![]() |
Hasbi Tanrıverdi
Bilen Bilir
Ya tutarsa, hissi yok mu Hele hâsılat ta çok mu Soranım yok, karnım tok mu Ne oynarız ? Bilen bilir. Oynar fakir toto-loto Kurar hayâlinde şato Alır son model bir oto Nasıl biner? Bilen bilir. Kimi bir kazır, kazanır Kimi bin kazır, kazınır Moral nasıl da bozulur Ne söylenir? Bilen bilir. Hadi gel be tâlih kuş’u ! Çıkamam, sensiz yokuşu Dostun, düşmanın bakışı Ne gariptir? Bilen bilir. Rapor vermez, bana doktor Zâten benim, şansım yoktur Bana benzer hasta çoktur Ne hastalık? Bilen bilir… |
Bir Yer Varmış
İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey dinlmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Söz verilip, dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiçkimse gönül yıkmazmış Vatanhâni çıkmazmış… Bir yer varmış dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Herkes sevmeyi başarmış Koşan, huzura koşarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin, görmek o na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda. |
Ağlamaya Mahkûm
Hayaller âleminde Mutluluğu aradım Gerçeğin gölgesi düştü Hiç bir şey bulamadım. Neden bu dünya neden Sevenleri üzüyor... Kara bulutlar yine Üstümüzde geziyor. Derbeder oldum yine Yine sensiz kalınca Ağlamaya mahkûmum Ben bir ömür boyunca. |
Aradığım
Her ağaç gölgesinde Bülbüllerin sesinde Rüzgârın nefesinde Seni arar dururum. Suların akışında Ceylanın bakışında Güneşin yakışında Seni arar dururum. Arıların balında Çiçeklerin dalında Sevenlerin yolunda Seni arar dururum. Bir gün bulurum diye Mutlu olurum diye Muhtâcım ben sevgine Seni arar dururum. |
Asker
Asker oldum ayrıldım ben sizlerden Uzaklaştım gönül değil; gözlerden Özlemlerden, haberlerden, sizlerden Yazıp, bana postalayın olurmu? Sizi düşünürüm, nöbette, boşta... Uzanınca ranzaya gece koğuşta Babam geç kalırsam, beni bağışla Siz mektubu geç yazmayın olurmu ? Bitince askerlik, koşar gelirim İçimde hasret var, coşar gelirim Özlediniz sizde beni bilirim... Beni fazla düşünmeyin; olurmu ? |
Babam’a
Sen gideli beş yıl oldu Baba... En son beş bayram önce ziyaret etmiştim kabrini Kendi kendimi sorguladığımda Seni hatırlamadığım gün yok gibi. Gelmeyişim vefasızlığımdan değil Gücenme ne olursun! Çok şeye küskünüm Kırgın ayrıldığın Anama Köyümüze, evimize... Hani çarşıdan pazardan geldiğinde Yüksek sesle bizi çağırdığın Dar sokağın sensizliğine, sessizliğine Gelipte seni bulamadığım yerlere ...Ve sanki kendi kendime küskünüm. Yine de, anlatacak güzel şeyler olduğunda Dualarımı göndermekle kalmayacak Gelip, başucunda dualar edeceğim Ben ağlasam da sana Üzülme Baba! Diyeceğim. Gittiğin yerden dönmek mümkün olsaydı eğer Niye gelmiyorsun diye darılırdım sana Sen gelmesen de, ben dayanamaz gelirdim Ellerinden, gözlerinden öper, sarılırdım sana. Yolculuk vakti gelen herkes gibi çekip gittin de Yolculuğunun başladığı yer ve Ayrılırken vedalaşamamak beni çok üzdü Baba! Özlemek, yokluğuna üzülmek bir tarafa Varlığında İçimden geçen güzellikleri gösteremeyişim Sana gönlümce yardım edemeyişimin üzüntüsü İçimden çıkmıyor bir türlü. Bâzı şeyler olmadı mı olmuyor işte... Hani çocukluğumuzda anlatırdın bize Daha doğduğunda anasız kaldığını, ne zorluklar çektiğini Olmazları, çaresizlikleri Sen daha çok görmüş geçirmişsin, anlarsın beni Ya çoğunu içime attığım sevgim... Anlatamadığıma, açığa vuramadığıma yanarım. Yanmak, üzülmek, keşke demek Anlamsız olmasa da, faydasız. Yine de, keşke diyorum; küçük bir çocuğun Cesaretine, atılganlığına sahip olsaydım Sarılıp boynuna öpseydim doyasıya Zaman çok değerli olduğu kadar, çok ta insafsız Velhâsıl, yaşarken kıymeti bilinmiyor Sonunda kaybettiklerini ne kadar özlesen de benim gibi Beş bayram geçse de aradan; gelinmiyor... Mekânın Cennet olsun Baba! |
Balolsun
Bana seni hatırlatan Şarkıların gözleri kör Türkülerin kulakları sağır Söyleyenlerin dilleri lâl olsun desem, yeridir. Sen varsan eğer Söylenen bir şarkının, türkünün sözlerinde Sigaramın dumanı, katranı İçkimin alkolü, tiksindiren kokusu Huzurumun ömür törpüsü Dünyama doğan güneşin Karabulutlar gibi örtüsü Yürek sızım, afakanlarım desem, yeridir. İsterim ki; Seni hîç hatırlatmayan Şarkılar, türküler söylensin O zaman farketmez Yakından gelirse gelsin davulun sesi, hoş gelir. İsterse, çalınsın sazlar, otursun kızlar Onların yerine neneler, dedeler oynasın yakışır Yeter ki, sen olma nağmelerde... Şarkıların gözleri kör Türkülerin kulakları sağır Söyleyenlerin dilleri lâl olmasın; bal olsun ! |
Ben Bittim
Bir şiir yazmak istedim sana Geceden karanlık, zemheri’den soğuk Zehir zemberekten acı... Bir kelimesinde, bin damla zehir Bir damlası bile Senin gibi, bin vefâsızı öldürecek; Yazamadım!... Bir şarkı söylemek istedim Kulaklarının dibinde Vefâsızlığını haykıran... Sanki dilim tutuldu, sesim kısıldı; Söyleyemedim!... Acımasız bir kâtilin elinde Silâhın yağlı kurşunu olmak ...Ve kâlbine girmek istedim Mermi hızıyla; Olmadı!... Sonra; duâlar ettim yaşaman için Gözlerin görmeyene Kulakların duymayana Belin bükülene Dişlerin dökülene kadar. Gönlüm râzı olmadı... Pişman olup, tevbeler ettim ...Ve dayanacak gücüm kalmadı Ben bittim ! |
Bir Yer Varmış
İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey denilmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Doğru sözden dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiç kimse gönül yıkmazmış Vatan hâini çıkmazmış Bir yer varmış, dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Koşan huzura koşarmış Herkes sevmeyi başarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin görmek, o’na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda. |
Birliği Batsın
Vatan toprağıma göz dikiyorsa Benim inancıma hor bakıyorsa Hainler eliyle, can yakıyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. Gâyeleri bizi köle... Yapmaksa Herkesin boynuna haç’ı takmaksa Vatanımı yıkıp, bölüp, yutmaksa Kimin birliğiyse; birliği batsın. Tarihini unut, boş gel!... Diyorsa Peşimize düş gel, çüş, gel diyorsa Paçamıza dolan, hoş, gel diyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. İğne deliğinden geç gel, diyorsa Silip geçmişini, kaç gel diyorsa Başını, kıçını...aç gel diyorsa Kimin birliğiyse; birliği batsın. İstiyorsa, Müslüman Türk kanı aksın İstiyorsa, bu millet, canından bıksın İstiyorsa, hepsi de, dinînden çıksın Kimin birliğiyse; birliği batsın. Uzanırsa... Pis dilleri resûl'e (s.a.v) Olmalıdır uyanmama... Vesîle Sözüm hem büyüğe, hem genç nesile Kimin birliğiyse; birliği batsın. Birlik, benim milletimin birliği Dirlik, benim milletimin dirliği Görmemekse, görmeyenin körlüğü Gözün açacaksa; körlüğü batsın. |
Bizim Oğlan
Güzellere gönül vermiş Yollarına ömür sermiş Nedense hep terk edilmiş Bizim oğlan, bizim oğlan Bazen içermiş hüzünden Hep o güzeller yüzünden Bitmiş tükenmiş, özünden Bizim oğlan, bizim oğlan Bir daha sevmem diyormuş Ne yiyor, ne içiyormuş... Güzellerden kaçıyormuş Bizim oğlan, bizim oğlan. |
Bugün
Dün; Gitti biliyorsun ...Ve aslâ geri dönmeyecek. Yârın; Kimler için gelecek Belli değil... Söyle ! Bizim için bu gün gibi Gün varmı ki başka? Kıymetini bilip, bu günün; Yarısını ayırsak diyorum aşka! |
Çocukluk Yıllarım
Çocukluk yıllarım aklıma geldi Gündüzünü, gecesini özledim Gençliğimi çalıp giden zamandan O yılları hayâlimde gizledim. Gözümde tütüyor, kaybolan dostlar Yüzlerini, sözlerini özledim... Dostlarımı çalıp giden zamandan Gönlümdeki izlerini gizledim. Geçse diye sıkıldığım günleri Dar sokağın taşlarını özledim Gençliğimi çalıp giden zamandan Gözlerimin yaşlarını gizledim. |
Çok Sevdim Seni
Sen benim dünyam En güzel rüyam Bir tanem hülyam Çok sevdim seni. Sen benim ecem Dilimde hecem Gündüzüm, gecem Çok sevdim seni. Kim verdi adını Bu aşkın tadını Rüyamın kadını Çok sevdim seni. Sana açtım kâlbimi El ne bilir hâlimi Sen sevmesen de beni Çok sevdim seni. Sensiz nasıl güleyim Sen istersen, öleyim Son sözün ne? Bileyim Çok sevdim seni! |
Darılma Arkadaş
Dost diye seçtim seni Düşmandan beter çıktın Ne yaptım sana diyorsun Daha ne yapacaktın? Hadi hadi olmaz öyle… Sana yer yok şu gönlümde Ya defol, ya iyi dinle! Darılma Arkadaş. Sana çok güvenmişim Güvenmemek lâzımmış Kandırmaya çalışma Neden alınyazımmış? Belki biraz geç kaldım Ama şimdi anladım Gene yalan söylüyorsun Hiç mi hiç inanmadım. Hadi hadi olmaz öyle… Sana yer yok şu gönlümde Ya defol, ya iyi dinle! Darılma Arkadaş. |
Dinle Yeter
Yine o türkü “…Gönlüm hep seni arıyor Neredesin sen?” İlk aklıma gelen sen oldun Gönlüm dört mevsimi Târif edilmez duyguları Bir anda yaşıdı sanki… Sert rüzgârlar esti Gözlerim doldu Şimşekler çaktı Yıldırımlar düştü Karlar yağdı gönlüme İçim titredi, ellerim üşüdü Yine o türkü Duyuyor musun? Sus cevap verme! Evet desen de üzüleceğim Hayır desen de… O türküyü, ben söylüyormuşum gibi Dinle yeter! |
*******e Sitem
Şarkılar söylenir sana ah eden... Neden karartırsın, kalpleri neden? Aslında bir yolsun, gündüze giden *******, *******, zalim *******. Dert çekenler ister, hemen bitmeni Gelmemek üzere, çekip gitmeni Anlayanlar anlar, sitem etmemi *******, *******, zalim *******. Sevdiğimi gurbet ele saldım ben... Zindanında, hayallere daldım ben Gözü yaşlı, tek başıma kaldım ben *******, *******, zalim *******. |
Gönül Çerçevem
Resmini çıkartıp,gönül çerçevemden Başka bir resim koymak istedim yerine... Ne resim çerçeveye uydu Ne çerçeve resime... Boş kalsın istedim olmadı Boşlukla dolsun istedim dolmadı. Duvarda boş bir çerçeve düşün Ne garip değilmi ? Gönüldeki hâli nasıl bir bilsen... Taktım yeniden resmini yerine Gönül çerçevem artık boş değil. Anladım ki,bu gönül sensiz olamaz Sana doyamaz, sana kıyamaz... Uzaklarda olsanda unutma ! Dilimden eksik olmaz Kâlbimden silinmez aslâ Yaşadıkça, senin ismin... Ebediyyen kalacaktır yerinde Gönül çerçevemdeki resmin. |
Güzelim
Güzel gözleriyle baktığı zaman İçimde şimşekler çaktığı zaman Yaz güneşi gibi yaktığı zaman İşte aradığım; güzel bu dedim. Ne güzeller gördüm ben ondan önce Kirpikleri tâ bağrımı delince Söylediğim tek söz, dilim dönünce İşte aradığım; güzel bu dedim. Edâsını, cilvesini görünce... Bana bir gül, bir de bûse verince Ayrılırken bir âh çektim derince İşte aradığım; güzel bu dedim. |
Haklısın
Dünyama güneşin doğmuyor artık Bulutların arkasında saklısın Bu kadar vefâsız olma diyorsun Ben bir defâ, sen bin defâ haklısın. Rüzgâr olup, esiyorum gönülden Sen dağların arkasında saklısın Yağmur gibi yağ gönlüme diyorsun Ben bir damla, sen bin damla haklısın. Sen yoksun ya, hayâlin hep aklımda İçimdeki derinlikte saklısın... Çâresizlik sensizliğin böylesi Ben bir defâ, sen bin defâ haklısın. Ecelim gelmeden bil ki, ölemem Sen toprağın bedeninde saklısın Rüyama girmezsen, seni göremem Özleminde yerden göğe haklısın. |
Hatıralarım
İçimden ne varsa yazmak istedim Sitemler edip seni üzmek istedim Ben kendi dünyamı bozmak istedim Engel oldu bana, hatıralarım. Hayalîn aklımdan çıksın istedim Şu gönül aşkından bıksın istedim Bu ateş seni de yaksın istedim Engel oldu bana, hatıralarım. Şarkılar hüzünlü çalsın istedim Bu dert beni hemen alsın istedim Gözlerin hep yaşlı kalsın istedim Engel oldu bana hatıralarım. |
Haydi Kızlar Okula
Siz baharda açan Binbir çeşit çiçekler misâli Her mevsim, her gün, her zaman Gönül bahçemiz de açan çiçekler. Avuca alınan bir serçe’nin kâlbi gibi Kâlbi heyecanla, sevgiyle atan Sesleri cıvıl cıvıl Bülbül sesleri gibi Okulları, sokakları, evleri dolduran Minik kuşlarımız. Baharlarımız, yazlarımız Bitip, tükenmeyesi nazlarımız Can kızlarımız... Siz olmadan şenlenmez Çiçeksiz bahçeler gibi olur okullar. Sizi okula göndermemek mi? Hayır ! Böyle bir düşünce; Gelmemeli, sığmamalı hiçbir akıla El ele tutuşup, şarkılar söyleyin hadi Duysun herkes, haydi kızlar okula ! |
İmtihan
Hayalîmde bir değil, bin manzara var Her saniye değişiyor, çizemiyorum Yüz binlerce nokta, biri anahtar İşte o noktayı; sezemiyorum... İçimdeki duygular, karmakarışık Okuyup, kalemle, yazamıyorum... Soruları öylesine zor bir imtihan Ne yazık! Çoğunu, çözemiyorum... Dalgalı bir denize düşmüşüm sanki Var gücümü kullanıyor, yüzemiyorum Âh! Diyorum kaderime; neden böylesin Lâkin 'Hak'yazmıştır; kızamıyorum. |
İnan ki
Sorma artık nasılsın diye Bugün; Dünü mü arıyorum desem Biraz olsun, anlarmısın beni ? Gene de anlatmamı istersen; Sudan çıkmış, kızartılmak üzere Tavaya konulmuş balık gibiyim. Hattâ unutulmuş, haşlanmaktayım Mutluluktan hiç bahsetme... En mutlu günümde bile, yaşlanmaktayım. Zaman acımasız, insafı yok... Yalvarmaya falan da, karnı tok.. Sanki biraz sana benziyor... Gençliğim de seni üzdüm Zamanı hiç kafaya takmadım. Şimdi güzellikler ve renkler Hızla soluyorlar sanki Tek tesellim Siyahın bile beyaza dönüşüyor olması inan ki. |
İnsafsız Gurbet
Unutturdun bana sevdiklerimi Ağlattın, çektirdin tüm çileleri Kimlere oynadın, bu hîleleri ? Kızıyorum sana; insafsız gurbet. Çâresizim, sefil denen biçimde... Dostlarımdan iz koymadın içimde Siyah bir tek tel kalmadı, saçımda Kızıyorum sana; insafsız gurbet. İhtiyarlık gelip çattı bana da Sana da gelecek, sıra sana da Bir gün, ne ben kalır, ne sen,ne dünya Kızıyorum sana; insafsız gurbet. |
İnsanlar
Kiminin "ağzı var, dili yok" Kimi aç, sefil, perişan, kimi tok. Kimi fazla kaba saba, kimi duygulu Kimi "alçak dağları ben yarattım" dercesine Gururlu, kibirli, havalı... Kiminin yüksek dağlardan yücedir gönlü Alçak dağlarda, çalı dibinde biten Otlar kadar mütevâzi... Kimi körpecik canlara kıyacak kadar acımasız Düşmanların uşağı, satılmış, vatanhâini... Bize hızla yaklaşan son gün ve saati belli değil Kiminin cennete çıkacak o gün; Kimin cehenneme çıkacak tâyini. |
İzin Kaldı
Kalem kaşta, elâ göz de Seviyorum! Diyen söz de O sendeki gül beniz de Gözüm kaldı, gözüm kaldı. Elin değmişti elime Kapıldım aşkın seline Sözler dolandı dilime Söylenecek sözüm kaldı. Tatlı tatlı bakışında Alev gibi yakışında Gönlüme her akışında İzin kaldı, izin kaldı. |
Kalemim
Boyan bitti desem Kurşunkalemsin Ne istediğimi yazar Ne de çizersin… Pasaklımısın Yasaklımısın nesin? Kolay değil elbet İmkânsıza yakın Karmakarışık duygularımı Yazıp, çizmen... Tamam naz etme! Sende haklısın Belki de Bâzı duygularım gibi yasaklısın. Kimi zaman çözüldüğünde Görünmez gönül prangalarım Nasıl da yazarsın... Hislerime tercüman olursun Ne kadar mutlu olurum bir bilsen… Ama o haset mutsuzluk yok mu? Sanki beni unutmâ! diye bağırır Kim haber verir bilmem… Bilmem ki o nu kimler çağırır? Yaz ne olursun! İçimdeki doğru ve yanlış Güzel ve çirkin Haklı ve haksız ne varsa Çıksın ortaya bilinsin Evet... Ya bilinsin; Ya tertemiz silinsin! |
Kavuşulacak
Önce derdi geldi şu ayrılığın... Dayanmadı gönül, hasta oldum ben Bakamam yüzüne, darılma sakın Gözlerim yaşlıdır, anla beni sen. Bilmemki kendimi, nasıl anlatsam? Konuşmak isterim, dilim dönmez ki İçim yanıyor inan, inan sevgilim ! Hasretin bitmeden yüzüm gülmez ki. Az kaldı gitmeme, gurbet ellere Hayâlin de benimle yolcu olacak Senden ayrı aylar, yıllar geçse de Duâmız geçerse, kavuşulacak. |
Kim Acaba
