![]() |
Niğmetullah Uçar
Acaba
Vatan hainini besleyen devlet Türkiye’den başka var mı acaba Düşmanı bağrına basan bir millet Geçmişe yarına yar mı acaba Yıkmak isteyeni besler büyütür Kin kusan caniyi vatandaş görür Vatan sevdalısı Yurt için ölür Öldüreni tutmak kar mı acaba Düşman olduğunu bilir devletim Tehdit altındadır hakimiyetim Toptan ceza vermek değil niyetim Haini ayırmak ar mı acaba Haini taltifle sevdalıyı ez Millet mutsuz iken yüzü gülemez Sevmeyen, devlette beka istemez Görmeyende fikir dar mı acaba Niğmetullah UÇAR Antalya 25.09.2003 Niğmetullah Uçar |
Acilden Giriş
Devlet memurları hastahaneye Mesai dışında gidemiyorlar Parası olmayan döner geriye Acilden içeri giremiyorlar Pazar gün kızımda el zedelendi Acile getirdim kayıt ol dendi Müdahale için para istendi Halimi arz ettim dinlemiyorlar Kimlik göstererek memurum dedim Sevki getiririm deyip direndim Para ödemeden işlem istedim Anladım ki hizmet veremiyorlar Hastalık zamanı hiç belli olmaz Memur tatil günü sevk yaptıramaz Acile gelenler geri yollanmaz Çalışanlar bunu istemiyorlar Para ödeyerek işlem yapılır Sonra sevk yaptırıp geri alınır Para iadesi çok zaman alır Erkence işine dönemiyorlar paraları yoksa derdi acilse Kayıt yapılarak hizmet verilse Devlet memuruna yol gösterilse Yakınlık alaka göremiyorlar Sayın başhekimim sayın müdürüm Hastahanenizde ben bunu gördüm Aksaklık olmasın bulunsun çözüm Devlet memurları gülemiyorlar Niğmetullah UÇAR Antalya 22.05.2006 Niğmetullah Uçar |
Adalet
Adalet olsaydı mülkün temeli İnsanlar topluca mutlu olurdu Boşta kalmasaydı mazlumun eli Müreffeh yapardık bu güzel yurdu Hakim mahkemede verirken karar Kişilere göre ayrım yapmasa Fark etmez zalimler etse de zarar Topluluğa huzur getirir yasa Zengin adam bulur karar değişir Mahkemeye karşı duyulmaz güven Hakim kanunlarla cezayı verir En aza indirir işini bilen İş bilmek torpille parayla olur Adalet tecelli etmeyecek mi Suç işleyen gider avukat bulur Zalimin yaptığı yetmeyecek mi Kanun boşluğuna sığınanlarla Toplum huzur bulmaz yaralar açar Yanlışı koruyup savunanlarla Haksızlık artıyor yürekler yanar Büyük mahkemede hak kalmaz diye Haksızlığa karşı ederiz sabır Dünyada kanunlar gitmez geriye Mahşerde haklılar hakkını alır Niğmetullah UÇAR Antalya 02.11.2003 Niğmetullah Uçar |
Adalet 2
Yasa metinleri anlaşılmıyor Bu yüzden yargıda şaşar adalet İnsanlar kendini savunamıyor Delil olmayınca uzar adalet Yasa dili ile konuşuluyor Avukat savunur yolu buluyor Vatandaş anlamaz şaşkın oluyor Bazen mazlumları yakar adalet Parası olanlar avukat tutar Kendini haksızken hep haklı yapar Ya boşluk buluyor ya hile yapar Savunamayanı yutar adalet Avukat tut diye hakim bekliyor Tutamayanlara tayin ediyor Sanığı parasız savunsun diyor Tıkalı yolları açar adalet Parayla tutulan arar yorulur Tayin edilenler isteksiz olur Emek harcayanlar yeni yol bulur Kanuna delile bakar adalet Mahrum kalır hakkı savunamayan Haksız çıkar derdi anlatamayan Hapis yatar postu kurtaramayan Sunulan belgeye uyar adalet Bazen dava açma süresi geçer Zamanı kaçıran hakkı gasbeder Haklılar üzülür haksızlar güler Gelecek beklemez tartar adalet Kanun maddesini yorumlamak zor Hukukçular bile anlayamıyor Bu yüzden haklılar haksız oluyor İşleri çıkmaza sokar adalet Yasa çıkaranlar hükümü koysun Suça ceza nedir çok açık olsun Hakim rahatlasın halk huzur bulsun Hakkı haklılığı tarar adalet Niğmetullah UÇAR Antalya 20.10.2004 Niğmetullah Uçar |
Adamımız yok
Eşkıya ülkede oynuyor oyun Olayı ortaya koyanımız yok Haber aracıdır medyalar solun Fikir söyleyecek alanımız yok Vatan hainleri savunuluyor Haklı çıkmak için yol bulunuyor Yasa dışı örgüt pankart taşıyor Bizi tanıtacak adamımız yok Neden herkes şeri korur savunur Suç işleyen. hain nasıl korunur Hırsıza arsıza arka bulunur Türkiye’me arka çıkanımız yok Bu ülke kimindir kim yönetiyor Sözde herkes candan vatan seviyor Ülke temelini şer kemiriyor Yarını düşünen takanımız yok Hak ve özgürlükler solun dilinde Emek ve yoksulluk kozdur elinde Sahtekarlık vardır işin özünde Anlatanımız yok yazanımız yok Demokrat olamaz terörist olan Sözde savunduğu fikirler yalan Emeli yıkmaktır yaptığı talan Oynanan oyunu bozanımız yok Bu ülke gariptir mazlum ezilir Zalimler her zaman işini bilir Vatan hainleri nasıl sevilir Akıl erdirecek ozanımız yok Vatana millete baş kaldıranlar Nasıl oluyor da hep haklı çıkar Televizyon söyler gazete yazar Yanlış fikirleri bozanımız yok Mazlumlar vurarak zalim olamaz Mert olup inanan maske kullanmaz Haklı suratını elden saklamaz Medyaya bunları soranımız yok Terörist ölünce polis suçlanır Vatan hainleri suçtan arınır Gazete okuyan buna inanır Gerçeği ortaya koyanımız yok Polis linç edilir hiç bahsedilmez Medyada bunlara pek yer verilmez Olaylar ortaya açık serilmez Bizim elimizden tutanımız yok Milleti düşünen vatanı seven Müslümanım diyen Türklüğü öven Halka hizmet eden hakkı gözeten yok Niğmetullah UÇAR Korkuteli Niğmetullah Uçar |
Akşehir Türbeleri
Nimetullah baba türbesindeyken Çağlayandan akan su sesi hoştu Gönlüm oralarda tefekkürdeyken Dağlar, taşlar, kuşlar, birlikte coştu Kazan dede durur ocak başında Orduya yetecek yemek pişirir Manevi bereket vardır aşında Mevla isteyince onu yetirir Mahmut Hayranide bir sessizlik var İlgisizlik onu kedere salmış Bizi kollayacak sonsuza kadar Seven gönüllerde yerini almış Nasreddin Hoca’mız mezarlığında Kubur ehli ile karşılar bizi Müderrislik yapmış kendi çağında Nükteyle dindirmiş dertlerimizi Yağlı Dede bakar yattığı yerden Dünya’ya sarılan gafil zatlara Hayır işleyelim kaçalım şerden Kalmasın gönülde kalplerde yara Seyit Yunus yapar bizlere niyaz Gafletten kurtulup gülelim diye Kulluğun temeli dua ve namaz Ebedi alemde cennet hediye Kesikbaş can vermiş kelle vermemiş Onlar sayesinde vatan bulmuşuz Bunca evliyalar gayret göstermiş Bizler anlamamış hep uyumuşuz Niğmetullah UÇAR Akşehir Niğmetullah Uçar |
