![]() |
Şair Hüsam
Ağlarım Baba-2
Her cefasını çektiğim dünyaya , Kırıldım gayrı kırıldım ,ağlarım . Öksüzler kervanında bir ben yaya , Yoruldum babam yoruldum ,ağlarım ... Vardım da sunası yitik göllere Yemyeşil yaylalar dönmüş çöllere Aşinalardan , yaban meçhullere , Sürüldüm babam sürüldüm , ağlarım ... Ne olur şu resmin gelseydi dile Belki gözyaşlarım dönmezdi sele İtimad edip iki çürük dala , Sarıldım babam sarıldım , ağlarım ... Hüsam der,varlığım çalıdan öte Çığlığım duyulmaz ,ölüden öte Alemin dilinde, deliden öte Görüldüm babam görüldüm, ağlarım... Ağlarım ,ağlarıum,ağlarım Deliden öte görüldüm ağlarım..... |
Ahiret'e Göç Eyledin
Bakma dilber can alıcı Bakma halim nic'eyledin. Çektin ağılı kılıcı Garipliğim suç eyledin. Ekmek oldun katığıma Düğümlendin yutağıma Nasıl geldin yatağıma? Engelleri hiç eyledin. Elimde yırtık resimle Yas tuttuk hısım, hasımla Fazla uğraştın Hüsam'la, Ahiret'e göç eyledin. |
Allah'ım Var
Eski canan, yeni düşman Sana gönülden ahım var . Ettiğini unutturan, Ne şöhretim, ne cahım var... Şairlerin yüz karası ! Kapanır mı dost yarası ? Senin ardın it sürüsü , Benim yüce Allah'ım var... |
Anasını Satem
Yok mu ellerimden tutan? Ölldüm anasını satem... Ölürken güler mi adm? Güldüm anasını satem... Tarlada gördüm Ceren'i Tutmadı gözüm fireni Hiç acımadan kalbini, Çaldım anasını satem... Bekle dedi samanlıkta Hemde zifr-i karanlıkta Şöyle birtek sarımlıkta, Daldım anasını satem... Mevsim kış,aydan Mart oldu Ceren başıma dert oldu Gayrı bir çare şart oldu, Buldum anasını satem... Tırmaladı her yanımı Zor kurtardım şu canımı Şimdi de Bursa'da şanımı, Saldım anasını satem... Yamandır Bursa kızları Bakmaz Hüsam'a gözleri Payıma düşen sözleri, Aldım anasını satem |
Anlamsız Keşkeler
Aşkımı düşünüp dururken, İçimin, içini nasıl yediğini bir bilsen bu ıssız ve acımasız *******de... Uykusuz gözlerim, uykuya dalmıyor Dalsada fazla uzun sürmüyor Pişman ve bir taş misali, Katılaşmış yumruklarımın gürültüsü bozuyor gecenin tüm sükunetini Bu çıldırtan, terkedilmiş saatlerde... Ne bir teselli, Ne de bir çıkar yol yok dilimden düşen bomboş ve anlamsız keşkelerde...... |
Anlatamadım
Sevdan başımda duman oldu Rüzgara bırakıp, dağıtamadım... Gönül yangınım yaman oldu, Buzlara sarılıp, soğutamadım... Kalbimi sanki, bıçak deldi Ayrılık bana kucak gerdi Giderken kapım açık kaldı Bir daha da korkup, kapatamadım... Yıktı Hüsam'ı ihanetin Kaldı bir kutsal emanetin Mülke yaptığın ibadetin, Kimseye, oturup anlatamadım... |
Arzumu Taşlara Danışır Oldum
Bu hasretlik başımı döndürüyor Tabutun yanına yanaşır oldum... Bazı yandırıp, bazı donduruyor Kerem'le, Mecnun'la yarışır oldum... Anladım dünya imiş asıl zından Bıktım dostlar cilvesinden, nazından Verdiği şu ayrılığın yüzünden Her gün ecelimle tanışır oldum... Aşktan yana beni bahtım kayırmaz Sesim de, sözüm de gönlüm doyurmaz Halim görülmez, figanım duyulmaz Arzumu taşlara danışır oldum... Gözlerimde yas, gözlerimde matem Tek kalemimdir emrimde amadem Batan güneşe dilimde sitem Allah'ın işine karışır oldum... |
Aşk Lisanından
Medet ya sani, Padişah-ı Zülcelal ! Deli eyliyor Filistin sayhaları... Kıyameti kopardın ala-küllihal ! Savtı kesik, sönmüş bütün ziyaları... Hüsam'ım, Hak tartmaz kefere mizanı İslam'ı, hilali, hısmeyler ez'anı Aşk lisanından olsa zerre iz'anı, Kalmazdı ırsi kin ile riyaları... |
Asla
İşte kapı,elveda sana benden Dur demek mi,asla! Ders aldığım bir hataya yeniden, Yar demek mi,asla! Artık şansını başkasında dene Denerken sakın dönüp bakma düne Senden gelecek tek bahtiyar güne, Kar demek mi,asla! Sözlerine kanacağımı sandın Başımı döndüreceğini sandın Olsun be güzelim, Hüsam'dan üç-beş anı çaldın Ver demek mi, asla!... |
Avcılar Güzeli
Bir Avcılar güzelinde Sade sabırı çok gördüm. Kurban olduğum elinde, Zerre kusuru yok gördüm. Gider salına,salına Bakmaz sağına,soluna Allah'ımın bu kuluna, Aşık olmayı hak gördüm. Zencir varmış kırmadığım, Sümbül varmış dermediğim Ar eyleyip,girmediğim, Viran evini pak gördüm. Aşka beledim fırçamı Kartal eyledim serçemi Açık,saçık yar perçemi, Allı yaşmağı şart gördüm. Avara Hüsam usanmaz Divane geze uslanmaz Nice güzelde rastlanmaz, Türlü,çeşitli fark gördüm. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.