dayan ya da dayanma Yikildi gönül tahtim Böyle degildi ahtim Kime ne diyeyim ki Bahtim utansin bahtim Eri yüregim eri Giden döner mi geri Ellere vatan oldu Senin gönlünün yeri Kimseyi bosa anma Günes dogacak sanma Bu is burada bitti Ister yan ister yanma Neylesin ki hayatim Hayatla bitti dansim Beni bu hale koyan Sansim utansin sansim |
Bal Olsan Bir Parmak Tatmam
Yüreğin hala senin mi Başkasına vermedin mi Senin gibi bir deli yi Hala bulup sevmedin mi Bana bakma evde kalman Benden değil hergün yanman Bu nedir ki, göreceksin Daha gelecek yalvarman Hiç sanma ki güleceksin Dertten derde gireceksin Unutma ki yaşadıkça Daha neler göreceksin Duruyor mu cımbızların Fatma ların, yıldız ların Asker oldu çocukları Senden sonra ki kızların Bana bakma ben pas atman Bal olsan bir parmak tatmam Bir yastıkta iki başla Sen olursan asla yatmam Düşmem artık ocağına Dönüp bakmam sıcağına Seni tutup sevmek için Kimse almaz kucağına |
Bana Ancak Sen Yetersin
Ne kralla, ne de şahla İşim olmaz, padişahla Bu bende ki, bitmez aşkla Bana ancak sen yetersin Neye yarar, olsa bağım Başı karlı yüce dağım İçimde ki can sıcağım Bana ancak sen yetersin Fayda etmez acım tatlım Ela gözlüm,sır sıratlım Dünya değil,gül suratlım Bana ancak sen yetersin Hem işimde, hem aşımda Bela olsan da, başımda Olsam bile,yüz yaşımda Bana ancak sen yetersin Su gibisin, tam bir içim Güzelliğin, biçim biçim Yaşıyorsam senin için Bana ancak sen yetersin Güç tanımam, güle bakmam Tüm ordular, vursa korkmam Bu kalbe, kimseyi sokmam Bana ancak sen yetersin |
Bayaz Sevdam Benim
Galacayisan gal Na bekliyersin ki allaise Sani gozliya gozliya dizlarımın cani, gozlarımın feri getti,nerdayisa ölacağım, Galda habu aşkmi diyerlar na İşta oni,itlar gibi yaşiyahğ Naya naz ediyersinki, Galda,yan yana oturahğ,yan yana yiyahğ Yağli yağli, Sokida yan yana yatahğ,tatli tatli, Utaniyerım ama gena da diyacam Tuyiyersin beni, Galda klasik aşk mi diyerlar na oni yaşiyahğ, San galamiyersan bişe Bari de da, ben hama galem, Bu aşkmidur na,yaman ey bişeymiş diyerlar, Kimisi ayıp mayıp diyer ama, nayisa, Ben istiyerim ki saninan yiyahğ Yemanın da ayibi mi olurmiş yanı, Belli ki buni bacaramiyanlar diyer, Zaten benda tam bilmam ya, Nasılsa yeyinca ogranuruhğ, Entelların aşkıni da yaşiyahğ ha, Ahğşamluhğ mimiş, gecaluhğ mimiş na Ogranahğta hama yaşiyahğ, Bulbul gadar da olamiyeruhğ, He bulbul dedim da aklıma galdi, Turki soyliyanların ağızlarından, gulahğlarıminan tuydum, Bulbul da gulinan aşk yaşiyermiş,bulbuli ağnadım da, Nasıl olsa candur,guş gibi bişe,bu guli heç ağniyamadım, Bizim bostanda ki guldan başka gulda mi var aca, canli manli, Herhalda vardur, na bilem ben, Olmasaydi o bizim gulun ustunda da, o bulbulmidur, guşmidur na Oni gorurduhğ, bulbul gulun ustuna goniyermişta, ela diyerlar turkilarda, Turkilar dedimda gena aglıma galdi, Kara savda diyerlarya, kara aşk demahğ oliyermiş, Heç ğhoşuma getmadi, biz kara aşkı yaşamiyahğ hemi, Adami tutiyermiş diyerlar, sakın sen kara aşka tutulmiyasın, Biz saninan bayaz aşka