Akşehire Veda
Üç buçuk yıl önce geldim bu şehre Nasreddin Hoca’nın olduğu yere Tevekkül ederek saldım kadere Geleceği tahmin edemiyorum Antalya ilinin bir ilçesinden Buraya gelmiştim Korkuteli’nden Şimdi merkezine dönüyorum ben Yarın neler olur göremiyorum İlk geldiğim zaman tanımıyordum Zamanla kendime çok dostlar buldum Güzel gün geçirdim huzurlu oldum Şimdi ayrılırken gülemiyorum Müdür yardımcısı oldum Halk bankta Mesai dışında gezdim sokakta Kimseyi üzmedim çarşıda parkta Herkes ne düşünür bilemiyorum Kötü düşünmedim kimse hakkında Görevimi yaptım Halk bankasında Çok hatıralar var kış ve yazında Hepsini ortaya seremiyorum Bütün gücümüzü ortaya serdik Darda kalanlara kredi verdik Maaş ödemede gayret gösterdik Yapılan her şeye giremiyorum Çarşı esnafından aldık ihtiyaç Pazarcılar bizi bırakmadı aç Eczacılar verdi lüzumlu ilaç Doktorları baktı gizlemiyorum Hafta sonlarında pikniğe gittik Temiz hava aldık soğuk su içtik Lezzetli meyveyi dalından yedik Hayali kafamdan silemiyorum Koca dünya bir han insan misafir Günü dolan gider yeniler gelir Bizi barındırdı güzel Akşehir Kaderden başka yol çizemiyorum Banka da çalışan arkadaşları Müşterimiz olan tüm insanları Akşehir’de kalan bütün dostları Geçmişin içine gömemiyorum Antalya’ya çıktı tayinim benim Bundan sonra artık maliyedeyim Yolunuz düşerse gelin beklerim Ciddiyim laf diye söylemiyorum Niğmetullah Uçar unutmaz sizi Hatırlayacağım hayalinizi Sıkıyorum tek tek ellerinizi Elveda demeyi istemiyorum Niğmetullah UÇAR Akşehir 17.07.2002 Niğmetullah Uçar |
Altyapı
Bizi çukurların içine salın Hizmet ettik diye büyük zevk alın Kanalizasyonun içinde kalın Sözümden geriye dönemiyorum Gidilecek yere yol bulamayız Sokaklar kapalı dolanmaktayız Sinirli dilleri durduramayız Küfretmemek için direniyorum Bari biten yeri kapatsanız da Çok hasar olmasa arabamızda Hayır mı şer mi var yaptığınızda Düşünüyorum da bilemiyorum Kazılması lazım bu çukurların Boşalması için atık suların Belki biraz rahat ederiz yarın Katlanmamız lazım diyemiyorum Yapılacak şeyler belli aslında Rahatsızlık isyan sokak halkında Bütün mahalleli tehdit altında Çileyi kafamdan silemiyorum Mütahit firmayı denetleseniz İşi fazla uzun sürdürmeseniz Milleti canından bezdirmeseniz Sonunu hayırlı görmemekteyim Kazılan çukurlar hemen kapansın Yollar düzeltilsin tez asfaltlansın İsyan sitem bitsin mutlu yaşansın Her şey güzel diye gülemiyorum Bir sokak kazılır giriş yasaktır Yan sokaktan giren şaşırıp kalır Araçlar yolunu bulmamaktadır Çukurdan tümsekten dönemiyorum Bir pilan yapılıp sokak kazılsa Komşu sokaklardan gidiş yapılsa Geçen kişilerde çile azalsa Böyle bir düşünce göremiyorum İşi biten çukur kapatılıyor Çakıllar tümsekler bırakılıyor Düzeltilen yolda yer kazılıyor Gözümün önünden silemiyorum Çağdaş bir kent için sağlıklı diye Altyapı yaparken bakın geriye Eziyet olmasın mahalleliye Olanlara anlam veremiyorum Bu işte karda mı zararda mıyız Kolay olan bir yol aramalıyız Hep mahalleliye vurmamalıyız Ben çile çekmeyi istemiyorum Hak rızası için çıkın yollara Ne haldedir banın arabalara Zarar vermeyin ki kapansın yara Susup da sesimi kesemiyorum Niğmetullah UÇAR Antalya 11.09.2005 Niğmetullah Uçar |
