![]() |
küçük deve,büyük deve...!
HIKAYE
>> > Anne ve yavru deve tembel tembel yemeklerini yerken birden yavru >>anneye >> > donmus ve : >> > >> > - Sana bir sey sorabilir miyim, anne? >> > >> > - Elbette yavrum sor. >> > >> > - Anne, bizim niye hörgücümüz var? >> > >> > Anne gururla: >> > >> > - Bu hörgüçlerde biz su biriktiririz yavrum ve bu sayede çölde >>herhangi >> > birisinden çok daha uzun süre susuz dayanabiliriz. >> > - Peki Anne, bizim bacaklarimiz niye bu kadar uzun ve >>ayaklarimiz >>yuvarlak? >> > - Evladim der anne deve biraz daha gururlanarak >> > - Bu sayede biz çölün kumlarinda herkesten daha rahat ve daha >>hizli >>hareket >> > edebiliriz. >> > - Bunu da anladim. Peki, kirpiklerimiz niye böyle uzun, bazen >>görüsümü >>bile >> > bozuyorlar? >> > - Hayatim onlar gözlerimizi çölün kumlarindan korur, gözümüze >>kum >>kaçmaz.... >> > >> > - Anladim..Hörgüçlerimiz çölde daha uzun dayanabilmemiz için su >>depolar, >> > bacaklarimiz uzun ve böylece çölde daha hizli ve rahat hareket >>edebiliriz, >> > kirpiklerimiz gözlerimizi çölün kumlarindan >>korur...Anlayamadigim sey o >> > zaman bu Allah'in cezasi hayvanat bahçesinde ne isimiz var?!? >> > >> > Hikayenin ana fikri: >> > >> > Becerileriniz, Yetenekleriniz, Özellikleriniz ve Tecrübeleriniz >>sadece >>dogru >> > yerdeyseniz isinize yarar. >> > (Su anda neredesiniz???) |
cok dogru usta
|
saol kanka fıkra deil bu
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.