![]() |
Okumanızı Tavsiye Ederim
bir gun kadının biri tandıra odun atıyor
alevler yukselince orda bulunan oğlunu ,ordan uzaklaştırıyor ve o anda bakıyoırki efendmiz orda kalkıp yanına gidior diyorki Sen Allah ın rasulumusn efendmiz evet diyor Allah merhametlilerin en merhametlisi değilmidr diyor efendmz evet diyor kadın diyorki peki Allah ın kuluna olan merhameti anenin evladına olan şefkatinden yuksek değilmidr diyor efendmiz elbette yuksektir diyor kadın diyorki peki bir ana evladını ateşe atmaz nasıl olurda kullarını cehenneme atar? işte bunu duyunca efendmiz in gözleri doluyor başını önüne eğiyor az sonra başını kadından yana kaldırıp şöle diyor şüphesizki Allah emirlerine uymaya tenezzül etmeyen azgın ve zulumkar kulalrından başkasına azap etmeyecektir.. bakın kardeşler ince bir söz bu emre itaat etmeyene demiyor emre itaate tenezzül etmeyene diyor hani bu gun zina da neymiş canım o eskidendi artık flört hayatı vardır diyenler varya vay onalrın haline işte o adam Allah ın emrini itaate değer bulmuyor kendi daha iyi biliyormuş gibi mesela bir kul dşünelim zina eden ama her zamanda pişman olup şöle yalvaran Ya Rabbim biliyorum zina haramdır kabul ediyorum yapmamam lazım ama nefsime şeytana uydum yaptım beni affet! bu adam emri biliyor ve kabulde ediyor ama kul olduğudnan zayıf olduğundan emri uygulamada zayıf kalıyor bu olabilir bu affedilir hemde tevbesini defalarca da bozsa Allah her defasındaki pişmanlığından ve emri gereksiz görmediğinden dolayı affedebilir ancak diğer adam o gunahı bir kez de yapsa affedilmeyi hak etmiyor(Allah u Alem) çunki Allah ın emrini itaat edilmeyeck kadar küçük değersiz kıymetsiz göruyor buda o emri Veren e verdiği değeri gösteriyor velhasılkelam hadisteki tabri ile Allah ın emrine itaate tenezzül etmiyor hadiste kastedilen emre itaate tenezzül etmeyen insanlar işte onalrdır... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.