![]() |
Oktay Zerrin
Dedim...Kıskandı!
Bahar dedim,güz kıskandı! Şarkı dedim,söz kıskandı! Rüzgâr dedim,toz kıskandı! Resim dedim,poz kıskandı! Nazar dedim,göz kıskandı! Ateş dedim,köz kıskandı! Türkü dedim,saz kıskandı! Sıcak dedim,yaz kıskandı! Güzel dedim,naz kıskandı! Pınar dedim,tas kıskandı! Ölüm dedim,yas kıskandı! Sabır dedim,taş kıskandı! Yağmur dedim,yaş kıskandı! Kirpik dedim,kaş kıskandı! Gerçek dedim,düş kıskandı! Kafes dedim,kuş kıskandı! Maraş dedim,Muş kıskandı! Işık dedim,loş kıskandı! Uçak dedim,ses kıskandı! Doğru dedim,ters kıskandı! Okul dedim,ders kıskandı! Şafak dedim,tan kıskandı! Damar dedim,kan kıskandı! Yolcu dedim,han kıskandı! Şeref dedim,şan kıskandı! Hayat dedim,can kıskandı! Taraf dedim,yön kıskandı! Kumaş dedim,yün kıskandı! Bugün dedim,dün kıskandı! Ahlâk dedim,din kıskandı! Peri dedim,cin kıskandı! Pekin, dedim,Çin kıskandı! Siyah dedim,ak kıskandı! Siyah dedim,ak kıskandı! Fakir dedim,tok kıskandı! Mevcut dedim,yok kıskandı! Yay dedim,ok kıskandı! Az dedim,çok kıskandı! Arı dedim,petek kıskandı! Diken dedim,çiçek kıskandı! Toprak dedim,böcek kıskandı! Serbest, dedim,yasak kıskandı! Yakın dedim,uzak kıskandı! Bûse dedim,dudak kıskandı! Ağaç dedim,yaprak kıskandı! Dere dedim,ırmak kıskandı! Deniz dedim,dalga kıskandı! Huzur dedim,kavga kıskandı! Tarla dedim,karga kıskandı! Baldız dedim,yenge kıskandı! Dünya dedim,denge kıskandı! Yürek dedim,yufka kıskandı! Yelek dedim,şapka kıskandı! Üvey dedim,öz kıskandı! Yokuş dedim,düz kıskandı! Kıskandı,kıskandım,kıskandılar! .. Oktay Zerrin.28-03-2005/Bafra. . Oktay Zerrin |
Kurşunuyla vururum seni...
Üstüme, üstüme gelme bu akşam Sanma dostum diye, korurum seni Yüzüme bakarak, gülme bu akşam Söz kurşunu ile, vururum seni... Sen eğdin bu dimdik başımı, yere Uyardım, gözdağı verdim kaç kere Ne karşıma çık, ne pencerelere Göz kurşunu ile, vururum seni... Gönlümün tasında, bir yudum su yok 'Günaydın ' diyecek, sevgi kuşu yok Geveleme artık, 'miş' i, 'muş'u yok Köz kurşunu ile, vururum seni... Kıvılcımlar yangın oldu, sâyende Söndürmez,Kayseri Erciyes'in de Belki de bir gemi güvertesinde Sus kurşunu ile, vururum seni... Dönemem artık bu, verdiğim sözden İnan ki bu sözüm, kâlpten ve özden Söz nâmus demektir, çıktı mı bizden Ses kurşunu ile, vururum seni... Cesur olur, benim bildiğim, kişi İster bir erkek ol, ister bir dişi Bırak bu cilveyi, bırak bu işi Naz kurşunu ile, vururum seni... Şu koca dünyayı, dar yapma bana Tavrımı görüp de dur yapma bana Yüzüme gülüp de kur yapma bana Haz kurşunu ile, vururum seni... Dönme dolaplara, son defacık bin İstersen bir ağaç, kovuğuna, sin Bitmez içimdeki, sana olan kin Yaz kurşunu ile, vururum seni... 08-08-2005-BAFRA Saat: 02.35 Oktay Zerrin |
Sin,..sin,..sin(Kalbimdesin)
Kuzey'e baksam,sen! Güney'e baksam,sen! Sana baksam,ben! Bana baksam,sen! Yav,nereye bakacağım? Şaşırdı,kalbimin aklı! Ya,sen; Ya,ben, Ya da ikimiz,haklı! Aslında bu sevda, Tam,bir çocuk aklı! Gönül verdik,gönülden, Ömür gitti,ömürden! Senin gözün,kömürden; Bakışın,güzel,gülden! Elin biraz kınalı, Benim,kalbim yaralı! Oldum,hüzün kralı! Sen,çiçeksin, Ben dalı! Bir elmanın yarısı, İkimizin sevdası! Taptaze bir fidansın, Sığınacak limansın! Eller ne derse,desin; Gönlümdeki vatansın! Ben,seninleyim, Sen,benimlesin! ...Sin,..sin,...sin, Benimlesin! ...Sin,...sin,...sin, Sevgimlesin! Ruhumdasın, İçimdesin! ...Sin...sin...sin, Kalbimdesin! ... Oktay Zerrin.29-03-2005/Bafra. Oktay Zerrin |
7 Temmuz'da biz...
Evliliğe,ilk adımı Attık,yedi temmuz'da biz Sevgileri,sevgilere Kattık,yedi temmuz'da biz... Bin dokuz yüz seksen beşte Gönül denen,dönemeçte Mutluluğu deste,deste Yaptık,yedi temmuz'da biz... Taner,Çiğdem iki evlât Dört kişilik,mutlu hayat Her dakika,her bir saat Can'dık yedi temmuz'da biz... Dile kolay,yirmi sene Alkış yok mu,böylesine? Şarkıların,güftesine Yazdık,yedi temmuz'da biz... 7-Temmuz-2005 BAFRA-Saat:14.20 Oktay Zerrin |
Adam gibi sev, adam!
Günü birlik sevdâ, istemez gönlüm Seveceksen adam gibi sev, adam Sahte sevgileri, beslemez gönlüm Seveceksen adam gibi, sev adam! Sevgi anlayışın, güçlü olmalı 'Sen ', 'ben ' ve 'mutluluk ', üçlü olmalı Duygulu, yürekli, içli olmalı Seveceksen adam gibi sev, adam! Yıldızları topla teker, teker sun Beni sevdiğini, tüm dünya duysun Sevdân yüreğimi, ateşte koysun Seveceksen adam gibi sev, adam! Oktay Zerrin |
Adam olmaz bu sevgiler
Haddini aşma gönlüm! Mangal yürekli sevdâlar,bekleme hep! Haritada izi silinmiş, Herc-ü merç olmuş sevgilerden, Adam olmaz be gülüm! Gümüş kanatlı bir kuşun, Gagasında mı kaldı mutluluk? Dile düşmüş bir âşk'tan; Vefâ bekleme,boşuna! Izdırap çölü'nde, Hiç sevgi çiçeği açar mı? Duyguların,hunharca katledildiği, İnsanların,gülmeyi unuttuğu, Bu yalancı dünyada, Sevmek,kolay mı sanırsın? Kolay mı,mâzi denen o sokağın, Köşe başlarında oturmak? Kaldırım taşlarında uyumak? Ve... İçerken acıları,gözyaşında, Kolay mı sevmek,bitanem? Ben,çocukların ağlamadığı, Sevgilerin,nasır bağlamadığı, Kimsenin,mutsuz olmadığı, Sevecen bir dünya özlemindeyim! Ben, Hep senin derdindeyim! Beni gördüğünde,boynunu bükme! Boynu bükük sevenleri,sevmem ben! Özgür mutlulukların, Ayak seslerini özlüyorum! Özlüyorum,güzel olan herşeyi! Haddini aşma,gönlüm! Hercâi bir çiçek misin? Hayâl misin,gerçek misin? Sahi,gönül; Söyle,sen ne'sin? Bir tutamlık can'ı kalmış, bu aşk'ın! Olmaz be gülüm,olmaz, Bu sevgiler, Adam olmaz! Adam olmaz bu sevgiler! Adam olmaz! Olmaz adam! Olmaz! Oktay Zerrin.02-04-2005.Bafra. .. Oktay Zerrin |
Ağladı...
Erciyes Dağı'na, bıçak sapladım Kayseri ağladı, kalbim ağladı Mâziyi anmayı, hep yasakladım Resimler ağladı, albüm ağladı... Seçemez oldum ben düşmanı, dostu Bir sevgi kayası, çığ gibi düştü Bir yıldız barıştı, bir yıldız küstü Dikenler ağladı, gülüm ağladı... Bir bıçak da şu sol tarafa attım Oyun sandı herkes, yerlere yattım Leş kargalarına, miras bıraktım İhânet ağladı, zulüm ağladı... Mahkeme ilânı verdim mâziye Çıktı bu sevdâda, adım gâziye Emel, Hicran, Duygu, Zeynep, Râziye Hepsinin âşkıyla, gönlüm ağladı... Tutuklayın beni, zincire vurun Gençlik âşklarımı saymadım, durun Her günüm işkence, her günüm sorun Canım, cânanım, ay yüzlüm ağladı... 26-09-2005-BAFRA Saat:21.48 Oktay Zerrin |
Ağlayasım geliyor
Her kirpiğin bir şiir, bir hece oldu bana Sensiz geçen her günüm, bir gece oldu bana Her bakış, her gülüşün bir ece oldu bana Yıldızlara bakıp da ağlayasım geliyor... Karanlığı sevmedim, yüzünü örttü diye İnan bütün ruhumla, üfledim aşkı neye Seninle kapılmışım, sevda denilen şeye Fırat ve Dicle gibi, çağlayasım geliyor... Bu minicik kalbimin, sensin atar damarı İlki hayattan geldi, sen vur en son şamarı Sevgin ile doludur, gönlümün her kenarı Şu yaralı bağrımı, dağlayasım geliyor... Oktay Zerrin |
Ah bu gönül yüzünden...
Acı katma,acıma Mendil ol,gözyaşıma Neler geldi,başıma Ah bu gönül yüzünden... Hikâyesi, çok uzun Hep ayrılık,hep hüzün İki çeşmedir,gözüm Ah bu gönül yüzünden... Konmadım,gül dalına Söz oldum,âşk falına Düştüm,eller diline Ah bu gönül yüzünden... 13-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Ah kafasız dövün şimdi
Evin vardı,barkın vardı Çulun vardı,çırpın vardı Çok insandan farkın vardı Beş parasız kulsun şidi... Kahveleri evin bildin Kumarlara para verdin Evine hep sarhoş geldin Kokusuz bir gülsün şimdi... Dayak attın hep eşine Yüz vermedin kardeşine Akıl ermez hiç işine Mazi oldu,yolun şimdi... Uçan kuşa borçlu çıktın Dünyayı,başına yıktın Her bir söze kulak tıktın Bir bozkırdın,çölsün şimdi... Adam sandı gören seni Kin bürümüş,gözlerini Kimse takmaz,sözlerini Dünden kötü,durum şimdi... Ne huzur var,ne de neşe Yok dönecek sokak,köşe Lazım sana,kuru meşe Hakkın oldu,zulüm şimdi... Tek direği sendin evin Düşünürdün derin,derin Kartal gibiydi gözlerin Gerçeklere,körsün şimdi... Elindeki mallar uçtu Kaderin,acı konuştu Hevesin bir kor olmuştu Mangaldaki,kül'sün şimdi... İnsan oldun,ne kazandın? Çoktun,şimdi hep azaldın Kâh gülerdin,kâh kızardın Cehennem her günün şimdi... Meğerse, boş sözmüş sevgin Menfaatmiş,bütün ilgin Ne akıl kaldı,ne bilgin Eserinle,övün şimdi... Vere, vere ne kaldı ki Her bir söze,dedin'peki' Bilirlerdi seni,zekî Ah kafasız,dövün şimdi... Dost mu bildin her güleni? Rezil ettin,aileni Ne sandın sen,şu alemî? Yok kasaban,köyün şimdi... Terazinin kefesini Bozdun dünya dengesini Yıktın,gönül hânesini Bak, bozuldu oyun şimdi... Aptal mı sandın milleti? Yedin,bitirdin serveti Rüyanda gör,artık et'i Zehir sana,koyun şimdi... Neydi zorun,neydi derdin? Kimlerin gözüne girdin? Başka ne dolap çevirdin? Bak yaklaştı,sonun şimdi... Her yokuşun,inişi var Utanç duvarı,sokaklar Fayda etmez,eyvah,ah'lar Çekilecek, kanın şimdi... Akılları beğenmedin Yanlışlardan erinmedin Yardımlara,sevinmedin Kalmadı beş pulun şimdi... Sevgileri, hep sömürdün Herkese,sırtını döndün Koşup,yürürken,süründün Tutmaz elin,kolun şimdi... Kalmamış hiç,ince fikrin Buymuş demek,senin zikrin Bozulmuş,insanlık şeklin Tüm hayatın,sorun şimdi... Evin,barkın yok gidecek Herkes haline gülecek Gözyaşını kim silecek? Yakar hasret kor'un şimdi... Senin aklın,adam olmaz Büyü yapsan,inan tutmaz Yemin etme,kimse yutmaz Aklından var,zorun şimdi... 'Gel' diyene,'git'diyen kim? Düzeltemez,Lokman Hekim Kin kusuyor gözlerin,kin Desen de boş'durun'şimdi... Düşünecektin, önceden Bağırma,sus pencereden Yemek yap,boş tencereden Etme kırın,mırın şimdi... Çocukları sefil yaptın Hastalık ve mikrop kaptın Gururunu bile sattın Bak çözüldü,sırrın şimdi... Arabayı,evi sattın Hep yan geldin,hep yan yattın Utanmadan,hava attın Ne olacak,yarın şimdi? Çek bozdurdun,senet verdin Kimlerin gözüne girdin? Yüzlerce kalpleri kırdın Hani dünya malın şimdi? Rüya bitti,oyun bitti Kim kazandı,kim kaybetti? Hesapta borcun birikti Çıkmaz senin falın şimdi... Gecen,günün belli değil Hem sarhoşsun,hem de sefil Daha fazla olma rezil Yok tutacak,dalın şimdi... Hiçbir sözü dinlemedin Hatır,gönül bilemedin Sayamadın,sevemedin Eve şenlik,halin şimdi... Ne oldu bak,işin sonu Hep beğendin,sen huyunu Nasıl da kazdın kuyunu Koptu işte,film şimdi... Git gözümün önünden,git Bu yer değil,sana ait Allah şahit,kullar şahit Dilindesin,elin şimdi... Bu kadar da hata olmaz Bir kalp bu kadar kırılmaz Böyle hedefe varılmaz Kıpırdamaz,kılın şimdi... Gönülleri hep soğuttun Vefayı,çabuk unuttun İnsanlığı yedin,yuttun Kime bu çalım şimdi? Kendin ettin,kendin buldun Ettin de zengin mi oldun? Unuttun ve unutuldun Kimde kaldı,hakkın şimdi? Vurdum duymaz ve bencilsin Duyan duysun,bilen bilsin Zannetme ki gönüldesin Fizan,sana yakın şimdi. Çoluk,çocuk pişman oldu Hep dostların,düşman oldu Melek huyun,azman oldu Yok zâlimden,farkın şimdi... Bakkal,kasap yol bekliyor Kalbin bile,bak tekliyor Suçun, suça suç ekliyor Kader senin şarkın şimdi... Kadehlerle sabahladın Rezilliği kucakladın Sevgileri,yasakladın Anladı mı,aklın şimdi? Tutsak ettin,hayatını Yıktın aşk'ın sanat'ını O eski,gül suratını Ne olur,az takın şimdi... Teneşir paklar,azanı Sevmezler ara-bozanı Gül mevsiminde hazan'ı Getirdin ne lazım şimdi... Dünya yansa,gözünde yok Bir çift tatlı sözünde yok Ruhun da yok,öz'ün de yok Çekilmiyor,nazın şimdi... Mutluluğa,yabancısın Ne yolcusun,ne hancısın Sen kanayan bir yarasın Nerde eski,haz'ın şimdi? Nutuk atma,kimse takmaz Allah,yakanı bırakmaz Ateş olsan,külün yakmaz Tek sermayen,hüzün şimdi... Döne döne,dön bakalım Bir mum gibi,sön bakalım Ne yaparsın sen bakalım Yolların çok uzun şimdi... Ne söylense,azdır sana Bir zerrecik,anlasana Düştün nefret belasına Kalmadı tek koz'un şimdi... Karın doyur,açlık ile Dilen,geçin harçlık ile Lâdes dedin,bile bile Kızarır mı,yüzün şimdi? Çok güvendin, servetine Düştün yalan cenneti'ne Ne oldu, o kuvvetine? Sönmüş iki gözün şimdi... Hasret ile arkadaş ol İster yaşa,istersen öl Neye yarar,olsan bülbül Geçmez akçe,sözün şimdi... Boş yaşadın,bunca yılı Kimden aldın,sen bu aklı? Hep kendini sandın haklı Bul bakalım,çözüm şimdi... Uyku,rüya haram sana Kim inanır,yalanına Ne tövbene,ne duana Hiç kalmadı,lüzum şimdi... Oktay Zerrin.24-08-2004/Bafra. Oktay Zerrin |
Ah seni!
Sağ gözün İstanbul Sol gözün,Boğaziçi! Bakışların üçgen,açı Ah seni,canımın içi! Kirpiklerin, kurşun asker Kaşların,sanki mavzer Hüzün sana yabancı Ah seni,başımın tâcı! Ellerin, Çukurova Gülüşün Karadeniz Kalbimdesin iz, iz Ah seni gidi güzel kız... Dudakların yanardağ Yanakların da körfez Sevgimiz,mavi boncuk Öpüldün,mucuk mucuk! Oktay Zerrin |
Aklımı alan bakışlarla...
Aklımı alan bakışlarla; Bakma,bana! Bakma bana; Sevgisiz bakışlarla! Ben artık,o eski; Katı kalpli; Ruhsuz adam,değilim! Mevsimleri değişti gönlümün! Değişti,kâlp atışları,kalbimin! Yıldızıyla barışık,artık; Kaderim! Gönül Körfezi'nde bekliyorum! Yine dilimde o,'eski şarkı'! Sarhoş olduk; Dalgalarla,mutluluktan! Hâyalleri,meze yaptık! Sevgileri de katık! Ne mutlu,bana; Seviyorum artık! .. Oktay Zerrin.I3-O4-2OO5.Bafra. - Oktay Zerrin |
Alış-veriş...
Bir güneş doğdu, Umutlarımız,boy attı! Bir yağmur yağdı, Umutlarımızı, Bedavaya sattı! 09-04-1977-Karadeniz Ereğli-ZONGULDAK. not:bu şiirimi yazdığımda Ereğli Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda öğrenciydim.Okulun ilk mezunları o dönem biz olmuştuk.Şimdi ise 25 yıllık İngilizce Öğretmeniyim.İşte yıllar böyle su gibi akıp,gidiyor.Tüm Ereğli halkına ve şirin Ereğli'me selâmlar,sevgiler.Ereğli seni ve arkadaşlarımı hiç unutmadım,unutamam da.Saygılarımla. Oktay Zerrin |
Allah'ım şükrolsun...
Saat dördü yirmi sekiz geçerken Ezân okunuyor, şiir yazarken Gözüm nemleniyor, ezân dinlerken Allah'ım şükrolsun,verdiğin cana... Dalıp, gidiyorum geçen zamana Neler verebildik, güzel vatana? Saygı göster evlât, sen hep atana Allah'ım şükrolsun, verdiğin cana... Vâziyet berkemâl olsun ülkemde Gözü yaşlı kim var, beni ülkemde? Bu minik ellerim, hep gökyüzünde Allah'ım şükrolsun, verdiğin cana... Oktay Zerrin |
Allah belanı versin,kalbim!
Ne konuştun gönül dilinden; Ne de konuşturdun beni! Yıldızlara göz etmemi bile kıskandın! Çiçekleri koklamayı yasakladın! Görüyorsun, kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne anladın,içimdeki çocuğu! Ne de anlattın sevmeyi bana, Rüya görmemi bile kıskandın! Üç kelime yorum yapmayı yasakladın! Görüyorsun, kötü halim Allah belanı versin,kalbim! Ne adresini verdin,mutluluk şehrinin, Ne de yol gösterdin bana! Çıkmaz sokakları bile kıskandın! İnsanlara, selam vermeyi yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne paylaştın,hatıralarımı, Ne de paylaştırdın,sahte sevgileri! Şarkı söylememi bile kıskandın! Dinlememi,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne ağlattın sevinçten bir gün, Ne de güldürdün,can-ı gönülden! Düşünmemi bile kıskandın! Hayaller kurmamı,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne telefonuma cevap verdin, Ne de gizli aradın,cep'ten! Çocuklardan bile,beni kıskandın! Gözlerimin gülmesini,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne sevgiyle baktın gözüme, Ne de sevgiyle bakanları gördün! Bakmayanları bile kıskandın! Kıskanmayı,kıskanmamı yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Oktay Zerrin.27-03-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Allah inandırsın...
Mavi boncuk gerek bu sevgimize Gönlümde sen varsın, tek aşkım sensin Özenir her yürek bu sevgimize Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Melek bakışınla, sargıla ben Eğer şüphen varsa, yargıla beni Yerden yere vurup, sorgula beni Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Öldürür beni bir yanlış bakışın Ne güzel şu senin gönül yakışın Sevgiden sevgiye doğru akışın Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Uçurum olmadı hiç aramızda Bir ateş yanıyor, tam şuramızda Sevginin özü var,hamurumuzda Allah inandırsın, tek aşkım sensin... 16-03-2006 Bafra-Saat:14.23 Oktay Zerrin |
Âmenna derim...
Sultanım da sensin,gönül kuşum da Hasretim de sensin,sabır taşım da Ne tatlı belâsın,ah sen başımda Ben böyle belâya,âmenna derim... Beline sarmışsın,kemeri yine Çıldırmak gönlümün,kaderi yine Başlıyor bir sevdâ seferi yine Ben böyle sevdâya,âmenna derim... Şiirler az gelir,şarkılar hafif Ne kadar güzelsin,ne kadar zârif Gönül yarasından,oldum muzdârip Ben böyle yaraya,âmenna derim... Oktay ZERRİN 25-06-2005-BAFRA. |
Ankara'da O Akşam!