tutulahğ, realist aşk yaşiyahğ, Irasyonelin ı sını galdurahğ, rasyonel aşk yaşıyahğ, Herkeş biza bahğsın ogransın. Meşaya gedah, ağaçların golgasında aşk yaşıyahğ, Çayıra gedah, yığınların, pululların dibında aşk yaşiyahğ, Moc yiyahğ, jol yiyahğ, ğhorozgozi yiyahğ, guzigulaği yiyahğ, Girgat yiyahğ, mesğhal yiyahğ, çilek yiyahğ, yatahğ kalkahğ aşk yaşiyahğ, Eva galahğ karpoti yiyahğ aşk yaşiyahğ, uyiyahğ uyanahğ erıtma yiyahğ, Aşk yaşiyahğ, ben yerda san ayvanda, goz goza galahğ, romantik aşk yaşiyahğ, Ben merekta san ağhorda, aşk turkilarıni bağırahğ, aşka galahğ, aşk yaşiyahğ, Sabahğtan peynir etmek yiyahğ, evla da, sutli bulgur ya da çinçar, ya da kalagoş Çorbasi yiyahğ, ahğşamdan da ya dugmeç ya da kete yiyahğ, yatmadan da Banta yiyağ, furuç yiyahğ aşk yaşiyahğ, Beni ağnadisan hama gal, Sakın galmamazluhğ etmiyasın, Galmadan once da, ya cepnettan, ya da İnterinettan ğheber yolla ki, sana bişeylar hazırliyem, Ela bişeylar hazırliyem ki, yiyan da, parmahğlarıni da yiyasın, Sicahğ etmeginan barabar batur da batur, İstarsan benda saninan barabar baturur yerım, ya da sani seyredurum, Beni ey ağnadın, yani diyerım ki, gozlarımi yolda koyma, Galda, sanın ağniyacağın, karinan, herif olahğ, Geberana gadar yaşiyahğ gedahğ, Bayaz sevdam benim. |
Ben Sana Aşığım
İçimde dermanım dışımda nurum Bahçemde çiçeğim bağımda gülüm Şerefim gururum zevkim onurum Ben sana mecburum sen değil misin? Güneşim yıldızım mehtabım ayım Bulutum yağmurum şekerim çayım Hayatta ki hayım mutluluk payım Ben sana hasretim sen değil misin Yarınım umudum elim ayağım Sıcağım sovuğum yolum durağım İlkimden sonuma tek sığınağım Ben sana aşığım sen değil misin |
Ben Seninle Bir Olamam Efendi
Konuştuğun başka yaptığın başka Gündelik yaşarsın saygın yok aşka Ben ekmek peşinde sense matuşka Ben seninle bir olamam efendi Sen camiden kiliseye gidersin Çıkarına ne halt varsa edersin Cepheyi bilmezsin erdende ersin Ben seninle bir olamam efendi Senin çakallarla etrafın dolu Bense yaradanın bir garip kulu Benim tarlam kuru senin ki sulu Ben seninle bir olamam efendi Sen doydukça yine yine istersin Aldıkça dahası yokmudur dersin Sanki mezarına götüreceksin Ben seninle bir olamam efendi Bukalemun gibi her rengin vardır Sana helal olan bana haramdır Sende ki metrestir bende ki yardır Ben seninle bir olamam efendi Sen hortum seversin hilen bir sürü Ödenek denilen sana örtülü Lisanın hindice hep gulu gulu Ben seninle bir olamam efendi Sen selamı allah için vermezsin Bedavadan hiç kimseyi sevmezsin İşini bilirsin işi evmezsin Ben seninle bir olamam efendi İçin volkan gibi taşmaya hazır Sağını solunu yakmaya hazır Senin suç ortağın vekili nazır Ben seninle bir olamam efendi Sen kale gibisin nedir ki duvar Arkanda kocaman bir devletin var Zalimliğin arşta merhametin dar Ben seninle bir olamam efendi Benim onurum var yere tükürmem Kellemi alsalar tükürsem silmem Lügatımda yazmaz riyayı bilmem Ben seninle bir olamam efendi Bana ters düşendir sendeki ahlak Doğru bir işin yok her şeyin ilhak Sende hırsızlık var bende hukuk hak Ben seninle bir olamam efendi Ben düşeni tutan sende vuransın Ben gönül yapanım sense kıransın Sen bu güzellikten anlamayansın Ben seninle bir olamam efendi Gün gelir seninde canın yol alır Bedenin bir taşta kefenle kalır Belki tabutuna bayrak sarılır Ben seninle bir olamam efendi |
Ben Yine Aynı Yerdeyim
Yüreğim sanki bir derya Sensiz neler çeker varya Bana dönersen olurya Ben yine aynı yerdeyim Gözlerim aynı durakta Aynı parkta aynı bankta Yağmurda karda sıcakta Ben yine aynı yerdeyim Çileme çile katmadan Bir yere adım atmadan Elin elini tutmadan Ben yine aynı yerdeyim Gözlerim aynı durakta Aynı yol aynı sokakta Yağmurda karda sıcakta Ben yine aynı yerdeyim Gözyaşlarım sen yoksunya Bir bir düşer damlasıyla Hasretimin en hasıyla Ben yine aynı yerdeyim Gözlerim aynı durakta Aynı yol aynı sokakta Yağmurda karda sıcakta Ben yine aynı yerdeyim |
Ben Yokum Artık
Sevmiştim bir zaman, delicesine Tapardım isminin, ilk hecesine Bu aşk binasını, delercesine Yıkmana gerek yok, ben yokum artık Gönülden gönüle, girebilirsin Önüne geleni, sevebilirsin İstediğin yere, gidebilirsin Durmana gerek yok, ben yokum artık Geçirdim ömrümü, senin kahrınla Çok şeyi yaşadık, benim sabrımla Kavga gürültüyle, laf silahınla Vurmana gerek yok, ben yokum artık Sen varken aramam, ipte cambazı Haram ettin bana, bahar ı yaz ı İyiyi kötüyü, olur olmazı Sormana gerek yok, ben yokum artık Neden böyle oldun, bilemiyorum Ne kadar istesem, gülemiyorum Her şey senin olsun, istemiyorum Kırmana gerek yok, ben yokum artık Muhtaç ettin beni, yaban ellere Acımadan vurdun, yerden yerlere Artık bundan sonra, ilden illere Sürmene gerek yok, ben yokum artık Düşseydin silmezdim, ela gözüme En büyük zararı, verdin özüme Dost duşman içinde, bakıp yüzüme Gülmene gerek yok, ben yokum artık Emsalin varmıdır, etrafına bak Sevda özveridir, olurmu kıyak Sofra nın üstüne, çatal la tabak Koymana gerek yok, ben yokum artık Beni öldürmeden, verdin toprağa Benzettin dalından, düşen yaprağa Al yeşil giyinip, bahçeye bağa Çıkmana gerek yok, ben yokum artık Aramam, o masum bakışlarını Unutmam, canımı yakışlarını Pişman olmuş gibi, göz yaşlarını Dökmene gerek yok, ben yokum artık Murat der vazgeçtim, ben artık senden Butün varlığını, sildim gönlümden Varımı yoğumu, aldın elimden Kovmana gerek yok, ben yokum artık |
Beni Bulamazsın Arama
Kanatsız kuşların, benzeri oldum Gül diye bahçende, dikene kondum Sevda ateşiyle, yanarken söndüm Beni bende, bulamazsın arama Karlar yağar, ağustosta başıma Son verdim seninle, bu savaşıma Okursan yazmışım, dilek taşına Beni bende, bulamazsın arama Hayatımı verdim, sana bilirsen Göreceksin bunu, az düşünürsen Gün olurda.bu yerlere gelirsen Beni bende, bulamazsın arama Bilki yaşıyorum, ben kederimle Sıcak savaştayım, kem kaderimle Defnettim ben beni, bu ellerimle Beni bende, bulamazsın arama Artık bundan böyle, ben seni sensiz Yaşa istiyorsan, sen beni bensiz Bu aşkta burada, bitti nedensiz Beni bende, bulamazsın arama |
Beni Suya Değil Sellere Sorun
Gün olur da bir gün çekip gidersem Bilinmez yerleri mekan edersem Basıp da bağrıma taşa yar dersem Beni bağa değil dağlara sorun Bir çiçek misali düşersem elden Sanmayın vazgeçti gönülden serden Haberim gelmezse o meçhul yerden Beni saza değil tellere sorun Hasretlik acımı tamladığında Mevsim yollarımı karladığında Gözyaşım yerlere damladığında Beni suya değil sellere sorun Sahipsiz bağıma baykuş konunca Bülbülüm, feryadım figan olunca Elimle diktiğim güller solunca Beni o’na değil ellere sorun Bir iken ikiye bölündüğümde Yalnızlık yasına büründüğümde Özümle, sözümle süründüğümde Beni göğe değil yerlere sorun Ya bir çalı dibi ya ormanlıkta Ya çıplak kayalık ya bir dağlıkta Ya bir düz ovada ya da sığlıkta Beni yaya değil oklara sorun Muradım yanarsam ahsız amansız Ocağım kalırsa korsuz dumansız Bedenim cansızsa damarım kansız Beni vara değil yoklara sorun! |
Benim İçin Öldün Artık
Sensiz olsam da bir yetim Sana tükendi hasretim Sevmemeye yemin ettim Benim için öldün artık Ağlasa da dağlar taşlar Aksa da gözümden yaşlar Sanma bu aşk tekrar başlar Benim için öldün artık Mektuplarınla o resmin Gazelimden düştü ismin Lazım değil bana cismin Benim için öldün artık Söndürerek ocağımı Buz eyledin sıcağımı Çek gözümden sancağını Benim için öldün artık |
Bey Kardeşim
Boğazında kravatla Bey olunmaz bey kardeşim Bir kamçıyla bir kıratla Bay olunmaz bay kardeşim Pala bıyık takma saçla Uzun kirpik hilal kaşla Her yastığa düşen başla Er olunmaz er kardeşim Uyduruk düzme yasayla Hayal ettiğin olsayla Elinde uzun asayla Pir olunmaz pir kardeşim Bir evlenme cüzdanıyla Name denilen yazıyla Sevmeyen elin kızıyla Yar olunmaz yar kardeşim Her gülene gülmemekle Sevda nedir bilmemekle Bir bakışta görmemekle Kör olunmaz kör kardeşim |
Bilmesen de Olur Artık
Yokluğunun hapsindeyim Acıların hepsindeyim Dile düştüm,deyim deyim Gelmesen de olur artık Destan oldum el ağzında Düğümlendin boğazımda Dalga dalga,avazımda Olmasan da olur artık Nerde neler çektiğimi Kiminle ne ettiğimi Sensiz nere gittiğimi Görmesen de olur artık Boş kalsada solum sağım Dertlerimle yansa bağrım Ben söylerim ben ağlarım Duymasan da olur artık Al,sevdanı çal başına Merhem eyle sür kaşına Sevdiğimi,tek başıma Bilmesen de olur artık |
Bir Sevda Tutarsa Toz Eder Seni
Geçmemişsin çemberinden feleğin Kale kapısına dönmüş yüreğin Bükülmez mi sanıyorsun bileğin Bir sevda tutarsa toz eder seni Tükenir dermanın biter seferin Tel tel dökülürsün yanar her yerin Ne çeliğin kalır ne de demirin Bir sevda tutarsa köz eder seni Derelerin kurur akmaz suların Ak olur saçların solar alların Çıkışı tükenir butün yolların Bir sevda tutarsa düz eder seni Her uçuşun birde düşüşü vardır Gafil olmayana her yer diyardır Sendeki de bir beden de bir candır Bir sevda tutarsa buz eder seni Süründürür el açtırır ellere Duman eder karıştırır yellere Şehirden şehire dilden dillere Bir sevda tutarsa söz eder seni |
Bırak Gitsin
Sen gönlümün kapısını Boşa çalma giremezsin Bıraktığın acıların Sızısını bilemezsin Bir yakar ki ta derinden Titretiyor temelimden Gittiğin o günden beri Kan geliyor yüreğimden Yaptığını anlamamı İsteme ki anlayamam Yeterince yaktın beni Daha fazla dayanamam Ellerini ellerime Uzatma ki tutamazsın Sen bu aşkın lokmasını Bal eğleyip yutamazsın Bırak öyle dokunmadan Nere gidecekse gitsin Ben aşkınla yok olmadan Bırak bitecekse bitsin |
Bozulacak Sanma Yeminim Andım
Saman kağıtları, koyup masama Gece gündüz her an, durmadan sana Mektuplar yazardım.ben sayfa sayfa Kalemin kanattan, olduğu zaman Titrerdi yüreğim, selam verirken Demezdim zamana, geç yada erken Tükenmezdi yollar, sana gelirken Tekerin dort köşe, döndüğü zaman Aşkın pınarları, dolar taşardı Bülbüller şakıyıp, güller açardı Dereler köpürür, sular taşardı Denizde fenerler, söndüğü zaman Dermansız kalırdım, candan yanardım Ömrümü verirdim, nedirki yardım Seven yüreğimi, durdu sayardım Gözlerine yaşlar, dolduğu zaman Nerde olursan ol, yanımda sandım Seni bir bedende, iki can saydım Bozulacak sanma, yeminim andım Damarımda, kanım durduğu zaman |
Bu Sevdanın Harcı Eksik
Bu sevdanın harcı eksi tutmuyor Bağ bozulmuş,bülbülleri ötmüyor Ay karanlık,Güneş batmış çıkmıyor Sen hayattan neyi beklersin gönül Sen yandıkça kader güldü elllere Neye yarar saçlar inse bellere Teleklerin tek tek düşmüş yerlere Sen kanattan neyi beklersin gönül Tren gitmiş son durakta kalmışsın Hazan vurmuş gazelinle yanmışsın Kurşun yemiş kaderine saymışsın Sen Murattan neyi beklersin gönül |
Bundan Sana Ne
Gayrısı bulunmaz karalarımda Tuzun biberin var yaralarımda Ben seni yine de rüyalarımda Görürsem görürüm bundan sana ne Resmini masama yapıştırarak Yaşlı gözlerimle hayal kurarak Kadehimi kadehine vurarak İçersem içerim bundan sana ne Vurdun yaraladın gönül katımdan Beni sen düşürdün sevda atımdan Yol değil mi sanki her gün kapından Geçersem geçerim bundan sana ne |
Bundan Sonra
Söylemem sevdamı kimse bilmesin Eller bana, gülde dikendi desin İlacım olsa da nefesin sesin Bundan sonra seni duyarım sanma Kış eğledin, baharımı yazımı Sevda bildim, çeperledim sızımı Senin için darbukamı sazımı Alıp da elime çalarım sanma Güller gibi, yaprak yaprak solsam da Dağ başında, yapayalnız kalsam da Ben bir arı, sende çiçek olsan da Uçup üzerine konarım sanma Beni sen tükettin, beni sen yedin Ne bana gel dedin, ne de sen geldin Bir ağaç misali, eğdin de eğdin Tutup daha fazla eğerim sanma Kırdın yüreğimi, kırdın belimi Aldın birer birer, sen her şeyimi Parçaladın beni, yüzdün derimi Bundan sonra seni severim sanma |
Can
Gidiyorum söyleyemem Sana hoşça kal diyemem Yarın ne olur bilemem Sorma,sorma,sorma can Gözyaşlarım olmuş pınar Dermansızım canım yanar Sevdalıyım yaram kanar Vurma,vurma,vurma can Aşk pınarım akar durmaz Koca dünya sana kalmaz Bu yürektir tamir olmaz Kırma,kırma,kırma can Otur dinle beni benden Hep kıskandım seni elden Sır sevdamı hiç kimseden Duyma,duyma,duyma can Hey gidi murat hey gidi Artık senin sonun geldi Günlerime güneş gibi Doğma,doğma,doğma can |
Can Canıma Canan Olsa
Can canıma canan olsa Yelleri yorgan ederim Bilmiyor ki yokluğunu Boynuma urgan ederim Umut verse,ışık tutsa Dağları arkam ederim Tipi boran kara kışta Karları hırkam ederim Hiç düşünmem derdi varsa Canımı derman ederim Onun için krallara Sözümü ferman ederim Çok değil az gönlü yansa Dünyayı alkan ederim Candan öte cananıma Özümü kalkan ederim Uzak yakın hatır sorsa Sevinir bayram ederim Kapısında biri dursa Çıldırır isyan ederim Ey sevgili sözüm sana Duymazsan çeker giderim Eyvallah etmem cihana Sen hariç yemin ederim |
Can Rüzgarım
Sen gideli, otağımdan bağımdan O gün bugün, ağlıyorum ardından Bilmiyorsun,öleceğim kahrımdan Nerdesin gel dert ortağım nerdesin, Sensiz kaldım,kapkaranlık mehtabım Okunmuyor sensiz, sevda kitabım Ben bitmeden bana doğru, bir adım Nerdesin gel can yoldaşım nerdesin Dokunmadan, elin eli tenine Çekilmeyen dert girmeden beline Hasretinden bak ağlarım, bak yine Nerdesin gel gözü yaşlım nerdesin Yalnızlığım yokluğunla kankardeş Zifiri dünyama doğmuyor güneş Sen, kalbime hem sırdaştın hem de eş Nerdesin gel can rüzgarım nerdesin |
Cani’nin Coni’nin Şeyinde Kald1k
Sam’a döndü hem terane hem gayda Ne bağ kaldı, ne gül kaldı, ne ada Ahmak gibi garibanda, paşada Cani’nin, Coni’nin elinde kaldık Figan etme bülbül figanın boştur Kanadın kırılmış yolun yokuştur Neye yarar artık koştur, koşuştur Cani’nin Coni’nin selinde kaldık Ne dikenim kaldı ne gül ne fişek Bu nasıl birlikmiş bu kadar gevşek Salladıkça yere bir bir düşecek Cani’nin Coni’nin belinde kaldık Parça parça olduk bitti özümüz Çakallar kurt olmuş geçmez sözümüz Dost ile düşmanı seçmez gözümüz Cani’nin Coni’nin dilinde kaldık Sağcı solcu dinli dinsiz yapılıp Senelerdir koyun gibi kırpılıp Zengin, yoksul, yardımlara kapılıp Cani’nin Coni’nin kilinde kaldık Kendi kendimize yetip, yaşarken İnsan gibi sahralarda koşarken Nasılda pes edip bu kadar erken Cani’nin Coni’nin külünde kaldık Nerdesin yüreğim nerdesin gelki Damarlara girdi esirlik zerki Kafese konulmuş kartalın erki Cani’nin Coni’nin ilinde kaldık Murat der ki artık toplan, toparlan Bu vatan bizimdir gayrisi yalan Körmusun, gözlerin görmez mi olan Cani’nin Coni’nin şeyinde kaldık! |
Çaresiz
Gezdim yıllar boyu,gurbet ellerde Hep seni aradım,meçhül yerlerde Sordum kapı kapı,sevdam kimlerde Bitmeyen yolların,yolcusu gibi Acıyla kıvranıp,sensiz inledim Hasretinle yandım,bir gün gülmedim Aşk yangınlarını,durup dinledim Ölümsüz sevdanın,hancısı gibi Unutturdun bana,rızkı geçimi Usulü yordamı,şekli biçimi Yokluğun derinden,yaktı içimi Dermansız dertlerin,sancısı gibi Dumanlı dağlardan,derin sulardan Ahali içinden,tenha yollardan Düşe kalka geçtim,sarp kayalardan Bulunmaz bir avın,avcısı gibi Yoklar diyarından,bir haber aldım Dünyayı gezersem,bulurum sandım Çaremi tükettim,çaresiz kaldım Yaralı ceylanın,yavrusu gibi |
Çaresizliğimin Altında
Zaman geçtikçe, bunadığımı değil Bunaldığımı görüyorum Hayatın keşmekeşliğinde, Bir bir umutlarım suya düştükçe, İçinde bulunduğum ortamda Benim iyi olmam bana yetmiyor, Başkalarının gözyaşlarını gördükçe Kahroluyorum! Çekilmezlerin, çekilmesinin eşliğinde Yok olmak için Şu minnacık bedenimin naklini, nere ve nasıl Aktarabileceğimi bile beceremiyorum Kaçmak istememe rağmen bir yerlere, Deli miyim ne, yoksa, deliriyor muyum? Eskiden ben böyle değildim, yaşıtlarımın ki Gibiydi saçlarım, Şimdi aynalara bile bakamıyorum Bitip tükendiğimi görmemek için, Kazaen, her aynaya baktığımda Dağıtmak istiyorum her yeri Boşalan şişeleri kırarak, Sonrada, sarhoşluğuma sayarlar korkusuyla Sarhoş olmadan sızıyorum Sefilliğimin altına sığınarak, Yüreğimin derinliklerindeki isyanlarıma ses katıp Sessiz sessiz ağlayarak, Bunun böyle nereye kadar gideceğini, İçimde ki hırs yanardağının ne zaman patlayacağını, Hangi sevdaları yakıp, kavuracağını, Ve son ikamet yerimin neresi olacağını bilemeden Tekrar başa dönüyorum, Bilinmezlerimi bilmek için, öylesine, O da olmuyor, İç dünyamın karanlığında kaybolmak için Hiçbir yaralının yarasını tımar edemeden Her olumsuzluğun sorumlusu benmişim gibi Mahzenime doğru uzanıyorum usul usul Çaresizliğimin altında ezilerek! Çaresizliğimin altında! |
Çiçekler İçinde Solmayan mısın
Bu nasıl azamet,bu nasıl bir naz Seven gönüllerde,olmayanmısın Anlat anlayayım,ben seni biraz Çiçekler içinde,solmayanmısın Taş yürekli desem,benzemiyorsun Verilen selamı,almayanmısın Dayandım kapına,ses vermiyorsun Hasret acısıyla,yanmayanmısın Kadehler dolusu,hiç doya doya Sevda pınarından,içmeyenmisin Boynu bükük kalıp,sen yana yana Aşkın kapısından,geçmeyenmisin Kar boran içinde,yüce dağlardan Batarak çıkarak,geçmeyenmisin Gonca güller açan,benli bağlardan Kendi güzelini,seçmeyenmisin Neden yaşıyorsun,ne için varsın Söyle hiç kimseyi,görmeyenmisin Dilerim bu acı,senide sarsın O zaman sorarım,sevmeyenmisin |
De Hele
De hele ey deli gönül de hele Seyis atsız kuş kanatsız olur mu Asilenme sen sadete gel hele Kul umutsuz tanrı kulsuz olur mu Bak hele ey deli gönül bak hele Gök bulutsuz tarla susuz olur mu Göreceksin şu abayı yak hele Sevgi aşksız gözler yaşsız olur mu Der hele ey deli gönül der hele Bağ bülbülsüz bülbül gülsüz olur mu Bilinmeyen yere doğru gir hele Beden cansız can ecelsiz olur mu Gör hele ey deli gönül gör hele Kuzu otsuz orman kurtsuz olur mu Önümüzde kara kış var dur hele Bebek sütsüz insan yurtsuz olur mu Yan hele ey deli gönül yan hele Yürek dertsiz dert acısız olur mu Elemlerin alasıyla kan hele Hayat zorsuz zor Murat’sız olur mu |
Demem Artık Yara Bana
Şaşırttırdın feleğimi Gözün aydın ey sevgilim Ne yaptım ki yüreğimi Parçaladın dilim dilim Sevda diye sevgi diye Yara oldun yara bana Yaram beni öldürsede Demem artık yara bana Ben bu derdin sancısını Artık sensiz çekeceğim Dünkü aşkın şarkısını Dinledikçe içeceğim Sevda diye sevgi diye Yara oldun yara bana Bu aşk beni oldürsede Demem gel aşkıma yara Acımadan aldın gittin Beni benden nefes gibi Görüyorsun işte bittim Gülemeden herkes gibi Sevda diye sevgi diye Yara oldun yara bana Yaram beni öldürsede Demem gel yarama yara |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:40 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.