Tek Mesajı Görüntüle
Old 06-26-2006, 04:08 PM   #2
on7eylul
Guest

Üye No:

Allah (cc) bize çok büyük bi nimet olan aklımı bahşetmiştir. islam dini tamamen akla we mantık ilkeleri doğrultusunda yazılmış, hiç bir saçmalığa yer yoktur.
din'i, kitabı, zamana göre uyarlamak sonderece yanlış olur... çünkü zamanı dinimize göre ayarlamalıydık.
din demek insanların doğru yola gelmesi için öncü demektir. yol göstericidir. paygamber ise örnektir insanlığa, kuran-ı kerim ise en büyük rehberimizdir..

ben kuran-ı kerim'in neredeyse tamaını okudum.. bugüna uymayan, mantığa uymayan tek bir şey yazmıyor. hep iyiliği doğrulu aşılamaya yöneliktir. insanların bilinçlenmesi için okunması we uyulması gereken bence tek kitap Kuran-ı Kerimdir. tek din İSLAM'dır.

din günahları hoşgörmek değildir,yanlışları yoksaymak demek değildir. bence din günahların telafisidir, yanlışların tekraralanmaması we bunun için yapılması gerekeni öğretmektir. bunuda sağlayan tek dindir islamiyettir.
bunlar tamamen benim düşüncelerim! elimden geldiğince incili de okudum. yeryüzüne ilk geldiğinde muhakkak doğrcuydu. fakat değişime uğradığı her halinden belli. biraz mantığını kullanan bunu ayırd edebilir. tamamen papazların we bi takım insanların yorumlaması we çıkarları doğrultusunda değişime uğramış bir dindir.
bence islamiyette de öyle. din adamlarının yorumlarını okumadan akıl karıştırmadan önce, aslolana yönelip, kuran-ı kerimin kendisini okuyup, görülmesi gerekenin onda görülmesidir..

"cennet kolay değil, cehennem gereksiz değil"