Duygularım depreşti Kalbime, âşk yerleşti Gözler,gözle birleşti Ankara'da o akşam... Gözlerime, sis çöktü Duygularım,diz çöktü Sensiz,dünya küçüktü Ankara'da o akşam... Dile geldi,yüreğim Sevgi oldu,dileğim Vedâ etti,sevdiğim Ankara'da o akşam... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Ankara içimde, sen dışımdasın
Kara sevda denen illet hastalık Bir yara içimde, sen dışımdasın Olmaz olsun böyle aşkta ustalık Ankara içimde, sen dışımdasın... Hasretin büyüyen bir çıban oldu Bu adam aşk güden bir çoban oldu Söyle sevmek için ne çaban oldu? Ankara içimde, sen dışımdasın... Ben böyle bilmezdim sevda işini Arıyor, özlüyor gönül eşini Bıraktım ben artık aşkın peşini Ankara içimde, sen dışımdasın... Kendimi bir bülbül sanıp şakıdım Sabahlara kadar dua okudum Çile tezgâhında sabır dokudum Ankara içimde, sen dışımdasın... 30-07-2007-Ankara |
Anne'ye vatan mektubu...
Çektim kılıcımı ' yallah ' diyerek Dilimde tekbirle' Allah ' diyerek Şehit kumaşından cepken giyerek Vatana adadım bu canı anne... Şerefli bir ırkın kanı var bende Kırılmış bir kalbin kini var bende Anlatacak bir çok konu var bende Esirgeme dua, kelâmı anne... Hazır-ol'a geçtim emir beklerim Vatan aşkı dolu gözbebeklerim Kim yan bakar ise tez tetiklerim İsterim sevgini, selâmı anne... Koçyiğtler çıktı düşman avına Türk Bayrağı çektik vatan sathı'na Şu imâna bakın Allah aşkına Öp benim yerime sılamı anne... Gözümde yok benim korkudan eser Uyuma arkadaş, uyuma beşer Oğul, kız hasreti yaramı deşer Özledim eşimi, balamı anne... Karacaoğlan'dan türkü çalarız Vatan sevgisiyle gönül sularız Kalenin burcunda korkma biz varız Ay-yıldızla bozmam aramı anne... Su kadar azizdir bizim memleket Dağına, taşına şükür, bereket Memleket değil bu, sanki bir cennet Bitmez bu şarkının devamı anne... Ne kadar söylese dil âciz kalır Top, tüfek yanında çok nâçiz kalır Türk sözü kalplerde hep veciz kalır Bayraklarla süsle dört yanı anne... Oktay Zerrin-05-05-2005-Bafra Oktay Zerrin |
Anne
Anne bana beni anlat! Anne dediğim o güzel günü, Çocukluğumu, gençliğimi,dünü Anlat bana bugünümü Bu dünya ben doğduğumda, Yine böyle miydi anne? İnsanlar nokta kadar menfaat için, Virgül kadar eğiliyor muydu? Herkes birbirinin dedikodusunu yapıp, Fırtınalar kopartıyor muydu yaşamlarında? Anne,eski fotoğraflarına baktım bu şehrin, Eski taşlı yolları ne de güzelmiş aslında Hele ilkokula giderken,Cumhuriyet Meydanında, Koskoca o çınar ağacına nasıl kıymışlar? Anne, medeniyet hızlandıkça gördüm ki bazı güzellikler tarihe karışmış! Çam kokulu yeşil alanlar, Şimdi taş binalarla tepeden bakmakta bize! Anne hani benim eski oyuncaklarım? Nerde o gözümün bebeği oyunlarım? Hey gidi hey vurdu mu misketi,misketin gözüne, Değmeyin gitsin,çocuk gönlümün keyfine! Anne hatırllar mısın ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt olmuştum, Ve,cezaevi firarisi gibi kaçardım okuldan eve,hatırlar mısın? Üstüm,başım rezalet şekilde gelirdim! Anne anlat bana saçlarımı okşadığın o ilk geceyi, Hasret,sevgi,şefkat denen o üç güzel heceyi Yaramazlık yaptığım, odayı, eşyaları dağıttığım, Oyuncaklarımı atıp, fırlattığım o günleri anlat bana anneciğim. Gönül dağlarım şimdi büyüdü anne! Büyüdü şimdi düşüncelerim, devleşti! Ve,kalbime bir Allah, bir de anne sevgisi yerleşti! Okuttunuz beni anneciğim,babamla bir hayat bahşettiniz! Anne sen Allahımın cennetle ödüllendirdiği eşsiz kişisin, Sen gece-gündüz okuduğum şiirsin! Gönül dilimsin,lisanımsın. Bırak anne, bırak anlatayım: Sen tarihsin, cansın, canansın! Bir buse ver anneciğim, bir buse ver de çocukluğum; Çocukluğum, gözlerimde canlansın! Anne sen benim gönlümde sultansın! Anne,sen cennet denilen, O en güzel, Vatansın... Oktay Zerrin-Bafra Oktay Zerrin |
Anne,acep deli miyim?
Yastığa,baş koyamadım Anne,acep deli miyim? Şiirlere,doyamadım Anne,acep deli miyim? Gün,'günaydın'dedi,güne Vedâ ettim,artık düne Ah,yüreğim yandı yine Anne,acep deli miyim? Şairlerin hâli nice Ağlar onlar,hep gizlice Şu gönlümde,var bir ece Anne,acep deli miyim? Dünya,niçin böyle kambur? Gel de şimdi,çalma tambur Kalbim çarpar gümbür,gümbür Anne,acep deli miyim? Tutunacak,dal kalmadı Falcılarda,fal kalmadı Yüreğimde,hâl kalmadı Anne,acep deli miyim? Âşk,insana âzap mıdır? Zemzem midir,kezzâp mıdır? Kalbimdeki,mızrap mıdır? Anne,acep deli miyim? 10-07-2005-BAFRA Saat:05.21 Oktay Zerrin |
Aptal,aptal bakma yüzüme!
