![]() |
günün sözü (yeni bir hizmet!)
Arkadaşlar bundan sonra her gün yeni ve güzel bir söz eklenecektir!hadi bakalım başlayalım! Bir kimse nimete kavuşurda bunun şükrünü yapmazsa o nimet elinden gider de,haberi olmaz ... |
İman edip amel-i salih işleyenlere gelince onlar halkın en hayırlısıdır... Beyyine suresi 7 |
Bilgiye erişmek için bilgiyi paylaşın, bilgiyi paylaşmak için bilgiye erişin. |
Namaz imanın diregidir.
|
Ulemânın yanında dilini koru! Evliyânın yanında gönlünü koru! Namazdayken kalbini koru! Yemekteyken mideni koru! Başkasının evinde gözünü koru! Halkın arasında dinini koru! İki şeyi unutma: Allah’ı ve ölümü! İki şeyi unut: Başkasında yaptığın iyiliği, başkasının sana yaptığı kötülüğü! |
Dünya, kim tarafından aranıyor ve seviliyorsa onun padişahı olur. Kim de dünyayı terk eder ve horlarsa, dünya onun hizmetçisi olur. Dünya hem talep eden, hem de talep edilen, aranandır. Kim dünyayı talep ederse, dünya onu reddeder. Kim dünyayı reddederse, dünya onun peşinden gider. Dünya, ahirete giderken yol üzerindeki bir köprüdür. Bu köprüden geçiniz ama orada sürekli kalacakmış gibi davranmayınız. Köprüler üzerine saraylar inşa etmek pek de akıl karı değildir. Dünyadan seni ahirete ulaştıracak kadarını al, ahiretten seni men edecek olan tarafını bırak. ABDULKADİR GEYLANİ (k.s) |
Bir aileyi hayırsız evlat, Bir yiğidi huysuz avrat, Bir söförü aşırı sürat, Bir esnafı asık surat yıkar…. |
güzell bir paylaşım daha !
emeğine sağlık kardeş... |
İmtihan
‘’Kafire kalktı ölüm, mümine var!’’ deseler Kim ‘’Ben müminlerleyim, bana Allah gerek’’ der? Hüner O demde ki, perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e 'hoş geldin! ' diyebilmekte hüner... Affet Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten... Ağzımı Dikseler Tel tel ve iplik iplik dikseler de ağzımı; Tek ses duysalar; Allah... Yoklayanlar nabzımı. Allah Diyen Ellerime uzanan dudakları tepeyim Allah diyen gel seni ayağından öpeyim. Güzel Şey Ölüm güzel şey budur perde arkasından haber Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber Kader Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı; Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı!.. Tek Kelime Ne var ki, pazarlığa girişecek ecelle; Sermayem tek kelime, Allah aziz ve celle... Yakınlık İnsan, yaklaştığınca yaklaştığından ayrı; Belli ki; yakınımız yoktur Allah’tan gayrı... İmtihan ‘’Kafire kalktı ölüm, mümine var!’’ deseler Kim ‘’Ben müminlerleyim, bana Allah gerek’’ der? *necip fazıl üstadından beyitler* |
arkadaşlar yorumlar ve katkılarınız için sağolun.şimdi günün sözü de benden...
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.