www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Korsanla Mücadele (https://www.cakal.net/showthread.php?t=30507)

vxd 07-28-2006 09:09 AM

Korsanla Mücadele

korsanla mücadele için cd ve dvd yazıcılara ek vergi getirilmesi gündemdeymiş.ayrıca da korsan müzik sitelerinden adsl üzerinden download yapılmasının engellenmesi için hazırlıklar yapılıyormuş.

Bu haberi bu sabah öğrendim. Sizce birilerinin sanatsal hiçbir yanı olmayan beş para etmez müzikleri için (benim türkçe dinlediğim yok, olsa para verir alırım) tüm it sektörünün başına vergi bindirmesi, saçma sapan sansürlere uğratması sizce haklı mı?

Diyelim ben red hot chili peppers dinliyorum grubun açıklamasına göre parçaları mp3 olarak yasal dinlenebilir. Ben bunu gidip rapidshare den çekmeye çalışıyorum ve hop indiremezsin mp3 kardeşim mi diyecek?

bluekeys™ 07-28-2006 09:19 AM

bence şahsi görüşüm cd kasetleri 1-2 ytl ye düşürsünler sanatçılar zaten konserlerden dünyanın parasnı kazanıyor ve sansür koymak çok saçma olur zaten onlar bir yol buldukça bizlerde başka yöntem bulacağız sanatçılar bir yat daha alsınlar diye sesi beş para etmez birinin cd için dünyanın parasını ödemeye gerek yok saygılar

zincifre 07-28-2006 09:35 AM

Alıntı:

İlk Gönderen bluekeys
bence şahsi görüşüm cd kasetleri 1-2 ytl ye düşürsünler sanatçılar zaten konserlerden dünyanın parasnı kazanıyor ve sansür koymak çok saçma olur zaten onlar bir yol buldukça bizlerde başka yöntem bulacağız sanatçılar bir yat daha alsınlar diye sesi beş para etmez birinin cd için dünyanın parasını ödemeye gerek yok saygılar

aynen katılıyorum kanka, adam gibi, uygun fiyatla satsınlar alalım.

RoStWell 07-28-2006 09:39 AM

arkadaşlar inanın orjinal cd ler 2 ytl olsa bu sefer korsan 1 ytl olur korsanın önüne gecmek biraz zore gibi.
ama ben önüne gecilmesini hatta kökünün kurutulmasını isterim insanların emeklerini ziyan ediyolar haksız kazanç elde ediyolar
korsana hayır diyoruz....

vxd 07-28-2006 09:54 AM

korsana hayır ama bir pc almak istediginde bunun için extra vergi ödemen sence mantıklı mı?

CaKaLBoT 07-28-2006 10:03 AM

Alıntı:

İlk Gönderen bluekeys

aynen katılıyorumm

GeCeLeR 08-03-2006 05:59 AM

Alıntı:

İlk Gönderen ReLaKsT
arkadaşlar inanın orjinal cd ler 2 ytl olsa bu sefer korsan 1 ytl olur korsanın önüne gecmek biraz zore gibi.
ama ben önüne gecilmesini hatta kökünün kurutulmasını isterim insanların emeklerini ziyan ediyolar haksız kazanç elde ediyolar
korsana hayır diyoruz....

+1

tşk ReLaKsT

DJIN 08-03-2006 04:18 PM

tamam kimsenin emeği çalınmasın emeğe saygı diyoruz hep ama..

allahaşkına söyleyin kim 20 dk bekleyip albümü dinlemeye başlamak yerine...

gidip 10 tL verip albüm alır...

bende onalrın emeğinin karşılığını almasını istiyorum ama özel bi artısı olmadıkça gidip 10 tL bayılmam o cd ye....

Saygılar...

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:19 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.