![]() |
|Şİİr|-|arŞİvİ|
Seni sevdim
Yolunu gözledim Ama hiç bir zaman Sana ihanet etmedim |
Sen her zil çaldığında omudur diye kapıyı açtın mı?
Sen her telefon çaldığında Omudur diye telefonu kaldırdın mı? Sen sokağımızdan geçerken Hiç gözlerinle beni aradın mı ? Bunları sen yaşamadın. sen bilemezsin.. bunları ben yaşadım BEN BİLİRİM ALLAHSIZ BEN BİLİRİM KİTAPSIZ Senin sevgin hiç yaşamadan bittimi? Senin güllerin açmadan kırılıp koparıldı mı? Senin aciz bedenin hiç bu dünya |
Sen varya kızım sen sevmesini bilmeyen,
Aşk için hiç değmeyen birisin. Aynı zamanda zır delinin birisin Adını kalbime aşkla yazmıştım Güzel bir hayali gerçek sanmıştım Senin sevgine nasılda kanmıştım Seni sevdiğim için ÖZÜR DİLERİM Aşkından karşılık beklemek suçmuş Şu vefasız dünyada neler yokmuş Senin beni sevmeye niyetin yokmuş. Seni sevdiğim için ÖZÜR DİLERİM |
Sen hiç doğduğuna pişman oldun mu ?
Sen içki sarhoşu değil... sevgi sarhoşu oldun mu ? Sen hiçbir kula kul oldun mu? Bunları sen yaşamadın, sen bilemezsin BUNLARI BEN YAŞADIM BEN BİLİRİM ALLAHSIZ BEN BİLİRİM Sen meyhaneleri kendine ev yaptın mı ? Sen Allah var bir başkasına taptın mı? |
ADIM DELİ------
Bir geldi bir gitti Bir var bir yoktu masal gibi Doldururdu gündüzümü gecemi Anlattım inanmadılar Doğruya onlar hiç görmedi ki seni O gün bu gün adım deli Varsın desinler O günden beri Mutluyum deliler gibi. |
Affet Aşkım--
Biliyor musun; Bu sabah ellisinde Bir adam Olarak gözümü açtım Sanki sabahı ilk görüyor Ve bir yerlerde Seni arıyordum. Nedense sensizliğim İçimde çığ gibi büyüyor. Oysa dün gece Seni içmiştim Boynum büküktü sanki, Ellerim titriyor, Gözümde iki damla yaş Seni anlatıyordu. Affet Aşkım Büyüsü bozulmamış Deli sevdalarım tuttu gene. Yıktım hatıraları bir bir Çamlıca mehtaplarında. İçim burkuk aşkım Yüreğim sanki Yangınlarda. Şu göğsüm yırtılsa; İçine seni koysalar tümden. Affet Aşkım Zamanı paramparça ettim Uzlaşmayan delikanlılığımda. Oysa firarlarım vardı Zamandan ve senden. Neden bir yanım yıkılmış Diğer yanım hala direniyor. Neydi sebepsiz rüzgarlara Atılımım Aradığım neydi? Bilirsin sevda dedin mi Celcus gibi olurum. İçimde binlercesi Sevda anlatılarının Affet Aşkım Ben sensizliğin deli boranı Ben bir deli sevdanın Yanlız çobanı İçim üşüyor aşkım Sarsana yüreğimi, Ve atsana içindeki gülleri, Birbir yaprakları düşsün O sen gibi yüreğime Affet Aşkım Bilmem kaç yıl sakladım Sevmeyi haykırışı Ve bilmem kaç yıl sustum. Şimdi azgın sular gibi Kabına sığmaz , Suyu abu hayat gibi Koşuyorum sana. Açsana kolarını, Sarsılsın yüreciğin Titremelere ulaşsın bedenin. Sadece birkaç adım ötende SEVDAN geliyor... |
Bardağını taşırmak mümkün değil yalnızlığın
Perhizde kalabalıklarım Orucunu tutmaya o kadarda hevesli değilim aslında Aklımın şadırvanında susuz kalmış umutların. Erleri aç, eli oltalı düşlerimin. Faytonları rast makamında ayaklanmaz, Hımbıl hünerli heveslerimin. Çimen yürekli olsam ne vardı sanki! Envayi çeşit çiçeklerim olsa ne olurdu! Ah! ben, kıblesini yitirmişim sergüzeştliğin! Gülüşlerimin boyları beysiz. Anonim yaslarda kayboldum, Bakiliğimin sazları hem mızrapsız hem de telsiz. İsa gibi içimde ölenleri diriltsem Musa gibi mimiklerimi yutan denizleri ikiye bölsem Muhammed gibi başıma taş yağdıkça Vaziyetimin hikmetine gülsem, sabretsem |
