![]() |
Kadın 3 kat fazla konuşuyor
Kadın günde 20 bin, erkek ise 7 bin sözcük konuşuyor
ABD’de yapılan bilimsel araştırmada kadınların günde 20 bin sözcük kullandığı, erkeklerin ise 7 bin sözcükle "yetindiği" ortaya çıktı. Araştırmada kadınların erkeklerden neden daha çok konuştuğu belirlendi. ABD’li nörolog Louann Brizendine tarafından yapılan araştırmada kadınların beyninde, özellikle duygu ve hafızadan sorumlu sinir hücrelerinin erkeklerden yüzde 11 daha fazla olduğu saptandı. Kadınların çok konuşmasının nedeni, işte bu hücer fazlalığı. Nöroloji uzmanı Brizendine, araştırmasını "Dişi Beyin" adlı kitapta topladı. Araştırmada ayrıca kadınların en fazla haftada bir kez seksi düşündüğü, erkeklerin ise her 58 saniyede seks düşündüğü belirlendi. Nörolog Brizendine "Kadınların beyni duygularını geliştirmesi için sekiz şeritli bir otobana sahip, erkeklerinki ise bir karayolu" dedi. |
kesiinlikle dogrudur susmak bilmiyolar su bayanlar :)
|
bunun için,
bilimsel araştırma tutmaya ne gerek....;) |
erkekler futbol ve diğer konu dışında bir şey düşünmedikleri için konuşmaya ihtiyaç duymuyorlar..azıcık da başka şeyler düşünseler ne güzel olacak bu dünya ama....
|
Relakst arkadaşımız paylaşımı cevaplamak için 6 sözcük kullanmış,
gangaster arkadaşımız paylaşımı cevaplamak için 7 sözcük kullanmış, dryctn arkadaşımız ise 24 sözcükten ibaret bir cevap yazmış... Yorum yok...:)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yorum değilde olması gerekeni söyle dersen şunu ifade etmek isterim..Mantıklı, boş olmayan, ve faydalı şeyleri konuşmak bence kadın ve erkek içinde doğru olanıdır.
sözümden alınmış gibisin ben sadece biraz espri yönüyle yaklaşayım olaya dedim. |
hayır alınmadım konuşuyoruz şurda ki faydalı şeyler çıksın diye alınmak olmaz...
ama bence biraz daha realist olmak lazım kadınlar konuşmaz demiyorum ben ama bu erkekler dolu konuşur anlamına gelmiyor..evet erkekler çok konuşmaz ve bunun sebebini de en yukarda bilim adamları bariz bir şekilde oranlarla birlikte açıklamış.. haksız mıyım? :P |
Alıntı:
cesurca;) bilimsel olduğunu bile bile:smile: |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.