Gayeleri Türk’ü bölmek Kötü günümüzde gülmek Kardeşliği kâlpten silmek İsteyenler, kim acaba? Türk-Kürt diye ayrım yapan Gönül kırıp, canlar yakan Kâfir’in kem sözüne bakan Kardeş vuran, kim acaba? Müslüman’dır din kardeşim Vatan bizim can kardeşim Bu uğurda kurban başım Demeyenler, kim acaba? Türk’ü yok edecek gûyâ Gördükleri hayâl rüya Yalnız bizim olsun dünya Diyenler kim? Kim acaba? |
Krize Düştüm
Denize düşen yılana sarılırmış Krize düştüm Kredi kartına sarıldım Kaderime darılsam olmaz... Feleğe bağırıp, çağırsam; kaç yazar? Ben yine; Kendi kendime darıldım Gündüzleri aydınlığa *******i karanlığa sarıldım Olmadı!... Düştüm ve kırılmadık yerim kalmadı. Yılanın zehiri, kredinin fâizi Karanlığın görünmeyen boşluğu Kafayı çeksem, sarhoşluğun günâhı var. Canım çôk sıkılıyor Sistemin bu acımasız çarkına Yetti artık! Şikâyet edeceğim yarın Cüneyt Arkın'a!... |
Lazoğli
Olmaz olmaz diyorsun Nereden biliyorsun? Fadime benim aşkım Senin olmaz diyorsun Ula ula lazoğli Amcamızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. Bir sana bak, bir bana Hangimuz yakişukli? Senin evin karanlik Bak bizim ev ışıkli Ula ula lazoğli Dayımızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. Sen çulsuz bir uşaksın Fadime benim dengim Ben şansliyum diyorsun Ben de zenginum zengin Ula ula lazoğli Amcamızın özoğli Fadime sana varmaz Dertli dertli gez oğli. |
Maaşım Bu Ay Yetecek Sandım
Memur saray yapmış ceviz dalına Amman amman Çatısını yel uçurmuş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Sabah evden iş yerime giderken Amman amman Boş cüzdamın cepten düşmüş gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Akşam üstü işten eve dönerken Amman amman Yanlışlıkla taksiye bindim gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Peynirini yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Hafta sonu uğramıştım markete Amman amman Doldurduğum poşetleri gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tezgahtarın güzeline kandım Maaşım bu ay yetecek sandım. Ev sahibin seni sordu dediler Amman amman Gözlüklerim yere düştü gördünmü? Amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Ayvayı yedim reçeline bandım Maaşım bu ay yetecek sandım Maaşım bu ay yetecek sandım. |
Mıstık
"Urgana un serilmez"diye Boşa dememişler, Mıstık Bak karşıdan geliyor Tam senin aradığın fıstık. "Tavşan dağa küsmüş... Dağın haberi yokmuş" Bu dünyanın Mıstık Zevki de,kederi de çokmuş. Ömür masallardaki gibi "Bir varmış, bir yokmuş" Üzülme sen hâline, Mıstık Senin sevenin çokmuş. |
Nisanda
Bahar kucak açarken Kelebekler uçarken Yeter bu hasret deyip Geleceğim, nisan da. Affet beni sevgilim! Bütün kabahat benim Sen benim, ben de senin Olacağım nisan da. Bekletse zâlim yıllar Kapansa, bütün yollar Bir yolunu bulupta... Geleceğim, nisanda. |
Özledim
