![]() |
Aysun Akça
Adı ne acaba? ...
Ben bu dünyaya yaşamak için geldim … Ne kusursuz bir kul olmaya, Nede isyansız şükürle yaşamaya Cesaret edebildim.. YAŞAMAK… Hergün dünya gayesi ise Ona,şuna, buna güzel görünmekse Günah üstüne günah işlemekse Sanki… Ebedi imiş gibi Para pulla insan değeri yükselecekse Binlerce yalanın içinde bir doğru ile Avunulup gülünecekse Bir gün üstüne bir gün daha ekleyip Ömür bomboş elle tüketilecekse Sonra saçlara ak düşünce Bir korku dolacaksa benliğine Bilipte görmezlikten geldiğin Bir uykuda olduğunu unutmaksa KİMİ ZAMAN BİR TATLI RÜYA KİMİ ZAMAN BİR KABUS DEYİP GEÇTİĞİN DÜNYA GÜN GELİPTE SENİ ARKANDAN VURACAKSA DOĞRU ADI YAŞAMAKSA! BİR DÜŞÜN ÖLÜM DENEN UYANIŞIN ADI NE ACABA? |
Ah Zaman Ah...
öfkeli anımda sakine nasıl çevireyim kendimi güzeli nasıl düşüneyim hafifleteyim ten elbisemi kırbaçlayan dalgalar gibi sahiline kırgınlık vuruyor ruhumun geçecek geçecekte şu an ne yapmalı da bu fırtına dinmeli ah zaman ah..... yine bekleteceksin yüzleştireceksin gerçeklerinle beni hayaller bu yüzden sevmem sizi rüyalar bu yüzden tanımam sizi ah zaman ah... kırıklarımı vereceğim bende size ama bu kez faturayı kesmeyeceğim kendime olduğu gibi akacak gidecek senin seline |
Akordu Bozuk Keman...
söyleyemediklerim boğazımda akordu bozuk keman gibi söylersem kulaklarını kapatacaksın kulaklarını her kapatışında kemanımın yayının ayarı dahada gerilecek ilk demde alsaydın ahvalimin notasını ya tatlı ezgiyle dolacaktı ya ayrılıktan çalacaktı şarkısını böylesi yakışan olacaktı ikimize kapadığın kulaklarını açtığında ya istediğin ezgiyi söylemeni beklerken bulacaksın ya da toplamış gitmiş olacağım kemanımı kararsızlığın hükmünü yitirdiğinde sabrın sesini duyacaksın belkide çok geç olmadan aç kulaklarını mertlik yakışır ikimizede... |
Alaturka/Alafranga/Hep Yek..
Alaturka muhabbette köşe başı delikanlıları Alafranga valste kibrin efendileri koskoca salonlarda Alaturka acıda varoş sevdaları Alafranga boşlukta iki günlük sosyete sevdaları Alaturka arsızlık ile alafranga rüküşlük tavla maçında Şeşi car ve Pencü se Hep yek.. Hep yek.. Hep yek.. |
Aşk Ve Sevgi Usta İşi...
usta işi sevgiyi yaşatmak cimrinin kesesinde ise olmayan tek şey usta kapılarını ardına kadar açar şimdisine cimri hesaplar yapar yarınına usta sevgim yeter gerisi boş cimri ya beni sevmezse ben niye seveyim der usta canı yansa eyvallah cimri neden yaptın der aşk ve sevgi usta işi cimriler üstesinden gelemez... |
Aşkın adı ava çıkmış haberiniz ola!
Asma bahçelerinde dolanır Seyrine bakar sessizliğin Bir avuntu gözler asmalardan Şahinler dolanır dağın başını Şahin avcılığının keskin bakışıyla Salar pençelerini omzuna Fütursuzca… Şahinlerde artık asma bahçelerinde Ne sessizlik kaldı ne de sükun Nereden nereye … Aşkın adı ava çıkmış haberiniz ola! |
At Zarını Ahşap Aklıma
kozunu kullan hayat… at zarını ahşap aklıma bir iki tahtası eksik serde durmaz zar çarşafını ser hayat… kılını kıpırdat insan silkele bendini bir filizin göğe uzanır gölgende uyuklayan newtonları hava çekimini buldum diye bağırtırsın şehir meydanlarında imkansıza uzanana engel olan yerçekiminin miadının dolduğuna… blöfünü yap hayat kullan kağıtlarını dört as bende gerisi yalan… uyan insan cehaleti yastık yapma soğuk su dolu küvete gir maşrapanı kaldırdımı üstüne su çırılçıplak fırla sokaklara evreka.. evreka... evreka diye bağır suyun kaldırma kuvvetinin miadı doldu ben ağırım! maşrapa hafif! ! ne diye bir bardak suda boğuluruz ki dibe ancak biz izin verirsek çökeriz diye… kuşan hayat silahlarını sırtını dön on adım say uzaklaş benden ilk tetiği çeken ha sen olmuşsun ha ben o on adımda ben neler yaparım neler… |
Ayak İzleri
Dışarıda hafiften bir yağmur yağıyor Her pencereye vuran yağmur damlasında Doluyor gözpınarlarım Çıkıyorum karanlık ve yağmurlu gecenin Dost kaldırımlarına, Yürüyorum sakin ve sessiz bomboş sokaklarda Her adım atışım huzur veriyor bana, Yağmur damlaları sarıyor beni nemli bir edayla Adeta sırdaş oluyor bana, Yağmur ve rüzgarla dans edercesine Yürüyorum bana hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bu yolda... Ne yazık fazla uzun sürmüyor Dayanamıyor gözlerim bu sarhoşluğa Sabah tan yeri ağardığında Açtığımda gözlerimi Uçsuz bucaksız bir kumsaldayım O an! gördüklerim; Gökyüzünde uçuşan martılar ve... Ardım da bıraktığım geçmişten gelen Nereye gideceği belli olmayan Ayak izleri. |
Ayaz hırkası..
Sessizce ağladım gecenin sesi ile Bir yanım göçmüş ker*** ten Bir yanım yamanmış tuğladan duvar Ayazı hırka yapmışım sırtıma Sıcak tutsun diye sarınırım soğukları Kuru yapraklar tenimde Düşmüş dalından Aklımın barajı taşmış Sokaklarım sel altında Can yeleklerine sarınmış umutlarım |
Ayrılığın Aynasını Kendine Çevir... Bak Oradan Kendine...
zamanın süzgeci bilmem kaç katlı elek süzgeçten geçerken akıl ve yürek... her bir aşamada takılırmış kof olan batıl sen sevdiğine maskeyi yapıştırdın ya görmek istediğin çehreyi koydunda önüne al bunu dedin de tak yüzüne e dedi ben nefes alamam sessizce..sen duymadın! sen olmaz dedin illede takacaksın e dedi ben öldüm...sen yine duymadın! ortada bir cenaze var bağıra çağıra ağlıyorsun ruhunda beni bırakıpta nerelere gittin oy oy.. ayrılık ölümle eş geldi sana sevdiğinin yüzüne taktırttığın maskeyi alsaydın ya yüzünden nefes alacaktı kimbilir! .. birde suçlarsın nefret ediyorum senden diyede duanı edersin ardından oysa ayrılık ölüm değildi kendi derdine düşüpte görmedin yetiştirebilseydin acile seslendiğinde yaşayacaktı dizinin dibinde... o gitti...ama ölmedi o gitti...şimdi nefes aldığı yerde |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.