Aptal,aptal bakma yüzüme! 'Seni seviyorum'dememi de bekleme! Gözlerime bak,anlarsın; Ne demek istediğimi! Anlarsın; Seni nasıl sevdiğimi. Bir kozalak düşün; Kabuğu,sertten sert! İçi; kayda değer bir hazine hükmünde! Ne yaparsın,böyle bir şeyi? Şunu iyi bilesin ki; Benim sevgim; Kozalakların derisine, Çam ağaçlarının,gövdesine; Cemreler'in düştüğü,topraklara yazıldı! Çöllerdeki serap gibi, Mahzendeki şarap gibi, Hani 4 Hak Kitap gibi; Birsevgi,işte benimki! Aptal,aptal bakma yüzüme! 'Seni seviyorum'dememi de bekleme! Gözlerime bak,anlarsın; Ne demek istediğimi! Anlarsın; Seni,nasıl sevdiğimi! .. Oktay Zerrin-12-04-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Arka Sokaklar'da Bir Şey Oluyor!
Tinerci,beyazcı,ah; daha neler, Arka sokaklar'da,birşey oluyor! Sarhoşlar,berduşlar,ah; kimsesizler Arka sokaklarda,bir şey oluyor, Arka sokaklarda,herşey oluyor! Kavga,bıçak,şiddet,insan sesleri Kimsesiz çocuklar,üzer bizleri Kin,hasret,gözyaşı,çile izleri Arka sokaklarda,bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Patlar tabancalar,hedefi meçhûl Maganda,kapkaçcı dolmuş İstanbul Ne saygı,ne ahlâk,ne kaldı usül Arka sokaklarda,bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Futbolda; fanatik fikir türedi Sapıklar,bir mantar gibi üredi Sabırlar tükendi,yürek eridi Arka sokaklar'da bir şey oluyor Arka sokaklar'da,herşey oluyor! İşsizlik başını almış,gidiyor Haklı,haksız herkes,yemin ediyor Nefesler tutulmuş,yürek eriyor Arka sokaklar'da bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Oktay Zerrin-01-08-2003-Bafra. Oktay Zerrin |
Arkadaş...
Ben kimim, kadere çizik atayım Ne haddime kızıp,bozuk atayım Gönül torbasına,azık atayım Sevgiye olur mu,doyum arkadaş? Düşünüp,duralım sevgi nerede? Tarihe,kültüre ilgi nerede? İnternet oyunsa,bilgi nerede? Bilgiye olur mu,doyum arkadaş? Ud,tambur,keman,ney şahane güzel Arama sevgide,bahane güzel Söyle ne var âşktan,daha ne güzel? Sevgiyle olur mu,oyun arkadaş? Oktay Zerrin |
Artık
Sağımı, solumu sobeledim ben Körebe oynama âşkımla artık Karanlık sokakta, ebeledim ben İstemem kaynama âşkımla artık... Çıkarsız sevgimi, dile düşürdün Yalnız dile değil, ele düşürdün Gönlümü kırılmış tele düşürdün Yetişir oynama âşkımla artık... Bir hicâz taksimi geçmekte gönlüm Âşkı katre, katre içmekte gönlüm Eski bir yarayı deşmekte gönlüm Kapımda dolanma âşkımla artık... Gece ay dedeyle ' ay kız ' ı söyle Şu kalbimi çalan hırsızı söyle Şiir oku bana, hep bizi söyle Mum gibi yamna âşkımla artık... Oktay Zerrin |
Artık...
Kalbime kitledim,güzel sevgini Şifreyi kaybettim,çözemem artık Esirgeme canım,benden ilgini Çok üzdüm bu gönlü,üzemem artık... Şunun şurasında sevgi,saygı var Yine gözlerimde korku,kaygı var Bir tek bakışının,milyar farkı var Çok gezdim ben sensiz,gezemem artık... Yüreğinle konuş,kalbinle konuş Sevgisiz bir yürek,etmez beş kuruş İstemem bu kadar,soğuk bir duruş Bu yufka yüreği,ezemem artık... 20-07-2005-BAFRA Saat:03.35 Oktay Zerrin |
Aruz şiir denemelerim....
Arz-ı endâm etti bir gül, yanaktaki gamzende Öyle güzel sevdâ ki bu, yine oldum râm sende Hasta oldum düşünmekten, ne arasın gam sende Öyle güzel sevdâ ki bu, yine oldum râm sende... ************** Bir âfet-i sûzan ki ah, cemâli aydan güzel Saki bala bir ceylandan, yağız bir taydan güzel Göklerdeki yıldızlardan, mehtaptan, koy'dan güzel Sanki bala bir ceylandan, yağız bir taydan güzel... **************** Şu gönlümün dergâhına, nur saçan yüzünle gel İçip,sevdâ şerbetini, sazınla, sözünle gel Şiirle gel, şarkıyla gel, sevinçle, hüzünle gel İçip,sevdâ şerbetini, sazınla, sözünle gel... ***************** Gözlerimin uzaklığı, mesâfesi dert değil Yufka yüreklidir gönlüm, kaya gibi sert değil Beni sana kötüleyen, Allah için mert değil Yufka yüreklidir gönlüm, kaya gibi sert değil... ***************** Ne sen beni dinledin, ne ben seni dinledim Kalbimi yaraladın, inim-inim inledim Perişân oldu gönlüm, yüz kere tembihledim Kalbimi yaraladın, inim-inim inledim... ****************** Bu akşam gözlerime, güzelden güzel oldun Gönlümdeki fırtına, saçımdaki tel oldun Bana gülüp, dururdun, işte sen de del'oldun Gönlümdeki fırtına, saçımdaki tel oldun... ****************** Şuraya yazıyorum, çok nâdim olacaksın Ya bir gönül meleği, ya zâlim olacaksın Gönülden sevmek için, çok nârin olacaksın Ya bir gönül meleği, ya zâlim olacaksın... 26-07-2005-BAFRA Saat:02-04 arası Oktay Zerrin |
Âşık oldum,gözlerine...