Ağaç Gözlüm --
Duaların sana diz çökmüşse Umudum sana andiçmişse Bitmeyen şiirimsin artık Ağaç gözlüm Yüreğime kilit attım seni Çıkma düşüncemden Gözlerin ya beni öldürecek Yada ne zaman güldürecek Bu ağaç benim Bugün bir yağmur geçti buradan Sevda yüklü Ağaç gözlümü ben sularken |
Aldanmaktan yoruldun mu
Acılarla yoğruldun mu Hiç sırtından vuruldun mu Ne bilirsin yağmur olup Çağlamayı ne bilirsin Kahkahalar savururken Ağlamayı bilir misin? |
Aşk ikidir sevgi bir;
Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
Helal kıldı ma'şuka aşık kendi kanını
Ma'şuk nakşından okur aşk eri Kur'anını Yardan ayrı olunca asılıp ölmek yeğdir Aşık kendi bırakır boynuna urganını Gitmez aşık gözünden hergiz ma'şuk hayali Nitekim zilha verir Yusuf'un nişanını Dirlik budur aşıka ma'şuk yolunda öle Sorarlar ise aydam aşıkın burhanını Belkıys ile Süleyman aşka düştü bir zaman İsteyip bulmadılar bu derdin dermanını Gökteki Harut Marut aşk için indi yere Zühre yüzün görecek unuttu Rahman'ını Güzaf görmen siz aşkı kime oğradı ise Sultanı iltir baştan yitirir hanmanını Ferhat bu aşk yolunda başın külünge tuttu Hüsrev Şirin derdinden dosta verdi canını Leyli'yle Mecnun işi acebdür ( ür ) bu halka Abdürrezzak terk etti aşk için imanını Zemane vefaları cefa gelir yunüs'a Bir doğru yer bulucak fidi kılar canını |
** AŞK ve SEVGİ
AŞK bir yıl sürer SEVGİ bir ömür AŞK gözünde büyütür SEVGİ razı olur AŞK aldatır SEVGİ ikna eder AŞK (aşık) kıskanır SEVGİ (sevgili) güvenir AŞK seni de onu da ikiye böler SEVGİ ikinizi bir eder AŞK zehir gibidir SEVGİ ilaç AŞK ay gibidir hep bir karanlık yüzü var senden gizlenen SEVGİ güneş gibidir hep sana bakar içini ısıtır AŞK gider (isteyince) SEVGİ kalır (isteyerek) AŞK çeker, ezer, cesaret kırar SEVGİ iter, teşvik eder, yüreklendirir. AŞK ise; o senin için hedeftir SEVGİ ise; ikiniz de aynı hedefe koşan oklarsınız. |
Aşk
Sevda nedir diye sorsalar bana Ya dert derim yada çok acı derim Sevda aşka dönüp karışsa kana Çaresiz ölümün ilacı derim Sevdaya kapılan aşka dönermiş Çok seven dostuna sevgi önermiş Tek yönlü aşık da umut sönermiş İşte ben bu aşka çok acı derim Sevgi yüreklerde sağlar barışı Sende sev de sürdür gel bu yarışı Sevgiyle tamamla sona varışı Sevgi yarışına baş tacı derim Sevgiden sevdaya giden bu yolda Sakın aşka düşme dinle sen ol da Bir elin yağdaymış bir elin balda Aşka düşenlere kiracı derim Semahi sevdayla sarhoş dolaşır Feryadı yürekten arşa ulaşır Sevgiyi mahveder meye bulaşır Artık aşık değil şıracı derim |
Sevda nedir diye sorsalar bana
Ya dert derim yada çok acı derim Sevda aşka dönüp karışsa kana Çaresiz ölümün ilacı derim Sevdaya kapılan aşka dönermiş Çok seven dostuna sevgi önermiş Tek yönlü aşık da umut sönermiş İşte ben bu aşka çok acı derim Sevgi yüreklerde sağlar barışı Sende sev de sürdür gel bu yarışı Sevgiyle tamamla sona varışı Sevgi yarışına baş tacı derim Sevgiden sevdaya giden bu yolda Sakın aşka düşme dinle sen ol da Bir elin yağdaymış bir elin balda Aşka düşenlere kiracı derim Semahi sevdayla sarhoş dolaşır Feryadı yürekten arşa ulaşır Sevgiyi mahveder meye bulaşır Artık aşık değil şıracı derim |
Gül yüzlerde solmuş güller açmaz oldu söyle
Niçin garip aşıklar düşmüş sefil yüreklerde Sevda bağlarında bülbül feryat eder güle Aşık şem a yanar sevmeyi bilmeyene Kaç aşık bir maşuk uğruna düştü çöllere Umut besledi benim gibi kuru bir gülde Aşık olanın derdi vuslat bulmaktır sevgiliye Naz eder sevmeyi bilmeyen merhametsiz zalimce Kim var benim gibi derde düş olup aşka yanan Bir hayale uğrunda koşan varmı benim gibi yorulmadan Aşk ehlinden olup ölümü bekleyen aşkı tatmadan Varmıdır benim gibi Firavun yürekliye aşk ilan eden Zaman nedir sevmeyi bilmeyene aşk hikayedir Çile dost olur şem a yanan aşığa şerbettir Zehir aşık olan için bir tebessüm ilk bahardır Sevmeyi bilmeyen ne anlasın aşk sevgi nedir |
Sabret
Son defa Sevmek istedim Kahretsin ki İlk defa öğrendim Aşık olmayı şimdi ne sevgi istiyorum ne de başka aşk dilim susmayı sen de beklemeyi öğren yüreğim a .ş ..k ...ı ....m .......s .........a ...........b .............r ..............e ................t |
Aşk aşk diye inliyoruz durmadan,
Duygularımız akıp gidiyor satırlara, Kelimeler,dizeler,şiirler,ardı sıra Geçek aşk'ı yaşıyor muyuz acaba? Şimdiki aklım olsaydı eğer, Sorardım kendime,aşık olmadan önce Bu güç,bu hırs,bu azim var mı diye. Sorardım sevdiğime Beni sevmek yürek ister, Sende bu yürek var mı diye. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Sevmek,ölesiye sevmek yetmiyor. Sevgi karşılık ister,özveri ister. Aşk verdiği kadarını almak ister. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Bozulmuşsa terazinin bir kefe'si Gelmiyorsa verdiğin sevgi geriye Kabuslar görürsün tüm *******in de. Aşığım demekle aşık olunmuyor Çalışacaksın,üreteceksin,hep vereceksin. Seviyorsa o da seni,senin sevdiğin gibi, Elbet dönecektir sana,verdiğin sevgi. |
Gönül
Yüreğinde sevgi bittiği yerde Sevgiyi terk etse sen etme gönül Tek derman sevgidir her türlü derde O nefret gütse de sen gütme gönül Sevgiyle yeşerir gönül bağları Gülşene dönüşür sevda çağları Çevreni hep sarsa nefret ağları O nefret etse de sen etme gönül Sevgi bir nimettir özün ver ona Yüreğini doldur gelmeden sona Sevgiyi terk etmek kıymaktır cana O cana kastetse sen etme gönül Kin nefret insanı yiyip bitirir Düz yolda insanlar yolun yitirir Asık surat nefret cana yetirir O yanlış etse de sen etme gönül Sevgi damarında kanın gibidir Sevda bir ummansa sevgi dibidir Yürekler sevgiyle aşka tabidir O aşktan vazgeçse sen geçme gönül Şu hayat dediğin yaşanan andır Özünü sevgiyle aşkla inandır Çok kusur işledin bunca zamandır Kendini kusura terk etme gönül |
verdiği aşk aldığı yar
alışı kâr, verişi kâr her sabah açar çiçeği mevsiminin hepsi bahar aşık aşkın pazarında sevgi tartar nazarında ağlayışı gülüşü aşk kavrayışı, bilişi aşk bu aleme gelişi aşk aşk dokunur tezgahında aşk okunur dergahında aşka kurmuş aşık pazar sevda satar, azar azar sermayesi bir şuh nazar bilmiyorum daha ne var mükemmel var şahane var vuslat verildi bendeye kimse bilmez şaha ne var |
Değiştir yıldızların yerini
