![]() |
kafamı kurcalıyor
arkadaşlar!!! kafamı aylardır kurcalayan bir soru var.
Allah her şeyi bilen ve görendir şüphesiz. Allah museviliği gönderdiğinde ardından hristiyanlığı göndereceğini biliyordu; hristiyanlığı gönderdiğinde ardından İslamiyet i göndereceğini biliyordu. Peki Allah neden direk İslamiyet i göndermedi??? NEDEN??? |
Allah herşeyi bilir ve hikmetinden sorgu sual olmaz ki:)
Ona bakarsan Allah dünyanın yok olacağını da biliyor yarattığı insanın öleceğini de neden yarattı o zaman ? :) Her şeye gücü yettiği halde neden bazı kötü şeyleri engellemiyor meleklerini gönderip? Neden emir ve yasaklar koyup uymamızı istemiş ihtiyacı mı var ? Neden İncil Zebur Tevrat'tan sonra Kur'an-ı kerimi göndermiş çünküüü daha önceki kitaplar insanlar tarafından değiştirildi. Fakat farkındaysan son kitabı kimse değiştiremedi gücü yetmedi diğer soruları da sen düşün bakalım kafanı kurcalarsa ben burdayım :) |
Allah ın hikmetine tabiki de sorgu olmaz ama düşünmeden edemiyorum.
mesela Adem ve Havva ya yasak meyveyi yemeyin demiş;ama yiyeceklerini biliyordu. düşünmeden edemiyorum. umarım Allah günah yazmaz |
Yasaklar hep tatlıdır :)
İnsanların gerçeği görmesi için sözlere değil uygulamaya ihtiyacı vardır. Birşeylerin olması için de sebeblere... Unutmaki her işte ve müsibette hayır vardır. Eğer Adem ve Havva o elmayı yemeseydi ceza olarak dünyaya gönderilir miydi? :) Belki Allah uymayacaklarını bildiği için o cezayı vermiştir :rolleyes1: |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.