Altyapı 1
Altyapı yapılır hizmet güzel de Sokağa girince kayboluyoruz Kepez bölgesinde bu nasıl belde Gidilecek yeri bulamıyoruz Geniş bir alanda çalışmalar var Her sokak kapalı araç giremez Perişan oluyor bütün insanlar Yapılan hizmete anlam veremez Çukur kazılıyor kapatılmıyor Arabalar için masraf demektir Asfaltsız yollara hiç bakılmıyor Araçlar yıpranıp dökülecektir Masraf başka bir yön katlanacağız İyi bulmak için bedel ödenir Evlere giderken kaybolacağız Yollar hep kapalı buna ne denir İş makineleri mesai yapsın Bu eziyet bitsin bize de yazık Araçlar yol bulsun evine varsın Hep bizi buluyor bu nasıl kazık Kenardan başlanıp tamamlanarak Pilan dahilinde kazılar bitse Kazılan çukurlar kapatılarak Mahalle halkını çok memnun etse Alt yapı olmadan köy kalır belde Bunun farkındayım katlanmak gerek Mahalle inşaat, perişan halde Bu işi halledin gelip görerek Çukurlar kazılsın hizmet edilsin Görevini yapsın her belediye Akşam olduğunda eve gidilsin Huzurlu bir ortam bulalım diye Mahalle sakini olarak bizim Evimize gitmek engellenmesin Araba çukura girince cebim Para harcayarak zarar etmesin Halka hizmet etmek Hak’ka hizmettir Sakın ters düşmeyin vatandaş ile Bu işin çaresi tez bitirmektir Çukurlar kapansın yetsin bu çile Niğmetullah UÇAR Antalya 17.07.2005 Niğmetullah Uçar |
Anacığım
Yedi yıl önceki öldüğün yerde Başka bir bölümde yatıyorum ben Senin de kaldığın aynı günlerde Dertlerimle seni anıyorum ben Yedi yıl öncesi on bir temmuzda Tıp fakültesinden buraya geldin O günlere hayal kuruyorum da Altıncı katta bir odaya girdin Sol tarafın felçti beynin kanlıydı Doktor inceledi yazdı ilacı El kol hareketli sağ yan canlıydı Konuşman çok zordu çekmiştin acı Gece on ikide durum değişti Seni götürdüler yoğun bakıma Makineye bağlı üç günün geçti Dışarıda bekledik geldi aklıma Her gün yeni ilaç getirdik ama Son gün doktor dedi ölecek anan Kaynar su döküldü o an kafama Çaresiz sabrettim emir Allah’tan On dört temmuz günü saat on birdi Telefon açmıştık her anki yere Hemşire her zaman farkı yok derdi Yığılıp kalmıştık gelen habere Üç gün yatak derdin sonrada toprak Duan kabul oldu hoş anacığım Çocukların seni unutmayacak Dualarla seni hep anacağım Bir Pazar günüydü telefon açtım Sağ olsun dostlarım geldiler hemen Acın yüreğimde aktı gözyaşım Cenazeni dostlar kaldırdı evden Acilin önüne bakarken bugün Bekleyen görünce depreşti acım Yüzün karşımdadır kulakta sözün Mezarında rahat yat anacığım Niğmetullah UÇAR Antalya 19.07.2003 Niğmetullah Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.