ayın yerini Korkma güneşten aç gözlerini Bir su damlası ol saçıl maviye gökkuşağına boya renklerini Uç bir kuş kanadında rüzgara karşı takıl bulutların peşine Fırtına ol, meltem ol danset başaklarla nedensiz aşık ol delicesine Yağmur ol, düş sevdiklerinin üstüne Azgın bir nehir ol ak akabildiğin yere Durma öyle karış toprağa çoğal sevda ol,aşk ol aç çiçeklerini aşk dolu yüreklere Seni sevdiğini düşün herkesin Çekinme kandır kendini sevginin olduğu yerdesin Sil at hayatından mutsuzluk veren herşeyi Birgün anlıyacaksın nasıl olsa vakit dolduğunda Sevmek yanlışsa doğruyu yapmak kimin umurunda.. 30.01.2006 Dionisos Düş gönüllere, Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır |
Sevgi nedir bilmeyen,ama aşığım diyebilen birini düşünün,
Hayal ettiği,kör ümitlere,körü körüne bağlanan,bir aşık, Aydınlık,güzel günlerin,ve güzel gözlerinin hatırına, Hayatını heder etmiş,aşk nedir bilmeyen bir aşık. Gecenin kör karanlığını dost bilmiş,karanlıktan korkmayan, Aşkını kör karanlığın,kör kuyusunda arayan, Yüzme bilmeyen ama aşkın deryasına dalan, Boğulmaktan korkmayan,çılgın bir aşık.. Akşam olur,hazin duygular kaplar bedenini,gözleri fersiz Bir elinde sigara,bir elinde tespih,aşkını mırıldanır sessiz, Islak kaldırımlarda,yağmur altında titremeyi,aşk sanan bir aşık, Aşkını yağan yağmurda,ıslak kaldırımlarda arayan,çılgın bir aşık… |
Düşmüşse gönüle bir kez sevda,
Gayrı çabalar boştur, em olmaz. Sevgi öyle derin bir büyüdür ki, Aşık olsa şeytan bile, kem olmaz. Sevdalının yüreği yanar doyumsuz, Yıllar geçse üstünden dem olmaz. Yalın ayak aşk ise bedeni kaplayan, Mecnun olsa bile, bu aşktan cem olmaz... |
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
HAYAL GÖZLÜME...
Yine kendimle sonsuz bir savaşın içine girdim ßirkez daha aşka küskünlüğümü haykırmak istiorum Ama olmuyor... Olmuyor işte yapamıorum.. Yine sensizliğe yenik düşüyorum... ßir yanım haykır diyor..ßir yanım unut... Aslında kendimde biliorum yine olmayacağını Yine boşuna haykırmak için güçsüz olduğumu... Ama deli yüreğime engel olamıorum işte... Yalnızlıkmıydı benim istediğim yoksa senmiydin?? ßilemiorum... ßelkide benim için en iyisi yalnızlıktı.. Hayır...Hayır.. Tam olarak istediğim yalnızlıkta değil aslında €vet..€vet yalnızlık değil sensizlikti benim istediğim... Ama bir türlü olmadı işte... Ne yalnız kalabildim ne de sensiz... €n sonunda anladım; Hayal gözlüm sensiz olmaz...!!! |
Değilim
Dünyayı gezdim her bir yeri gördüm Kalbim sende esir hür değilim ben Ne el öptüm ne etek öptürdüm Bir garip insanım pir değilim ben Bahar uzak vuslat diyarına Umut geçe ölür,çıkmaz yarına Attım kendimi gurbet diyarına Ancak aşikarım sır değilim ben Çok günahım vardır kolay ölemem Kahkaha atamam gönülden gülemem Uzaktayım gel demeyle gelemem Hiç sana göre bir yar değilim ben Kör bir şimşeğim fırtınada çakan Bazen deli bir çağlayanım akan Suya uzatsam avucum dolar kan Yürekleri yakan har değilim ben Sağ yanım ölüm sol yanımsa ihanet Sen doğru bildiğin yolda devam et Senden öncekiler gibi bırak git Gerçeği görüyorum kör değilim ben |
Adımın önünde adın yazılı
Resmimin yanında resmin basılı Sabrım sabıkalı, sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek |
Aşkın ateş oldu kahrolmam için
