![]() |
Hidayet Türkoğlu: "Milletimiz Bize Güvensin"
İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için belirlenen A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Hidayet Türkoğlu, Türk halkının yüzünü kara çıkartmayacaklarını söyledi.
İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için belirlenen A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Hidayet Türkoğlu, Türk halkının yüzünü kara çıkartmayacaklarını söyledi. NBA’da Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, Akşam Gazetesi’nden Avni Başoğlu ile yaptığı söyleşide “Milletimiz bize güvensin” dedi. Milli takımda hedefinin 2010 Dünya Şampiyonası’nda zirveye çıkmak olduğunu belirten Türkoğlu, “Çok şampiyonluklar yaşadım. Şampiyonluğa asla doyulmaz. Milli Takım’da hedefim, 2010’da Türkiye’deki Dünya Şampiyonası’nda, dünyanın zirvesine çıkmak... Ancak, 2010’a 3 yıl var. Oraya kadar mutlaka bir Avrupa Şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Bu, 3-16 Eylül’de İspanya’daki şampiyonada olabilir. Orada mutlaka olimpiyat vizesini de almalıyız. Alıp, bir ilke imza atmalıyız. Bu milli takımda tecrübelisiyle, genciyle, çok değerli oyuncular var. Arkadaşlarıma çok güveniyorum" dedi. Tecrübeli oyuncu olimpiyatlara gidilmesi halinde ise çekindiği takım olmadığını söyleyerek "Rüya Takım dahil, çekindiğim tek takım yok. Zaten, Türk Milli Basketbol Takımı’nın, şu anda dünyada yenemeyeceği takım yok. Yeter ki, kendi form grafiğimizin en üstüne ulaşalım ve asla sakatlıklarla muhatap olmayalım. Milletimiz de bize güvensin ve destek versin. Onların yüzünü kara çıkartmayacağız" şeklinde konuştu. Amerika’da kendisine Türkoğlu diye hitap ettiklerini dile getiren Hidayet Türkoğlu, “Benim için en büyük şans, formamın sırtındaki “Türkoğlu” yazısıdır. O kimliği hep üst düzeyde tutmak isterim. Bugüne kadar da öyle yaptım. ABD’de bana “Türkoğlu” diyorlar. Bu da bana gurur veriyor. Türkoğlu ismine, Türklüğüme ve Türkiye’ye layık olmak için, çok çalışıyorum. Hareketlerime çok dikkat ediyorum. Orada en küçük bir yanlışım olmadı ki, çok seviliyorum. İnsanların ve medyanın değerlendirmelerinden, bana olan davranışlarından, bunu iliklerime kadar hissediyorum” şeklinde konuştu. Ailesine çok bağlı olduğunun altını çizen Hidayet özel hayatıyla ilgili de bir takım planlar yaptığını ifade ederek “Babam Rahim, annem Nuriye ve ağabeyim Nevzat’la birbirimize çok bağlıyız. Yeğenlerim Ece ve Binnaz’la çok oynadım. Bu aile kampı ile çok dinlendim. Biz gelecek yıl çocuk düşünüyoruz. Erkek-kız diye bir ayırım yok. Allah ne verdiyse kabul. Yeter ki, sağlıklı olsun. Mutlaka basketbolcu olsun diye istemem, kendisi isterse, olabilir ama bu onun özgür düşüncesi olmalı. Futbolcu, atlet, yüzücü, voleybolcu da olabilir. Onun sonuna kadar destekçisi olurum” dedi. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.