Karanlığı yırtıp,geldim Işık oldum,gözlerine Sevgilerle akıp,geldim Âşık oldum,gözlerine... Her bakışta,Allah dedim Bakışını,benimsedim Yüreğime,resimledim Âşık oldum,gözlerine... Mehtap,yıldız,bahar,çiçek Gönlüm oldu,bir kelebek Şarkılardan,tuttum dilek Âşık oldum,gözlerine... Oktay Zerrin |
Âşk çarpar...
Yas tutuyor rıhtım, sular çekildi Gönül yollarıma, mayın ekildi Onurlu sevgime, silah çekildi Yüz kurşun sıksalar, âşk çarpar kalbim... Hüzzamla ağladı, şarkılar yine Kâlp kırmak söyleyin, sığar mı dine? Gönül kitabımda, yer yoktur kine Dünyamı yıksalar, kalbim âşk çarpar... Sevgi bohçasını, aldım elime Kimse dokunamaz artık kılıma Kuşlar yuva yaptı, gönül dalıma Bozup da çıksalar, kalbim âşk çarpar... Ağzımdan inşallah, keşke çıkıyor Attığım her adım, âşka çıkıyor Rüyâlar ve fallar, başka çıkıyor Yalan da çıksalar, kalbim âşk çarpar... Doksan dokuz bilmez, yüzün bahsini Bahar niçin etsin, güzün bahsini? Kapattım ömrümün, hüzün bahsini Dinleyip, baksınlar kalbim âşk çarpar... Oktay Zerrin |
Âşk...
Kuşlar gibi uç,gel; yüreğime kon Sevgi şehri olsun,en son istasyon Gönül kavgasına son verelim,son Yıldızları yansın,âşk gecemizin... Sabırla,umutla bekleyeceğim Sevgimize, sevgi ekleyeceğim Şiirler,şarkılar yükleyeceğim Kâfiyesi olsun,âşk hecemizin... Bu gönül şehrinden,sen de yer aşır Sevenler, ölümsüz bir yürek taşır Bir tek bakışında,yıldızlar ışır Açılan gülüdür,âşk bahçemizin... 06-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Âşkımın umumî coğrafyası...
Otursam, yürüsem yoruluyorum Gönül denizinde, boğuluyorum Hangi kalbe girsem, kovuluyorum Âşkımın umumî coğrafyası bu... Yüz yıllık ömrümün,yarısındayım Varlık ile yokluk arasındayım Kalbimin onulmaz, yarasındayım Âşkımın, umumî coğrafyası bu... Gözlerinde yandım, sıcaklığının Mesâfesi oldum, uzaklığının Kurbanı oldum ben, o saflığının Âşkımın, umumî coğrafyası bu... 09-08-2005-Saat:03.42 Oktay Zerrin |
Ata'mın Kurtardığı Esir!
Kurtuluş Savaşı,yaman olmuştu Yerler,gökler,her yer duman olmuştu Düşman doğduğuna,pişman olmuştu Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Kütahya cephesi,kutsal yer oldu İmânlı göğüsler,bir hançer oldu Şanlı Türk Ordusu,muzaffer oldu Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Düşmandan dedemi,Ata'm kurtardı Hem dedemi,hem de vatan kurtardı Büyük bir millet'i,yas'tan kurtardı Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Oktay Zerrin-Bafra. not:bu şiir bir gazetedeki haberden esinlenerek yazılmıştır,Habere göre Samsun'da bir devlet kurumunda çalışan kişinin ifadesine göre; dedesini Kütahya cephesi'ndeki çatışmada düşmandan kurtardığı için,Ata'mızın bu kahraman hareketi sonucu adı geçen kişi soyadını'Atam'ın Kurtardığı Esir'şeklinde alarak,nüfusuna kaydetmiştir.Bu şiir sırf bu olaydan esinlenerek kaleme alınmıştır.Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Ay-yıldız için...
Hak-hukuk bilmeyen,üç-beş uyuza Çiğnetmem bayrağı,cümle soysuza Vatanı almadık,öyle ucuza Kan döktük gâfiller,ay-yıldız için... Özgürlük dediğin,yakmak mı yurdu? Geliyor,durmaz bu inançlı ordu Karıştırıp,durma tilkiyi,kurdu Kök söktük gâfiller,ay-yıldız için... Milyonlarca insan,deli değil ki Sizin amacınız,belli değil ki Yediğiniz haltlar,elli değil ki Diz çöktük gâfiller,ay-yıldız için... Bayrağa uzanan,eller kırılır Şehitlere,kefen diye sarılır Bak baban darılır,annen darılır Kol büktük gâfiller,ay-yıldız için... Nasıl duygulanmaz insan,ayıp be! Millî duygu sende,inan kayıp be! Bunun tek sebebi,imân zayıf be! Köz-közdük gâfiller,ay-yıldız için... Vatan sevgisine,yer ver gönlünde Bir defa gördün mü,secde ömründe? 'Biliyorum'dersen,gel sen ol,önde Göz-gözdük gâfiller,ay-yıldız için... 11-07-2005-BAFRA Saat:05.00 Oktay Zerrin |
Ay doğdu gönlüme Mart'ın birinde...