Hayâlin karşımda cansız bir resim Ne duyarsın sesimi, ne gelir sesin Rabbim mekânını cennet eylesin... Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Hakkın ödenemez, helâl et bana Gönlümce yardımım olmadı sana Mümkün olsa, canımı katardım cana Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Ben sevgimden başka ne verdim sana Sen hem baba oldun, hem de bir ana Duâlarım Allah'a hep senden yana Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Rüyamda olsun gel bâzı *******... Gönlüm Allah der hep, dilim heceler Bitsin gayrı çektiğin tüm acılar Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Kirâcı misâli, bizler burada... Bir gün buluşacak, herkes orada Allah bilir hangi canlar sırada Ne kadar özledim, bir bilsen baba. Oğlun derki; sevgin sonsuz içimde Gören görsün, şu gönlümü açın da Siyahtan çok beyaz tel var saçımda Ne kadar özledim; bir bilsen baba! |
Sanki Daha Dün Gibi
Kedilerin kuyruğuna, neler neler bağlardın Tırmalanır her yanın, zaman zaman ağlardın Büyüdün ve âşık oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Deredeki kirli suya, deniz diye dalardın Süpürgeyi sazım diye, ne de güzel çalardın Bak büyüdün âşık oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor. Her gün kavga ederdin, vazgeçmezdin huyundan Çattıklarının çoğu, büyüktü hep boyundan… Şimdi olgun bir genç oldun; inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Zengin değildik oğlum, pek cüzdanın dolmadı Neler hayâl ettik te…hepsi mümkün olmadı Allah’ın takdiri bu; bize hiç ar gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor. Anlattıklarım sanki, sanki daha dün gibi Gönlüme nakşedilmiş, hepsi birer gün gibi Zamânın bu hızına… inanasım gelmiyor Senin çocukluğunu o güzel kız bilmiyor. Askerliğin yaklaştı, gönlü bordo berelim Borcunu öde gel de, düğününü görelim… Daha neler yazacaktım, âh! aklıma gelmiyor Senin çocukluğunu sevdiğin kız bilmiyor |
Sevgidendir
Dostların kavuşması Mutlu edermiş seni Sebebini sorarsın Sevgidendir, sevgiden. Dalda öten güzel kuş Baksana çok yorulmuş Neden yorulmuş dersin Sevgidendir, sevgiden. Sen bana vurulmuşsun Ben sevmişim başka yâr Bunda kızacak ne var ? Sevgidendir, sevgiden. |
Son Mevsim
Bekleme artık boşuna Sana her zaman geldiğim Tepeler, dağlar aştığım O toprak yollara Günlerce yağmurlar Üzerine karlar yağdı bilesin! Sonra bir zemheri ayazı Haftalarca, aylarca sürdü Dondu, buz tuttu her yer... Sen böyle bir kış’ı Görmemiş olabilirsin. Çünkü bu kış benim gönlümde Ve senin için yaşadığım son mevsim. Kar yağan, kar rengi saçlarım Siyaha dönüşür mü? Dünyamı ısıtacak güneş Doğar mı bir daha? Yarın Çôk şeyleri değiştirir deme Hangimizin Çıkmaya garantisi var ki sabaha? |
Suç Bende Değil
Ayrıldık seninle, ayrıldık artık... Biliyorsun canım, suç bende değil Çekil git dünyamdan! Diyen sen oldun Gitmek istemedim; suç bende değil. Ne kadar severdik, birbirimizi... Herşey bitti dedin, suç bende değil Ben çok sorguladım kendi kendimi Sen de iyi düşün! Suç bende değil. Sabırla bekledim, gel dersin diye Arayıp sormadın; suç bende değil Hep ağladın yeter, gül dersin diye Ben vazgeçtim artık, önemli değil Bekleyemem artık; suç bende değil. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:22 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.