nazım hikmet ile ilgili verdiğin bilgiler şaka olmalı.
nazım hiçbir zaman laikLİK ve demokrasi istemedi.
tam tersine bu fikri kemalist diktatörlük olarak gördü.
tkp üyesi olan,tıpkı yobazlar gibi ATATÜRK ve TÜRKİYE düşmanı olan,farklı olmak adına kendi ırkından başka bütün ırklara yanaşan,ATATÜRK devrimlerini benimsemeyi yahudi bir almanın(karlMARX) fikirlerine tercih eden bir komünist'di.LİDERİNİ TANIMAYAN İTİN İZİNDEN GİDERMİŞ.
Kişilik bunalımı içinde olan, bir zaman Fransız kökenli olduğunu söyleyen, ancak Türklüğünden söz etmeyen (ki ederse TÜRK'ÜM diyenler çok üzülürdü) Nâzım'ın , 1951 yılında Rusya'ya son kaçısında Moskova havaalanında Tass ajansına "O kadar bahtiyarım ki ben bütün hayatımı, idealimi, aşkımı bu muazzam şehre borçluyum. Ben Sovyetler Birliği'nin çocuğuyum. 24 yıl sonra bu büyük şehre gelirken tekrar asil ve büyük vatanıma dönmüş oluyorum. Stalin benim için çok mühimdir. Gözümün ışığıdır, fikirlerimin kaynağıdır. Beni o yarattı" şeklinde demeç vermiş olması bilinen vatan hainliklerindendir.
Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış, Çanakkale'de 252 bin şehit vermiş,sarıkamış'ta 90 bin şehit vermiş, bu vatana Nâzım Hikmet ne yapmıştır.
mühim olan vatandır.gerisi teferruattır.
Son düzenleyen: CaKaLBoT; 07-07-2006, 02:53 PM..
|