![]() |
Hakkı Kaya
1 Aralık
Bir aralık uğra siyaset konuşalım Bölgesel sorunlar kabardı çözmek ister Kısa sürede asgariye indirmeli Kışkırtmadan uyandırmadan halletmeli Hatta gecenin ilerleyen saatleri Koalisyonunu organize edelim Çözüm bulmak isteyenler kolay ulaşsın Çadır kuralım parti genel merkezine Bir aralık uğra rejim değiştirelim ******* kıtlık arzular bolluk içinde Faydası zararı açık seçik kayboldu Arayalım ki arananlardan olalım |
Alev Gizleyen
Buralara yağmur yağmaz mı Üşüyorum üşütüyorum Tepelerin ardı karanlık Eskiden beri gözükmezdi Dağları yıkardı sabahlar Akşama dereler çağlardı Öğlen kumanyası aklıma Ansızın düşerdin doymazdım Acıktığıma inanasım Olmuyor yağmurda ıslanmak demekmiş özlemek sıcağı Istırap söndürmek ışığı Mum bayatlamış şıllık şıllık Titremesi ki alışkanlık İstesem mi istemesem mi Görsem mi acep görünsem mi Alev gizleyeni kıskanır Gizlenen kurşuni ateşi Sofraya buyuran bulunmaz Atan atana tutuş serbest Oralarda yağmur yağmıyor Avucumun altı kor tutmuş Yükseklere soğuk basınca Alçaklara güvenilmiyor Küsen sen giden sen dönen sen Kararına varamayan sen Azılı eşkiya çuvalı Ivır zıvır misal dolan ben |
AYol
Ay ol tetikle beni Fay hattımda enerji Birikti de gerildi Medcezrini özledim Ay ol geceme ışık Yıldızlar yansımasın Bizi yalnız bıraksın Sabahı kandıralım Ay ol parlasın odam İçin için yanıyor Lambaları söndürdüm Güneşe kömürümsün |
Balyoz
Her doğan anasınıda alıp gitse, Her bakanın nazarına uğramadan. Yan gelip yatma yeri mi her doğanın? Bir şey kapmış almış gitmiş her bakandan... Karaköy eğitim bakanı savaşta, Bakmış bakmış ötesi alt edememiş. İktidarsızmış bal gibi de kaybetmiş, Halbuki şampiyonmuş çelik çomakta... Malı ye de boğazına takılmasın, Aç kalmasın çocuklar kazı yolsunlar. Katranlarına tüy gerek aklanmaya, Unu öğütürsen her dem döner dünya! .. Bir top atsak İstanbul'a baş eder mi? Yolu yolumuzla huyu suyumuzla... İpleri elimizde gerçi gün bizim Sorun mu var, abartmayın bu kadar da? ! Oturduğum yerin turşusu kurulmaz! Konsomasyonla satacağım koç gibi! .. Balı döken tuttuğunu yalayacak, Tutulandır ellerinde patlayacak! .. |
Beni Sevmek
Beni sevmek, deli cesareti ister. Ben sevenide, sevmeyenide severim. Günü güneşe, ayı geceye bölerim Ortak paydamsa, gökyüzünde yıldızlar. Beni özlermisin, araya girsede bulutlar. İsteyene yağmur yağar, dileyene kar. Üşümekte ısıtır insanı, üşütmekte... Kimi kar yangını, kimi bahar, kimi denize gebe. On iki çocuktan, yedisi aynı boyda, dördü aynı yaşta, biri cüce... Dört ayrı sevgilimde, üçer tane bebe Buyur gel, sanada yer var özelimde. Edebiyatımda, ebedi mutlu olursun. Sayısalımdan da geçersin, sözelimden de... Beni sevmek deli cesareti ister. Deli olursun, birazcık aklın varsa gel dinle. |
Bensizliğin ile Sensizliğim
Bensiz günlerin başlıyor iken Sensizliğim gitgide artıyor. Beklenmek kadar beklemekte zor Olacakları kestirmek kadar... İçime çağlayan gözyaşımı Bıraksam deryaya ulaşır mı? Dalgalanmadan hiç kabarmadan Çare olur mu sahiden zaman? ! . Sensiz günlerim başlıyor iken Bensizliğini düşünmek keder! Elden gelmeyen dilden gitmiyor Acı tatlı hatıralar kadar... |
Bir Askerim Ben
Bir askerim ben anlamazsın Rüzgarlar gibi eseceğim Bozgunlara uğrayacaksın Şimşek misali çakacağım Bir askerim ben hoşlanırsın Pusuda ki baskınlarımdan Gece eğitimleri uzun Cephemi aldım sipere yat Bir askerim ben canlanırsın Tüfeğimi omzuna alsan Postalım ki yeni boyadım Çapraz tutupta selam dursan Bir askerim ben yarışırım Tez öğrendiğim harp sanatı Bir bak çıkardım kamuflajı Sevişir gibi savaşırım Bir askerim ben kaçamazsın Tüfek boşalt istasyonları Dikkat! ! ! Atış alanımdasın Bakıma alsan silahımı Bir askerim ben alışırsın Sabahları kaldıracaksan Mıntıkama uğrayacaksın İctimamı az tutar mısın |
Boğaz
Baltalimanı'na oturdum da Boğaza dokundum Okşarmışcasına Siyahı anlattım Gri haykırışlarla Boğaz içine aldı feryadı Beyazlara çaldı Kıydı nikahımı Kâbusun düşüne Göçen sürülerle Göğsüne yuvalanmaya geldim Kız kulesi ile Galata kulesi Yüz görümlüğümdür Denizine dalmış Sarayburnu'ndan varmışım göğe Geri dönüşüm yok Yaşama doymadım Eridim çevirdin İşlenmiş demire Tepelerinde ki paratoner Maksadın olayım Denize içilir Dereler beslermiş Döngüsü döngüme Boğaziçi'nin iki yakası Asmalı köprüyle Bağlanmış bağlasın İkimizi kader Geceyi gündüze |
Büyük Bir İhtimal
Büyük bir ihtimal daha var Galiba gebe kalacağım Hayata her zaman ki gibi Biriken meşgale arkamda Bağlanmış bırakmaz hayatta Beni seviyormuş budala Oysa ben seni seviyorum Senle uğraşmak istiyorum Büyük bir ihtimal odur ki Bizi çekemiyor galiba İlişkimize engelleri Bir bir üremesi dertlerin Doğurganlığı alışkanlık Tövbe tutmuyor kolay kolay Vazgeçmiyor tadına varmış Beni benimle oyalıyor |
DoĞuM GüNüMe...
Bir yıl daha girdi Nüfus cüzdanıma. Ağlasam mı acep Gülsem mi yaşıma? Hangimiz galibiz Yirmi dokuz yılda? Otuzda bakıcam Tutulan rapora... Her Ekim ayında Kilolarım artar. Bütün kabahati Doğum günü pastama Bulma kolaylığı Gösteririm ama Hayatı kolaya Almamdandır aslında... Geldim gidiyorum. Keşke yetmişinden Başlasam hayata! Elli, kırk, otuz, on... Ve sıfırlayıpta Arınsam saf temiz Olarak huzura Dönebilsem başa... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.