Tek Mesajı Görüntüle
Old 09-27-2006, 10:17 AM   #4
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3953
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

’Sayın Öcalan’ sözü, terör kapsamına girmedi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, kendini fesheden DEHAP’ın, “terör örgütüne üye olma, örgüte isteyerek ve bilerek yardım etme” suçlarından yargılanan 12 yöneticisi hakkında, görevsizlik kararı verdi
27.09.2006
Mahkeme, sanıkların “suçu ve suçluyu alenen övme” suçunu işlediklerini belirterek, oy birliğiyle dava dosyasının nöbetçi asliye ceza mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı. DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da bulunduğu 6 sanık, partinin feshedildiği bildiride “Sayın Öcalan” ifadesini kullanmışlardı. Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıkların üzerine atılı suçun, “Terör örgütüne üye olma, örgüte isteyerek ve bilerek yardım etme” değil, Türk Ceza Kanunu’nun 215. maddesinde yer alan “suçu ve suçluyu övme” olduğunu belirterek, oy birliğiyle mahkemenin “görevsizlik” kararı verdiğini açıkladı.

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla