![]() |
kadın
Eski bir Sanskrit efsanesine göre
> >Yaradan, erkegi yarattiktan sonra, Ayin yuvarlakligini, Tirmanici >bitkilerin kivrimlarini, Yapraklarin hafifligini, Bulutlarin aglayisini, >Kaplanin zalimligini, Atesin akiskanligini, Karlarin soguklugunu ve >kuslarin civiltisini bir araya getirerek, kadini yaratmis ve onu erkege >sunmus. > > > >Üç gün sonra erkek,Tanriya gelip söyle demis: > >"Bana verdigin bu kadin hiç durmadan konusuyor, beni hiç rahat birakmiyor, >sürekli ilgi istiyor, bütün vaktimi aliyor, her seye agliyor, hiçbir isde >yapmiyor. Onu geri almani istiyorum. > > > >Tanri, bunun üzerine kadini geri almis, ama çok geçmeden erkek geri gelmis >ve demis ki: > >"O sarki söyleyip dans ederdi, göz ucuyla beni izlerdi, oyun oynamayi çok >severdi, korktugunda bana sarilirdi, gülüsü müzik gibiydi, onu seyretmek >çok hostu. Onu bana geri ver." > > > >Böylece Tanri kadini erkege geri vermis, ama üç gün sonra erkek yine >kadini geri getirmis Tanridan onu almasini istemis "Olmaz" demis Tanri, >"Ne onunla ne de onsuz yasiyorsun. Elinden geldigi kadar idare etmeye >bak." |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.