Tek Mesajı Görüntüle
Old 09-27-2006, 10:15 AM   #2
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3962
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

PKK sevinmesin ağlamayacağım

Teğmen Cengiz Evranos, 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Babasının “Siyasilerin çocukları da Dargeçit’e gitsin” dediği teğmenin annesi, cenazede PKK sevinmesin diye ağlamadı

27.09.2006

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde 20 gün önce göreve başlayan, ancak teröristlerin kurduğu pusuda şehit düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos toprağa verildi. Balıkesir’deki cehaze töreninde, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından Askeri Hastane’nin morgundan alınarak anne ve babasının oturduğu evin önünden geçirildi. Törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Baba Nuri Evranos, oğlunun ölüm haberini aldığı gün siyasilere seslenmiş, “Onlar da çocuklarını Dargeçit’e göndersin” demişti. Dünkü cenaze töreninde ise teğmenin annesi Fikriye Evranos, isyan etti. Emekli hemşire Evranos, “Bugün oğlumun düğünü. Oğlumu Türk bayrağına damat ediyorum. Toprakla evlendiriyorum” dedi.

’ASKER DİNSİZ DEĞİL’
Ağlamayacağını söyleyen Fikriye Evranos, feryadını şöyle sürdürdü: “Şimdi ağlarsam PKK sevinir ’Vurduk anasını ağlattık’diye. Erdoğan’da sevinir ’Dinsiz gitti’diye. Ama benim oğlum oruçlu, aç gitti. İftarını bile açamadı. Asker dinsiz değil. Bunu böyle bilsin. Oğlum seni koklamaya doyamadım. Ama lanet olasıcılar kurşunladı onu. Sen daha 24 yaşındaydın bebeğim. Bir ay sonra doğum gününü kutlayamadık. Ben vatanını savunanın annesiyim. Dimdik bir asker anasıyım. ’Asker yatıyor, yatma yeri değildir’diyene inat ağlamıyorum. Size inat ağlamayacağım. Bir sürü asker var. O askeri bile satıyor. Satmadığı bir şey bırakmadı. Benim oğlum yatmadı. Kalleşçe katledildi.”

‘SEFERBERLİK İLAN EDİN’
Fikriye Evranos, yakınları ve diğer oğlu Oğuz Evranos tarafından güçlükle teskin edildi. Annesini yanaklarından öpüp teselli eden ve ağabeyinin ardından sürekli gözyaşı döken Oğuz Evranos ise “Ağlama anne, PKK’ya inat ağlama. Dimdik ayakta dur” dedi.

Fikriye Evranos “Ben ağladım. Başka analar ağlamasın. Başka Cengizler ölmesin. Onu okuttunuz, büyüttünüz giydirdiniz. Ama koruyamadınız. Seferberlik ilan edin. Biz Türk kadını değil miyiz? Biz asker anası değil miyiz? Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi biz de savaşırız. Onların kökünü kazıyın. Kanını yerde bırakmayın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Çetin ise herkesin iftarda terör örgütü PKK’nın ortadan kaldırılması ve ’def olup gitmeleri’için dua etmesini istedi. Törende ’Şehitler Ölmez, vatan bölünmez’, ’Gönüllü askerleriz, hepsini bitiririz’, ’İmralı Apo’ya mezar olacak’, ’Kahrolsun PKK’sloganları atıldı.

Tören yürüyüşü sırasında da oğlunun tabutuna dokunan Fikriye Evranos, “Ben sensiz nasıl yaşarım. Meleğim benim” diye ağladı ve arkasından el salladı. Şehit Teğmen Cengiz Evranos’un, Piriştine ve Kosova fatihi, Karesi beylerinden Evranos Gazi’in soyundan geldiği, ailenin soyadını oradan aldığı belirtildi. Evranos Gazi’nin şehit torunu Tegmen Cengiz Evranos, Balıkesir’deki Askeri Şehitlik’te toprağa verildi.

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla