![]() |
Özgür Köktürk
1002. Gece
Islak bir yaprak diriliğinde düşler Gülüşler çatlamış toprak kuruluğunda... Bir çocuğun masum ellerinde hürriyet Esaret büyüyen çocukların gözlerinde... Kirli bir mendil içinde artık aşklar Sevdalar bir gecelik tutkularda... Mecnun kutuplarda geziyor delice Leyla bin ikinci gecede... |
Acının Resitali
Hani bizim ırmaklarımız vardı Akardı... İçimizde sevda değil Sevdanın ateşi yanardı Yakardı... O nasıl bir közdü ki Birdenbire söndü? ! Sensizliğin voltasında Şimdi dünlerin sızısı yanıyor Sessizliğin ortasına Çığlar düşürerek yakıyor Seyrine dalar yorgun hayallerim Savruk rüyalarımın Seninse savruk hayallerin Yorgun rüyalarının seyrinde Bu seyirler Bu hayaller Bu rüyalar Birleşir mi yeniden titrek gözlerimizde Duyumsamadan acının tadını Vardığında hazzına karamsarlığı öldürmenin Ve özümsemeyi aydınlığı sevmenin Sever gibi birbirimizi Yeniden tutar mı ellerinden Mavimsi düşlerimizin? .. Bazen en önemsiz varlıklar En önemli yokluk olurlar Varlığını tanıyamadan yokluğunla kaldım Seninleyken sensizmişim Şimdi sensiz seninleyim Soluksuz nefesinle başbaşayım Gözgöze resmindeki sesinle Bu yokluk kuru bir boşluk değil Dudaklarımda gezinen... Sayıkladığım ismin değil hece hece Sensin! Hücre hücre... Umutlar gökyüzünün serenatını dinliyor Ben acının resitalini... Ve alternatifsiz bir gün doğuyor! ... |
Âciz Düşler
Âciz düşler ortasındayım Uzun ******* yarısında Hicran buğusu ömrüm Kahrım kendime Ölmek istiyorum yaşam içinde Kendi ellerimle... Yolum çıkmaz Umudum yitik Savrulan yalnız hayallerim Bende kalmadı benlik Feryadım en derin suskunluk Yüreğim kırık... |
Aç Baykuşlar
Gece karanlığında gayrı meşru bir egzos dumanı Yarım sevinçleri bütünlüyor sızısıyla Anlara sarkıyor izdüşümler Saatler sırılsıklam Çırılçıplak saniyeler... Ekşi bir nikotin dumanı Devr-i daim yapıyor odada Duvara yansıyor kırık düş Edilgen bakışlara gizleniyor serzenişi boş gözlerin Zaman loş vakitlere akıyor Hoşluğunda avareliğin... Karnını deşiyorum gecenin şiirlerle Hançer hançer mısra saplıyorum kalbine Yalnızlığı yazıyorum her dizede Yakıyorum umutları satır satır Yalan imgeler kuruyorum kütleler içinde Satıyorum yalancı kitlelere... Ölüm, seyrinde cinayet sahnelerinin İntihar krizinde onur Aşk, akıyor iki kaş arasından İki bacak arasına Sevda dallarında aç baykuşlar... |
Aç Gökler
Bereketli şafakların kızıllığında Sarı günlere özlem duyar ******* Her aşkın gizi sıra sıra Dizilmiş, çırpınarak bekler Dertleri korlar içinde yanar gibi Sevdalar yok olur yok içinde Özü mahrum kalır yarınlardan Varlığı bulur hiçliğin özünde Dostu dostluktan sıyrılmış Kara bulanmış kara matemler Sitemi damlada saklı kalmış Neyler buğulu gözler, aç gökler |
Açlık Akşamları
Akşamın inadına güneş koydum pencerene Sildim bütün yıldızları ayın hatırına Gökyüzüne adını yazdım harf harf Nokta nokta işledim semaya aydınlığı Her karanlık sökünü Söküldü kahverengisinde bakışının... Gözlerim gözlerinin içinde Ellerim üşüyor Açlık akşamlarında... |
Adı Yalan
Haykırmasın varsın suskun dağlar Boşa ağlamasın küskün yağmurlar Ne teselli verir kurumuş yaşlar Bitmiş bir sevdanın ne faydası var Yanarmış, bırakın yansın ******* Alev alsın, közde bütün heceler Arzuların ateşinde kalanlar Düşmüş bir yaprağın ne anlamı var Döküntüleri sabahın sisinde Yıkıntıları gece pençesinde Yine riyâların penceresinde Adı yalan olmuş, ne doğrusu var |
Adım Umut
Sessizlik dolu gecenin içinde Bakışlarının derinlerinde yankılanırım Dağınık gülüşlerde savrulurken Somurtkan akşamlara kanarım Adım umut, her umutsuzluğa inat Düş olur sönerim sensiz karanlıklarla Yarım kalan her an parçalanırken Sinerim hücrelerine aşkla, sevdayla... |
Ağlamak
Kırık bir hüznün yamacına yaslanır ömrüm Ellerim ıslak... Düşlerim alevinde kalır Sorgusuz umutların Düşlerim muğlak... Sevda yakarışı dolu boş bakışlar İçsel ezgiler mırıldanarak Dudaklar korkak... Gözümde bir damla yaş Yarınım ırak... |
Ağlarım
Zulümlerin suçu Yaradan’da mı Dualar ahlar naz olur ağlarım İsyan dolu yürek: oradan da mı İnkârın inkıraz olur ağlarım Düşme umutsuzluk deryalarına Aldırma ateizm salyalarına Kim derse ki sana, dualarına Boşadır her an, saz olur ağlarım Sende son bulurdu acı unutma Her yanımı sardı kalleş karartma Bir ses versen yankı verir uçurtma Kışına her dem yaz olur ağlarım Her ne gelirse bil ki var hikmeti Sabır zamanıdır; çöz, gör hikmeti Yumma gözlerini gel, sar hikmeti Biterim şimdi, az olur ağlarım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.