![]() |
güzel sözler
İnsan dünyada ancak dünyaya boş verdiği zaman mutlu olur.
Anatole France Dünya dediğin araba gibi bir şey, kimi gelir, kimi gider. Giovanni Verga Dünya, anlamsız bir düşten başka bir şey değilmiş meğer. Alain |
En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.
Demosthenes Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir. John Colbins Susmak, dayanılması çok güç bir yanıttır. |
Sevmek, inanmak demektir.
Von Goethe Üzüntü bugünün faresinin yarının peynirini yemesidir. Lassy Eisenberg Benim tüm ilgim gelecektedir, çünkü yaşamımın geri kalanını orada geçireceğim. Charles F. Kettering |
Güvenilmek sevilmekden iyidir.
George Macdonald Kıskançlıkda gururun payı aşktan fazladır. La Rochefoucauld Kitaplar kaybolmuş kafaların anıtlarıdır. Sir William Davenant |
İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun ancak ona açılan yüreğe karşılık verir.
Maria Edgeworth İnsan çocukluğunu anımsayınca antik çağlarda yaşanmış gibi geliyor Kathlen Fraser En iyi dostlarımdan kimileri çocuklardır. Aslında tüm iyi dost-larım çocuklar… |
»» Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan mevlit kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim
» Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun. |
yavru kedinin kuyruğu
yakalamak için dönüyordu. çocuğun canı sıkılmış, kediye bakıyordu. kedi yoruldu,uyudu. |
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili,
biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz acısını acımız yaptık çünkü. Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın gözyaşı bile içimizi parçaladı. kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk… |
Bir mum yanıyordu bir evin bir odasında
O evde bir de kedi vardı. ******* indiğinde kendi havasında Mum yanar, kedi de oynardı. Mumun yandığı *******den birinde Kedi oyunlarına daldı. Oyun arayan gözlerinde Mumun alevi yandı, Baktı, Mumun titrek alevinde Oyuna çağıran bir hava vardı. |
Yuregim Umulmayan Yaralarla Basedemezken Bir Tatli Ask Gulusu Ozledi Gozlerim Ve Sen Hangi Alemde Hangi Duslerde Isen Gel Cun Ki Gulusunu “cok Ozledim”
Aksamin Matem Rengine Burundugu Saatte Gokyuzundeki Kandiller Tek,tek Yanmaya Basladiginda Icimde Sessiz Bir Ciglik…ozlemeyi Ozledim.ozlemeye Deger Ne Kaldiysa… Yorgunum Ozlemekten Hayalini Aglarim Gozlerimde Yaslar Seli Bir Seni Unutmadim Yillardir Birde Ben Aglarken Gittigini Dayanamam Inan Dayanamam Buna Unutamam Bir An Dokunamam Sana Harcanirim Ugruna Aldirmadan Zamana Diyemem Dilim Varmaz Diyemem Elveda… |
» Bulutlara yükledim özlemimi; şimşeklerle çaktırdım sevgimi; Yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla; küçük melekler gönderdim seni öpmeye geldilermi?
» Ben asla ağlamam deyip her gece yatağa yattığında aklına o gelip gözünden iki damla yaş süzülüyorsa eğer utançla işte o zaman aşıksın demektir.. » Kar tanesi eriyip dudaklarına indiğinde ve o bir damlanın serinliğini biriyle paylaşmak istediğinde yüzünü rüzgara dön yeter. ben o rüzgarda olacağım. |
• Annelerdir bütün çocukları sevindiren… Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim.
• Gücüme güç, umuduma umut katan annem.. Anneler günün kutlu olsun!! • Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum. • Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan, ANNEM. Ellerinden öperim. |
Şöyle bir düşündüm de çocukluğumu
Bize bazen uzakta Gurbetlerdeydin baba. Yaşadığım ilk hasret sana ait olandı, Uzaklardan gelmesini beklediğim İlk insan sendin hayatımda. Evimizden uzak kaldığın zamanlarda Korkardım / üşürdüm / karanlığımda. Rüzgârın ıslık çaldığı *******de |
Benim babam gülerken
Gür bıyıklarıyla beni sarardı Çakmak çakmak bakan bakışlarıyla içimi ısıtırdı benim babam, baba adamdı… Benim babam ağlarken hep kahkahalar atardı Hüznün, mutlulukla arkadaşlık kurduğunu anlatmak için Naçar olmuş ömrüne, benim armağan olarak geldiğimi anlatmak adına… |
Düşmanınızın neden korktuğunu anlamak için, sizi ne ile korkuttuğuna bakın.
Düşen bir çığda, hiçbir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz. Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur. Vicdan, içinizden geçen “Birisi bakıyor olabilir” sesidir. |
Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir.. Ümit, uyku ve gülmek.
Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz. Bir insanın hayatının ikinci yarısı, ilk yarıda kazanılan alışkanlıkların sürdürülmesinden ibarettir. |
Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor, uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarf etseniz, nafiledir.
İnsanların yaşları onları aşktan koruyamaz ama aşk insanları bir noktaya kadar yaşlılıktan korur. Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı!’ |
Seni yazıp ciziyorum siirime..sarkıma….
Yordun Bén’i sanki bunLarLa.. yetmedi mi bu kadarı? Karanlıklar çöküyor birden üstüme Yağmurlar, şimşekler çakıyor sanki beynime. Yorulmuşum, bitkinim Ben bitmişim aslında, farkında değilim.. |
Milat’tan 900 yıl önce yani bundan 2899 yıl evvel insanlar bir tapınağa
aşağıdaki yazıyı asarlar. Sıraya girip okurlar… Birbirlerine sarılırlar… Bayramlarını kutlarlardı. İşte o yazı: |
Ask günah olmayacak kadar masum,
köle olmayacak kadar özgür, unutulamayacak kadar derin, umulmayacak kadar yakin ve tek basina yasanamayacak kadar özeldir. Eger bir gün hayatimin son nefesini verirde bu dünyanin güzelliklerinden vazgeçecek olursam hep yanimda ol ki sana sessizligin ölüm demek oldugunu göstereyim.. |
Gölgeler düssede yüreginin üstüne günesini sakin söndürme,
umut yoksa yarinlar uzak kalir insana, unutma Bir Sen Daha Yok Bu Dünyada. Sevgi sevilen kisiye sunulan bir armagandir kabul edilmesi ya da geri çevrilmesi önemli degil önemli olan sevginin sunulmus olmasidir. Sen yildizlar kadar parlak ve güzelsin, ama aranizdaki fark onlar milyonlarca, sen ise birtanesin. |
Rüyalarini gül yapraklaiiyla yatagini papatyalarla süsledim, üzerini sevgiyle örtüp tüm kabuslari aldim ki en güzel rüyalari sen göresin..
Yillar vardir nasil geçtigini bilmezdim, bir gün vardir yasamin anlamini degistirdi bana dair; hissetmedigimi, bilmedigimi yasatti, iste o ani senle yasadim senle sevdim. Kalem olsa dünyadaki bütün agaçlar ve bütün denizler mürekkep olsa senin siirini yazamam yinede… Yaprak döken gençligimin satir aralarinda alti kirmiziyla çizilmis ve tirnak içine alinmis suskunlugumun bas harflerisin. Utanirim , söyleyemem yasadigim yalnizligi , kelimeler yetmiyor ki , bu mu sevda dedikleri. |
Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir. Ve her zaman oradadırlar. Sigmund Freud
Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfüçyüs Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Montaigne |
Rakibinize üstünlük sağlamadığınız sürece ona saldırmayın. “Saldırı, herzaman saldırı” zihniyeti Fransa’nın I. Dünya Savaşını kaybetmesine neden olmuştu. “Anlamsız olmadığı sürece saldırı” fikri diğerinden daha iyidir. Saldırı yapmadan yenemeyeceğiniz bir durumda bile eğer rakibizi yenmeniz neredeyse imkansız ise en azından savunmada kalın. David J. Rogers
Rakiplerinizi korkutun ve yaptıklarını inceleyin. Onun ve savaş alanının karakterini iyice öğrenin. Onu iyice inceledikten sonra gücünün kaynağını ve tüm eksikliklerini bulun. Sun Tzu (MÖ 500) Çıkıp bütün rakiplerinizle savaşmak istiyorsanız, ilk önce nereye gitmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Al Ries |
Ben asla ağlamam deyip her gece yatağa yattığında aklına o gelip gözünden iki damla yaş süzülüyorsa eğer utançla işte o zaman aşıksın demektir..
DUYGULARIN DORUGA VARINCA,GOZYASLARIN YANAKLARINDAN AKINCA,ALLAHA EL ACIPTA NEDEN ALLAHIM DEDIGINDE BENI HATIRLA. Gittin gideli gecem sessiz Gittin gideli ben çaresiz Gittin gideli tutanım yok Seni sevdim yalanım yok |
Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Doğumgünün kutlu olsun…
Ve bütün yaşlarından bir tek dileğim var: Getirdikleri torbanın içinden ilk çıkan birbirimize söyleyeceğimiz sevda sözleri olsun.. Canım, biricik güzgülüm; gülmek her zaman umudun ve tutkun olsun. Olur da bir gün ağlarsan o da mutluluktan olsun. Daha nicelerine erişmen dileğiyle yaş gününü kutluyorum. Her şeye rağmen iyi ki doğdun, iyi ki varsın…Ve iyi ki seninle yaşadıklarımı yaşadım Sesim güzel olmadığından sana bir doğumgünü şarkısı söyleyemiyorum. Bu yüzdendir ki böyle kısa bir mesaj çekiyorum. Yeni yaşında da hep olduğun gibi sevgi dolu ve neşeli kal. Sana koskocaman mutlu bir yıl dilerim! Gönlünden ne geçiyorsa hepsinin gerçekleşmesi dileğiyle… |
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın |
Gözlerini kapatıp karanlıkta yürümek istedin, gün aydınlıktı ama gözlerin kapalı. Herşeyden vazgeçmiş bir halin vardı masum kapalı gözlerinin ardında. Güneşin aydınlattığı herşeyden vazgeçmiş umutsuzluğun karamsar kıldı etrafındakileri.
Dudaklarında ıslanan türkülerle sevdim seni. Dudaklarından taşan yosun kokusu nefesine vurgun sevdim seni. Aslında seni hayallerimde buldum da sevdim. Radyoda eski türküler çalarken, ben herşeyin eskimişliğiyle sevdim seni. Hayallerime sığmadın bir süre sonra. Seni yaşamın en olağan yerinde aradım. Yanıbaşımda. Nasıl ısındı içim nasıl üşüdü. Yaşamın zıtlıklarıyla sarıldım sana. |
Sevgi Bestesinin Tınılarını YÜreĞinizde HissedeceĞiniz, Ümitlerinizin Dostluklarla PekiŞeceĞi, GÜlÜcÜklerinizin HiÇ BitmeyeceĞi, BarıŞ Dolu Bir Yıl DileĞiyle…
Bembeyaz YaĞan Kar, Ne YaŞanmıŞsa YaŞansın Örter GeÇmiŞin Hatalarını… Yeni Bir Gelecek Sunar Bize Ve Yeni Bir BaŞlangıÇ… Yeni Yılınız Kutlu Olsun… Şeker Gibi Tatlı, Masal Gibi GÜzel Bir Yıl Diliyorum |
Merhaba Ben Bahriyeliyim Liman Liman Gezerim, Aklima Eser Kiz Tavlarim Aklima Eser Gemi Temizlerim.
Gece Nobetlerinde Beni Aklina Getirmemeye Calis. Uyurken Ustlerine Yakalanmani Istemem. Spora Gidememekten Yakiniyordun Ya. Iste Spor Senin Ayagina Geldi. Iyi Degerlendir. |
Türküler,
Türkülerimiz; Her satırında anlattığı, Sevinçlerimiz,acılarımız, En güzel en doğru, Ondadır tarihimiz. Burcu burcu kokar bize, Atamız,babamız,yarimiz, |
Ahmağa yüz, aptala söz vermeğe gelmez.