Sarı saçlarına karanfil taktım Güller kıskandılar, gönül şehrinde Dün gece şöyle bir falıma baktım Ay doğdu fincanın orta yerinde... Paylaştım mehtapla ben bu sevdayı Kimseden görmedim böyle ilgiyi Gönül karnemdeki sevgi pekiyi Ay doğdu gönlüme, Mart' ın birinde... Çekildi gecenin o sert ayazı Siyahın içinden, çektim beyazı Bitti çok şükürler, gönlümün nazı Ay doğdu kalbimin vâdilerinde... Oktay Zerrin |
Babalarımız! ...
Nasıl Anne sevgisi kutsalsa; Bir o kadar da yücedir,baba duygusu! Önce filizlenir,körpe yürekte sevgisi; Sonra; Bire bin veren,başak olur, Yaprak olur,dal olur, Çiçek olur,renk olur, Koku olur,bahar olur! Öyle bir yerleşir ki yüreğe; Yürek,adam gibi yürek olur! Baba,babam,babalarımız; Tüm dünyanın fedakâr babaları; Bugün,hepinizin önünde, Sevgiyle,saygıyla eğiliyorum! Gönlümü bir çiçek yaptım, Alın,size veriyorum! Babalar, Annelerimizin,sevgi gülleri; Kalplerimizin,temel direği! Ne kadar büyüksünüz,gözlerimizde! İnsanlık,sevecenlik var,özünüzde. Yarınların imzâsıdır,sizde her bir çaba! Cennet kadar güzeldir; Tıpkı; Anne gibi,her baba! Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Bafra...
Güneşin denizden doğduğu bir yer Gözlerin yeşile doyduğu bir yer Sevgi'nin,dostluğun olduğu bir yer Tarihte altın bir sayfadır Bafra... Nebiyan Dağı'nın,heybeti vardır İkiztepe'nin çok kıymeti vardır Halk'ın,gönül denen cenneti vardır Başka şehirlerden farklıdır Bafra... Pidesi,tütünü,lokumu enfes Ziyaret etmeli,yaşayan herkes Sinop'la arkadaş,Samsun'la kardeş Vatan diyenlerin,âşkîdır Bafra... Bünyesine almış,güzellikleri Anlatmaya yetmez,özellikleri Kültür'ün,san'atın gözbebekleri Yarınların mihenk taşıdır Bafra... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Bana...
Çektim kılıcımı,çektim kınından Kestim ayrılığı,tam ortasından Bir gün öpmüştüm ya,yanaklarından Gönlümün sevgisi,gül oldu bana... Dördüncü mevsime,beşinci geldi Gönlüme yaşama,sevinci geldi Herşeyde mutluluk,birinci geldi Sevgi konuştuğum,dil oldu bana... Hasreti bitirdim,tas tas içerek Mutluluğa koştum,sanki uçarak Bir gün ağlamıştın,gözlerin ıslak Ovalar,karalar çöl oldu bana... Oktay Zerrin |
Ben insanım
insan yüreğim,yeter insanlığın sevgisine Kavgayla,kinle,savaşla işim yok benim Ben şairim, Pardon, şİİR yazmaya çalışan bir amatörüm Öyle ustalıktan,şairlikten dem vurmam! Gönül tezgahımda şiir mayalarım! Unum,duygulardır Ünüm,makamım yoktur! Zenginliğim hayallerdir! En büyük ve vefalı dostum sevgidir! Savaş kazanmış komutan edasında değildir bakışlarım! Ben insanım! Toplum benim okulumdur! Demokrasi en gözde öğrencim! Ayağı sakat bir insan görsem, Burkulur kalbim,insancıl duygularla Güneş yakmaz beni,sevgisiz! Yıldızlarla körebe oynarız *******i Mutlu olma sanatının abonesidir gönlüm! Bir yaprak kımıldasa, Bir şarkı yerleşir dudaklarıma: ; Ben insanım! Karanlık sokakların,gece lambasıdır gözlerim! Gözlerimden sevgi akar nerye baksam! Kin ve öfkeyi,meçhul bir ülkede bıraktım Gelin gibi süsledim bu gece gönlümü! Ateş böceklerine talimat verdim hızlı uçun diye! Kucakladım koskoca kainatı sevgiyle! Bülbülün konduğu gülü koparıp,yakama taktım! Yakamozlar bile kıskandı,sevgi dolu gönlümü! Hasret vagonlarının ardından gözyaşı dökmedim! Toprağı kokladıkça vatan,vatanlaştı gözümde! Tüm insanlar sanki el-ele,omuz-omuza, Gönül kaleleri sevgiyle zaptedilmiş bugün! Top-tüfek atsan yıkılmaz bu dostluk kalesi! Bu dostluktan da öteye,bir aile sevgisi, Çiçek,çiçek güzellik kokuyor memleket! Evlerde,gönüllerde şenlik,bereket. Ne yapayım kardeşim,budur benim düşüncem. Doğruluk,güzellik,yapıcılık felsefem! BEN İNSANIM, İNSANIM BEN... Oktay Zerrin |
Ben Olayım!
Yürekli sevgilerin Kalesi ben olayım Çiçekli bahçelerin Lâle'si ben olayım... Gül açan her yaprakta Turuncu ben olayım Sevgide,mutlulukta Birinci ben olayım... Mükemmel insanların Kalbinde ben olayım En güzel zamanların Hepsinde ben olayım... Akan gözyaşlarının Mendili ben olayım Tüm sevgi kuşları'nın Kuş-dili ben olayım... Oktay Zerrin-24-07-2003-Bafra. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.