Hasret kurşun oldu vurulmam için Günler asır oldu yıkılmam için Yine de ben senden vazgeçemedim |
Seni Seviyordum
Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı aksam güneşi... Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsarmı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesden başkaydı işte... Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı... Ne güzeldiler sen bilmiyordun... BEN SENİ SEVİYORDUM... Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalıyordu Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteliyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kızmızıydı bütün karanfiller... Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun... Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yagmurlar yağdı serin haziran aksamlarına Derken bir gün uzaktan gördüm seni... Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zaman ki gibi... Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi |
Seni Seviyorum
Ne güzel şey seni seviyorum demek Sevdiğini söyleyebilmek ne güzel Her baharda gece gündüz her saniye Seni seviyorum Seni seviyorum Seviyorum seni diyebilmek ne güzel Bir kere sevdaya tutulmayagör Ateşlere yandığının resmidir Aşık dediğin mecnun misali kör Ne bilsin alemde ne mevsimidir Çünküsü yok nedeni yok sevmenin Zamanı hiç yok, dakikalar zaman üstü Utangaç bir gecenin kucağında Yağmurlar vuruyor pencereme Aşkın vuruyor kalbimin kıyılarına Gecenin bu çıldırtan yalnızlığında Aşkın ayak seslerinin duyuyorum yüreğimde Ve hasretin içimde Seni seviyorum Sesinin duymak istiyorum uyumadan önce Sabahlara kadar konuşmak Hiç kapatmamak telefonu Aynı düşlere uyumak sonra Ve uyanmak aynı güneşe Bir kere sevdaya tutulmayagör Ateşlere yandığının resmidir Aşık dediğin mecnun misali kör Ne bilsin alemde ne mevsimidir Daha bir güzelleştim son günlerde Gözlerimin içi parlıyor Kabıma sığdıramıyorum aşkı Gülmek geliyor içimden Sokaklarda koşar adım yürümek Tanıdık tanımadık herkese selam vermek Merhaba ülkemin güzel insanları Hepinize hepinize merhaba Sizi de seviyorum Yağmuru, denizi, kokusunu toprağın Gökmavisinde güvercinleri, martıları Dağ eteklerinde gelincikleri seviyorum ateş kırmızısı Bin dallılarıyla köy kızlarını Ve elleri hamur kokan anaları Hepsini sende seviyorum Seni seviyorum Bir kenara mahsun çekilen içim Yemeden içmeden kesilen içim Sensiz/yarsız uykuyu haram bilen için Ayrılık ölümün diğer ismidir Senin sevdiğin gibi topluyorum saçlarımı Siyah kazağımı daha çok yakıştırıyorum kendime Ve daha çok seviyorum limonlu çayı Senin sevdiğin herşeyi seviyorum Türkülerini memleketinin Feneri ve kara kartalı senin için Davamızı ve şiiri sende seviyorum Seni seviyorum İyi ki doğdun İyi ki varsın Doğum günün kutlu olsun Seni çok seviyorum Seni çok seviyorum Yaşamaksa seni sevmek Ben hiç ölmedim Seni seviyorum |
Birisi
Bir şey var aramızda Senin bakışından belli Benim yanan yüzümden Dalıveriyoruz arada bir İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz belki Gülüşerek başlıyoruz söze Bir şey var aramızda Onu buldukça kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Bir şey var aramızda Senin gözlerinde ışıldıyor Benim dilimin ucunda Nahit Ulvi Akgün |
Kadınım...