Akıllı erkeğin arkasından, kadını da yüzüne karşı öv. Aşk mücadelesi değil, mücadele aşkı içinde ol. Bazı kitaplar tadılmak, bazıları yutulmak ve çok azı da hazmedilmek içindir. Bir insan hangi limana ulaşmak istediğini biliyorsa , onun için her rüzgar uygundur. Borçlu olup düşünmektense uyuz olup kaşınmak yeğdir. |
Ey gönül, anlamıyanlar,
seni üzerler, rahatsız ederler, hatta seni deli, divane ederler, elini ayağını bağlarlar Sen içi tatlı özlü bir yemişe benzersin bu yüzden seni hep kırarlar Herhangi bir kimsede, gizli bir aşk derdi yoksa, o yaşıyormuş gibi görünse de, onun gönlü ve canı yoktur. O deta gezen, dolaşan bir ölüdür. Eğer aklın varsa, git de Hakdan dert iste, |
Bir yaşam boyu birbirinizi sevmeniz ve hep neşe içinde, huzurlu bir hayat sürmeniz dileğimle… Elleriniz birbirinden hiç ayrılmasın. Mutluluklar!
Unutmayın ki paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir, evlilik gibi bir noktayla ebedileştirdiğiniz sevginizin hep çoğalmasını dilerim. Mutlu bir yasam dileğiyle… Sevginizi ölümsüzleştirmeye doğru attığınız bu adımda sevginizin hep ilk anki gibi taze kalması ve mutlu olmanız dileğimle… Yaşantınızın her günü bugünkü gibi sevgi dolu, mutlu ve heyecan dolu geçsin. Birbirinize hep bağlı kalın! Mutluluklar… Her gününüz birbirinizi daha çok severek ve birbirinize daha çok bağlanarak geçsin. Hayat boyu mutlu ve huzurlu yasayın! Yuvanızdan sevgi eksik olmasın… |
Aristo:
“Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yanlız sevilmenin hiçbir zevki yoktur” Augustinus: “Sevgi ruhun güzelliğidir.” Franz Xaver Von Baader: “Özgürlük aşk değildir, yalnız aşkın kapısıdır.” François Bacon: “Büyük insanlarda, liyakat sahibi olanların kendilerini budalaca aşka kaptırdıkları görülmez. Büyük ruhlar ve büyük işler aşkla uzlaşmaz” |
Ilık bir rüzgâr esti buradan,nerden geldiğini bilemedim,Nereye gidiyorsun dedim,
özlenen her şeye dedi,benimde aklıma sen geldin;çünkü buralarda özlendin… Rüzgar alabildiğine hırçın, yagmur alabildiğine inatçı, yüreğim ise onlara inat sanki bir liman, tipki gözlerindeki huzur gibi. Güneşin buz tuttuğu yerde bir alev görürsen bil ki o yalnız senin için yanan kalbimdir. O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Dolanıp sarasım geliyor saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum. |
Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğın saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..
Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun. Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun. Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller. |
Özgürlük, içindeki duvarlarda gizlidir…
Kendisi ile barışık olmayan herkese darılır… Herkes,kendi uçurumlarının derinliğine inanır… Yaşınız çok geçmeden hissettiğiniz yaşta olmayı öğrenin… İdeallerimiz çoğunlukla bize değil,yaşımıza aittir!… Yalnız kaldığında ağlayabilen bütün insanlar masumdur… |
Aramızda dağlar var
Aramızda uçurumlar Yaklaşma yanılırsın Ben öldüğümü bilirim Sen yaşadığını sanırsın Kendini bilmeden daha Beni tanıyamazsın… Ayrı yönde akan ırmaklar gibi Dalından uçuşan yapraklar gibi Ümitsiz, çaresiz aşıklar gibi Kalbinden aşkımı silecek misin? Son ümidi yere serecek misin? |
sen yoksun yanımda
bu can neye yarar yaşayarak hep acı hep acı yoruldum artık tek dayanağım sendin sen de olmayınca bu can neye yarar? burada olmak neye yarar? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.