Sevdamsın kara gözlüm Aşkımsın huzur saçlım Hüzün tenli canım Mürdüm dudaklım Sen benim için çölde bir kaynak, Kutuplarda bir barınak, İnceliğin,zarafetin bir sığınak Mutluluktan içtiğim bir bardak şarap Beyazın kendini siyah göreceği, O bembeyaz kardan elbiseni, Meleklerin kendini şeytan göreceği, O kristal yüreğini Al gel bana. Asaletin, hanımefendiliğin, Daha ne isterim? İşte sevdiğim, işte kadınım! ... İbrahim Ethem Bingül |
Dudak Payı
Çay bardağında Bırakılan dudak payı Kadar bile Uzak kalamam Gözlerine Yakın olsun isterim Ellerime ellerin Yanındaki beton binaya Yaslanması gibi Köhne bir evin Seni bir çivi Gibi çaktım Çünkü beynime Ve toplayıp Bütün kerpetenleri Attım denize Sunay Akın |
Aşk İki Kişiliktir
Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır ******* boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Ataol Behramoğlu |
Seviyorum Seni
Seviyorum seni ekmeği tuza banıp yer gibi Geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi Ağır posta paketini neyin nesi belirsiz telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi Seviyorum seni denizi ilk defa uçakla geçer gibi İstanbul'da yumuşacık kararırken ortalık içimde kımıldayan birşeyler gibi Seviyorum seni Yaşıyoruz çok şükür der gibi. Nazım Hikmet Ran |
Seni Düşünmek
Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum... Nazım Hikmet Ran |
Ben Sana Mecburum
Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur? Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Birkaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatihte yoksul bir gramafon çalıyor Eski zamanlardan bir Cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun Belki Haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telâş içindesin Kötü rüzgâr saçlarını götürüyor Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin.. Attila İlhan |
şk Ve Sevgi
Yüzbin hain bana ihanet etse Yine de geçmem aşktan sevgiden Yedigim içtiğim burnumdan gelse Yine de geçmem aşktan sevgiden Sevgi bir arıdır çiçeğe konan Tuz ile biberdir yemekte olan Milyonlar dese de aşk sevgi yalan Yine de geçmem aşktan sevgiden Sevgisiz yaşayan yarı ölüdür Sevgi gönüllerin gonca gülüdür Elbet diyen olur aşk süründürür Yine de geçmem aşktan sevgiden Aşksız yaşayanın yoktur gayesi Sevgidir insanlıgın tek payesi Kesilse de sevenlerin nefesi Yine de geçmem aşktan sevgiden Sevmek sevilmekten çok daha güzel Aşık olmak ise kişiye özel Sonbaharda yaprak olsa da gazel Yine de geçmem aşktan sevgiden Çılgınca sevmenin büyük bedeli Sevip alamayan oluyor deli Güner der gözyaşım aşkın eseri Yine de geçmem aşktan sevgiden |
****Sevgi Pınarım*
Bir akarsuyum şimdi Sana doğru akan Bir çağlayanım Sevda ummanından taşan Nehir olayım köprüler kur üzerime sevdadan Yağmur olayım doldur beni damla damla gönlüne Kaynak olup çağlayayım yüreğinden Kavur beni dirhem dirhem aşk oduyla Güneş olayım ısıt beni gözlerinin kahvesinde Yollardayım gece gündüz dinlendir beni sevdamızın kubbesinde Yanar gönlüm hasretinden kaç asırdır Serinlet beni efil efil kirpiğin gölgesinde Ben sevgiyim Sen kaynağım Ben bir damla suyum Sen sevgi pınarım |
Sevda yeli eser durur.
Bizim akıllıyı bulur. Öyle böyle değil. Can evinden vurur. Akıllım bir güzele, Kör kütük aşık olur. Sevgi önünde eğil, Aşk tek kişiliktir diyen, İnancın olsun bizden değil. Akıllı tek yanımız, Deliliğe vurduğumuz aşkımız. Yeterki adı aşk olsun, Göz kırpmadan, Her türlü çılgınlığa hazırız. Belliki deli aşık diye anılmaya, Dünden razıyız |
Sevda küskün gönül dargın
Bir sevenin olanda gör Hasret ateş yürek yangın Yardan ayrı kalanda gör Bekliyor yazı baharı Sevdalı çiçeğe arı Polen yüklü bacakları Kovanına dolanda gör Bülbüller dala konunca Sevdası kalbe vurunca Güllere aşık olunca Açan gülün solanda gör Gönül bir pınardır akar Çağladı mı sevgi, kokar Aşk ateşi çölü yakar Aşk kapıyı çalanda gör Tuncay’da hasret yaşları Çağırır uçan kuşları Arar durur ağaçları Yuvasını bulanda gör |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.